418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
yossarianHUN #381295 Szubjektív? Mármint te 0.6-os pontossággal, és 3.6-os célzásidővel 50 méternél messzebbről el tudod dönteni, hogy lánctalpat, testet, vagy tornyot lőj? Hát jó. Egyébként többnyire 50 méteren belül se, lásd a tegnapi példát. -
Pares #381294 Szubjektív... -
Inkább úgy tűnik, hogy veled volt az rng. :) -
bekescsaba #381292 Rég játszottam a 121-el. Most mentem egy csatát vele, lőttem egy top gunt. ebben semmi rendkívüli nincsen, de mint a 6 kill 200-300 méteren túlról, menetből, pattogva, összevissza kacsázó mozgásból sikerült.
Nem is emlékeztem, hogy ez menetből ilyet tud. -
tothgyorgy #381291 Hát tényleg semmi sem lehetetlen. Amikor A kisebb tierü könnyű oldalába belesebzek 0-t, vagy amikor a spic-el pattintok. -
yossarianHUN #381290 Az a baj, hogy T49-cel tök mindegy, hogy mit próbálsz te kerülni, mert már az is ünnepnek számít, ha egyáltalán eltalálod az ellenséges tankot, nemhogy még a lánctalppal meg a spaced armorral is tudj foglalkozni. -
Kronos79 #381289 Stimmel. Ezért is írtam, hogy "papír tankba, szemből...". Onnan marha nehéz, de nem lehetetlen, láncot lőni. -
Pares #381288 A HE lőszerrel is kerülni kell a lánctalpakat, és a páncél részre kell lőni, ha papír, ha nem, mert a lánctalp tudomásom szerint úgy viselkedik, mint a spaced armor, időnek előtte robban fel a lőszer, és azért az alacsony sebzés. Ezért T49-el is mindig inkább a frontját vagy a hátulját próbálom lőni az ellenségnek...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.10.02. 18:51:48 -
tothgyorgy #381287 Tegnap 9 forduló 2 győzelem, ma 9:3. De jó.
Oi-val megyek előre hátam mögött Churchill 7, ő kért szakaszt, én fogadtam.
Gondoltam védi a seggem. Kv2 bejön a seggembe, mikor én küzdök 3-al szemben. Ki is lő, én meg 2-t az előttem levőkből. Nézem mi a pitlit csinál? Hát felmászott egy sziklára és megállt. Afk lett talán?
Másik oi-s kör, csak 2 találatot értem el, ami sebzett. Össz.sebzés 298 WTF????
Szépen ki is léptem, és repültem néhány hűsítő kört a wt-vel.
Utoljára szerkesztette: tothgyorgy, 2016.10.02. 18:50:32 -
engem T2vel 1hitelt már clicker 1600 hpról,de ONival is igen gyakran szopom be (1100 dmg és társai)
nevetséges az arty úgy ahogy van,persze én 10 lövés 0 hit után azonnal el is adtam a HE ágyút az OIról meg az ONiról is... -
Kronos79 #381285 Látom más is jár az én cipőmben. Nekem abszolút nem adja a random a trollgunokkal.
A pzIV leamortizálása után azzal az ágyúval használtam, de amikor a flankelt Sherman oldalába belenyesi a 150 körüli sebzést az azért mér ott van.
Ugyanez van a KV-2, SU-152 párossal. KV-2-vel a nemezisem az E-25. Van amikor egy löket elég, de legtöbbször csak a menetrend szerinti 350-es sebzést adja be. Gondolom valamilyen úton módon a lövegpajzson csattan ilyenkor a lövedék, de én nem ott látom becsapódni.
Nálam is azok viszik a pálmát, amikor papír tankba, szemből, jön az át nem ütő sebzés. Azt hogy. Nem az ágyút találom el, mert volt olyan is. Az ISU-val lőttem egy nullást a Borsigba, mert az RNG ráhúzta a skulót az ágyúra.
Egyébként artyval ugyanígy nem működnek a dolgok nálam. A múltkor azon röhögtem, hogy a fullos GW Pantherrel ugyanannyit sebzek, mint az alapágyúval. Papírabb tankokba akár a 800 körüli sebzés is megvan. Ezzel szemben a múltkor KT-ban ülve, a narancs Józsi belém ver 1100-at ugyanezzel az artyval. Sima HE-vel. Teszi ezt úgy, hogy kb. 35-45 fokban állok hozzá képest. Vannak mázlis emberek.
