World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A KTvel egy Tierben lévõ IS3 is ilyen.
Eljutottál a KirályTigrisig, és felhúztad magad hogy az is igy mûködik.
Persze nem tilthatom meg hogy igy legyen 😄 de azt hittem nem tudtad azokat amiket leirtam. Ezért jóindulattól vezérelve leirtam neked.
Értékeld a ritka alkalmak egyikét, amikor nem vagyok szarkasztikus vagy köcsög 😊
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
szerintem:
ágyú: ram, stabiláló, háló
nagy tank: ram, páncél védelem + védelem boost, vagy támadás boost
scout: háló, binocular
td: háló, binocular, + ram, vagy HP védelem
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Nem tudom te mit vezetsz, de a T32 a legjobb Tier 8-as most, sõt ez már inkább tier 8,5-es, mivel mindkét ellenfelénél jobb a páncélzata. Egyedül a gyengécske ágyú húzza le a teljesítményt, ha rá lehetne rakni a 120mm-es, simán indulhatna Tier 9-ben.
Múltkor platoonoztunk Kingsteven-el, õ is T32-t hozott és nem sûrûn vesztettünk csatát...
De mondjátok ha nincs igazam, mitõl féltek jobban KT-tól, Is-3-tól, vagy T32-tõl?
Én T32-ben egy másik T32-tõl, mivel nagyon ritkán tudom szembõl sebezni, míg a másik kettõt simán megeszem, KT-t még auto-aim-el is.
Amúgy tényleg köszi, h válaszoltok, mert igazán sok minden hasznos dolgot sikerült így megtanulnom.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
A tipikusan Francia elrendezésû kisvárosokban meg falvakban a sövényrendszer(most nem tudom mi a neve.Talán bocage.)egy rémálom volt a támadóknak.Pont a remek,csapdaállításhoz kiválló bokorrendszer miatt!
A második világháború után megvizsgált szövetséges dokumentumok és jelentések alapján,több mint 200 felderítõ jelentést hamisítottak meg csak azért,hogy az ilyen helyiségeket kikerülhessék!Pedig nem is tudták pontosan,hogy vannak-e bent Német csapatok!<#gonosz1>#gonosz1>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"
A legénységet kihúztam 75% -ra (most 90%), és csak akkor vetettem be.
Nekem nagyon bejött eddig, nagyjából ugyanazt a harcmodort követem, mint az elsö Tigrissel, azaz nem megyek bele a hülyeségbe (csak ha elkap a harcif@sz <#idiota>#idiota>)
Legjobb, ha van egy/két platoon társad, aki IS-3 vagy IS-4 tankkal megy elötted, azok jobban bírják az ütést, KT-vel meg pontosabban lehet háttérböl osztani az áldást, és hatékonyan segíteni az elöre nyomuló IS -eket.
Eddig 31 csatából 19 gyözelem (átlag kb. 3 kill/battle + rengeteg sebzés, detrack).
A vereségek nagyrésze akkor lett, mikor platoon nélkül mentem.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
De kellett,mert jó erõs legény volt!<#vigyor3>#vigyor3>
Stug is megvan, azt valamivel jöbban szeretem a gyorsabb és pontosabb 7,5-ös ágyuja miatt. Ami viszont kevesebbet sebez.
Az alap ágyú nyilván a 7,5 cm L/70 lesz. Az L/100 pontosságát lehet már tudni? Gondolom 0,01-al jobb mint az L/70-esnek. Annak mennyi is most, 0,29?
A T34, T30, T32 is létezett, csak prototípusok voltak ugyan, de meg lettek építve.
Egyálltalán nem törvényszerû,hogy meglátod az ellenséget,ha rejtett hejrõl lõ!
Igazából a gránátok nem nagyon húznak csíkokat!Mindamellett,ha 100-500 méterrõl rálõ valaki a tankra,akkor max a becsapódás irányából tudsz következtetni hozzávetõlegesen a helyzetére.
