World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Dehogynem. Különösen hétköznap délelõtt. 😄

A medve nem játék.

LeonSilver
Egy jóképû "aaarrgghhhh"-ot viszont betehetnének amikor a budin átgázol az ember 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Tudom. 😊 Csak IS-3 mellé nem nagyon szokott betenni Panzer III-asokat. Abból indultam ki, hogy abban a csatában is inkább felsõ kategóriás gépek alkották a mezõnyt.
[NST]Cifu
A Soft Wipe óta Vk3601 és T34/85-nél kezdõdnek a médiumok.

Õõõ.... Nem, a Pz III.-tól kezdõdik a médium tank.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A wiki szerint az alfa 2009 szeptemberében indult, 5 féle jármûvel és egy mappal. Azóta:

Június: v0.4.5
Szeptember: v0.5.4
Október ?: v0.6.x

Ez alapján idén tényleg nem várható még.

A másik oldalról nézve viszont Oroszországban már Augusztusban kijött a játék...
Õszintén szólva az eddigiek alapján én jobban örülnék, ha Live-ra tennék jelen állapotban a játékot. 😊

Ha ilyen tempóban haladnak véleményem szerint akkor ebben az évben már nem. Szerintem amire kijön a teljes a bétatesztelõk fele megunja. Már engem se köt le annyira mint nyáron, pedig nem nagyon játszok vele.
Az meg se fordult a fejemben, hogy esetleg Panzer IV vagy T34 lenne a támadó. A Soft Wipe óta Vk3601 és T34/85-nél kezdõdnek a médiumok. Ha már kicsit tapasztaltabbak a médiumok, akkor 4 ellen esélytelen egy IS-3.
LSSAHPAUL
Aki akar játszani a bajnokságon az a játékban keresse meg a "HUN-Orosz tank team" nevü channelt. Vagy írjon privátot nekem.
követelményeknek:
- Tud majd játszani jövõhét szerda,csütörtök,pénteken 20-21h közt.
- Jövõhét szerda 20.00ra kitud állítani egy orosz jármûvet full felszereléssel,100% legénységgel, Tier 2-8 között.
- Teamspeak2 (vagy 3) nevü hangkommunikációs progit feltudja tenni, mikrofon opcionális 😊
Még 6 hely van kiadó.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Én is, a játékban csak megijedtek a kutyák amikor áthajtottunk a házukon, nem? Én is megijednék ha itt átdöngetne mögöttem egy ISU a lakáson... 😊

Torzonborz
bammeg nekem is ezen akadt meg a szemem 😄

nem tudom ki a frászt zavart ( félre értés ne essék szeretem a blökiket ).

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nem vagyok ennyire járatos a témában 😊

Amúgy épp agyaltam rajta, vajon meddig fog a béta tartani? Sztem lassan beleunok a nagy tankozásba, mire kijön az éles...

[NST]Cifu
Akkor inkább a PETA, nem? 😄

(Green Peace -> Környezetvédõk, PETA -> állatvédõk)

"Kivették a kutyanyüszítést, ha egy kutyaházon áthajtasz."

Na, green peace beszólt vagy mi?

[NST]Cifu
Nem láttam eddig, a hiv. fórumból:

A következõ nagy update részben már tesztelés alatt, részben még fejlesztés alatt.

Még nincs eldöntve az update verziószáma (0.6.x vagy 0.7) és a kiadási dátuma sem.

-Új tech-tree, Amerikai tankok (21 kifejleszthetõ, 4 prémium)
-Amerikai hk. személyzet
-Század / Csapat mód (15 vs. 15 fõs csaták) (nagy esély a patchban való megjelenésre)
-Klánháborúk teszt verzió (közepes esély a patchben való megjelenésre)
-Kettõ-négy új map (Cliff és Komarin biztos, két további esetleg)
-A távoli célpontok warpolásának kiküszöbölése
-Részletesebb grafikai beállítási lehetõségek
-Minden nap az elsõ csatában dupla XP-t kap a játékos
-Új kezelõfelület a Platoon kezeléshez
-Finomítva lett a kigyulladt jármû égési sebessége (5% hp per másodperc)
-Tovább finomított match-making system
-Pár helyen korrigálva lettek a beszorulásra lehetõséget adó részek ("Himmelsdorf", "Prokhorovka", "Lakeville" és "Hills" pályákon).
-Megváltozott rombolási modellek és az ütközési effekt pár tereptárgynál.
-Kivették a kutyanyüszítést, ha egy kutyaházon áthajtasz.
-Javítva lett az ütközési modellje a Tigris I.-esnek
-Javítva lett a lánctalp javítási idõ pár jármûnél
-Újra lett tervezve a “Barracks”, “Depot” és “Store” rész, hogy jobban illeszkedjen a játék stílusához.
-Pár további kisebb változtatás, hibajavítás

