418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
asolyom #383204 Ezeknek a feljelentéseknek van valami értelme, vagy következménye?
Ma Lakeville-en megyek felderíteni a középső úton a Leoval. Bent állok a bokorban, egyszer csak jön egy Hetzer, és se szó, se beszéd beletol a tóba.
Én az ilyennek alapból örök tiltást adnék, de úgy látszik, hogy a WG nem foglalkozik ezzel egyáltalán.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.11.25. 07:30:31 -
davidbog #383203 Köszönöm szépen. Holnap átbogarászom. -
yossarianHUN #383202 Ebben az egész jó kis cikkben találsz pár érdekességet. -
Angelus1991ster #383201 Hitvány nyugati imperialista! 

Hát igen a németek nem nagyon akartak a gömbölyded páncélzatot a harckocsikon. Néha olyan steampunk-os beütésük van.
Viszont a közép-európai tankgyártó nemzetek (Olasz Királyság, III. Birodalom, Magyar Királyság, Csehszlovákia, Lengyelország, Románia (?)) tankjai is mind lapos páncélelemekből volt megoldva, sehol egy gömbölyített torony, vagy törzs. -
Plata #383200 Nem tehetek róla az amerikai vagy angol tankok tetszenek.
Német amellett hogy ronda még piszok papír is. -
davidbog #383199 Elég pofásak ezek a svéd nehéz harckocsik. Lehet szánok rájuk időt.
Eszméletlen döntöttséggel rendelkezik az Emil II és a Kranvagn lándzsa orra. Még az IS-7-esét is felülmúlják a szögek. Kár hogy nem találtam hozzájuk adatokat. -
Lichtmaschin #383198 is -is,elején én is elrontottam a tank forgatását és így végére elég izgalmas lett... -
Gyuszopapa #383197 Most nem tudom eldönteni hogy a tank ennyire OP vagy ennyire hülye az ellenfél.Vagy mindkettő inkább.Aki a 6. lepattanó után sem jön rá hogy ez nem megy és taktikát kellen változtatni az szarjon sünt.De láttam jó taktikát is,hátat fordítok ha nem látom ő sem lát alapon,mert valaki ezt választotta az ellentől.
-
davidbog #383196 A játék a valósághoz képest elég kezdetleges átütési rendszerrel számol. A valósághoz képest a játékban sokkal könnyebb átütni a páncélzatot. Mert a játék egyetlen átütési értékkel számol a különböző döntöttségű páncélzatokra matematikai szögfüggvény alapján lövedéknormalizációval. Példa képpen egy 100 mm vastag 60°-os páncélzatnak (függőlegestől számított) a játékban AP lövedékkel átüthető 180 mm-es átütéssel (ha az RNG 0). A valóságban ehhez 240-260 mm-es függőleges átütés kellett 90+ mm-es kalibertől függően.
A játékban lévő lövedékeket 4 fő típusba sorolták be. AP, APCR, HEAT és HE.
Az AP-k a teljes kaliberű páncéltörő lövedékek (AP, APC, APBC, APCBC) a valóságban kb a '60-as évek közepéig voltak népszerűek a harckocsilövegeknél. Ha a lövedék nem a hegyével találja el a páncélzatot akkor lepattan. Mert ez esetben a kúp vagy hiperbolisztikus kialakítás miatt a palásttal találja el a lemezt, nem pedig a hegyével/orrával. Ez a szög a lövedék típusától és kialakításától függően 10-15° (a lemez és a lövedék hossztengelye közt bezárt szög) körül volt. 60°-os (függőlegestől számított) páncélzat ellen már jelentősen veszít a hatákonyságából többek közt ezért is a '60-as évektől már elavultnak számított és új tervezésű lövegekhez nem terveztek már.
APCR, ezek az űrméret alatti lövedékek. A leváló köpenyes az APDS, a nem leváló köpenyes az APCR.
Az APCR lövedékek döntött páncélzat ellen pocsékul szerepeltek. A fentebb említett 100 mm vastag 60°-os lemez ellen 350-500 mm-es függőleges átütéssel kellett rendelkezniük hogy át is üssék ezt a lemezt, természertesen kalibertől és kialakítástől erősen függött. Ez többek között azért volt, mert a hossz - átmérő arányuk olyan mint az AP lövedékeké, de a tömegük is kisebb. Tehát becsapódáskor a lövedék súlypontjára ható forgatónyomaték könnyebben fordítja felfelé a lövedéket.
