World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Megamax, 2016.04.25. 11:05:16
Hát gondoltam ez bug, ezért beküldtem a supportnak. Válasz:
Dear Player,
thank you for sending as the replay. This is a rare issue in 9.14. and we are investigating the bug.
We send you a little compensation.
Kind Regards
WG
Másnap a garázsban meg ez fogadott:
5xLarge Personal Reserve
Asszem el kell kezdeni komolyan venni a bejelentést. Én sokszor jeleztem bugnak ítélt dolgot, de sosem kaptam érte még semmit.
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.04.25. 09:39:59
Lehet hogy szentsegtores leirni itt, de walert-nek igaza van es ezt nagyon sokan latjak es erzik hasonloan.
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
Ha gyengéket pakol be top tankba, akkor azzal pont, hogy csökkenti a győzelmi esélyét. Pawel-t csak egy erősen skill alapú MM-el lehetne csak "megnyeretni" ahol ráadásul a tank arányok is torzak, tehát például sok nehéz tank van medek ellen városi pályán vagy ilyesmi. Még ebben a kombinációban sem garantált a győzelem, hiszen 15 játékostól függ.
Annyit tudok elképzelni, hogy a recent / friss / legutóbbi pár óra WR alapján válogatja a játékosokat, ami részben meg is magyarázná a néha érthetetlen várakozási időket. Egyszóval a WR-t nem tudja direkt módon befolyásolni, csak indirekt módon, nagyon bonyolultan és nyakatekert megoldásokkal, szóval én inkább annak vagyok a híve, hogy ők maguk sem értik ezt és a mellékhatása a rengeteg algoritmusnak. Vannak mondjuk tényleg érdekes jelenségek, már többször jártam úgy, hogy bekapcsolt boosterrel alig lehetett csatát nyerni, utána meg elment az átok. Ez többször és visszatérően megjelenik, de nem szabály, tehát nem azt jelenti, hogy ez tutira így lesz, csak feltűnő, hogy milyen gyakran mégis így történik. Akárhogy is, de még ez sem direkt WR manipuláció, hanem esetleg megint valami olyan mellékhatás lehet, mondjuk boostert bekapcsolom, akkor valami paraméter megváltozik és az MM RNG-je máshogy kezd osztani, ez simán elképzelhető és technikailag egy körüljárható dolog lenne, ha kézben tudnák tartani a rengeteg MM algoritmust, de szerintem nem megy nekik és valószínűleg a WG maga sem érti ezt pontosan és nem direkt dolog, hanem mellékhatás.
Az RNG-t viszonylag egyszerűen tudják manipulálni és a konzervatívok szerint nem teszik, ellenben mindenki látja az anomáliákat. A most már hivatalosan is elismert térkép beragadás egy ékes példája annak, hogy kiba sok egyensúlyozó algoritmus működik és veszi körbe az RNG-t. Azt meg nem mondom, hogy ezek tényleg tudatos cél vagy csak a mellékhatásai a nem jól összeillesztett algoritmusoknak és a WG-nek is kb fogalma nincs, hogy miért történik. A második verziót erősíti az a pár kommunikáció, amit ebben a témában kiadtak.
Ugyanez igaz lehet az RNG működésére mindenhol (lövések, MM), hogy "beragadhat", mert már annyi algoritmust írtak köré, hogy nekik sincs fogalmuk a pontos működéséről és valami mellék hatás lesz ez inkább.
Az is biztos, hogy ügyeskedik valamit a WG ezzel az MM/RNG féle dologgal annak érdekében, hogy növelje a játékosok élmény faktorát. Láthatóak olyan MM minták, amikor 1-2 top tank oldalanként, ezzel napjában többször is összefutok. Nagy ritkán én is bekerülök úgy, hogy én vagyok az egyedüli top vagy max van 1 még mellettem, tipikusan arty.
A tudatossággal szemben azt a verziót én inkább elhiszem, hogy van részben tudatosság benne, de nagyobb részben egyszerűen kicsúszott a kezükből a dolog. Mivel RNG-re bármit rá lehet kenni, ezért akármi is van, magabiztosan tudnak mosolyogni és lehülyézni, azt aki egyáltalán felveti a témát.
