World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre csak annyi én is lõttem a fensíkról, és nem láttak, állat volt kint álni mint a király és amikor kijött a szikla mögül lealáztam, értsétek már meg oda vissza él a BUG, hát játszunk.
azért van egy hely ahol egyértelmûen bebizonyosodik, hogy ez bizony bug, nem feature, az pedig a sivatag. Ott nincsen egy darab fa sem, hót sík a halálzóna, aztán én mégsem látom aki lõ, de õk meg simán lõnek a GPS vezérelt tankjaikkal.
A legegyértelmübb szitu pedig: ha valaki jó ütemben jön ki a szikla mögül, hogy rám lõjön (ugye a láthatóság vizsgálat "gyakorisága" miatt) már csak akkor veszem észre amikor visszafelé mozog a szikla mögé.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Kurszk, kivétel és jó lenne ha a WOT-ban gyakori lenne, de ahhoz jó lenne legalább a 30 v 30 csata minimum. Igazam van- Vagy Igazam van.
TVelvet
arról hogy ez egy bug, a játék készítõi is tudják. pont.
Ez a lényeg játék nem valóság, hát hagyd így mindenkinek, ugyanaz a lehetõség, hát mirõl is beszélünk!!!!!!!!!!!!
Így az egészet végigolvasgatva egyedül a lényegre nem sikerült rájönnöd. Ez egy arcade MMO, nem egy profi szimulátor. HA már ennyire követni akarjuk a valóságot, akkor bonyolítsuk meg rendesen a dolgokat, ha meg nem, akkor meg ne szivassuk magunkat hülyeségekkel, hanem játszunk.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Azé vegyük például kurszkot.... 😊

Tetemes füst és porfelhõ már régen nincs, maximum lángcsóva(torkolattûz 0,3 mp-ig és utána néma csönd, és ez volt 1944-45-ben is. ha nem láttad abban a pillanatban honnan lõttek, utána már hudini sem tudta megmondani villámlott, vagy tüzijáték volt.Nem gyõzöl meg, ez a BUG mindenkinek jár és jó, ha alapból folyamatosan látnál mindenkit ahogy felderítel, mi -is -van- lövök- mint -az- állat, tier 9-10-el és ha nem hal meg hívom a STAR TREKET.
:-)
neked is, meg persze mindenkinek :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Egy Rommellel foglalkozó könyvben olvastam (bár tény Kurt Reider nem éppen Számvéber), hogy még a párizsi kirándulás elõtt adta utasításba, hogy gyakorolják.

Igazságod van Renegade, a kemp halál, de néha muszály, ne alakítsunk egy klánt--nézd meg a statom és utána mindenkit legyomunk, vagy nem, de legalább jót játszunk
Alakítsunk klánt, Wittman néven szerintem nyerõ lesz, ha le nem tiltják.Mary XMas
[NST]Cifu
Õõõ... nem nagyon lõttek a németek menet közben, az a szovjetekre volt jellemzõ.

A német doktrína az volt, hogy haladtak (a parancsnok kereste a célpontokat), megálltak, céloztak, lõttek, majd továbbindultak. Vagyis rövid megállásos tüzelés taktikája.

A szovjeteknél 1942-ben maga Sztálin parancsolta meg, hogy menetbõl tüzeljenek (feltehetõen valami hozzáértõ megmagyarázta neki, hogy az álló harckocsi könnyû célpont, oszt jól összehozták ezt a csodás taktikát, hogy ezt elkerüljék...), még a Kurszki csatában is így harcoltak a szovjet harckocsizók jelentõs része. El lehet képzelni, hogy milyen találati arányuk lehetett... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

biztos a tankok is teáztak :-)

*odaosont

de nem is ez a lényeg, hanem, hogy sok esetben menetbõl lõttek és nem nagyon álltak meg a német tankok piknikezni, elvégre támadtak (visszafelé már más kérdés), a támadó csapat dolga, hogy menjen és így nem mindig ott kezdeményez harcot ahol szeretne. A németeknek (gondolom a többi nemzetnek is) volt doktrina arra, hogy hogyan bontsák fel és rendezzék át a páncélosok a támadó alakzatot különbözõ harci helyzetben. Ezzel csak arra utalok, hogy nem kempeltek.

szabii98
De mikor végig ment mellette már nem voltak mozdíthatóak az angol tankok 😄

I met God. She's black

[NST]Cifu
Nem igazán érzem, hogy haladnák az egyrõl a kettõre. 😊

Jelenleg a láthatósági rendszer olyan, hogy adott esetben egy JSz-1-es 150 méterre tõlem ha megáll a nagy pitypangos mezõ kellõs közepén (vagyis semmi bokor vagy fa, vagy akármi, ami eltakarhatná), de neki van 4 fõs személyzete camouflage skillel és álcahálóval, akkor bizony el fog tünni. Kész, vége. Akárhogy forgatom az összes tornyom és periszkópom, nem látom meg. Pont. Ez úgy, ahogy van, marhaság.

