World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én ma 1 kempelõ Leót óvatosan megböktem sörmennel és kigyulladt!A nyomorult pont akkor lépett ki és leégett😊Sasoltam van-e a nevem mellett negatív de nem volt😊
Köszönöm szépen a választ Cifu Mester. <#worship>
Asszem több ilyen nem lesz, ez is nagy mák volt 😊

@LeonSilver: csináld azt, hogy vagy beállsz elé, vagy mögé. Sztem mindkét dolog idegesíteni fogja. Ha mögötte vagy, (persze picit koccanj hozzá) és megkérdi mit akarsz, mondd meg neki: Te vagy a pajzsom 😊)))
Erre csak elmegy onnan.. és mész utána... Próbáld ki, nekem bevált egyszer már.

Ez a hangkikapcsolás jó ötlet, ha lehet elnémítom a hazug parancsnokot. Jobb ha nem idegesít. 😊
Hát nekem kezd elegem lenni a t29-es kemény gyerekekbõl tegnap játszottam egy mecset egy ilyennel velünk volt hát 4-5 sorban részletezte hogy a t29 így jó meg úgy jó térdre pórnép aztán mire leírta az arty szétkapta jól. elölrõl tényleg izzasztó a t29 oldalról vagy 55-60 fokos szögbõl viszont már simán kiharapok belõle egy darabot kv3 122 milisével. az jobbik ágyúja (most így fejbõl nem tudom a nevét) viszont elég kegyetlen elég komolyat sebez és szinte mindent átvisz
noname23
nem rossz kéne egy átfogó tesztvideót csinálni

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Ott kell lõni õket. Vagy te a tornyot lövöd?
Anno leállt is3-al is3 ellen fész tu fész. Beadott 3 "kritikus" találatot, az õ lövései pedig mind sebeztek, Megkérdeztem utánna, hogy történt-e valamilyen modul/legénység sérülés. Nos, nem.... 😊

0-s kritikál is lehet szívás: én tegnap nyertem meg egy 0 HP-t sebzõ gun destroyed-ot

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ja, a "kritikus" találatokat én is nagyon csipázom, amikor valójában nem történik semmi. (ezért is kapcsolom ki a játék hangjait, mert csak felidegel)

"Az IS-3 páncélzatát is teszteltük.."

na ez igen hasznos info, figyelembevéve az IS-ek toronykialakítását, remélem mindegyiknél mûködik :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

t29: turret front 7 in (178 mm) at 0 degrees
Megen hazudik a wiki?

Teszteltünk egy kicsit haverommal.

Az IS-3 és KT max sebességrõl való megállását és a célzókör szûkülését már írtam 5 és 3 másodperc.

Az IS-4 páncélzatát leteszteltük az orosz 100 mm D10T ágyú ellen. Szembõl 100 méteres távolságból egyetlen egyszer se ütötte át se a döntött homlok páncélzatot, se az alaptornyot. 50 méteres távolságból már átüthetõ a homlokpáncél. Igaz csak két lövést adtunk le 50 méterrõl, mert csak ennyi lõszere maradt haveromnak.

Az IS-3 páncélzatát is teszteltük az amerikai 90 mm M3 ágyú ellen. Pontosan szembõl, egyetlen egyszer se ütötte át se a tornyot se a testet. De mivel ebben az esetben a homlokrész két síkban is döntött, nem is csoda. Amint srégen álltam be (az IS-3 hossztengelyéhez képest kb 35-45 fokkal) simán átvitte a homlokpáncélt, kb 85% eséllyel.

A harmadik alany a T32 volt, ami a patch óta nem rendelkezik a 20%-os páncél buggal. Erre is az orosz 100 mm D10T ágyúval löttünk. Egyszer korábban már teszteltem, akkor semmilyen távolságból se vitt át a 100 mm-es ágyú szembõl. Most a homlokpáncélt körülbelül 35-45%-os eséllyel vitte át, ha jó helyre céloztunk. Ez a jó hely a homlokpáncél alsó része, illetve a felsõ homloklenez alsó része, fõleg a lámpák körüli terület. Ha a T32 bal oldalán vitte át a homlokpáncélt, akkor a vezetõ mindig megsérült, tovább rontva az amúgy se jó fordulékonyságot (A saját kategóriájukban a T29-nek és a T32-nek van a legrosszabb fordulékonysága.) A torony hátulját könnyedén átvitte (152 mm 175 átütéssel szemben).

