World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hmm, elhiszem, de akkor miért nem érvelsz rendesen (statok, stb)?

azért gondolom, hogy erõsebb, gyengébb, mert....

jó pár ilyen volt már itt, az azért erõsebb, mert csak az sosem érv :-(

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A lényeget jól megfogtad, bár te magad sem érted. Pont az a baj, hogy 5-6 T-54-t tesznek egy csapatba. Ha megfigyelted 1-2 T-54 már korántsem olyan hatékony. Ezt onnan is tudom, hogy én pld. általában mindig magam vagyok a többi 6 ellen.

Amúgy nem kell sokat olvasnod, csak ügyesnek kell lenni. De még egyszer: nem azt mondtam, hogy egy szinten van a többivel, hanem nem ezt kellene gyengíteni, hanem a többit erõsíteni. Ennyi.
Ki tudja, lehet a T-44 sose volt erõsebb a jelenlegi állapotánál, azonban a teleport megszûnése óta sokkal nehezebb a megfelelõ pozícióba kerülni vagy kitérni a lövések elõl.

Eagle16
Na már te is kezded? 😄 Mit butítottak a T-44-esen az 5%-os lóerõ csökkentésen kívül? Inkább a buff-okat lehetne összeírni lassan..

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Elképzelhetõ. Azonban ez alapvetõen nem a tankok hibájából adódna, hanem a csapatjáték teljes hiányából.

Én hajlandó vagyok. A másik kettõ erõsítése T54 szintre a heavysek kurvaanyázását váltaná ki. Meg a TDsekét. És még az artysokét is.

Kedves barátom. Sajnállak, de sztem te el vagy tévedve. Sajnos nekem kell azt mondanom, hogy örülnék, ha csak harminc lennék.Sztem a fiatalság nem hátrány ebben a játékban, hanem elõny, mert az "öregek" itt is azt hiszik, hogy mindenkinél okosabbak, már csak a mi vitánkat tekintve is. Jó példa erre, hogy a fiam ebben a játékban sokkal sikeresebb, mint én. Pedig õ sem 10 éves már.😊De annyit mondhatok, hogy ha a te életkorodat elosztod kettõvel, s hozzáadod a sajátodhoz, akkor valahol megkapod az enyémet, ha annyira kiváncsi vagy. <#conf><#nevetes1>
Megjegyzem, sztem a T54 tényleg szebb mint a Pershing vagy a P2. Olyan modern tank formája van. 😊

IS7/Maus/T30 viszonylatban is az IS7 néz ki vhogy (csak a mordály nem kéne a tetejére) , a Mausról nekem pl mindig az jut eszembe hogy a tervezõ odaengedte az 5 éves gyerekét a rajzasztalhoz 😊

Nem errõl van szó. Egész pontosan az írta, hogy a T-54-ért is meg kellett szenvedni, s éppen ezért szemétség, ha gyengítek/nerfelik.
Sokkal szimpatikusabb lenne, ha a másik kettõt erõsítenénk, így mindenki jól járna.
Vagy valaki hajlandó lenne ezt is megcáfolni?

Eagle16
Jó igazad van, azt kellett volna írnom hogy elkezdtem a szovjet ágat. Nah.

Olvassak vissza? Meddig és mit? Szerinted a Párduc II-t meg a Pershing-el szemben miért nincs ilyen tömeges hiszti? Nehogy azt mond hogy azért mert nem rak egy oldalra 8-at...egymagában is sokkal hatékonyabb mint a T9-es társai. Ez van fogadd el, de örülhetsz mert nem fogják nerfelni, és majd játszhatsz velem együtt olyan csatákat amikben van elszórva egy-két német és amerikai T9 med., mellettük meg 6+ T-54 mindkét oldalon. És persze akkor sem lesz OP, biztos csak azért veszik majd sokan mert szép. Haha. 😊

Sztem ez logikus, közel áll a valósághoz. Talán még reálisnak is mondható sztem. De persze mivel játék és fõleg az orosz piac a fõ cél hülyeség lenne a német tankot futtatni egy orosz cégnek nem? Amúgy mit szólnának, vagy szólnak a vietnamiak, amikor az amik halomra ölik õket a játékokban, a valóságban meg nem egészen ez volt?
jól látom, hogy itt is sokan német tankokkal akarnak nyomulni és azokkal ölni az oroszokat? ez valami múltbeli hozadék vagy ennyire nagy hype-ja van a német tankoknak? 😊 utóbbi nem nagy hájp azért, tényleg preciz, jó gépek voltak, csak nem volt elég support a végére 😞

The Matrix has you...