Az sem törvényszerû.hogy ott majd porfelverõdés lesz.Írtam már,hogy erre odafigyeltek.Ha volt idõ az álcázásra,akkor ilyen nem fordult elõ.Porfelverõdés csak helyváltoztatás után folyamatos mozgó harcoknál lehetett.Ugyan ez vonatkozik a levélfelhõre is.Akinek volt esze,az nem egy 8 köbméteres monstre pitypangal álcázta magát,hogy az elsõ lövés után még a meteorológiai állomások is jelezzék a felhõt,rajtuk meg ne maradjon semmi!
Aki ült már harcjármûben az tudja,hogy nem egy panorámás túrista busz.Kilátni belõle az alap kémlelõnyílásokon eléggé korlátozott és körülményes.Nem véletlen,hogy a gyalogsági kiképzés,harckocsik ellen,szigorú megközelítési irányokat tartalmaz!
A figyelõ mûszerek sem feltétlenül fognak nekünk mindent megmutatni.Korlátozott periférikus látószögük van.Ha pont akkor,pont abba az irányba nézel,amikor az ellenség mozog,vagy lõ,akkor van esélyed kiszúrni.Egyébként nem sok.Az én parancsnoki figyelõ optikám pl egész korrekt volt,de még így is sokszor rá kellet pontosítani az irányokra,hogy észrevegyem a célt.A célzó optikák,pedig speciálisan,csak egy nagyon pici látószöget mutatnak.Azzal célt keresni majdnem lehetetlen!Mindezt mozgás közben meg pláne!
Tehát összeségében még könnyítve is van a játékban a láthatósági rendszer.Persze nem azt mondom,hogy legyen teljesen reális és életszerû,mert az a játék szempontjából érdekes következményekkel járna.
Azt is tudom,hogy jelen állapotában el van baszva.Nem is azt mondom,hogy így jól van,csak azt,hogy igazából kb mi volt a helyzet.
Talán 2 darabot gyártottak a 152 mm BL-8 és BL-10 típúsú ágyúval szerelt verzióból (ezek a hosszúcsövû 152 mm-esek). Ezeket még 1944-tavaszán kezdték átalakítani, az átalakítás után ISU-152-1 (BL-8) és ISU-152-2 (BL-10) lett a nevük. Csapatokhoz soha nem kerültek ki csak kísérleti gépek maradtak, mert nem voltak megelégedve a 152 mm BL-8 és BL-10 ágyúval. A BL-8-nál túl nehézkes volt az újratöltés, ezért lassú volt, a csõszájfék se mûködött az elvártak szerint, a hosszan kinyúló csõ jelentõsen rontotta a terepjáró képességet és a városban való manõverezést. A BL-10 ágyú a BL-8 javított verziója volt, valamelyest jobb lett, de a hibái nagyrészt megmaradtak. Aztán többet nem foglalkoztak velük. A háború után egyszer még biztosan elgondolkoztak az ISU-152 átfegyverzésén, az lett az ISU-130. De ez se valósult meg. Pontosan nem tudom miért, de gyanítom hasonló okok miatt mint az ISU-152-2.
A 152 mm ML-20 ágyúval (tarack) és ezek variánsaival felszerelt ISU-152-esekbõl viszont nem készült kevés. A háború végéig több mint 1850 darab.
Amúgy teljesen igazad van. Nem csak 2. vh-ig tart a játék. Ráadásul a németeknél is rengeteg a nem létezett kategóriájú harckocsi. Egyedül csak nekik lesz 2 ágnyi nehéztankjuk. Ha minden gépet amit akarnak beleraknak majd a játékba, akkor már több lesz a proto/kísérleti gép, mint a hadrendbe állított.
Most meg 8 killel a rekorder tankom.
Ugye a motorokra nem kell költeni, azt dobd bele rádióstul, aztán lánctalp, majd torony (jó védelem, +200HP)
A rövid csövû 10,5-est tedd fel! Bár rosszabbnak tûnik, mint a 8.8as, de: a pszichológiai ereje hatalmas, egyszerûen meghátrál az ellenfél, ha túl nagyot harapsz bele, továbbá, ha tudod, hogy arty vadászat következik, akkor HE-re váltva 1 lövés.
Engem tegnap nap végén kiengesztelt az utolsó csata az összes addigi szarért ...
Jellemzõen Mörfi: 1000 XP kellett, hogy Elite legyen az IS-em ... Ez megvan általában már az elsõ duplakörbõl, de simán egy szimplából is sokszor ...
