World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The maintenance works are scheduled for March 1, 14:00 UTC. The game will be temporary unavailable.
Reason: release of v.0.6.3.8 update.
Estimated downtime: up to 5 hours.
Total projected downtime: 8:00 - 19:00 UTC.
Tomorrow, March 1, 2011, new v.0.6.3.8 patch is released. Game will be unavailable from 7.00 till 19.00 UTC. Look through forums for patch notes
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Alapvetõen úgy gondolkodok mint te, de érdemes továbbnézni a ROFon...
122mm BL-9S 390/390/465 225/265/68 7.87
152mm BL-10 750/750/950 286/329/90 3.9
Igaz hogy a BL10 ROF-ja fele a BL9S-nek, a damage viszont 1.92x, tehát ugyanott vagy. A példádat felhozva, amikor belelõttél a csávóba majd hátráltál reloadolni a 2. lövéshez, amikor leadtad a második lövést, akkor tartottál volna ott sebzésben mint a BL10 elsõ lövése után.
Ergó, meglepetéses szitukban amikor te lõhetsz elõször, jobban jársz a dupla sebzésû BL10-el, mivel jó esetben nem is kell másodikat lõni 😄
Márpedig neked kell elõbb lõni, mert az ISU ugye elég gyengécske páncélzatilag + nem az a házak közt csikicsukizó fajta (mert hát TD).
Plusz, a penetráció 60mm-el jobb, ami jelentõs elõny.
Tény, meg kell szokni, de edddig minden ilyen váltáskor (pl US heavyk: 90mm-rõl 105-re, orosz heavyk 100mm-rõl 122-re, mindkét esetben jelentõs ROF csökkenés) utólag azt mondom, jobban jártam a lassabb de nagyobbat ütõ ágyúval.
A teknõ 160 mm 90°-os. A felépítmény 160 mm 60°-os.
A teknõ effekítv vastagsága is 160 mm, de ha 40 fokos szögben lövik akkor már 209 mm-nek felel meg (160/cos40).
A felépítmény 60°-os, de legyen a lövék kompenzáció miatt 70°-os. Ami 170 mm (160/sin60). De ha ezt a 170 mm-es részt lövik 40°-os szögben az már 222 mm effektív páncélzatnak felel meg (170/cos40).
Elég nehéz átütni. Úgy meg fõleg, hogy a futómû átlapolt szerkezetként visekedik és sokszor teljesen felfogja a lövedéket. Ezt mindenképpen meg kell változtatni.
Motort, rádiót és az ágyút le tudtam cserélni, tehát nem az alappal mentem. 2. v 3. meccsemen 1600 HP-rõl égettek le. Mindezt úgy, hogy a legénységbõl 1 ember elsõdleges skillje 100% tûzoltás az össze többi másodlagos skillje 58% tûzoltás. Kicsit igen meglepett.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
A teljes játékban kétséges hogy elkezdem-e a TD-ket. Nem biztos hogy megér nekem annyi szenvedést egy fullos SU-152 vagy ISU-152.
Nekem pont amiatt tetszett az ISU a 122-essel, mert sokszor azt hitték, hogy a lassú 152 mm BL-10-es ágyúm van. Sokszor csinálltam, azt hogy direkt mellé vagy a fedezékbe lõttem és már tolattam is hátra. Azt hitték van 14 másodpercük amíg újra töltök, megpróbáltak lerohanni. Nagy volt az önbizalmuk, mert az oldalukat mutatták, de csak csak 6 másodpercük volt. És kettõt is kaptak amíg lõni tudtak. A kettõbõl az egyik lánctalpra ment, hátha leszakad nekik.
Nem nagyon fekszik a 4-4,5 körüli tûzgyorsaság, pláne nem gyenge front páncélzatú gépnél. Az IS-4-nél még elviselem, mert a 122 mm BL-9 annyival nem gyorsabb, hogy megérje azt használni. Plusz a 130 mm-es ágyú kicsit jobban néz ki. (Bár ezt sem sikerült jól lemodellezni, mert a csõszájféket így nem alakítják ki. Az IS-4-nél teljesen rossz a 130-as csõszájfék lyukazottsága, az IS-7-nél már jobb, de még ott is hibás.)
rajz
Ha kiszámolod az effektiv páncélvastagságot 160 / cos(40) = 208 mm, ami mindjárt kétesélyessé teszi a legjobb panther ágyú átütését is.