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.10.02. 18:24:15 -
pett3rson #381284 húú, most vagyok túl életem egyik legnagyobb csatáján. azt hittem sosem lesz meg a HT-15, de mint kiderült valamikor megcsináltam, nemtom mikor, de most is simán meglett volna. a kedves kis monstrumom, az M6A2E1 bekapott írd és mond 7610 HP sérülést páncél által felfogva...szemből elég kemény a kicsike :) -
András77 #381283 Megcsináltam újra a pascucci-s IM küldetést a 121-el. Tavaly még nem volt 121-m, most vettem nem rég és úgy látszik, hogy ezzel ki lehet irtani a 3 égi patkányt.
Azért jellemző, hogy előbb 3 tankot kellett leölnöm, hogy eljussak az artykhoz. HP-m nem sok maradt a végén, úgyhogy a másodlagos nem sikerült, de különösebben nem bánom.
Majd az ideg szétb.szott, amikor felvitték ezt a küldetést az obj260-hoz. Előtte egy lényegesen könnyebb volt és ez volt a t55a-hoz. 3-4 hónapot szívtam vele, nagyon durván lelopkodták a frageket mindig. 20-25 alkalommal volt 2 frag-em és többször belelőttem a harmadikba is, de kicsi volt az alfa a kiszedésükhöz. A 121-el a tier6-7 artykat 1 lövéssel kiszedtem a francia 9-be kellett volna csak 2, de azt meg inkább lerammorltam a csába az első lövés után.
Most is biztosan lelopták volna a fraget, de a Dnap pályán voltunk, és ott tobzódott mindenki a med domboknál fent. Tőlünk lement egy e100 a partra és láttam, hogy alig van ott ellenállás, úgyhogy utána mentem. Leöltem a 3 bázis kemper td-t és utána az artykat. Az E100-közben meg kiszedte az egyik td, egy T28, komolyan nem hittem el. Abban bíztam, hogy a td-k elszórakoznak sokáig az e100-al, na ebből lett kb 30-40 másodperc miután elkezdtek egymással küzdeni. Na mindegy is, ez az egyik legnagyobb kib.szás küldetést szerintem mind közül. Örülök, hogy sikerül, a frag meg jól jön a grindhez.
Az biztos, hogy nagyon szerencsés csapat és csata felállás kell hozzá. Általában a saját artyk is le szokták lopni a frag-et, de most a nyakukon volt az ellenfél, meg a 121 ugye egy lövéssel kiszedi a kisebbeket, a nagyot meg 1 lövés + ram módszerrel elintézi.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.02. 14:58:46 -
Eléggé, a sima IS 175-ös penje vastagabbnak érződik mint ennek, nem sűrűn nyúlok hozzá akkor is áldozatot kell előtte bemutatni hogy ne legyen ellened IS3, IS6, 110 , T54 mod1 vagy hasonló kaliberű tank mert akkor nyomkodhatod a 2-es gombot,ha nem akarsz agyérgörcsöt:D -
bekescsaba #381281 igen, tudom. A teljesítmény el nem ismerésén kesergek.
De most meglett, igaz egy másik tankkal. Az IS3 ellen nem tudtam mit csinálni. Borzasztó gyenge ez a prém tank, de a kínai marathon miatt rá vagyok szorulva.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2016.10.02. 14:11:18 -
Plata #381280 Mert kevés az xp nem?
Ne a prém xp-t nézd hanem az alapot,az csak 910. -
bekescsaba #381279 nekem sosem ad Tankászt....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Plata #381278 Én imádom szekálni vele a T10-eseket.Sokszor ész nélkül berongyolok egész t10 bagázsba és szekálom őket,jó hecc.
-
András77 #381277 Nyilván megtalálható a fun faktor ebben a tankban is, csak a többségnek sokat kell keresnie. Adott gyötrelmes ágyú, borzalmas célzási tulajdonságokkal, de néha brutális sebzéssel. Nekem az a szórakozás vele, ha találok egy málét, akit megkerülve belevágok és elfutok, de nagyon nehéz ilyen lehetőséget találni.
