World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na ez jó kérdés, én azt tekintem találati %-nak
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Magyarul szar játékosokkal akarod elárasztani a szervert,hogy Májer lehess!<#vigyor1>#vigyor1>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Ha nem gond, beletenném, de a haszonból nem kapsz semmit.
Figyumá: találati százalék az hol van a statban? Egyetlen százalék amit láttam az valami damage ratió vagy mi a csöcs volt... de az biztos találati százalék?
Nem lehet hogy az a kapott sebzés vs osztott sebzés aránya?
Arty áfium elleni orvosság
Mivel még mindig megy a rinya az artyk ellen összedobok egy szösszenetet, hátha valaki megfogadja és hatékonyabban tud játszani ellenük bármilyen tankkal.
Elõször is le kell gyûrni az arty parát, ami kialakul bennünk, egy-egy pinokió láttán. Ha a tankunk képes legalább 28 km/h sebességre, akkor már egész jók a túlélési esélyeink. Továbbá sokkal veszélyesebb 3 kicsi SPG, mint egy nagy, mert gyakran lõnek ezért képesek leparalizálni a tankunkat egészen a kilövés pillanatáig. Ha kilõ minket, akkor mindig tegyük fel a kérdést, hogy ez vajon kinek a hibája? Az esetek zömében rá fogunk jönni, hogy bizony a sajátunk. Ami tovább javít a helyzetünkön, hogy borzasztó pontatlanok, esetemben (lelkes kasu játékos) a találati százalékok így festenek:
• Humi (300 csata, patch elõtt): 36%
• Sütõ (175 csata, patch elõtt): 37%
• KT (246 csata): 71%
• Párduc (657 csata): 64%
Úgy érzem elégé szembetûnõ a különbség, azt vegyük figyelembe, hogy a nerf után ennél csak rosszabb számok jönnek majd ki (napi egyre, sem veszem elõ az SPG-t), nem ritka, a 10% találati arány, egy-egy csatában!
Hogyan kezdjünk neki?
Vegyünk egy SPG-t és toljunk le jó pár meccset. Ez arra jó, hogy megismerjük a különbözõ pályákon azon helyeket, ahonnan általában jól belõhetõ a terep (itt fogjuk majd keresni õket), illetve megjegyezzük azokat a tereptárgyakat, épületeket, amelyek takarásában dinamikusan haladhatunk úgy elõre, hogy védve legyünk tõlük. Számtalanszor látni, nagy tankokat rossz helyen csatába keveredni, pedig csak pár centit kéne odébb menni.
Ha már jól begyakoroltuk és átülünk tankba, akkor a következõ pontokat szem elõtt tartva, a hatékonyságunk az egekbe szökik:
• Nagyon fontos, hogy általában kicsi az ágyú kitérése, így, ha kellõ távolságban haladunk nekik merõlegesen, akkor csak igen csekély esélye van a sikeres találatnak.
• A célzás nagyon sok idõt vesz igénybe, ha azt látjuk, hogy az ellenfél belõtte a szektort, akkor menjünk át egy másikba, támadjunk onnan
• Ha az ellenfél nehéz tüzérsége lõtt, akkor hegyes szögbe haladjunk tovább, így akár több mint egy perc is eltelhet mire újra képes lesz befogni minket
• Sok tanknak túl sok idõ, amíg felgyorsul, ezért egy-egy kitörési kísérlet elõtt, tolassunk hátra, hogy a fedezéket elhagyva kellõ sebességünk legyen
• Spall liner és repair kitt még tovább javítja a túlélési esélyünket
• Ha tudjuk, hogy SPG vadászat következik, HE-t töltsünk be, így nagy valószínûséggel egy lövéssel ki tudjuk szedni õket
• Mozogni, mozogni, mozogni, az egy helyben álló tank, halott tank
• A nehéztank, közepes tank kíséret nélkül, egy vak és kövér célpont bárki számára
• Az összes pálya úgy van tervezve, hogy egy-egy halálzóna kivételével kényelmesen lehet támadni az ellenség állásait (SPG-t vezetve, ezeket hamar meg fogjuk ismerni)
• Használjuk ki, hogy az SPG-sek nagy része nem tudja, hogy mi zajlik körülötte, mert a térkép távoli részére fókuszál és ritkábban tekint a kis térképre.
• Figyeljük, hogy honnan jönnek a lövések és ennek ismeretében válaszuk meg a támadási irány, ha kell, több szektort is odébb mozogva
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Így már kicsit érdekesebb a dolog. Nem mondom, hogy meggyõzõbb, de kétségkívül érdekesebb. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De ha már ennyire figyelsz,akkor nyilván az is feltünt,hogy az én oltogatásaim álltalában humoros formában történnek.Mindegyik végére kerül egy-egy mosoly jel.Igyekszem elvenni az élét a komoly mondandóimnak is.Nem szeretek senkit sem megbántani,még akkor sem ha egyébként az illetõ olyan hülye,hogy óvodában megbukott játékból.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Sacc per kábé 1 forint = 1 arany. Ellõsz egy csatába mennyit? 20-30 darabot? Szóval oké, klánwaroknál, hasonlóaknál megértem, de amúgy nem éppen kifizetõdõ. Pláne, hogy a 88mm L/56 azért nem sokkal marad el tõle, sima AP lõszerrel. 😊
Ugye összesen 4 jellemzõ adott.
