418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Angelus1991ster
    Tudatos az igénytelenség a wg részéről?
    Hisz a WoT az éllovas a wg játékpalletájában. Oké, hogy 2. játékuk a történetükben, de azért ne így álljanak már hozzá.
    Első játékuknál, a stratégiás Order of War-nál igényesen álltak hozzá, pedig akkor 2008-2009-et írtak.

Aki ért a játékfejlesztéshez, játékmotorokhoz stb. Kérem mondja meg, hogy ez a WoT motorja-e vagy sem:

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.10.29. 00:12:33
  • yossarianHUN
    Mert a konzolos verzión egy teljesen másik fejlesztőgárda dolgozik. A PC-sek meg ugye lusta parasztok... Ott már megvan a közönség, nincs miért fejleszteni.
  • Lokker
    Lassan elgondolkodom egy konzol beszerzésén. Nem értem, hogy ezeket miért nem implementálják át a PC-s verzióba?
  • yossarianHUN
    Na ja, de gondolj bele, mennyi spaced armornak felel meg az a 20 tonnányi lánctalp :D
  • McLarenpowa
    csicsás
  • yossarianHUN

Daaaaamn, son. Minden jót a konzolosok kapnak.
  • pett3rson
    amúgy most találtam leírást arról, hogy kétféle adatot tárol a rendszer. az 5-ös sorozatokat tankonként és a legutóbbi 5 játékot.

link

"The Garage will also feature a detailed breakdown in the Technical Characteristics tooltip, with information on all 5-battle series and the last 5 games played in a particular vehicle, as well as your current position in the ratings."
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2016.10.28. 21:56:36
  • pett3rson
    ITT: link
  • ROMOTO
    De miért nem fér bele egy árkád játékba az 50 hp val rohangálás, hiszen te is rohangáltál már annyival nemegyszer... Engem sokkal jobban frusztrál a nyílvánvaló szarság, ami még a csata elején jól láthatóan befolyásolja a kimenetelt, pl. ha az MM szarul sorsol csapatot, nem egál a kettőben lévő toptierek száma, típusa és ráadásul a pálya is a másik csapatleosztásnak kedvez. Vagy a csata alatt az ugráló célkereszt amit hiába raknék rá a célra leesik mert túl messze van, a spot anomáliák, a 0 critt (best off kedvenc), a rendszres láncolás jelzés holott a tornyát vagy a felépítményt találom el. Engem ezek sokkal jobban bosszantanak mint valami konteos sebzéselmélet vagy rng, ki minek nevezi...de a fentiek is csak a saját játéktudásom miatti bénázások miatti bosszakondás után vannak a rangsorban...
  • bekescsaba
    hol tudom megnézni az event kapcsán a tiltott tankokat?
  • pett3rson
    Ez teljesen így van. Mivel random számokról van szó, egyszer adja egyszer meg nem...a NEM a kurvára idegesítő :)
  • yossarianHUN
    Engedd el
  • András77
    Feljavítottam az amx50120 átlagomat 795 xp-re, az már lényegesen jobb helyezést ad majd, bár még nagyon az elején van a verseny, de szerintem elég lesz a top 1000-hez. Talán még egy kicsit feljebb tudom tolni, ha sikerül 5 kifogástalan kört menni, most 1 gyengébb 417xp-s kör becsúszott, a többi már elfogadható 700-1000 között volt.

Na ez a verseny végre valami, ami szórakoztató, de nagyon jó lenne, ha nem napi frissítés lenne, hanem a mod segítségével mindig az aktuális helyezésemet láthatnám...
  • András77
    Most, hogy a mod félig működik, tehát legalább látom az 5 utolsó csatátam, azok között valóban volt tegnapi és mai is és játszottam más tankkal közben. Ez alapján valóban az a logikusabb, hogy mindegy mikor játszik az ember, csak játsszon 5x a tankkal, de ma este kipróbálom konkrétan is a dolgot, megyek 2 csatát egy tankkal utána egy másikkal és megint 3-t az előzővel és holnap meglátom a frissítés után. Ennyi az egész, ki kell próbálni.

