World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erdos
Simán lehet, ez nagyon emberfüggõ, lehet ám a t30-cal nagyot alkotni, brutális ágyúja van.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

na felkerült a t-54re az új torony (ágyú még régi):
egyedül tarottam fel egy t32-est, egy t29et, egy ISt, meg valami medet, bekaptam 27 találatot és túléltem, hagy a francba fordulhat meg bárki fejébe, hogy ez a tank nincs túltápolva??

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Szép kis vita alakult ki, de arra még nem reagált senki, hogy szerintetek az belefér a normális játékmenetbe, ha a játék legerõsebb tankjából(MAUS) három található egy csapatban és ez a csapat három ellenséget lõ ki?
Úgy, hogy a másik oldalon a mindenki által jóval gyengébbnek titulált T-30 a legerõsebb tank.
noname23
simán össze vissza számolja a játék a sebzéseket nem kizárt hogy nem történhetett meg

nekem is sokszor volt olyan hogy frontból! telibe lövöm az IS7-et és a 100%-ából 75% lett <#fejvakaras>
550-es demage meg hogy születhetett azt a géptõl kéne kérdezni

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Achmed927
Jajj Szakesz ne akadékoskodj már. 😄

Igenis vannak ilyenek. Pl. Én a T 54-bõl 40 %-ot lelõttem a Pershingemmel, amire azelõtt SOHA nem volt példa és azóta (tegnapelõtt) sem sikerült. Szval vannak ilyen ,,események".

ximix

LINK
"Modul kár:
A modulok a tartály (ágyú, lõszerek, hajtómû, üzemanyag-, torony, láncok) a több pontot. Javasolja egy gránátot át a páncélt a várható károk értéke szemben a gránátot több pontot a modulok. Nem modulokat venni, vagy csak érintette, a kár értéke a modul és szerkezete osztva (HP kárt a tartályok összesen). Fontos: A kijavított modul nem kap vissza a teljes Hitpointswert de általában csak mintegy 50%-a motorok és a mintegy 75%-a lõszert. Más szóval, egy modul sérült, még a kis kagyló ülés, ismét vezet a bukáshoz.

HP értékeit meghajtók (a motor mérete növekvõ sorrendben):
Német Panzer: 25 -320
Orosz tankok: 25-370
Amerikai tankok: 32-338

HP értékeit lõszer (az állat szintjén a tartály több):
Német Panzer: 60-315
Orosz tankok 70-260 (Az IS tankok csak 200)
Amerikai tankok: 78-260"
ximix
Hmm a hsz másik fele meg nem ment el

LINK
"Modul kár:
A modulok a tartály (ágyú, lõszerek, hajtómû, üzemanyag-, torony, láncok) a több pontot. Javasolja egy gránátot át a páncélt a várható károk értéke szemben a gránátot több pontot a modulok. Nem modulokat venni, vagy csak érintette, a kár értéke a modul és szerkezete osztva (HP kárt a tartályok összesen). Fontos: A kijavított modul nem kap vissza a teljes Hitpointswert de általában csak mintegy 50%-a motorok és a mintegy 75%-a lõszert. Más szóval, egy modul sérült, még a kis kagyló ülés, ismét vezet a bukáshoz.

ximix
Szakezs arra akar kitérni hogy a Maus HP -ja
3500 ennek a 74%-a 2590 azaz 910-es sérülést kellett elõidéznie a T-54-nek.
Nálam sokszor van olyan, hogy egyszerre lövök valakivel és nem venni észre csak onnan tudni hogy neki adja a kill-t.
De volt egy WoT fórumos link ahol a csávó írogatta kb mi menyi hp ha kilövöd úgy esetleg összejönne

LINK
"Modul kár:

Elegem van! Már több mint három napja a szerszám rosszabbik oldalán vagyok, tessék nekem megmondani mikor kapom meg a jogos bónuszomat! Követelem hogy most már az én csapatomnak is minden tagjáról pattogjanak le a lövedékek és ha mellé durrantunk akkor is legalább három ellenséges gépet sebesítsen meg! A bénáknak is jár a sikerélmény miért csak mindig a jók nyernek! 😞 Ez az utolsó figyelmeztetés különben letörlöm ezt a szart!
Érdekes, nekem 9 killnél több még nem jött össze soha. De azt a legeredményesebb tankommal hoztam össze (StugIII 10.5-HE-vel!)<#nezze>

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Úgy hiszem a 'B' verziót kell figyelembe venni, amennyiben abból indulunk ki; a gyengébb játékosoknak akarnak kedvezni.

Ha kigyulladt volna, akkor látta volna a lángokat. Ha a lõszer robbant volna be, akkor pikk-pakk, volt Maus, nincs Maus.

Egészen pontosan azt állította, hogy egy sima lövéstõl a Maus 2,5x több sérülést szenvedett el, mint alap esetben. Ez utóbbi elég nehezen hihetõ.

Nem az elmúlt 7 napból, de tessék:

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

A T-54 képes 45%-ról 1 lövéssel kilõni az IS-7-et. Akkor ez már semmi neki. 😄
De JPzIV is 25%-ról 1 lövéssel (HE-vel)kivégezte a Maus-t.
Mindenkinek vannak ilyen szerencsés lövései, simán hihetõ.
Lehetne a két csapat statisztikailag teljesen egyforma is, ha a játék belenyúl, akkor mindegy.
noname23
pl: most hillen JgPIV jól bírta 4AP 1HE kellett neki azért az nem semmi drága móka volt nekem

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy olyan csapat, ahol van 3 Maus meg egy IS-7 és természetesen a többiek sem LOLtracktorral mennek, 3 azaz három ellenfelet tud kilõni egy meccs alatt, na ott szerintem valami nem stimmel és nem arra gondolok, hogy béna mindenki meg pont azon a meccsen pont annak a 15 embernek nem jönne össze semmi egészen "véletlenül".
A PzKpfw 38-as a legszebb tank. Oldalról ennek van igazi tank formája.
A francia tankok mikor jönnek ki? Csak a rendes verzióban?
Na fasza, pont forditva... A esetén a gyõztes a statisztikailag erõsebb, B esetén a gyõztes a statisztikailag gyengébb

Ez egész jó, beszállok én is a nézelõdésbe.

Skacok, ha vkinek van 15-0 screenshotja az elmúlt 7 napból ahol látszik mindkét csapat emberlistája lökje már át nekem privibe aztán kikeresem az összes embert és megnézem.

De akkor most mi is az elmélet? Mert mindenki ir össze vissza...

A. Szándékosan gyenge csapatot rak össze a gép akiket utána még büntet is bouncokkal --> a 15-re nyerõ csapat statisztikailag gyengébb

B. A gyenge csapatot tunningolja azzal, hogy az ellenfél bouncol róluk? --> a 15-re nyerõ csapat statisztikailag erõsebb

:-)

a zizi bolygó nagy mese, a disszonáns robot meg tök para volt :-))

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Én értem, de amikor a Himmelsdorf pályán a Maus kicammogott a bázisunkról, befordul az elsõ sarkon a nyílt tér elõtt a fal takarásában és csattan rajta egy lövés és 100-ról lemegy az élete 74%-ra és közel s távol nincs senki, csak egy T-54 elõtte, akkor 99%, hogy a T-54 lõtte meg. Én ezt nem hallottam valakitõl, nem fórumon olvastam, nem a chat-be írták,hanem a Maus mögött gurultam közvetlenül a Tigrisemmel.
Értsd meg, a T-54 1lövéssel nem képes ekkorát sebezni. 😊

Vannak vicces dolgok a játékban, de azért ez már túl szürreális.