A másik fele, hogy ha valaki egy bokorból folyamatosan lõ, akkor a valóságban ugye tetemes füst és porfelhõt verne fel. Itt semmi ilyesmi nincs modellezve, és sok esetben egyszerûen nem lehet meglátni hol van.

de szerinetem nem sokat, mert vica verza él a dolog, te is el tûnsz a másik elõl, akkor mi is a gond.

Mindössze annyi, hogy emiatt jelenleg bokrokban bújkálni iszonyatos elõny. Ha pedig az ellenfél is, és én is úgy döntünk, hogy az indulóhelyen mélyen beásuk magunkat a bokrok mélyére, akkor azt állóháborúnak szokták nevezni. Ez az, ami miatt hosszú ideje panaszkodik mindenki itt is, és a hivatalos fórumban is a láthatósági rendszerre...

Ennél egyértelmûbben már nem tudom leírni. 😊

Ügyes volt vazze.
Wittmant felidegesítette, hogy teáznak az angolok (értsd: kempelnek), kilõtte az elsõt-utolsót (mozdulatlanságra kárhoztatva az ellent, aki szerencsére nem vált láthatatlanná), majd végigment a sor mellett. :-)

nem értem hi.
õõõõ, blitzkrieg, spearhead? szerinted odaoston 1000 tank, majd mozdulatlanul áttörte 100km mélyen a frontot? 😉

150 méterre is lehetek láthatatlan, a szög amit bezárzsz a látóteredbõl ki esik, egy átlagon felüli ember látószöge 165 fok, a tankból nem látsz csak 60 fokot, mirõl is beszélünk, rajzold meg papíron, még azt is nehéz észrevenni aki szemben van 20 méterre. rendben van akit a játékban szemben látsz és egyszer csak eltûnik, lehet, hogy ki kerül ebbõl a 40-50 fokból ami nem sok, elfogadom amit mondassz javítani kéne egy kicsit, de szerinetem nem sokat, mert vica verza él a dolog, te is el tûnsz a másik elõl, akkor mi is a gond.
[NST]Cifu
Mert a végén kihoznák a T-55AM-et, Bastion rendszerrel (páncéltörõ rakéta a 100mm-es ágyúcsõbõl) és Kontakt EDZ-vel (reaktív páncélzat, a korai kumulatív (HEAT) robbanófejeket effektíven lenullázó rendszer), oszt még laposabb kúszásban menekülne mindenki elõlük. 😊

[NST]Cifu
Ahogy Lammaer írja, elõször is olvasd el a topic fejlécében (itt a szövegmezõ felett) a részt, és utána talán megérted, hogy mirõl beszélek. 😊

A jelenlegi rendszer rossz, nem mûködik megfelelõen. Ez pedig nagyban csökkenti a játék élvezeti értékék... 😞

Továbbá azt sem értetted meg, hogy miért hangsúlyoztam ki a különbséget a nehezen észrevetehõ és a nem látható között.

A te példád a valóságban az, hogy megyünk egymás fele 150 méterrõl, akármilyen kicsi is az a periszkóp, van rá esélyem, hogy meglássalak.

A játékban viszont 150 méterre állsz, akkor egyszerûen nem veszlek észre, akárhogy is nézlek. Ez pedig óriási különbség.

Ha megnézed a második világháborús csatákat szinte mind, kempbõl állt,elértek egy fensíkra vagy egy keresztezõdésre, vagy egy gátra, megálltak és lõttek mint az állat, Wittman is a gáton lõtte ki az elsõ és az utolsó amerikai tankot, majd az összes többit, nem rohant nem ruscholt, hanem állt,a csaták válasszák meg álsz vagy mész és a mögötted álló támogatás dönti el milyen kimenetelû legyen a csata.
Állandó láthatóságot senki sem akar.
Ha elolvasod a láthatósági rendszerrõl irt szösszenetet, akkor ott le van irva mi a koncepció, és az szerintem teljesen korrekt. A legnagyobb probléma jelenleg a bokorban bújdosás miatt van - mielõtt "fixálták" a teleport bugot, ha vki pl lõtt a bokorból, szinte egybõl láthatóvá vált, ha mozgott akkor is nagy volt a felfedezés esélye, és mondjuk ha megállt vki, kb 5 sec kellett mire eltûnt.

