World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Nem tudod felrakni mindkettõt, legalábbis ha jól emlékszem.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szerintem igen, de max 500m. Plusz amilyen véletlenszerû most ez a visibility rendszer, lehet hogy csak azt éred el, hogy idegbeteg leszel, mert még igy is elõbb lát meg az ellenfél mint te (holott te már mindent feltettél amit lehet).

Csak hogy tiszta legyen: elit akkor lesz egy jármû, ha az összes lehetséges fejlesztés (beleértve az elérhetõ következõ tankokat) is ki van fejlesztve.
Ebben az esetben megjelenik egy checkbox, amivel azt mondhatod, hogy innentõl kezdve nem gyûjtesz XPt, azt teljes egészében a legénység képzésére forditod (5% asszem igy is megy a free XP vödörbe).

A magasabb tank kifejlesztéséhez nem kötelezõ MINDENT kifejleszteni, elég csak az útba esõ fejlesztéseket (tipikusan pl a lánctalp nem szokott ilyen lenni). Azonban ha egy tankkal sokat kell játszani a következõ tankig, akkor érdemes elõször a fejlesztéseket megszerezni, mivel hosszú távon a fejlesztések NAGYON megdobják egy tank használhatóságát.

Alapszabály például, hogy a teljesen felfejlesztett tank mindig (na jó, van 1-2 kivétel) jobb mint, mint az egyel magasabb szintû, ám alapfelszereltségû társa.
Pl sokan sokkot kapnak, amikor a VK3601 után végre megvan a Tigris, és lesz egy lomha, gyenge ágyús tankjuk, ami a közelében sincs a fullos 3601 használhatóságának.

erdos
Skacok, két látási távolságot jelentõ cucc van általában a feltehetõ extrák között, a periszkóp ami álló helyzetben ad 25%-ot meg egy másik ami mindenhogyan 10%-ot ad. Ha mindkettõt felteszem akkor összeadódnak?

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Ha elit lesz a tankod akkor az embereid felett bal oldalt lesz egy checkbox amit ha beikszelsz akkor fogja az exp-et a fejlõdésükre fordítani.
És akkor utána érvényes az, hogy minden szerzett XP a személyzetre megy?
Nem, mindent ki kell fejleszteni és unlockolni a következõt.
A wot-os rövid leírás szerint a Panzer III/IV-rõl csak tervrajz készült és sosem valósult meg.
Köszi, értem most már. Sikerült már beszereznem😊 Egyébként a Panzer III/IV irl milyen tank volt? Most a Panzer III és IV variánsok fotóira vadászgatok a Google-n de semmilyen döntött lemezût nem látok.
Az elit jármû szinthez kell az is, hogy a következõ generációs jármûvet unlockoljam?
A kritika és az értelmetlen sírás két különbözõ dolog... ott volt, utóbb te írtad hogy nyerhettetek volna (nahát, pont olyan módon ahogy én szarkasztikusan meg is említettem), egy hülye gyerek elkúrta, erre te nekiállsz a balancert szidni. Értelmes hozzá állás?

Én úgy tudom, a két loader semmiféle extrát nem jelent (amerikai tankok egy részében is két loader van), kb azt csinálja a rendszer hogy leátlagolja õket, és az átlag eredménybõl számoljaa ROF-t.

Tehát pl egy tankban egy 100 és egy 50%-os loader az 75%-nak felel meg, azaz pont olyan gyors mint egy másik tankban lévõ 1 darab 75%-os.

Azt elírtam... nem Panther volt hanem Panzer IV..

De lényegtelen, a problémát érted mégis olyan a kommented amilyen, és még én hülyézek??😄 te elsõ reagálásod annyi hogy viccesen hülyének nézel😛

Kb. úgy néz ki a topik hogy kb 3-4 ember írhat kritikát a játékról, a többi láma/loser/hülye gyerek... na de már több idõt szántunk erre mint kellene😄

TOMSILENT
Jó reggelt! Mi a faszé kell ezeknek is pont most karbantartani?....1x a héten játszani szeretnék és nem tudok mert "nem tud csatlakozni a networkhoz"....<#levele>

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Szép jó reggelt Urak!

Egy érdekes kérdésem lenne. A KV-ban ugye ha jól tudom 5 legény van a "fedélzeten". A KV-3 már 6-os lélekszámmal bír. Vegyük alapul a 107-es ágyút. Akkor a KV-3-as elvileg a 2 loaderrel gyorsabban töltene be? Vagy ez csak akkor lehetne igaz ha felteszem a ventit?

