World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Há most vette meg, miért adná el?

Fullosan tényleg jó kis járgány, mozgékonyság szempontjából olyan mintha az embernek mediumja lenne.
Viszont amig nincs meg a bl9-es, addig az IS4eket illik elkerülni vele.

Hát, Tigrisem ugyan nem volt csak KT, de a másik két ágon van T7-es meg T8-as heavym, nem hiszem hogy a tigrincs olyan nagy különbség lenne ebbõl a szempontból szóval:

Ami lap és megkérdõjelezhetetlen minden heavy tankon (kivéve ha ezek nincsenek a tigrincsen, amin mondjuk csodálkoznék) 😊

- rammer(+10% töltési sebesség)
- enhanced gun laying drive (+10% pontosság)

A harmadik helyre pályázhat (az általam megitélt fontossági sorrendben):

- van vmi +20% mozgás és toronyforgatás közbeni pontosságot adó cucc (de lehet ezt a tigrisre még nem tehetõ fel)
- wet rack (majd minden tankomon van, nagyon idegelt ha két meccsen is kikapták az ammo rackemet, onnantól kezdve még a busz is gyakrabban lõtt mint én)
- toolbox (pláne mivel pakolható a tankok közt, és ugye sokszor van mit javitani, pl lekapott lánctalp visszarakása)
- ventillation system (papiron ez +5% MINDENre, beleértve tûzgyorsaság, pontosság, sebesség, látótávolság - mivel MINDEN emberre tesz +5%ot)
- spall liner (szerintem csak pszichés hatása van, T44-en meg Leon van nálam, de nem érzem hogy sokatszámítana)

Konkréan camo netet csak akkor raknék rá, ha nincs pénz a harmadikra, és már úgyis van mondjuk egy másik tankon amirõl át lehet rakni. Szerintem jelenleg a hálónak nincs mérhetõ hatása, háló nélkül is eltûnik egy tank a pusztában ha megáll, soha nem lesz látható ha bokorban van stb stb vagy hálóval is látható lesz ha 1-est dob a kockával a láthaósági szerencsejátékban.

Ami még fontos: az elhasználható eszközöknél mindig legyen fenn a 3000 creditbe kerülõ medpack/repair kit/poroltó triumvirátus. Ha ebben a sorrendben teszed fel mindig, akkor pl nagyon könnyû láncztalpat javítani ha baj van (simán csak 5-5 a billentyûn és már lehet is menekülni 😊 )

El ne add! Jobb mint az IS4.

I.C.ram
Igazából úgy se leszek itthon ekkor 😄
Dehogyneeeeem, fooooooognaaaaak, csak sas hülyéskedett a #14700-ban.
Az oroszok már annyira jók, hogy akár újra is tudják inditani a szervereket anélkül hogy észrevennéd játék közben <#vigyor2>

Amúgyvalószinüleg meglesznek hamarabb, múltkor is pikk-pakk megvoltk és utána a sok GDP csökkentõ itt örömködött a fórumon hogy hú mi van a patch óta, mig a proletariátus csendesen dolgozgatott.

I.C.ram
Tehát igen...
Eagle16
Release of v.0.6.2.7 Update Scheduled on December 23rd. Maintenance works will be held from 9:00 am UTC to 18:00 UTC.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

I.C.ram
Tényleg nem fognak ma menni a szerverek kb 10-tõl este 7ig?
XenHai
Thx
DonZorro
Köszi CIFU Mester... <#puszi>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Átlagban 30 FPS körül mozog, csak robbanásoknál pár másodpercre beszaggat 😞

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

BoneDragon
Végre megvan az IS-3 😊

[NST]Cifu
@Xenhai és @DonZorro:

br2yd4ls icons mod

Hogy telepítsd fel?

Elõször is válaszd ki a neked tetszõ változatot, klikkelj rá a megfelelõ letöltésre.

Utána keresd meg a '...World of Tanks Closed Beta\res\gui\maps\icons\vehicle\contour' és '...\World of Tanks Closed Beta\res\gui\flash' könyvtárakat (tehát a contour és flash könyvtárak), és másold át õket valahova, hogy szükség esetén vissza tudd állítani az eredeti állapotot.

Végül pedig tömörítsd ki a letöltött file-t a '...\World of Tanks Closed Beta\' könyvtárba (a zip már tartalmazza a szükséges elérést, tehát ennyit elég megadni!).

De szabadjon megjegyeznem, hogy a mai (remélhetõ) patch után új verzió fog kelleni, hiszen az új jármûvek nem szerepelnek ebben még, vagyis ezeknek a hagyományos ikonja marad. Reméljük hamar elkészül az új verzió...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

BoneDragon
Azt a karácsonyi csengettyû hangot meg fogják változtatni mikor eltalálok egy tankot?

