World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a tûzoltó skill elég hektikus, párszor én is kigyulladtam és 200% fölötti skill sem mentett meg a porig égéstõl, de van úgy hogy 2 mp alatt eloltják, szóval fura :-)

mozgékonysága szvsz rém szar: lassan gyorsul, cserébe nem fordul, körözgetõs harcra teljesen alkalmatlan

a nagyobb ágyút meg mindenképpen gyorsan farmold ki, mert még 1-2 hétig lesz nagy elõny (ennyi idõ alatt már mindenkinek lesz, aki ilyet akar, + a hvy-k is priorizálni fognak minket), addig meg gond nélkül jönnek a top gunok, meg az 50K+os (bruttó) körök

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Cukii
Hehe yoda, azért mikor platoonozunk szoktunk aratni<#taps>

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Met
Az létezik, hogy a PzIV messzebbre ellõ mint a VK3601?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Cukii
T-54el egyszerûen nem kell kerülgetni az olyan ellenfelet akinek 200milis vagy az alatti penetrációval rendelkezõ ágyúja van, csak ügyelni rá, hogy a frontod mutasd felé. Azt tényleg Op-nak tartom én is, hogy megállok egy Tigris elõtt és nem tud átlõni sehol a 88as Kwk43-al. A 175milis pen-el rendelkezõ 122es és 100milis orosz löveggel ugyanez... Sokan autoaimmal lövik a T54-et ami így a tornyot célozza. Na arról még a 225mili penes ágyúk is pattannak. De volt rá példa nem egyszer, hogy JT meg T30 is tornyot talált közelrõl és pattant. Egyenlõre még hiányzik a nagy ágyú rá, de ha a fejlesztett 100milis lenne rá a top ágyú 10es Rof-al akkor se nyavajognák.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Én IS3-al élvezni kell a játékot a killek, a sebzések, és a csaták miatt.Pénzszerzésre ott a Sherman, T34,Panzer IV, stb.

Sajnos kaptam néhány pofont a Párduc II-vel 😞. Nekem már csak a legnagyobb ágyú hiányzik, de néhány tapasztalat.
- Ha HE-vel lõnek (csak gyanú, hogy azzal lõnek), de tegnap 20 körbõl, 12-szer kigyújtottak, amibõl 10-szer teljesen leégtem szinte 100%-ról (100% legénység, de javításra gyúrt mindenki nem tûzoltásra 😞 ). Gondolom érdemes lesz majd venni CO2-es tank-tartály védelmet.
- A páncélzata és HP-je egész jó ez tetszett is.
- Mozgékonysága egész tûrhetõ, de messze-messze elmarad a T-54-tõl.
- Nagy teste miatt könnyû eltalálni

Igazából egy szupergyors Tigris II-nek felel meg. Arra tökéletes, hogy szükség esetén a pálya egyik végébõl átszáguldjon a másikra ha szükség van rá. Próbáltam vele Arty scoutot játszani, de ha védik õket a tank nagysága miatt nem tudok bejutni a bázisra. Remélem a nagyobbik ágyúval jobban lehet majd érvényesülni.

Üdv,
yodamester
1-2%, ha nem pattan le. <#nevetes1> Kisebb kaliberrel nem érdemes HE-t használni, mert aig vagy semmit nem sebez.

és vedd még hozzá, hogy a mindkét 75-ösnek ritka szar a HE sebzése, átlagosan 1% nagyokra :-(

a páncélzat végig szûk keresztmetszet lesz, gyakorlatilag mindenki átlõ akivel összekerülsz, nekem a rekord kb 4mp volt, mert rossz helyen eset le a lánctalp :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

azért van nálam betárazva HE legalább szemböl meg tudom a fulos medet lõni

Eagle16
Pont ezen gondolkodtam tegnap, mivel péntekre lesz meg a Párduc II.

