World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A játék ugye egy kalap alá veszi a kettõt, alant a belinkelt tree-n meg Anti-tank self propelled gun néven illeti õket (ami a Stug III.-nál például érdekesen fest 😄).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Pl a KV2 assault gun kategoria, holott inkabb tanknak nez ki.
Ha az aljan vagyok a listanak, en ugyan nem varom meg amig letellik a 15 vagy mennyi perc. Megyek ki, kapjanak szet, en kapjam meg a scout bonuszt, es mar inditom is a kovetkezo csatat. Az ido penz, minek szenvedjek egy olyan csataban ha ugyis eselytelen vagyok 😉
Milyen sokkal nagyobb elonyoket latsz?
A premium tankok jelenleg egy kalapot sem ernek, a penzkoltos emberek meg kapnak 50%-al tobb XPt meg creditet, de a csataban ezt te nem erzed meg (egy premiumos Vk3601 ugyanolyan eros mint egy nem premiumos).
Sztem majd akkor lesz a gazdag verpistike eros, ha tenyleg olyan premuim tankok lesznek, amelyek gyalazzak a 3-4 Tierrel felettuk levoket 😉
Jelenleg nem tudok nyilatkozni a nagyobb tankokról, mert nekem nincs, de mindig elkeserít ha velük keveredek össze ...
Ha a lista közepén vagyok akkor általában jó csata kerekedik ...
Ha a tetején akkor mégjobb, csak elbízom magam és szétkapnak 😊
De ha az alján ... akkor kempfeszt van ... Hihetetlen ... Voltam olyan játékban, ahol az IS-ek (4-7) kempeltek a bázison, a Hummel meg elment foglalni, mert megunta ...
Su85-el nem tudok elbújni egy bokorba sem, mert tele vannak heavy-kkel ...
A bátrabb mediumok, lightok elõremennek, scoutolni, de nem mennek vele semmire, mert balfasz az arty és szépen a türelmesebb kemperbrigád bedarálja õket ...
Apropó: Úgy tudom, hogy a pályák bk 1kmx1km méretûek ... igaz lehet ez?
Sokat gondolkodtam azon scoutként, hogy nem lehet-e hogy egyszerûen nem tudok visszarádiózni az artynak, mert mindenki kempel a bázison és emiatt csak én látom amit látok ... Elvileg akkor nem lehetne ilyen gond, egy alap artyn is van 400 méter hatótávolságú rádió, A20-on 700m, Leo-n 810 ... elégnek kellene lennie ... De az esetek 90% százalékában, mikor beérek az ellen bázisára, várnám az artyk zárótüzét és semmi ... Pedig elvileg ready-k volak mikor indultam ...
Utána jönnek a kevesebb türelmû emberek, elindulnak scoutolni, és akkor az a csapat nyer, ahol kevésbé balpénisz az arty 😞
És 15 perc után úgy van vége a partynak, hogy a legnagyobb tankok a bázisokon kempelnek, vagy leszedte õket az arty ...
Ha a T8-9-10-es tankokkal így lehet csak játszani, akkor felesleges felgyúrni magam odáig, ez minden csak nem szórakoztató ... Nem azt mondom, hogy nem érdemes ... nem szórakoztató ...
Természetesen kivétel erõsíti a szabályt 😊 1-szer volt lehetõségem platoonban játszani kezdõként A20-al magas Tier-û magyar játékosokkal ... Ott volt terv, amint az elle scoutjai ki lettek iktatva, megindult a menet ... De sajnos ritkán látni ilyet 😞
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
persze megértem, hogy így csinálták, több bevételt fog hozni, örülök, hoyg bármilyen módon, de legalább van egy ilyen játék.
Ott van egy fullos 7000 GS-es karival rendelkezõ valaki,ugyanannyit fizet be mint én,akinek még 5000 sincs.Ez miért is van igy?
Te is fizetsz én is fizetek szal nem ugy lenne igazságos,hogy egyenlõ cuccunk legyen?
Itt aki nem fizet gyengébb lesz.Nem olyan nagyon de érezhetõen.Nem kell messzire menni a premium lõszerek jobbak,mint a normál.A goldos emberek fogják használni,fõleg clanwar-on.
A medve nem játék.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Amilyen tankjaid vannak, nem is nagyon kell kempelned. 😊
A medve nem játék.
Together we'll fly someday...
És miért nyomulna mindenki tizes szintû tankkal?
A kezdõk esélyeinek meg semmi köze ahhoz, hány IS-7 van a játékban hiszen a alacsony szintû tankokat nem az IS7-ek ellen teszi be a játék.
Nem különösebb képpen ismerem az MMO-kat, de szerintem egyrészt minden ilyen játék egyik fontos tényezõje a fejlõdés, és egyikben sem úgy van, hogy magas szintû karakterrel nem érdemes menni.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Kérdés: a SU-152-t is nehéz fenntartani?