Tegnap elsõ 3 csata - 100 xp ... fasza ...
Aztán jött Karelia (Engedjétek meg, hogy fényezzem magam egy kicsit, mekkora "pr0" is vagyok 😊 ) ... 4-5-ik voltam a sorban, IS4-ek, IS3-ak, stb ... Elindulunk a szokásos úton a hegyek takarásában, mire az enemy 6-7 tankja berongyolt a bázisunkra a másik oldalon ... A team másik IS-ével visszamentünk gyorsan, és szépen, okosan (Meglepõen jól össze tudtunk dolgozni a másik IS-el ...) ki is szedtük õket még épp idõben.
Meglepõen jó csapat volt, a nagyok meg is köszönték nekünk, boldogan írtuk vissza, hogy "base is clean" ... erre bumm ... fele HP-m oda ... és megjött az enemy IS4 ... következõ lövésével kiszedte a másik IS-t, egyedül maradtam ... Na ez gyors lesz ... de nem ... 3-4 percig keringõztem bújkálva a tereptárgyak és a kilõtt tankok között amíg az IS4 ki nem szedett ... Eközben valami isteni szerencse folytán sikerült leamortizálni rendesen ... Bár elvesztettük, mindenképp az elmúlt hét egyik legjobb csatája volt ... Mivel utolsó elõtti túlélõ voltam, így meg is lepõdtem, hogy miután kilõttek, nem csak a saját team-embõl sokan, de még az IS4 aki kilõtt is gratulált ... 24 HP-ja maradt ...
Irgalmatlan mákom volt, ez igaz, de nagyon jó csata volt.
Igazából az ilyen csaták miatt szeretem ezt a játékot ... ahol jó csapat jól tud összedolgozni, és jól szórakozom ... az hogy nem nyerünk, az csak egy dolog, maga a jól - szórakozva eltöltött 10-12 perc kárpótol érte ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Félreértés ne essék: nem nagyon vártam az elõzõ hsz-emre választ, tisztában vagyok ahelyzettel, de attól még felb**hat az ideg, ugye?
Adjunktus: majd csinálnak a magyarok vmi középkoris lovagost, ahol a magyarok megkapják a Zrínyi rohamlöveget és azzal ronthat ki Zrínyi Szigetvárnál, legyalulva a sok buggyós gatyóst! ha meg pampognak, majd beírjuk: magyarok csinálták a játékot, naés? <#taps>#taps>
Together we'll fly someday...
És majd minden elsõ köröm ilyen volt ... Meglepetésemre a T43-al mentem az egyetlen normális kört, egészen addig, amíg egy T34-85 meg nem talált, és amíg nekem minden lövésem lepattant, addig az övé mindig valamilyen modult vitt ...
Azért azt figyelembe kell venni,hogy ebben a játékban nagyon sok olyan tank van,amit pont a háború tapasztalatai alapján,a háború után fejlesztettek ki.
Ha csak azokat a tipusokat vizsgáljuk meg,amik valójában is részt vettek a háborúban,akkor már teljesen más a helyzet.
Mert hasonlitsuk össze a KT-t a,T-34/85-el,vagy a Shermann-el vagy akár a IS-el.Ugye hogy egyik sem ellenfél a KT-nek?
De megnézhetjük a JagdTigert is!Egyedül az ISU az ami veszélyes lehet a Német tankokra,viszont abból meg nagyon keveset gyártottak BL/10-es löveggel.
Ez nem egy II WW-s játék,hanem egy tankos játék,ami a II ww-s tankoktól kezdõdõen ölel fel egy korszakot.Nyilván azért,hogy az Oroszoknak meg az Amcsiknak is legyen esélyük.
Én sehol nem olvastam olyat,hogy lenne bármiféle határértéke a camouflage-nak.Nálam az összes veréb camouflage-ra van gyúrva,mégis viszek álcahálót is.
loál HalálZrínyi!
Másképp alakult volna a történet,ha Szigetvár-ból nem csak egy sima instant Miklós-bá ront ki,hanem egy bedurvult HalálZrínyi!