DonZorro
CIFU, ezek a picike tankos képek honnan vannak? LINKELJ PLS... <#worship>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

XenHai
Ezeket a jelöléseket hogyan csináltad?
[NST]Cifu
@Spiczi91: Azért azóta átértékelõdött a nehéz fogalma, elég csak a motorok teljesítményére gondolni.

Hiába lett nagyobb a motorteljesítmény, attól még egy 60+ tonnás harcjármû 60+ tonnás harcjármû marad, ami minden, de nem "közepes". 😊

Akartam írni, hogy még egyedül azzal lehet pedálozni, hogy sok ország 40-50 tonna közé lövi be a hk.-k tömegét, de gyakorlatilag ezzel is mellé lõttem, mert az Orosz T-90-es (46,5 tonna) és a Japán Type-10 (ez is csalás, mert igaz, hogy a "meztelen" tömege csak 44 tonna, de a legkomolyabb kiegészítõ páncélzat-csomaggal már 55 tonna ez is). Az oroszoknál viszont ott van az, hogy a tervezett (jelenleg viszont úgy tûnik, végleg elkaszált) T-95 (Objekt 195) program harckocsija is hozzávetõleg 55 tonnás lehet (mivel nagyobb, feltehetõen 152mm-es simacsövû löveggel szerelték fel, ezért ez mondjuk nem meglepõ).

Szóval a "közepes" tömegû MBT egyre ritkább madár, manapság már inkább 50 tonna feletti harckocsik a jellemzõek. Tervek, elképzelések vannak ugyan "könnyû" harckocsikra, mint a Svédek CV-90-120-asa (max. 35 tonna), vagy a Lengyelek Anders-e (33-35 tonna), de jelenleg legalábbis nincs sehol rendszeresítve ilyen (és tolakodni sem tolakodnak értük).

@Cukii: Jól tudom, hogy a repülõgéprõl ledobott bombák harckocsik ellen kifejlesztett változata nagy acélgolyókat tartalmazott? Valahol mintha olvastam volna.

Amennyire én tudom, az acélgolyók a repesz-romboló bombák tölteteiben voltak általánosak. Léteztek azonban úgy nevezet "fél-páncéltörõ" (semi armor-piercing) bombák, amelyek megerõsített bombatesttel rendelkeztek, de repesztöltetük is volt. Szvsz itt valami ilyesmire gondolhattak.

@Davidbog: Valóban. De véleményem szerint inkább a közepes tankokból fejlõdtek ki az MBT-k mint a nehéztankokból.

Ezen nem fogunk összeveszni. Az oroszok a T-44 / T-54/55 esetén egyértelmûen közepes harckocsi gyökerekre építkeztek. Az amerikaiak meg egyszerûen fogták, és "feltolták" a közepes harckocsi tömeg-határát, így lett a Pershing és a Patton nehéz harckocsi helyett közepes harckocsi, pedig a Patton például már szintén 50 tonna felett volt a végén.

Szia! Mester irta, hogy plusz réteges acélt, azt hiszem 15% pluszt ir, ill. ammo rack.

I.C.ram
Újra megvettem a Tigrist. Gondoltam nekifutok még egyszer. Tudtok tanácsokat adni, hogy milyen kiegészítõket érdemes venni az álcaháló mellé?
I.C.ram
Én ezt értem, csak mondom, hogy mivel csak nagy ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy 2-3 med talál egy magányos heavyt, ezért még mindig bõven a medek vannak hátrányban. Nagy ritka, amikor a heavy egyedül kóborol, és így nem is tudok nagyon hiéna lenni. Max annyit tudok, hogy a háttérbõl támogatom a támadó heavyket, de vannak heavyk akik kapásból a kicsiket lövik le elõször, mert tudják, hogy 1-2 lövés max, ugyanakkor a kicsik is tudnak idegesítõen nagyokat harapni. Szóval tovább csökkennek az esélyeim, ha még elsõdleges célpont is vagyok.
Hopp, kicsit eltelt a nap. Illetve ez már másik... Ha Dummy nem mutatja meg ezt a játékot, nem ismernélek Titeket, és nem szeretném a tankokat. De hála mindennek jól érzem magam itt, a játék meg jó.

