World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tényleg nem nagy a sebzése (de nem is kevés), viszont rohadt gyors, elég nagy a penetraionje, és nagyon pontos!
Per Aspera Ad Inferi.
Csak ez a fránya magyar terminológia nem ismeri, ugyanis nálunk nincs olyan, hogy vadászpáncélos. Ha német vagy orosz nyelven akarod megkülönböztetni, akkor a tükörfordítástól még nem lesz helyes magyarul. 😊
Természetesen ha adsz nekem egy megfelelõ forrást, ahol így említik, akkor készségesen elismerem, hogy hülye vagyok hozzá. Mondjuk Számvéber Norbi szintû könyvek és hasonlóakra gondolok. 😉
A páncélvadász nyitott küzdõterû, csak repeszelleni páncélvédelemmel, agy torkolati sebességû páncéltörõ ágyúval rendelkezõ harcjámû.
A páncélvadász egy feladatkört takar, ami a II.Vh után is megvolt, és egyáltalán nem illik rá ez a meghatározás, például a Jagdpanzer Jaguar 1, ami vezeték irányítású rakétákkal vadászott a harckocsikra...
A magyar páncélvadász elnevezés olyan harcjármûvet takar, amelynek kifejezetten az a feladata, hogy az ellenséges páncélosokkal vegye fel a harcot. Nincs megkülönböztetve, hogy toronnyal vagy torony nélkül, nyitott, vagy zárt küzdõtérrel rendelkezzen.
Azon lehet vitatkozni, hogy németül melyik besorolás a helyes, hiszen ott valóban volt mindkettõ alkalmazva, de ebbe most nem fogok bele. 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Multirole use
Heavy assault gun
Heavy tank destroyer
Heavy self-propelled artillery
"...Stug III Ausf. F változatot, amelynek gyártása 1942 márciusában kezdõdött. Ez a változat már nem csak egy egyszerû rohamlöveg volt, hanem egy "kényszer szülte" páncélvadász is egyben"
stug változatok:
"Sturmhaubitze 42 (StuH 42; Sd. Kfz. 142/2) - 105 mm-es leFH 18-as tarackkal felfegyverzett változat
sIG 33 - 150 mm-es sIG 33-as löveggel felfegyverzett változat
Sturmgeschütz III Flammpanzer - lángszórós változat
Sturmgeschütz IV (Sd.Kfz. 163/167) - Pz.Kpfw. IV-es alvázra épített változat
Munitionpanzer Sturmgeschütz III Ausf. G - lõszerszállító változat"
forrás: panzerkeil
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Jeff:
Hi!
I'd like to ask you that is it any possibility to open a forum section for hungarian players. About 100 or more hungarian ppl testing (playing)
the CBT and i'd like to collect them into 1 healty communtiy and i think it's the best way.
Overlord:
Hi,
at the moment it is not possible, since we don't have any empoyees who speak Hungarian.
Jeff:
I could take the responsibilty to moderate the hungarian topics if it's possible but i don't think you guys will employ a hungarian speaker in the near future 😊 .Very few games support hungarian language mostly those are mods made by community.
I'am a hungarian clan leader and i organise the two biggest hungarian clans clanwar it's a small championship between these 2 clan. So i know lot of player.We have a forum where we can talk (of course we use mostly teamspeak)but an offical forum would be much better.
Overlord:
German and Polish forum sections were opened because soon we will open our official web resources in these languages. Presently we are not planning to open any new "national" forums.
Jeff:
Bad news for me 😞 but thx for the info.
Az E-75, talán az E-100 harckocsit szeretném megszerezni a véglegesbe, de jelenlegi állapotok szerint soha nem lesznek meg prémium nélkül, jobb ha lemondok róluk.
A prémium tankok elég erõsek lesznek, jelenleg a leginkább használhatatlan prémium tankok vannnak a bétában.
Úgy néz ki máshogy gondolkodunk a prémiumról, szerintem ezen kár vitázni úgy se tudjuk meggyõzni egymást. Meglepõdtem hogy pont ebbe a lerágott csonthoz szóltatok hozzá. Annyi minden más is volt a hozzászólásomban.<#nevetes1>#nevetes1>
A Hetzer nem páncélvadász hanem vadászpáncélos. A német (talán az orosz is) nyelv megkülönbözteti a kettõt: Panzerjäger és Jagdpanzer. A Stug III valóban rohamlöveg, ugyan úgy mint az SU-152, ISU-152 és a KV tank is. De a Brummbär és a Sturmtiger is rohamlöveg, de a WoT-ban SPG-k lesznek, a mozsár szerû ágyújuk miatt, amit a játék jobban kezel SPG-ként mint vadászpáncélospént.
