World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FAQba nincs, de az alapozóban talán megvan. De mindjártt beleirom a FAKKba.

Pszichoanalizised tökéletes, szerintem aki dedikált medes (mint például én az "aranykorban" meg most mióta volt értelme a T-44et ismét elõvenni) pontosan ezt a repesztõs, odavágok, kamikáze vagyok de megölöm az artyt játékstílust favorizálja, leszarva hogy egy csata kb 2 percig tart majd fizetni kell a 15k-t a javitásért.

Tegnapi élményeim pont errõl szóltak: malinovkán ugyan nem, de prokhorovkán, komarinon és a sivatagoson voltak ugyanazok az élmények: T-54-ek, T-44-ek, VK3002DB-k összeálltak az elején 3-4en. Megvártuk amig kicsit beindul a csata, és tettünk egy teljes kört - lezúzva elõször az egyesével szembe jövõket, utána a zászlónál az artikat majd a végén segbedurrantva azokat, akik el voltak foglalva a mi heavijeinkkel.

5 percnél egyik csata sem tartott tovább. Viszont ha kicsit is bizonytalan volt a fõ húzó med, esetleg a többi med fedezékbõl akart lõni, akkor nem sikerült lendületet szerezni, és általában az elsõk között, kill nélkül haltam meg. Vagy belefutottam egy IS7-esbe, ami elõl még ezzel se lehet meglógni 😊

Viszont ekkor is 800-900XPs victoryk lettek, gondolom azt a kis elõnyt hogy megmutattam hol vannak az artyk, az ellenséges fõerõ, a csapat ki tudta használni. (pedig ha belegondolunk, a másik oldalon életben maradt az engem ellensúlyozó Tier9es, ami akár IS4/VK45 is lehetett)

köszönöm a segítséget!

DummyBoy
Ez tiszta alkímia ... egy titkos tudomány ...

Hiszen a jobboldali "Convert Experience" gomb is úgy el van dugva ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Ulvar
FAQban nincs leírva...most nézem én is...valaki tegye be hogy az aranyat hogyan lehet Free XPbe fektetni, had ne írjam már le 26x-re...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

HOGYAN CSINÁLTÁL ARANYBÓL FREE XP-T?

LSSAHPAUL
😊 utsó mondatod valszeg minden t54-es tulajra igaz.
Így utólag már nem bánom hogy barakták (eddig sajnáltam a ww2 filling miatt) mert végre izgalmassá teszi az olyan pályákat is mit Malinovka. Képesek egymaguk áttörtni a fronton szerintem azt élvezik hogy mindenki õket lövi de mégis eljutnak az ágyúkig és persze elpusztítják. Miután nincs ágyú már mindenki felbátorodik és normális gém alakul ki.
Pl olyan nekem még sose volt még az aranykorszakban se (2010.07-2010.10) hogy az is3-nak minden lõszerét kilõjem és ezért menjek zászlót foglalni..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Milyen a T-54? OP mint állat.

Ugye az elérése miatt sokat toltam megint az utóbbi idõben a T-44-el. Minden tekintetben azonos vagy jobb mint a T-44, gyakorlatilag a T-44 összes gyengeségét megszüntették. Értem ezalatt:

- az ammo rackja mint egy svájci bank atombiztos széfje. Ha szénné lõnek is benne (mert hülye vagyok, és bemegyek a tömegbe), a rack sosem sérül, még wet rack hiányában se. T-44-en pont forditva van, ott a meccsek 80%-ában még wet rackkal is ellövik a lõszertárat, ami ugye nagyban redukálja a használhatóságot. Fõleg ez volt rossz a T-44ben.

- ugye a track repair sebességrõl mindenki tud, t-44en a javitókészletet rendszeresen használtam a láncalp visszarakása céljából. Itt nem kell, repkit nélkül is fellökik sitty sutty (igaz, vettem tooboxot meg 2 ember már közel 100% repairral van)

- ugye a páncélzata is legendás. T-44-et ha trackelik, onnantól kezdve nem él sokáig. T-54 az ellenség szájában 2-3 trackelést is túlél.

-HPban is jelentõsen jobb, mert ha elkövetem azta hibát hogy a seggemet mutatom egy KT-nek 😊 akkor is 3-4 nem lepattanó találatot minden további nélkül kibir, és még modul damage se lesz.

- az elsõ két ágyú alapvetõen ugyanaz (100mm) mint a T-44-é, viszont nagyobb ROF, és - gondolom a magasabb tier miatt - kevésbé pattog. Jellemzõ hogy harc közben elég autoaimmal lõni miközben körözöl, és pl KT-t/Panther-t még igy is nagy valószinûséggel átüti. Az egyetlen amire nem lövök autoaimmal miközben körözök az IS4/IS7 meg az US heavy-k. (VK45/Maus az gondolom szintén ilyen kategória).