Én nem az orosz ágat nevezném OPnak, hanem egyes tankokat az orosz oldalról.

pl:

T-54: kiveséztük, nincs mit beszélni róla. Az és kész, de szeretem 😊

Artyk: SU14 felett az orosz artyk messze jobbak mint a német. Fõleg a - tudtommal - nagyobb területen ható borzalmas sebzésû ágyújuk miatt.

T-44: a tier9es medek és a tier10-es heavyk megjelenése elõtt brutál járgány volt, és a maga közegében (tier8) sztem még mindig a legjobb. Fõleg ha összehasonlítjuk egy T23-al... neeee neee 😊
Más kérdés, sokat butítottak rajta, és van nyilvánvalóan kihasználható gyengesége (ammorack - autoaimmal rohadtul el lehet lõni, ma du is 1vs1-be egy T23-al azért tudtam legyõzni, mert a 3. autoaimos lövés felgyújtotta 😄).

Ezektõl eltekintve viszont a tankok többsége sztem nem olyan brutál, hogy jelenõs/látható módon erõsebb lenne a német/amerikai társaitól.
Nem is szokták õket felhozni...

Vagy ordította vki hogy a T-43 OP ? Esetleg a SU100? Esetleg az IS3?
Arról is erõsen megy a vita hogy a Top orosz heavy vajh erõsebb e a németnél... 😊

Van még egy dolog: a látható orosz irányba hajlás pl a láthatóság terén, vagy a suttyom csalások az ágyúknál (SU100 és JPZIV ágyúi közti különbség), amelyek kiderülése óta... khm.. nem bízunk a muszkákban.

Eagle16
Amúgy a tûzrõl jut eszembe hogy most vittem végig a Men of War német kampányt és basszus, egy szar 2 fontos ágyúval felgyújtotta a Tigris I-est szembõl valami angol konzervdoboz (Matilda vagy Crusader).

Ez valami rossz vicc lehet, már azon is meglepõdtem hogy átlõtte, de hogy még ki is gyulladt 😄D Tisztára WoT csak épp RTS.

na nézzük: én harmincx, nem titok, ki van írva az adatlapomon, amikor bele megyek egy szócsatába, akkor megnézem, hogy mégis kivel.

Miért fontos a kor? mert harmincx év rutin/bölcsesség pont harmincx év alatt jön össze. Fiatalabb vagy és ez zavar? hát megértem, többségünket zavarta, ha az idõsebbek (akkor még nem tudtuk, hogy okkal) annyit mondanak, hogy fiatalság bolondság, stb. Ha így van énirigyellek, jó lene újra fiatalabbnak lenni.

Van itt pár nálam fiatalabb, akinek adok a szavára, tényekkel statokkal támasztották alá az érveiket, lehet azért. Nem rémlik, hogy 15 évesnek tituláltalak volna (de ez egy fórum, megörízte, ha igen, linked pls).

összefoglalva: komolyan meg akarod gyõzni itt a népeket, hogy többségi tévedés van a szovjet tankokat illetõel (kortól, helyezéstõl függetlenül)?

van az a vicc az autopályával, meg a szembeforgalommal :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Akkor nem kellett volna mindet kipróbálnom.Elég lett volna elolvasni a fórumot, s fejleszteni ez alapján.😊 Persze mindenki másképpen tapasztalja. Nekem igencsak hiányzik a pontos ágyú, s a KV-3-t nem nevezném egy ág végigvitelének, mint ahogy a T-34-t sem. Én a VK-4502-nél tartok, de nem mondanám, hogy végigvittem azt az ágat. Persze lehet, hogy ez olyan,mint hogy félig tele van-e a pohár vagy félig üres. A T-54-rõl meg írjam le megint? Olvass vissza.
Magánügy, de nem 15 ahogy szoktál aposztrofálni. De sztem meglepõdnél.<#ejnye1>
nekem már csak egy kérdésem van, mennyi idõs vagy?