Milyen jó is lesz fullos VK4502 ellen menni 100mm páncélzattal, meg egy 75mm-es ágyúval 😊)

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

*bolygatják

egyelõre nagyon megbojgatják a játékot, mert egy stock T9 med összekerül egy fullos T9 hvyvel, itt még óriási a különbség, nagyobb mint stock hvy vs full hvy esetében. Aztán egyszer csak felkerülnek a medekre a full ágyúk és nagyon pofára esnek a hvyk (beidegzõdött, hogy nem ellenfél). Tegnap gond nélkül kilõttem több IS4-est 100-ról még egy IS7est is 50rõl, mert nem foglalkozott velem, ment játszani a nagyokkal.

Szóval óvakodjatok a T9medektõl, mert oldalról az 100-as IS4est egy jó játékos 40-50mp alatt lövi ki. Plusz még a T54 "szovjet feature": szemböl szinte sebezhetetlen

Nyilván, ezért irtam hogy méga patch elõtt kéne egy... 😊

Eagle16
Szerintem gyengíteni fogják, ahogy a T-44-est, vagy a másik 2 tankot hozzáigazítják.

Az a helyzet, hogy csak egymás ellen tesztelték a T9-es közepeseket, de ezt nem így kéne...az egy dolog hogy mindegyik át tudja ütni a másik páncélzatát, de ettõl függetlenül nem egyenlõ a harcteljesítményük valós körülmények között.

a scripts.config.xml-ben látok URLre utaló részeket:

EU:

W.o.T.login-master.worldoftanks.com:20016loginapp_wot.pubkeyhttp://game.worldoftanks.com/updateobjects/fake_model.model

RU:

W.o.T.login-master.worldoftanks.ru:20014loginapp_wot.pubkeyhttp://game.worldoftanks.ru/updateobjects/fake_model.mode

Azok, kéne szerezni belõlük egyet még a következõ patch elõtt 😄

"Az érdekelne engem, h ha a HE lövedék nem üti át a páncélt (ami elég valószínû magas tiernél), akkor kb mennyit sebez? Van erre vmi "szabály" esetleg? Mondjuk a kiírt érték 50%-a vagy ilyesmi."

Nem láttam szabályszerûséget, elég lutri hogy mennyit sebez. Viszont magas tiert is szépen sebez (gyakorlatilag mindent, minden irányból) ezért ahogy elõttem is irták, kevés odafigyelést igényel. Pláne olyan mapokon (pl himmel, ruinberg) ahol ugyse látsz mást csak a támadó heavyki orrát, amit semmivel nem fogsz átütni.

Amúgy meg, ha ragaszkodsz a pontos ágyúhoz, pakolj abba is HE-t, hogyha látsz közeledni mondjuk egy IS3+ tankot, akkor tudj vele kezdeni valamit. 1-2-5% még mindig többet ér mint a ding.
Nekem gyakorlatilag minden tankomban (beleértve az IS4-et is) van HE berakodva, cirka 70% AP 30% HE arányban. Nem egyszer volt életmentõ (pl 5%-os nagy tierû ellenségnél, ahol ha nem ölöm meg HEvel akkor kinyir, és nem volt már rá lehetõség hogy megkerüljem)

t-54-esek elég cheat tankok a 122-es d25-t ágyuval alig birtam sebezni rajta. persze saját vélemény.

DummyBoy
#15692 - 10.00-tól 15.00-ig elvileg pihi van ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

TVelvet
Nem tudjátok a játék hol tárolja a szerver címét?
BoneDragon
Karbantartás van?

ximix
Sziasztok
Az angolosítás sikerült így már klafa a game.
Ma kipróbáltam az .com verziót, de nem tartott sokáig 1:56 percnél még mindig csak a random select-nél keresgélte az ellenfeleket ki is léptem rögtön, a .ru 1-2 másodperc és már map betöltése van.
a.carkey
mod! 😊

A medve nem játék.

DummyBoy
Üdv!

