World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Ezek szerint a spotolás után még valamennyivel vagy esetleg ha nem mozdul az ellenfél, akkor még számolja a spotot, akkor is ha eltűnik az ellenfél. Nem kiment a láthatósági körből, hanem eltűnt, leesett róla a spot. Ensk volt a pálya talán nincs is akkora hogy kimenjen a láthatósági körből. Nem tudom mi a pontos logikája, de érdekes minden esetre.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.05. 17:51:02
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png
A másik a taktikai elem. Győzünk egy oldalon, mindenki bátrabb lesz és nekimennek a kemper ellenfélnek, akik össztűzzel több irányból kiszedik őket, minősített eset, amikor egyesével támadnak. A két eset összefügg, mert itt is szinte egyenes vonalban nyomulnak az ellenség utolsó ismert pozíciója felé.
Nekem ez a második eset szokott fájni a legjobban, mert itt egy olyan helyzet van, amikor könnyedén nyerhetnénk, mégis vesztünk. Annyit kéne tenniük, hogy vesznek egy nagy levegőt, esetleg várnak egy kicsit, mert ha nincs push, akkor tipikusan az ellenfél egysésugarúi fognak rohamozni.
Két kiba egyértelmű helyzet, amit még egy majom is megtanul, ha odanyúl valamiért, amihez nem kéne, akkor rácsapnak a kezére. Megtanulja, hogy az nem jó, de ezek?
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.05. 16:53:03
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
A masik temahoz, hogy tenyleg sok jatekos annak ellenere, hogy a tankot jol kezelik(foleg a heavy-kre gondolok) nem gondolkoznak. Mihelyst betolt a tankjuk toljak ki a sarkon, hogy lojjenek. Arra nem figyelnek, hogy mikor lotte el magat az ellenseg vagy, hogy 6-an fognak beleloni ha kitolja az orrat. De talan ez meg mindig jobb mint a "bazisvedo" tipus aki a vegen egyedul full hp-val probal harcolni 5-6 tank ellen es nyomja a "help" gombot veszettul(csak tudnam, hogy milyen segitsegre szamit?!) vagy szidja a mar elhullott csapattarsakat es oket okolja a 45%-os winrate-je miatt.
"I believe in aliens. I think it would be way too selfish of us as mankind to believe we are the only lifeforms in the universe"
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Mi történik ilyenkor? A t95-nek a láncát lövik el előszeretettel és én 3-4 sec alatt feldobtam javító nélkül. Először gondolom elégedetten bólogattak, hogy oda a javítóm, másodszor már csítben gondolkodtak sokan, páran nagy javítóra tippeltek, harmadszorra viszont szinte mindenki csíterezett, páran jöttek csak rá, hogy ki van gyúrva javításra a tank és volt olyan is, aki azt mondta, hogy jó ötlet, megcsinálja ő is.
Ugyanez a helyzet a tűzoltó vs prém kaja vs nagy javító témakörben. Ha ismered annyira a tankot, hogy tudod, nem fog gyakran gyulladni, akkor mehet rá a nagy javító / prém kaja. Az, hogy a straik mit csinál ne legyen mérvadó, hiszen ő jobban tud vigyázni a tankjára mint szinte bárki.
Egy konkrét példa, a csah tier7 tank szinte minden 2-3. csatában kigyulladt. Ez a tank miatt főleg, de lehet, hogy ahogyan én használom, mozgok, megyek, kapom a segglövést, hátlövést és gyullad. Egyértelmű, hogy azon a tankon szóba sem jöhet prém kaja se nagy javító a kis javító mellett csakis tűzoltó. Egy időben lehetett rengeteg nagy tűzoltót szerezni, az még hasznosabb és ha van készleten, akkor azt is fel lehet használni, persze én is inkább a prém tankjaimra meg a tier9-10-re tartogatom a nagy tűzoltót.
Vannak tank típusok, arty, kisebb light tankok, amikre lehet, hogy felesleges a tűzoltó, mert ha olyan találatot kapnak, azoknak úgyis végük, hiszen a tűz mindenképpen rongál modulokat, a találat tipikusan leszedi a láncot, nincs is elég hp-juk, hogy reagálni tudjak a nagy tűzoltó meg drága. Ezekre mehet esetleg nagy javító.
