World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
platoon... IS7 MS1 együtt..

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Warton
Én már láttam loltraktort Jagdtiger ellen.

RatBaG
kb azon a szinten, ahol a t34 van, az az ágyú kirívóan jó.
tényleg nem nagy a sebzése (de nem is kevés), viszont rohadt gyors, elég nagy a penetraionje, és nagyon pontos!

Per Aspera Ad Inferi.

Kösz és Eagle16nak is

Miért csiterágyús a T-34? Tudom, nem a 75-ös hanem az / azt hiszem /57-es ágyúra gondolsz.Jó gyorsan lehet vele lõni, de nagyon kicsi a sebzése.

Ulvar
egy ilyet akarok!!! 😊)

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

[NST]Cifu
A Hetzer nem páncélvadász hanem vadászpáncélos. A német (talán az orosz is) nyelv megkülönbözteti a kettõt: Panzerjäger és Jagdpanzer.

Csak ez a fránya magyar terminológia nem ismeri, ugyanis nálunk nincs olyan, hogy vadászpáncélos. Ha német vagy orosz nyelven akarod megkülönböztetni, akkor a tükörfordítástól még nem lesz helyes magyarul. 😊

Természetesen ha adsz nekem egy megfelelõ forrást, ahol így említik, akkor készségesen elismerem, hogy hülye vagyok hozzá. Mondjuk Számvéber Norbi szintû könyvek és hasonlóakra gondolok. 😉

A páncélvadász nyitott küzdõterû, csak repeszelleni páncélvédelemmel, agy torkolati sebességû páncéltörõ ágyúval rendelkezõ harcjámû.

A páncélvadász egy feladatkört takar, ami a II.Vh után is megvolt, és egyáltalán nem illik rá ez a meghatározás, például a Jagdpanzer Jaguar 1, ami vezeték irányítású rakétákkal vadászott a harckocsikra...

A magyar páncélvadász elnevezés olyan harcjármûvet takar, amelynek kifejezetten az a feladata, hogy az ellenséges páncélosokkal vegye fel a harcot. Nincs megkülönböztetve, hogy toronnyal vagy torony nélkül, nyitott, vagy zárt küzdõtérrel rendelkezzen.

Azon lehet vitatkozni, hogy németül melyik besorolás a helyes, hiszen ott valóban volt mindkettõ alkalmazva, de ebbe most nem fogok bele. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

isu-152:
Multirole use
Heavy assault gun
Heavy tank destroyer
Heavy self-propelled artillery

kerla
ha jól tudom a stugnak volt SPG és páncélvadász verziója is.

"...Stug III Ausf. F változatot, amelynek gyártása 1942 márciusában kezdõdött. Ez a változat már nem csak egy egyszerû rohamlöveg volt, hanem egy "kényszer szülte" páncélvadász is egyben"

stug változatok:

"Sturmhaubitze 42 (StuH 42; Sd. Kfz. 142/2) - 105 mm-es leFH 18-as tarackkal felfegyverzett változat
sIG 33 - 150 mm-es sIG 33-as löveggel felfegyverzett változat
Sturmgeschütz III Flammpanzer - lángszórós változat
Sturmgeschütz IV (Sd.Kfz. 163/167) - Pz.Kpfw. IV-es alvázra épített változat
Munitionpanzer Sturmgeschütz III Ausf. G - lõszerszállító változat"

forrás: panzerkeil

DummyBoy
Szerintem elérhetõek lesznek azok ... Mondjuk, ha nekem nem sikerül, majd a fiam eléri xD Vagy az Õ fia .. xD

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Jeffjohnson
Sajna nem lesz magyar szekció a hivatalos fórumon pedig én megpróbáltam...

Jeff:
Hi!

I'd like to ask you that is it any possibility to open a forum section for hungarian players. About 100 or more hungarian ppl testing (playing)
the CBT and i'd like to collect them into 1 healty communtiy and i think it's the best way.

Overlord:
Hi,

at the moment it is not possible, since we don't have any empoyees who speak Hungarian.

Jeff:
I could take the responsibilty to moderate the hungarian topics if it's possible but i don't think you guys will employ a hungarian speaker in the near future 😊 .Very few games support hungarian language mostly those are mods made by community.
I'am a hungarian clan leader and i organise the two biggest hungarian clans clanwar it's a small championship between these 2 clan. So i know lot of player.We have a forum where we can talk (of course we use mostly teamspeak)but an offical forum would be much better.