Az elsõ 122-es nem igazán éri meg rá, ellenben a másodikkal egy nagy böszme SU100-á válik a SU152 ... Én szeretem 😊

Ha szereted a sniperkedést, akkor érdemes lehet kitolni õket, ISU-ra is jók ... a 122-es közel 10-es ROF-al kellõképp kemény ellenfél lehet elég magas Tierig, persze szembõl ez sem sebez mindent a 175-ös átlag penetration miatt ...

Az egyetlen hátránya hogy pénzköpõ, viszont legnagyobb meglepetésemre még defeat-al is ki lehet jönni plusszban ... nem keresem vele halálra magam ,de volt már 53k kredites köröm vele.

Én is jól elvoltam az alappal, de mióta megvan a 122-es, fõleg ez van fent ... akkor kerül vissza a 152-es ha nincs prémiumom ...

Mondjuk Hummelsdorfon mindig visszasírom a 152-est 😊 Oda de jó lenne 😊

@I.C.ram: A 7,5-ös elég jól sebzi a heavyket T8-ig, csak okosan kell használni, lényegesen több odafigyelést igényel mint a 10,5 ...

A 10,5-esel meg low tier battle-kban lehet nagyot aratni, majd minden tank oneshot ...

Én próbáltam mindkettõt, PZ4-en és Stugon is, mind a kettõn a 7,5-es van most fent, nekem jobban fekszik 😊 De ez nagyon szubjektív.

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

I.C.ram
Én amúgy a 105-öst használtam többet, mert baromi idegesítõ volt, hogy picit távolabbról már oldalról se tudtam megsebezni egy heavyt.
I.C.ram
Hát egy nagyobb tierû heavy ellen a 105-ös olyan 5-10-15%ot vesz le, távolságtól függetlenül + a legtöbb esetben critical hit, ami sebzi valamelyik modulját is. Szóval inkább támogató fegyver, mint támadó. 1v1-ben nagyon esélytelen leszel, de egy-egy heavy mögött megbújva elég jó kis harapásnyomokat tudsz produkálni.

75-ös ágyú meg alig tudja sebezni a heavyket, csak max oldalról, hátulról. Szóval szintén taktikus játékot igényel, de a mediumok ellen nagyon hatásos 1v1-ben is.
popey8
Huh, de jól benéztem! Kösz I.C.ram, akkor ennek fényében már nem kérdés, h melyiket választom. Viszont az még mindig érdekelne, amit #15706-ban kérdeztem. Mivel ugye sokan ajánlották már a 105-t. A sebzése nagy ha átviszi a páncélt, de ez a nagyok ellen esélytelen. Ok, h elviszi a modulokat, de átütés nélkül is többet sebez, mint a 75? Ezért érdekelne, h van-e erre vmi "szabály" v adat, amibõl rájöhet és összehasonlíthat az ember.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

I.C.ram
Minél kisebb, annál pontosabb. Ez az érték azt mutatja, hogy 100 méteres távolságból hány méter sugarú kör a szóráskép. Szóval minél kisebb az érték, annál jobb.
popey8
Bocs 0,48! Miért nem lehet itt szerkeszteni a hsz-t?😊

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

popey8
Nem keverem. A 75-nek 0,31, a 105-nek ,048 a pontossági értéke. Ez papíron, a tapasztalat már más kérdés.

RatBaG
valoszinüleg kevered a szamokat, mert a 105ös rohadt pontatlan a 75öshöz kepest.

Per Aspera Ad Inferi.

popey8
Nem tudom eldönteni, h a PzIV-re melyik löveget rakjam fel (105 v hosszú 75). Én igazából a páncélátütéses dolognak vagyok a híve, a robbanó lövedékekkel szemben. Ráadásul elég sokszor keveredek közelharcba és emiatt a ROF nálam sokat számít. Szoktam azért távolabbról is szórni a népet, arra meg ugye jobb a 105, a pontosság miatt. Több tapasztalatotok van, mint nekem, szal talán fogtok nekem tudni segíteni vmiben. Ez talán eldönti a kérdést. Az érdekelne engem, h ha a HE lövedék nem üti át a páncélt (ami elég valószínû magas tiernél), akkor kb mennyit sebez? Van erre vmi "szabály" esetleg? Mondjuk a kiírt érték 50%-a vagy ilyesmi.

marko37
Sziasztok, kérdezném hogy a nevek mellett látok "váll lapokat 1 2 3 " mivel érdemli ki az ember azokat?