A páncélvadász nyitott küzdõterû, csak repeszelleni páncélvédelemmel, agy torkolati sebességû páncéltörõ ágyúval rendelkezõ harcjámû. Feladata az ellenséges páncélosok semlegesítése rejtett pozicióból, 2-3 lövés leadása után pozició váltás. Nem tudom pontosan hogy gyalogság vagy harckocsik mellé osztották be õket. De egyedül nem harcoltak. Ilyenek voltak: Marder-sorozat, Dicker Max, Sturer Emil, Nashorn, SU-76 stb.
A vadászpáncélos a zárt küzdõterû, megfelelõ páncélvédelmmel rendelkezõ harcjármû. Szintén nagy torkolati sebességû páncéltörû ágyúval.
Feladata megegyezik a páncélvadászokkal, de résztvehet ellencsapásban is, habár erre korlátozottak a képességei. Viszont önállóan is harcba vethetõek. Ilyen SU-85, SU-100, Jagdpanzer IV, Jagdpabther stb.
A rohamlöveget jól leírta Cifu. Ennek ellenére volt rá példa, hogy Stug III-ast vadászpáncélos, sõt harckocsi szerepkörben alkalmaztak.
ettõl meg senki nem lesz burzsujpistike 😉
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Ha tegyük fel az egész fizetésemet aranyra költeném, akkor sem tudnám utólérni azokat az emberkéket, akik sok gyakorlással, vagy nagyobb tehetséggel vannak megáldva mint én. (Vagy több idejük van mint nekem, a napi jóbanrosszban idõ, amikor nyugodtan tudok játszani xD)
Itt hála istennek nem lehet irgalmatlan pénzekért ûbermindentvivõ gigamega cuccokat venni ...
39847938475429578245 gold: Challenger 2 - mondjuk ...
Akkor én is sírnék ... De jelenleg hála istennek ilyen nincs ... és remélem nem is lesz 😊
Egyedül az extra bogyó a táp ... Az hogy 2 vagy 3 tank legénységét kimaxold, ahhoz elég 8-12 dollár ... De ezt is el lehet érni arany nélkül ...
Premium tank nem hiszem hogy akkora táp lesz ... (Sokak szerint most sem az ...) a többivel meg idõt takarítasz meg semmi mást ...
Szóval csak a bogyó számít ...
Az meg csak akkor, ha pistike tudja is használni ... Mivel te több játékkal éred el ugyanazt a szintet mint õ, neked nagyobb lesz a rutinod és kész 😊
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Akkormosthogy RatBag? nem lesz burzsujpistike effektus? <#action>#action>
mondjuk nem érdekel, várom, hogy jöjjön a végleges, legyen nullázás és hajrá!!
Van ugye, hogy 1 dodó az 250 arany ... Ebbõl lehet ész nélkül vásárolni:
- Premium idõt
- Premium tankokat
- Premium lõszert
- Át lehet váltani Creditté (Valaki írta és tök tetszett: ezüstté 😊 )
- Valamint át lehet váltani vele az Elite tankok XP-jét Free XP-vé.
Emellett lesznek a csomagok ... A havi premiumhoz kell 10 dodó (2500 arany) emelé jár 10% azaz 250 arany ajándék, stb ...
ték <#idiota>#idiota>
hát én rohadtul nem ennyire emlékszem. vki túrja már elõ a topicot, aki profi ebben <#idiota>#idiota>
Per Aspera Ad Inferi.
ha jól emlékszem, a havi premium mellé jár vmi 250-300 gold. na abból kurvára nem fog teljes legénységét maxra húzni, fõleg nem a kezdõ 1-5 tierben pl. a 75%os credites képzést meg pár óra alatt kifarmolja bárki. equipmenteket meg kb senki se fog venni 200-500k-ért így, hogy fixen a tankra kerül mindegyik.
Per Aspera Ad Inferi.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
A medve nem játék.
jelen állás szerint normál játékkal sokkal hamarabb gyûlik össze a credit mondjuk egy alkatrészre, mint az xp, szóval ezért nincs is értelme annak amit mondasz...