Eagle16
Én végigmentem az orosz ágon is, prémium nélkül az orosz szerveren, elvittem KV-3-ig, T-34-ig.

Be is írtam ide, hogy a T-28-as 85mm-es ágyúja az mekkora jó dolog, szemben a Pz III-as 50mm-es köpõcsövével. Aztán jött a KV, az egyenrangú Pz IV-eseket egy lövéssel öltem vele, néha még a 122mm-es ágyúval is, ami közel sem a legjobb ágyúja. Jött a KV-3, amivel nagyon szar statisztikám van amiatt, mert mindig Tier 9-10-hez kerülök, de Vk3601-el sem lenne jobb.

A T-34-es 57mm-esével 20 fölötti ROF-om van úgy, hogy a legénységem ~ 80%-os, és ~110-es pen.-el még a Vk4502-t is ütöm oldalról...arról nem is beszélve, hogy nagyon pattogós a páncélzata.

Szóval én, aki kipróbálta mindhárom ágat, azt mondom hogy könnyebb. Igen, sokszor hiányzik a gyors és pontos ágyú, de nem hátráltat annyival, inkább ez mint hogy kigyulladjak frontális találattól minden 4. csatában...

Német ág jobban fizet? Nem tudom hogy tudtad-e, de a játék jobban díjazza a közelharcot. 500m-es találatokért kevesebb xp-t és kreditet kapsz, mint ha 20m-rõl lövöldöznél...

T-44 nerf: istenem, most írjam le megint?

T-54: és aki végigszenvedte a Párducot mit kap? Egy kicsit feltuningolt Párducot aminek a nevébe beírták hogy 2.
Játszottam vele jó pár kört másik accounttal. Én legelsõre Párduc irányban mentem a játékban, szóval ismerem mint a tenyeremet, 3002DB-m is elsõk között volt még régen. A T-54-es egy vicc, csak akkor halsz meg vele ha nagyon akarsz...most nem fogok regényeket írni róla, de közel sincs egy szinten a másik kettõvel, ami nem fair azokkal szemben akik nem a szovjet med. ágat kezdték el.

na látod, én Német fan vagyok, és zavar, hogy a szovjet ág jobb, ez tiszta sor

viszont az kurvára bassza a csörõmet, hogy amellett, hogy nehezebb a német tankokkal játszani, még kapnak pár extra featuret (lyukas páncél, világító torony, elõl-hátul motor)

tehát további rosszindulatú nehezítések (ha egy hiba ismert 9 hónapja és nem javítják, azt nem lehet másnak nevezni)

a DEV-ek tehetnek róla? szinte biztosan széndékosan van így, az okok között meg csak találgatni lehet

Ebben egyetértünk.
Persze felvetõdik a kérdés, hogy kerültél a top 1000 közepére azokkal a rossz német tankokkal? Persze rálátásod van, de tapasztalatod ezen a téren aligha. Sorry.
szovjetbõl: kiváncsiságból a t-54 a happy days alatt
most meg freebõl egy félig maxos (2 atom ágyú hiányzik) KV

én vagyok az aki inkább a "nincs szovjet tankom" halmaz tagja vagyok, de a top 1000 közepén csücsülve van némi rálátásom a játékra

tehát mégegyszer attól föggetlenül, hogy melyik halmazban csücsülnek a népek, a játékosok túlnyomó többsége szerint a szovjet ág könnyebb, az hogy szerinted nem, az sem baj, de sem a te, sem az én véleményem semmien hatással nincsen arra a tényre, hogy a szovjet tankok jelen formájukban könnyebben játszhatóak a többi nemzet tankjainál.

Nem. Nem jobb, hanem egyenlõ esélyekkel induló tankokat akarunk. Ez a tisztességes.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Achmed927
Én is német fan vagyok, de mióta a JT nem hozta meg a kellõ sikert, hogy pl. object-nek 2 lövés vagyok, azóta inkább váltottam az amcsi oldalra. Azt kell mondjam, nem bántam meg. A perzsa bitang jó gép, de nem T 54. 😄
Ha a Panther jó lenne, arra hajtottam volna.

