World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem felre ertettel 😊
Forolto
Figyu,annyi aranyat és xp-t kaptam vissza,hogy megvannak azok a tankok amire vágytam.Akkor most mi cél lebegjen?Naná a gyõzelem.
SPG-vel nem lehet creditet veszteni igy nem tökmind1 mit lövök?A gyõzelem a fontos a többi le van...
A célom most az,hogy minél többet tanuljak a végleges verzió kijövetelére,igy mindent ki kell próbálnom.
Majd akkor jöhet a clanwar.

Szivembol szolsz testverem <#eljen>
Remélem addig csavargatják a gombokat, amíg megint 2-4 arty lesz egy meccsen, mert ez a 10-12-es átlag egy botrány....

Inkább az a lényeges, hogy ami van, azt hogyan használja ki a csapat.Ha visszaolvasol, már irtunk többen is róla, de helyzettõl, pályától, részvevõ tankoktól függ a taktika.

Szerintem a dev-ek egy olcso, gyors modon probaltak megoldani a jutalmazasi rendszert, ez lett a kiosztott damage szisztemaja, ennek egyenes kovetkezmenye hogy mindenki a nagy damage utan futkos, ergo heavy tank/top tier spg. Miutan megfigyeltek hogy endgame szintjen lessz 10+ spg es 10+supertank palyankent es senki nem scoutol, nem megy elore, kitalaltak hogy felerositik az spg-ket mert akkor senki sem mer sokaig egy helyben maradni. Ezutan megfigyeltek hogy meg tobb jatekos nyult az spg-khez mert az minden pvp jatekban nyilvanvalo hogy hajszalnyi elony is elony, erre jott az, hogy belepiszkaltak a visibility range-be, de visszafele sult el mert a nagy tankok vakultak meg nem az spg, a nagy tankok szivnak az engine hibajabol adodo teleportalasbol nem az spg-k. Szerintem ebbol semmit nem lehet felretenni a kesobbi clan wars-ra, a fejlesztok csavargatjak a gombokat es nezik az eredmenyt, ami eddig nem tul biztato
Torzonborz
"pl. egy 15 fos csapatba mibol mennyi kell?"

milyen pályán ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

gvarga12
szerintem abban megallapodhatunk hogy most a betaban nem igazan van taktika
egyenlore ki lehet figyelni hogy mi ellen milyen taktika lesz jo
aztan clan warban lehet varialni
pl. egy 15 fos csapatba mibol mennyi kell?

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

A gyõzelem a cél,nem pedig a kill.- erre ertem amit irtam
Ezel a hozzaallasoddal kissebsegben vagy, es a jelenlegi jatekmenet nem ezt tamogatja. Szerintem pont errol szol a postjaim 80%a
Forolto
Ez nem igaz!
Én arra vadászok,amivel a csapattársat segíthetem.A gyõzelem a cél,nem pedig a kill.
A legnagyobb vadra is vadászhatok,ha tudja az arty elleni taktikát.

Hát, én kivétel vagyok, azt választom amelyiket biztosabban eltalálom. Ha spec egy PZIV és egy IS van egymás közelében de a kurzorom már a PZIV elé snappelt, akkor nem megyek át az ISre 😊

Az is számít hogy a célpont felém fordult e (tehát a hossztengelye egybe esik e snappelõ elipszis kurzor hossztengelyével) vagy merõleges rám - utóbbi esetben nehezebb eltalálni, kivéve ha magas felépítményû cuccról (jagdtiger) van szó.

kerla
Persze, ez rendben van, de nem hiszem, hoyg a tüzésrség elsõdlegesen a tankok támogatására volt, de mindegy. mindenesetre nekem nem tetszik, hogy van a játékban tüzérség, még szerencse, hoyg légierõ nincs. ugyanakkor a Bison I. anynira csúnya, hoyg gyönyörû!! imádom a PzI valamennyi kis kreációját :-)

Pluskast
Én eddig maus mániás voltam de a patch óta Hummel/Leopard páros megy. Mind a 2 jól fizet és kicsi a javítási költség. Maussal csak 1-2 elborúlt pillanatomban megyek. Ja és még néha panterrel.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Túl van tápolva, ha jól használják 😊 Sose mondtam hogy nem tápos, csak nem azért amiért az urban legendet terjesztõ emberek irják (a legszarabb arty is egylövésbõl öli a legerõsebb heavyt, lézerpontos).

