World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Slostin_machine_gun
Légvédelmi szerepe volt, szóval ne úgy képzeld el hogy vkinek ki kellett bújnia a toronyból és kézzel lõni vele mint egy shermannal 😊
Akkoriban szerintem a németek semmit nem csináltak, csak a bontott téglát rakosgatták nagy halmokba....
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Mondjuk nekem az IS7-en is baromságnak tûnik a gépfegyver. Ki a fene fog éles helyzetben rámbó módjára kiállni és ratatázni az ellent, ha ezt mondjuk páncélozott helyzetbõl is meg lehetne tenni? Mondjuk a rámbós módszer tényleg látványosabb. <#violent>#violent>
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
esetleg vesznek egy nagy levegõt és megnézik, hogy hmm 43-44 KT, 45 Maus, vajh milyen kütyüt építettek volna 48-ban :-)
illetve szerintem nem OP, mert túl magas, talán egy picit erõsebb mint egy IS7:
:-))
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Vajon itt mire gondolhat a csávó?
Németország nemsok tankon elmélkedett a 2. vh utáni pár évben...
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Na ez az!Ha én jól eltalállak az Objectel 5x egymás után,akkor lefosod a vádlidat.
Na de mi arra a garancia,hogy én kényelmesen,precízen célozva le tudok adni rád 5 lövést,úgy hogy közben én sértetlen maradok?
Ugye,hogy semmi?
Ha te is lõsz rám,akkor én dobom fel a pacskert hamarabb.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
tök mindegy
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
De szar meccs volt,2 spg meg pár hülye jobboldalt a hegyek közt elment rusholni,az ellenség meg másik oldalt bejött és mindenkit szarrá lõtt.Egyedül védtem az artyt.
Mentem egy erdõ felé és be akartam állni egy bozótba, hogy onnan figyeljem a történteket, mire vagy öt heavyt megláttam 50-100 méteren belül. Ijedtemben durr az egyik KV3-ba. Mondom magamban vége is a dolognak, mert nincs fedezék sehol. Mocorogtak egy kicsit a lövésre, de semmi válasz. Második lövés durr. megint mocorognak, közelebb jönnek, de semmi válasz. Harmadik lövés, KV3 elfüstöl. Na ekkor már felbojdúltak és jöttek kigyomlálni a bokorból. Öt lövést le tudtam adni és háromig azt sem tudták hol vagyok, pedig 50m-re volt a legközelebbi ellen. Tízbõl egyszer nekem is bejöhet a bokor. <#mf1>#mf1>
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines
Még mindig a sugárágyún élvezkedek, az US heavy tankok a kedvenceim... kukucskál, bizva a turretjében, jön a kis sutyi T8 TD azt DURR 😊
Olyan jó nézni ahogy utána még a fejecskéiket is próbálják eldugni elõlem.... csak sajnos a második lövés után már csak exit battlét nyomhatnak. Muhahahahaha 😊
Különben azt még mindig nem értem, az emberek miért nem töltenek automatikusan HE-t az US heavyk láttán. OK, az elsõ még lehet AP, mert hát be volt töltve, lõjük el miden mindegy alapon, de hogy a többi miért az...
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A Maust nagy távolságból max artyval lehet jelentõsen leamortizálni.Normál hk löveggel a gyenge pontjait kellene célozni,de a távolság miatt ez nem nagyon fog sikerülni.Viszont mivel a Maus lövege effektíve a leggyengébb,ezért abból a távolságból õ sem lesz feltétlenül eredményes.Itt jegyzem meg,hogy a Maus lövegének még mindig nagyobb esélye van nagy távolságból sebezni a többi verdát,mint fordítva.
Ezért aztán mindenki igyekszik hozzá közel kerülni.A menetszél sem fogja kikezdeni a mellkasunkat,mert a Maus nemigen fog tudni elmenekülni ugye.
Közelharcban egy rutinos player minden további nélkül tudja sebezni a Maust.Viszont ha a Maus-os kolléga se ma kezdte az ipart,akkor õ is tudni fogja,hogy hová kell lõni.Na ilyenkor jön elõ a hp különbség,ami nem a Mausnak fog elõbb elfogyni.Van rá egy ezresem.