Nem tudom mi lesz ha megszerzem a 3. ágyút, de az még brutálisabbá fogja tenni.

- a manõverezése, gyorsulása jelentõsen jobb, mint a T-44-é. Hihetetlen jól fordul, sokkal jobban mint a T-44 (meccsek elején miközben várok a scoutokra hogy elfogóvadász játsszak, szoktam full gázzal helyben köröket leirni. A T-54 gyakorlatilag fele akkora rádiusszal fordul)
A Leohoz tudnám legjobban hasonlítani ebbõl a szempontból.

Egy nagy hibája van: rohadtul túlbizakodottá teszi az embert, pillanatok alatt azt veszed észre hogy megint full gázzal döngetsz az ellenfél zászlójához miközben tudod hogy valószinüleg még mindenki ott van. Nyilván ott szétkapnak mint a szart, de gyõzelem esetén 800xp meg 25k credit alatt még ekkor se kaptam - pedig szerintem csak scout bónusz volt.

Gyanitom a reward szorzója is jobb lehet mint az átlag, mert T-44el ilyen esetekben nagyon karcsú XP jött.

Egyszóval, ahogy vártam, egy brutálisan sikerült tank, megérdemel egy nerfet.

xp-m annyi van mint a rosseb, az arany a limit. Minden tankomon van minimum 20-30k plusz XP, Leopardon vagy 60k, hummelen is 100k volt (még a nerf elõtt sokat toltam)
Aztán fõleg mióta a duplázó miatt minden - régebben nem használt tankommal megyek egy kört, az általában 1500 XP naponta olyanokon is mint az IS vagy a T43 😊 Igaz, naponta 2 óra biztos elmegy arra, hogy letolom a kötelezõ duplákat, mielõtt konkrétan ráállok arra a tankra amit gyúrni szeretnék.

Eddig nem költöttem konverzióra, mivel úgy volt hogy lesz softwipe (és akkor ugye csak pocsékolás free XP-re konvertálni), de mivel úgy néz ki nem lesz, fogtam 2000 aranyat azt csináltam belõle free XPt.

erdos
Azért a Jadtiger meg a nagy TD-s témához hozzászólva azt sem kell kifelejteni hogy a játékban mi az elfoglalt szerepe és itt az árra gondolok. Árban ugyanannyi mint egy Tier 9-es nehéztank és ha szembekerülök a JT-vel az én VK45-ömmel akkor finoman szólva is kétesélyes a menet. A T10-es tankok közel dupla annyiba kerülnek, ehhez képest viszont sokkal jobban ütik õket mint én a VK-val. A láthatósághoz nincs hozzáfûznivalóm, az tényleg el van b@szva :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

BoneDragon
Mivel szedtél ki ennyi free xp-t?

Eagle16
Vagy a Pz. IV túl nagy 😄

Végül is sokat nem számít az a 10-20cm, csak néhol azért fura.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Fritz Von...
A KT is sokkal kisebb, mint amilyen a valóságban volt. Állj egy PzIV mellé, és meglátod. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Eagle16
Amúgy néhány helyen komoly méretaránybeli problémák vannak a játékban...

Játékban meg ekkora:

Fritz Von...
Mesélj, milyen? 😊 Én még egyelõre csak a T43-nál tartok.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Eagle16
Milyen messzirõl lõttél rá? Csak mert a távolság függvényében csökken az átütés ereje. Pl. Sherman-el is látszik, az M5 Stuart 105mm-es HE-vel közelrõl teljesen zöld, míg kb. 300m-rõl már teljesen piros, olyan messzirõl már nem tudom egy lövésbõl kilõni.

ui.: soft wipe elõtt az összes tankra auto aimmel lõttem bl10-el, mert nem volt értelme célozni....

vk4 vol1.:
152 BL-10-el lövöm: 3 pattan le a testrõl, 2 a toronyról. Engem ott üt át ahol akar, kilõ a faszba.
vk4 vol2.:
130 s70-el lövöm: kb 10 pattan le a testrõl, tornyot nem is mertem lõni. Engem ott üt át ahol akar, kilõ a faszba.
Ezek után mondja nekem valaki, h nem elég erõsek a német harckocsik!!! GRRR NERFET NEKI!!!!

