World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt én is megerõsithetem! Grillsütõmmel próbálkoztam.Amikor a számláló elérte a nullát, rá pár másodpercre az egyik ellen arty szétlõtte a mellettem álló arty-t.Elõször azt gondoltam valamelyik eke csapattárs bosszúból.Aztán irták az ellentõl, milyen sasszem tüzérük van, persze jóket vihogva.Nálunk meg ment a sok Lol.Mellesleg én is kezdem próbálgatni, hogy a játék elején amikor betölt, rögtön belövök az ellen zászlóhoz.

JethroHUN
Hát ez is szép leosztás <#vigyor3>

lehet tippelni ki nyert
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Õk vesztettek, le rusholtuk õket

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

szerintem azért, mert "Best Gun"-ra õ alapból úgy veszi hogy 100% a legénység képzettségi szintje (mást nem tudok elképzelni az ilyen 1.6-1.8ig terjedõ intervallumoknál, netán szerencse?)
Hát ha a legelején, akkor mi más 😊

Volt olyan is (ratbag nevû csávó követte el, õt megjegyeztem), hogy egy kb 10 bokros területbõl a srác a játék kezdete után kb azonnal amikor betöltötte a lõszert (ez olyan 8-10 sec asszem) egybõl betalált oda ahol én voltam.

Úgy hogy még nem is lõttem, fát nem döntöttem ki, és még scout sem volt (nem is lehetett) a közelben. Tehát volt 10% esélye, megjátszotta és bejött neki. Vagy hackelt 😄

Szóval, mostanság úgy artyzom, hogy minden lövés után automatikusan megyek elõre vagy hátra (ki se jövök arty célzó módból), mert az esetek többségében szinte instant jön az áldás.

Á, mindig meg minden csata elején a sirás hogy "balance fail", aztán a legváltozatosabb eredmények születnek. Tényleg sokszor látszólag veszthetetlen csatákat elbukunk, máskor meg 3*IS7 ellen is nyerünk.

Sztem egyszerûen képtelenség belõni a balancot csak a tank tipusok alapján, valszeg a deveknek kéne irni egy olyan balancert, ami a user statistics (adott user átlag XP je, damageja azéppen aktuális tankjával) alapján is rankol. De ez már-már kvantumfizika sztem 😊

A balancerben úgy gondolom a legnagyobb hiba hogy az artykat nem osztja szét igazságosan (rengetegszer van olyan hogy az egyik oldalon van 2-3 arty, mig a másikon egy sem).
A súlyozáson maximum finomhangolni kell (egy KT nem ér fel egy IS7-el alapból).

zalkad
hát... a háború mikor fair? 😊

Amúgy éppen ezt mondom: "innen szép nyerni"

Jó lesz ez így... szerintem unalmas lenne egy idö után, ha mindig egyenlö felek állnának szemben.

\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"

LSSAHPAUL
Akkor arty szedett ki abban is amit együtt toltunk kb 01 órakkor mert az elején elhullottál.. a vége amúgy jó lett, akartam foglalni a pontot de a maus-os kolléga írt hogy ne foglaljak, inkább vadásszuk le a többi tankot, így is lett. 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Jeffjohnson
Csak azt nem értem az s-51 tüzelési idejét miért 1.63 nak veszi? Az ágyú statjához 1.63-1.83 van írva. Végül is mind1 de ebbõl a táblázatból is látszik ,hogy elég jó a ballance ja és alátámasztja azt amit korábban írtam ,hogy a Hummel ahhoz képest ,hogy 1 tierrel lentébb van mint az S-51 sokkal jobb nála persze ez nem gátol meg sok embert abban ,hogy sírjanak miatta. Ja és akorábbi T-44 vs. Panther vitára is választ ad Panthernek nagyobb a dpse...