Crossy: Nekem is örül a párom, hogy nem vagyok egy csavargós, kocsmás pali, inkább otthon vagyok, ha épp nem dolgozom. Ha akarok kiveszek a hûtõbõl egy sört és kész. Ha meg hiányol, felállok az asztaltól és ott is vagyok. 😊)

Lammaer: Nemsokára 2 éves a fiam (még 3 és fél hónap), jövõre jön ide mellém és õ lesz aki kilövi a tankokat 😊))

LS_Paul: Szép meccs volt, épp ott voltam, 2x is megkérdeztem, hogy honnan vagy, nem voltam biztos benne, hogy innen emlékszem Rád. Halálpontos az a pinokkio. Gratula mégegyszer 😊

Ulvar
Amiért a felhõk nem mozognak de a zászlót fújja a szél...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Második világháborús,álcázott,tüzérségi figyelõk!😄

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Tényleg mi a faxnak tettek lepkéket a játékba?

Át kell értékelnem pár dolgot.Tegnap este azon mérgelõdtem, hogy full HD fullon visszaesett az új driverrel 48-124 fps közé.Bár a pillangók szebbek Campirovka pályán.

Hogy a rákba tudsz 16 fps-el játszani?

Valóban. De véleményem szerint inkább a közepes tankokból fejlõdtek ki az MBT-k mint a nehéztankokból.
Cukii
Jól tudom, hogy a repülõgéprõl ledobott bombák harckocsik ellen kifejlesztett változata nagy acélgolyókat tartalmazott? Valahol mintha olvastam volna.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Azért azóta átértékelõdött a nehéz fogalma, elég csak a motorok teljesítményére gondolni.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

[NST]Cifu
Õõõõ...

Ahogy korábban Davidbog is írta, valóban túlzás, hogy 3-4 méterrõl egy 203mm-es repeszgránát meg tudjon valakit ölni egy komolyabb harckocsiban, de hagy jegyezzem meg, hogy azért egy 203mm-es malacban egy picivel több kraft van, mint a D-10T-bõl pukkantot repesz-romboló malacnak. 😉

[NST]Cifu
A leírtak alapján nagyon jók lettek a tier 9-es mediumok. Nem meglepõ, nem véletlenül koptak ki a nehéztankok az '50-es évek végére.

Ha szabad, akkor belevaúúúú... 😊

A nehézharckocsik nem koptak ki, új besorolás jött, mint MBT (Main Battle Tank), amit talán Általános Harckocsinak lehetne magyarítani. Ez valami olyasmi, mint a Panther volt, amit a szakirodalom is hol közepes, hol nehéz, hol közepes/nehéz (med/heavy vagy medium/heavy) harckocsinak sorol be. 😊

Ami a második világháború elõtt közepes harckocsi volt, az ma könnyû harckocsi lenne (pl. az AAI Rapid Deployment Force / Light Tank-ja, ami 13,2 tonna volt, alant kép).

AAI RDF/LT

A mai általános nyugati harckocsik jó része bizony 60 tonna feletti tömegükkel (M1A2 TUSK = ~63 tonna, Challenger 2 CSP = 64 tonna, Merkava Mk.4 = 65 tonna, Leopard 2A7+ = 67,5 tonna) bõven nehézharckocsinak számítana. Csak az új besorolás miatt egy 37 tonnás és egy 67 tonnás harckocsi is MBT-nek minõsül...

Akarom mondani:
15:0

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

10:0 <#hamm>

Lánctalpat nem lõttük mert már nem volt meg.😊
Ezek alapján nem kellene,hogy meghaljon senki sem a gépben,egy közeli,nem közvetlen találattól.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Lõttünk T-55 célra repeszgránáttal.
Az elsõ elõtte csapódott be 2-3 méterrel.Az ég világon semmi sem történt vele.Látszott néhány karcolás az orrán.
A második valahol a testen csapódott.Az sem csinált semmi különöset.
Ami a torony és az alváz találkozásához ment,a forgózsámolyhoz,az kicsapta a torony két búvónyílását.
De azt mondta a lõteres,hogy valószínûleg csak azért,mert már egyébként is le volt pusztulva a búvónyilások zárja.

[NST]Cifu
Pár screeny a mai termésbõl:

Kis magyarázat: piros színû = heavy. Nekünk 10 darab jutott (nem egyedi, ma 4 ilyen képet csináltam az elmúlt alig másfél óra alatt)

Itt nem tudom, hogy így mennyit látni belõle, de térképet érdemes figyelni, oké, a Himmelsdorf sose volt "kamperpálya" (ezért is az egyik kedvencem), de az, hogy szó szerint senki nem maradt védeni, egy kicsit erõs. Ez is új szokás, mostanság egyre többször látom, hogy senki se marad hátra, megy elõre mindenki, mint a meszes (fõleg Cliffs, Himmeldorfs, Abbey pályákon)

Eagle16
Vagyis inkább 10:00-tól, mindig keverem ezeket az idõzónákat.

