World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs csőlehajlása láthatóan az alsó támaszték miatt, ezért ez inkább egy arty. Egy gyors med bemegy az oldalába és kifilézi...
Nem olyan rossz ez a Skoda 40. 19 k win8. Ma még nem is volt ennyi :-)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tekintve, hogy most mennyi a tendencia az egymást követő tierekben. Az XP és kredit nagyjából duplázódik, ha így megyünk feljebb egy T11-es 500k XP és 12 milla(sic!) lenne, míg egy T12-es egy 1milla XP-s 24 milla kredites masina, azaz én még ki tudnám fizetni mindet, de farmolni előröl kellene, ahogy mindenkinek, mert ugye gyorsított képzésen vannak a 10-esek vagy hihetetlen összegért konvertálod a free XP-t. Megérné egy olyan brutal OP-ért mint mondjuk a Ratte lehetne egy hipertier tank?

RATTE OP TANKU ??

Utoljára szerkesztette: walert, 2016.04.18. 19:02:10
Viccelsz ? Az, hol lenne pénz a WG-nek, hogy az itteni 5 skilles legénységet beteszed Leo2-be ? <#hehe>

Naná, hogy húzd előröl a tankággal és vedd meg detto a prém tanokat. Zseniális ötlet a játékot copyzni, miután a prém tankokát már egy ideje ugyanígy copyzzák és már nincsen kiaknázatlan lehetőség a játékban, ez tény. Mit lehet csinálni ilyenkor? Hát kezd előröl az egészet a pénztárcáddal egyetemben, csak más skinekért. Az hab lesz a tortán, amit most borítékolok, hogy a szovjet ág lesz a leg OP-ébb ! A T10 egy tervezőasztalon is alig létező csodalény lesz pl T-92, aki naná hogy lealázza az Abremset és a Leopard 2-őt meg a Merkaba lesz a másik top tank kb. Az Abrams igai ellenfele a T-72 meg T8-as lesz csak a 9-es is valami elméleti t-92 prototype. Ez már most tiszta <#action>

Még az lenne a hab a tortán, ha pár év mulva ezt is lecopiznák még egyszer futurisztikus tankos verzióra, ahol Haunebu-3-ak szállnának a talaj meg víz felett és úgy aprítanák egymást a járművek, kb az artykat beépítenék a sima tank funkcióba, hogy ne szapulják egymást a játékosok. Persze újra kezd el a játékot prém tankostul, legénységtől kezdve<#mf1>

Pont ezért útálom manapság ezt a játékot, mert a páncél eltűnt gyakorlatilag a tankokról. Azért ez mennyire valós már, pont egy tankos játékban? Régen a legjobb a Maus, meg IS7 volt szinte sebezhetetlen a bétában, most ezek a páncélos szörnyek kikerültek a játék szemétládájába.<#duhos2>

Bár azért hozzátenném, hogy az IS 6-al nagyon fainokat tudok pattintani, átlagban a HP-met pattintom, ami nem rossz, hogy még átlagos is vagyok. Mit tudhat egy pro művelni vele vagy aki hozátanult, szóval pl IS 6-ost ne írjátok le,mert nagyon OP már

Ha sikerül ennek a csigának odaérni a csatába, és nem kell közben hegyet mászni, akkor tud aratni. <#violent>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Köszi.
joe662
Ott megmondjàk àm,hogy mit csinàlj,nem rambózunk a vakvilàgba,mint a t49el:-D:-D:-D

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

A sárga se gáz, ha 1200 felett vagy.

Plata, ts annyira kell, hogy legalább halld az utasításokat.
Én lenni szajnosz mockos alantasz szága játékosz.
Óccó cínai ku....disznó pörkölt lenni eladó ugyanitt, szalátával.

angelus1991ster.blogspot.hu

Hááát ha nem kell TS jöhetek.De én szerintem túl vad vagyok CW-hez.<#vigyor>

Prém tank nélkül is meg lehet lenni,én még nem vettem pénzért tankot.Ami van azt nyertem vagy kaptam vagy nyert aranyból vettem.
TOG 2 és T34 ajándék WG-től,T14 Matilda BP az nyert aranyból van féláras akcióban.
Matilda BP nagyon aranyos kis tank,de iszonyat csiga,dombos terepen megy 7-el,volt olyna csatám vele hogy egy lövést sem tudtam leadni,mire a pálya felére értem vége volt a csatának.

Ha nem számoljuk a goldot, akkor gyakorlatilag bagóért vágják az ember után azt a tankot.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Elfelejtettem az időt....
Utoljára szerkesztette: Lichtmaschin, 2016.04.18. 17:50:55

Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.