Most mi van?
- a lövés nem töri a camo-t
- ha valakit trackelnek, instant eltûnik

Ez igy szar. Reális vagy nem, szar, mivel a kempelést erõsíti, nagyon durván.

Tényleg. Most olvasom, hogy az 1946-os proto.-nak csökkenteni kellett a páncélzatát, mert lövéspróbán és a motorterhelés vizsgálaton problémák voltak. (torony 200-ról 180-ra, test 120-rõl 100-ra)

Miért is nem a már széria T-54 került be a játékba? 😄
Nincs igazad, szívesen beülnék ellened és te is, egy t34-85 be és vegyél észre 150 méterrõl amikor nem szembõl njövök, de akár szembõl is lehetnék a 6 szor tizes lyukon, és ha elmozdulok 50 métert jobbra vagy ballra, mivan, nem látsz, ha megveszel sem.Én meg lövök.
Jó ez a játék és majdnem igaz, némelyik bug nem tökéletes , de aki jól játszik nyer, ha támogatása van, ez a játék tök KIRÁLY szerintem.
[NST]Cifu
Attól tartok félreértesz. Én azt mondom, hogy ez egy játék. Az, hogy a valóságban nehéz felderíteni egy harckocsit (amúgy a mai modern harckocsiknál ez már kissé másképpen mûködik, a digitális rendszerû, 360°-ban körbeforgatható, éjjellátó optikák, illetve az adatkapcsolattal rendelkezõ hadszintéri parancsnoki rendszerek idejében), az nem azonos azzal, hogy a játékban a láthatósági rendszer bugos, amit a készítõk is elismernek.

Ne védjük már a játék egyik nyilvánvaló hibáját azzal, hogy a valóságban ekkoriban nehéz volt felderíteni egy harckocsit. 😊

CIFU neked is valahol igazad van, de egy álladó láthatóság, és ami még rosszab a látható teljes találata nem lenne valós, csak gondold el, idegesség, remegõ kéz, látás beszûkülése, minden befolyásol, ez ami van nem rossz, valós és tényleges, mi lenne a jó látsz mindenkit és eltalálod, egy tier 9-10-el, miért is, mert a játék ilyen, de h.... isten nem ilyen, vannak bugok és nem is rosszak errõl szól és jó...!?
Maus + IS7-el szemben is megállja a helyét az a T30?
Nem volt ilyenem se, csak olvastam az összehasonlítást, de többen úgy hozták ki, hogy több tekintetben hátrányban van a T30 a neki megfelelõ tankokkal összehasonlítva.

[NST]Cifu
Alant írtam, hogy elég sok féle T-54-es létezik. Az elsõ T-54 változat, az M1946-osnak valóban 120mm-es páncélzata volt a test frontrészén. Azonban az elsõ futógörgõkre ez túl nagy terhet rótt, így a késõbbi változatokon visszavették 100mm-esre. A játékban lévõ jármûtest a T-54 M1946-osé.

Kigrindelni egy rémálom. A Lee + T1 az valami halálos kombináció egymás után, az annyira kiborító volt még a hetzeren edzett idegeimnek is, hogy az M6-ot free XPbõl egy az egyben ugrottam. Igaz, utólag azt mondom, a Lee+T1 kombót kellett volna ugrani, az M6 a 90 mm-essel már használható.

Érdekes. Korábban linkeltem egy képet egy orosz könyvbõl amin a T-54 -es hk. metszete volt. A játékban is és ebben a könyvben is 120mm-es 30fokos (víz.) pc. adnak meg.

Más európai irodalomban meg 100mm (pontosabban 97mm) szerepel.

Orosz csúsztatás megint?!
[NST]Cifu
Azt azért ne felejtsd el, hogy itt a probléma másból fakad. Itt nem arról van szó, hogy nehéz észrevenni a célpontot, itt a baj az, hogy nem lehet észrevenni a célpontot. Tehát hiába lõ valaki rád 150 méterrõl folyamatosan (a valóságban ugye ez jelentõs mennyiségû füst és por is jelzi), itt egyszerûen nem látod meg. Ez pedig bizony sem a valóságnak nem felel meg, sem a játék élvezetéhez nem tesz hozzá.

Ez egy bug, egy rosszul mûködõ rendszer.