Tuvok
Nekem is, nekem is

ximix
<#worship>Jól írod közel vagy a megvilágosodáshoz 😊
<object width="411" height="176" >
<param name="movie" value="http://www.audiomicro.com/swf/EmbedPlayer.swf"></param>
<param name="wmode" value="window"></param>
<param name="bgcolor" value="#869ca7"></param>
<param name="allowScriptAccess" value="always"></param>
<param name="flashvars" value="track_id=666650632f6f054&domain_name=http://www.audiomicro.com/"></param>
<embed src="http://www.audiomicro.com/swf/EmbedPlayer.swf" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowScriptAccess="always" flashvars="track_id=666650632f6f054&domain_name=http://www.audiomicro.com/" width="411" height="176" ></embed>
</object>
<div style="width:411px; text-align:center;color:#666666;margin-top:-30px;">
Get <a style="color:#339966" href="http://www.audiomicro.com/sound-effects">sound effects</a> & <a style="color:#339966" href="http://www.audiomicro.com/royalty-free-music">royalty free music</a> at AudioMicro.</div>

A disszonanciáról eszembe jutott, hátha nem ismered bár még én se hallgattam az egészet, (de most megfogom) anno vendégeskedett nálunk egy vak kis fiú és neki volt a kedvenc kazija a Disszonás robot http://www.youtube.com/watch?v=avGZgTkxT_A

Gondolom nekik nincs ilyen vasuk, de halad a világ
A számítógépek terén Magyarországon van egy ami 6,5 teraflopos
1.000.000.000.000.00.000.000 (trilliárd) a (zeta) a megfelelõje
-----------6.500.000.000.000/másodperc (tera)
---2.566.000.000.000.000.000/másodperc (peta)ez a mai csúcs Kínában
erdos
jajjaj de sok kimaradt, hírlevelet pls :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Nem mondod!
Pont ezt magyarázom, hogy a játék így nyúl bele a meccs kimenetelébe.
Az egyik csapatnak minden betalál és sokat sebez, a másiknak meg lepattan, nem talál,stb.
noname23
megkérdeztem a játékban az egyiket erre kamuzik 72% valójában 48 amiben meg ült T34 39%

Alapvetõen a gép befolyásolja, hogy kivel dob össze elosztás szempontjából, ha nem így van, akkor már régen rossz. 😊

A kedvetekért a következõ 15>0 köröknél megnézem minden egyes játékos statisztikáját, amennyiben a rosszabb statisztikával rendelkezõ csapatok nyerik meg ezeket az egyoldalú köröket, akkor elismerem az összeesküvés elmélet hitelességét. Remélem elég korrekt ajánlat, ha bármi kivetnivalót találtok a tervbe, jelezzétek! 😊

Nem hiszem hogy a gép befolyásolja a dolgokat az elosztást illetõen, szerintem ez csak pech, hogy (melyik csapatot szopatja) kivel sorsol össze engem a balancer. 😄

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Erre a T-54 nem képes, nekem még oldalról is csak 11%-t sebzett AP lõszerrel a legjobb ágyúval, bár ha a T30 lõtte, az úgy már elképzelhetõ.

maniac78
Az imént hasonló eset történt, a Ferdi lövése 120m beterítve majdnem teljesen a szórási kör. Leadott lövés eltûnt, A20 megúszta.
Elegem lett ebbõl a sza.rból egy ideig.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Ezt már korábban is elemezgettük, és nekem is az a véleményem, hogy néha belenyúl a játék a meccs kimenetelébe.
A legutóbbi ilyen esetemnél én Tigrissel voltam, szóval nem tudtam beleszólni a csatába. Az ellenfélnél volt 3 db T-30-as és 4-5 T-54-es. Ez annyira nem tûnik vészesnek elsõ ránézésre. Nálunk viszont volt (nem viccelek) 1 db IS-7 és 3 db MAUS!!!!. Úgy kikaptunk 15:3-ra, hogy öröm volt nézni. Nekem ne mondja senki, hogy nem nyúl bele a játék, amikor konkrétan láttam, hogy a T-54 egy lövésre 74%-ra vitte le a Maust 100%-ról, mialatt róla 3 lövés pattant le.
Nem azt mondom, hogy mindig, de néha van ilyen és ez nem a játékosok bénasága.
noname23
Azért a csalásról én nagyon örülök hogy a gép teszi még és nem az ember szerintem ez így tök jól is van kitalálva ha tényleg igaz
abszolút korrekt az egész veszíteni is kell a játék élmény a lényeg mindenki számára