Az utolsó esély meg olyannyira létező jelenség, hogy pl táras tankkal qrvára át kell gondolni, hogy ha rámegyek az ellenfélre, mert akkor kb szinte biztosan rajta marad egy kis hp (kb 8-szor 10-ből, csak ennyire ritka) és legyen még legalább egy + lövésem vagy rammolom kínomban, ha lövés nem maradt de mégis meg kellett támadnom. Amúgy az is megérne egy misét, amikor lepattognak az utolsó lövések, pont dyaebl szentségelt a videóban, amit valamikor belinkeltem, mert így járt, 4 lövés a skodával, 3 betalál, negyedik lepattan, kösz. Igaz, neki ott volt a szakasztársa aki kilőtte az ellenfelet, egy magányos random harcos meg ott pusztulna ilyenkor általában. A póker hasonlat ott sántit, hogy kiosztott ászos kéz nagyon ritka, az meg hogy az ellenfélen vagy akár rajtam is marad egy kis hp, meg minden csatában megfigyelhető akár többször is. Köze nincs a pszichológiához, egyszerűen csak a gyakorisághoz.
  • ROMOTO
    Egy ideje nagy kussban van a wg a beígért rebalance kapcsán, a többiről mint pl. a legénységi skillek, emblémák, feliratok beüzemeléséről nem is szólva, szokás szerint maguk alá szartak vele, majd jön a svéd ág meg a karácsonyi fisz-fasz eventek, azt az idei év letudva...
  • bekescsaba
    Ez az utolsó esély kérdése, olyan mint az osztott két ász a texas holdemben.

MInden lapkombináció ellen, legrosszabb esetben is 20/80 % esélye van nyerni a flop előtt.

MInden pókeres emlékszik a két ásszal bukott meccsekre, sőt, még évekkel is utána, de amikor hozta a 2 spade a statisztikát, az természetes volt, túllépsz rajta.

Itt is ez van. Amikor az IS3-al nem tudod megölni a 378 HP-s tankot, az beég. DE amikor a 410-es tankba 440-et gurít, azon túl lépsz.

Ennyi. Tiszta pszichológia.
  • bekescsaba
    Nézegettem a WOT oldalán az IS6-al demonstrált , és a Tank Eventhez kapcsolódó statisztikai ablakot, Ott teljesen különböző időpontokban hozta a csatákat, szerintem megszakítható.
  • Lokker
    "szememnek" "megfigyelésemnek" Elég fennhéjázó a stílusod, mintha magas lóról beszélnél le hozzánk. :/
  • András77
    Ismerem ezt az embertípust, akik pl képesek az utolsó esélyen vitatkozni, mikor ott van a szemük előtt. Ugye ebben az a csel, hogy valahol mélyen van egy RNG generátor, de annak az eredményét szépen átfuttatják algoritmusok százain, ezrein (egy ilyen algoritmus pl, az utolsó esély, bár a technikai megvalósítás valószínűleg máshogy van, már eleve a véletlen generátor számtartományát szokták ilyenkor szűkíteni még a generálás előtt, de ez részletkérdés csak).

Ezek azok az emberek, akik képesek azon vitatkozni az emberrel, hogy az autóm szerintem többet fogyaszt, mint a gyári érték és tudja mindenki, hogy a gyárit gyakorlatilag lehetetlen elérni, de nekik természetesen sikerül és aki azt állítja, hogy a gyár nem ad meg valós értéket az konteós. Egy ideig szórakoztatóak, de aztán az ostoba csőlátás és a szemük előtt levő teljes figyelmen kívül hagyása már inkább fárasztó.

Kár, hogy akkor nem volta fórum közelben, amikor emlékszünk, sokan panaszkodtak a patch után a spot rendszer hibáira. Hétszentség, hogy simán lehülyézték volna a játékosokat, mert a szent WG nem ismerte el a hibát, meg jöttek volna a konteós kioktató dumával. Aztán mégis elismerte a WG később, milyen érdekes ugye.

A másik vicces része az, hogy nekik éppen annyira a leghalványabb f.ngjuk sincs a rendszer működéséről (merthogy a WG minimális információt oszt csak meg, azok is általánosságok csak), mint pl nekem. A különbség annyi, hogy én hiszek a szememnek és a megfigyelésemnek és megpróbálom megérteni, hogy mi miért történik, amíg ők meg eljátsszák a szellemi felsőbbrendű szerepét és még a saját szemüknek sem hisznek.