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

Az IS3 nem farmgép, igaz, nem nagyon lehet vele minuszba menni (prémiummal természetesen), de farmolásra a Tier7 sokkal jobb.
Azért arra jó, hogy amikor az XPt gyûjtöd vele a jobb cuccokra, minden további nélkül meg tudod venni, és ki tudja, az IS4 egy jó nagy részét is megtermelheted vele XP gyúrás közben 😊

Azoknak a tanácsát kérném akik járatosak az orosz TD-ket illetõen. Most vettem egy SU-152-t, és az lenne a kérdésem hogy megéri e fejlesztgetni rá a 122mm-es lövegeket, vagy elég jó az alap 152-es. Csak mert az alap löveggel nagyon hatékonyan aprítom a népet, de nem tudom jobbak e az újabb lövegek rá.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

10,5 L/52

Achmed927
Szép kis stat. Mekkora az az új ágyú ?

kerla
nem voltam 1 hétig és woá, mik történtek! új patch, új map, még szarabb királytigris, királyabb amcsi tankok, woá :-)

Na most, hogy felkerült az atom ágyú a Panther2-re, kezdetét veheti egy szép barátság :-)

BoneDragon
Úristeeeen!! Ma már 50k cretidet sikerült kifarmolnom is3-al O.o<#banplz> Azért azt hittem nagyobb farmgép.

Eagle16
Nem, az EU verziót. Ha az oroszról lenne szó akkor odaírtam volna külön.

Cukii: 😄D

zoltang: ja, csak a játékban nem ennyi az tuti. Ahogy becélzom az ágyút a Mauson, egybõl zöldre vált a célkereszt, egy 198mm-es átlag átütéssel rendelkezõ ágyúval...nem tudom hogy 160mm-e pontosan, csak írtam egy számot, de az Object csodáé biztosan 300mm, mert Overlord írta.

Amúgy azt is írta, hogy a front rész sérülékenységét is javítják hamarosan. (a sárvédõk könnyen átlõhetõk a Maus-on szembõl, mert az csak 100mm vastag, de ahogy látszik a képeden is, mögöttük a lánctalp van, szóval nem kéne HP veszteséget szenvednie, csak lánctalpsérülést)

A végére a mai napról pár kép, avagy mi történik akkor ha több mint 2 T-54-es van egy csapatban:

nálam elég egyszerû a szabály: ami-szovjet testre manuálisan, németre autoaim

De remélem az orosz verziót baszurgálják.Vagy nem?

Cukii
Az ilyeneken olyan jókat tudok virulni<#nevetes1>

Talán helyesen... 😊

ekv. = 220mm + lövegpajzs (>200mm)
Eagle16
Holnap 10:00-tól 15:00-ig nem lesz szerver, az adatközpontot buzerálják 😊

Eagle16
Az Object-nek 300mm, a Mausnak 160 😄D

Csakis a balance miatt...

Akkor az object 704 320mm és a maus 460mm-es lövegpajzsa?

Nem hazudik, a torony elöl 178, a lövegpajzs egy 202-279 millis öntvény. Értelemszerûen ott vékonyabb, ahol van mögötte még páncél (vagyis a torony maga). A pajzs viszont szinte takarja az egészet.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Nyilvánvaló ott kell lõni, a test a gyenge pont. Ha megengedi neki a T29 hogy ott lõdd kb halott, szerencsére minden pályán van rengeteg olyan hely amit egy T29 remekül kihasználhat.

Artyra meg pont annyira érzékeny mint minden más tank... 😊