Forrás

LSSAHPAUL
Na eddig vártam a meghívásra 😊 nem tudtam választani a sok lehetõség közül így megpróbálok összehozni egy team-et.
Várom azoknak a jelentkezését (privatüziben) aki megfelelnek az alábbi követelményeknek:
- Tud majd játszani jövõhét szerda,csütörtök,pénteken 20-21h közt.
- Jövõhét szerda 20.00ra kitud állítani egy orosz jármûvet full felszereléssel,100% legénységgel, Tier 2-8 között.
- Teamspeak3 nevü hangkommunikációs progit feltudja tenni, mikrofon opcionális 😊
Amint megvan kb 20 ember azonnal beregelem a klánt.
Az üziben kérem a pontos nick neveteket, és a jármû(vek) tipusát. Ha van ötlet a team-névre akkor azt is.

Velem is megtörtént már de nálam úgy hogy egyik artys elkezdte lõni másik artyst õk voltak össz-vissz mondom a jó anyádat mér lövöd ki buzi erre kilöttem persze 1shot volt(tigrissel) másik artynak maradt 3% hpja mondom jól van erre megyek harcolni vmi pattanás, megint, nézek sehol egy arty vagy vmi, nézem a-20assal lõ a csávó persze nem talált el egyszer se aztán oldalba jött és lebaszta a lánctalpam,mondom a jó anyádat keresem hol van persze hogy elment erre visszajön lelövi a 2.at is köszi aztán végül mondom jól van gyökér csapat és elmentem elõre persze várt 2 is-3 meg minden más mert ugye ezzel a kis gyökérrel voltam elfoglalva persze hogy vesztettünk és szét is lõttek...

JethroHUN
Én mindig vissza lövök, egyszer 2 csapat társat is ki kellett lõnöm mert paltoonba voltak, az egyik elkezdte a másik hülye meg folytatta.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ulvar
ne visszalõj bakker szépen fogod és supportnak szólsz. képet csinálsz azt kész.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

kerla
Az ágyú erejébõl semmit nem vont le, hogy rátették egy PzI alvázra, legalább mozgékonyabb volt...szóval igazán aranyos kis jószág.. <#worship>

Ámde, bekövetkezett az elsõ saját csapatbeli tag kill-je... nem szoktam csapattagot bántani, de oldalról belémjött, leszakadt a lánctalpam, visszatolatott és kétszer belém is lõtt...érdekes bocsánatkérés... bedühödtem és telibe kaptam. utána õ írogatott be még acseten...mekkroa barmok vannak...csapatjáték, mi??

Ez, igen ez az elsõ tüzérségi eszköz német oldalon

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Bajnokságra van valami szervezkedés?

Ulvar
hogy ez a Bison a játékból?

rendes neve: Bundesarchiv Bild 101I-163-0328-15, Griechenland, Panzer I B mit I.G.

Hát amúgy igen, állítólag fel is borult néha tüzelés közben.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Nem is azér... csak olyan sufnitraktornak néz ki, mintha vki szabadidejében otthon összeházasított volna egy traktor alsót egy bádog wc felépítménnyel 😊

150-es löveg....anno a Panzers. címû játékban marha erõs volt.

Hát, elég loltraktor kategóriának tûnik igy élõben 😊

Mi a kérdés benne?

Ulvar
Na mégegyszer...

Ulvar
Kérdés ez a Bison?

[NST]Cifu
Nem fogta fel, hogy négy ellen egyedül nem lesz esélye, hiába van IS-3-mal?

Õõõõ... én Hetzerrel lõttem a négy közepest, õ hozzám hasonlóan egy bokorban bújkált, de miután belelõttek, hátra húzódott a hegyfallhoz, és úgy várta meg, hogy feljöjjenek. Szvsz ha ketten lövünk a viszonylag jól belátható terepen lévõ négy közepesre, akkor amire felérnek, kettõ legalább megpusztul, és õ is még elég jól áll ahhoz, hogy elbírjon a maradék kettõvel. Hogy én megpusztultam, nem lett volna akkor gond, ha ezen az áron õ olyan elõnyhöz jut, hogy gyõztesen kerüljön ki ebbõl a 2 vs. 4 felállásból. Ám nem így történt, és lesebeztem 71%-ra a Panthert és 40%-ra egy PzIV-est, bevallom azt nem tudom, hogy õ érte-e el találatot ez idõ alatt...