Hm. Tegnap a következõ csata volt: Maus. Maus. IS4. IS3. Egyik oldalon.
Az én oldalamon: Királytigris.
Fair mi?
Amúgy szarrá vertük õket, hülyék voltak és vesztettek. Az egyik Maus magányosan mászkált a pálya szélén.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Forolto
Én kipróbáltam,nem jött be én is eladtam a fenébe.A Pz III/IV viszont atomkirály gép,ajánlom mindenkinek.Ha besorsol egy pici csatába te leszel az atomcsászárkirály.😊

Torzonborz
mi az hogy mit keres itt ? jó kis harckocsi az .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

zalkad
PzII, Bison, Sturmpanzer II volt eddig, meg tegnap este cseréltem le a PzIII_A tankot egy sima PzIII -ra... kipróbálni még nem nagyon tudtam.
Amenyire idöm engedi szerintem max egy Panther -ig tudok eljutni.
Föleg hogy a Bison -nal is hatalmasan jókat lehet játszani, és rendzseresen elcsábít a medium panzer ágtól.

kerla
Leopard mit keres itt?????
a felsoroltakból csak egy volt tank, azaz harckocsi xd :-)

Forolto
én átnyergeltem orosz frontra:

SU-8,IS-4,T-34,T-34-85,PZ III/IV,VK3002P,Tigris

zalkad
Ehehe... az MS-1 ment a levesbe mindjárt az elején, még egy kört sem mentem vele.
Nem is lesz ruszki tankom... azok rondák.

Eagle16
Nekem a kezdetek óta csak német tankom van 😊

Hummel, Panther, Leopard, Jagdtiger, Panzerjager

Most annyi kreditem meg aranyam van, hogy engem se nagyon érdekel mennyit kapok, ezekkel a tankokkal erõsen pluszban vagyok amúgy is.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

kerla
speckó még engem totál nem érdekel az xp, arany stb. Elvagyok merülve a német II. vh-s tankozás örömében. ruszki tankot jóideig ki sem próbálok... :-)

zalkad
Hmmm... olvasgatom a fórumokat ebben a témában, és mindenhol felmerül a leosztások igazságossága.

Kb másfél hete játszom a játékkal és beleszaladtam pár érdekes felállásba, voltunk túleröben meg hátrányban is.
Végül arra a következtetésre jutottam, jó ez így valamilyen szinten, hiszen anno a harcoló felek sem mindig ugyanolyan cuccokkal, eséllyel indultak, ráadásul hatalmas kihívás és sikerélmény vesztes helyzetböl fordítani. Arról nem is beszélve hogy így színesebbek a csaták is.
Más-más taktikát kell alkalmazni, stb...

Persze, ha az ember gyakrabban kerül a férfi nemiszerv másik oldalára, az azért bosszantó... bár izlések és pofonok.

Én is ezen gondolkodom, érhetének valamit. Nagyszerû, hogy kapunk ilyen kitüntetéseket, meg minden vackot, de minek? Érhetne is valamit. Extra credit, vagy kevesebb költség, vagy valami.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

"viszont én már egy legalább útmutató jellegû -tól -ig táblázatot látnék hogy a játék hogy számolja a meccs végén kapott kreditet"

Szerintem ezt még a devek se tudják, hogy jön ki a végén a szám.
Általános útmutató van a fórumon, de hogy pontosan miért mennyi jár az szerintem elég komplex számítás. Mondjuk 1% sebzés egy IS4-en egy Jpantherrel hány creditet ér.. 😊

"egyszer beleszaladtam abba a hibába, hogy megkértek az arty, hogy addig ne induljak amíg el nem helyezkednek"

Konkrétan én szeretek várni minimum fél percet mielõtt meglódulok:

- a noob scoutok akik kirohantak szépen megmutatják hova érdemes menni 😊
- rizikómentesen levadászhatom az ellenséges scoutokat a saját zászlónál (igy megvédem a saját artyt is, ha tudom)
- a túloldalon is kicsit szétoszlik a tömeg, igy nem futok bele egyszerre mind a 15 ellenfélbe (az garantált halál)
- addigra az artyk is elfoglalják a szokott bokraikat, esélyesebb hogy ki tudok egyet végezni ha nem az egész csapat lõ rám

Köszi a doksit 😊 hasznos ez is, viszont én már egy legalább útmutató jellegû -tól -ig táblázatot látnék hogy a játék hogy számolja a meccs végén kapott kreditet 😊 dobálja az achievementeket is, de a bilétán kívül nem látom egyelõre sok értelmét, pl nem lenne rossz ötlet ha a Steel Wall-nál megfelezné a javítás költéségt mondjuk, Snipernél meg esetleg a lõszer árát vagy ilyenek.