Achmed927
Gratula !!!!!!! 😄

Ja, az X+1-et úgy értettem, hogy teljesen más játékstilust képviselnek mint a hagyományos heavyk esetében. Amúgy mint a 4 US heavy tényleg egykaptafa, és mivel a T29 nagyon erõs helyrõl indul, nekem T32 felett nem is kell a többi.

A premium tankok is termelnek xp-t és pénzt? Mert már azon gondolkodom, hogyan tudnék leggyorsabban eljutni a T-34 és a M4 Sherman-ig a teljes törlés után.
Ezzel a két tankkal, meg egy kis arannyal nagyon gyorsan fejlõdhetünk. 😊
Többé-kevésbé egyetértek veled. Valóban jól kiegyensúlyozottak, jól lehet velük játszani. Azoknál a tankoknál amikkel játszottam számomra az a mérvadó, hogy mennyi az átlag xp és a túlélési ráta velük. Mindkettõben egész jó, a T29 és a T32 is. Igaz ezekkel akkor toltam amikor volt még nekik a +20% páncélvastagság bónusz.
De nálam sajnos épp az amerikai nehéztankok x+1-ik típúsú harckocsik. Mégpedig azért mert nálam sokat számít, hogy hogyan néznek ki a harckocsik. Ami nem tetszik azzal nem nagyon játszok, csak annyit amennyit muszáj. Például nem használom az IS-3-ason a fejlesztett, T-10 tornyot mert szerintem csúnya. Tudom hogy jobb, meg is vettem még mindig meg van, de nekem nem tetszik. Nem vettem meg a VK4502-t se mert az se tetszik és a mivel a Maus még annyira se tetszik, ezért nincs miért megvennem a VK4502-t. Ezen a téren nálam az amerikai nehéztankok elvéreznek, tier 7-tõl tier 10-ig szinte ugyanúgy néz ki az összes, csak minimális a különbség köztük. Már december 25-e óta ki van fejlesztve a T34 annyi creditem volt hogy kétszer megvehettem volna, de inkább nem. Majd meglátom milyen lesz a javított US tank fa, ha valóban lesz Super Pershing és M103 és jól is néznek majd ki akkor talán nekiállok az amerikai nehéztankoknak. De a jelenlegi állás szerint amerikai nehéz tankjaim nem lesznek.

Viszont Eagle16-al ellentétben nem nevezném õket mozgékonynak, de azért nem is lomhák. Inkább olyan kielégítõ a mozgékonyságuk. Komolyabb probléma nincs velük, ha meg van már a fejlesztett futómû. A jelenlegi nemzetek közt az amerikaiak a leggyengébbek mozgékonyság terén a tier 6-8-as nehéztankok közt.

Ami nagyon tetszik az amerikai nehéztankokban az a 90 mm-es ágyúk APCR lõszerrel. Az valami fantasztikus. Most hogy van 15000 aranyam kipróbálltam õket. 83-88 mm-el vatagabb páncélt ütnek át. 😊 Meglepõdnek a tier 9-10-es gépek játékosai amikor elõször bekapják a 90 mm-es APCR-t. Ráadásul a 90 mm-es ágyúk nagyon sok harcjármûre felszerelhetõek, elég gyakoriak (3 közepes és 4 nehéz tankra). Az oroszoknál és a németeknél nem nagyon éri meg a magas szintû ágyúkhoz az APCR lõszer. Csak 35-45 mm-el erõsebb. Persze van egy-két kivétel.
Rányomtam 60k Free XPt, manõverezés a toppon meg a középsõ ágyú. Rádiót el is felejtettem feltenni 😊
Majd partizunk 😊

erdos
ki van fejlesztve? mekem csak a rádió és a közepes löveg van még rajta, a sebesség és a fordulékonyság nagyon hiányzik.

Nekem már az elég, hogy nem rackolják állandóan és jóval keményebb. Nem is kéne rá brutálabb ágyú.

erdos
Én is énis 😛
Megint más dolog hogy most még elég csirke de a közepes ágyúja már nem ross, ugyanaz mint a t44-esé csak 10 ROF-al...

Nálam a legjobb Tier7-es, inkább tier 7.75 😊

Eagle16
Hát én is ezt próbáltam mondogatni a hivatalos fórumon, de ott a legtöbb ember csak addig jut, hogy 102mm frontpáncél...hiába írod hogy korrekt az ágyú, jól páncélozott a torony, maga a tank mozgékony stb...ha már nincs az orrán 200mm akkor automatikusan szar és játszhatatlan...

Viszont szerintem az US T sorozat egy tipikus példa egy korrekt és kiegyensúlyozott tankra (sztem). Egyedi játékstilust igényel, nem egy x+1-ik heavy tank, viszont vannak gyenge pontjai tehát nem legyõzhetetlen. Tök korrekt tankok sztem.