Overlord:
German and Polish forum sections were opened because soon we will open our official web resources in these languages. Presently we are not planning to open any new "national" forums.

Jeff:
Bad news for me 😞 but thx for the info.

Ebbe jól belenyúltam. Nem az a bajom a prémiummal hogy elõnybe, van vele a másik, hanem az hogy prémium nélkül nem lehet eljutbi egy tank tree végéig. A legtöbb fizetõs játékban úgy van megoldva, hogy pár prémium cucc kivételével mindent el lehet érni prémium nélkül is, csak kétszer-háromszor annyi idõ alatt. Egy pálda: a Navy Fieldel is játszok, 1,5 év múlva lett meg a németek egyik legerõsebb hajója prémium nélkül, másoknak ez 3 hónap prémiummal. De az idõkülönbségen kívül semmilyen hátárnyom nem volt.
Az E-75, talán az E-100 harckocsit szeretném megszerezni a véglegesbe, de jelenlegi állapotok szerint soha nem lesznek meg prémium nélkül, jobb ha lemondok róluk.
A prémium tankok elég erõsek lesznek, jelenleg a leginkább használhatatlan prémium tankok vannnak a bétában.
Úgy néz ki máshogy gondolkodunk a prémiumról, szerintem ezen kár vitázni úgy se tudjuk meggyõzni egymást. Meglepõdtem hogy pont ebbe a lerágott csonthoz szóltatok hozzá. Annyi minden más is volt a hozzászólásomban.<#nevetes1>

A Hetzer nem páncélvadász hanem vadászpáncélos. A német (talán az orosz is) nyelv megkülönbözteti a kettõt: Panzerjäger és Jagdpanzer. A Stug III valóban rohamlöveg, ugyan úgy mint az SU-152, ISU-152 és a KV tank is. De a Brummbär és a Sturmtiger is rohamlöveg, de a WoT-ban SPG-k lesznek, a mozsár szerû ágyújuk miatt, amit a játék jobban kezel SPG-ként mint vadászpáncélospént.

A páncélvadász nyitott küzdõterû, csak repeszelleni páncélvédelemmel, agy torkolati sebességû páncéltörõ ágyúval rendelkezõ harcjámû. Feladata az ellenséges páncélosok semlegesítése rejtett pozicióból, 2-3 lövés leadása után pozició váltás. Nem tudom pontosan hogy gyalogság vagy harckocsik mellé osztották be õket. De egyedül nem harcoltak. Ilyenek voltak: Marder-sorozat, Dicker Max, Sturer Emil, Nashorn, SU-76 stb.

A vadászpáncélos a zárt küzdõterû, megfelelõ páncélvédelmmel rendelkezõ harcjármû. Szintén nagy torkolati sebességû páncéltörû ágyúval.
Feladata megegyezik a páncélvadászokkal, de résztvehet ellencsapásban is, habár erre korlátozottak a képességei. Viszont önállóan is harcba vethetõek. Ilyen SU-85, SU-100, Jagdpanzer IV, Jagdpabther stb.

A rohamlöveget jól leírta Cifu. Ennek ellenére volt rá példa, hogy Stug III-ast vadászpáncélos, sõt harckocsi szerepkörben alkalmaztak.
Torzonborz
azért szerintem a többség lazán meg fogja venni a havi premiumot ( Én is ) ami 10 dodó és az biza nem sok , nagy tételben viszont szép bevétel a cégnek.
ettõl meg senki nem lesz burzsujpistike 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

kerla
tévedés ne essék, én nem sírtam semmi miatt, csak véleményt fejtegettem kifelé. nem is szidhatjuk a b.pistiket, hisz nélkülük meghalna a játékfejlesztés ugye...

DummyBoy
Pontosan. A pénz kell. Anélkül leshetjük a fejlesztéseket ...

Ha tegyük fel az egész fizetésemet aranyra költeném, akkor sem tudnám utólérni azokat az emberkéket, akik sok gyakorlással, vagy nagyobb tehetséggel vannak megáldva mint én. (Vagy több idejük van mint nekem, a napi jóbanrosszban idõ, amikor nyugodtan tudok játszani xD)

Itt hála istennek nem lehet irgalmatlan pénzekért ûbermindentvivõ gigamega cuccokat venni ...

39847938475429578245 gold: Challenger 2 - mondjuk ...

