World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eagle16
Szóval ha nekem 58%-os a gyõzelmi rátám akkor én megtudom szívatni a rendszert és egymagam is elbírok egy egész csapat ellenség ellen, értem 😊

Én nem látok semmilyen mintát, mindig szoktam nézegetni a kis kiírásokat sok csata után, és totál random az egész: 5 vereség aztán 3 gyõzelem, 1 vereség aztán 6 gyõzelem stb...

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

amivel nem számolsz:

kint vannak a statok: több ezer ember van, aki 60% fölötti, vagy 45% alatti, ezt mivel magyarázod? mert én azzal hogy ezek azok az emberek akik top tankban ügyesek, vagy ügyetlenek:-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Me0w
Vesztettunk.

Together we'll fly someday...

Gyõztetek vagy vesztetetek? 😊

Me0w
Nem tudom, mennyire tamasztja ala a leirtakat, de szombaton egy Ausfb-t harman lottunk (t-54 x 2 + IS7), korulbelul 30-35 lovest kapott be, es meg vigan lovoldozott. Amit en lottem ra, az mind lepattant, 55 meterol, oldalaba, a tobbiek 100-rol lottek, szembol. Wtf volt 😊

Together we'll fly someday...

ez viszont két más gondolat mentén vezethetõ le, sajnos itt már szerintem színt vallottak, na de mindenki döntse el maga:

tudatosan szivatják a jó népet, vagy szimplán retardáltak?

ha valaki hülye, az nem tipusfüggõen lesz hülye, sajnos õk ezt tudatosan csinálják, ugyanis:

ha a sokadik patch is arról szól, hogy a piros színû tankokat szinte mindig nerfelni kell, a szürkéket meg buffolni, akkor ez tudatos tápolás
ha a sokadik patchben sincs benne, bizonyos régóta ismert szzürke színû tankok hibáinak javítása, nos ezt is nehéz félre magyarázni
ha teremtek egy olyan szabályrendszert, ami egy korszakot ölel fel, és azt úgy határozom meg, hogy a szürke már nem fejlesztett abban az idõben amikor a fejlõdés a legintenzívebb volt, akkor az megint csak evidens.

Hogy mindez miért, azt mindenki döntse el maga, privát véleményem: hogy most politikailag korrektnek tûnik és vagy valakinek a nagypapája, nagymamája rossz emlékeket õriz a szürke színû tankokról, egyenruhákról

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ha ez igy lenne, akkor azt látnánk, hogy egy alapvetõen jól játszó csapat (értsd: összetartanak, nem ész nélkül egyesével támadnak, koordináltan védik mindkét oldalt stb) valahogy mégis veszit, mig egy idiótán viselkedõ csapat meg nyer.

A tapasztalat azonban az, hogy már a csapat kiindulásából is látszik (ahogy Dantes irta), hogy a vesztes csapat idióta. Nyitva hagynak egy oldalt, egyesével scoutolnak, szétszórva kempelnek stb.

"Az, hogy figyeli az adott tank statját (gyõzelem/vereség). Ha túl jó akkor szopsz, ha túl rossz akkor meg nem. Így lesz kiegyensúlyozva a dolog."

Én úgy vettem ki Dante szavaiból, hogy pont hogy a gyengébb csapatot avagy a "hülyék akik össze vissza mennek már az elején is" nerfeli még jobban a rendszer azzal, hogy azon az oldalon sok lesz a bounce meg a miss.

Amit te irtál, az pont az ellenkezõje, azt még meg is érteném, hogy az egyfajta kiegyensúlyozás. CSalás, de balancolás.

Nem kell ehhez szuperszámítógép.
Beválogat 15 olyat akinek az adott tankkal rossz az átlaga. Õk lesznek a gyõztes csapat. Minden betalál, maxon sebez, felgyújt. A másik 15 a jó átlagú. Nekik bounce, lepattanó, track, eltûnõ lövés és a minimálsebzés. Így addig játszik amíg 50% körül nem tartja a gyõzelem/veszteség mutatót.
Nem megy el a user, mert van sikerélmény akkor is ha holt hülye hozzá. Van bevétel ezzel a kis trükkel, ami nem igényel nagy számítási kapacitást csak egy kis csavarást pár értéken.
maniac78
De arra sincs, hogy azt kiszámolja az ellenfél kap 7db T-54-et, a másik meg kap helyette 3 Ferdit, meg 2 JgPanthert. De legalább két lövést le tudtam adni. Ettõl leszek minden nap játékosa ennek a sza..k. Ezért érdemes játszani.
A II. vh alatt szopatt.k õket a németek, most visszaadják?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

ez a HW ugye a béta végeztét jelenti?
mikor esedékes ez?

hohó, kedvenc témám, javasolt mindenkinek, de hosszú lesz:

A Variancia:

szeretek online pókerezni, ezen a téren nincsen nagy különbség online póker és pvp alapú mmok között.

