World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig nagy móka a prem lõszer😄 Herci+10.5 HEAT lõszer és csak kamilláznak hogy mi történt😄

Hát igen, körülbelül errõl van szó, mert alapjában véve nem lehet egy olyan nagyon jó gép az SU-152. Csak az utolsó 122 mm-es ágyúja teszi tisztességes harcértékû harcjámûvé.
Amikor még volt motivációm (meg lehetõségem) menni TD-kkel tervezgettem azt, hogy a 152 mm ML-20-as ágyúhoz majd veszek prémium lõszert. 15k aranyból bõven tellett volna rá és jelentõs a különbség a páncélátütésben is. HEAT lõszerrel nagyon jó lenne az ágyú egy tier 7-es gépen. De a teljes játékban valószínûleg nem lesz gyakori az ilyen premiumos HEAT lõszer. Nekem meg nem volt idegrendszerem szenvedni az SU-85-el, SU-100-al csak azért, hogy most a béta alatt prémium lõszerrel lövöldözzek az SU-152-bõl.
A két véglet között van átmenet...

megjegyzem egy Tier8as heavynek több esélye van egy JagdTiger ellen mint egy su85b-nek egy bármilyen Tier9es ellen 😄

,,De például mit kerestem SU-85-el tier 9-es gépek közt? "

Hogy lövi ki a Su85B !!! a Királytigrist szembõl? Mert kilõtt... <#nevetes1>

Amúgy akkor, az elmondottak alapján csak tier 8-as TD-k kellenének. Nem? Tier 8-asként, a Jagdtiger...hm...érdekes lenne.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

A Su152-n a hajóágyú legalább használhatóvá teszi azt a szerencsétlen párát.

Német oldalon isv an ilyen, a Stug3-ra rá lehet tenni a 10.5-es HE skulót, ami sebzésben akkorát üt mint a KT HE-vel (stug: 53pen 410 damage. KT: 60pen, 420 damage).

Arányaiban a StugIII ágyúja nem gyengébb mint a SU152-é...

Eagle16
Na még a végén kiderül hogy szegény Bl-10-es a legszarabb ágyú a játékban 😄 Ugyanmár.

Nem nerfelték a BL-10-est. Lehet benne hinni meg minden, de amíg nincs leírva valahova addig nem csináltak vele semmit. A VK45 frontjával sem.

Biztos baromságokat írok, de van T30-asom és legtöbbször annyit sebzek vele, amennyi az átlagértékhez oda van írva.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

A TD-k annyira nincsenek elcsúszva. Szerintem többé kevésbé jó helyen van az SU-152 a tech fában. Mellesleg a 152 mm ML-20-assal az egyetlen komoly elõnye a sebzése. A tûzgyorsasága szánalmas, a páncélátütése átlagos. De maga a jármû fordulékonysága kicsi, a gyorsulása, sebessége se valami egetrengetõ, frontpáncélzata maximum kielégítõnek nevezhetõ. Ami talán jól mûködik az az álcázása, de ha majd egyszer végre javítják a német gépeket ez az elõny se lesz számottevõ a JP-hez képest.

A TD-k legnagyobb baja az, hogy magasabb szintû ellenfelekkel is szembe kerülhetnek, mint azonos tierû heavy vagy medium tankok. Ha ugyanolyan ellenfelekkel kerülnének össze mint a másik két csoport, akkor nagyon jók lennének. Mert 1 tierrel magasabb ágyúkat is tudnának hordozni, mint más hasonló kategóriájú gépek. Néhol jelentõs különbség ha egy tierrel magasabb az ágyú. De például mit kerestem SU-85-el tier 9-es gépek közt? Lényegtelen volt, hogy a 107-es ágyú ilyen meg olyan jó, szerencsés esetben 2 lövést bírtam ki. (Aztán ki is derült, hogy nem nekem valóak a TD-k.)