Mondjuk tapasztalatom alapján inkább egyesélyes, ebben igazad van (nekem is van pantherem, fullosan 80k-t lövöldöztem vele eddig össze), de akkor már inkább a PZIVes sztorid kirivó mintsem az IS4-es, ami számszakilag még magyarázható azzal hogy rossz napod volt 😉
Az hogy egy panther oldalról nem tud átütni egy IS4-et, nem is annyira kirivó.
Végül is a hull armorja oldalról 160, tán még döntve is van, és a panther legjobb ágyúja 203 +-20% azaz 162 - 243 átütéssel rendelkezik.
Ha meg nem a top ágyú van fenn, ünnepelj ha átütöd az IS4-et 😊
Ezen változó idõjárás miatt van az, hogy 100 méterre elõtted hirtelen eltûnik a pusztában a mausz.
Úgy tudom gyalogság is van a játékban csak szintén aa grafikai terhelés csökkentése végett nem látszódnak, méghozzá a maglódi "afgánok", akik röptiben kapják el a lövedékeket hogy elvihessék õket a szinesfém leadó helyekre. Ezért vannak a látszólag semmiben eltûnõ lövedékek néha.
Azzal legyenek kész,amit megigértek.
Egyébként,ha jól szimulált idõjárási harcot akarsz ott a potbs.Nagyon jól meg van csinálva!Ott van éjszakai harc,viharos harc ködös harc...sja 2008-as MMO.Van túl meleg harc is...mikor hétágra süt a nap.Ez is befolyásolja a küzdelmet.
Mekkora lenne ha két centire lehetne látni a köd miatt,és csak akkor veszed észre az ellent,ha már összeütköztetek.Mindenki nézne mint vak a hajnalban. 😄
Valaki felvetette,hogy a karácsonyfát már ne is vegyék ki,jó lesz az idén karácsonyig,vagy max cseréljék le húsvéti nyuszira...
Ez kicsit se szégyen a wargaming.net-rõl.
Talán még ki is számolhatjuk hogy az átütés mennyivel csökkent ebben az esetben és felfedezhetjük hogy a WoTban milyen komplex kalkuláció van. Na? 😊
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
-Lesz idõjárás.
-Egyenlõre nem terveznek nagyobb map-okat.A 30v30-al nem is foglalkoznak.
-Már készül a német "crew sound" Szerintem ez nagyot fog dobni a játék hangulatán.
-A CBT emberkék nem kapnak +tank slot-ot.Mivel a Pz V/IV kiesett a gift tankok közül,valószinû ugyanazt kapjuk,mint az oroszok KV-220.
Vagy a direkt tékázókat személyesen felkeresni,és fa testápolóval ráütni a jobb/bal mutatóujjára. 😊
Épp tegnap lõtte ki az artymat egy genetikai hulladék az elsõ 15mp alatt.Megjegyzem,h én voltam az 1 szem arty.Kiscsákót vagy négyen lõtték ki egyszerre.
Tegnap kipróbáltuk, IS3-al a számba mászott egy kolléga úgy, hogy a tankjának (T32) a hátulját láttam. A testet tetejét hiába bombáztam, bár zöldnek mutatta, mindig lepattant róla a skuló hiszen elég közel a 180 fokhoz lõttem.
A T32 hátulja amúgy 51mm-es, az IS3-as legjobb ágyújának a penje pedig 225 (+- a 20% ugye).
Sõt, még viccesebb volt, hogy igy viszont mandinerbõl eltaláltam a tornyát (tehát megpattant a hátán, majd a toronyba be).
Szóval ha elég szerencsétlen szögben találunk el valamit, minden lepattanhat mindenrõl.
Kezdem unni ezt a kb elõre leosztott játékmenetet... elõbbi meccsen Pantherel 50 méterrõl 4x nem tudtam átlõni egy IS4 oldalat!!!! tudom mellé lõttem meg béna vagyok... kicsit viccesnek tartanám hogy a T8-as mediummal HE lõszerrel lõjem 50 méterrõl a T9-es heavyt... ez aztán a játek... persze VK45-nél nem jön elõ ez a probléma...
Ötszörös szorzó alatt szinte nem is játszottam, második nap szóltak a srácok hogy van, de annyira akkor épp nem izgatott a dolog...