Persze Miklós-bá még így is kemény volt mint a gorillaszar,ezt ne vitassuk el tõle.<#bdead>#bdead>
A medve nem játék.
Eleinte én is csak azokra a hétvégékre vettem premiumot, amikor valami isteni véletlen folytán egész napra bepunnyadhattam a gép elé ... De aztán rájöttem, hogy így lassan halad az ember ...
17 nap kell, hogy összejöjjön 2500 GOLD a havi prémiumra ... 1 hónap alatt meg bejön 4500 gold ...
Tehát 2000 marad slotokra meg free XP-re ... Nem mondom, hogy elég, mert én is túlszaladtam most egy kicsit a SW-ra építve, ezért 5 napra most megint prémium nélkül maradok, de így is lehet azért élni ... IS-re visszamegy a 100-as ágyú, SU152-re a 152-es, Hummelre az alap, a kisebb tankokon meg nincs gond ...
Az Elite tankjaim napi 1 duplaXP-s köre hoz annyi FreeXP-nek valót, hogy a világ összes aranya sem lenne elég ... Van annyi FreeXP a tankjaimban, hogy holnap meg tudnám ugrani azt az 50k XP-t ami az ISU-hoz kell ... Aranyam is van annyi ... pénzem viszont nincs ... és nem elég ugye a 2,5 misi, kell még lóvé (vagy gold) legénységre, Rammerre, GLD-re, meg mindenre ...
Prémium nélkül viszont a napi 2 BK alatt nemhogy 100k-kat, de 30-40-eket sem tuti hogy kigrindelnék ...
Emiatt inkább spórolok ... Aztán majd kiderül ... amúgy is, állítólag nem maradunk arany nélkül karácsonykor 😊
s tegyük hozzá,ez nem II.VH-s tankos játék,ezt többször megkaphatod ha a hivatalos fórumba írnál.
A medve nem játék.
Ellenben lehet hogy a 2 loader miatt a Venti már más kérdés lenne ... Csak nem tudom valaki próbálta-e már ...
Mellesleg az amcsi heavyk most nagyon táposak, ráadásul szemból amúgy is necces kiszedni õket ...
Ja. Méghozzá azért nem mert:
- olyan tankokkal kell harcolnia amik a II. világháború UTÁN jöttek ki (pl IS3)
- soha nem is léteztek (T29, T-44)
- ráadásul még bugosak is (T29 😊 )
Mindenki megszivja ezt, húú, van királytigrisem, én leszek a csatamezõ ura, aztán felébred hogy vazze, ez csak egy átlag Tier 8-as tank.
Nem történelmileg hiteles játékkal játszol.
Plusz: ha jól értelmeztem, alapfelszerelésû KT-d van. CSókolom, majd jobb lesz a KT, ha lesz rajta rendes ágyú, rendes torony, rendes motor, rendes lánctalp.
Ez nem rossz alapvetõen, de 5% sztem olyan nagyon sokat nem számít - vagy legalábbis nem igazán érzékelhetõ, úgyhogy ez max pszichés hatás számodra 😊
Az hogy ez a legdrágább... az a +100K a többi modul árához nem olyan nagy tétel. Szerintem ezt ne vedd figyelembe. 😊
Igazából sztem vannak hasznosabb modulok, ezért a 3. slotba szinte mindig mást raknék: ott van az EGLD, a rammer - ezek viszik az elsõ két slotot. A harmadik helyre meg nálam pályázik a stabilizátor (már ahol van), a WET rack (ha rühes artyk ammo rackelik a heavy tankomat akkor annak a meccsnek nekem lõttek) vagy a Toolbox (ami meg asszem pakolászható).
Amíg Tigirssel mentem, csupa nagy erõs ellen, sebaj, voltak szép körök is, de KT-m eddigi 4 körében csupa nagyvad volt...
Ne mondjátok lécci, hogy: "oroszok csinálták, mit vársz?" indokot mert marhaság, õk is a piacból élnek, nem kell azért szart csinálni. Panzer Generalt meg amcsik csinálták, mégsemn erõsebbek indokolatlanul az amcsi tankok, a Panzer Phase I-II-t magyarok csinálták, mégsincsenek benne halálzrínyik és Tas-ok.....
orosz mediumon a T34, amerikain a Sherman (a kisebbik), németen a PZIV, német TDn a Stug, orosz Heavyn a KV.