A másik amire figyelmesek lettünk, hogy a parancsnok benyögései néha nagyon csak nem voltak igazak. A T32 tesztelésénél haveromnál 4-szer mondta be a kritikus sebzést, de amikor mondta, akkor minösszesen egyszer sérült meg a vezetõ. Volt hogy azt mondta, hogy nem ütötte át a páncélt, miközben átvitte és sérültem is. Igaz nem az életem csökkent, hanem modulsérülésem volt (motor). Innentõl kezdve a critical hit, didnt penetration, stb szövegeknek nem nagyon hiszek. A legjobb lenne ha nem mondana semmit, maximum annyit hogy eltalálták-e a célt.
Cukii
T29 páncélja nem változott semmit. Ugyanúgy 278mili, csak annyi változott, hogy az eddigi elírást kijavították. Ha megnézed a T29 gyakorlatilag egy Tier10-es T30, csak nincs 155ös ágyúja. Egyébként mindenben ugyan az. Ettõl függetlenül tényleg gáz T7-nek berakni pláne egy Tier9-es 105ös ágyúval.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Az én könyvemben úgy van hogy:

T29 - über OP, bár Tier 7-es, gyakorlatilag Tier8-al él fel, fõleg amióta a 179mm-es toronypáncél helyett 278 mm-es van neki (ez az ucsó paccs óta igy van)

T32 - T29-hez nem egy nagy elõrelépés, ugyanaz a torony, ugyanaz az ágyú, kicsit erõsebb testpáncél, ez egy átlag Tier8-as.

T34/T30 - Tier9/Tier10, nevetséges páncélzattal a testen (102/76/51!!!), miközben a toronypáncéljuk nem erõsebb mint a T29-é. Ezek tuti hogy gyengébbek mint a német/orosz Tier9/10-ek.

Tehát:

T29 - überállat, valóban OP, fõleg a Tierjéhez képest
T32 - szo-szo, megállja helyét a Tier8-asok közt, de a T29-hez képest semmi extra nincs benne
T34/30 - Tierjükhöz képest is gyengék.

Viszont minden US tank sajátja, hogy remek kis védekezõ/kemper tankok, nagyon jól ki lehet használni a brutál toronypáncéljukat. Ha viszont nyilt terepen elkapnak az szopacs, fõleg ha oldalról/hátulról tudnak megrakni.
Nekem tetszenek, fõleg mert saját játékstílust követelnek, tehát nem szimplán egy n+1-ik heavy tank kategória.

LeonSilver
Komolyan fontolgatom (leszarva a bant), hogy elkezdem kilövöldözni a kempelõ leokat és a20-as szarokat. Qrára elegem van belõlük, hogy a kezdõ környékén bevetik magukat az elsõ adódó helyre és végigkempelik a szaros meccset.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

a.carkey
Nekem ISrõl pattog folyamatosan 10,5essel, szóval én már nem csodálkozom semmin.

A medve nem játék.

noname23
ehhez csak annyit T29 frontpáncélja még mindig több mint amit az adatlapon írnak 102mm=kamu mert KV3 IS alap ágyú ami 120mm-ig elvileg jó nem képes átütni de a fejlesztett 85mm D5-T85BM se sokat ér(4bõl 1 sebzi 2 didnt penetration 1 lepattan) pedig ez meg 144mm-ig kéne hogy jó legyen de mivel nem létezik ez a humbuk mm vastagság így csak a programozók bájos munkája okolható hogy kissé túlzottan jónak csinálták az amcsi future tankokat mert ugye ezeket nem voltak képesek elkészíteni a háborúra

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

TVelvet
text mappát keresd meg és az angol verzioból rakd át, az oroszba, és akkor angol lesz
ximix
Kösz a választ kipróbálom.