Más téma. A WG féle mod teljesen sz.r és használhatatlan vagy összeveszik valami másik moddal, de nincs kedvem tesztelni. A weblapon viszont már látom az eredményt. Amx 50 120-on most a 268. vagyok. Amin lementem hídba, hogy a challengeren 1200 alap xp-t hozott a a jelenlegi győztes. 3 ászos kör mellett. Azt gondoltam, hogy azon tankon van némi esélyem, de teljesen kizárt, még az 1000-be se hiszem, hogy bekerülök. Ez nagyon meglepett, mert egy ótvar sz.r tank, de ezek szerint máshogy kell vele játszani.
  • lammaer
    Szóval mindig csak az ellenségek működik :)
  • Lunki88
    Ahogy az is tervbe volt véve, hogy a női legénység ne férfi hangon szóljon. Mondjuk ez csak eleinte zavart, de már megszoktam...
  • Angelus1991ster
    Volt valami infó aról, hogy új skillek jönnek. Ennyire le van szarva ez rész? Vagy direkte meghagyják ezt a világévig tartó legénységfejlesztést.
  • Pares
    Igen, azt hogy a random nem teljesen random. Például amikor az egylövéses tankban marad néhány hp, hogy azért az olyan dolgoknak, mint például az Adrenalin Rush, legyen is valami értelme... Ezt valamelyik "javítással" hozhatták be, lehet, hogy pont az Adrenalin Rush perk behozatalával együtt, mert régebbről egyáltalán nem emlékszem arra, hogy ennyi <1%-os tank futkosott volna, mint mostanában, és hogy ennyire frusztráló lett volan. Igen, rng az rng, annak is megvan az esélye, hogy nagyon kevés hp maradjon a tankban, de nem ilyen rendszerességgel. Ahogy az rng-vel kapcsolatos dolgokat, úgy ezt is a T49 rng ágyújával lehet legjobban észrevenni. Nagyon ritkán egylövésezek tankokat, mégha benne vannak a -25% rng-vel számolt 682 sebzésben is, papír könnyű tankok nem spaced armoros részébe (de akár más low hp-s tankokba is) rendkívül gyakran pont annyit lövök, hogy még éppen túlélje. Pont ez miatt nem is nagyon szeretek egyedül rámenni más lightra, mert szinte mindig kibasz velem az rng, hogy nem tudom kilőni azt, akinek bőven egy lövésnek kéne lennie. Én ellövöm magam, ő meg a <1%hp-jával röhögve visszatámad és szarrá lő amíg újratöltök.
  • yossarianHUN
    Ez. Ne beszéljetek már ekkora baromságokat, könyörgöm.
  • ROMOTO
    Ha vannak, akkor azon kívül hogy lesebződött ilyen-olyan módon, jelent valami egyebet is?
  • Angelus1991ster
    Én pl. a felét nem értem. :D Olyan mint amikor tévé csatornákon közgazdászok, politikusok és politológusok beszélnek mindenféle mágikus nyelven hadoválnak, mint anno 1000 körül a behívott latin nyelvet használó papság. Sámánság modern formája.
  • Pares
    Komolyan mondod, hogy a te játékodban nincsenek <1%-al vagy <50HP-val futkosó tankok? Mert nem hiszem el.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.10.28. 16:43:37
  • lammaer
    Számítógépes randomgenerátorról vitatkoztok... ejjj ejjj gyerekek :)
  • Kronos79
    Dehogy fogsz leszokni róla. Egy ideig jegeled, de előbb-utóbb lesz olyan agymenés, ami túlcsordítja a poharat és már írod is a hozzászólást. Én még bírom. Bár alkalmanként elkezdem megírni a szöveget, de a végén eszembe, hogy széllel szemben felesleges pisálni. Aztán törlöm a hozzászólás szövegét és inkább mosolygok egyet. Aki csak az egyik oldalhoz húzza a strigulákat, azt nem lehet még csak kicsit sem meggyőzni.
  • asolyom
    Mocskos durva jószág ez még a nerf után is, ha top tier.

Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.10.28. 16:27:21
  • yossarianHUN
    De, tagadom az utolsó esély létezését. Szerinted nyilvánvaló, szerintem nyilvánvalóan marhaság, sosem láttam bármi ilyesmire utalót. Írhatsz akárhány bekezdéses, áltudományos regényt, a tények továbbra is úgy állnak, hogy "én úgy tapasztaltam, hogy..." kezdetű "érvekkel" (mert nem, ezek nem azok) próbálod a légből kapott teóriáidat igazolni, ráadásul röhejesen tudálékos stílusban. Ezek bármilyen, komoly körökben csak arra jók, hogy kiröhögtesd magad. Igazából nem is értem, miért próbálom még mindig ésszerűen cáfolni az egyértelműen ésszerűtlen agymenéseidet. Leszokom róla, tök felesleges.
  • Lunki88
    Ez a gif jobban bevált volna. :D

• András77
    Autoaim előnye, hogy a célon tartja az ágyút és még a torony mozgatása esetében is folyamatosan szűkül a célzókör, ameddig lehetséges. Nyilván álló célpontnál és toronynál nagyobb pontosság lehet, mint egy forgó torony esetében, de az autoaim-el el lehet érni ezt az elméleti határt.

Kézzel mozgatni meg nagyon nehéz annyira finoman mozgatni az egeret, hogy ne legyen benne hirtelen rántás, ami a célkör azonnali szétesését eredményezi. Vannak spéci játék egerek horror áron, amik állítólag meg tudják akadályozni a hirtelen mozdulatokat, van ilyen funkciójuk legalábbis, hogy elsimítják a mozgást. Én nem próbáltam még, hogy milyen lehet azokkal játszani, mert túl drágák nekem.

Nem tudom, hogy ez mennyire konteó, de szintén csak megfigyelés és a szórás nerf óta van, hogy ha picit is ránt az ember a tornyon, akkor iszonyatosan pontatlanná válik a lövés. Elméletben semmi nem indokolja, se a célzókör nagysága se a hivatalos szóráskép, de mégis így működik. Itt inkább a szerver oldali késleltetés lehet a ludas, amit szintén kiküszöböl az autoaim, mert a szerver a tankon tartja a célkeresztet.

Az autoaim igazi hátránya az, hogy mozgó ellenfél esetében szinte garantált a mellé lövés és hogy a tankok legkeményebb, legpattintósabb részére céloz. Vannak kivételek, az igen gyors lövedékkel rendelkező tankok, pl leopard1, amx30 stb képesek auotaim mellett is betalálni mozgó célpontba közepes távolságra. Nyilván nem egy 60-al vágtató light tankba, de azért kitapasztalható, hogy mikor fog betalálni. A másik meg a papír tankok, azokat sebezni fogja az autoaim, hiába a közép részre céloz.

Az is egy jó taktika szerintem, hogy megvárja az ember az autoaim becélzást, akár a mozgás közbenit is és amennyire tudja oda fókuszál, felengedi az autoaim-et és úgy lő kézzel a becélozva. Ezt viszont sokat kell gyakorolni, mert a felengedés során széteshet a célkör.

Illetve itt jöhet ki egy újabb előnye az autoaim-nek. Én nem használom az illegál növényzet eltávolító modot és egyébként kiba nehéz rácélozni egy olyan tankra, aminek csak a körvonala látszódik, pláne ha rohan, pláne ha csak részben látszódik. Ilyenkor segít az autoaim, mert utána tudom, hogy hol van pontosan az ellenfél még a "dzsungelen" keresztül is. Célozni viszont itt is manuálisan érdemes, mert mellé fog menni különben vagy lepattan (kivéve papír tank és/vagy a nagyon gyors lövedék tankok).
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 14:30:48
  • Lichtmaschin
    Jól látod vannak bizonyos szituációk amikor az autoaim a jolly joker, persze ugyanekkora a hátránya is. Tudni kell használni és előnyre válhat. És igen egy derp gun autoaimel nagyobb távon jobb mint ha kézzel célzol.
  • Sunsetjoy
    Lásd ártatlanság vélelme a büntetőjogban.
    Lásd a 6 hónap után, de 2 éven belüli garanciás ügyintézést pl. cipőknél (mondjuk neked kell már fizetni a bevizsgálást)
    Lásd tudományos matematika, fizikai tételek, elképzelések, sejtések bebizonyítása.
    Lásd tudományos módszer (scientific method)

Bizonyíték kell, nem ígéret :D
  • András77
    Szerintem a WG sincs már rég tisztában az algoritmus tenger működésével, ami ráépül az RNG generátorra. Lehet a fluktuáció vagy az évek során mindig hozzáadott algoritmusok miatt vagy inkább mindkettő okán.