A ToT miatt tolom most a tankot és hopp felspotoltam egy t54lt-t 3xx hp-val. Enyém a frag és rámentem és a kiba utolsó esély rajta hagyott 5 hp-t pedig megkerültem. Szerencse a mostani frag éhség, mert ott loholtak a csapattársak a nyomomban. Rammolni nem tudtam, az a tank bitang gyorsan forog.
A bino használatról annyit, hogy az valamiért sokaknál a sniperkedés szinonimája. Pedig ez nem így van feltétlenül, de azért az is egy érdekes helyzet, amikor a becélzás alatt simán bekapcsol a bino -
Userx2 #381276 Jól adja kreditet és élmény a játék vele. -
Pares #381275 Lehetséges, csak akkora az esélye, mint a No Man's Sky-ban egy másik emberrel találkozni...
-
Pares #381274 Nincs jó tapasztalatod vele, értem én. És tökéletesen igaz, amit írsz, az rng hatása sokkal jobban érződik a tankon (ezen keresztül az is feltűnően látszik, amikor nagyon lejt a pálya az egyik csapatnak), de hogy egy korábbi hozzászólásodra reagáljak, hogy nem kell hozzá skill, csak szerencse, nos szerintem pont azért kell hozzá a skill, hogy az rng faktort a lehető legkisebbre tudd redukálni. Most nem azt mondom, hogy noob az, aki nem tud vele játszani, hanem azt, hogy egészen máshogy kell hozzáállni a csatához, és ezt kell megtanulni. Amint írtam már, nekem amúgy is fétisem a troll ágyúk, a "hagyományos" tankokba meg mondhatjuk hogy beleuntam már. A T49 által nyújtott lehetőségek, hogy minden tankba sebzek, nincs rikosé meg nem átütés, nem kell gyengepontokat lőni, és időnként óriásikat lehet sebezni akár a két szinttel nagyobb tankokba is, nekem nagyon bejön, és élvezem. Hozzávéve, hogy kinézetileg is nagyon tetszik a tank, volt rá motivációm, hogy megtanuljam kezeleni (de nekem is beletelt néhány száz csatába, míg rájöttem, mit lehet, és mit nem), és amióta kifejlesztettem (kapásból elitre free xp-vel), azóta szinte kizárólag csak ezzel játszom.
Azért gondolom, hogy ha ötödszörre is megpróbálkoztál vele, akkor van valami számodra is a tankban, ami megfogott, és amiért szeretnél vele játszani. -
yossarianHUN #381273 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Plata #381272 Nem,72-vel repesztve leo 1 padlót fogott.ammorack.olyan 200-300 méterről. -
Pares #381271 Kicsit ellentmondásos, hogy először azt írod, hogy nem sniperkedésre van a troll ágyú, aztán meg hogy neked bino van rajta, hogy lásd az ellenfelet. Binot se raknék rá semmiképpen. -
yossarianHUN #381270 "pontatlan, meg random, de azért én úgy veszem észre, hogy döntő többségben mégis csak eltalálom az ellenfelet."
Akkor különbözőek vagyunk, én úgy veszem észre, hogy a döntő többségben még a hegyoldalt se találom el, de a nem döntő kisebbségben se, mikor nagy néha kivárom a három hónapos célzásidőt. Ha meg néha véletlenül mégis eltalál valamit (pukkan a pezsgő), akkor jön a 3-400-as sebzés, lehetőleg RHM-be, Grillébe, vagy valami light tankba, csak hogy érezd a törődést. És ekkor szokott eljönni a table flip + rage quit pillanata. Nemtom, ki hogy van vele, de nekem az utolsó dolog, ami kell ebbe a játékba, az egyébként is idegesítő RNG faktor önkéntes, önsorsrontó növelése. Épp eléggé ki tud cseszni a random az emberrel, pont az hiányzik, hogy önként egy ilyen elvetemült RNGesus ágyú kezébe adjam az életem. -
Pares #381269 A másik furcsaság, amit meg kell szokni a T49-en, hogy a toronyforgatás jobban szétugrasztja a célzókört, mint magának a tanknak a forgása, szóval ezzel is kell számolni, amikor mondjuk fedezék mögül akar lövöldözni az ember. Előre be kell forgatni a tornyot, és becélozni az ellenség pozícióját, hogy ne kelljen sokat mozgatni a tornyot. -
Pares #381268 Sniperkedni is lehet nyugodtan, csak tudni kell, hogy mikor érdemes próbálkozni vele... -
Pares #381267 Ha nem a troll ágyúval használod, akkor egyáltalán minek fejlesztetted ki? Igen, pontatlan, meg random, de azért én úgy veszem észre, hogy döntő többségben mégis csak eltalálom az ellenfelet. Arra kell figyelni, hogy ez nem olyan tank, amivel "hirtelen" le tudsz adni lövéseket, előre kell gondolkozni és úgy kell helyezkedni, hogy a lehető legnagyobb biztosságal rá tudj lőni és el tudd találni az ellenséget. Tudom, hogy ez így elég süket dumának hangzik, nehéz elmagyarázni a játékstílust. A T49 esetében a rikosé meg az átütés helyett a random pontossággal kell számolni, ugyanis 99%-ban bárhol találod el bármelyik tankot, mindig sebez, és ez az, amit nagyon jól ki lehet használni. A közepes és könnyű tankos játékstílust el lehet felejteni. A másik, hogy nagyon türelmesnek és megfontoltnak kell lenni, és nem össze-vissza reakcióból lődözni, mint ahogy azt más pontos ágyúkkal megteheted. Nagyon gyakran megtörténik, hogy egy csatában 3-4 lövést adok le összesen, de a sebzés így is 2000 körül van.