Mert ha a 2 loaderrel gyorsabb lenne (amit kétlek), rátennék egy rammert és még egy ventit, 15%-al csökkenne az újratöltési idõ? Háááááát... <#fejvakaras>
Bár van olyan tank is ahol 2 célzó van.. Lehet a fenti feltevésemnek igazságalapja?

Jé! Mûkszik! Király! Ezentúl én is fárasztalak majd benneteket! Jó éjszakát! 😊)))
Tudok már írni ebbe a vacakba?
I.C.ram
Engem meg valami 70%ról szedett szét.
I.C.ram
ráadásul ezen múlott a gyõzelem. 14%-on volt, tehát kb 1 lövés kellett volna csak, és akkor nem tudja elfoglalni azt a rohadt zászlót.
I.C.ram
Ez a T-54 mekkora egy fos 😄

KT-vel 4-bõl 4 lövésem lepattant róla kb 30 méterrõl... Õ persze végig sebzett, a ROF-ja is majdnem 2x jobb. Nevetséges.
Akkor asszem mehet a kolléga a fideszbe szóvivõnek, mert csúsztatásból ötös.

Vajon ezek után még mindig jogos szidni a balancert, ha volt odaát egy panther is, ráadásul a gyõzelem emberi hülyeség miatt nem lett meg?
Hagyjuk már kérem, és még elkezd hülyézni is...

Nem azt mondta, hogy a Tigris volt az elsõ, hanem egy Tigris volt, õ meg a második a T29-el. Ez esetben a Párduc volt az elsõ.
Így nincs logikai bukfenc. 😄
"Hogy az anyámba lehet olyan hogy nincsenek platoonban és az egyik oldalon 2db Tiger II, nálunk meg 1 Tigris én a második T29-el... kilõttem 4 enemyt, vezettünk 13-7-re persze a KT volt hátra 100%-on... na ki nyert?😄"

"Nem mondod😄 3 foglaltunk volna... Panther tovább robogott, tálán 3 befoglaltuk volna míg oda érnek a KT-k... mivel tovább ment és kilõtték 20 másodperc múlva, ezért hozzánk is elértek a KT-k.. többi sejthetõ"

Ki veszi észre a kollégánál a logikai bukfencet? 😊

Tegyük hozzá a balancer szar, ez nem kérdéses, de nem kell eldobni mindent ha a balance a legtetején lévõ két tanknál nem klappol.

Gondolom artyk se voltak, gondolom nem volt semmi ami sebezni tudta volna KT-ket, gondolom a pálya is a KTknek kedvezett igy nem tudtátok flankolni se õket, és gondolom a csapat belõled meg a Tigrisbõl állt csak.

Nem mondod😄 3 foglaltunk volna... Panther tovább robogott, tálán 3 befoglaltuk volna míg oda érnek a KT-k... mivel tovább ment és kilõtték 20 másodperc múlva, ezért hozzánk is elértek a KT-k.. többi sejthetõ

Egyébként nem értem van itt 2-3 ember aki tök hülyének néz mindenkit😊)) de mindenkinek szíve joga😄 én is ezt teszem😛

Nos, a titok az, hogy nem feltétlenül kell mindenkit megölni a gyõzelemhez 😊

venti + páncél

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

I.C.ram
KT-re milyen cuccokat érdemes rakni?

Rammert már beraktam. De a másik két helyre lövésem sincs, mit kéne.
Na nálam is ez van mindig Shermanóval😄 fölül két Sherman szemben meg két KV😄

Dühömben kiléptem, de most nézem😊

Defeat
Battle: Himmelsdorf 2011. január 14. 21:50:08
Vehicle: T29
Received Experience: 1 092, credits: 40 116

Ennél rosszabb vesztes meccs ne legyen😊

Eagle16
Az is marha jó mikor berakja a Sherman-em ellen, a KV-kat amiken 152mm-es meg 107mm-es ágyú van. És ezeket hogyan kéne nekem kilõni, megmutatja egy fejlesztõ? 152mm-essel egy lövés vagyok, 107-essel meg 2...és egy szinte berakja, velem szembe. Totál értelmetlen, egy közepes tank nem egyenrangú egy azonos tier-û heavy-vel.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Egyébként a balancerol annyit hogy továbbra is egy vicc, de kurvára..

