World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zalkad
Az miért baj? 😮

\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"

AirborneRanger
Én is csináltam egyet, valami hasonló lett, de én beleraktam az M44 Tas Tankdestroyert is. Az elég nagy finomság lenne. Én bízok benne, hogy egyszer lesznek magyar tankok is 😊

Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines

[NST]Cifu
Jajj, szegény, hogy a testén csak olyan vastag a páncélzat, mint az egy Tierrel kisebb, szintén a gyengeséget és sebezhetõséget megtestesítõ JSz-3 nehéz harckocsi... <#rolleyes>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Na miért kíváncsi vagyok.

TVelvet
a torony erõs, a páncélja szar.
Me0w
Meglett a t-54, mar ertem, miert csiter tank ez. A KT-t kettepisalom (mar elnezest), az Ausfb is csak nezeget, wah, nem normalisak a fejlesztok.

Together we'll fly someday...

LSSAHPAUL
Azé?? 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

erdos
Mekem is meglett a maus, mehetünk :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Na, ebbõl ugyan nem lesz semmi úgyse. Pedig jó volna, de áh. Nem fognak ezek magyar tankokat berakni

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ulvar
zsír, csak hiányoznak a heavyk...kár hogy nem volt, vagyis úgy tudom hogy nehéz tank csak vásárolt volt.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Eagle16
Majd meglátjuk mire lesz elég 😊

Ezt meg most láttam, egy lengyel csinálta, lengyel-magyar fának jó lenne 😄

KÉP

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Nem rossz elõny , hogy hatot lõhetnek egymás után.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Eagle16
A háború utáni tankokban lesz, vagyis az AMX-ekben.

Itt a teljes riport: link

A teljes fa is érdekes lesz, alacsonyabb tierekben lassúak lesznek, viszonylag gyenge tûzerõvel, de erõs páncélzattal, míg a magasabb tierûek gyorsak lesznek, nagy tûzerejûek, de gyenge páncélzatúak.

Tono34
Utána jöhet "escape".

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

És melyik francia tankban lesz ilyen automatikus töltõ?

zalkad
Már hallom is:
"rikosé, rikosé, bánszdof, rikosé, didünt penetré..." és egy csilingelés az utolsó találtra, ami természetesen 0% damage és még csak Rosemary fényképe sem esett le, amit rágóval ragasztottak a müszerfalra.

igen persze😊 én toltam 1000-el szartam rá ha halok..

zalkad
Talán két csatában próbálkoztak kempelni, de mire elmagyaráztam nekik, hogy így 5 percenként 150.000 kreditet és kb. 5000 XP -t buknak már rohantak is.
Nem mondom, hogy mindig nyertünk... de asszem ez a pár nap inkább arról szólt, hogy minél több tankot ki tudjunk próbálni az éles elött.

És hogy a fejlesztök lássák, mit bír a szerverük.

Eagle16
Na szóval a francia tank-fa automatikus töltõje a magasabb tierekben valami ilyen lesz:

"The main peculiarity of the top level tanks will be their high fire rate: player will be able to use automatic loading device (it will use revolver-type cylinder with 6 shells, which should be reloaded after emptying)"

Tehát 6-ot lõhetsz egymás után gyorsan, aztán lesz egy viszonylag hosszú idõ amíg betöltöd a következõ 6-ot. Érdekes.

😄 full rush volt mindenhol😄

zalkad
Pál, ma vagy holnap este lesz valami LS kompány?

zalkad
Láttatok nagyobb kempelést ez alatt a pár nap alatt? <#idiota>

Én már örülök hogy vége a grindfestnek😊 mondjuk azt nem értem mért nem hétvégére rakták......
Most már lehet megint játszani nem az XP/credit lebeg a szem elõtt😊 nem mondom hogy rosszul jött, tegnap még kellett volna pici de inkább elmentem aludni😄

PLaci
Azért a KT és a sima Panter meglett xD

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Eagle16
T34-nek 1900 HP-ja van, a T-54-es legjobb ágyúja meg 320-at sebez.

Szóval szembõl kb. 16-17%-ot tud lekapni.