Amit én csinálni szoktam, az az, hogy szinte minden térképen van egy olyan hely, ahová a csata elején be lehet kempelni, és ahol nagy valószínűséggel fog szembe jönni valaki, akire teljesen beszűkülve rögtön le is lehet adni egy lövést, van amikor többet is. Ezen kívül inkább a nehéz tankok árnyékaban szeretek maradni, amíg ők meg az ellenség el vannak foglalva egymással, addig lehet szépen "csipegetni" az ellenséges tankokból, még ha sidescrapelnek vagy hulldownoznak is. A "hit and run" taktikát szerintem igazán csak akkor érdemes alkalmazni, ha az ellenséges tank egyedül van, vagy ha a csapattársai el vannak foglalva mással, mert különben sokszor öngyilkosság (instatrack és gameover). -
yossarianHUN #381266 Igen, és neked 800 méterről, 60-nál ellövi a légy f*szát, és 1200-at sebez bele. Kímélj meg.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.10.02. 11:55:34 -
Plata #381265 Hallod nekem van hogy 300 méterről sem spotolódik lövés után. -
András77 #381264 Komoly látótáv nélkül hogyan deríted fel az ellenséget? Úgy értem, hogy a t49-el elvileg meg kell tervezni minden lépést, én ezért sem szeretem, mert a fenének van kedve állandóan ilyen befeszülten játszani. Ha dedikált a legénységed, úgy értem, hogy nem fogod másik tankra vinni, akkor a parancsnoknak inkább a helyzetfelismerést kell adni, az 3% látótávot ad, a recon, amit te használsz 2%.
Meg ha sokat lősz futásból, akkor a sima futást kell neki adni, az kooperál a vert stabbal is. Abból gondolom, hogy sok futáshoz szükséges skillt raktál a vezetőre, de felderítéshez meg kéne nagyobb látótáv, mert így valahogy nem harmonizálnak a skillek/modulok a feltételezett használati móddal
A rammer szerintem is hót felesleges rá. Nem fogsz vele sorozatban lőni, hogy számítson az a 2 másodperc. Egy 20+ töltési idejű tankkal valamit csinálni kell töltés közben, nem csak állni és lesni az ellent és várni a betöltést.
Én binot raktam rá harmadiknak, mert egyrészt ha célzottan lövök, akkor mire becélzok vele a bino is bekapcsol és nagyon jól jön, hogy látom az ellent körben (mert a t49 lövés után garantáltan felspotolódik), másrészt a tervezéshez fel kell derítsem az ellent, amennyire engedi a bino. Mégsem vagyok annyira kiszolgáltatva a többiek spotolásának. Persze, ki hogy szereti használni. Aki fut vele sokat és nem tervezi meg a lecsapást, annak optika inkább, hogy legalább jobban lásson, mint a nehéz tankok
Most nem nyitom meg a játékot, de 3-4 skiles tier10 nehéz tank kb 420-430m-ig lát. Nyilván sz.rabb kamo, de azért sz.r ügy, amikor egy nehéz távolabb lát, mint egy könnyű tank.