Sõt gyakorlatilag nyár óta játszom több hónapos kihagyással, de van IS-7, T-54, és már majdnem megvan a GW Panther... Néha elcsábulok más játékokra is és eszembe se jut akkor játszani vele😊
Most meg még meglesz a GW Panther, aztán még lehet választok valamit...sokat ugye már nem...
Commander's tank:
- will be purchased for gold
- will have better radio
- can only be one per team
- will have better view range
- will have worse armament
- can be used only in clan wars and company battles
- will be available for certian tiers (approx 3-7,8)
- will provide its owner with special commander's chart for giving orders
- will enable its owner to use special consumables like (like calling airstrike)
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Overlord said:
Currently I don't have such information, there should at least 3-4 weeks gap between the release and the start of clan wars beta
Tehát klán harc majd egyszer.
Márcuis 1 leállnak a szerverek,DE! nem lesz patch. 😊
Pre-orders launch: March 8-15.
Release date: March 24-31
Tehát ismét eltolták.
S most magyarázzák ó,hogy nem is volt hivatalos Február 20-25 Pre és a Március 10-15 éles indulás.
Nem a fenéket nem.Már nem hisz nekik senki.
a kedvenc hozzászólásom:
Release was postponed again, they cant do anythink in time. When i joined beta, release should be in december, than it was postponed multiple times and last date was march 15...
If they wont start working instead of postponing and promising, this game will die fast.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Errõl jut eszembe: Hogyan kell screenshotot csinálni? a printscr nem mûkszik.
Életem legnagyobb meccsét nyomtam a Hetzivel. 😊
Még az alapcucc volt, úgyhogy egy döglött teknõs is megelõzött. A Cliffen voltunk, meg sem próbáltam körbemenni, az átjárót fogtam. Ráadásul egyedül, nagyon vérpistikés csapatban voltam. Elkúsztam a feléig, de ekkor támadott a gaz ellen, és hirtelen hárman maradtunk öt ellen. Marha mázli volt, hogy az értelmesebbje maradt.
Az ellenbõl három tank elkezdte foglalni a bázist, egy tank védekezett egy artyval. Nálunk maradt egy tank 5%-on, egy arty, meg én a ferrarival. A megbeszélések értelmében a tank nem ment sehova, én elkezdtem "visszaszáguldani" a bázisra. Volt idõnk bõven megbeszélni a cseten a dolgokat, míg visszaértem. 😊 Már majdnem elfoglalták a bázist, mire visszaértem. Az artyval együtt elkezdtük megszórni õket, a Hetzi jó lapos, legalább két lövés elment felettem. Mindhármat kilõttük, majd mivel még maradt 10 perc, támadásba lendültünk. 6 perccel késõbb ott is voltam az ellenfél környékén, az 5%-ban lévõ tanknak sikerült kilõni az ellenfél tankját, aztán kiszedte az arty. Ekkor már jól álltunk, mert csak az arty maradt, mi meg ketten. Szembõl bekaptam egy arty lövedéket, rámhúzódott, hogy ne tudja lõni a mi artynk, de vége lett mint a botnak.
Szóval a Hetzi marha jó kis cucc. Megvettem rá gyorsan a legnagyobb motort, meg a jobb lánctalpat, így már nem annyira lomha, viszont olyan láthatatlan, mint egy nindzsa és az ágyúja is kellemesen harapós. Marha óvatosan kell vele menni, de szinte mindig van vele legalább 2 killem.
óó ember!
Az Orosz TD vonalat semmi másért nem érdemes kifejleszteni,csakis a BL/10-ért!Az adja meg a Ruszki topTD-nek az egész arculatát.Az ellenfelek sem úgy gondolnak rájuk,hogy ott egy ISU vagy egy Object és vajon mennyivel megy,vagy hogyan fordul.Ha meglátják õket akkor az fog elsõre az eszükbe jutni,hogy"na basszus,a kurva BL/10!".
Csak mellékesen jegyzem meg,hogy azzal a lassú kacattal a következõket értem el.:
1081 battle - 2101 kill. 28 sharpshooter, 27 master gunner, 8 reaper,
Billotte's medal,Wittmann medal,Maus trap, +a különbdözõ Kinai piacos tucat érmék,top gun,steel wall stb stb.
Tehát javaslom,hogy azért csak próbáld ki azt is!😄
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...