Per Aspera Ad Inferi.
a sok mani szerintem inkább a free xp transfernél jön nagyon jól na meg a legénységet is maxra lehet húzni egybõl. na ez utóbbi tényleg elõnyös lehet.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
"Su85-el nem tudok elbújni egy bokorba sem, mert tele vannak heavy-kkel ..."
Szóval akkor amíg nincs vége a csatának, addig nem lehet új csatába bemenni a jelek szerint, így nem sok értelme van idõ elõtt kilépni (hacsak nem egy másikkal mész addig egy másik csatába).
Már megbocsáss, de nem elõny ha vki vesz sok goldot, átváltja creditre, madj a legelsõ tankját felhúzza maxosra belõle? Te meg mész az alap harckocsiddal? Nincs elõnye? nem az az elõny, hogy nagyobb tankot veszel, hiszen -elvileg- ugyanolyanok közé fog betenni a játék, de az elõny ha adott kategórián belül jobban felfejlesztett tankkal nyomulsz... mit nem lehet ezen érteni?
The most probable answer is "yes", a test version of clan wars will be available in open beta.
A rohamlöveg a gyalogság tûztámogatására szolgáló önjáró löveg, általában rövid csövû löveggel. Feladata az ellenséges megerõsített állások (géppuskafészkek, épületek, stb.) elpusztítása és általános tûztámogatás.
A Stug III.-at azért tervezték és gyártották, hogy a gyalogsággal együtt mozogni képes, azt kellõen támogatni tudó harcjármûvet készítsenek. A torony elhagyása súlymegtakarítást eredményezett, így nagyobb és nehezebb lövegeket lehetett a Pz.III-as alvázán elhelyezni.
A Hetzer nem a Stug leváltására készült (már a feladatköre is eltérõ), de merített a Stug sikerébõl. A Hetzert 1943-tól gyártották, miután az elavult cseh Panzer 38(t) gyártása be lett szüntetve, de az alváz elég jó volt még ahhoz, hogy a bázisán kialakítsanak egy páncélvadászt, amelyre amúgy is nagy szükség volt már ekkoriban.
For the winning team in general the amount of credits stays the same as well. Only those players who directly damaged/destroyed the enemy vehicles (that are left) will get more credits/xp. But not the team.
Szóval csak az kap több xpt/creditet aki kilõtte megsebesítette az ucsó tankot tehát a csapat nagy részének inkább foglalni éri meg.
-Multi Turret and/or multi-gun vehicles (Grant M3) will be able to take advantage of their design features, this option is in development at the moment
Lehet rosszul tudom,cáfoljatok meg,de a hetzer nem a stug3 leváltására gyártották?
E kettõ között mi a külömbség?Tûzgyorsaság?Védettség?
Ha jól tudom a Stugokat a gyalogság támogatására,késõbb a nehézpáncélosok oldalvédelmére használták,tehát igaz a rohamlöveg elnevezés,hisz támadásban is részt vett.A hetzer-t szinte csak gyalogos hadosztály alkalmazta,tehát igy is nehézkes lenne eltérést képezni a stug és a hetzer között.
A20-al és Leoval ritkán kapok Steel Wall medált 😊
Scoutoltam én már Su85-el is, mert beuntam ... De az nem errõl szól 😞
Néha olyan jó csatákba is lehet keveredni, hogy hiába nyírnak ki az elején, ettõl függetlenül végignézem ...
De sajnos egyre gyakoribb az ilyen kempelõs menet, amit nem éri meg végigvárni 😞
Az egyik ilyen csatában mindenki beállt kempelni, erre az egyik srác beírta valami mediummal, hogy ki megy vele támadni. Erre írtak neki, hogy maradjon, és védje a bázist az enemy scoutoktól - amik persze bejutottak, az ellen artyjai rendezték is a sorainkat ...
Utána 2 percig nem történt semmi, erre megint beírt ... megint beszóltak neki ... Erre visszaírt, hogy inkább elõremegy és lelöveti magát, utána legalább van esélye normális csatába keveredni ... Elindultam én is vele, volt 3 hummelünk, nagyjából 1-2 percig bírtuk az enemy base-en, de megtaláltunk mindenkit, 1 darab arty lövedék nem jött ...
El is buktuk ... Errõl ennyit ...