A brit 105 mm L28 jelű APDS-től kezdve az APDS lövedékek már nem voltak ennyire rosszak az erősen döntött páncélzat ellen. Nagyjából egálban voltak a teljes kaliberűekkel. Ez többek közt a nagyobb tömeg és a jobb L/D aránynak, a jobb orr kialakításnak, jobb súlypont elhelyezkedésnek is köszönhető. A 10-15° (lemez - lövedék hossztengyelye közt bezért szög) esetén ezek a lövedékek is lepattantak. Csak jóval később a '60-as évek végén jelentek meg a long rod penetrátoros (L/D arány nagyobb mint 12:1) APFSDS nyíllövedékek, amelyek csak 3-5° esetén pattantak le. A tű szerű megjegyzésed nem az APCR-re hanem ezekre a long rod penetrátoros APFSDS lövdeékekre igaz.
És ott van még a HEAT. A HEAT nem a lövedék kinetikai energiájával üti át a páncélzatot, hanem kémiai útón, nagy nyomású folyékony fémme. Ezért ennek a lövedéktípusnak az osztótényezője 0°-ról 60°-ra mindig 2. Azaz ha van egy 400 mm függőlege átütésű HEAT lövedékünk az 60° ellen 200 mm-t tud majd. A HEAT lövedékekkel a gyújtásnál léphetett fel probléma. A korai HEAT lövedékek piezo-elektromos gyújtásúak voltak. Azaz egy kristályban a becsapódáskor keletkező erőhatás miatt elektromosság indukálódik ami aktiválja a gyújtást. Ezzel az a probléma ha hegyes szögben találja el a páncélzatot akkor nem éri elég erő a kristályt és nem keletkezik áram, nem indul be a gyújtás. A '40-es, '50-es és a korai '60-as évek HEAT lövedékei nemzettől, kalibertől, becsapódási sebességtől és kialakítástól függően 25-28°-os szög esetén már nem biztos, hogy elműködtek. Emellé a geometriai kialakításuk hasonló az AP lövedékekéhez, tehát ha az orr nem a hegyével hanem a palástjával találja el akkor lepattan, ami ennél is 10-15° körül van.
A HE sokszor pillanat gyújtóval volt ellátva vagy kicsi késleltetéssel. De hegyes szögeknél ugyanúgy le tud pattanni mint a fennt említettek. Volt példa arra, hogy HE lövedékeket használtak olyan módon, hogy nagyon lapos szögben lötték ki, az oldalával nekicsapódott a földnek amiről visszapattant fel a levegőbe és a késleltetett gyújtás miatt a levegőben robbant fel. A szemből fedezékben lévő katonák ekkor fentről kapták a robbanást és a vele járó repeszt.
Természetesen minden lövedék egy kicsit máshogy viselkedik. Típusonként lehetne elemezni, hogy melyik milyen paraméterek alapján hogyan viselkedik. De összességében elmondható az, hogy a játékban lévő lövedékek a fentebb említett 10-15°-os szög esetén a valóságban is nagy eséllyel lepattantak a páncélzatról. Nagyon jó példa volt itt a fórumon a kővel való kacsázás a vízen. A víz se kemény mégis lepattan róla a kő.
Véleményem szerint az overmatch eltörlésével reálisabb lesz a játék és személy szerint én ennek a változásnak nagyon örülök. Kár hogy alapjaiban elavult az átütés számítás amit a WoT-ban használnak.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.11.24. 23:45:30 -
Pares #383195 Csak ezt a modot használom. -
yossarianHUN #383194 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Lichtmaschin #383193 AMX m4 mle 49 liberté -
SzocsA #383192 És mi csaló mód ebben? Ők csalnak a kibaszott golddal... -
Angelus1991ster #383191 Csaló módot használunk?