Amivel szemben ez áldás az a xar fps játékok ahol bizonyítottan hemzsegnek az ügyes maffia csalók és minden szerveren legalább egy csíter jelen van ami épp elég hogy elrontsa a játékot.

maniac78
Kellene tudni elõre, hogy a csapatod idióta lesz-e vagy sem, mert akkor bizony én magam lõném ki õket, ha tudnám. Az elõbb is engem idiótáztak le, mert mertem mondani, hogy állj gyerekek, amikor 8-3ra elhúzott az ellen.
Rögtön utána 12-3 lett.
Az oké, hogy rengeteg hülye él a földön, de ha nem megy neki akkor sem hozzájuk kéne állítani a szabályokat.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

fú de csapongok ma is, a példából pont a lényeget hagytam ki:

a disszonanciát az okozza, hogy jó játékosnak tartom magam, de az eredmények nem ezt tükrözik, tehát lehet, hogy ügyetlen vagyok (ez kellõen nagy disszonancia)?

a többi stimmel, nem iszok ma több kv-t, mert akkor legközelebb, már csak névelõket fogok írni :-)

<#taps>

Nem tudom talán Március közepe
jaj már :-))

általában: szinte mindenkinél (talán Lammaernél nen, bár már nem emlékszem a régi artys vitákra)
ma: Stork13-nál, TDantesnél
de még egy hetet sem kell visszamenni és nálam is, nem kevés :-)

a matchmaking elosztásról nem merek nagyon véleményt alkotni, de a program belenyul azért mert....
és a pókerbõl megismert csal a terem azért mert...

az szinte egy és ugyan az.

Bár imádok dobálózni a kognitív disszonancia kifejezéssel, de tisztában vagyok vel, hogy borzasztó nehéz helyén kezelni, és helyes irányba elindulni.

A többiek kedvéért:

Kognitív dsszonancia: Az elmélet alapgondolata, hogy mikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belsõ feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltõ állapot, melyet csökkenteni igyekszünk.

És itt a csökkentés a lényeg, azt nehéz jól csinálni

vegyünk egy példát:

az alap gondolat, hogy én jó játékos vagyok, majd mivel az eredmények nem azt mutatják (ez lehet akár az 50-50% miatt), ezért jön a kérdés, hogy miért nem látszik az eredményeken, na ez okoz fájdalmat az agynak, kell neki egy vonzó válasz: Én jó játékos vagyok, de csal a gép! Ugye mi gémerek hátrányból is indulunk, mert bizony régen sok AI csak azért volt jobb, mert csalt.
De biztosan emlékeztek suliból: utál a tanár, hülye a tanár, stb

Ez a gondolkodás mód azért veszélyes, mert bár ily módon azonnal feloldjuk a konfliktust az agyban, de el is vetjük annak a lehetõségét, hogy tévednénk, így remek jól önáltatva elzárjuk magunkat attól a felismeréstõl, hogy rájöjjünk, hogy ügyetlenek vagyunk, de ezen változtathatunk és ügyesebbek, okosabbak lehetünk.

Persze, hogy nem lehet arra fogni. De ha ilyen van akkor már tudom, hogy mi lesz az adott meccsen.

