World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Szerintem inkább a Kelly Hõsei egyik jelenetére célzott. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

RatBaG
érdekes, én a BL10-el alig tudtam szembõl sebezni a JT-t, lutri az egész (sárga célkereszt). csoda volt ha nem pattant le. 250 mm front - 286 pen, ok nem gond, de akkor ne siránkozzunk már egy kis szaros 130 mm-es fronton a másik esetében.

egyébként valami nerf tuti volt a BL10-en, mert pl a vk45/maust régen simán átküldte szembõl, most meg az összes AP lepattan...

Per Aspera Ad Inferi.

f24sg
Ja, lekoptattuk a szent veres csillag-"decal-t", mi? Az igen!<#hehe><#zavart2>
festék volt😊

<#eljen>

[NST]Cifu
Pontosan nem tudom. Valami olyasmit írtak, hogy az ellenfél ELSÕ felfedezéséért jár XP és credit. Ezért csinálták egy idõbe a scoutok azt, hogy berohantak az ellenfél bázisára az elsõ fél percben, felfedeztek mindekit (közben persze ki is lõtték), de mindenkit szépen lespottolt.

Na ez az egyik amit rohadtul utálok. Valakire rálövök, mondja is csórikám, hogy critical akármi, és semmi sebzés. Mi fene? Vaktöltényt táraztak be véletlenül a fiúk vagy mi?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

[NST]Cifu
Fejbõl írtam, lehet hogy tényleg nincs citrony, csak narancsos. 😊

Tufa
scoutolásra mi alapján számolja az xpt?

f24sg
Te, ilyen citronysárgát ÉN még sohase-nem-se láttam!
Pirosat, narancsot meg zõdet egen, nade citrony? <#fejvakaras>

Na mindegy, a lényeg, hogy engem nagyon bánt, hogy akkor is van "didÜnt gó frú", ha a célkör TELJES területén zöld a jelzõ, tehát nem mondhatom, hogy szórt a lövés valami vastagabb/döntöttebb pánCZél részre.
A másik érdekes dolog, mikor szép zöld részen critical hit, azt' semmi sebzés vagy ilyesmi... (persze lehet, hogy ez valami crew membert sebez, vagy mitto'mén, csak én nem tudok róla. Mer pl. ha felgyújtom, azt meg bemondja.)
Szabványosítani kéne mán ezeket a hit-visszajelzéseket.
[NST]Cifu
Buff -> ha valamit erõsítenek, erõsebbé tesznek.
Nerf -> ha valamit gyengítenek.

[NST]Cifu
Január 2.-áig.

[NST]Cifu
Úgy, hogy egyedül vagy (tehát nem platoon / company)? <#fejvakaras>

Ha igen, akkor majd screenshot plz.

amikor egy egység/karakter túl erõs (op) akkor a következõ patchben kicsit rontanak az értékein

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Napi poén adag:

Megyek KT-vel, áll szembe vk3601 . Rálövök semmi, rám lõ mínusz 200 , ismét rálövök, ismét semmi.

Köv pálya. Egy helyben álló T-34/85 húsz méterre, és nem tudtam eltalálni.

Viszont, 14-1-re gyõztünk! Malinovkán, és támadtunk végig, nekik több és jobb jobb nehéz tankjaik voltak, és kempeltek. Na, errõl van szó, egy jól szervezett támadás leveri a kempelõ hülyéket.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Met
Mi az a nerfelés?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

állítólag ez már a nerfelt...

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

a.carkey
Szóval ez a T54 egy kalap nagy szemétség. Ezt vagy nerfelik, vagy errõl ennyit.