Aki valaha online pókerezett legalább egy évig, mondjuk 4-10 asztalon egyszerre, az egyszerûen kényszerbõl más perspektívába helyezi a szórás fogalmát, egyébb esetben születnek meg az olyan mondatok, hogy csal az RNG, már a játék elején minden ki van számolva, stb,stb.

El kell fogadni, hogy a WOT-ban is nagy szerepet játszik a szerencse, ami valójában a variancia.

Nézzük meg a változókat, amik befolyásolják a kimenetelt:

29 különbözõ tudású játékos
akár 29 különbözõ képességû jármû
jármûvenként eltérõ fegyverzet és páncélzat
megegyezõ páncélzatok esetén, különbözõ ellenállás (beesési szög, lepattanó %)
azonos fegyverzet esetén eltérõ kimenetel (szórás, sebzés határok)
véletlenszerû találkozási pont (kivel-melyik sarkon futsz össze)
véletlenszámú leadott lövés

ez rengeteg változó, ahhoz, hogy ez ne véletlen legyen, hanem "lejátszott", kell egy olyan gép, ami minden lehetséges változót figyelembe vesz. Szerintem ez pár trilliárd. És mindezt kiszámolja abban a 30 másodpercben amíg várunk a csatára. Így felelõtlenül kijelentem: jelenleg nincsen a világon olyan számítógép, ami erre képes lenne. :-)

Az, hogy figyeli az adott tank statját (gyõzelem/vereség). Ha túl jó akkor szopsz, ha túl rossz akkor meg nem. Így lesz kiegyensúlyozva a dolog.
Igazad van, de sajna az elsõ a 100 mm D10S lesz meg elõbb, de már az is jobb lehet mint ez a sz........ alap ágyú-
.
Igazuk van a bokor mögé kell álni és nem árt ha két bokor van elõtted, még a ferdit is nehezen szúrják ki.
a SU-85 egy kis farkas volt,de sajnos a SU-152-re már valószínû nem lesz idõ a HW-ig
így is 48 járgányom volt, élveztem a játék nagy részét, talán HW után is játszom, de pénzt nem hiszem , hogy ölök bele.
maniac78
IS-4 rõl volt szó egyébként.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

itt a faq melletti láthatósági magyarázatban az van írva, hogy a bokor mögé álljunk és ne a bokorba, mégis 80-90%-a a játékosoknak a bokorban áll meg, nem mögötte
most mindenki hülye, vagy ez változott azóta?

maniac78
Az anyám .......ott hétszentségit már tényleg.
Örültem amikor cserélni bírtam a Ferdi ágyúját 12,8-ra. Már nem örülök. Csak pénzkidobás volt, (700m) hat lövés penetrate, és telitalálat. Sebzés meg a kanyarban. Pz IV ellen viszont jó, de arra jó a Hetzer is. Tényleg ennyire hülyére veszik a játékost, vagy most le akarják rázni a sík ügyefogyott bandát akik állandóan elõre rohannak, hogy bázist foglaljanak, miközben halomra lövik õket. Azután meg írkálják, hogy mit és hogyan csináljak egyedül a Ferdiben.
Meg másik véglet aki vigyáz a tetves Pz III és IV-re, nehogy megkarcolják, persze nyerni is szeretne. És megvárja, hogy én induljak el megkeresni az egyetlen megmaradt Ferdit az ellenségbõl. Gondolom úgy értelmezte a játékot, hogy minden mindent ki tud lõni.

zalkad
Az elsö köröm a 122 -es ágyuval így alakult:
IS7 kilöve (kb. 30% -ról bontottam le), T30 kilöve (17% -ról egy lövéssel), Object TD kilöve (36%-ról egy lövéssel), KT lebontva 100% -ról 27% -ra.
Szóval egy orosz Tier 6 TD ezt tudja a legnagyobb ágyuval.
(a JgPzIV -el ez nem sikerült anno nekem)

\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"

A top ágyúval viszont fasza lesz, sokkal jobb mint a JPZ IV ha jól emlékszem, legalábbis penetration tekintetében mindenképpen.

Tehát: megállapítják hogy melyik csapat a béna, majd ezután még jól meg is nehezítik nekik a játékot. Ebben mi a kiegyensúlyozás?