Akkor én is sírnék ... De jelenleg hála istennek ilyen nincs ... és remélem nem is lesz 😊

kerla
Ugyanakkor kell a sok b.pistike, hiszen ha dõl a lé a fejlesztõkhöz, tán jobban figyelnek is a fejlesztsére, meg lesz kiket levadászni..hehe

DummyBoy
Burzsujpistike mivel is lesz elõrébb mint te?

Egyedül az extra bogyó a táp ... Az hogy 2 vagy 3 tank legénységét kimaxold, ahhoz elég 8-12 dollár ... De ezt is el lehet érni arany nélkül ...

Premium tank nem hiszem hogy akkora táp lesz ... (Sokak szerint most sem az ...) a többivel meg idõt takarítasz meg semmi mást ...

Szóval csak a bogyó számít ...

Az meg csak akkor, ha pistike tudja is használni ... Mivel te több játékkal éred el ugyanazt a szintet mint õ, neked nagyobb lesz a rutinod és kész 😊

kerla
Ez a célom! Más játékban is imádom szivatni az agyatlan, pénzes tagokat!! <#taps>

Torzonborz
legyél jobb mint burzsujpistike és lõdd ki a picsába annak ellenére hogy rahedli pízt fizet. problem solved . <#zavart1>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

kerla
Köszönöm Dummyboy, köszönöm torzonborz, sok pötyögést spóroltatok meg nekem! <#mf1>
Akkormosthogy RatBag? nem lesz burzsujpistike effektus? <#action>

mondjuk nem érdekel, várom, hogy jöjjön a végleges, legyen nullázás és hajrá!!

DummyBoy
Mopsz for prezident 😊

Jó ez a kép 😊

DummyBoy
Jaja, múltkor general chat-en kérdeztem rá, mert ott írt egy emberke éppen errõl ...

Van ugye, hogy 1 dodó az 250 arany ... Ebbõl lehet ész nélkül vásárolni:

- Premium idõt
- Premium tankokat
- Premium lõszert
- Át lehet váltani Creditté (Valaki írta és tök tetszett: ezüstté 😊 )
- Valamint át lehet váltani vele az Elite tankok XP-jét Free XP-vé.

Emellett lesznek a csomagok ... A havi premiumhoz kell 10 dodó (2500 arany) emelé jár 10% azaz 250 arany ajándék, stb ...

Torzonborz
10 dódó a premium ezért kap 250 g-t aztán 10 dodóért vesz még 2500at = 2750.

ték <#idiota>

RatBaG
ték

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
2750?!
hát én rohadtul nem ennyire emlékszem. vki túrja már elõ a topicot, aki profi ebben <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Forolto
Szerinted a kezdõ ember nem fog inkább 20 dodót adni kapásból?Az ugye 1 hónap premium és 2750 gold.Abból aztán lehet csemegézni.

Forolto
Azért ez nem teljesen igaz.A 100mm-es ágyúja az IS-tõl van,tehát ha nem is fordulsz úgy mint ahogy kellene az a löveg odavág elég keményen!Én védekezek ezzel a tankal,a light csemege és mire a mediumok odaérnek már azokat is el lehet kapni vele.Akinek nem tetszik az SPG-vel való farmolás ezt tudom ajánlani.A csiterágyús t-34est eladtam,de ez még mindig ott van ha szükség van olcsó,jól keresõ tankra.

RatBaG
kegyetlen hely ez a fórum, még van képe ellent mondani egyeseknek, pföj! ugye?

ha jól emlékszem, a havi premium mellé jár vmi 250-300 gold. na abból kurvára nem fog teljes legénységét maxra húzni, fõleg nem a kezdõ 1-5 tierben pl. a 75%os credites képzést meg pár óra alatt kifarmolja bárki. equipmenteket meg kb senki se fog venni 200-500k-ért így, hogy fixen a tankra kerül mindegyik.

Per Aspera Ad Inferi.

LSSAHPAUL
Szerintem egyáltalán nem rossz. Jobb mint a T34 de rosszabb mint a T43. A helyén van, szerintem ami nincs a helyén az a KV tank. Imádom az IS tankokat, mindegyik nagyon jó, soxor lõttek le 1% hpig és még minden rendszer zöld.. de sajnos akárhogy is szeretem az éles játékban nem megyek erre az ágra a KV miatt. Nemcsak az a baj hogy mindenben rossz, hanem maga a semmittevés, hogy olyan csiga lassan megy és fordul hogy egyszerûen lemaradsz a lehetõségrõl hogy harcolj!! Szal nem csinálsz semmit, az esetek 90%ban úgy döglesz meg hogy senkibe nem lõttél, jah és benne van a pakliban hogy egyedül maradsz és rádjön egy jó pici tank és körbe pisál vagy 20x mire levág s ezt a két csapat röhögve végignézi. (erre van már mondjuk ötletem, szal ha látom hogy oldalról jön egy light tank egyszerûen nem csinálok semmit, így azt gondolják hogy afk vagyok így legalább nem lesz dinszótór hangulat)