A medve nem játék.

sniperkedni jó, de a 135ös sebzés vicces

Kérdés van valami infó hogy meddig jön az 500g naponta? meg most a hétvégén vagy ebben az évben?😊

camping😊

Mester, már ne is haragudj meg, de néha elég nagy butaságokat írsz. Nekem nem barátom vezet t72t, vagy ilyenek, hanem én dolgozok a seregnek. De még egyszer sem vettem észre, hogy lángcsóva csap ki a csõbõl egy-egy lövés után. Viszont porfelhõ keletkezik, mivel a tanktest bemozdul, ami leülepedett körülötte dzsuva, az felszáll a lökés hatására. A második világháború tankcsatáiba azért ne menj bele, mert amiket leírtál az sem teljesen korrekt. Olvasd el Carius könyvét ( Tigers in the Mud, magyarul sajnos nem jelent meg, de angolul nagyon jól olvasható ), vagy egyéb volt tankparancsnokok könyvét és rájösz hogy nem "kempbõl" állt a háború. Prokhorovka mellett például a ruszkik nekirontottak a tigereknek, panthereknek mert tudták hogy képtelenek átvinni a páncélzatukat lõtávukon belül. Ez bármi, csak nem "kemp" ( Hogy a f*szba sikerült egy ilyen kifejezést találni ezekre a csatákra nem is értem.. )
A stugIII csak a táblázat szerint lett hárébb sorolva, a gyakorlatban simán berak t54, vk45002 stb tier9 mellé

[NST]Cifu
Ha a lepattanást nem tekinted (amelynek ugye nincs köze a játékban a páncélátütéshez), akkor márpedig simán átüti. Tapasztalat. 😊

De onnan is meg lehet közelíteni, hogy Tufa szovjet és amerikai harckocsikkal játszik, tehát õ úgy se veszi észre. 😊

[NST]Cifu
Noha azt nem vitatom el, hogy van némi hátszele a szovjet technikának a játékban, de azért nem kell annyira szenvelegni, mert azért a balance annyira nagy általánosságban nincs elszúrva.

Korábban is írtam már, hogy a Panther II. sem áll azért annyira rosszul, hiszen neki van a T9 medek közül a legtöbb hp-ja (még ha nem is sokkal), a legnagyobb látótávja, és a legpontosabb ágyúja (tényleg, milyen a 75mm-es L/100 harckocsiágyú? 😄).

Az más kérdés, hogy a T-54 messze OP mind papíron, nyers adatok tekintetében, mind az eddigi szerény tapasztalataim alapján.

a.carkey
"Zöld => simán átlövöd."

Bocs, de muhaha.

Így helyes:
Zöld => simán átlövöd, ha német tank, de ha ruszki baszhatod a simát, ha amerikai meg csak attól függ, hogy ruszki tankkal lõsz-e rá vagy némettel. Amerikaival talán. 😄

A medve nem játék.

Tufa
Hetzer a kukucskálóban tudom csak szembõl sebezni pzjg-el, de ott 30%okat, úgyhogy így már az ellen is ér valamit legalább 😊

[NST]Cifu
Természetesen most nem találok egy normális képet sem, ahol jól lehet látni, és nem otthon vagyok, szóval csak annyit tudok mutatni, hogy merre kell figyelni.

Ezen a képen az ék alakú célkereszt "hegye" vöröses, az jelzi, hogy ott bizony nem fogod te ezzel átlõni azt a VK4502-õt. 😊

biztos van olyan nézõpont ahonnan figyelve a német t8+ tankok jobbak mint az oroszok, csak nem ebben a játékban. Logikát keresni érzelmi döntések mögött pedig értelmetlen.

Na mindegy, hátha 1.0ra beáll a balance :-(

Tufa
ezt nem is tudtam 😊

Nem nagyon akarok költeni a KV-ra, a KV3at is kihagyom a vásárlásból de már nem sok hiányzik az IShez 😊

Igen a T14el XPre gyüjtök (meg a többivel is kb, csak a KV nincs kimaxolva). nem játszottam jópár napig és most van 30as premiummal együtt 4500 goldom úgyhogy ezekkel megyek inkább.. 😊

[NST]Cifu
Azért tegyük csöndben hozzá, hogy a Panther II. "topmedium" tömege kb. annyi, mint a JSz-1 és JSz-3-as nehézharckocsié. Szóval azért ezt is vedd számításba. 😉

Met
ezeket a színkódokat nem is tudtam<#worship>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ehhez egy újabb érdekesség:

is1 travers speed: 35
is3 travers speed: 30
panther 2 topmedium....dobpergés, fejlesztve:30 + ugye a többi nyalámság, csak tényleg nagyon halkan, mert csak "picit" dúrvább:
t54: 48

[NST]Cifu
Sem az orosz, sem az amerikai harckocsikhoz nem tudok elsõ kézbõl származó tapasztalatokat mondani, de visszakézbõl szerzett tapasztalatok alapján a KV-hoz fejleszd ki a 152mm-es ágyút, lehet hogy lassan lõ, de a kisebb ellenfeleket, még a JagdPanzer IV.-et is akár egy lövéssel ki tudod szedni vele. A 107mm-es ágyú pedig már elég komoly kis szerzet.