Szerintem belenyúltak a rendszerbe pár hete.
Mások szerint nem.
Egyik fél sem tudja meggyõzni a másikat, így mindenki azt hisz amit akar. Szerencsére!
Amúgy nem érzek semmi szorongást, ezt mondják a hangok is...
Nem mondtam ilyet. 😊
Egyedül nem, de 2-en már igen. Nem vicc, volt ilyen.

Na még az lenne a szép ha lenne minta is. 😄
De a készítõknek érdekük, hogy mindenkit itt tartsanak mert nem lesz annyi bevétel ha a gyengébbek elmennek.
"Hányszor volt már (általánosítok), hogy T-54 hordával mindent szétszedtünk, aztán a következõ játékban hasonló felállásban minket szedtek szét?"

Volt már nem 1x, ez tény. De ilyen esetekben nem lehet csak a lepattanókra fogni - a legjobb platoon is csak 3 ember, akik hiába játszanak jól ha a maradék 11 nem annyira ügyes illetõleg a másik oldalon van egy másik nagyon jól játszó platoon.

Hányszor volt olyan, hogy az egyik oldalon egy platoonunk tör elõre faszán, csak éppen azért nem lesz victory mert a másik oldal elesett és az ellen begyalogol és cappel.

<#eljen>

Ismét egy "szivembõl szólt" hozzászólás.
Látszik hogy egy HOZZÁÉRTÕ ember irta... izé, pókerhez értõ 😊

Ez a része szimplán és elismerten szar.

További szimptómák:
- egyik oldalon csak TD
- egyik oldalon csak heavy, másik oldalon csak medium
- egyik oldalon csak Maus, másik oldalon csak IS7

stb

noname23
kinek volt ilyen érzete neked?

szerintem azért balance random rendszerbe biztos belenyúlnak ez nem vitás

Figyelem összeesküvés-elmélet fog elhangzani D:

Amikor nagy arányú a gyõzelem/vereség (15:0-3)akkor a rendszer az esetek nagy százalékában belenyúl a meccsbe.
Számomra hihetetlen, hogy egy csatában, ahol a teteje Tier 10-es szintû, 15 kilõtt tank mellett 1 M3 Lee-t sikerül csak kilõni.
Ha a leadott 3. lövésem is track, critical, rikosé vagy bounce akkor már tudom, hogy a szopóágra tett a gép az adott meccsen.
Idióta csapatban is vannak mindig jó játékosok. Az adott szituációban mégsem képesek hozni a szintjüket, nem azt, hogy megfordítsák a meccset, hanem legalább pár ellenséget lõjenek ki. Pont az elõzõek miatt.

Valamikor még õsszel megjegyeztem, hogyha agresszíven játszol akkor jobbára feléd lejt a pálya. Úgy veszem észre, hogy mostanában ez egyre jobban így van.

"Ha ez igy lenne, akkor azt látnánk, hogy egy alapvetõen jól játszó csapat (értsd: összetartanak, nem ész nélkül egyesével támadnak, koordináltan védik mindkét oldalt stb) valahogy mégis veszit, mig egy idiótán viselkedõ csapat meg nyer. " Hányszor volt már (általánosítok), hogy T-54 hordával mindent szétszedtünk, aztán a következõ játékban hasonló felállásban minket szedtek szét? A taktika ugyanaz, platoon is, az ellen sem lehet sokkal bénább, csak egyszerûen nem jön be a dolog. Mást dob a gép. Szó szerint. 😊

Persze alapvetõ hibák ellen nem véd, de nem is mondtam azt, hogy mindig belenyúl a gép. Vannak hangulatos csaták amikor 8:8, 9:9 kilõtt mellett az nyer aki elõbb beér foglalni. Na itt tényleg a játékoson múlik csak. 😊
kötelezõvé tenném, hogy legkésõbb középiskolában minden tanuló felfogja a kognitív disszonancia lényegét, én már 20 fölött voltam mire megértettem, de még ma is idõnként lyukra futok :-)