Persze az elejétõl mindenki igyekszik kifarmolni,a neki tetszõ legütõsebb gépet.De mikor ez már meglesz,akkor pénzgyüjtés céljából,(megteremtendõ a fentartási költségeket),a legtöbben a kissebb farmertankjukkal csatáznak majd. A nagy vas csak klánwar,területfoglalás vagy néha egy kis májerkodásre lesz elõvéve.Persze ha valaki bírja zsetonnal a folyamatos premiumra,akkor nála más lehet a helyzet.
Ezt egyébként nem is bánnám.Alacsonyabb tierekben izgalmasabb csaták vannak,mint hogy beállnak egymás mellé a superheavyk és 10 percig kopácsolják egymást 1 killért.
Persze ehez kellene egy valóban kifinomult tier balance rendszer.😊
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!
Ha megjelenik és nem fizetsz nem fogsz is3-al nyomulni vagy csinálnod kell 2 kör gyüjtõ scoutolást egy is3 menetre.
Sehol sem írták, hogy nem lesz elõnyben az, aki Prémiummal játszik. Ez minden mikropaymentes játéknál így van. A játékkal ingyenesen lehet játszani, de a készítõknek nem ez a céljuk, számukra fontos, hogy a játékosok igenis költsenek a prémiumra, hiszen nekik ebbõl lesz bevételük. Az ingyenesség csak egy extra, ki lehet próbálni a játékot kötelezettségek nélkül (hiszen az elején nagyszerûen el lehet boldogulni prémium nélkül), aki nem akar, az nem fizet, és így is játszat...
Ezen a fórumon új vagyok, de más fórumon és a WoT-ban találkozhattatok velem davidb néven. Már egy ideje olvasom ezt a fórumot is. Az elmúl napok témáihoz hozzászolnék. Jelenleg IS-3 és Királytigris harckocsim van.
T-44 vs Panther: Szerintem a T-44 jobb. Lehet hogy az egy-egy elleni összehasonlításban egyenlõek, netán a Párduc jobb, de nem csak egymás ellen kell összehasonlítani. A T-44 mozgékonyabb, patch után megnéztem egy fullos T-44 olyan fordulékonységgal és toronyforgatási sebességgel bír mint egy könnyû tank. A Párduc ezekben jócskán elmarad, a Schmallturmnak ha jól emlékszem "csak" 34 fok/sec körül van a fordulása. Ha tudja kezelni a játékos a T-44-est akkor szinte bármit oldalba vagy hátba támadhat, ekkor már nem számít a 100 mm-es ágyú kisebb páncélátütése a 8,8 cm-eshez képest. Mindettõ átviszi a legtöbb tankot oldalról. Az lõszer robbanást wet ammoval elég jól lehet orvosolni. A Párducra több ismerõs is panaszkodott hogy a torony és az ágyú gyakran sérül.
Legtöbb kill: 8, Királytigrissel.
Szerencsés esetek:
IS-3-asommal összetalálkoztam egy IS-4-el. 30 méterrõl lõttük egymást, szembõl. Egyikünk se tudott a másik oldalába kerülni. Négy 130 mm-es gránát pattant le a toronyról és fronpáncélról. Négy 122 mm-es vitte át az IS-4 frontpáncélját, kilõttem. Ekkora szerencsém azóta se volt.
Ellenfelemnek is volt szerencsés esete: 230 méteres távolságból lepattant a 8,8 cm-es gránát egy MS-1-esrõl.
IS-3 vs Királytigris: mindkettõvel rendelkezem és szerintem IS-3 jobb. Nem sokkal de jobb: gyorsabb, minimálisan de mozgékonyabb. Alacsonyabb. Jobb ballisztikai kialakítású a tornya, frontpáncélja. Bár a tapasztaltabb játékosok 100 méteren belül tudják hová kell lõni, hogy ne pattanjon le. Kt elõnye a nagyobb tûzgyorsaság. Úgy vettem észre a Kt komponensei gyakrabban sérülnek, nálam elõszerettel sérül a torony és az ágyú.
SPG-k: szerintem kellenek, de jelemleg túl erõsek.
Ballisztika: hiába van íve a lõszer pályájának én ezt nem nevezném ballisztikának, ez a ballisztikához képest nulla. Az elsõ nagy csalódás ami ért az a célzás volt. Amikor olvastam hogy van automata célzás azt hittem én is azt használok. Kérdezni akartam hogyan lehet manuálisan lõni, de rájöttem hogy a manuálist használom. Azt hittem azért írja ki a távolságot, mert a csõemelkedés beállításához kell. Be kell állítani valamilyen csõemelési szöget vagy hasonlót. De nem.