LSSAHPAUL
Igen bele 😊 kb 15 milla kreditet. De mihez kedjek ennyi pénzel, megvan a szaros T30 telepakolva csak azé hogy a kompanyban több 10-sünk legyen.. nem akarom szidni, csak finoman megjegyzem hogy ez nem az a tank amivel ha megunom a kúpolást fogom és elõremegyek és szétszedek mindent mert úgyvan kedvem 😊

Forolto
Sajnos én is mérgelõdtem egy sort,utána rájöttem,hogy akkor mindenki top tier tankokkal járkálna és megenne a méreg,mikor egy noob senkiházi csapattal kell szembesülnöm,hogy ott van alatta a technika és semmit nem ér vele.Sajnos ezt igy se tudom elkerülni,már most látom,de nagyot röhögök,mikor az ellenfélnél is van ilyen.😊

Tuvok
És belegondoltál már abba, hogy hány millió creditet és hány százezer xp-t buktál azon, hogy a kis vackokat toltad a nagy tankok helyett ? <#alien>

Na este jövök a hírlevélért

PLaci
rohadék Dev.-ek, hogy nem tudták ezt az 5x szorzós bónuszt egy péntek+hétvégére rakni.... Dolgozom látástó mikulásig... 😞

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

[NST]Cifu
Akkor gyors visszarakom majd a 88-ast, mert a 105-ös van fenn.

Ha van bõven pénzed, maradhat a 105-ös. 😉
Én azért mentem a 88-assal, mert gyûjtögettem a pénzt.

. Akkor is számít a venti, ha már 100%-os a legénység?

Igen.

LSSAHPAUL
2,3,4 tieres arykkal nyomtam pár kört felváltva, elõszõr is hozzákellett szokjak az új stilushoz s51 után. Szal ezekkel az ágyúkkal felesleges counter-artyzni mert nem nagyon látnak el messzire, s hála a kifinomult balance-nak általában hasonló ágyú van a másik oldalon, így énse tudok ellõni addig õ se eddig. Másik lényeges tapasztalat hogy nem kell megvárni hogy összeszûküljön a kör!!! Elkell lõni azonnal úgy ahogy van, mert mire betölt (nagyon gyorsan) addigra beis szükült, ráadásul nagy mákkal az elsõ lövés is találhat, sose szabad szarakodni hogy na had szüküljön még egy picit mert olyan gyenge tankokkal tesz össze a balance hogy általában egy "megvilágosodott" ellenség hamar elpatkol. És hogy melyik ág a jobb? hát egyenlõre az orosz 😊 mert mozgékonyabb (a 3-as tierü ruszki ágyúnak forog a tornya, mondanom se kell mit jelent ez).

Köszönöm Tuvok, Cifu.

Köszönöm szépen, ez olyan részletes leírás amit sztem igorék sem tudnak még a Ferdirõl 😊))
Akkor gyors visszarakom majd a 88-ast, mert a 105-ös van fenn. Már csak a második motor van, és a 128-as ágyú, azok igen kemény diók lesznek. Fõleg így, hogy már vége az 5x-ös bulinak.
Ahogy írtad, a 88-assal próbáltam sniperkedni, hisz inkább az az asztalom, de lánctalp és motor hiányában elég nehéz volt az elején.
Rammer már van rajta, ventit lehet veszek rá. Akkor is számít a venti, ha már 100%-os a legénység?
Binoculart használtam, így már tuti hogy megvan az 500m view range 😊

A JP nekem nagyon bejött, pont az lett amit vártam tõle. Igaz bánt, hogy hamar észreveszik, de nem szoktam vele elõrerohanni. Nem valószínû, hogy a HW után újra nekiesek, fõleg nem a Ferdinek, mert prémium nélkül halál lesz kigrindelni. Sokkal jobban fognak érdekelni az amcsi TD-k.

f24sg
Aaaaz igen! LoL<#taps><#violent>

És felkészítetted, hogy a beírt szidalmazásokat/lámázásokat ne vegye figyelembe?
Itt azért is lehurrognak, ha rosszul pislogsz...<#hehe>
De tényleg ez mekkora, de kíváncsi vagyok, hogy "tetszett" neki!
Mondott valamit utána? Milyen vót?
zalkad
Pont ezt mondom, hogy én a JP -vel sem rohamozok, hanem sok mozgással keresem mindig a legidálisabb pontot, ahonnnan a legjobban lehet támadni.
(A StuG-al is valami hasonló taktikkám volt a hosszú 7,5 -el)