Hogy az anyámba lehet olyan hogy nincsenek platoonban és az egyik oldalon 2db Tiger II, nálunk meg 1 Tigris én a második T29-el... kilõttem 4 enemyt, vezettünk 13-7-re persze a KT volt hátra 100%-on... na ki nyert?😄

Cukii
Természetesen mozgó célra én is manuálist használok meg amikor célzott lövést kell leadni (pl TD lánca), de vannak szituációk mikor hasznos.

Igaz, Heavy tankon annyira nem lényeg a Toolbox. Médiumon annál inkább, nem mindegy, hogy miután leszedték a láncod beléd tud e lõni még 1x vagy el tudod húzni a csíkot.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Ezt gondoltam egyébként😊 csak elõtte papír volt😊 most meg megvadult😄 de gondolom mákom volt😄

Jelenleg egyetlen medium tankom van a VK3002 DB, de ezen még semmilyen kiegészítõ sincs. Igazából még nem nagyon tudtam kitapasztalni mi az ami kellhet egy mediumra. Majd kipróbálom azokat amiket írtál. De ha nem javítják ezt a kattogást, akkor a teljesben nem lesz majd közepes harckocsim. Csak annyi ami feltétlenül kell a nehéz tankokhoz.

Tier 6 alatt szerintem eleve nem nagyon érdemes kiegészítõket használlni, mert 2 kiegészítõ már eleve drágább lehet mint maga a harckocsi. Fõleg ha csak epizód szereplõ a terveinkben az a harckocsi.

Neháztankokra alap a rammer, talán mindegyik gépemen van.
Toolboxot nem használok. Ha már 100%-os a legénység és van egy kicsi repair képességük is, akkor megvagyok elégedve a javítás sebességével. Ha jól emlékszem az átpakolható, tehát elég lenne egyszer megvenni. Maximum kétszer.
A réteges páncél vagy micsoda tényleg nem rossz, bár most már közel se jelentenek akkora veszélyt az SPG-k mint régen. (Ettõl függetlenül szerintem akármennyire is erõsek/gyengék attól még nem sok keresni valójuk van a WoT-ban.)
A stabilizátor hasznosságában még kételkedek, majd megpróbálom megfigyelni az IS-eken.

Medium tankkal úgy kéne játszani, hogy auto célzás és kis távolságon lövöldözni folyamatosan amíg a célon van az ágyú? Soha nem használok auto célzást. Nem is nagyon áll szándékomban használlni. 😊 Számomra már a manuális célzás is túlságosan flash játék hangulatú. Automatával már az akna keresõ is sokkal komolyabb kihívás lesz.
Cukii
T29-en pont, hogy sérülékenyebb a fejlesztett torony. A két oldalt kilógó "fülcimpákat" már kisebb penetrációs ágyúkkal is át lehet lõni és persze beléd is ebeznek, de majd megtudod<#papakacsint>

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Tiger,VK3006,3200DB,Grille

Fölraktam a fejlesztett tornyot és azóta sokkal jobban pattognak a cuccosok rajtam😊

Eagle16
Ha loltraktorok lövik csak, akkor még jobban bírja 😊

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Jól bírta a T29😊

Cukii
Én médium tankokon a Stabilizátor + Rammer + Toolbox kombót használom, kivéve a Párducon. Ott Rammer helyett CO2 fueltankot, valamint T44-en wet ammorack-et használok. T54en és Pershingen nem vettem észre, hogy érzékeny lenne az ammorack robbanásra vagy kigyulladásra. Pedig csak javításra vannak gyúrva a legények.

Jó darabig úgy tartottam, hogy nincs értelme a töltés gyorsítónak, azonban nem egyszer volt olyan, hogy azonos tank (T-44) meglõttem majd utána õ engem, mind a ketten 10% élet alatt voltunk. Na mondom most én fogok elõbb betölteni, de nem úgy lett...én vesztettem. Ha úgy számoljuk, hogy egy 10-es tûzgyorsaságú ágyúnál a 11. lövés ajándék akkor nem rossz.