Pár csatát lenyomtam már,de még soha nem láttam olyat,hogy 1v1-ben 100% hp-ról indulva lenyomták volna a Maust.
Álltalában azért füstölnek el,mert ha megjelenik akkor 235-en kezdik el lõni egyszerre minden féle fajta löveggel és gránáttal.Úgy meg azért gyorsan elfogy csóri.
Ez egy csapatjáték.(mondom én!😄)
Ha a pro Maus-ost kíséri 2-3 szintén pro heavy vagy médium,esetleg hátulról megtámogatja a csoportot 1-2 TD,akkor bizony a Maus csatadöntõ tényezõ lehet.Ellenben a másik 2 t10-es csak egy erõs nagy tank a másik oldalon,amire figyelni kell.
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
(<#eplus2>#eplus2>)
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU
config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU
Ebben a játékban viszont számít, ha mondjuk a Tigrisnél ferdén állsz szembe az ellenséggel, mig az IS3-nál ugyanezt nem célszerû megtenni.
Milyen diploma? Bölcsész? 😄
a kodos albion
Valszeg bennem van a hiba, Amiota az eszemet tudom jatek manias vagyok DE a quake 1-nel sosem szamoltam ki hogy a rocket jumpnal realis szogben repult e az ember vagy nem,vagy a counter strike-ban a dust-on hany meterrol kaptam a headshotot, avagy hany meterrol adtam.
De asszem a kovetkezo eletemben megteszem... <#guluszem1>#guluszem1>
Skandinávia?
Maró gúnyt képzeld hozzá 😄
Alapvetoen eddig inteligensnek tartottam magamat(van egy es fel diplomam), de megkellet innom egy halom sort hogy lehiggadjak es utana keresgeljek mindennek. Sracok ne csinaljatok mar ezt velem lecci <#vigyor4>#vigyor4>
ket napig olyan volt a topic mint a csernusnak vmi showja, most valtas tortent olyan mint Stephen Hawking egyetemi eloadasa.
Bocsi hogy kiakadtam... lehet anyazni...ha esetleg valaki meg akar verni kotelessegemnek erzem kozolni hogy 1900km-re vagyok Budapestol...<#puszi>#puszi>
A Löwe tornya erõs lesz szembõl. A test már annyira nem, 140 mm vastagságú és a képek alapján 35-40°-os döntöttsû a homlokpáncélja. Összességében kicsit erõsebb mint a KT teste. Talán IS-3, KT keveréke lesz a páncélzat terén.
A 15 cm L/38 lehet hogy pontatlan lenne, de a képeken nem az az ágyú volt rajta. Valami hosszú 10,5 cm-es lehetett a képeken. Valószínûleg valami L/70 körüli. Mivel korábbi mint a KT-n, VK4502-n lévõ 10,5 cm L/68 ágyú én egy kicsit gyengébbre csinállnám a Löwe ágyúját, mint az említett 10,5 cm-est.
a logika azt diktálja, hogy a fõ ágyújának csökkenteni fogják a ROF-ját (2 ágyú), plussz ha sok jó pilóta lesz, akkor nagy lesz a hiszti és kap némi HP nerfet.
a Löve lehet még egy érdekes elgondolás, a páncél kialakítás miatt a tornya ennek is szívós szembõl, viszont a 150 L/38, hát a játékot figyelembe véve szvsz pontatlan lesz
Ugyan még lesz 3 tier 10-es, de a valós értékek alapján egyik se olyan amitõl elájulnék.
Egyedül az M103-ra vagyok kiváncsi a 120 mm M58 ágyúja (feltéve ha ezt kapja meg) és a jó ballisztikai kialakítású páncélzata miatt.
Az AMX-50-100 elég elcseszett egy gép volt, a WoT-ban a páncélzata max tier 9-esnek menne el, de inkább tier 8. Szerintem ronda is.