Az orosz ágyút ugyanúgy ellövik, még az Object-t is. De miért nem mondjátok egyszerûen, hogy jobb német tankokat akarunk,mert német funok vagyunk? Sokkal tisztességesebb.
Kicsim nem azt mondtam, hogy egy szinten van a többivel, hanem azt hogy mindenki megveheti, ha akarja. Persze munka. Az meg a szervezõk felelõssége, hogy miért ilyen.
Lehet, hogy te nem figyelsz.Én végigvittem mindkettõt és így állítom ezt. Te végigvitted?
Hahaha. Gyorsabb és pontosabb ágyú? Sokat ér, ha az orosz tankról lepattan a gyorsabb és pontosabb ágyú. Eleve, mi az hogy gyorsabb? Az Object gyorsabban töltött újra mint én. (pedig 10%-os lövés gyorsító fent van)

A gyors és pontos német ágyút meg sokszor ellövik, és akkor fuccs a pontosságnak.

Az egyetlen ami elméletben jobb a németeknél ,hogy pontosabb hogy ágyúik vannak, de ez csak elmélet, a gyakorlat egész más.

És igen, volt orosz és amerikai tankom is.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Achmed927
Ne akard bemesélni, hogy a T 54 nem OP. Te sem gondolod komolyan sztem.

te tényleg nem figyelsz, na mindegy, még egyszer utoljára: a szovjet ág könnyebb, azok szerint is akik végig vitték, azok szerint is akik nem és azok szerint is akik "végig szaladtak" rajta.

Ha szerinted nem könnyebb, akkor ott tudás beli gond van

Nem könnyebb a szovjet ág.Aki végigcsinálja a németet és az oroszt az láthatja, hogy az orosznak erõsebb a páncélzat, a németnek viszont gyorsabb ép pontosabb az ágyúja.Ráadásul gyorsabban is tölt. A német ág viszont jobban fizet, így nem hiszem, hogy nehezebb lenne. Aki a T-54-t kifejlesztette az tudja, hogy nem volt volt könnyû,mert a T-44 már olyan gyenge, hogy a T-43 is veri.Persze a sok okos OP-snak köszönhetõ.Aztán meglett a T-54, a módszer ugyanaz : OP. Szóval dolgozz, szenvedj, s jön pár nemnormális, aki egyszerûen sírni kezd, hogy milyen OP, s feleslegesen dolgoztál, hogy a sírósok röhögjenek, s s kényelmesen ülhessenek az alatt a foteljeikben. Szerintem ez undorító. Szóval aki azt állítja, hogy valamelyik könnyû elõször menjen végig rajta, fejlessze ki, s meglátja! De ne 5X szorzóval!<#falbav>
Nekem a legtöbb killem az IS-7-el volt: 9.
A többivel:
KT: 8
IS-4: 8
IS-3: 8
T32: 6
T29: 6
SU-152: 6

A két amerikai géppel, még akkor játszottam, amikor kapták a +20%-os páncélzat bónuszt. Nyilván nem lettem volna ilyen jó velük, ha nincs az a +20%.
A KT-t és az IS-4-et szeretem a legjobban, de kezdem megkedvelni az IS-7-est is.
A jelenlegi kedvencem a KT, szerintem nagyon jó gép. Azzal játszottam a legtöbb csatát és talán azzal élvezem leginkább a játékot. A KT-vel szerzett max xp-re kifejezetten büszke vagyok: 2641 xp. Talán más géppel még a 2500-at se értem el.
õõõ, na nézzük:

devek: a szovjet ággal könnyebb játszani
kiszivárogtatók: a kur*a anyukat, látod ezeket az álca értékeket????
it a jó nép 95%: hát igen, a szovjet ág könnyû, na de a t-54, az már csíter
Te + még 2 fõ (szvsz tudják): én nem értem, nem is OP (pislog-pislog)

bármelyik ág szabadon választható? igen
a szovjet ág könnyebb sokkal? igen
egy mmo-nak a balanceról kéne szólnia nem az aránytalanságról? igen

persze nem bírtam magammal és megvettem a KV-t, hát nem egy PZIV (alap toronnyal is jobb, szvsz a VK3*** szériát simán fogom ütni), ami külön vicces, hogy a pzIV nagyobb!