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

kerla
jajj, csak fórumon ne kezdjen el vitatkozni az ember, mert magyarázkodhat folyvást. tudod mit? rendben, nicns értelme. nem fog fullos legénységet venni, nem fog elõbb megvenni sok mindent. nem. semmiképpen sem. tény hogy hatalmas elõnyre szert tenni nem lehet, mert akkor értelme sem lenne a burzsuj pistikékkel szemben :-)

Köszi! Ennyire rossz a T-34/85?

a.carkey
Sajnos anno elnéztem az elágazásokat - PZ38 -, így a TDre mentem, melyek ráadásul viszonylag olcsóbbak is. Amit írtam, azt csak mint példa írtam, mert ilyenem van. (A Hetzer volt életem elsõ és egyetlen WW2es tankja amibe beleültem IRL, úgyhogy igyekeztem kipróbálni azt ingame is, és most már fullra húzom, hogy tényleg kijöjjön valójában mit is tud. Sokak szerint nem sokat, de azért megnézem 100%-os crewal is. Ha összehoztam ami összehozható, na akkor meg sem állok a nehéztankokig.)

A medve nem játék.

RatBaG
a gondolatmeneted ott bukik meg, hogy xp-t nem tud venni, anélkül pedig nem tud mire költeni.
jelen állás szerint normál játékkal sokkal hamarabb gyûlik össze a credit mondjuk egy alkatrészre, mint az xp, szóval ezért nincs is értelme annak amit mondasz...

Per Aspera Ad Inferi.

Torzonborz
a credit nem minden, fejlesztéshez xp is kell . szóval hiába van vkinek sok píze ha béna és nem tud elég xp-t szerezni persze a premium ezen segít egy picit.
a sok mani szerintem inkább a free xp transfernél jön nagyon jól na meg a legénységet is maxra lehet húzni egybõl. na ez utóbbi tényleg elõnyös lehet.

Nekem soft wipe elõtt volt egy t34-85öm, de eladtam a fenébe. Nagyon gyenge és nem is nyereséges... csalódás volt.

[NST]Cifu
Oké, akkor már kezdem érteni. 😄

Dehogynem van értelme. Ha több tankod van, kilépsz az egyikbõl, és mész is a másikba. Így nincs üresjárat.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

kerla
de van értelme, ha van 3 tankod és mehetsz a másikkal addig harcolni, míg az egyik in battle van...

lol ez tetszett:
"Su85-el nem tudok elbújni egy bokorba sem, mert tele vannak heavy-kkel ..."

[NST]Cifu
Hmm... most próbából kiléptem a csatából (Exit Battle), miután kilõttek, de a garázsba visszakerülve azt látom, hogy a kis Marder II.-esemnél azt írja ki "Tank in Battle"... 😊

Szóval akkor amíg nincs vége a csatának, addig nem lehet új csatába bemenni a jelek szerint, így nem sok értelme van idõ elõtt kilépni (hacsak nem egy másikkal mész addig egy másik csatába).

kerla
"Milyen sokkal nagyobb elonyoket latsz?"

Már megbocsáss, de nem elõny ha vki vesz sok goldot, átváltja creditre, madj a legelsõ tankját felhúzza maxosra belõle? Te meg mész az alap harckocsiddal? Nincs elõnye? nem az az elõny, hogy nagyobb tankot veszel, hiszen -elvileg- ugyanolyanok közé fog betenni a játék, de az elõny ha adott kategórián belül jobban felfejlesztett tankkal nyomulsz... mit nem lehet ezen érteni?

Jeffjohnson
Open beta arrives as soon as EU servers are back.

The most probable answer is "yes", a test version of clan wars will be available in open beta.

[NST]Cifu
A páncélvadász nagy torkolati sebességû (hosszú csövû) páncéltörõ löveggel volt felszerelve, feladata az ellenséges harckocsik kilövése. A páncélvadászok nem feltétlenül torony nélküliek, például az amerikai M10 Wolverine is páncélvadász, és forgatható tornya volt.