Amúgy az artyk feltünése nyilvánalóan a rengeteg jelenlevõ IS7/IS4/Maus következménye, amik közül sok tényleg food kategóriában van.

Eddig konkrétan a med tankokat favorizáltam, és most is felváltva megyek Hummellel megyek VK3002DBvel meg leoval. Speciel kimondottan virul a fejem ha 6-7 arty van a másik oldalon amikor a leoban ülök, abból 1 vagy 2 biztos az enyém 😊

Ha csatazok egy tankal 2 dolog van folyamatosan, vagy nekem jon es leesik a lanc vagy kilovi a lancom( most ertelmesebb jatekost feltetelezek az ellenfel mogott aki ezekkel tisztaba is van).
Az arty csoportban is baromi konnyen valaszt celpontot: a legnagyobb vadra vadaszik...a hulye damage rendszer miatt
Forolto
Na látom nem értitek mit írtam és mire gondoltam.Nem azt mondtam a kezdõhelyen bujkálj.Mindig olyan fedezéket keress,ahol nem tud belõni az arty,mág akkor se,ha csatázol egy tankal.Sokat mozogj,nem kell sokat csak néhány centit,hogy a találati pontossága az artynak lecsökkenjen.
Lehetõleg csoportban mozogj.Az arty igy nehezen fog célpontot kiválasztani.Ha találat ér,lehetõleg próbálj fedezékbe bujni,arty nehezen fog célpontot váltani,max akkor ha már nem lát.
DE!Ezt mind kitapasztalhatjátok,ha kipróbáljátok az arty-t.

Igy már érthetõbb voltam?

gvarga12
az achtung panzer szerint a wespe-t "suruen" hasznaltak anti tank szerepkorben
volt hozza tarazva AT loszer is es 100 meterre siman lotek vele TD cellal

persze a Hummel az teljesen mas ahhoz ilyen nem volt osszesen 18 loszert tudott eredetileg magaval vinni es soha nem csinaltak hozza AT loszert ha jol tudom
az valoban hulyeseh hogyha a hummel tud direktbe loni...
a wespe viszont jogos

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Torzonborz
ez tényleg így van.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Kimaradt egy erdekes aprosag, tele a hivatalos forum azokkal a postokkal ahol az emberek teleportalgato es eltuno/feltuno tankokrol irnak- allitolag a visibility rangel babraltak a dev-ek , es emiatt 3 meterrol se latja meg a tank az ellenfelet az orra elott, az erdekes hogy az arty special modban ez a bosszanto "aprosag" nincs !!, ott nem teleportalnak nem tunnek el a tankok. Errol is van forumpost.
Irtam hogy ne Hummel-re viszonyits, irtam hogy fedezd fel a Ctrl jobb click varazsat, irtam hogy rammer, irtam hogy ne vedd mar annyira mert attol meg igenis mocskosul tul van tapolva.
A szomoru hogy amit latunk ez az endgame, teljesen mindegy hogy 2 honap kell hozza a full wipetol kezdve.
Köszi a segitséget.Kipróbálom.Tegnap vettem csak, de pénzszerzésre nagyon jó.A javitás csak 1200 körül van, de 18000-et zsebeltem be.
Egyre többen jönnek rá, hogy nagyon megéri anyagilag.Én is észrevettem, hogy egyre több az arty.Volt, hogy csak a csapatunkban négy volt.Az volt a poén, hogy a játék végére csak mi arty-k maradtunk.Sajna vesztettünk, de poén volt.Visszatértek a felderitõk is,többször volt rá példa hogy egy csapatban 5-6 volt.

Jagdtigert vegyel es te leszel a kiraly, nem vicc
Torzonborz
1.: malac
2.: jó érzékkel van megáldva az artys és nagyjából tudja , hogy mennyivel célozzon eléd.