Hali!

Gondoltam kipróbálom az orosz TD ágat,hát ez a SU-100 alap ágyúval egy vicc,
itt nem használták az OP-ot, de a következõ ágyú is fényévekre van.
Nem baj, többet halok mint nyerek, de kiváncsi vagyok a végére.
Például: alig egy óra alatt majd százezret összeszedek, a következõ órában pedig képtelen vagyok tíz ezret összeszedni.

Ez teljesen olyan mintha direkt történne, direkt így egyensúlyozná ki.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Achmed927
AZ IS 7-es lehet ezután kilépett. 99 %-ról felgyújtottam + rákontráztam, szval 2 lövésbõl megvolt. 😄 Mázli.

Én pedig épp emiatt nézem ki belõlük, hogy ezzel a ügyetlen módszerrel akarják kiegyensúlyozni a játékot. Nem úgy, hogy beállítják jól a tankok értékeit, vagy hogy normálisan megcsinálják a sebzés modellt. Nem, inkább így manipulálnak.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ez egy teszt csata volt. Renegade leállt a Panther II-esével nyílt területen, mi pedig beálltunk vele szembe a kívánt távolságra. Ha nem állítottad át a célkeresztet, akkor felül írja a távolságot. Ekkor pontosan lehet tudni mekkora távolságra van a célpont.
Egy ilyen fakezû bandából mint a WoT developerek, akik 6 ugyanolyan tankot nem képesek két oldalra egyenlõen elosztani képtelen vagyok kinézni hogy egy ilyen kifinomult balancert irjanak amit feltételezel.

Még azt se tudták rendesen elrejteni, hogy manipuláltak a láthatósági adatokkal, mert amilyen kezdõk voltak, kliens oldalon tároltak olyan adatokat amire ott semmi szükség 😄, de már attól is sirva rohanna falnak egy kicsit értelmesebb DEV, hogy egy csomó adatot duplán tárolnak (pl armor vastagság, 1x tárolják azért hogy kiakják a UI-ra, egyszer meg azért hogy számoljanak vele - ugye, igy történhetett meg az US heavy tankok armor bónusza).

Tegnap és mai is direkt figyeltem a dolgot. Most már biztos, hogy manipulál a játék, egyrészt a csapat összeállítással, másrészt azzal hogy mennyire mûködik jól egy adott tank. Ez nem véletlenszerû, mert ilyen véletlenek nincsenek.

Biztos, hogy a játékos eredményei alapján besorol, és akkor folyamatosan a hülyébb csapatba sorol be.
Van amikor zsinórban csak jó meccsek vannak, csak jó csapatba rak, és van amikor tízbõl tízszer egymás után a teljesen tehetségtelen fakezû, kempelõ, vagy esetleg minden terv szerint össze-vissza mászkáló csapatba rak be.
Szóval olyanok közé akikrõl az elsõ percben látszik veszíteni fognak.

Ez egészen biztos, hogy figyelembe veszi, és eszerint osztja be, hogy melyik a jó és melyik lesz a nyomi csapat.

A másik dolog. Ezt sem hiszem el hogy véletlen, hogy van amikor minden lövés talál, van amikor mind lepattan, mellé megy.
A lepattanás, a sebzés, a penetráció, a szórás, mindet valami módon kiszámolja, hogy most pontos lesz, vagy sem, hogy nagyobbat sebez, vagy sem, stb, stb.
És nagyon érdekes módon, mindig ha a nyomi csapatba sorol be, akkor mûködik szarul a tank, a lövések fele tiszta célpontnál mellé megy, a másik fele meg lepattan.

Ilyen véletlenek nincsenek, a nyomi csapatnak beállítja a játék, hogy a tankjuk a lehetõ legrosszabb értékkel harcoljon.

Más magyarázat nincs, mert lehet mondani, hogy nagy számok törvénye, meg véletlen, meg a sok a hülye, de ez akkor is biztos.

Egyébként ezt nem panaszkodásként mondom, mert nagyjából kiegyenlített a dolog, egy órán át, csak jó csatáim voltak, sokat lõttem ki, egész sok lövés pattant le rólam, sok creditet kerestem, jók voltak a csapatok is.
Majd egy órán át, csak nyomi csapat, semmit se találtam el, mintha részeg lenne a legénység, én mindenrõl pattogtam, rólam persze semmi.

Tegnap ugyanez volt, egymás után jó meccsek, majd egymás után csak rémesek.