A T14 prémium harckocsi, ott FreeXP-re gyûjtesz?

Egyébként ha megfigyeled, a célkereszt színe az ellenfélre víve váltja a színét:

Piros => itt esélytelen átlõni.
Narancsságra => kevés esélyed van átlõni.
Citromsárga => van esélyed átlõni.
Zöld => simán átlövöd.

Érdemes végigvinni a célponton egyszer, hogy hol lesz piros/narancs/citromsárga/zöld.

Tufa
elképzelhetõ. Mondjuk nekem jelenleg "low" tankjaim vannak, inkább xp-t farmolok velük IS-ig, de sem KV-val, sem T14-el vagy a hetzert mondjuk a panzerjagerrel nem tudom sebezni szembõl. (utóbbi kedvenc tank nálam, nagyon bejön, ha normális enemyk vannak 😊 )

[NST]Cifu
Hogy a fenébe ne lehetne. Még a JagdPanzer IV. és a JagdPanther is mindössze 80mm-es páncélzattal bír, a Hetzer 60mm-essel, a StuG III. mindössze 50mm-essel.

Szóval bõven sebezhetõ mindegyik "kicsi".

De tippre, neked nem az a gondod, hogy "bounced off", vagyis lepattanó lövéseid vannak? Mert az nem a páncél vastagságától függ...

Tufa
általában inkább a távolabbi szúrkálódásra gondolnék, ha közel vagyok akkor egyértelmû hogy lánctalpra durr és mögé kerülni 😊

Akkor az elsõ 3at nem is lehet nagyon szembõl sebezni?

[NST]Cifu
Õõõ... A Hetzer, StuG III és JagdPanzer IV. esetén is alapvetõen nem sok választásod van, ha olyan közel vagy hozzá, hogy a célkörbõl kilóg, akkor inkább lõdd oldalról. 😊
A JagdPanther esetén szembõl az auto-aim hasznos, mert pont az ágyúját célozza. JP-vel úgy a csaták 2/3-ában lõtték el az ágyúmat, volt, hogy egymás után háromszor.
Ferdi és JagdTiger esetén a test elülsõ-alsó részét célszerû lõni, az a JT esetén is mindössze 100mm vastag (többek között ezért fogok leszokni a JT-vel rohamozásról...), amit NEM szabad lõni, az a felépítmény.

Egyébként meg ha gyorsabb jármûben ülsz, akkor minden TD-re igaz, hogy a lánctalpát lõdd, hogy ne tudjon forogni, utána mellé vagy mögé kerülsz, és úgy sebzed.

Tufa
a hetzer és az utána lévõ lapos TD-ket(illetve a ferdinand is) hol érdemes lõni hogy sebezzek is rajtuk? sem t14, sem KV sem hasonló TD-vel egyszerûen nem jövök rá

Nemzetközi sajtó szerint viszont már nincs egyedül mint diktátor europában, szóval mi is kaphatnánk egy halál Zrinyit😄😄😄😄

a.carkey
Nézd, Lukasenko nyert. Ezek után ... 😄

A medve nem játék.

Ezt mindenki érti. Te nem értesz három dolgot.

Az egyik, hogy ez nem egy szimulátor.
A másik, hogy a tankok nem nehezen észlelhetõek, hanem konkrétan láthatatlanok. Itt helyben lefosom a bokámat, ha a valóságban egy ,,száguldó" hetven tonnás tank, eltudott bújni három fûszál mögé! Hogy megy, megy, nyomon követem a célkereszttel, majd hirtelen mint a mesében eltûnik. Kifakul az ismert tér-idõ kontinuumból!