Reggel 9:00 UTC nah 😄

A fõbb változtatások már be lettek linkelve, kár hogy még nem lesz soft wipe 😞

Elképzelhetõ egyébként, hogy annyi realizmus van a játékban, hogy ha az összes emberünk meghal a tankban, akkor vége a játéknak, hiába van szinte épségben a harckocsi? 😄
Spec hiába van elsõsegélyünk, ha nincs ép emberünk, aki használná! 😄

A leírtak alapján nagyon jók lettek a tier 9-es mediumok. Nem meglepõ, nem véletlenül koptak ki a nehéztankok az '50-es évek végére. A T-54 elég jó gép volt a valóságban is.
Ez eddig leírtak alapján ami nagyon zavar az a nagy tûzgyorsaságuk. Azok az ágyúk amik a heavy tankokban is vannak, gyorsabbak a tier 9-es mediumoknál. Ez elég érdekes. Úgy gondolnám logikusnak, hogy nagyobb toronyban gyorsabban tud mozogni a töltõ, nagyobb a tûzgyorsaság. De azért az M26 kicsi tornyában nagyobb a tûzgyorsasága a 105 mm-esnek mint a T29-nek.

Szóval a T-54 is T32 lett. 😄 Valahogy úgy lenne ez is logikus, hogy minél nagyobb a páncél dõlése, annál nagyobb az esély a lepattanásra. A KT 150 mm-ese 40 fokos, a T32 127 mm-ese 36 fokos. Ennek ellenére hatalmas a különbség a két gép között. T-54-nek 30 fokos a 120 mm-es páncél dõlése.

"Sejtem hogy hatalmas ereje van a robbanásnak így 3-4m-rõl, de ez elég lenne hogy megöljön mindenkit ~ 100mm acél mögött?"
Valami hasonló után érdeklõdtem én is nem olyan rég. Véleményem szerint ha minden le van zárva a harckocsin akkor semmi komolyabb bajuk nem lesz. Leszámítva pár speciális esetet.

(Érdekességként: a csatahajókon 40-50 mm-es páncélzatot elegendõnek tartottak repeszek ellen. Ennyit egy robbanás átszakíthatott ugyan, de nem szaros 152 mm-es gránát 7-8 kg-os töltettel, hanem 380-406 mm-es 20-26 kg-os töltettel.)
Eagle16
Holnap reggel 8-tõl délután 5-ig fognak állni a szerverek a patchelés miatt.

Émmeg kéccáz éves vagyok oszt én vagyok a legerõsebb kopaszogre oszt úgy írok ahogy akarok e!
És neszójjábe!<#boxer>

Na viccen kívül.Amég humoros szinten megy az oltogatás,addig nem zavar.Sõtt még kicsit fel is dobja néha a túlságosan sok"szakmai"jellegû hozzászólást.
De ne durvuljunk már el!Kis tolerancia urak!<#smile>

Nekem is csak azért van a garázsban, mert féláron eladni 3 extrával... bele se merek gondolni mennnyi lóvé bukás 😊

A patch elõtti 75%-os , alap T-44 többet tudott, mint a mostani 100%-os fullos minden kütyüvel felszerelt.
Talán a T-54 már hozza a szintet, amiért megérte kifejleszteni/megvenni/felszerelni. 😊

Eagle16
Aztán meg el is fogy az összes, amint több Tier 9-es közepes lesz 😄

Én is a Hp miatt akartam újravenni, de láttam hogy kb. semmit se ér, amíg megvannak a nyilvánvaló gyenge pontjai.

A Párduc ágyúja amúgy a legpontosabb, plusz nagyobb sebzést csinál egy lövéssel mint a T-54-esé, ezt is számold hozzá.

Maus 3200 hp lol
is és t30 csak 2200
lesz megint sok maus 😄

Eagle16
Nem, mert a szovjet tankok végre kaptak valami egyenrangú ellenfelet.
(meg amúgy is utálom a szovjet oldalt, szerinted ez is közrejátszhatott?)

Ja, a T44-el az a baj, a legdrágább és legjobbnak szánt ágyú kb használhatatlan. Ha az vmi rendes cucc lenne...

A panther2 ágyú se sokkal jobb mint a t54 kb egy szinten vannak
panther 2 - 7 x 390 = 2730 (220 pen)
t54 8,4 x 320 = 2688 (219 pen)
pershing 7,79 x 390 = 3038 (218 pen)

Érdekes, akkor nem sírtál-ríttál, amikor kiderült, h az amcsi heavy ág túlzottan is jól sikerült. Most meg ezt olvasom oldalakon keresztül, h "jajj az op t54, jajj az op object 704".... loál?

A T-44-est is olyan ügyesen nerfelték, szinte már gyalázat..., amíg egy panther a háttérbõl is osztja az áldást addig a T-44 ezt nem nagyon teheti meg, de akkor már páncélzata se legyen? 😄