World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Én eddig nem láttam igazán elfogadható magyarázatot a lepattanás számítására. Azt nem tartom valószínûnek, hogy az engine fogja magát, megvizsgálja, hogy a lövedék hány fokban éri a páncélzatot, majd ez alapján meghatározza, hogy lepattan róla a lövedék, avagy sem.

Láttam egy képet valamelyik fórumban, hogy azt figyeli, hogy a lövedék a jármû részegységéhez viszonyítva Z tengelyen (tehát felülrõl) nézve hány fokban csapódik be, és ha a felületre merõlegesen 70° felett van, akkor 'bounce'. Ez azonban biztos hibás, hiszen nekem pattant már le kõ 0°-ról (vagyis teljesen merõlegesen rálõtt) lövésem is, nem egyszer.

Én arra tippelek, hogy van egy százalékos esély minden részegységnél, és a szerver végez egy egyszerû véletlenszerû számgenerálást, ha a megadott érték alatt van, akkor lepattan, ha felette, akkor átmegy.

De ez szigorúan a saját meglátásom.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Eagle16
A lepattanás esélye gondolom attól függ, hogy mennyire döntött a páncél.

A belinkelt ábrákon látható, hogy az Object frontja 10 fokkal jobban meg van döntve.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

[NST]Cifu
Az, hogy a lepattanás random faktor, még nem teszi lényegtelenné. Ha van az Object 704-nek 30% esélye, a JT-nek meg 10% esélye (a hasamra csaptam), akkor annyit tesz, hogy 10 lövésbõl 3 lepattan az O704-rõl, a JT-rõl meg csak 1. Ez pedig ha kettõ egymás ellen megy, annyit jelent, hogy az O704 kapott (arányaiban 10 találat esetére számolva) 3x540 = 1620 hp-t, a JT viszont csak 750-et. (ha bele akarsz kötni, akkor a képlet persze hibás, hiszen a RoF-ot kellene beilleszteni, nem pedig fix lövésszámot)

A való életben is rengeteg önvédelmi rendszer, legyen szó vadászgépek csali szórójáról, egy hajó közellégvédelmi rendszerérõl, vagy egy harckocsin alkalmazott aktív védelmi rendszerrõl, csak esélyt ad arra, hogy a beérkezõ rakéta nem éri el a védendõ jármûvet. Viszont ezek nélkül meg ennyi esélye se lenne a túlélésre.

Szóval ne becsüld alá az esélyét a lepattanásnak! :)

Hm ezek szerint a JT Front alsó része is 150mm ezt eddig 100mm-nek hittem mint a KT-nél. Ejnye a fejlesztõk meg egy 100mm-el szúrják ki a szemünket. <#banplz>
ximix
A JagdTiger még egyszer
ximix
Itten vala objekt
.

.
Object 704
Wikin
Object 704

Itten meg JagedTiger
.

.
http://www.airlandsea.info/2009_12_20_archive.html
/Nekem megvan mind a kettõ TD, és azt kell mondjam, a JTvel "kicsit" nagyobb biztonságban érzem magam, mint az ojjektel...A lepattanás teljesen random faktor, úgyhogy azt hiába mondod. Lövegpajzsra meg a hülye lövöldöz csak. :P A bl10 pedig manapság már egyáltalán nem nagy szám.

Megint megtalálta a fiókban a vodkásüveget...

Eagle16
Nah most meg már jövõhét végérõl beszélt Overlord az EU szerverekkel kapcsolatban...bár nem lepõdtem meg, kb. óránként változtatnak mindenen.

[NST]Cifu
Hopp, teljesen jogos az öt pont, megfeledkeztem a T30-ról, maxima mea culpa.

Eagle16
Az egyik legjobb alfa sebzésû :) A T30-ason is hasonló teljesítményû cucc csücsül.

[NST]Cifu
Azt kell mondjam, hogy elég szépeket sebeznek azok a narancsok. :)

[NST]Cifu
Tedd hozzá a 260mm-es lövegpajzsot, ami a teljes front részének kb. 1/5-öd részét teszi ki, tedd hozzá, hogy a frontális keresztmetszete kb. 2/3-a a JT-nek, tedd hozzá, hogy a páncélzatáról messze nagyobb eséllyel pattan le a lövés, tedd hozzá, hogy a láthatósági értéke kb. 10x jobb, mint a JT-nek, és tedd hozzá, hogy a játékban lévõ legjobb alpha damage-û, nem arty ágyú van rajta.