Ráadásul a tier 9-es TD-knek szinte semmi elõnyük nincs. Mivel nem tudják kihasználni a két tierrel magsabb szintû ágyút, mert nincs tier 11-es ágyú. Tehát az Object 704 és a Jagdtiger egy jobb páncélzatú és több HP-vel rendelkezõ tier 8-as TD, ami drágább. Egyik se lehetne tier 9-es gép. Tier 8-as ként se lenne nagyobb a harcértékük és ugyanúgy összekerülnének 9-10-es gépekkel. De legalább nem kéne kifarmolni 150k xpt csak a harcjármûért és még sokat a jobb cuccokért, hanem kevesebb is elég lenne. És a javíti költségük se lenne olyan magas.
Mi ez és hol olvastad?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ferdinand (it was named after its’ designer Ferdinand Porsche) was a heavy assault tank designed and built by Nibelungenwerke, especially for the needs of the Eastern Front. The prototype was based on Porsche’s Tiger - VK 4501(P) which proved to be prone to mechanical failures and was rejected in favour of Henschel’s prototype. First proposal was to convert 90 of the pre-production chassis for another project into carriers for 150mm or 170mm heavy howitzers as well as 210mm heavy mortar.
Ezt nem értem😞150-es puskával a ferdi?
Érdekes, de rólam még soha nem pattant le ISU, se SU-152. HE lövedék, amúgy se szokott lepattanni .

Jó, de akkor a sima SU-152 nem 700-at sebez, hanem mondjuk csak 400-at ha eltalál...szerintem az is elég jó.

RatBaG
mióta lenerfelték a bl10-et, szembõl rohadtul nem üti át a vk45-t még 150-200 méterrõl sem, mert 10-bõl 8 lepattan...

ez "bármilyen szögben lekap 700-800 HP-t" is baromság, egyrészt a fentiek, másrészt a random damage miatt, ami a bl10nél a legnagyobb.
563-938. ekkora reload timeal elég fájdalmas tud lenni, mikor beadja minimal sebzést, sorozatban.

Per Aspera Ad Inferi.

Igaz, igaz. De viszont, akkor meg az ISU egy tier-el feljebb van, míg a SU-152 tier 7-es, tehát pont a Tigrissel van egy súlycsoportban, és a Tigrist szét is kapja. Mondjuk ez konkrétan tényleg így volt.

Kevered a a su152 és az isu152 lövegét 😊

Eagle16
De most te az ISU BL-10-esérõl beszélsz ami 750-et sebez 286mm-es pen.-el. Az persze hogy bármilyen szögben lekap 700-800 HP-t.

A Su-152-es alapágyújának, az ML-20-asnak csak 130-as pen.-je van, szóval az nem szokott 700-akat sebezni, ha csak nem valami olyat talál el amin kevesebb mint 130mm páncél van. (pl. Tigris I)

Viszont a modulokat szétkapja a tankon belül elég rendesen, és annyira tényleg nem pontatlan, mert a Párducomat simán eltalálta 3x egymás után jó 300m-rõl.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Szembõl, úgy 150-200 méter, mondjuk.

RatBaG
melyik oldalról, milyen távolságról?
kurvára nem mindegy...

Per Aspera Ad Inferi.

Konkrétan, 1900-ról, 1200-ra lõtt le az ISU. Mindenki döntse el magában, hogy ez csekély vagy sem.

Csekély?😊 638-1138-ig HE!! kb mint egy Hummel, csak hát lehet vele rendesen célozni, egyébként papíron szarok az adatok élesben meg sokkal jobb a pontossága mint amit ír!! 20% simán harap egy VK45-böl...

erdos
Ez úgy ahogy van egy baromság. Idáig is ment a vita hogy mi az erõsebb gyengébb, egyes tankokon egykét százalék ide vagy oda és borít mindent. Ha erre behoznának egy teljesen új grafikai és játékelemet mint a gyalogság egy jó nagy káosz lenne az egész. szerintem csak vetítés...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Aha, csekély. Meglõtte az ISU-152 a vk45-ösömet, és puff, leszedi a tankom egyharmadát. Hát ez csekély. Kilõhetne igazán egy lövéssel is. Az úgy jobb volna.

Érdekesek a hozzászólások .
Fura hogy ennyien a gyalogságért rinyálnak, nem értem miért akar ennyi ember gyalogosokat.

World of Tanks...nem világháborús játék, hanem tankos, tankok vannak benne, vagyis pontosabban szólva olyan lánctalpas jármûvek, mert hát a TD-k meg a tüzérség se tank, na mindegy.

De a gyalogság?

Akkor lehetne már aknazár, nehéztüzérség, zuhanóbombázók, és nehéz bombázók is.

Szerintem mindenki arra gondol, milyen jó móka lenne a gyalogosokat tankból halomra lõni, aha. Addig, amíg egy bazooka seggbe nem durrant, és le nem égeti az egész tankot.