Mondjuk artyra én nagy eü csomagot rakok, mert splash sebzés esetén (counter arty) a legénység védelmét növeli a nagy eü csomag.
Szóval csak arra akarlak rávezetni, hogy ismerned kell egy kicsit jobban a tankot, mielőtt ilyen döntést meghozol vele kapcsolatban, persze próbálgatni szabad is és érdemes is, a világ nem omlik össze, ha párszor leégsz vele, de akkor legalább látod, hogy hülyeség volt nem használni a tűzoltót, ha meg nem gyulladsz ki, akkor azt jelenti, hogy el vagy tűzoltó nélkül.
Másik téma.
Zöld alatti játékossal nem szívesen szakaszozom. Volt rá példa nem egyszer, hogy csinált valamit amit nagyon nem kellett volna mire rákerdeztem hogy ezt most miért -egyszerűen nem tudták megválaszolni. Le lehet engem ezért hurrogni, de bennem ezek miatt az alakult ki, hogy a vörösek, narancssárgák egyszerűen azt sem tudják mit mért csinálnak...
Az unicumok igy csinaljak tehat gondolom te is. (mert a tudasod megvan hozza)
"I believe in aliens. I think it would be way too selfish of us as mankind to believe we are the only lifeforms in the universe"
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Ezért nem érdemes azzal áltatni magunkat, hogy "én is lehetnék világbajnok, csak nem érdekel hozzá eléggé". Nem így van.
Utolsó tanács: bár a csordaszellem biztonságot nyújt, de nem érdemes magadévá tenni. Nem mersz más tankkal menni? Miért érdekel, hogy ki mit mond vagy gondol rólad? Én nem szeretnék olyan fórum lakója lenni, ahol lila szín alatt nem tekintenek embernek.

angelus1991ster.blogspot.hu
Igen lehetnék jobb is mindkettővel,ahhoz jobb csapattársak kellenének sajnos nincs szerencsém ezért nem erőltetem pl.az IS-4-et.
Ezek nagyon jó tanácsok. Magamtól is ebben az irányban indultam el, csak sajnos amikor fórumokba botlottam, ott ebbe a statvagy minden vagy irányba mentek el és így már ott tartok FCM-el vagy mással már csatába sem merek belépni, mert félek, hogy nem tudom meglőni az elvárt sebzést.
De a látótávnál valóban nem stimmel valami
Xvm meg lószar módok meg minek <#nevetes1>#nevetes1>
Ezek nem jöttek még rá hogy senkit nem érdekel nincs elismerés gomb meg állami kitüntetés ünnepnap átadás, hogy milyen ügyi vagy arra ott van a kláncsata kár itt verni a nyálad fórumokon és keverni a szezont a fazonnal
Random meccsen semmi nem számít mentél egy jót vagy nem?
Játék bétája óta sok víz lefolyt a dunán <#vigyor0>#vigyor0> sok szennyvíz
CommanDos23
A masik tevhit amit irtal, hogy " Van annyi tudásom mint egy uninak de mivel freeben minden tankot stockról viszek és nem lépek át szarokat nem esélyem nincs így a lila stat elérése"
Ha igy lenne akkor a 10-es tankjaiddal(mind a kettovel) miert csak 1700 az atlag damaged? Azok mar fullosak voltak a kezdetektol.
Ne ertsd felre nincs veled semmi bajom es nem nezlek le a statod miatt, csak nem szeretem mikor valotlan dolgokat irkalnak a forunba. A sok hasonszoru jatekos meg like-olja mert ok is ugyan igy gondoljak pedig nincs igazuk.
Egyébként szerintem amit a pótkajákkal megnyersz, azt elveszted akkor, mikor leégsz a fenébe, mert nincs tűzoltód. És még rohadt drága is.
Igazából tűzoltó helyett tenném fel egyébként is, szóval a kérdés valójában az, jobban teljesítek-e pótkajával ? Ha konstans felteszem és leégek ez is beleszámít.