Ha ennyire ismered a rendszert, akkor hadd kérdezzek valamit. Remélem az utolsó esély jelenlétét nem tagadod, annyira nyilvánvaló és gyakori jelenség. Hogyan építened be az utolsó esélyt ebbe az általad leírt tiszta és érinthetetlen RNG rendszerbe? Másik megoldás, hogy csak a szeme káprázik mindenkinek, aki minden csatában lát ilyent, hogy ott marad alacsony hp-val a tank a lövés után, aminek pedig ki kellett volna ütnie őt normális esetben.

A játék mostanra elért egy olyan bonyolultsági szintet, amikor leginkább csak megfigyeléssel lehet megérteni a működését. Arról nem is beszélve, hogy számtalan hibát találtak már a játékosok, pl a legutóbbi spot probléma. A hozzád hasonló csőlátásúak meg nyilván kijelentették akkor is, hogy hülyék, akik spot hibát látnak, mert a WG nem írta le, hogy van spot hiba.

Még egyszerűbben úgy kell ezt nézni szerintem, mint az állatvilág megfigyelését, ráadásul a alsó közepes játékosok mutatnak is némi párhuzamot az emberszabású állatok viselkedésével :)

Ott is ha két ember megfigyel egy állatot és az egyik látja, hogy leguggolva iszik, a másik azt látja, hogy nem, mert belegázol a vízbe és úgy iszik, akkor szépen ezen el lehet vitatkozni, hogy kinek van igaza. A tudományos magazinban az jelent meg, hogy ez az állat márpedig belegázol a vízbe, tehát a csőlátásúak azt fogadják el és a másik megfigyelő konteó elméletes. Igaz, hogy az állatot qrvára nem érdekli, hogy mit írnak a magazinban :)

Ilyesmi lehet az RNG-re épülő algoritmus tengerrel is. Bizony lehet megfigyeléssel tapasztalati tényeket gyűjteni és az algoritmus tengert qrvára nem érdekli, hogy mit mondanak arról, hogyan kéne működnie. Működik, ahogy működik, meg kell figyelni, ez a megoldás.
  • ROMOTO
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem kedveled a Belgát érveléstechnikaügyileg? Azt meg nem is tudom hogy megkérdezzem-e hogy a "náci kártya" milyen kontextusban van említve, bár az eddigieket olvasva nem csodálkozom azon hogy bedobtál megint egy verbális absztrakciót.
  • yossarianHUN

Ez már valami advanced level of stupid. Azt nem kell bizonyítani, aranyapám, az az alapfelvetés. Bizonyítottad, hogy kék az ég? Nem? Konteó. Könyörgöm, új szintre emelted a pszeudo-logikát. Tudjuk, hogy 20/25% RNG van jelen a játékban? Le van írva ez a játékban? Látjuk a garázsban, hogy damage: 300-500? Leírták már pár ezerszer a fejlesztők, hogy "we don't plan to reduce the 20% RNG in the game"? Ők tervezték és hozták létre a játékot? Ergo van, akinek jobban hihetnénk a játék működésével kapcsolatban?

Na, akkor ha ezeket a kérdéseket tisztáztuk, térjünk vissza a kevésbé röhejes problémákhoz. Ha a Volkswagen piacra dob egy autót egy négyhengeres motorral, te pedig ránézel az autóra, és azt mondod, hogy ez bizony három hengeres, nem négy, akkor nem a VW-nek kell bizonyítania, hogy négyhengeres. És attól még, hogy nem bizonyítja, nem a VW lesz konteós, hanem te hülye. Hacsak nem mutatsz be bizonyítékot. És nem, az, hogy "a hangjából megmondom, hogy háromhengeres" nem bizonyíték, akármennyire is megpróbálod évek óta annak beállítani.
  • suba53
    Amúgy itt elég jól le van írva:

http://www.wotinfo.hu/index.php/item/4291-top-tankers-ingame-verseny-10-27-11-28

Egyetlen pontja kérdéses, az ahol azt írja hogy az egyes 5-ös szériák nem szakadnak meg, ha közben másik harckocsival is mész "egy" kört.
    Ennek így nem sok értelme van. Valószínűbbnek tartom, hogy bármivel, akár több tankkal is megszakítható a folytonosság.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.10.28. 12:55:15
  • realcsabi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Látom ismét ugrottál egy szintet az érveléstechnikában. Mi lesz a következő, a náci kártya? :)

Más: jól tudom hogy novemberben a Batchat ág lesz a ToT? Csak hogy tegyek-e rá félre kreditet vagy se. :)