Pont az ilyen IS-3-as szituációkra gondoltam amikor azt írtam hogy gyávák. Nem fogta fel, hogy négy ellen egyedül nem lesz esélye, hiába van IS-3-mal?

Mellesleg az IS-3 tornya kicsit fel van tápolva. A torony frontrésze csak 110 mm-es volt, a hátsó része volt 220 mm-es. A lövegpajzsnál volt 250 mm körül. A WoT-ban egységes a torony, felépítmény. Méghozzá a torony/felépítmény páncélzatával. A lövegpazsot talán egyik harckocsinál se modellezték külön, tehát annak a vastagsága nem játszik.

A toronykoszorú (azt hiszem így hívják azt a részt ahol a harckocsitest és a torony csatlakozik) hogyan van páncélozva? A torony vagy a test páncélzata érvényes rá? Vagy egyik se? Minden irányból egységes? Valami miatt (lehet az automata célzás) elég gyakran kaptam toronykoszorú találatot soha nem pattant le a lövedék, mindig átütötte, ezért érdekelne.
LSSAHPAUL
áh mi nem nevezünk.
Én jelentkeznék valami csapatba, tank bármilyen orosz vagy német,megpakolva minden jóval, legénység 100%. Ráérek minden nap este 5tõl.

[NST]Cifu
Attól függ, T1-T2 csatában nem biztos hogy hülyeség a bázis védeni. Persze nem mindenki, csak pár ember. Vesztettünk már el úgy csatát, hogy miközben középen harcolt mindenki, hárman berusholtak a hátunk mögé, és elcsavarták a zászlót sec-perc alatt. 😊

Az elõbb meg úgy jártam, hogy a csapat egyetlen nehéz HK-ja, egy IS-3 kempelte velem együtt a völgyet Lakeville pályán. A völgyben berusholt négy közepes hk., én meg ütemesen lövöldöztem abban bízva, hogy az IS-3 is ezt teszi. Miután meghaltam látom, hogy az IS-3 visszahúzódott a hegyfalhoz 97% hp-n. 😊

a.carkey
Az sem semmi, amikor majomtraktorokkal beállnak az elvtársak kempelni a nagy szart és cseszik el az idejüket a nagy semmivel. 😊

A medve nem játék.

A kiírásnál biztosan van. A csatában szerintem úgy van, hogy nagy lõtávon -30% kis lõtávon +30% páncélátütés(Ez még úgy ahogy reális is lenne). De ha ugyan arra a lõtávra lövöldözök szerintem mindig ugyan akkora a páncélátütés, nem pedig +/-30% között változik. Nekem még soha nem volt olyan hogy egy tankot lõve egy bizonyos távolságból átvitte a páncélt aztán nem. Kivéve amikor lepattant a rossz becsapódási szögtõl, de az egyértelmûen a becsapódás miatt volt (IS-7 toronypáncélja a hossztengelyétõl 15 fokkal balról), nem a -30% miatt.

A sebzés az valóban változó. Az a patch elõtt is az volt, jó az úgy.
T5ig igen stresszes volt a patch elõtt is. Sõt, ott esélyed se volt hogy olyan csatába tegyenek ahol tudsz is valamit csinálni, mivel ott csak két féle csata volt: noob battle a loltraktorokkal meg T1 cuccokkal, és a T2-T10 meg ment egy csatába.

Ott grindeltem végig prémium nélkül a mardert meg a hetzert. Rémálom volt. Soha többet 😊

Ugyanigy, T34 alatti cucco is használhatatlanok voltak.

Az új balancerrel legalább van némi esélyed hogy nem mindig a legalja vagy.

Me0w
Nem a kiirasnal van, tenlyeg igy mukodik 😊

Together we'll fly someday...

kerla
Hmm. erre nem gondoltam. okos.

Szerintem csak kiírásnál változtattak, és baromi felesleges volt. Amit a patch elött nem tudtam átlõni azt a patch után se és amit kitudtam azt most is kitudom. Nem vettem észre semmi +/- 30%-ot. Patch után is mentem Panzer III-assal és 8 lövésbõl egyszer se vitte át szembõl.
Me0w
Ne felejtsd el, hogy a jatekban a damage es penetration ertekeken is 30%-os szoras van 😊

Together we'll fly someday...