Ne is mondd. Ezeken az új dombos pályákon nem lehet hull down poziciókban lövöldözni az IS tankokkal, ha a domb aljánál van az ellenfél. Malinovkán a malom mellett épp azt néztem, hogy egy T32 vígan lövöldözött az erdõben lévõkre, míg én az IS-3-asommal akkor se tudtam volna ha 30-40 méterrel hátrább állnak a célpontok. Gyakorlatilag ki kellett állnom a domb lefelé lejtõ részére hogy tudjak lõni.

Ha pedig a domb tetején lévõket kell megtámadni az IS harckocsiknak szinte teljesen fel kell menniük, hogy tudjanak lõni a célpontokra. Nem kell kapkodni, nyugodtan meg lehet várni amíg a test teteje, középsõ része nem látszik és akkor lõni.
Wáháhááááá... megvan a T-54, OP vagyok. Ebbõl ki se szállok az élesig 😊

BoneDragon
Elõfordulnak balesetek.

Mondjuk most harcoltam 34-essel szemben egy IS4-essel (IS7 ágyú), és bár csak atornyát láttam szembõl, zsinorban átvittem közvetlenül az ágyúra célozva, 3x. Szerintem nem csak én csodálkoztam.

BoneDragon
Igen, elég brutális tornyokkal rendelkeznek. Csak úgy pattog a lövedék. Legnagyobb meglepetés, mikor egy is-7 lövedék is lepattant 😊

Thx

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Eagle16
Az összes amcsi T heavy brutálisan jó, ha találsz olyan helyeket ahol csak a tornyoddal kukucskálsz ki. A T34-est is imádom, mivel negatív tartományban nagyon jól le lehet ereszteni a löveget, ez hatalmas elõny.

Eagle16
Csak ebbe nincs beleszámolva, hogy a 20%-os IS-3-ért még mennyit kapott volna ha kilövi 😊

BoneDragon
De gondolom még is-3 miatt is kaptam volna picike kis bónuszt. És büszke vagyok, mert esküszöm jobb ez a t29 mint az is-3.

Ettõl még lehetsz büszke magadra, remek eredmény 😉

Victory-ért +50% bónusz jár. 😊

BoneDragon
Egyszer vagyok büszke magamra ebbe a játékba, de akkor is elveszed a kedvemet..😄

BoneDragon
Ezt meg hogy?😊

Erre írtam, hogy elsõ ránézésre csalóka.
Ha megnézed azt írja hogy Hull Front (Upper)-nél, hogy 250mm @ 75°. Ha megnézed az oldalnézeti képet, akkor látod, hogy az nem lehet más mint a felépítmény (superstructur), mivel az 75 fokos (a vízszintestõl). Csak nem csinálltak külön rublikát a felépítménynek hanem beírták a homlokpáncélhoz. A Hull Front (Lover)-nél pedig két érték szerepel 100mm @ 40° & 150mm @ 40°. A 100 mm @ 40° az hull front lover, a másik a hull front upper. Csak az elõbb írt rublika hiány miatt így adták meg.

A test frontpáncél vastagsága valószínûleg jól van megcsinálva a JT esetében. Gondolom a JT-nél is a lövegpajzs lehet a gyenge pont a valósághoz képest.
Motorbuch Verlag - Spielberger... : Der Panzer-Kampfwagen Tiger Und Seine Abarten (1998, 208 oldal)
Marha bonyolult 😊
1791xp és 59778 credit.

Ez milyen kiadvány?

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ez valamivel talán pontosabb.

BoneDragon
Vereség
Csata: Cliff 2011. január 10. 22:02:22
Jármû: T29
Szerzett Tapasztalat: 1 194, kredit: 39 852

3 KT, 1 IS-3 és egy stug volt ellenem, 5v1. Na mondom ennyi volt.. Bebujtam egy jó kis helyre.. Sorba kiszedtem a kt-et. Mindegyik sebzett, de nem fogyott a hp-m. Érdekes... Végére csak én maradtam meg az IS-3, õ 20% én kb 35-40%. Lepattant 3 lövedék róla(sajnos) én meg az utolsóba beleszaladtam 😞 Mennyi xp-t kapok ha kiszedem?😄

ximix
Pedig jól hitted, 100 mm-es az az alsó rész. Hibás a kép. A tarrif.net-en (bár itt elsó ránézésre csalóka mert a hull upperthez írja a 250 mm-ert ami ugye a superstrukture lenne és a hull lowernél két értéket ad meg), a Tanks of WWII-n, a német és orosz wikipédián is 100 mm szerepel.