Ehhez az orosz heavy op témához szeretnék hozzászólni. Igaz még csak egy maxos IS-3-am van, az xp-t grindeolom az IS-4-hez és én úgy érzem az armor nerf után hogy az americai tankok opk. Pontosabba a T-29 és a T-32. A T-34 valamiért jóval gyengébb szerintem. A lényeg hogy nem egyszer kaptam ki 1v1ben egy T-29tõl vagy T-32-tõl hiába lövöm a testét van hogy onnan is lepattam a torony esélytelen nyílván és ha jól játszik kb csak azt engedi lövetni azt pedig a BL-9-el is baszhatom. Szóval tartom a véleményem hogy Tier 7-8-ban messze az amcsi tankok a legerõsebbek utána lehet az orosz..

Cukii
Az utolsó mondatod tetszett a legjobban<#nyes> Amúgy igen, kompatibilis a nyelvi rész. Ha elit egy tank akkor csak aranyért tudsz free xp-t csinálni, fordítva nem.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

a.carkey
Loltracktor ugye ingyenes es mivel megvan a tapasztalatod, úgy 1 kor 5-6 ezer nyereseg is lehet. Minden ingyenes.

A medve nem játék.

DummyBoy
Nekem volt szerencsém valamelyik nap Company-zni, és tényleg hiányzott néha a TS, ettõl függetlenül elég ütõképes kis company volt, pár vesztett csatával (2 Maus, 4 IS7 ...)

Az tény hogy TS-en jobban lehet koordinálni, de azt megkérdõjelezném, hogy a "hun" csatiról összetoborzott emberkékkel nem lehet ütõképes Companyt csinálni ... Ha ezek a toborzott emberkék felmásznak TS-re és követik a "líder" utasításait, akkor igenis lehet jókat csapatni!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

ximix
Sziasztok
Tegnap kezdtem az orosz szerveren és nem igazán ismerem a nyelvet.

kérdés

Az orosz kliens mûködik az angol verzió nyelvi részével próbálta -e v.laki ?

Át lehet e vinni a a fehér csillag melletti összeget a következõ jármûre vagy csak aranyat lehet belõle vásárolni ?
Legénység sajna nem kompatibilis arra rájöttem.
Az artyk néha tényleg zavaróak tudnak lenni.
Cukii
Áh Paul, ezt ne vedd mérvadónak<#wink> Tegnap nekem is volt szerencsém kydakék-hoz csatlakozni 3-4 meccs erejéig, mit ne mondjak elég is volt. Egyik fõ probléma, hogy aki xp-t akar farmolni company-ba az vagy hülye vagy tényleg leszarja, hogy kikap a csapat. Company-ba egyszerûen nem lehet stugokkal meg Vk36-al szórakozgazni. A másik, nem lehet összehasonlítani egy olyan csapatot aki Ts-en kommunikál meg egy olyat aki írogat...mire leírod már nem aktuális.

Ellenben pozitív példa, tegnap este a Hungarian team-el. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor kaptunk ki, de mikor kaptunk akkor már az elején megmondható volt. (ellenségnél pl 3db IS7 meg 4 S51), ilyenkor annyira egyértelmû persze csak akkor, ha olyan pályát kapsz ahol a médiumok nem tudják lerohanni a tüzéreket.

Ebbõl leszûrhetõ, hogy ütõképes company-t nem lehet csinálni mindenféle hun csatin toborzott emberekbõl, illetve lehet de a kommunikáció sokszor többet ér mind egy-két nagyobb tank...
Companyzásnak csak a leendõ (meglévõ) klánok/századok látják hasznát, mi által tényleg jól összeszokhat egy csapat!

Köszi,kölcsönt hol vegyek föl, ezt nagyon elcseztem, de majd az ajándék arany megoldja.<#vigyor4>
a.carkey
Vegyél egy loltracktort és termeld ki a pénzt egy shermanre, egy T-34re, egy KVra és egy PZIII/IV, vagy PZIV tankra, és máris egyenesbe jössz anyagilag. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Mindkétszer azt lõtte. 2x láttam egymás után. Ha látom, hogy van az ellennél, már megyek is campelni. 😄

A medve nem játék.