Stabilizátort is szeretem, nagyon hasznos városi harcban mikor elõre kell figyelned, hogy nehogy fenn akadj valahol, ilyenkor autoaim és kattingatás. 100-150méterig szinte mindig talál. Én úgy vélem heavy tankra az a kit nem való, egyrészt úgyis lassabb mint egy médium ergo pontosabban céloz már menet közben, másik meg mivel ugye heavy lényegesen kisebb rizikóval áll meg mert úgyis erõsebb. Heavy-re a 15% splash damage védelmet szoktam felrakni a rammer és toolbox mellé.

Pontosabban a visszaesés után kell többnek lennie 75%-nál! 😊

Azon kell elgondolkozni, hogy a legénység 20K creditért visszaesik egy kicsit, de amíg a visszaesés több, mint 75% megéri átképezni, ha kevesebb lesz, mint 75% fölösleges.
Esetedben már alapból kevesebb, szóval jobban megéri az új tank személyzetét 75%-sá képezni.

Megint lenne egy kis problémám. Épp tank vásárlás elõtt állok, hamarosan Pz IIIról Pz III/IV-re váltok. A III-on van egy 69%-os személyzetem. Velük mit tudok kezdeni? Átültessem õket a III/IV-re, vagy vegye abba új, 75%-os képzettségû személyzetet? A 69%-os képzettségükkel tudok valamit kezdeni? Áttudom alakítani free xp-vé? Sajnos egyáltalán nem értek a személyzet kezeléséhez, ezért kellene segítség.
Valamint van már egy fullos Wespe-m és valahol van valami olyan parancs, hogy minden megszerzett XP-t a személyzetre költ. Ezt hol találom, vagy hogy kell elérni?
Tuvok
7 másodperc kell a kör teljes beszûküléséig D-25T-nél .

Valóban nem éri meg.

Az IS-sorozatnál nálam már a stabilizátor is határeset. Pontosan azért amit YossarianHUN írt: gyors harckocsik, menet közben nem is érdemes lõni, az a 20% pontosság se segít sokat. Az IS-nél még használtam nem sok változást észleltem. A magasabb szintûekre már nem vettem meg. Talán még az IS-4-re érdemes lenne felrakni, annak lassan fordul a tornya és nem is olyan gyors.

Az enchanced gun laying drive szerintem csak pénzkidobás. 5-6 másodperc minimum kell, hogy egy nagy sebességgel közlekedõ IS megálljon és összeszûküljön a célköre, plusz ha nem pont elõtte van a célpont akkor toronyforgatás és az még 1-2 másodperc. Az a 10% semmit nem ér.
Tuvok
Épp ezért nem éri meg ezeket használni .

BoneDragon
Ha kiszámolod, egy 5-6 seces töltésnél nincs jelentõsége annak a 10%-nak. Legalábbis elhanyagolható.

Tuvok
Az adainál 3 sec van írva, ehhez képest tényleg kell 6-7 sec is mire céloz .
Én a D-2-5T-t inkább átugrottam, a D10T-vel még pénzt is lehet keresni, a D-25T-vel viszont dõl az xp . Távolra silány, a tank mozgékonyságát kihasználva inkább közelharcban, városi pályákon használható jobban . A fullos IS lett a kedvenc tankom a játékban, kár hogy korábban nem láttam benne sok rációt, mivel lassú töltést és az eszméletlen pontatlanságot nehéz volt megszokni a gyors és precíz német ágyúk után .
Az a 10% 500k-ért sztem nem éri meg, fõleg ha nem hosszabb távon használod a tankot, csak az IS-3 megszerzéséig . Ha mégis, akkor talán érdemes feltenni a 10% töltésgyorsító mellé .

mai nap csodája:

IS7 + T30 a nyílt utcán láthatatlanná vált majd vidáman hülyére lõtt láthatatlanul, ez azért nagyon durva

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Plusz még két észrevétel amik most így eszembe jutottak: a 100 mm D10T-t még azért sem szerettem mert a teljesítményéhez képest a ROF-ja - ne szépítsük - alacsony. A 122-esekben pedig tulajdonképpen egy dolog zavar csak igazán hogy mivel ugye az IS kategóriájában elég gyors jószág, a száguldozások után szinte lehetetlen velük pontosan lõni legalább 8-10 másodpercre meg kell állni hogy el is találhass valamit mert a célzõkör nagyon kitágul és lassan megy össze erre ugye még a gyorsan forduló torony is rátesz egy lapáttal. Kézenfekvõ lenne ugye az enchanced gun laying drive, csak per pillanat nincs 500 rugóm zsebben, nemtom ki hogy van ezzel <#wave>