Nagyon csekély az a sebzés, amit kioszt, hiába ott a 700-as sebzés...

Aha, hát még jó hogy alacsony(viszonylag) a páncélátütése. Üssön is át mindent, és sebezzen 700-at?
Mellesleg, HE lövedékkel, úgyis tök mindegy mennyit üt át, ha valamit eltalál tuti sebez pár százat.

van egy TD aminek alapfegyvere 152mm és szerény 700damaget okoz, krva pontatlan és kevés a pen.

ximix
Én arra akartam azzal utalni, hogy oroszoknál már tier 7 ben van egy TD aminek alapfegyvere 152mm és szerény 700damaget okoz helyette mért nem a 122-est TD-t választották ,de az orosz tier amúgy is itt-ott eggyel elvan csúsztatva véletlen
RatBaG
Igen a KV-nál egyértelmûen így van. Az IS-nél többé kevésbé. Általában nem szokták megkülönböztetni az IS 1943-as és 1944-es típúsát külön. De jelentõs a különbség a homlokpáncélzat terén. A WoT-ban a korai 1943-as modell van, ami valójában az IS-2 m1943.

A két verzió közti különbséget talán képeken lehet a legjobban szemléltetni: a bal oldali az 1943-as verzió ami a WoT-ban is szerepel, a jobb oldali az 1944-es.

Az angol wikipédián is van egy jó kép. Az egy metszeti kép páncélvastagságokkal feltüntetve. Azon a képen is nagyon jól látható a különbség.
A KV és az IS is ilyen 2in1 tank.Mivel a KV összes fejlesztésével már KV 2-t kapunk míg az IS felfejlesztve már IS 2 a 122mm ágyúval.
Nem maradt ki a 122-es széria se. Mindössze nincs külön megnevezve, hasonlóan a sok Panzer III, Panzer IV altípúsokhoz. Az SU/ISU-152 és SU/ISU-122-esek közt a legnagyobb különbség a lövegek voltak. Az alváz és a felépítmény szinte ugyanaz.
Tehát ha az ISU-152-re a 122 mm BL-9S ágyút rakod, akkor az valójában az ISU-122-1 típús lesz. Ha a 122 mm A19 mod 1937 ágyút akkor ISU-122 stb. (Hiányolom is a 130 mm-es löveget és az ISU-130-ast.)
Felesleges lett volna külön ISU-122 variáns is.
Nem nagyon lehetett olyan nevet adni a WoT-os típúsnak ami lefedi a két széria (SU/ISU) összes típúsát és egyértelmû is.
Eltöröm a saját kezem ha élesben komolyan bele nyúlok a Német ágba😊))

Elõbb Ferdi legnagyobb gun, oldalról telibe lövõk egy KV3-at.. ami 10% áll! lesebeztem 7%-ra😄 mi a faszom?? az antennájáról lelõttem a kinder tojást?????????????????

a.carkey
Azért mákunk volt, ugyanis az enemy bázisára menve HEvel három tankot is 1-1 lövésbõl felgyújtottam, sõt, a T34 - kedvesen - 100ról 8%ra égett le, és abba már csak egyet kellett belelõnöm. Amúgy felkoncoltak volna, mint a picsa, ha csak a T34 túléli ... 😊

A medve nem játék.

f24sg
Fasza, akkor elõzõt KÉREM TÖRÖLNI!

tréler
f24sg
Ha volt, akkor bocs!
noname23
hát mostanság se credit se gold problémák nincsenek a sok ajándék miatt<#nevetes1>

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

"aaaa, hogy ha 80 fölött volt, akkor alapképzés után megmarad 😊"

Ez igy ebben a formában nem igaz... 😊

Ha tank classon belül maradsz (pl heavy legénységet heavy-re képzel át)

Ingyenes átképzés : eredeti skill - 20%
20K credites átképzés : eredeti skill - 10%
200 goldos átképzés: eredeti skill

Ha class váltással képzel (pl medium legénységet heavyre)

Ingyenes átképzés : eredeti skill - 40%
20K credites átképzés : eredeti skill - 20%
200 goldos átképzés: eredeti skill

Tehát:

- goldért átképezni csak azokat érdemes, akiknek magas másodlagos skilljük van, mert az megmarad, igy az újonchoz képest (akit a goldért szintén 100%-ra lehet képezni) az lesz az lesz elõnyük hogy van másodlagos skill. Ha nincs másodlagos skill, goldért max akkor érdemes átképezni ha azt a tankot már nem használod, de ugyanúgycsak 100%os legénységet kapsz mintha egy újonco képeznél goldért 100-ra.