A rohamlöveg a gyalogság tûztámogatására szolgáló önjáró löveg, általában rövid csövû löveggel. Feladata az ellenséges megerõsített állások (géppuskafészkek, épületek, stb.) elpusztítása és általános tûztámogatás.

A Stug III.-at azért tervezték és gyártották, hogy a gyalogsággal együtt mozogni képes, azt kellõen támogatni tudó harcjármûvet készítsenek. A torony elhagyása súlymegtakarítást eredményezett, így nagyobb és nehezebb lövegeket lehetett a Pz.III-as alvázán elhelyezni.

A Hetzer nem a Stug leváltására készült (már a feladatköre is eltérõ), de merített a Stug sikerébõl. A Hetzert 1943-tól gyártották, miután az elavult cseh Panzer 38(t) gyártása be lett szüntetve, de az alváz elég jó volt még ahhoz, hogy a bázisán kialakítsanak egy páncélvadászt, amelyre amúgy is nagy szükség volt már ekkoriban.

Jeffjohnson
itt egy másik válasz arra mi éri meg jobban foglalni vagy megkeresni azt az 1 embert aki elbújt

For the winning team in general the amount of credits stays the same as well. Only those players who directly damaged/destroyed the enemy vehicles (that are left) will get more credits/xp. But not the team.

Szóval csak az kap több xpt/creditet aki kilõtte megsebesítette az ucsó tankot tehát a csapat nagy részének inkább foglalni éri meg.

Jeffjohnson
info mórzsa:

-Multi Turret and/or multi-gun vehicles (Grant M3) will be able to take advantage of their design features, this option is in development at the moment

Forolto
De miért nem ugyanaz?Okés a tank treeben TDnek van rakva mindkettõ,hisz fix lövegtoronnyal rendelkezik mindkettõ.
Lehet rosszul tudom,cáfoljatok meg,de a hetzer nem a stug3 leváltására gyártották?

Forolto
Végülis igen.😊 Akkor is furcsa nekem hogy a Hetzer-t páncélvadásznak közben a Stug-ot rohamlövegnek azaz mozgó tüzérségnek nevezik.

E kettõ között mi a külömbség?Tûzgyorsaság?Védettség?
Ha jól tudom a Stugokat a gyalogság támogatására,késõbb a nehézpáncélosok oldalvédelmére használták,tehát igaz a rohamlöveg elnevezés,hisz támadásban is részt vett.A hetzer-t szinte csak gyalogos hadosztály alkalmazta,tehát igy is nehézkes lenne eltérést képezni a stug és a hetzer között.

Én már csak tesztelgetek, a heavy tankokat eladtam.Eddig csak német tankjaim voltak.Viszont vettem egy T-34-et, és igen érdekes dolgok lettek.Nem prémiumon játszottam tegnap, és érdekes módon mindig 10-14 ezer körül kerestem, és 300-1200 xp-t kaptam .Holnap veszek egy T-34/85-öt.Kiváncsi vagyok arra is.Iszonyat, hogy mennyi találatot kibir a T-34.Nyugodtan hivhatnák méhészborznak.Olyan csatákat úsztam meg vele, hogy hihetetlen.

DummyBoy
Általában én is így vagyok xD
A20-al és Leoval ritkán kapok Steel Wall medált 😊
Scoutoltam én már Su85-el is, mert beuntam ... De az nem errõl szól 😞
Néha olyan jó csatákba is lehet keveredni, hogy hiába nyírnak ki az elején, ettõl függetlenül végignézem ...

De sajnos egyre gyakoribb az ilyen kempelõs menet, amit nem éri meg végigvárni 😞

Az egyik ilyen csatában mindenki beállt kempelni, erre az egyik srác beírta valami mediummal, hogy ki megy vele támadni. Erre írtak neki, hogy maradjon, és védje a bázist az enemy scoutoktól - amik persze bejutottak, az ellen artyjai rendezték is a sorainkat ...

Utána 2 percig nem történt semmi, erre megint beírt ... megint beszóltak neki ... Erre visszaírt, hogy inkább elõremegy és lelöveti magát, utána legalább van esélye normális csatába keveredni ... Elindultam én is vele, volt 3 hummelünk, nagyjából 1-2 percig bírtuk az enemy base-en, de megtaláltunk mindenkit, 1 darab arty lövedék nem jött ...

El is buktuk ... Errõl ennyit ...

[NST]Cifu
Sírni én sem sírtam, de akkor sem volt meg az egyenlõ esély, erre próbáltam rámutatni. Persze ez inkább balance probléma volt, amit többé-kevésbé orvosoltak késõbb.