Okés, akit érdekel a lehetőség az dobjon rám itt vagy a játékban egy privit.
Great! FC már van 😊
McFrost
Jimboo xvm szerint ződ vagyok 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Hogy sejtettem (múlthéten szakaszoztunk és ott végig ezt pedzegette, hogy van-e valami közös buli/ miért nincs stb.). De remélem nem ilyen vakon repülünk, no tactic és még az sincs meg, hogy ki irányít mert az katasztrófa lesz... mind1 jövök, úgysem grind-elek semmit így meg hamar uncsi lesz - Peticsiga vagyok egyébként <#integet2>
Legalább legyél zöld, és ha eksön vagy akkor legyél bevetésre kész. Igen, lammaer ötlete, de jó ötlet!
😄 lammaer elültette a bogarat.. 😄 mi a követelmény?
Helló helló, páran úgy gondoljuk a HOAX-ból, hogy megkezdjük a világuralomra törekvésünket. Kb 10-15 aktív harcosra lenne szükségünk, akikkel T8-10 szinten lehetne rendszeresen cw-zni, strongholdozni, reward tankokért indulni. Felvételi követelmény van, a részleteket személyesen. Cél egy kis csapat kialakítása, akik a nyugger klán mellett szeretnék egy kicsit komolyra venni a figurát.
Ma lett kifejlesztve nekem is a 10-es, de csak 30 % kedvezménnyel veszem meg. Megvettem a Pz. b2-t érzésre pontosabb, mint a 9-es cseh gép. És tier 4-ről beszélünk... Malinovkán sniperkedtem vele. Ha levonom a majd 4 k arany árát 2.000 sincs talán a gép. Annyit megér.
T20 ász:
Pales27
ha meg adsz neki egy is-3at, meg egy cdc-t akkor meg is-3al lesz jobb, pedig az is-3 lassabb és csőlehajlása sincs. Akkor, hogy is van ez?

Lehet, de nem a kredittermelésről volt szó. Potenciálisan a fürge, jó átütésű és negatív csőlehajlású tankkal többet lehet sebezni, mint a lassú HP zsákokkal.
szokni kell. 2 szer is volt olyan, hogy 3 lövés után visszahúzódtam.
Meglett a 10-es cseh.

Kevés a pen. 248 sokszor kevés. Rossz rng és máris csak 190-200 körül van.
Félig-meddig ez igaz, de azért még mindig jobban hozza a kreditet a T34 (klikk és a 3. oldalakat összevet)!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ha egy jó játékosnak adsz egy Löwe-t, egy T34-et és egy CDC-t, akkor valószínűleg a CDC-vel fog jobb eredményt elérni; pl. nem marad le a csatáról... 😊
Pales27
ezek szerint a CDC a legjobb tier 8-as tank

lehet a 3k aranyat elirtak es 30k akart lenni 😄
+1
Ámen. Ezért az M48 a kedvenc tankom a mai napig (na jó, holtverseny az E50-nel).
A jelenlegi játék mellett 3 dolog szükséges:

- jó átütés
- negatív csőlehajlás
- fürgeség.

Ezt a hármast keresd.
Logikus! Itt még fontosabb a prém tank, mint a WoWs-ban a prém hajó. <#awink>

Tudom, hogy itt már szinte senki nem játszik ilyen szinten, de rápróbáltam a T5 Matilda BP-re. <#crazya> Igaz, hogy lassú, mint a csiga, de jobban fordul, mint a KV-1, és egyszerűen fossa a skulót. Beálltam egy házak közül kitolató OI mögé, és mire a tornya megfordult, addigra 400 HP eltűnt róla. <#eplus2> Még T3-as T4-es AT-ket is sikerül vele néha pattintani, de az ettől erősebb tankvadászokat nem szabad félvállról venni. Nekem külön jó, hogy tier limites ez a tank, és egyelőre nem dobál T7-esek közé. Kb. T5-6 szinten kell nekem még gyakorolni. Az is igaz, hogy ez a tank azért eléggé pálya függő. Elvileg jó a csőlehajlása, de iszonyat nehezen mászik hull-down pozícióba. <#wilting> Egy szóval szimpi kis jószág. <#circling>
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.04.18. 13:47:00

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

joe662
Kôszi,ezt nem tudtam.
Igazàból a PzIIj re vàrok,hogy szakaszozhassak walertel:-D:-D