Az E-100 meg egy jobb mozgékonyságú és kicsit erõsebb páncélzatú VK4502, aminek legalább középen van a tornya. Ja és a nagy damege, penetration mániásoknak tetszeni fog a 150 mm-es ágyúja.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A KT-nél az 50° a függõlegeshez képest van mérve, de jól számoltál, mert a függõlegesnél kell a koszinusszal számolni. 😊
Ezzel 0,642-vel kell elosztani a tényleges vastagságot (150mm), és megkapjuk a KT frontpáncélzatának effektív vastagságát, ami: 234mm
A játékban az ágyúknál van egy normalizációs érték (5-10%), azaz ennyit le kell venni a valódi döntöttségbõl. KT esetében 10%-al számolva az effektív vastagság így lecsökken: 212mm-re.
Az összes többi tanknál így kell számolni. Azt sajnos nem tudom hogy melyik ágyú milyen normalizációval bír, 5 vagy 10%-al.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
úgy láttam, hogy az általános vélemény a tiedet osztja (most szar, de javítás után pari), sõt én még azt is megkockáztatom, hogy az egérke a teljes pompájában (javított páncél + tücsük pöcs ágyú) profi pilótával fájdalmasan kemény ellenfél lesz.
Az Is-7-nek 5-ös ROF-ja van kereken. (és most számold ki a DPS különbséget)
Maus pen.-je 246mm. Egál??? Ez 14mm különbség, ami rohadt sokat számít.
A páncélzatot meg nem illik csak számok alapján összehasonlítani. A számok alapján egy Tigrisnek erõsebb a páncélzata mint egy Párducnak, mégis a Párduc páncélzata a hatékonyabb.
A furcsa páncélzatról meg csak annyit, hogy Pagorkin csüngtem lefelé a domboldalról és 3-ból 3 gránát pattant le az IS-7 TETEJÉRÕL. Nem az oldaláról, a tetejérõl. (PII 105-ösével)
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Összességében szerintem is a Maus a legkevésbé ütõképes. Fõleg a lassúsága miatt. A hibás páncélja miatt szerencsére lehet sebezni. De ha javítják akkor, akkor nehéz lesz sebezni:
A lövegpajzs 460 mm körül lesz. Átlõhetetlen.
Az front alsó része 200 mm, ráadásul 55°-os. Problémás a átütni a nagy többihez nagy géphez képest.
A homlokpáncél már most se átlõhetõ a több mint 400 mm-es effektív vastagságával.
Ha az oldalát az ígéretek szerint csinállják meg, ami szerint ugyan marad 100 mm az alsó rész, de csak lánctalp sérülést lehet ott okozni, HP veszteséget nem, akkor az is erõs lesz. A 185 mm-es terület is elég erõs. Ha ezt beforgatják szinte nehéz lesz átlõni.
A torony oldala is 210 mm vastag, ez is döntött, 60°-os. Ha nem merõlegesen lõnek rá ezt is pattogni fog.
Gyenge pontnak marad a hátulja, de messze a legjobb ott is. Illetve a remény, hogy a torony elejét olyan szögben éri a lövedék, hogy az íves részre pont merõlegesen csapódik be. Na erre kicsivel több esély van, mint az, hogy pont a lövegcsõbe lõjjön bele valaki és sérül. (Az IS-4, IS-7 így sebezhetõ a lövegpajzs környékén, olyan kevesebb mint 10 méterrõl.)
Aki most nem tudja legyûrni vagy elég rendesen lesebezni a Maust tier9 vagy afeletti géppel, az jobb ha menekülõre fogja majd a javított Mausal szemben. Jelenleg csak tapasztalt játékos irányítása mellett nagy kihívás.
Az ágyúknál az a szép, hogy se a 12,8 cm-esé se a 130 mm-esé nem valós adat. Szerintem elég az a 246 mm a 12,8 cm-esnek, fõleg ha javítják a Maus páncéljának a hibáit. A +20 sebzés a 130 mm-es javára ekkora értékeknél semmi. Sokkal többet számít ha nincs szerencséje valakinek és a szórás miatt -15%-ot kap. A tûzgyorsaság szintén jó. Ha reálisabbra csinállják, akkor a német mániások sokat hisztiznének. 😄
A láthatóság sokat számít. A Maus esélytelen ebben, ezáltal azonnal felfedezik és magára vonja az ellenség tüzét. Ha javítják majd a német tankok láthatógát, akkor is hátrányban lesz a Maus a többi tier10-essel szemben. De érthetõ hogy miért, de mindenképp jobban jár a Maus ha javítják.