[NST]Cifu
Noha a T-54-est én is OP-nak tartom, azért két lövésbõl max. úgy tudja megenni, ha ammo rack critical-t lõ, vagy kigyulladt a JT. 1600/320 = 5 lövés kell amúgy hozzá.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sziasztok!
Megvettem az IS-7-et, de mit összebénázok vele, átvittem a legénységet az IS-4-bõl de csak 90%-osan.10 lövésbõl 7 mellé megy, MAUS-zal, szemben esélytelen vagyok egyedül, sok az az 1000 HP különbség.Az IS-4 fullon sokkal jobb volt, de majd csak belejövök.Egy dolgot viszont elrontottam, eladtam mindent,hogy megvegyem, most igen kell a játékban dolgozni,hogy ne legyekek mínuszban. Lehet, hogy az orosz ág fel van turbózva, de én nem vettem még eddig észre. Lehet, ha túl leszek ezzel is a 700.-ik csatán jobb lessz, de most nagyon kiábrándító, biztos én vagyok a béna, de majd csak belejövök.
a.carkey
T-54 két lövésbõl ette meg a JTigert ... A JTiger két lövése persze lepattant a ruszki csodáról.

Komolyan nem értem, hogy ezzel a tankkal mire gondoltak?! 😞

A medve nem játék.

a.carkey
A Stugot lövik elõször. 😄

A medve nem játék.

Ezek az artisok fõleg a killre mennek?

Tegnap nyomultam Stuggal. Csupa KT, IS3 meg ilyenek között csoszogtam. Az ellenfélnek 3 artyja volt.

Egyik fedezék mögül kijöttem és becsapódott 2 arty találat a fedezékem mögé. A lövés után gyorsan visszatolattam és az elõzõ helyemre jött a harmadik lövés. No ezek kinéztek maguknak. Sebaj, gyorsan elrobogok a nagyvasak között, hátha eltûnök a szemük elõl, vagy célpontot váltanak. Beálltam egy bokor mögé és egy találat leszedte a láncot, a másik pont mellém ment.

Alig volt már életem de még kb. 2 találatot kidodgeoltam és utána robbantam fel. Legalább az vígasztalt, hogy az ellenfél artyjai 2-4 lövést pazaroltak el rám, amíg a társaim harcoltak.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Billotte's medal: Akkor kerül kiosztásra, ha a csata végén életben maradsz úgy, hogy legalább 5 kritikus találatot kaptál (a személyzet sérülése is beleszámít), továbbá legfeljebb 20% hp-val élted túl a csatát és kilõttél legalább egy ellenfelet.

szerintem ezt nem tudjuk most biztosan, mert mindkét verziót alá lehet támasztani

1: csak találatot számol
2: sebzést okozó találat (ez már a splas is) alapján számol

ezzel továbbra is az a baj, hogy sztori

lassan mindnyájan játszottunk annyit, hogy minden témában van egy jó sztorink (kilõttem, lepattant róla, lepattant rólam, op, nem op), aztán ha szépen egymás mellé teszük a számokat akkor jön valami szimpi szám kiragadása, az egész nézegetése helyett.

De én is viszább veszek, nem op az orosz, ami ág, egyszerûen csak könyebb, esetenként jóval. Párszor már bemásoltam pár vs adatot, most nincsen kedvem (mini vs IS4re is volt).

DummyBoy
Nekem tegnap a T43-asom játszott fõnixmadarat ... szerintem megérezte, hogy nagyon sokat szidom, vagy nemtom, de újraéledt hamvaiból ... Valszeg a medium buffok jót tehettek neki, mert úgy voltam vele, lemegyek egy szokásos elsõ kört és oké ... az eredmény az lett, hogy tegnap majdnem csak T43-al játszottam ... Ráadásul sikerélményem is volt ... sõt, szórakoztató volt vele a játék ...

Úgy néz ki új életet adott az utolsó peccs a médiumoknak ...

*mármint én voltam tank a luchs-os gyerekkel a többi arty meg td volt....

Tegnap este volt egy jó meccsem a KV-val. 5-en maradtunk 6 ellen, én voltam meg egy luchs-os gyerek aki egész idõ alatt egy sarokban kummantott. Kapta is az anyázást. Komarin pálya volt, bázist védtem elõször, majd miután elfogytak a támadók, elindultam egyedül.. A többiek nem mertek jönni. Megyek át a báziskörön, az erdõbõl jön egy arty lövés, "gun hit". Faxa... Közben egy hetzit észrevettem a 2 arty segített nekem. Mentem az erdõ felé, záporoztak a lövedékek olyannyira, hogy az 5-bõl 4 modult kilõttek. És maradt még 130 HP-m. Vánszorgott a tankom 7-8-al... Szép lassan észrevettem õket, és az artyk segítségével kilõttem õket. A 6-ból 4-et kilõttem a végére, az utolsó kill is az enyém volt. Tök úgy éreztem, mintha benne lettem volna a harcban, szegény tankomon minden elromlott kivéve a loader. Több sebbõl vérezve harcolt a tankom, de túléltük. Kaptam a végén vmi medált: Billotte's medal
Nem valami jó az angolom, elmondanátok hogy mi ez? Ha kérhetném? Elõre is köszi 😊)