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Rossz hírem van. A tier8-10 tankok már nagyon lassúak, nagyok, nehézkesek. A tier8 balra előre nem tud a sarkon támadni, mert nincs abba az irányba gun dep a tornyok miatt csak jobbra. Beszéltem csata után chat-ben jó (zöld-kék-lila) játékosokkal akik a nagyobb vasakkal tolták, hogy mit gondolnak a tier9-10-ről, és egyik sem dicsérte, sőt inkább azt javasolták, hogy ne is menjek tovább. Talán megkérdeztem 6-7 játékost és mindenki szidta, igaz ez nem reprezentatív. Mert dög lassú, igaz páncéljuk erős, de mit ér, ha ilyen átütéssel futkosnak a medek? Artycsemege mindegyik és hát ennyi a panasz, de ha jó játékosok sem tudnak mit kihozni belőle, akkor én nem is erőlködöm tovább. Az OHo-t ilyenkor ha van valami booster 3-5x, akkor az első győzelemig megpróbálom, de csak pár csatát kap. Ha valaha végzek a grinddel, akkor meg visszarakom a bandát az OI-ba, hacsak nem nerfelik sz.rrá addigra.

Az ONi-val is a baj, hogy mára már megtanulták a játékosok, hogy a kis tornyok közepét kell lőni, amit ráadásul elrejteni sem tudsz hatékonyan, evvan O-Ni gyenge pontok. Ez is addig volt jó tank, amíg újdonság volt, most már legtöbben tudják, hogy kis torony közepét lőjük.

lexlutor: kíváncsi lennék, hogy nem jöttek be nekik azok a horror árú csomagok vagy csak túl nagy volt a savazás miatta meg a rengeteg mém, mikor pl a serb feji a dollárt a tehénből és a társai.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.18. 13:46:21
nem veletlenul😊 mar inkabb csak kuriozum. a regi szepidokben, eleg jol teljesitett, de mara elegge eljart felette az ido. koszonhetoen, h a pancelzata volt az erossege. legenysegkepzesre amugy hasznalhatatlan😊 viszont csak t4ben megy.
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2016.04.18. 13:37:33
joe662
Ez mi? Valami opè cucc?
Nem nagyon làttam még ilyet.

Sunsetjoy
Én pl. szinte nem is forgattam/forgatom a t6 t7 japán heavyt. Valami 5 fokot talán, ahogy sikerül az egyenes😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

TOMSILENT
Tier 6-ostól, Tier 7-estől egészen Tier 10-ig fasza az összes. Az hogy "hiába forgatom, mindenhol belőnek" az két dologra ad okot -> nincs elég skilled ilyen tanhoz vagy kapod a gold spamet...hozzáteszem nekem nem egyszer volt mikor az APCR és HEAT löszereket nyelte el a 7-es és a 8-as is....Attól hogy neked nem adja vele, attól még nem szar. A játékban vannak szar tankok, de az O-Ni nem tartozik közéjük...
Utoljára szerkesztette: TOMSILENT, 2016.04.18. 12:02:01

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Ilyen tankot mint az O-NI, mi a francnak raknak be a játékba?? Teljesen használhatatlan és egyszerűen hihetetlen hogy ez szerintük egy kategória a T29-el! Gyalázatosan szar, ha már ilyen nagy legalább néha pattintana valamit, de akárhogy forgatom, minden foshúgy belövi szemből.... Ez a tank egy kínszenvedés, egy kínzás. Remélem a 9-es 10-es kárpótolni fog emiatt...
Egy dolgot próbálok megérteni, ebben segíthettek. Tehát a déli csapatból megmaradt az fv arty és elkezdett foglalni. Én gondolkodtam, hogy az a3-ból elmenjek az egyes oszlop vonalában és onnan próbáljam meg spotolni és kiszedni. Az fv-nek ugye borzalmas a látótávja még binoval is, de nincs hatodik érzékem az M44-en és hát a wot spotrendszerében bármi lehet. Ő ráadásul áll, lehet jó kamoja van én meg mozgok.

Szóval azt csináltam, hogy körbe mentem a faluban, igyekeztem nem rombolni a warpack miatt, de nyilván nem sikerült ez. Nem hiszem azonban, hogy tudta, hogy hátulról jövök. F2-nél mentem le és bár nem nézett felém az arty, de azon csodálkoztam, hogy a kör északi részén, E2-ben állt be egy roncs mellé (ami egyébkén akadályozta a lövésben és forgolódnia kellett, erre vesztett aztán rá) és engem a középső folyosón várt. Én arra számítottam, hogy észak felé fog nézni és balra, amerről én vártam volna az ellent, szóval érdekes, hogy miért középről.