A harmadik, az, hogy mindenki kemp-el minden csak nem élvezetes. Annak sose lesz jó vége. Senki nem mozdul meg, csak les és nem harcol. Ha a mozdulatlan képernyõt akarom nézni, lefényképezek egy jelenetet a játékból, és kirakom háttérképnek.

Ulvar
Megjelentek "súlyosan fogyatékosék" a szerverre úgyhogy a reggeli csatázást abba hagytam. Majd este...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Cukii
"Csodálkozol? hisz orosz..." Tegnap teszteltük a T-54-es frontját. 175mm-es 100milis ágyúval több távolságon. Hát érdekes eredmény született, ugyanis 100méter felett a sérülékeny rész elenyészõ célfelületet ad, célzott lövést csak 15! méterrõl sikerült eltalálni.

Az eredmény: azt gondolnánk a front alsó része sebezhetõ hasonlóan a többi tankhoz. Hát itt nem, mind lepattant. A felsõ front ezek után magától értetõdik, egy se ment át illetve a vezetõ pici periszkópja ami a front fölött van átlõhetõ, de 15méterrõl álló helyzetben is csak egyszer sikerült eltalálni nyugodt körülmények között, szóval feledõs.
Utána próbáltuk a lánctalpak feletti (Cifu jóvoltából kiderült) géppuska "dobozokat" az eredmény vicces, mivel le sincsenek modellezve :-) egyszerûen a tank mögött porzott a lövés.

És a tényleges gyenge pont, a toronygyûrû jobb illetve bal oldala. Az tényleg átlõhetõ és nagy valószínûséggel sérül a torony is. A másik a parancsnoki kupola illetve a torony teteje. De ez mind nehéz célt ad és csak 100méteren belül érdemes ide lõni.

Többször pattant a toronyról meg a testrõl is 200mili Pen-el rendelkezõ lövedék, 50-60% esélyjel. Hangsúlyozom ez az alap torony, az újnak tesztjére még kicsit várni kell.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

[NST]Cifu
2(+) bokor/fa mögül minden jármû láthatatlan 50 méternél messzebbrõl, még a JT is. Ez már Ferdinél is így volt. A gond csak az, hogy egy ISzU-152 ugyanezt megcsinálja egy bokorral + 4 camo skilles emberke + álcaháló felállással. Vagyis amíg a JT-nek az erdõ sûrû mélyén bujdokolva van erre esélye, addig az ISzU gyakorlatilag bármelyik pályán képes ezt kivitelezni. 😄

Viszont neked van egy jó hírem, a JT ugyanolyan láthatatlan mint bármi más. Tegnap kétszer is úgy lõt ki JT, hoy nem is láttam, pedig 1 "négyzetnyire" sem volt: campinyovka A0-ból rohantam le a templomhoz és a mögötte lévõ erdõbõl szedet ki úgy hogy 3-4 lövést is leadott. :-(

Eagle16
Nekem csak az nem tetszik, hogy a 120mm-es frontjáról bármi lepattan, ha rossz helyen találod el (ágyú környéke), míg a JT-n az ágyú körüli rész is gyenge, ráadásul a 150mm-es döntött részrõl is max. a kisebb gránátok pattannak le. (a 105-ös amerikai pl. már átviszi, a 704-esrõl meg lepattan)

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

szabii98
Igen, nehéz észre venni bármit is, de akkor mi lenne a játékból ha úgy csinálnák meg? 5 méterrõl lõdözzük egymást?😄

I met God. She's black

[NST]Cifu
Itt a táblázat az új 0.6.2.7-es patch match-making rendszeréhez:

A táblázatot úgy kell nézni, hogy az adott csata szintjébe (függõleges oszlopok) meg lehet nézni, hogy milyen jármû kerülhet be (a jármûvek osztályozása a vízszintes sorokban olvasható). Egy Tier 3.-as könnyû harckocsi, mint a Lucus, 2-4 szintû csatákba kerülhet. Itt legfeljebb Tier 5-ös nehéz vagy közepes harckocsi illetve TD kerülhet veled szembe.