Bizonyára az a céljuk vele, hogy kiegyenlítsék az esélyeket, vagy valami ilyesmi.

ja (bal felsõ sarokban római szám)

ja

Molnibalage
Azt honnan tudom, hogy én melyik vagyok? A Tier = szint a fejlõdési fán?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Eagle16
Asszem hogy Tier 3ig csak néhány pályát ad be, afölött már bármelyiken játszhatsz.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Hasonló volt már nekem is, pont tegnap - igaz, a szegény áldozat nem lehetett sokkal messzebb mint akit céloztam, de a csávót nem is láttam azt úgy füstölt el 😊

Véletlenszerûen variálja

Molnibalage
Egyes páályákat csak nehéz hk-nak ad? Van itt olyan kép, ahol még soha nem voltam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Cukii
Nekem volt egy érdekes távoli lövésem Malinovkán pár hete. Pershing-el akartam eltalálni a faluból egy erdõben álló tank tornyát, de ellõttem felette és magam sem tudom hogy de oneshotoltam egy jpz4-est aki az ellenfél bázisán bujkált egy bokorban. Persze egybõl én voltam a legnagyobb csíter, de én csak röhögni tudtam rajta<#nevetes1>

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Egyszer sikerült pontos lövést leadnom 560 méterre, az elég érdekes volt mert a Low látótáv miatt egy szürke pacán pihent a Heccer...

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Lõni nagyon messzire eltudsz, akár a térkép másik oldalára is, a lövedék elmegy odáig.

Amire te gondolsz az az, ahogy Spiczi is irja, a látótávolság elméletileg korlátozva van valahol 500 és 700 között - tehát hiába látod a térképen a piros pöttyöt, a játéktérben nem jelenik meg a tank, igy célzott lövést is elég nehéz leadni rá.
Viszont ez is elég random módon viselkedik, ráadásul pontosan nem tudjuk hol van ez a beégetett határ.

De, 100 méter. Egy pálya 1x1 km-es és lehet nagyobb távra is lõni, mint 500 méter. Nemrég volt linkelve egy topic a snajperekrõl. 😊 (bár szerintem a 700-800 méteres lövések kamuk...)

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Molnibalage
Zoom esetén a célkereszttõl asszem balra lent. Egyébként meg F1..

Egy kocka nem lehet 100 méter.Akkor csak max 5 kocka távolságra tudnék lõni.

Távolságmérõ?Hol?

"honnan tudod, hogy 100 méterrõl lõttétek egymást?"

A térképen egy négyzet az 100m, de asszem távolságmérõ is van a célkeresztben... mondjuk engem sose szokott érdekelni milyen távolságra lövök, elég ha csak látom hogy benne van vmi a célkeresztben vagy nem.

Elméletileg ugyan az AP lövedékek páncélátütõ képessége növekvõ távolság esetén csökken, de ez sztem nem túlságosan jelentõs a WoTban. Ha egyáltalán modellezve van.

"1954 júliusában" typo, 45 júliusában, vagy nem is, az elsõ már áprilisban 😊

"Vki meg tudná mondani, hogy hol volt 44-45-ben a T-54?"

olvassá

ad 1: a World of Tanks cimû játéknak nem az a cime hogy World of WW2 Tanks
ad 2: konkrétan a T-54 prototipusa 1954 júliusában már megvolt, ilyen alapon a Panther II sem lehetne benne, amibõl tán még mûködõ prototipus sem készült.

ad 3: nem a gyártási éven kéne kiakadni, hanem hogy egy adott tankot túlságosan OPra raktak be.

Öltem 4-et.És nyertünk is,3 medium meglepett a várban fent és közrefogtak,végül mindet kilõttem,meg még a várból egy spg-t is.

Ulvar
A készítõk nem csak a II. vh-ban gondolkodnak...õk egész a Koreai háborúig elnyúlnak tank fejlesztésben.

Amúgy meg Panther II hol volt? Sehol... ez egy játék ami tervrajzok, prototípusok, és valós bevetett tankok összességébõl áll. Ennyi. És a készítõk megmondták, hogy a teljes játékban az orosz ág lesz a legkönnyebb, 2. az amcsi, 3. a német. Persze közbe jönnek új nemzetek mint a Francia stb...majd azokról kiderül hova kerülnek. (fõleg a Tier 7es Light tankjuk xDDD).

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

honnan tudod, hogy 100 méterrõl lõttétek egymást?

The Matrix has you...

egyébként kéne egy peticiot indítani hogy töröljék a Német ágat a játékból😊 aki bétázott úgyis csak unalomból fogja tolni..