Szóval ennyi a kérdés, foglalsz murovankán, egyedül vagy, valahonnan jönni fog az ellen, te merről várnád? Kb 1,5 perc telt el, ami nem biztos, hogy bármire is támpont, de nyilván lehet arra gondolni, hogy körbe ment az ellen, de te mire gondolnál? Kíváncsi vagyok. Nyilván így hogy megadtam a megoldást, terelem a gondolatokat, próbáljatok szabadon gondolkodni.

Nem a legpontosabb térkép, mert az indulási pontok kicsit el vannak szerintem csúszva, de a foglaló kör helye pontos.
Én már mostani t10-et se engedném össze t8-9-el, egyszerűen nem egy súlycsoport, túl nagy az ugrás. Így se sokat ér a páncél a sok goldfosó miatt, nem kéne még tovább rontani a helyzetet 400mm lőszerekkel.
WoT 2.0 szerintem csak arról szól, hogy kinyírják a konkurenciát. Bőven elég nekik, ha csak annyi bevételt termel, amiből fenntartja magát, a lényeg, hogy aki modern tankozni akar az ne AW-val játsszon. Szemét húzás, de ilyen az üzlet...

Örömködő:

Megvettem a Batmobilt! Eddig ez, hogy hiányozhatott a garázsomból nem tudom.
Mentem vele kb. 30 csatát 3k átlag sebzés 78% winrate teljesen szólóban, úgy, hogy még erősen szokni és tanulni kell... azt hiszem jó barátok leszünk 😄
Nem kell félni az SP-től - bár, én eladtam, amikor kivettek egy lemezt a frontjából és kicsengették a 7200 gold-ot érte (azóta sem volt ilyen "akciójuk" SerB-éknek - vettem belőle 50%-os D.Max-ot, M10 Párducot, Matilda BP-t és Ram II-t, ...).
A régi SP-vel a 269-es átütésű IX-es ágyúk lövedékei sem mindig jöttek át a testen, míg most már nagyon random-függő, hogy a VII-es 200-asai milyen arányban járják át (nem gold-dal). De a tornya maradt a régi - hintáztatással, mozgással nagyrészt el lehet kerülni a belövéseket.
A lassúsága relatív: ezzel nem kell a "kiugrok - reménykedek, hogy találok - spuri vissza a fedezékbe" stílust játszani, mert önmaga a fedezék - szemből - , így van idő célozni is a "kicsi" átütésű ágyújával.
Anno a kezdők legkezesebb játékszere volt, most már azért több odafigyelést igényel - forgatni kell kicsit, régen még ezt sem kellett - , de lehet vele szórakoztató köröket is futni.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Irisz_
Tudom csak mertem álmodni! <#smile>
Akkor vesd össze a 7.5-ös és a mai állapotokat: azóta nerf-elték az átütést, a HE lőszert és egekbe ugrott az új osztályok XP-költsége (a térképek antitankossá tételéről nem is beszélve) -> ez mind ellentmond annak, amit írtál, mert ők így keresnek, tehát: nem fogják az ötletedet megvalósítani.
Ha lesz is wot II, akkor az (is) olyan gagyi lesz, mint a repülős és a hajós variáns (az utóbbinál a kezdeti tervekben még olyan ötletek is voltak, amikkel akár a "régi" wot fölé is nőhetett volna az a játék, de aztán a repülős szintjére butították az egész friendchise-t) - meg amivé az I-et is tették!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.04.18. 09:38:54

Spoiler-be teszem, mert kicsit hosszú lett:

igyekszem egy részletes és objektív véleményt írni a tankról, és megpróbálok nem túl elfogult lenni. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy igen képzett legénység van a tankon, ami biztosan hozzátesz a teljesítményhez, sajna most nem tudok belépni a kliensbe, hogy pontosan milyen skillek vannak rajtuk, ezért megpróbálom fejből, valahogy így nézhet ki:

1. BiA mindenkinél
2. sixth sense, snap shot , smooth ride , Safe stowage
3-4: fogalmam sincs a sorrendre, de valahogy úgy nézhet ki, hogy van közte egy nagy csomó repair, situational awareness, recoon talán egy kis camo.

Equipment: VSTAB, VENTS, Gun rammer
Consumables: small repair kit, small first aid kit, automatic fire extinguisher

Jól látható, hogy az ágyu pontossága igencsak maximalizálva van és lehet, hogy emiatt nem érzem a szovjet ágyukra jellemző pontatlanságot (találati arányom 80%-os, míg az átlagos találati arányom úgy emlékszem 72% az összes tankra vetítve, de utóbbit szintén csak a kliensben tudnám megnézni).