Ez a próbajáték valóban jó volt arra, hogy kipróbáljuk melyik tank milyen. Van aki kifejlesztette az egészet, van aki csak a németet vagy az oroszt, esetleg az amerikait. Ez utóbbi kettõnél néha megfigyeltem, hogy talán lusták az orosz ágat kifejleszteni, ellenben szinte minden hozzászólásukban OP-t emlegetnek. Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.Minden ember, de akár országról is beszélhetnénk igyekszik a legjobb tankokat beszerezni, hogy ne a másiké legyen a jobb. Persze a politikai tényezõ is számít, sokan azért vesznek gyengébb tankot, mert a "nagy testvér" ez akarja,illetve engedi neki megvenni. de ebben a játékban nincs politika, itt csak kitartás és játék van, s fair-nek tartom, ha mindent kipróbálhatok, s csak utána uszítok a másik ellen. Mert ugye könnyû egy ágat kifejleszteni, s addig OP-zni a többit, míg az enyém lesz a legerõsebb. Ezt én nem tartom korrektnek. De tény, hogy ebben a játékban mûködik. Sokan szidják az artyt, hogy elrontja más játékát. Nos ezek az emberek ugyanezt teszik az OP-zással. Mert nem a jókat kellene lerontani, hanem a gyengébbeket (azonos szinten) fejleszteni. Szóval javaslom mindenkinek, hogy próbáljon ki mást is, mint egy ág, mert az valóban csak csalódás....😊 Sok sikert!😊
Tuvok
Tanulság: szitává lõnek .

Mi a baj vele? Tierjében a legjobb tank, igaz a leglassabb sebességben és toronyforgásban.
Viszont KV-3-ban sírva fakadtam amikor a KV legyorsult. 😄
Élvezetesebb volt játszani a KV-KV-3-al, mint a T1-M6 párossal.
Még mindig meg van mindkettõ orosz, az amcsik fel lettek gyújtva szintlépéskor. 😊
Tuvok
ne.. ne ! NE !
a farkad csalánnal csapkodni is kellemesebb, miközben mogyorófavesszõvel ütik a hátad és savat szórnak a sebeidbe, miközben izzó parázson állsz !
KV-t NE !

lipovics
Nekem is tetszik, kedvenc tankom, pedig öt vonalon is megyek.

Szovjet most: T28 (estére KV1), Szu-85, Szu-18
Usa: T1 (szerencsére nem sokáig, nagyon fos ágyúja van), M3Lee (még a Shermant is kinyomom róla)
Német: P3 (nem sokára 4)
Eddig messze a legnagyobb szopás a német ág.
pedig van annyi free xp-m, hogy rögtön maxosba tudnék ülni :-)

Tuvok
Inkább ne tedd😊

már annyit dumáltatok a KVról, meg a valóságban is egy kellõen beteg koncepció volt, borzasztó erõs bennem a vágy, hogy feljátszam addig a szovjet hvy ágat :-)

T-28 az kellemes jószág, nekem is tetszett vele a játék. Alapjában véve minden tankot ki tudsz lõni, csak szerencse kell hozzá, persze nem 100-ról az IS-t, de hát ezért van HE meg premium lõszer benne, hogy próbálgasd a határokat 😊

The Matrix has you...

A KV-n lesz jobb. A KV1 122ese és a KV2 107ese nagyon jó mûszer. A KV3 122ese meg egyenesen brutális. Egy Vk3601-Nagysörmen hozzá nem tud szagolni egy KV3-hoz.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

átlövi az, az egeret is szembõl AP-vel

lipovics
Azt nézem, hogy a Kv1-en nem lesz ilyen pityuka, kár. Lõttem már ki Tigris2-t és IS-3at is ezzel a ki szar tankkal. Nem tudom, hogy ki volt jobban meglepõdbe.. 😄D
A 85ös pityuval HE-vel simán. Bár AP-val jobb.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

lipovics
T28 85mm F-30-vel vs P3A egy lövésbõl az mennyire reális? Tíz perce csináltam. Szembõl, HE lövedékkel telibe lõttem a tornyát és vége is volt, pedig 100% energián volt még.
M2 Medium: 9