De a lényeg hogy nem tudom mi alapján kapok és mennyi kreditet, van hogy egy damage-el többet kapok gyors halállal mint haver aki kilõ 3-4 tankot és nem a legkisebbeket, meg nem 5%-ról...

Ja egy régebbi témához hozzászólva: engem érdekel a kill, de minket mondjuk csapatszinten...nincs jobb dolog mint amikor a meccs végén azt mondhatod hogy a te platoonod 9 killel végzett... vagy ilyenek, tõlem lehet a végén ebbõl nekem nulla ha Steel Wallként lefoglalom (IS-3-al) és a Panther meg a StugIII-al száguldozó társam kilövi õket (most ez a leggyakoribb felállásunk)
a legdurvább pedig az IS-3, IS-4, JagdTiger, KT-bõl valamelyik hármas, na ez ütõs felállás 😊

bocsi a hosszú posztért, de nem akarom flamelni a fórumot 😊
kerla
Igen, nagyjából ezt csináltam, sok nehéz tank állt mint cövek mindkét oldalon, kértek egy scout-ot, gondoltam arra jó vagyok a P35-el a sok nagyvad között. Elõre robogtam, viszont felfedeztem egy PzI-es kiscicát, nem tudtom megállni, kilõttem, de sajnos addig egy vadászmacska átgázolt rajtam, de megérte :-) azért idõt is adtam ezzel az arty-knak a belövésre bõven!
Tyr és whiter (vagy whisper..ööö. nem emlékszem pontosan nick-re bocs) vagytok errefelé??

gvarga12
En meg jol fel is toltottem a
Google Docs-ra
Nem rossz itt latszik amit mar korabban is sejtettem hogy a Wespe tul konnyen elerheto...

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

DummyBoy
Nekem egyre többször sikerül Light Tankkal jókat játszogatni ...

A lényeg, hogy kill-ed nem sok lesz, fõleg ha bedob a nagy dögök közé ... Viszont ha felderíted az enemy artykat, sõt, ha nincs tele a környék ellenséges tankokkal, akkor meg is lehet próbálni õket levadászni ...

Akkor talán a legkönnyebb, ha csak nagy tankok vannak ... a TD-k és a Heavy-k nem mindig szeretik ellövöldözni a "derága tõttínyt" a kis prüntyögõkre ... de a Mediumok viszont az esetek 80%-ában elkezdenek kergetni ... ilyenkor meg kell próbálni visszamenni a többiekhez ...

Amire érdemes figyelni: egyszer beleszaladtam abba a hibába, hogy megkértek az arty, hogy addig ne induljak amíg el nem helyezkednek - Ilyet nem szabad. Az ellenfélnek ha van egy kis esze, akkor addigra úgy helyezkedik, hogy az utakat bevédje, és akkor sajna necces berobogni (fõleg pár pályán, ahol nincs annyi sunnyogó útvonal ...)

Elõre kell robogni, felderíteni, megpróbálni túlélni, utána ha "biztonságos" az ellenfél bázisának a környéke, akkor lehet Artykra vadászni ... Az esetek 90%-ában az arty-kat nem védi senki.

És a legrosszabb: én mindig elfelejtem, hogy az arty elõre is tud lõni ... Nem szabad megállni, akkor talán jó lesz 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hátha mást is érdekel, most találtam a hivatalos fórumon egy excel fájlt, benne az összes tank adataival (beleértve a tankokhoz szükséges minimum XPt, javitási költséget, a tankra vehetõ ágyúk paramétereit és azokba a lõszer árát stb).

klatty ide

Eagle16
Én is vettem most Párducot, a sok nehéz tank között igazi versenyautó vagyok 😄

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Hát, érdekes nézni ahogy adaprálódnak a játékosok.

Eddig Artyval igen nyugisan tudtam tevékenykedni - most, hogy pár nap után az emberek tömegével rázódnak bele az arty használatába, azt vettem észre hogy az artyk az elején egymásra vadásznak, aztán ha már biztonságban érzik magukat, akkor kezdik abajgatni az ellenséges heavyket. Ergó a vesztes csapat az esetek többségében elõször a tüzérségét veszti el.