Szerintem az arty-t csak az vedi, akinek most nagyon jol megy vele, ha oszinten magaba nezne akkor beismerne hogy MINDEN palyan megvan az a par spot ahonnan szetagyuzhat mindent, igen Himmelsdorfon is megvan, ketto is, ha te nem tudsz rola az a te bajod, a ket uj palya egyenesen katasztrofa, Hillsnel a kozepso hegy a minden, de az mar nagyon jol benne van a tuzerseg lotavolsagaba mindket oldalrol es elbujni nem is lehet, de a dombot feladni se, mert onnan meg aztan beloheto az egesz palya, minden ut, minden bokor. A havas palya meg ugyanez feherbe, mindket kiindulo helyrol 20 masodperc alatt elerheto az idealis pozicio ahonnan szep kenyelmesen beloheto az ellenseges zaszlo terulete. Helyezkedes mar reg nem jelent semmit, kicsit is ertelmes arty kimozogja hogy az a rom/koszikla/arok masodik lovesre mar semmit se takarjon, ergo heavyvel folyamatosan mozogjak hogy ne birjon telibe loni, csak van meg egy kis problema, a splash damage, nem is kell telibe lojon mivel a tobbiek is lonek ezerrel, ha mar az arty lat akkor mas is lat
ol75
csak azt nem értem, mikor megyek 35el, akkor hogy a rákba lõ ki, 1 lövéssel?

"Az igazan undorito az az, hogy lezerpontosaggal lo, relative gyorsan tolt, hamarabb mint ahogy a leesett lanctalpat a 80%on repair skilles legenyseg visszarakja"

A legénységed hamarabb javítja meg a láncalpat mint hogy az arty újratölt. Nem egyszer szedtem le a lánctalpat tankokról, de minden esetben kb 60%-nál tartotta reload mire a lánctalpat visszarakták a célpontra. Leggalábbis nekem Hummellel, 95%os loaderekkel 😊

Lézerpontosság: akkor lézerpontos egy arty, ha van ideje pontosan oda állni a célkereszttel ahova lõni akarsz és cirka 8 secig meg sem mozditja azt oldalirányban. Ennyi idõ amig az egy képernyõnyi nagyságról a célkereszt leszûkül annyira hogyy a találat szinte biztos legyen.

És épp emiatt alakul az ki, mint ami pont most volt csatában. Mindenki baszik megmozdulni. Inkább bujkál, és várja hátha megússza valahogy. Óh marha izgalmas, üldögélni a bokorban. Közben az ellenség meg szépen jön a túloldalon. Jelzek, hogy jönnek, és megindulok. Követ valaki? Dehogy követ, mert fosnak ,hogy a tüzérség szétkapja õket. Mehetek egyedül megdögleni.

Persze, maradhattam is volna, megvárhattam volna még lerohannak, és úgy lõnek ki.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

ol75
köszi a jó tanácsot, lehet megfogadom, és valami mást veszek.

Ez nem így van ám. Helyezkedni meg bújni? Semmi értelme. Úgyis felfedeznek. Ha egy csapat nagy része csak bujkál a nehéz tankjával, az rendszerint ki is kap.

Lásd: Malinovka. Mindenki bujkál, és mi az értelme? Semmi. Célbalövést gyakorolja az tüzérség, majd ha az egyik csapatnak van esze, lerohanja a maradékot.

Vagy: egy órával elõbb, három Királytigris támadt, simán gyõztünk volna. Az ellenfél egy! Királytigrise feltartott pár lövés erejéig minket. Ám ez elég volt, hogy a háttérben elbújt Hummel leszedjen. Ügye milyen klassz?

De igaz, el is bújhattam volna a pálya sarkában ,és megvárhattam volna amíg felfedeznek, és levadásznak.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Forolto
Azért a pontosság kérdésében vitatkoznék.Nem könnyû becélozni lõni egy haladó tankot úgy,hogy közben neked is vánszorognod kell és egybõl szétcsúszik a pontosság.Nem kell sírni emiatt,tessék megtanulni helyezkedni,bujni.
Aki okos, az játszik vele és megtanulja,na oda el lehet bujni,mert én se találom el...remélem nem mondtam új dolgot!

kerla
Mondjuk nem egészen értem, hogy mit keres a tüzésrésg egy tankos játékban? A Bison, a Wespe, Hummel nem tank, nem rohamlöveg, hanem tüzérség.....

Nem csodálkozom rajta, csak lehetne pontatlanabb. Ha majd teljesen tier-ekre leszünk szét osztva, a következõképpen fog ez kinézni nehéz tankoknál. Mivel nehéz tankok senki se tud felderíteni, a tüzérség meg lesbõl ledurrogtatja a lassan vánszorgó tankokat. Hát ez így remek lesz.

Torzonborz
pontosnak tényleg pontos bár csak álló célnál , mozgónál tényleg kell ráérzés hogy hová is küldje a skulót az ember.