Hivatalosan is irták, hogy minden ágon van egy olyan tank, aminek a jutalom szorzója kimagaslóan magas az ág többi tankjához képest (ez a pénzgyár tank az adott ágon).
Ez azt hiszem a Tier 5 (nem vágom fejbõl az összes Tiert). Természetesen ettõl felfele-lefele 1 Tier is nagyjából jó, szóval igazából az ember izlése dönt a konkrét tankban. A +1 Tiert (pl PZIV helyett VK3601) azért szokták szeretni, mert az ugye többnyire erõsebb tank, igy a kicsit rosszabb jutalom szorzót és a kicsit drágább javítási költségeket kompenzálja az, hogy a játékos több sebzést tud okozni.
Nekem személy szerint (végiggrindelve elég sok ágat) ezek jöttek be:
- sherman: Törékeny szar az igaz (sztem genygébb mint a PZIV), de ha béna vagy benne akkor is dõl belõle a pénz. Javítási költségei nevetségesek. Lehet rátenni HE-vel nagyot rugó ágyút is, ha túl gyakran kerül az ember az aljára, de igazából tökmindegy mit csinálsz, prémiumon ezzel jól lehet keresni.
-stug: 10.5-ös HE-vel mindent sebez, és amig nem javítják a halálbokrokat (bokorban még akkor se látszol ha lõsz, hiába van az ellen 20 méterre tõled) addig nagyon gonosz cucc.
LEGFONTOSABB: legyen prémium, aranyat másra akkor költünk ha megvan az 1 havi prémium.
Ha nincs prémium a profit! nagyon durván zuhan.
Ugye a prémium +50% pénz, de a profitot sok esetben duplázza, mivel a javitási költség meg a lõszer ugye még lejön a bevételbõl.
Pl ha a egy csatáért a reward 10k prémium nélkül, akkor 15k plenne rémiummal. Legyen a javitás meg lõszer költség mondjuk 4k (ez azonos mindkét esetben). A profit prémium nélkül 6k, prémiummal meg 11k.
Comprende.
Aki nem vesz prémiumot az aranyból, magára vessen 😊
Érdekes kérdésem lenne ... sokan elég régóta nyomják már az "ipart" közületek ...
Equipment kérdésem lenne ... olvasgatom a hivatalos fórumot, nézegetem az equipmenteket ...
Egyiket sem kell megmagyarázni, de találkoztam egy érdekes dologgal ... Miszerint magasabb Tiereknél elég sokan ajánlják a ventillátort ... GLD és ilyenek elé ... Fõleg olyan tankokra, ahol a személyzetben többen látják be ugyanazt a feladatot (pl: loader a su152-ben ...)
Mit gondoltok errõl? Valaki próbálta már? Érdekelne, hogy tényleg akkora elõny-e ez, hogy míg lightokra majdnem a legolcsóbb cucc a venti, heavy-TD vonalon az egyik legrágább (600k) kütyü ...
Tényleg ennyi pluszt jelent? Tapasztaltátok már? Mit gondoltok errõl?
Ugye bizonyos szint után már nem kell camo net (Vicces ... haverral mi is leteszteltük a Camo netet Training battle-ban ... nagyjából 10 méteres észlelési távolság különbséget jelentett nagy általánosságban ...) ezért a helyére kerülhet valami ...
HP - 1500+
Speed limit - 55
Hull armror - 100/60/40
Turret armor - 150/60/60
7.5cm KwK45 L/100
Caliber - 75mm
RoF - 15.38
Avg penetration - 198/244/38
Avg damage - 135/135/175
Ha feltöltötted a képet lesz egy oylan hivatkozás (többek között) ami úgy kezdõdok, hogy és úgy végzõdik, hogy (a szóközök nélkül természetesen). Ezt kell ide beszúrni és jónapot
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha német ág, akkor Pz.IV vagy StuG III. jó cuccos 10,5cm-hes HE ágyúval. Ha heavy ág felé mész, akkor sokan dicsérték még a VK3601-et is.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!