Há komolyan, egyre kevesebb sikerélményem van, tegnap zsinórba az elsõ lövés után kicsapott a másik oldalról egy-egy szemfülesebb arty 😊

Cserébe viszont mozgékony könnyû tankokkal most jobban élvezem a menetet, 1 arty kill szinte mindig garantált 😊

kerla
Ha ma késõ du. - este lenne light tankos party, szóljatok, jönnék én is!

kerla
Igen, platoonba akartam meghívást és kaptam is, egy a baj, én még light tankokkal nyomulok és ... hogy is mondjam ... mentem célpontnak P35-el a Tigrisek és egyéb nagyvadak közé :-) De még így is volt egy killem, mert túloldalra meg bekeveredett valahogy egy PzI-es, na õt levadásztam, majd felkenõdtem egy Jagdpantherre :-) Rövid, de dicsõség játék volt. :-)

Torzonborz

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

DummyBoy
Üdv mindenkinek!

Van esetleg tudomásotok olyan helyrõl, ahonnan lehet még béta kulcsot szerezni? Lehet megfertõztem az egyik munkatársamat 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

gvarga12
en azt is figyelembe vennem hogy a csohossz miatt a 10.5-os pontossaga enyhenszolva alacsonyabb

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Warton
Én mondjuk a 10.5-öset választottam volna HE löveggel egész erõsnek tûnik. Bár én inkább a szovjet TD-kre gyúrok.

LeonSilver
Ehh mindegy, a hetvenötös lett 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Mit javasoltok, melyiket fejlesszem ki elõször ill. tegyem fel a Hetzerre?
A 75-ös kisebbet rúg de gyorsabb.A 105-ös tûzgyorsasága fele a 75-ösének, viszont olyat üt mint az ipari áram.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hát a HUN channelen csak a platoonba való meghívások röpködnek más meghívás nagyon nincs.😄
Abszolút ötletem sincs milyen meghívásról van szó... pontosítanál?

kerla
beléptem de vmi meghívást modnanak, de senki nem hív meg, vki esetleg? vonladislaus néven vagyok fennt

kerla
köszi, sikerült, bár kidobott a pályáról...

chanel - hun
password - hun

kerla
kliens van, már játszok pár napja, csak nem tudom hol tudok szervert kereseni, van egy chanel opció, de ahhoz kell vmi adat...

Viszont tegyük hozzá, a magyarok zömében ott játszanak 😊

Szóval Kerla, töltsd le a WoT honlapról a klienst, azzal feljössz az amcsi szerverre, majd csatlakozul a Hun chat csatornára (arra amit kissrac csinalt) és már meg is van kb az összes magyar 😊

Igazad van, csak most nem telik rá, de remélem a teljesre össze szedem a pénzt.
Tényleg megéri, feltéve ha nem cseszik el a teljes játékot, javítják a hibákat, stb.

Nekem is csak a kettõ munkahely miatt megy.De igy is spórolnom kell rá.Már irtam, de egy játék, pl.Maffia, stb.10-14 ezer körül vannak.Egy hét alatt végigviszi bárki, utána porfogó.Itt egy évig semmi gondom.Megunni nem nagyon fogom.Szerintem megéri.Mindenkinél pénztárca függõ.Viszont rendesek az oroszok, hogy ingyen is lehet játszani, aztán ha majd valami kis pénz beesik, lehet mégjobban örömködni.Mellesleg egy hónap prémiummal is sok minden megvehetõ, még nagyvas is.

Jeffjohnson
1 amcsi szerver van csak

kerla
Bocs,már volt sokszor, de nem lelem, mi módon tudok magyar szerverre menni? azaz ahol legalább zömében magyarok játszanak?

Ha lenne egy 100-asom én is kicsengetném.

Jeffjohnson
Mikor átmegyünk openbe nem lesz wipe Overlord írta ,hogy a mostanira is csak azért volt szükség mert formátum váltás volt ezért is kaptunk vissza mindent. Attól mert máshol volt itt miért kellene lennie komolyan mondom vicces ,hogy egy manga játékot hasonlítanak a WOT hoz lol.

hi az orosz pc-s lapok a 10es skálán a world of tanksnek 8.5et adnak
ui:mi van a ts3 szeróval nem tudok felmenni, megszünt?