"pár lövéssel szarrá lõ"
a harckocsik páncélzata elöl a legerõsebb aztán oldal és hátsó irányban , felülrõl viszont meglehetõsen védtelenek így ezen nem kell csodálkozni.

Szerintem tavolrol sem, S51en probald ki a javitas/loszer arat a nyeremenyedhez kepest, a Hummel az nem iranyado, sajna meg veletlenul sincs a S51 kozelebe se. Az igazan undorito az az, hogy lezerpontosaggal lo, relative gyorsan tolt, hamarabb mint ahogy a leesett lanctalpat a 80%on repair skilles legenyseg visszarakja es altalaban nem kell neki 3 loves meg IS4re se, tegnap 2ik arty talalatra kigyult az ammo rack es 70%rol leegtem 10%ra 2 masodperc alatt, tegnap elott full hp-rol kilott egy masik S51 premium ammoval, mert felulrol erkezo talaltra mintha nem is letezne armor, es ami a legnagyobb baromsag hogy artynak van a Ctrl jobb klick mappra opcio, majd nezd meg az mire jo aztan gondolom megerted miert utalom az artyt
Nem. Az a gusztustalan benne, hogy mm-re pontos,és pár lövéssel szarrá lõ.

"Tegnap poénból vettem egy köpködõs arty-t.Tényleg nem tudom mi ebben a játékélmény.Az esetek nagy részében jönnek a felderitõk, és szétszednek, mert a csapat otthagy a francba.Viszont ha az elején nem lõnek ki akkor pénzszerzésre tényleg jó. "

Az egyik pl az, hogy látod a nehézségét - igen, az Artynak már az elején figyelnie kell hogy helyezkedik. Tehát az a te hibád, ha a csapadot mondjuk elhúz jobbra, te meg ott maradsz bal oldalon a zászló mellett, ahova szinte biztos jön scout.
Artyval ugyanúgy kell a lövések közt helyezkedni mint bármilyen más tankkal, hogy pl pozicióban legyél ha supportot kell nyújtani 😊

Én pl szeretek artyval a végjátékban ügyködni, ahol már csak 3-4 kollégával maradunk, és úgy próbálkozunk. Tegnap elég sok gratzom volt ilyen végjátékbeli melóért, ahol már rég nem arról szól az arty hogy ül a bokorban és várja a sültgalambot.
Ilyenkor már TD módban is szoktam üzemelni, direkt célzással is nagyon jó eredményeket lehet elérni 😊

Egy biztos: ami gusztustalan az artyban, az a hihetetlenül olcsó javítási költség és a magas pénzbevétel.

Arról nem beszélve, hogy ha egy arty lõ, látszik a lövedék mért arty view módban is hogy honnan jön. Nincs más teendõ, mint nyilegyenesen visszakövetni hogy melyik bokor esik egy vonalba 😊

Én az elején (vagy ha nincs scoutunk) mindig átnézek abba a sarokba ahol az ellenséges artyk szoktak ülni, majd megvárom mig lõnek egyet. 😄

Tipikus helyek kempirovkán pl a Malom 😊

Forolto
Ez hülyeség.Engem is szedtek igy ki,hogy a közelbe nem volt senki.Egyszerûen már érezni lehet hova bújnak a tankok és szerintem a light tankok spotter képességét megnövelték.

Ez a cap-nem cap a jatekmenet hibaja, mert tobbre ertekeli a damaget amit okozol mint azt hogy cap-elve megynyered a csatat. A damage szisztema is santit, mert nekem az is eleg hogy szejjel lovok egy stug3-ast IS3-al es maris kapok erte 15k creditet mindegy hogy nyerek vagy vesztek mig maskor cap-eltunk de nem lottem senkibe semmit es kaptam 6-8k creditet ugyanazzal az IS3-al. Kiprobaltam tobb meccsen is, sajna ez igy mukodik es igy ahogy van ez egy elrontott szisztema, ez az ami tamogatja a campelest es nem a csapatjatekot mert mindenki inkabb arra hajt hogy meglegyen a kiosztott sebzese ahelyett hogy a csapatanak segitene nyerni, ezert hagyjak ott a zaszlot es mennke inkabb vadaszni, mert neki szemely szerint ez fizet tobbet
LSSAHPAUL
Valszeg tegnap lecsíterezett az ellenfél, lengyelül írtak be rám kb 4 sornyi szöveget miután s51-el 3 lövésbõl kiszedtem az ellenfél 3 ágyúját úgy hogy még semmi felderítés nem volt 😊 Nagyon sajnálom hogy nem nyomtam egy screenshoot-ot, mert letudtam volna fordítattni egy lengyel haverral 😊 az is lehet hogy jelentettek az adminoknak 😄 mert nagyon odáig voltak.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

DummyBoy
Sajnos vannak ilyen majmok 😞

Egy másik dolog amit nem tudok hová tenni még ... a cap-nemcap ...