Szóval lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, de nekem valahogy nem úgy tûnik, hogy az Object 704-nek panaszkodni kellene. Eleddig viszonylag kevésszer kerültem 1 vs. 1 helyzetbe O704 ellen JT-vel, most így hírtelen három jut az eszembe, de kettõt õ nyert meg (egyet úgy, hogy végig nem láttam, lõnni nem tudtam rá pontosan, csak megeresztettem egyet oda hozzávetõleg, ahonnan a lövés jött, a második esetben három lövésbõl kettõ pattant le róla), egyet én (itt viszont irtó hülye volt az O704 játékos, mert a elõre rohant egyedül, és a faluban, oldalról kaptam el Malinkován, így nem tudott rám fordulni).

Ja, csak mióta nerfelték a bl10-et, mintha naranccsal dobálóznék.

ximix
Ez se rossz T-90 és a védelmi rendszere hogy harc helyzetben hogy állná meg a helyét az más kérdés.
http://www.youtube.com/watch?v=LXIoDLVT-Jw&feature=related

Jaj tezstvíreim ez meg itt a susogo nadrágos reszájkling menedzserek mennyországa http://www.youtube.com/watch?v=QDFywHrfmXQ&feature=related
Eagle16
Meg még egy-két apróság...alacsonyabb, ami abban is segít hogy messzirõl ne találják el egykönnyen, frontális lövésektõl szerintem nem megy tönkre a motorja, oldalról erõsebben páncélozott, gyorsabb mint a JT, jóval nagyobb szögben mozog az ágyúja és ugye maga az ágyú...hiába lassú, az egy lövéses max. szerintem sokat számít.

Felõlem 1000 HP-ja is lehetne a JT-nek, ha ezeket tudná.

Igen, de az Object jobban álcázza magát, és jó eséllyel pattannak le róla a lövések. A lövegpajzsa meg gyakorlatilag átlõhetetlen.

Ezzel szemben, csekélység, hogy csak 120 mm a frontpáncélja

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Figyi már, object 704-nek 120mm-es frontpáncél + 1350 HP jutott. Szted ez mennyire tier9? Semennyire... Akkor buffoljuk még 400mm-ig a JT páncélját.

ez a javelin hmmmm
olyan dejavu érzésem van, hétközben nem játszok sokat, mert edzek, de hétvégén, óránként láttam ilyet, csak akkor s51-es lõtt és az is-1-est vagy 3-asomat, de az eredmény a videón látható lett :)
[NST]Cifu
Ez egy "mókolt" teszt, a küzdõtérbe (nem alá, ahol amúgy a lõszertároló van) bepakoltak 150kg nem túl stabil robbanóanyagot. Szó se róla, egy valódi T-72-es sem úszta volna meg simán a találatot, no de azért nem is párolgott volna így el. :)

Ulvar
Kedvenc FPS játékom mai napig.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

I.C.ram
Operation Flashpoint volt még nagyon király. Ott nagyon észnél kellett lenni a tankokkal.
ximix
Annó ez sem volt rossz game fõleg az tetszett, hogy a T-72 volt valami tolólap szerûség és betudtad magad ásni http://www.youtube.com/watch?v=k4ixInV7a3c&feature=related

Ez meg csak érdekes fõleg a második kamera állás
.
http://www.youtube.com/v/4R3oVOcKEQo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Eagle16
Szóval valami ilyesmi most a menetrend:

EU servers -> open beta -> clan wars beta -> game release & hard wipe -> clan wars release & clan wars wipe (global map wipe)

Az EU szerveres rész már a héten jön, szóval úgy nézzétek.

Ajánlom mindenki figyelmébe a Bf1942 Secret weapons of WWII-t abban ki lehet próbálni a jószágot.
Valóban jó az észrevételed. Kettõvel magasabb ágyúk és kb 1,5 szorzó a tûzgyorsaságra. Bár kétlem hogy a 155-ös megkapja az 1,5-ös szorzót, akkor iszonyatosan erõs lenne.