A VK3002 és a T-43 nem rendelkezik akkora ágyuval, mint a JP, viszont mozgékonyabbak. Sose használnám ugyanarra a célra öket 😮

TD -vel a sürübe menni csak akkor szoktam, ha már kevesebb ellenfél van, és nem áll fenn a veszélye, hogy bekerítenek.
Pl. tegnap este Murovankán kergettem Ferdivel egy IS-3 -at a házak között... elég nagy kabaré volt 😄

Érdekes tapasztalat a Párduc II 10,5-s ágyújával kapcsolatban, szerintem ezzel az ágyúval tényleg lehet már a nagyokat is piszkálni bõszen volt, hogy szembõl az IS-4nek 15%-t vettem el, de az biztos h nem pattogtam olyan sûrûn mint eddig, viszont mintha a KT megtáltosodott volna mert róla szembõl ezzel a 10,5-s ágyúval úgy pattogok mint pattogatott kukorica a mikróban.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

[NST]Cifu
Nem, a Panzer IV.-nek még elég jó ez az értéke. Az álcaháló mûködésének megértéséhez olvasd el a fenti 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázata linken lévõ szöveget.

Az álcaháló akkor fog bónuszt adni, ha megállsz, és egy bokor mögött vagy. A tornyot lehet forgatni, az nem töri meg a bónuszt.

[NST]Cifu
Amúgy itt van a láthatósági táblázat by Ximix, és az én elemzésem.

Ezt vesd össze a láthatósági / álcázási rendszer magyarázatában olvasottakkal...

Vagy keresd meg a hivatalos fórumban a Visibility test topicomat. 😊

Oké köszi Panzer IV-re raktam rá kiváncsiságbol hogy milyen.Hát különbség nem sok de biztos azért mert rossz a láthatósága.
DummyBoy
Nekem fõleg pénzhiányom volt, de most a megagrind alatt meglett az ISU, az IS3 és a T54 ...

IS3 full, ISU-ba 10k xp kell a BL10-hez, sajnos a T54-be még 50k xp a nagy ágyú, ha nem a felfüggesztést és a mocit vettem volna meg elõször, akkor meglenne az is ...

Kár, hogy nem hétvégéig tartott a móka, bár akkor az lett volna a gond, hogy mi legyen a következõ: Is-4 vagy object, vagy T29 ...

Haverommal mi is csináltunk magunknak mini - camoteszet .. amint meglett egy új tank - training battle és lássuk mi a különbség ... meglepõ volt néha hogy 10 métert jelentett +-ban a camonet ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

[NST]Cifu
Nem, a játékban nem látod.

BTW csak olyan jármûre érdemes rárakni, aminek jó a "láthatósági" értéke. Az olyanokra, mint Panther, Tigris, JagdPanther, Ferdinand, stb. nem érdemes...

[NST]Cifu
Nálam pont a JgPz IV. volt az, ami bejött, az a 88mm L/56-al, álcahálóval, bújkálva olyan brutál volt, hogy csak na. A JP-vel én is rohamozok, kerülök, visszavonulok taktikát csináltam, amint mondtam, mint egy nagy StuG - csak az a baj, hogy erre a taktikára egy VK3002 vagy T-43 inkább alkalmas...

Ott van a négyzetben de a játékban valóban rárakja a tankra vagy nem is látszik semmi?
zalkad
Sztakrva... jó sokat írtam... nem szabad hajnalig WoT -ozni, ha másnap dolgozik az ember 😄

[NST]Cifu
Neked kell berakni. A garázsban, alul, a lõszerektõl balra lévõ négyzetre kattints rá, ott tudod kiválasztani.

zalkad
Ezt szeretem ebben a játékban nagyon:
minden ember számára más-más egy tank. Különbözö módon közelíti meg, különbözö ügyességgel, más taktikával, játékstílussal... és nyilván más sikerélménnyel is.
Ehhez jön még hozzá a szubjektívitás, pl. hogy mennyire tetszik valakinek egy tank alapból. Volt aki azért nem akart IS-4 -et, mert ronda.