Előnyök dióhélyban (igyekszem a type 59-hez hasonlítani, mert azt mondtad, hogy az a tank nagyon bejött)
A két tank felépítésben közel azonos, játékstílusuk szinte megegyezik.

-A T-54 mod 1 egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell rá Wet Ammo Rack-et tenni, nekem a Type-pal mindig gondot jelentett az, hogy belőtték a lőszerrekeszt, pedig ott is 4 skill-es legénységem van és van safe stowage is köztük (a többi skill azonos a t-54-es legénység skilljeivel, amolyan kötelező med skillek). A wet ammo rack hiányával felszabadul egy hely más berendezés számára és azt kell mondjam, hogy nálam a T-54 mod 1 még az átlagosnál (többi tankra jellemző) is kevesebb lőszerrekesz sérülést szed össze. Gyulladni sem igazán szokott még sérült üzemanyag tartályokkal sem. Mondjuk a gyulladás a type-ra sem igazán volt jellemző.

-ágyu szinte teljesen azonos átütés a két tanknál, de a T-54 célzóköre szerintem gyorsabban szükül és lövedék sem a célzókör szélére megy.

-90 mm-es oldalpáncél szépen pattint, remekül lehet sidescrapelni és remekül tud szórakoztatni, amikor az ellenfél elkeseredetten a sokadik lövés adja le mégis nyilvánvaló, hogy az pattani fog.

-bivalyerős UFP

-kis célpontot jelent (csakúgy, mint a type)

Hátrányok:
-A tornyon az ágyu körül meglehetősen vékony a páncél, 180 mm körüli átütéssel belőhető. Semmi értelme a vékonyka kupolát célozni, mert ez könnyebben belőhető, viszont azt nem veszem észre, hogy az ellenfelek ezt tömegével kihasználnák, még ha azonos tank ellen megyek is szemtől szembe, azok sem feltétlenül. Mindazonáltal a Type 59 féle hull down it emiatt közel sem biztonságos

-Gyenge LFP, gyengébb mint a Type 59-en (tanks.gg-n meg tudod nézni a különbséget, ami egyébként nem nagy.)

-Nincs tier limit-es MM, amiből következőleg főleg 10-es csatákban biztosan kell majd arany lőszert használnod egyes helyzetekben, viszont közel sincs úgy elveszve 10-es csatákban, mint ahogyan azt sokak beállítják, azért mégiscsak az egyik legpáncélozottabb közepes tankról van szó. Például az M46 Patton KR ugyan ezt az MM-et kapja, de az papír mindenhol (még a lövegpajzs is, szóval a hull down sem megoldás ennél az amcsi tanknál) és az átütése is csak 9mm-rel több.

-Kevés lőszer (megegyezik a Type 59-cel)

-44 km/h sebességlimit (viszont ezt az értéket a type-pal sem nagyon lépnéd át a jelen formájában)

Szubjektív vélemény: én kifejezetten szeretem az olyan tankokat, amelyeket leginkább a hibrid szóval tudnék jellemezni: pl SU-122-54 (mt-td), IS8 vagy VK4502A (ht-mt), SP (mt-ht), AMX30 (lt-td-mt) tehát ahol két játékstílus keveredik és ebbe nagyon jól illeszkedik a T54 mod 1 (de a type 59 is), ha ahhoz van kedvem, akkor heavyként is tudok vele játszani (páncélozottabb, mint egy Tiger II), ha inkább a közepes tankokra jellemző játékot akarok, akkor pedig úgy. Nincs még egy tank, amivel ilyen gyakran szednék össze tank ászt és az egyetlen pool's medálomat is ezzel szereztem egy 9-es csatában. Még talán annyi, hogy talán a Type 59 legenda miatt a Type még mindig kedvelt célpont és prioritást élvez az ellenfél körében (holott egy IS-sel is könnyedén ki lehet filézni), de a T-54 mod 1-et hajlamosak ignorálni; főleg magasabb tierben. Na akkor lehet kellemetlen meglepetéseket szerezni 😄

Még talán annyi, hogy sok helyen olvastam a forumokban, az éppen aktuális karácsonyi/szülinapi Type 59-re áhítozós posztoknál, hogy aki T59-re vágyik, vegyen T-54 mod1-et, ugyan azt tudja, csak jobban. Nekem is ez az érzésem, jobban kézre áll.