- 20k creditért a 85% felett embereket érdemes átképezni még akkor is ha nincs másodlagos skilljük, mivel 20kért az újonc csak 75%-os lesz, mig egy 85% feletti magasabb lesz mint 75.

- ingyenes átképzést érdemes minden 70% feletti katonára, hiszen ingyér alapból 50%os legénységet kapsz.

Legjobb tank (számomra😊)! Fullos vk3601 el 100% os legénységgel van a legtöbb sikerélményem a játékban.
Elõbb ilyet tekertem a nagymezõs pályán. meguntam, hogy csak állunk és átfutottam a VK3601-el 😊 aztán a házak elõtt megálltam és kukkoltam, meg néha lõttem 😊

The Matrix has you...

jaaaa, hogy ha 80 fölött volt, akkor alapképzés után megmarad 😊 nah, így már van értelme extra nélkül is átvinni a jó katonát. ezt amúgy írja, ott ahol 50-es van alapból? mert akkor biztos alatta voltam, mert ilyet nem láttam.

The Matrix has you...

Azért funolni jók, a T14et meg a Churchillt egészen megkedveltem. 😊

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Mindegyik tank papírból van, egy darabig hanyagolom a heavy-t megyek a med-re ott legalább tévedésbõl sem számítok arra hogy a következõ tier tartósabb darab lesz. 😊
Meg én szeretek is száguldozni a pályán és nem csoszogni.
Prémium tankkal 50%-al több xp-t és pénzt kapsz, azért kapsz olyan sokat T-14-el. Ha nem arra költötted volna az aranyadat, hanem vettél volna egy hónap prémiumot (minden tankoddal megkapod a +50%xp-t és pénzt), akkor sokkal gyorsabban haladnál.
(Mellesleg ezek le vannak írva a FAQ-ban, és az alapozóban, érdemes elolvasni)
Hát nem is tudom. Megvettem az is-3-at, ez is épp olyan papír fos mint a többi. Még a sima is-em is tovább bírta. 2 lövést kaptam ma be, és el is füstölt... (Elölrõl)
Én csak 1-et lõttem, de azért lóvét jól kaptam valamiért, pedig vesztettünk. Ez az 1 meccs elég is volt mára 😊)
Tegnap vagy 50 meccset lenyomtam, és nyertem kb. 5-6x
Remélem Nektek több sikeretek lesz. Jó éjt.

Van sima XP és van Free XP.
XP: minden tanknál külön van, csak az adott tank fejlesztésére tudod elkölteni.
Free XP: ezt úgy is hívhatnánk, hogy közös XP, ezt bármelyik tankod fejlesztésénél tudod használni.

A csaták után megkapod azt az XP mennyiséget amit a végén kiír, és emellé kapsz egy kevés Free XP-t is (azt hiszem a szerzett XP 10%-át). Ezen kívül, ha egy tankodnál mindent kifejlesztettél (elite lesz) akkor megteheted, hogy az XP-t átalakítsd Free XP-vé, de ez aranyba kerül. Te ezt az utóbbit csináltad, ezért tûnt el az aranyad 😊
ximix
Orosz bácsik szeretik magukat 152 széria 3 tieren át 122 meg valahogy kimaradt..
Komolyan sajnálom aki elém kerül😄 JPzIV az elõbb 300 méterrõl mákos oneshot, meg ilyenek😄

Jaja, a Su152 hajóágyúval nagyon kényelmes. Nem kell vele variálni, csak megdurrantan mindent, bármilyen szintû is legyen az 😊

Elõbb meglett az SU-152 egyenlöre a rövid de kurva nagy gunnal😊 hát mit mondjak a JP-hez képest.. nem lehet mínuszban kijönni csatából vele... ez egy vicc😛 elõbb kikaptunk és 18k prem nélkül..
Elõtte nulla találattal fossá lõve is nullába kijött de az még prémiummal volt..

Warton
Nekem már megvan. 😊

A Ferdi kimaxolva nagyon király a 128mm löveggel és pénzt is hozz.Nekem ha minden jól megy 1000 közeli xp-ket tudok menni vele.