Szerinten a prémium lõszert használt. Panzer III-as Panzer III-ast szembõl csak közvetlen közelrõl olyan 30 méteren belülrõl tudja átütni AP lõszerrel.
kerla
Gondolom ez már TIER 10-as tank, nem??? <#mf1>

RatBaG
<#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

a.carkey
Meglátjuk.

A medve nem játék.

Fritz Von...
Sztem megvan minden. Én is amikor volt az ajándék hónap, visszamentem, és mindenem megvolt ugyanúgy, hiába spammeltek, hogy törlik a karit. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Jockey
most egy töltõképernyõn olvastam asugó alatt: Az ellensélges artyknak kell lenni az elsõdleges célpontjaidnak...
Ezt tudomásul kell venni..:p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

DummyBoy
Igen, vicces tud lenni az ilyen 😞

Voltam olyan csatában ahol a Su85-öm volt a leggyengébb tank a listában ...

T5-ig elég stresszes elverekedni maguknat a jelenlegi rendszer szerint, hiszen sokszor bedob a nagyok közé ...

Ez egy fullra fejlesztett A20-assal vagy Leo-val nem is gond, mert minél nagyobb tankok közé tesz a játék, annál könyebb scoutolni ...

De amíg alapok, és nem mennek, addig nehéz az élet ... És akkor TD-rõl nem is beszéltem ...

T34 és Su85 már kezdi hozni a sikerélményt, de addig el kell jutni valahogy ... T1 és T2 még nem gond ... T3-al már be-berak a nagyok közé ... T4-et majdnem mindig oda teszi ... Viszont T5 körül és t6-nál jönnek azok a tankok amik már nem egylövéses cuccok és meg is tudják karcolni az enemyt ...

Ráadásul egy T5-ös tankkal már lehet annyit keresni, hogy ne legyen gond a következõ tankot már eleve 75%-os legénységgel megvenni ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

a.carkey
Tehát a kispadról is be lehet kerülni, ha valaki ismer egy jó menedzsert? 😄

A medve nem játék.

Wespe88
Paul ez nem magyar válogatott, nevezhettek ti is nyugodtan.

Kutyát nem érdekli hogy milyen szar a balansz, hogy melyik lőszernek milyen az átütése, hogy most lőttél ki egy tankot és hogy mennyi xp kell a következő tankodhoz.

[NST]Cifu
Nem tudom milyen volt a korábbi balancer, a mostaninál úgy 1/3 - 2/3 arányban van a könnyû hk.-kból álló és az elmebeteg nehézharckocsi-csaták. Az elõbbiben a Pz III. Aus A igen jól áll, a Pz II.-nek meg még legalább van egyáltalán esélye kilõni bármit is. Utóbbiban nem igazán, hacsak nem tud valahogy az ellenség hátába kerülni, és ott SPG-kre vadászni. Pz III. Aus A vs. Leopard csaták eléggé egyoldalúak tudnak lenni...

A probléma a második lehetõséggel (amikor nehéz harckocsikkal súlyosbított csatába keveredik az ember T2, T3 szintû jármûvekkel) az, hogy a játékosok többsége itt már tapasztalt, álmából felrázva is vágja hogy melyik pályán melyik bokorba érdemes bújni, és általában rendesen felszerelt jármûve van (távcsõ, álcaháló és ilyesmik). Namost ide bekerülve egy még csak pár napos csibe olyan sokkot él át, amit nehéz lenyelni.

Saját példa: Marder II.-vel kb. nulla frageket csináltam a Tier 6-7-8 szintû csatákban, a scout harckocsikat nem tudom kilõni, mert úgy vágtáznak, mint a Speedy Gonzales, a zöldfülû, 60%-os legénységgel meg kész csoda eltalálni bármit is, ami mozog. Ha eltalálok, akkor is nézek, mint rozi a moziban, mert egy Leopard még két sikeresen talált 76,2mm-es AP lövedék után is 1%-ban van. Ha meg éppen a scout rohamot túlélem (vagyis nem lõnek ki az artyk, vagy a mögén került Scoutok és közepesek) akkor az ellenfél nehéz harckocsijai és TD-i iktatnak ki sokszor úgy, hogy én nem is látom õket. Állok a bokorba, sehol senki, nem mozgok, egyszer csak egyetlen lövéssel kilõ egy IS-3 kb. 300 méterrõl, úgy, hogy én nem is láttam.