De a legutóbbi patch óta a 120 mm-es ágyú is tier 10-es, tehát az amerikaiaknak két tier 10-es ágyúja van nehéztankokra, mivel ha a T34-re (tier 9-es) is 155 mm-est lehetne tenni akkor T30 lenne, nem T34. A jelenlegi elcseszett besorolás miatt van ez így, de már vannak elképzelések hogyan javítsák ki.) Lesz javított usa tank fa. Abban nem lesz külön T28 és T95, hanem egyetlen gép lesz T28/T95 néven. Véleményem szerint a gyengébbik TD, ebben az esetben a T28/T95 kapja a gyengébbik ágyút a 120 mm-est, az erõsebbik a T30 (az a mostani tier 10-es heavy amit majd tier 9-es TD-ként sorolnak be) az erõsebbet a 155 mm-est.
Ha megjelennek úgy az amerikai TD-k még a javított tank fa elõtt, akkor külön lesz T28 mint tier 8-as és külön T95 mint tier 9-es. Ez esetben szerintem a T28 120 mm-es, a T95 155 mm-es ágyút kapja majd meg.

A valóságban a T95 szinte ugyanaz mint a T28. Minimális módosítás után egyszerûen átnevezték a T28-at T95-re. Eagle már rakott be képet a WoT-os T28-ról, az egy korai prototípus volt még oldalanként egy lánctalppal és más frontkiképzéssel. Ezt a prototípust késõbb továbbfejlesztették és abból lett a Patton Museumban jelenleg is látható T28/T95. Eagle által berakott képen szerintem 120 mm-es ágyú volt a T28-ason.
Azért a BF1918 mod se volt kutya
Cukii
A régi szép Bf42-es évek. De szerettem azt a játékot, mekkora újítás volt repülni, tankozni, és gyalogosan menni + hajók...ehhh. De nálam a Forgotten Hope mod vitt mindent...lehet fel is rakom<#circling>

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni õket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Abból viszont már tényleg lincselés lenne<#wink>
LSSAHPAUL
:) Rosszúl emléxel, az m10 heavy tanknak volt beállítva de akkora a lánctalpvastagsága hogy egy félamatõr is meglövi 20 tank távolságból. Mi még mindig nyomjuk a tankladdert ahol az egyik oldalt m10 van a másik oldalt tigris és semmi esélye nincs az m10nek a tiga ellen. Viszont a csiter tank az a T34/85. Olyan a tûzgyorsasága mint egy pz4-esnek, pici a lánctalp-vastagsága(mint a tigrisnek) ugyan vannak gyenge pontjai de mozgásközben csak a legelvetemültebbek céloznak kupakra :)
Na a lényeg hogy m10-el ha meglátsz egy pz4-est akkor jobb ha behúzódol valahova vagy elkezdesz teljesgázzal felémenni közben jobbra balra ingázni hogy a lánctalp máshova essen hátha packet-lossa van az ellenfélnek :D (lánctalp)

Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.

Beraknak egy Leopárd II modellt loltraktor tulajdonságokkal, és kész is.

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Hát ezt nem tudnák annyira <#nevetes1>
"Addig voltak jók amíg nem találták el õket."

Ezzel azért voltak így egy páran!<#nevetes1>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

OP? Úgyis legyengítenék, mint minden német tankot...

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Leopard II-t? leopard II
Na az lenne az OP :D
Leopard kettõt nem fognak betenni?

Mert a T95-rõl nem találtam érdemleges információt, s mivel a legtöbb TD esetében igaz, hogy 1 tierrel nagyobb ágyút kap, s mellé még másfélszeres tûzgyorsaságot, ezért gondoltam úgy, hogy az amcsiknál se lesz másként.

Mibõl gondolod, hogy a 155-öst kapja meg, és hogy gyorsabban tölt majd?