Amúgy érdekes ez a térkép beragadás témakör is. Nagyon régen olvastam már erről és akkoriban egyszerűen letagadta a WG aktuális trollja, hogy nincs ilyen, mert véletlenszerűen válogat (erre a szóra konkrétan emléxem, hogy az RNG-re hivatkoztak). Utána megrepedt a fal, mert a storm vagy a serb, valamelyik főtroll azt találta mondani, hogy váltsál szervert, ha nem tetszik, de akkor meg jött a shit storm. Most meg már nemhogy elismerik, de kilátásba helyezték a kijavítását ami szerintük kiba bonyolult dolog. Tényleg komolyan kérdezem, mi a phaszom ilyen kiba bonyolult azon, hogy egy RNG algoritmus kiválaszt egy térképet? Erre a lehetséges magyarázat az, amit írtam, hogy kicsúszott a kezükből a program, annyi kiba algoritmust írtak már az RNG köré és nem illesztették össze (nem tesztelték?) ezeket, hogy már fogalmuk sincs, melyik okozhatja. Ha valakinek van jobb magyarázata szívesen meghallgatom, de azt tudni kell, hogy egy sima véletlenül kiválasztok egy térképet program az kb 1 program sor. Ha megsúlyozom a térképek kívánt gyakoriságával, akkor kell egy táblázat, térkép név + elvárt gyakoriság és ebben az esetben némileg hosszabb az RNG program, mondjuk úgy 20-50 program sorra becsülöm, mert a súlyozást (ami nem különösebben bonyolult egyébként) bele kell építeni. Innen kell kiindulni, hogy ez még nem bonyolult, szóval, akkor miért is lesz bonyolult?
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.25. 09:17:29
Matchmaking in a Multiplayer Game,” a copy of which is attached as Exhibit B.
45. The ‘330 patent is directed to methods and systems for matching client devices based on a permissible range of battle levels for each vehicle based on vehicle type and vehicle
tier."
This lets us know that the patent is in operation in WoT and Wargaming is prepared to fight competitors using it. You can't have your cake and eat it.
If you mention any of this on the World of Tank's forums you will receive a lot of counter feedback, some of it rude and some of it very persistent. It seems that there are some that appear on every discussion of the matchmaker putting down any possibility that the matchmaker is 'rigged' in any sort of way. They appear to want to suppress discussion on the matter. These trolls state that the patent is not in operation when Wargaming itself says it is.
<#circling>#circling>
Link
Erről van valami replay esetleg? Sose tapasztaltam még és marhára érdekelne hogy is van ez. Feltéve ha nem arrol van szó hogy mellécéloztál de a szoráskörön belül volt a cél és odament a lövedék. Olyan van de az nem boszorkányság.
"- csata elotti gyozelmi eselyt folosleges nezni, mert nem lehet keszpenznek venni. Sokszor pont az ellentetje jon"
Nem fölösleges pont ez a lényege a győzelmi esélynek. Nyilván sokkal ritkábban veszít a jobb képességű játékosokból álló csapat de nem lehet biztosra venni ugyanis barmi kozbejohet, afk játékosok ammorack pizzafutár dekoncentracio stb. Itt csak esélyekről van szó. Ha 65% esélye van a csapatnak az nem azt jelenti hogy kőbe van vésve a győzelem, hanem hogy rohadtul oda kell tennie magat az ellenfélnek ha nyerni akar. Ennyit jelent a győzelmi esély, nem többet. Mert azért lassuk be többnyire érvényesül a papírforma. Amikor pedig nem, na akkor érvényesül az a 35% amit a másik csapat kapott az xvm-től. Teljesen jol működik es hasznos dolog sztem csak talán jól kellene értelmezni. Akkor lenne igazad ha ha az xvm nem esélyeket írna ki hanem annyit hogy nyersz mert jobb a csapatod, vagy ennek az ellentettje. Na akkor lenne rohadtul haszontalan. Így viszont nem az csak tudni kellene értelmezni hogy mit jelent az esély szó.
Par dolgot en is erzekelek, ami szerintem nem normalis. Van amikor ellenem, van amikor mellettem, nagyjabol kiegyenlitett a dolog. Par eszrevetel:
- amikor elmebeteg pancelzatu tankot lo be a fisz-fasz vagy epp ellenkezoleg, azonnal es tobbszor, de a szamokat ismerve eleg lehetetlen modon. Pl. en LTTB-ben JgpzE-100 pattan rolam es ehhez hasonlok, vica versa.
- konkretan latom, hogy moge/melle lottem, de megis betalalok. Ez mar tobbszor elofordult.
- csata elotti gyozelmi eselyt folosleges nezni, mert nem lehet keszpenznek venni. Sokszor pont az ellentetje jon.