Láttam tegnap tök élvezetes tankcsatát, ahol az egyik csapattárs ellógott foglalni ... Ott érthetõ volt, hogy szóltak neki, hogy ne cap-oljon, amúgy is nyertünk volna, de igazi nagypályás tankcsata volt középen, kiváncsiak lettünk volna rá 😊

De mikor ott áll a 6 tank az ellenfél bázisán, és elkezdik a mi bázisunkat húzni, a 6-ból 4 ahelyett, hogy foglalt volna inkább, elindult 1 enemy-t levadászni ... bukta. Simán nyerhetõ meccs helyett ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Tegnap az egyik palyan ahol IS4el voltam a legnehezebb tank egy t34-85os mindjart a szamlalo utan belemlott hatulrol mert latni akarta hogy megsebez vagy sem ugyhogy nyomban visszakoszontem neki es 26% hpval kezdte a jatekot. Amikor kesobb ugattak a tobbiek hogy miert vagyok lemaradva kozoltem veluk az IQ fighter haverjuk elkefelte a felfuggesztest es a motort szal neki gratulaljanak.
@ol75 - most mondjam vagy ne mondjam, ne vegyel IS4est amig az arty problemajat nem rendezik, teljesen feleslegesen fogod az idegedet enni, attol vagy heavy tank hogy a repair billed heavy legyen, szamithatsz ra hogy ritkan lessz csak 15k alatt es akkor meg a loszer sehol sincs. En tegnap platoonba 2 tars-al nyomattam es 4 ora jatek utan sikerult +10k credit-el befejezni ahoz kepest hogy mennyirol indultam, hiaba volt az alkalmi 60k credites nyert meccs a tobbi amiben szejjelagyuzott az arty az tobbe kerult
ol75
megy a game, és végre a tankomis megvan13 óra után!!!

Eagle16
Nyehehe.

Ezzel:

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

DummyBoy
Nekem is a20 van most 😊 Meg párhuzamosan gyúrok most Leo-ra ... bár lehet PZIII lesz belõle ... Még nem tudom ... Amennyi idõm van, azzal sajna esélytelen hogy a Beta ideje alatt kigyúrjam magam valami komolyabb cuccra xD

Sajnos amíg nincs meg a legnagyobb rádió, addig a scoutolás eléggé kamikáze jellegû xD Mondjuk elvagyok vele, de tény hogy nem sok killem van mostanában ... Még jó hogy a BT2-t nem adtam el xD

Viszont a nagy kedvencem a sok agysebész csapattárs közül a "böszme" ...

Mennék tegnap rallizni A20-al, erre 2 csapattárs összeütközik elõttem ... megállok, erre oldalról egy harmadik belémjön, legyúrja a lánctalpamat, aztán belémlõ - 50% HP ... Hogy értelme mi volt azt nem tudom ... De többször elõfordult már ... Hihetetlen milyen majmok vannak ...

A másik nagy szerelmem, mikor megy a cset urduuul, meg üzbégül folyamatosan ... aztán elcsendesedik, írunk 2 mondatot magyarul, erre jön az inglisplíz ... Én általában angolul kommunikálok,én sem szeretem ha mellettem csak azért kezdenek idegen nyelven beszélni hogy ne értsem, de ha mindenki a saját nyelvén beszélget akkor leszarom ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

ol75
nem tudom, ha nem kapom vissza, valamit vennem kell, kíváncsi vagyok, most restart után visszakapom-e?

ol75
igen 1 el, és 30 ezer tp kell az Is-4 hez!

Egy tankkal nyomatod?

ol75
csak tudod az az idegesítõ, hogy megy a prémium elõfizetés, játék meg sehol, és még 1 tankot meg nem akarok venni, 12 órája semmi! Bassz*** meg!!