Rögvest feljelentek!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mint ahogy egyik narrálásra alkalmatlan nagy stream-erünk tette egy játékossal:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SzocsA #383190 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][spoiler]
-
Nem artyról beszéltem. Az RNG class, ott nem te, hanem a játék céloz kb. -
asolyom #383188 Kellemes kis jószág ez a Leopard. Mondjuk a "cső pályák", ahol se spotolni, se flankelni nem lehet, az neki halál. Főleg T8-ban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyébként vele sikerült a LT-14-es küldi, a 2000 spot sebzés. -
Amcsi szerón lehet kapni feketére mázolt T34 et, meg francia libertét, amcsi patriotot és egy rahedli egyébb prémet...
https://na.wargaming.net/shop/wot/vehicles/ -
SzocsA #383186 Ha megtanulnál célozni? :D: DDDDDDDDDDDD 
Artyval vagyok, ott rohangál egy meed, már nincs teljes hpn valaki sebezte. Artyval fordulásból rácélzok egy kicsit várok és elé lövök, BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM telibevertem.... megdöglött egy lövésemtől.... HÁt micsoda mesteri célzás volt nemigaz? :D
Máskor mikor ott áll a semmi közepén az e100 meg se moccan vagy láncolták rácélzok összemegy a célkereszt BUM de mellé ment ellőttem a körív felső vagy alsó részét... de midig oda megy, nem érdekes?
Ugyan ez van a többi tannál is, mikor a golyó a földbe csapódik.... vagy oylan helyre adja be ahol nem sebzed....
Semmi köze nincs a célzásodnak, a játék céloz helyetted, a játék dönti el, hogy melyik csapat nyer...
Mert neked 100% os találati arányod van/ átütés?
Más, van tesztszerver és mikor jön a pach? -
Német tornyos ág vitán felül a legjobb, borshigtól grille-ig, bár ha a te flancos izlésednek nem felel meg semmi, minek magyarázzam... -
tothgyorgy #383184 Nekem a Nashorn még mindig bejön. -
tothgyorgy #383183 Neked nem. Másnak lehet igen. Nem vagyunk egyformák.
Képzeld el mindenki t49-el szaladgálna. :D -
Jók voltak régen nagyon.
A felgyorsult játékmenet miatt már használhatatlanok.
Ezért is jelent meg a Skorpion G kb. A jelenlegi játékmenethez a gyors, papír, tornyos TD-k a jók. -
Plata #383181 Német ág a fenének sem kell. -
tothgyorgy #383180 Sok szerencsét.(tényleg)
Én is rajta leszek, csak lassabban. Más is van még amivel megyek majd. -
Pont hogy ez a td ág az ami teljesen új játékelemeket hoz a játékba, minden csak nem unalmas, elvégre pl. német tornyos ág szarásig ki van játszva... -
Plata #383178 Még azt kérdezném tornyos Td lesz vagy sem?
Sima td annyira unalmas nekem. -
T49 nek ínyencfalat lesz, meg minden lób@szó he-t köpködő járgánynak -
tothgyorgy #383176 svédek
Ezt találtam hamarjában. -
Plata #383175 Cuki modod van,mi a neve? -
Pares #383174 Ez elég jól sikerült:
-
Ha nerfelik akkor pont jó szar lesz mivel eléggé ramaty a lőszerének páncélátütése, meg mivel zömített a járgány, kevés a legénység minden he találat agyonveri, az artyk csak ránéznek és lehal 3 modul + legénység, a torony meg a csőlehajlás ezt azért kompenzálja, de ha belebabrálnak akkor a tanknak annyi... -
Plata #383172 Fenébe akkor asszem kimarad. -
Lichtmaschin #383171 Kb az lesz mint a maussal, senki nem lovi majd huldownban, max robbanoval. -
Én azok közt leszek. Ezt ki kell használnom, amíg lehet. :D
9,10-es OP lesz. :D -
Csak heavy meg TD lesz. -
Plata #383168 Svéd light ág lesz?
Engem már csak az tud lekötni hogy light tankokkal baromkodjak. -
tothgyorgy #383167 Mellesleg én is kíváncsi vagyok rájuk. -
tothgyorgy #383166 Sztem megint azok járnak jól, akik először végigviszik. Utána nerf jön, mint mindig. -
10-es svéd heavy-re nagyon rá fogok menni. Azzal végre meglehetne a HT15+baromi jó a páncélja.