- hiaba teszel meg mindent, lehetsz top elso sebzo/xp, ha az MM (csapatosszetetel) olyan fejre is allhat az ember, nem fog nyerni. Kobteo, de erzek rendszabalyozast. Na de miert ne lehetne? Ha a Wg nem nyulna bele, akkor a jatekosok tudasbeli kulonbsege miatt, elmebeteg modon eltorzulhatnanak az ertekmerok (win rate, wn8, stb.).
Nem baj ám ha nem kerül be. Majd úgyis benne lesz a WoT 2.0-ban. <#banplz>#banplz>
Hol erősebb ez a torony mint a Chieftain Mk6-osé? Színek alapján ugyanolyannak tűnik. Szerintem csak megfogták a Chieftain tornyát aztán rárakták a T95 testére.
Bérbe vehet? reklámfelület...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
angelus1991ster.blogspot.hu
Vagy,hogyan fogod összehasonlítani<#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: joe662, 2016.04.24. 23:09:09
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"
Anno a kis WoT-osok 12 pontja pont ilyen "érdekességekkel" volt tele és már akkor sem lehetett megértetni, hogy nem minden fos, ami annak látszik. Mondjuk a két youtubosunk(Cleverland, Ph3lan) sem igen tett sokat azért, hogy a sületlenségek ne maradjanak sületlenségek.
Megkaptam prokho-t egyedüli light tankként a ru-val és 6,6e-ig jutottam mert egy polák is3 megiramodottt a végén és elvett 1,7e spot sebzést, persze beledöglött hamar, sok értelme volt (az ellenséget valószínűleg mindenképpen spotoltam volna kis idő múlva). Úgyhogy ilyenekre fel kell készülni.
Sir circon számolta és a streamben is mindig bemondta, nem akarok hazudni, mert én nem láttam azt, de olvastam róla, hogy majdnem 200 csatáig nem kapott spotos pályát. Állítólag utána másnap azonnal 3x egymás után, meg is csinálta a küldetést.
Tudtommal azért nem rakták be a sima Chieftaint a játékba, mert állítólag túl OP az ágyúja. Erre most berakják ezt az izét, tök ugyanazzal az ágyúval, és erősebb toronnyal. Fuck logic.

Jó éjt . SH hoz sok sikert holnap meló <#integet2>#integet2>
Utoljára szerkesztette: walert, 2016.04.24. 20:56:55
(#373562 és #373561)
Ez a cw-n volt?:-D:-D
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Az van a MM licenszbe írva,hogy a növekvő WR esetén nehezít, de az van benne, hogy a WR változása az előző csaták túl könnyű vagy túl erős mivoltából következik, noha egy józan ember nem ezt feltételezi, hanem azt hogy az adott játékos teljesítményének függvénye. Hoppá ! <#banplz>#banplz>
Ebből egyértelműen következik, hogy a WG nem hisz abban, hogy a te teljesítményed befolyásolja a WR-et. Vajon miért? Pont azért, mert az RNG és MM által az összes csatát igyekszik manipulálni a végkimenetelt illetően, ezért gondolja úgy, hogy előzőleg túl könnyű csatákat kaptál tőlük, hogy most kompenzálni kell.
Igazából a saját tapasztalatom is az, hogy a WG teljesen befolyásolja szinte az összes csatát. Azt is meg tudná csinálni, hogy egyetlen egyet sem nyerj meg. Nekem valami 12 vesztes csata volt zsinórban, de a következő valami brutál nagy 65% WR-el adta ki az xvm, azaz biztos akart lenni, hogy egyet azért meg kell nyerjek. A WG úgy manipulál, hogy nem engedi hogy túlnyerjed magad, mert aki mindent megkap, annak már semmi sem kell, azaz nem fog játszani. Nem akarja, hogy elmenjenek, de hogy semmit se nyerj és ne legyen sikerélményed, azt sem akarja mert nem fogsz perkálni. Igazából, az a baj, hogy ha nagyon jó vagy akkor is belepiszkál, elrontja a sikered és ezért ez nem igazán alkalmas arra a játék, hogy az emberi Individuum kibontakozzon
+ walert..
..mar ennyi a forum..
Te beteg vagy... A tapasztalat ezt mutatja? Hűha. Az én tapasztalatom meg nem ezt. Na, akkor most kinek van igaza? A "tapasztalat" minden, csak nem érv, úgyhogy akár el is engedheted. Az én tapasztalatom meg azt mutatja, hogy minden évben, június 26-án világító, rózsaszín tarajos gőték hullanak az égből.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.04.24. 20:28:03
Köszi szépen
Utoljára szerkesztette: walert, 2016.04.24. 20:05:31