Átütõképesség: E téren nem rossz, de nem is kiemelkedõ a Kónikus löveg, Tier VII.-nek elmegy bõven.
Pontosság: E téren megint nem rossz, de nem kiemelkedõ.
Sebzése: Nevetséges kategória. A DPM (sebzés per perc) 1114, vagyis kb. fele annyi, mint a Tier VII.-es 88-as L/56-osnak vagy a Tier VIII.-as L/71-esnek.
Tûzgyorsaság: Na egyedül ebben jó, de mennyit ér a nagy tûzgyorsaság? Egy esetet tudok elképzelni, ha körözöl az ellenfél körül, és menet közben tüzelsz. Minden más téren a nagy Alfa Strike (egy lövéssel bevitt sebzés) jobb választás, különösen harckocsiknál, mert a csiki-csukinál nagyobb a fedezékben eltöltött idõ (persze megvannak a hátrányai, de remélem érthetõ mit akarok írni).
Szóval én csak azon akadtam fel, hogy miért kapott Tier VIII.-as bélyeget egy olyan ágyú, amit egy Tier VI.-os hk.-ra lehet felrakni. 😊
Ezen meghaltam...<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#taps>#taps><#zavart1>#zavart1>
Egyszer kipróbáltam a Stug-al a kommandót, (méregzsák) az volt a szerencsém, hogy városos pálya volt, itt egyedül használható a dolog (de csak nekem).. Kilõttem a bázison kempelõ Shermant, és beleharaptam egy KT-ba, de hála az égnek olyan lassan mozgott a tornya, hogy ki tudtam surranni a sarkon, és megkerültem a tömböt. Megyek be a másik oldalon, szembe volt már velem, csináltam egy manõvert, és ellõtt mellettem. 12-rõl lelõttem 6%-ra.. Na mondom itt a vége. Becsuktam a szemem... és Win! Valaki besegített nekem 😊))
Cifu!
Én sokat használtam a VK3601-en a 8-as szintû löveget, mondhatni elég pontos, de annyira nem, mint a Pz4 L70-je. Bár lehet azért nem, mert a VK-n nem vártam meg a 100%-os legénységet.. Volt amikor jókat ütöttem vele, de a nagyokhoz édeskevés... De kell mák is hozzá. Háborút nem lehet nyerni vele, de ha a saját tierjébe esik, akkor jó szolgálatot tehet. De hát mostanában ugye sok a heavy, ezért nem jó választás ez az ágyú, de a gyors újratöltés mellette szól.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az én példám arra vonatkozott, hogy az angol nyelvû "Tank" kifejezést meghatározó leírások is mindig az angol harckocsikkal kezdik, amelyet "Tank" fedõnévvel illettek. Csakhogy ezek a jármûvek nem felelnek meg azoknak a kritériumoknak, amelyekkel a ma a 'Tankokat' besorolják.
Kis off: Most voltam shoppingolni és több mulitban is láttam a témába vágó könyveket:
A II. világháború német páncélosai, Tankok a Felvidéken, A sivatag tankjai
Az utóbbi cím nem pontos..😉
Igazad van.
Tegyük hozzá, te is tudsz oltogatni néha 😊 Tehát magyar vagy...
Together we'll fly someday...
A női lábak olyanok, mint a felső tízezer. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kell kerülni. /Rejtő Jenő\\
Nem hiszem,hogy olyan sok playernek van ellenük kifogása.
Ellenben az OP artykkal!!<#ticking>#ticking>
<#smile>#smile>
World of Tanks , W.O.T
World of Armored Combat Vehicles , W.O.A.C.V
szerintem ennyi😊
Tank (harckocsi) elnevezés meghatározása - angol doktrína szerint? Német doktrína szerint? Magyar doktrína szerint? Pontosan milyen meghatározást fogadunk el az egyes megnevezésekre, és így tovább. 😊
Szóval ingoványos talaj ez. 😄
Igazából a 13863-as bejegyzésemhez vártam volna hozzászólást,de úgy látszik tabu témát feszegetek!😄
Mindenesetre ha igazam lesz(nem szeretném),akkor jobban meg kell vizsgálnom,hogy hogyan is fog kinézni ez a zsoldos rendszer.😄
wiki: harckocsi
Lehet, h most sokan lefognak szólni, de nekem ez a véleményem. Egy szó, mint száz, egyik osztálynak sincs forgatható lövegtornya, ami a tankok egyik legfontosabb jellemzõje.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
béke van, mindenki csak leírja a saját véleményét :-)
A medve nem játék.