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Erre én is kíváncsi vagyok, de ha a T95 megkapja a 155mm ágyút, s kb. másfélszer fog gyorsabban tölteni, mint a T30-as, akkor ott bizony megy majd a sírás, meg az OP-zás! :)

Egyébként a T95-nek már nem lesz forgatható tornya, igaz?

Én azért nem vagyok ennyire alragadtatva az amerikai páncélvadászoktól. :) Addig voltak jók amíg nem találták el õket. Az akkori leggyengébb páncéltörõ ágyúk is könnyedén átüthették akár szembõl is bármelyikat az általad említett 3-ból.

Tényleg elgondolkoztató milyen ágyú lesz rajtuk. Az M36-oson szerintem lesz 105 mm-es. Az ágyú 9-es szintû és mivel TD lesz nagyobb lesz a tûzgyorsasága olyan 9 lövés/perc körül, kétlem hogy lesz hozzá 120 mm-es. Amire semmi panasz nem lehet majd. Az orosz és a német társa is hasonló képességû ágyúval rendelkezik, mint amilyen feltételezhetõen a 105 mm-es TD ágyú lesz. Az elõnye a forgatható tornya lesz.

A 120 mm-es ágyút szerintem a T28/T95 kapja majd meg. Ami szintén jó ágyú lesz, véleményem szerint ez is olyan 9 lövés/perc körüli tûzgyorsasággal rendelkezik majd. Ami 248 mm-es átütéssel és 400-as sebzéssel szintén megfelelõ lehet a szintjéhez képest.
Ejjó, ezt el is felejtettem <#taps>

Jeffjohnson
Ezzel tisztában vagyok ettõl még áll az ,hogy "hülyeségnek tartom a mapok kb 80%án"

RatBaG
muszáj vagyok, miután kikerültem a lángoló roncsaitokat <#eplus2>

Per Aspera Ad Inferi.

"hogy ne lõttek volna egybõl vissza, mikor magamnak scoutoltam és nem volt társ elöl..."

Szoktál úgy is játszani? <#nevetes1>

Pedig van ellenarty tevékenység igaziból is.A háborúban még visszametszéssel csinálták a kidolgozók.De ez bonyolult szakmai téma.:D

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Nekem IS/IS3/T-43/T-44 tankokon is van wet rackem, pont azért, amiért irtad is.

T-44 esetén még igy is sokszor ellövik már elsõre is a racket, de legalább nem robban fel.

- vegyél wet rackot az IS3-ra
- mindig legyen betöltve a 3000 credites repair kit, ha kilövik a racket utána megjavithatod vele és még 2 percig fullosan üzemelsz.

Jeffjohnson
JT motorját szinte lehetetlen eltalálni. Beesési szög miatt. Meg ki az a hülye aki azt kockáztatja ,hogy semmilyen sebzést sem ér el csakhogy 100 ból 1x valahogyan motort találjon én mindig a jármû kb. mértani közepét célzom nagyon ritkán ugyan szoktam AP vel szórakozni ha betalál az tud nagy sebzést okozni (1cm mellé megy akkor meg 0-t) de az sem 1 lövéses halál azt eddig csak oldalról sikerült és az is szerintem ammo rack volt. Tény az arty a TD-k egyik legnagyobb ellenfele ami elõl ráadásul el sem tud bújni de ez a jövõben sem fog változni inkább érdemes felrakni egy spall linert és elfogadni azt ha egy arty kilõ. Mintahogyan az arty is elfogadja ha az elején 1 A-20/Leo/akármi felderíti és az ellen rommá lövi aztán mozizhat a kör végéig. Amúgy a counter arty is komolyabb mint régen bár én ezt hülyeségnek tartom a mapok kb 80%án de ez egy másik téma.

DummyBoy
Bizonyos vallásos kultúrákban a game over után respawn van :)

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Passz!Lehet,hogy az utóbbi idõben csináltak vele valamit,de anno amikor én IS-3-at nyomtam,nem vettem észre ilyesmit.Pedig stabi,rammer meg álca volt rajta csak.Fullosra fejlesztve a IS-3 minden pillanata élvezetes volt.:)

Igen az IS-3 az ilyen. Meg kell rá venni a wet ammo nevû kiegészítõt. Akkor már jobb lesz a harcértéke.