[NST]Cifu
Hát nem tudom, én annyira nem röhögök a kis artykon sem, mert továbbra is meglehetõs hatékonysággal detrack-elnek...

Achmed927
Nekem a grille okozott mér meglepetést, de ahogy te is mondod ... én sem aggódok a kisebb teirû artyk miatt. A nagyok miatt mér igen. 😄 Fõleg a nyom.....busz miatt. 😄

Pedig szerintem már marhára nem viszik el a rendszereket....

Hát, remélem rendbeszedik a következõ patchel az artyk sebzését, és tényleg tierükhöz méltó sebzést okoznak. Akkor már végképp nem kell foglaklozni velük, annyira szart sem fognak érni.

Low tier artikon (németeknél a Hummel alattiak, pl wespe, grille) már igy is csak röhögök, ahogy próbálkoznak körülöttem, aztán ha véletlenül becsapódik egy a T29-be, akkor elvisz 20%ot... 😊

nem vettem észre!

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Kezitcsókolon, ez már elmúlt, le tetszett maradni a patchrõl?

DummyBoy
Artys csatáim egyik rekordja amikor 5!!! hitem volt 15 lövésbõl ...

A legdurvább egy Confederate medál 0 hittel 😊

Na de a kurvaarty pontossági statisztikában,azt nem számolja ugye találatnak,amikor"csak"mellédlõ és kigyuladsz,megdöglik mindeki a gépben,elszállnak a rendszereid és gyakorlatilag egy pontatlan kurvaarty lövés után,marad egy élõ de gyakorlatilag minden további harctevékenységre alkalmatlan darab vasad!?<#vigyor1>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Nem vagyok én annyira biztos abban a nagy Orosz fölényben.
IS-3 vs KT.Más a stílus.
Aki KT-val face to face neki akar menni a IS-3-nak,az valószínûleg 3-4 ilyen alkalom után fogja telepicsogni a fórumot,azzal,hogy milyen op a IS!
Fordítva viszont,ha valaki IS-3-al leáll csiki-csukizni,vagy nagyobb távolságból szájperkedni egy KT-val akkor az elõbbi verzió fordítottja fog bekövetkezni.
IS-4 vs Mini Maus.
Na itt akár face to face is nekimehet nyugodt szívvel a Mini a JS-nek.
Ha a frontját tudja felé tartani akkor nyert ügye van.Márpedig tudni fogja,mert a IS-4 nem egy balettmûvész.Lõtte már ki Mini a IS-4-emet nem egyszer.Mindig megizzadok velük.Igencsak furfangos játékot,kell produkálni ellenük.
IS-7 vs Maus.
Na itt az a bejegyzések,beszámolók(és volt egy videó is régebben)alapján,majdnem mindenki a IS-7-re tenné a voksát.
Nyilván sokszor voltatok már ti is olyan csatában,ahol ez a két gép ellenfélként került össze.Hányszor láttátok,hogy a IS mikor meglátta a Maust,akkor egybõl,minden további nélkül nekirontott egyedül?
Ilyenkor nem az szokott véletlenül történni,hogy behátrál és összevárja a többieket,miközben a chat-en bõszen noszogatja az arty-kat?
A régi videó(maus team vs IS-7 team)számomra nem mérvadó.Ott a Maus-os brigád olyan szinten tehetségtelen volt,hogy borzalom.Mintha direkt ki akartak volna kapni.

[NST]Cifu
Meg az Objekt 212-re és a GW Tigerre. 😊

Egyébként meg azért kíváncsi lennék, hogy mi számít "hit"-nek arty-nál. Az, ha telibe találsz valamit, vagy az is, ha a spalsh damage critet / sebzést okoz.