Attól se lettem boldogabb, hogy bármilyen kamera állásból lehet tüzelni. Arra számítottam, hogy lesz egy irányzékos kamera állás, ahol célozni kell. A többi kamera állás csak a csaták átláthatósága, harckocsikban való gyönyörködés miatt van, de célozni csak irányzékon kerszetül lehet. De nem. Aki játszott a Panzer Elit nevû kiváló játékkal, az érti, hogy mit vártam (mellesleg abban kõkemény ballisztika van). Igaz hogy az szimulátor, de szerintem ez a két általam említett dolog nem megoldhatatlan egy MMO-ban. Így néha egyáltalán nincs harckocsi hangulata.
Persze ilyen kicsi lõtávoknál nehézkesebb lenne a Panzer Elites célzás. Abban 10 km-es pályák vannak és akár 2 km-es lõtávok, ez mondjuk nem mûködne egy MMO-ban. De valami köztes megoldás (valami igazi manuális célzás) jobb lenne, tényleg számítana az ügyesség, helyzetfelismerés, mert most leginkább a számok számítanak.
Pályák: több pálya nem nyerte el a tetszésemet, mert kiválóak kempelésre. Nem szeretek kempelni, csak a legvégsõ esetben szoktam. De sajnos nagyon sokan szeretnek. A pályák mérete 1x1 km. Növelni nem tudom van-e értelme, nagyobb pályákon elveszne az a 30 harcjármû.
Pár saját észrevétel:
Remélem hogy javítanak majd a javítási költségeken, lõszer árakon, mert jelenleg tier 7 felett prémium nélkül játszhatatlan. Hétvégén prémium nélkül játszottam a játék végén IS-3-mal, Kt-el épp hogy csak pluszban voltam. Lehetetlen összegyûjteni creditet a következõ 9-es szintû harckocsikra. Az szerintem eléggé tarthatatlan hogy két-három napig kell játszani kisebb tankkal, hogy utána legyen creditem a nagy tankok fenntartásához. Ez így kibaszás, tulajdonképpen csak félig ingyenes. A prémium lõszerel megint nagy hátrányt jelentenek a nem elõfizetõknek. Kerüljön az is creditbe, mondjuk háromszor többe mint az alap lõszerek (persze ne ilyen alap lõszerárak mellett). Vagy legyen korlátozva hogy a lõszerjavadalmazás maximum 10%-a lehet prémium (APCR, HEAT), ez még reális is lenne.
Tudom hogy nem nagyon szeretitek a rinyálást, nem annak szántam. Azt se írjátok, hogy a hivatalos fórumra írjam a javaslataim, mert nem tudok annyira angolul, hogy egyesével irogassam. A patchig összegyûjtöttem az észrevételemet, azt lefordíttattam és elküldtem a support e-mail címére. Valószínûleg még küldök majd egyet. (Az lehet hogy el se olvasták.)
Bocsánat a kisregényért, a továbbaikban nem leszek ilyen hosszú, lépésttartok a fórummal.
Köszönöm elõre is
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Na ez úgy hangzott volna: "sokkal jobban gyorsul mint egy Panther, kb úgy mint egy t34-es. "
"- piszok gyors: 3km/óra elõnye van a Párduccal szemben"
A T44 mozgékonyságát ne a max sebességben keresd, hanem abban hogy sokkal jobban mint egy T34-es (vannak akik már-már light tankhoz hasonlítják a mozgékonyságát), plusz kanyarban szinte sebességcsökkenés nélkül tud keringeni a célpontja körül.
Ezen nerfeltek is vagy 10%ot, de még mindig brutál mozgékony.
Az ammo rack valóban legendásan gyenge pontja, viszont ezen sokat lehet segiten wet rackkal, ami nem is túl drága (t43-am is állandóan kigyulladt, wet rack óta tán nem is volt még ilyen)
De összességében, akinek van Pantherje meg T44-e is az azt mondja, nagyjából egyensúlyban vannak, de mindkettõ más játékstílust igényel.
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/8716-state-of-the-beta-post-patch-541/
Legalábbis nálam is elõfordult néha.
Néha látni is, hogy ha valaki melletted lõ ugyanarra a célpontra amit te is nézel, akkor íves a lövedék pályája, de csak nagyon enyhén, alig látszik. Ha esetleg lesznek nagyobb pályák, ott majd jobban számíthat ez.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Erre csak a löveg pontossága van befolyással, semmi más ... ugye? (Tudom, hogy a pontatlanság is nõ a távolsággal, ez logikus, csak nem tudtam, erre rászámoljam-e még azt, hogy felé kell tartani ... )
Igazság szerint valamelyik nap ezen basztam fel az agyam, akármhová céloztam TD-ként, sosem talált ... És ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy ha félretszzük a bénaságfaktoromat, akkor lehetséges-e hogy azért csapódik be minden lövedék a tank elõtt, mert nem tartok fölé ...
Ezt akartam kideríteni ... Köszi.