[NST]Cifu
Attól tartok tévedsz, azok bizony tényleg géppuskák. 😉

[NST]Cifu
Igen, két SzG-43 géppuska volt mereven a sárhányók elejére építve, amelyet a sofõr tüzelt, ez a T-54 M1946-os változaton volt így. Késõbbi proto és kis szériás verziókon (T-54 M1949 és M1951) ezt az orra épített (szintén a sofõr által kezelt, mereven beépített) SzGMT géppuska váltotta. Ez az összes T-54-esen megvolt (a T-54M esetén PKT-ra cserélték a géppuskát).

Megjegyzés:

Az elsõ T-55 változatnak (Objekt 155) az M1949/M1951-eshez hasonlóan egy darab, az orra rögzített géppuskája volt még, a koaxiális géppuska mellett. A késõbbi T-55-ösökrõl ez már hiányzott.

DummyBoy
Haverral neki akartunk állni kigrindelni ... Õ neki is állt, nekem úgy sem lenne meg SW-ig, mert akkor inkább az ISU-ra gyúrok, vagy JP-re, vagy T44-re ...

De SW után kipróbálom én is 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

meg vagyok lepve, az l100 75nek jobb a DPS-e, mint a 88-asnak

Javítok, ha volt is tüzérség csak fedezet tûz ként, és nem célzottan, mert lehetetlen volt. ENNYI
Igen soha nem volt artym, illetve ha volt, hamar eladtam és ebbõl a játékból, ki is lehetne tiltani, mert tankcsatáknál nem volt tüzérség.
TVelvet
t30-as ágyúja ultrabrutál.😊
Milyenek lettek az új német arty-k? Van már valakinek tapasztalata velük?

Úgy érzem az SW után az egyik tank a T29.Köszi
Amennyire olvastam, a használható amerikai nehéz vonal a T32-vel fejezõdik be. Gyakorlatilag a legjobb a T29, mivel kategóriájához képest überbrutál. A T32 az ugye egy tierrel magasabb, de pl az ágyúja tökugyanaz, nem kap erõsebbet mint a T29, ráadásul az elején a tornya jelentõsen gyengébb mint a T29-é. Cserébe kicsit mozgékonyabb és a test frontpáncélja erõsebb, de úgy érzem a T29-hez képest nem jelentõs elõrelépés. T32 felett pedig úgy tudom az amerikai tankok gyengébbek mint a többi ág.

Szóval a T29 mindenképpen best buys, farmoló tanknak sem utolsó.

Igazad van ez csak játék,de valamennyire valós elemekkel.Nem biztos, hogy mindent látni fogsz, taktika jó mozgás, kikerülés és egyébb, de ne várd ell, hogy mindent lássál, valamennyire ez közelít a valósághoz, eltûnt, miért nem látom, az elõbb még ott volt, most honnan lõttek, már csak 20 hp van miez, ennyi vége van.
De itt újra kezdheted és élvezheted a gamet.
DummyBoy
De ez nem szim ... Ez egy árkád játék ... Ha szimulátorozni akarok akkor megyek és repülök ...

Ez egy árkád mmo lövöldözõs game ... Szerintem a T72-es parancsnok is igazolná, hogy a valóságban a puszta közepén nem tûnik el egy 70 tonnás tank ... És nem bújik el egy félméteres csipkebokor mögé ...

Valamint ha egyszer megvan a cél, akkor egyszercsak nem tûnik el ...

Ezért anyázik mindneki ... Az oké, hogy egy jól elbújt és álcázott valamit nehéz észrevenni ... de egy robogó nehéztankot gondolom nem az ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Amerikai t*54 neeeeeeeeeee
Igen arra is, T72-es parancsnok volt a barátom, azt mondja a cél felderítése egy rémálom,szinte semmit nem látsz, és közbe még lõnek is idézõjelbe nem élesben akkor.Ha felmégy a red orchestrára a tankból kifelé szinte semmit nem látsz, ha elmuzdul csak az eget látod, és csillagháborúzhatsz. A valóságban rentenetes élmény ha meglõnek.
Ha ezt lemoddelezték volna a készítõk az elsõ találat után, elmégy a harry potterrel játszani.Úgyhogy a halálbokrok a láthatatlanság, nem tudom honnan lõttek, valódi történet, ez így volt sajna.
Eagle16
Csak a tornyom lógott ki a domb mögül 😊

Amikor teljesen kigurultam, akkor kaptam be párat, de addig MINDEN lepattant. Imádom, ez az én amerikai T-54-esem 😄

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

TVelvet
Amúgy én keveslem a sebzését a nagy ágyúnak (T -32)
De profi kis járgány 😊