Sokan szidják a KV-t, mások imádják. Vagy a hetzer, vagy a tigris, stb.

Itt most olvastam, hogy a JP mekkora csalódás, meg "szerencsétlen féltestvér"... hát, nekem pont az ellenkezöje 😊
Imádtam a Tigrist, a kedvencem volt. Amíg meg nem lett a fullos JP.

Most az az abszolút kedvenc. Lehet ezzel is csak mákom volt, de folyamatosan olyan csatákba kerültem, ahol böven tudtam sebezni.
Természetesen jó szokásomhoz híven freeXP-böl felraktam rá mindent, ami kell... aztán jöt a csatánkénti 2-4 kill, vagy több is.
(+ a confederate, sniper, top gun medállok)

Lényeg, hogy sokat kell mozogni, de sohase túl közel az ellenséghez.
El kell kapni a pillanatot, mikor lehet támadni, mikor visszavonulni.
Valahogy érezni kell a ritmusát 😊
Ez még nem Ferdi, de már nem is StugIII. Viszont nagyon jól érzékelteti az átmenetet a kettö között.
A JgPzIV inkább a vakvágány szerintem, de biztos vagyok benne, hogy volt aki pl. azt imádja.

Közben meglett a Ferdi is, ami szintén nagyon bejött, de ég és föld a JP-hez képest a játékmódom vele. Itt nem nagyon van tánc, ez már kemény kiállok, és lövök tank, ahol már az elején ha jó helyre állsz be, nyerö vagy, viszont ha az elején elcseszed... nehezen korrigálsz, és csak abban bízhatsz, hogy van elég hely mögötted visszavonulni és hogy szemböl a legtöbb lövedék lepattan. Na meg hogy az artynak is éppen a rossz számot dobta a gép arra a lövésre.
Aztán mikor végre visszaérsz a biztonságba a megmaradt 20-30% HP -vel, sárga lánctalppal és ágyuval, halott töltövel... onnan már nehéz lesz abban a csatában bármit is csinálni.

JagdTiger is megvan, de arról még nem tudok nyilatkozni, mert hajnalban éppen megvettem, mentem egy kört és bezuhantam az ágyba 😊
Igaz abban az elsö csatába lett vagy 3-4 kill... imádni fogom szerintem.

Az viszont már most eldölt, hogy nálam a végleges játékban a német TD lesz a fovorít... sokaknak nem jön be, de nekem ez fekszik.
Ettöl szép a WoT 😊

Sziasztok

Az állcahálót magátol rakja fel a tankra vagy nekem kell?Mert megvettem de semmi különbséget nem látok sose.
[NST]Cifu
Bakker, ha most online vagy, belépek a játékba, és leteszteljük. (Cifu néven keres meg, a kissrácon is fent vagyok)

Amúgy októberben és novemberben teszteltük, azóta a láthatósági rendszer nem változott.

Szerk: Attól, hogy lapulsz a bokorban, van egy mûködõ álcád. Az álcaháló erre ad bónuszt! Pontosabban a JP esetében olyan minimálisat ad, hogy szinte észrevehetetlen!

a.carkey
Nem néha. Ezt lehetett elérni vele. Utána is volt jópár ehhez hasonló 9k feletti. Ez szerintem qurva jó xp, és pont ezzel a tankkal, és úgy, hogy NEM LÁTTAK MEG, mert mûködött az álcaháló. A Ferdinél tényleg világítasz, mint egy karácsonyfa, és bárki meglát, de JPanther esetében ha lapulsz a bokorban, akkor nem. Az is lehet, hogy valamit változtattak. Mikor mentél vele utoljára?

A medve nem játék.

a.carkey
Ezzel az "új" 😊 konstrukcióval a grind szívás. Jól el voltunk kényeztetve három napig ...

Arra tippelek, hogy péntektõl ezek meg fogják hosszabbítani az 5xös xpt, hogy akik hétköznap nem tudták, azok is tesztelhessék. Remélem.

A medve nem játék.