-
Pares #381263 A venti 5%-ot javít mindenen, a rammer nem sokat segít rajtad azzal az 1-2 másodperccel rövidebb töltésidővel. -
András77 #381261 A t49 alap ágyúval a legrosszabb tier8 prém tankká válik, sőt sok7-es is jobb nála. A troll ágyú sem teszi jobbá mondjuk, de azzal egy egyedi tank lesz belőle. Ha alap ágyúval tolod, lehet meg kéne fontolnod az eladást, mert az úgy egy nagyon gáz tank a többihez képest. A trollal legalább lehet mókázni.
Azt látom gondnak, hogy sokan erőltetik a troll ágyúval a sniperkedést, pedig nem arra való. Közelharcba kell vele menni, lecsapni és elfutni, aztán még 20m-ről is képes mellé lőni az RNG csodája folytán. Ilyenkor van fun faktor, amikor seggbe b.szom a málészájú ellenfelet
Ennek ellenére én nagyon ritkán veszem elő a t49-t, mert a többi 8-as light meg a bulldog sokkal jobb és csak ritkán tudok ráhangolódni, hogy jól menjen a közelharc ezzel, meg az ilyen lecsapok és elrohanok. Nagyon kell látni a pályán, hogy hova lehet menni vele lecsapni.
-
A wotreplays valamiért nem talál replayeket a Skorpion G-ről. A kredithozamára lennék kíváncsi. Mennyire jól adja egy átlagos körben vele? -
tutyimutyi2 #381259 "Nekem a kedvenc tankom, mert mindent sebez, csak el kell találni az ellenfelet" hát igen az eltalálás itt a gond régebben gyakran úgy éreztem mintha egy kicsinyített O-I-ban ülnék azt tekintve hogy ha megállok és megvárom a teljes szűkülést amire természetesen csak ritkán van idő biztos lehetek benne hogy ezt egy mellé lövéssel hálálja meg az ágyú de mint az O-I is régebben olyan volt hogy menet közben nagyobb eséllyel találtam el bármit is... bár még használom a T49-et és szeretem is de kizárólagosan az alap csővel használom, néha vissza rakom rá a nagy ágyút de 1-2 szar 0-10%-os találati arányú meccs után mindig kerül is vissza rá az lap cső az legalább gyorsan tölt, pontos, és kb. 3 másodperccel gyorsabban beleeresztem a 900-at a papír tankokba. -
Plata #381258 Nekem nincs benne venti.De nekem bejön,az én idióta stílusomhoz pont jó ez a tank.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
bekescsaba #381257 Nem vettétek észre, hogy a limites prém 5-ös tankok non-stop tier 6 ban vannak? -
Én a fejlesztési útvonalon az ilyenek miatt (is) kerültem másfelé és mentem végig a t69 vonalon, kellett egy med a t9 elé közvetlenül. -
Pares #381255 Milyen legénység van benne? Venti, GLD meg Vertstab kell belé. A lánctalpakba való lövést lehetőleg kerülni kell, azok mintha elnyelnék a sebzés nagy részét, a papír tankokat meg a legpapírabb részeken kell lőni (mint az rhm, grille és társainak ágyú körüli része, stb.). Lightok ellen nyilván brutális (ha nem szopat az rng), de én inkább csak akkor foglalkozom velük, ha biztosan egylövésesek, vagy van mód a menekülésre, amíg újratöltök, mert különben megesznek reggelire (és mert gyakran szopat az rng). Jobban szeretek a 2 tierrel nagyobb nehéz tankokból "csipegetni", tökéletes anti-sidescrape és anti-hulldown fegyver (Maus frontjába 350 körülieket sebezni, miközben mindenki pattog róla, wat...). Nekem a kedvenc tankom, mert mindent sebez, csak el kell találni az ellenfelet, a gyengepontok meg irrelevánsá válnak. Nyilván vannak gyengébb meccsek, meg az ellenfél is tudja, hogy ha ellövöm magam, akkor könnyű préda vagyok, meg az se segít, ha az rng annyira ellened van, hogy az már röhejes. Nem egy könnyen tanulható tank, néhány száz csatát bele kell ölni, hogy az ember megszokja a teljesen egyedi játékstílust, meg főleg az rng ágyút, ehhet meg motiváció kell, mint az én troll tank fétisem.