Ami látványos, hogy sokkal finomabbak az ugrások. Figyelemre méltó, hogy bár a Tier IV.-es TD-k, mint a Hetzer továbbra is szembekerülhet Tier VIII.-as ellenfelekkel (de Tier IX-essekkel szembe már nem), a Tier V.-ös StuG III. vissza lett sorolva mellé, tehát szemben a többi Tier V.-ös (jelenleg: Szu-85), õ sem találkozhat Tier IX.-es ellenfelekkel.

Pár látványosabb változás még:

-Az patch elõtti 11 Battle Level helyett 9 Battle Level lett, a LvL8/LvL9 lett alaposabban átdolgozva, a régi LvL10 többé-kevésbé megfelel a mostani LvL8-nak, a régi LvL11 a mostani LvL9-nek. A LvL9-es csatákban nincsenek scoutok (mint régen a LvL11-esben).
-A PzIII. vissza lett minõsítve sima medium tank-á, tehát a továbbiakban nem kell szegényeknek scout feladatkörben rohangálni akár Tier X.-es topped csatákban.
-Tier II.-es TD (AT-1, JgPzI.) nem kerülhet LvL1-es csatába, tehát többé nem fogják bucira verni a LoLtraktorokat.
-A Tier III.-as SPG-k egy szinttel magasabbra kerülhetnek, LvL6-os csatába (Tier VIII.-as ellenfelekkel szemben).
-A Tier V.-ös és VI.-os SPG-k egyel feljebb csúsztak, Tier V.-ös nem találkozhatnak már LvL6 alatti csatával, Tier VI.-os LvL7-es alatti csatával.
-A Tier VII.-es mediumok kikerültek a legmagasabb csoportból (LvL9-es csaták).
-A Tier VIII.-as összes cucc egy szinttel feljebb csúszott, régen ugye a Tier VII. és Tier VIII. gyakorlatilag egy szinten kezdte.

[NST]Cifu
Keressél egy tigrisI. vagyII., vagy T-34 felvétel, 1 mp belül minden eltünik, a tigriseknél 0,3-0,5 mp és semmi nem látszódik, természetesen a tereptõl függõen.

Értem. Tehát ha a saját érveimet támasztom alá egy videóval, az rossz (hiszen elõtte azt állítottad, hogy már régen nincs tetemes füstje a harckocsilövegek, pedig hát a videó szerint igen), most meg még támasszam plusz alá.

Oké, karácsony és gyereknap...

88mm-es ágyú mûködés közben:

Az a bitang ágyú meg csak jól láthatóan füstöl még ezen a gyatra minõségû fekete-fehér videón is. Hogy mik vannak...

De mondok jobbat, ha egy bokorban nekiállsz elsütni egy ágyút, akkor a környezõ növényzet (bokrok és fák levelei, esetleg a lehullott levelek) azt nem fogják jól tolerálni, nekiállnak repkedni, ez már csak ilyen.

Városban szinte semmi nem látszik nézd.meg.

Keressek olyan felvételt neked, ahol gyakorló (csökkentett nyomású) lõszert, esetleg vaktöltényt használnak, hogy valahogy csak igazad legyen? 😄

Akkor is azt mondom,ez a BUG így most jó.

Nem tudom feltûnt-e, de rajtad kívül senki sem tartja jónak. Esetleg, véletlenül nem lehet, hogy akkor mégis csak rossz a játékosok szerint a rendszer? 😊

Oda-vissza él és ez jó.Vagy nem?

Nem egészen oda-vissza él, mert a láthatósági rendszer olyan, hogy bizonyos komponensek és skillek bizonyos jármûveken mûködnek, bizonyosakon nem.

A hivatalos fórumban teszteltük, itt elolvashatod. Bizonyos jármûvek, mint a JagdPanther, Ferdinand, JagdTiger, VK4502(P), M5 Stuart esetében nem mûködik az álcaháló, JagdPanther esetében a Camouflage skill sem a személyzetnél. A lista koránt sem teljes, csak meguntam, hogy a szabadidõmben nem játszom, hanem azt tesztelgetem, hogy melyik jármû mennyire bugos...

Errõl már írtam korábban itt a topicban is.