Minden hozzászólásomban bennevolt,hogy ÉN melyiket használom,és hogy NEKEM melyik jön be.
Mondjuk nyilván nagy szerepe van ebban annak,hogy amikor még elkezdtem,akkor nem volt probléma a balance.Saját tier környékén,még jó az AP.Most meg már vannak olyan gépeim ahová már nem feltétlen szükséges a HE.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Engem tegnap egy baráti Jpanther lõtt ki T43ból. Egybõl jött a sorry, én meg megnéztem hol volt - akkora nagy távolságból talált el, hogy külön gratuláltam neki és javasoltam sniper medálra, mert onnan leszedni az külön mûvészet (amúgy egy KVt rugdostam hátulról, csak pont egyvonalban voltam vele. Gondolom a KVt célozta, csak a kis kör nem fedte le teljesen 😊
Isten hozott a klubban 😊
Elkezdõdik a csata - 10 tank nekiindul körbe ... 2 arty, 2 nagy tank (IS4 és IS3 asszem ...) maradtak, meg én Stuggal ...
Kérdezik a nagyok, miért megy mindenki körbe? Eltelik 2 perc, 5 tank él a csapatunkból ... 2 arty - 2 nagytank és én stuggal ... Enemynél kilõttek egy Leo-t ... fasza ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Konkrét példák:
- IS3-as 122mm AP sem mindig öli meg egybõl az artikat, van amikor 3-5-6 % marad. EZ akkor különösen kellemetlen, ha az utolsó, TDmódban a sarkon rád váró arty az, aki emiatt még vissza tud lõni. Ha tudom hogy a következõ célpont arty, már rakom is be a robbanómalacot.
- szintén 122-es, IS (a sima). Nagy pofája volt egy T32-nek, én elfet játszottam az erdõben, õ viszont egy emelkedõ mögül csak a fejét dugdosta ki azzal a 2x0 armorjával. Senki (ilyen KT kategóriák voltak még a bokorban) nem tudott vele semmit kezdeni, aztán 2x tornyonvágtam darabonként 10%-ér, majd beirtam a global chatbe hogy még van 9 HE lõszerem, ha gondolja megkaphatja azt is. Elment flankolni 😊
- szembejövõ VK45 meg Mausz jellegû egyének lelassítására. Általában az emberek többsége megáll és fedezéket keres, ha nem azt látja hogy ding, hanem azt hogy ment le HP, és még egy modulja is elszállt. Nyilván, kivégezni ezzel nem lehet, de idõt nyerni igen...
- dagobert bácsi szindróma: ha látod hogy az ellennek van PZIII, A20 meg ilyesmi tankja, aki TUTI hogy be fog rusholni rögtön az elején, te meg 1000 credited fizetsz egy APért és 400-at egy HE-ért.
Én egybõl töltök egy HE-t, nemcsak azért mert fukar vagyok, de azért is, mert HE-vel könnyebb úgy trackelni a csávót, hogy esetleg bele is hal 😊 Nincs annál frusztrálóbb, ha APvel lelövöd a scout lánctalpát, más meg elviszi a killt.
- IS3 vs IS7: véletlen volt hogy éppen HE volt betöltve az IS3-ba (artyt kerestem), de szeretem az olyan véletleneket, amikor egy 57%-os IS7-el az történik, hogy a HE elvisz belõle 10%-ot, majd miután közli a gép hogy felgyújtottam, van idõm beirni a global chatbe hogy "burn IS7" és melõtt megpurcan azt hogy "die" 😊
Kiemelném - mert mostmár van egy kkhmfasisztakhm moderátorunk 😊 - hogy a kultúrált fórumozás jegyében természetesen elfogadom hogy valaki nem használ HEt, és ezért nem tartom sem hülyének sem hozzá nem értõnek - de talán hozzászólásommal sikerült javítani a világon és néhány példán keresztül illusztrálni, mire lehet jó ha van az emberél ilyen malac.
Én azért favorizáltam egy 10.5-est HEvel, mert tele volt a tököm a sok magas tierû tankkal, akik ha rohamoznak semmit sem tudsz kezdeni velük a stugban.
Tény, ha kicsit messzebb van a célpont 4-bõl legalább 2x el se találom a "csonkkal", viszont cserébe nem kell foglalkoznom olyasmivel hogy a hátulját lõjem, meg a gyenge pontját keressem. Konkrétan volt meccs ahol én maradtam a stuggal egy VK45 (minimausz) ellenében.
Kihasználva a halálbokrot, szembõl 5-10%okat harapdáltam le róla, és csak azért nem mi gyõztünk (röhögött mindkét oldal mikozben olvadozott a minimausz) mert elfogyott a lõszerem. Ez a másik gyenge pont, 29 lõszer asszem meg a nagy reload time.
Aki sniperkedik, és van sikerélménye vele annak jobba az ágyú amit te is használsz.
Én méregzsák stílusban tolom 😊