Én az FCM-mel a látótávnál semmit sem vettem észre optikával, periszkóppal és enélkül sem. Mintha bugos lenne a játék. Elvileg az FCM a legmesszebb lát T8-ban, de ha teszek fel periszkópot semmivel sem látok el messzebbre. Ott ülök a bokorban, nézem a bolyt és az éppen harcoló ellenség egy része a látótávomban van és látom, erre elmozdulok, leesik a periszkóp és ugyanaddig látok el. De máskor is, ha a periszkóp hatása 5 sec után aktiválódik sosem látok messzebbre, de távcsővel sem. Nem értem ez miért lehet.
venti és csokival
hogy játékban mekkora kulombséget jelentene azt már csak gyakorloban tudnám megmutatni , és fogok is csinálni osszehasonlíttást de melóban nincs meg hozzá a két gép és a nyugalom
1. felejtsd el a WN8 értéke alapján bekategorizálni a fórumozókat. Ez a statisztikai mutató azért van, hogy lemérhesd a fejlődésed, illetve segítséget nyújt a csatában (piros =>rámegyekszétszabommegeszem, lila => vigyázok magamra, mert nem véletlenül van a környékemen).
2. pótkaját a lightokon, az artykon és a T10-es vasakon kívül ne használj, főleg, ha nem engedheted meg magadnak. Prémium járművel kreditet farmolsz, nem pótkaja+gold kombót nyomatod, mert nem jutsz előbbre.
3. ha jó játékosok véleménye nem egyezik meg a tiéddel, akkor gondold át, hogy mi lehet az oka. Ha Te szeretsz egy tankot, amit a csillámpónik lehúznak, akkor ne adj a véleményükre, mert ízlésen nem lehet vitatkozni. Ha a spotrendszerről vagy a tankok használatáról tér el a véleményetek, akkor inkább vita helyett nézz utána a játékmechanikának, valószínűleg változni fog a véleményed.
4. ne görcsölj rá semmire, ez csak egy játék. Élvezd, kapcsolódj ki, erre való. Ha WN8-at farmolsz, és idegeskedsz (ez a kettő általában együtt jár), akkor játék helyett kényszermunkát végzel.
Ha csak arra gondolsz, hogy a látótávot megnöveli kb 4,4-4,6%-al, ami egy 400m alapnál már 417-418m-t jelent! és még erre jönnek az egyéb skillek hatása meg bino vagy optika meg esetleg venti (ezek szorzódnak, tehát ha több látótáv növelő van, akkor a prém kaja teljes hatása még több is, méterben nézve).
Talán még a töltés idő, ami megfogható dolog, de ugye tipikusan az ilyen tized másodpecek olyan nagyon sokat nem jelentenek, mert ritka, hogy folyamatosan lehessen lőni. Hosszú töltés idejű tankoknál már másodperceket jelenthet, de akkor sem változik sokat a harcmodor, ha egy tank 50 vagy 52 másodpercig tölt, mindenképpen valami fedezéket kell keresni közben.
Most mondjuk nincs akciója, de ha érdekel a dolog, 200e kreditért vehetsz 10 darabot és érdemes kipróbálnod. Az viszont biztos, hogy a kredit keményen eszi. Akcióban 10e kredit az ára, de akkor meg sokat kéne egyszerre venni és szerintem még a 10e-t is csak tier8 prém tankban tudnád visszahozni.
A másik dolog, hogy 10-20e kreditért már tudsz lőni 2-4-8 prém lőszert és hát nekem erős a gyanúm, hogy azzal jobban járnál végeredményben. Persze, ha van elég kredited, hogy prém kaja + arany lőszer is belefér, akkor az egy más kérdés.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.04.05. 15:06:54
Kockuljak be,full prém,aranylőszer és pénzbeinvesztálás.Símán meg lennék unicum de mivel van életem és szeretem az nem ér meg annyit.
Elég nekem a 1200 wn8 alapfiókkal és kötöttségek nélkül.Ha ezért valaki lenéz az elmehet a fenébe.Van annyi tudásom mint egy uninak de mivel freeben minden tankot stockról viszek és nem lépek át szarokat nem esélyem nincs így a lila stat elérése és nem is görcsölök érte.
Amúgy azon a fórumon is ritka az unikum játékos, aki megfelelne a másfélszeres feltételnek.
Ha valóban sokan leoltanak, annak más oka lehet. Milyen néven vagy fent?
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka