World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat ha a nagy agyu alatt a 107-est erted ,ezeket atlovi szerintem mindenhonnan .Termeszetesen ha van lehetoseged ne a homlokpancelt lodd , ha mindenkepp szembol akkor szinten az agyu tovet, oldarlol a torony mogotti reszt,hatulrol? bele a kozepebe<#violent>
De ha 107 es agyut hasznalod azert ezeknel komolyabb trofeak utan nezzel, mivel t8-ig szinte mindenkinek tudsz vele komoly problemakat okozni...

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Sziasztok!

Valaki nem tud nekem küldeni egy reg. kulcsot?
Vagy tanácsot abban, hogy honnan szerezhetek.
Küszönöm
mijki
Sorozatban már a 6. csatám ez, hogy tele van IS-4-ekkel meg VK 4500-ökkel, elegem van. Semmi esélyem sincs.(T-34-85-el vok.) Vagyis esély van, csak nem adatik alkalom.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

lipovics
Hát Su-85 (nagy ágyúval), másik P4 (nagy ágyúval), M-6 (fullosan)
hat attol fugg mivel akarod tamadni....

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

<#worship> you make my day <#worship>

lipovics
Konkrétabban 😊
Ezeknek csak gyenge pontjuk van...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

lipovics
P4, T1, M6 gyenge pontjait tudja valaki?
Én még nem láttam ilyet, mert vagy mindenki látja vagy csak a saját csapatom.
A csapat általában nagyon gyenge. Vagy nagyon erõs. Minket az elõbb leirtottak 5 perc alatt. Igaz már az elején általában látszik, hogy a gép kinek adja a gyõzelmet, ezért nem is szoktam sokat várni, de ha mégsem úgy van, akkor az nem a gépnek, hanem a játékosoknak köszönhetõ😊 Azért ez ritka, mert olyan aránytalanságok vannak, ami kizárja a tévedés lehetõségét. Sztem😊
lipovics
Valaki találkozott már olyan buggal, hogy nem tud írni az ellenfélnek? Hiába nyomom a ctrl entert vagy klikkelek rá, mindig csak a saját csapatom látja amit írok.
maniac78
no............. nem mûxik a kép linkelése?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Ez volt aztán a csapat megint.

mijki
Szerintetek a free xp-t arra használjam hogy hamarabb legyen meg a T-43, vagy gyûjtsem össze sima xp-vel, és amikor meg lesz, a free xp-t felhasználva fejlesszek rajta rögtön modulokat?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sztem nem csak az arty élvezi a játékot,mert gyakran van, hogy mire 1-2 lövést lead,már ki is lövik.Városban pld, szinte használhatatlan, pedig kb. 50 %-ban Himmelsdorfba rakja. A találati pontosság miatt pedig 1-2 lövés semmire sem elég. Javaslom vegyél egyet, s próbáld ki. Sokan átértékelték már az álláspontjukat, amikor kipróbálták.Persze pályafüggõ és vitathatatlan, hogy sokáig elõnyben van a sima tankokkal szemben. Nem elfelejtendõ azonban, hogy pld. az arty-k egymással külön háborút vívnak, így az elején fõleg egymást lövik, hisz rájuk akkor a másik arty a legveszélyesebb ellen.( Az arty ugyanis amikor lõ, a másik látja, hogy honnan tette azt, még ha magát a löveget nem is látja, illetve nem piroslik a pályán a jele.) S ha sikerül egyik félnek a másik arty-ját kilõni nem kis elõnybe kerül. Az viszont igaz, hogy amikor 3-4 arty van, az már sok,s hidd el azt senki sem szereti még az artysok sem. Szóval ebben egyetértünk. De ne feledjük el, hogy ez egy régi vita, s ma már az arty felét sem tudja, mint régen, ezért javaslom hogy ne is folytassuk, illetve hagyjuk élni az artyt is, hogy élvezetesebb legyen a játék.
A probléma itt az arányokkal van. Jelenleg a csaták egy jelentõs részében az arty élvezi a játékot a többi csak azért van hogy neki legyen kire lõnie. Ez pedig akkor van mikor oldalanként három vagy annál több arty kerül be. Természetesem szükség van arty ra hiszen a kisebb tankok elvesztik az értelmûket nélküle ebben a játék módban de max oldalanként 1-2 lehetne. Annál több csak kicsapja a biztosítékot a játékosoknál.

#Amergin: nem teljesen mert nekem pl nincsen spg-m! 😊
Jó meglátás!<#szeret>
A kisebb tankokat, fõleg a könnyû/közepes kategóriásokat fel lehet szerelni bizonyos gépágyúkkal, amelyek egyszerre 4-5lövést is képesek leadni, igaz ezeket nem túl pontosan.
Szóval ha az A-20 feljutott a hegyre és lõtt egyet, akkor a 3becsapódási hely és a csapattársad sebzõdése is teljességgel helytálló. Gondolom a KV élete nem csökkent. 😊

Tipikusan ez az, amikor a gyalogos fikázza az autósokat, azután beül a kicsijába és anyázza a gyalogosokat<#hehe>

iSS!

Örülök, hogy átértékelted az általad leírtakat. Ritka az ilyen. Bár, hogy jobban belegondolsz az sem kizárt, hogy a 4. lövést is egyik társad adta le. Ez mostanában divat,s sokakat az sem zavar, ha a csapattársát találja el. Sõt! Sokan erre utaznak, ugyanis, valószínû ez lesz az egyetlen találata a csatában. Én láttam már olyat, hogy -5 killje volt valakinek. Talán ide volt bemásolva. De a lényeg, hogy ez divat, s velem is gyakran megesett, hogy a kezdõkörbe telibe lõtt valaki. Persze én is az artyt szidtam, hogy micsoda szerencsés lövése volt, ami persze nekem nem számított szerencsének. Aztán megnéztem, hogy ki sebzett és döbbentem. Néha én is kilövöm, aki ezt teszi velem, de akkor legalább kétszer kell, hogy belém durrantson. Sõt továbbmegyek. Vannak itt olyanok (mármint a játékban), akik önbiráskodnak, és hozzád hasonlóan nem nagyon szeretik az artyt. (Nekem nincs velük bajom, én szeretek artyval játszani is, és a játékban is szeretem ha van egy jó tüzér velünk. Az ellennél már kevésbé😊) De a lényeg, hogy ezek az emberek, vagy játékosok úgy érzik, hogy a kezdõkörben joguk van kilõni az artyt, hogy az ne okozzon "gondot" a meccsen. Többször jártam már így. Én nem vagyok az a jelentgetõs, ezért nem szoktam ebbõl ügyet csinálni. Van egy kis noteszem, s felírom egyszerûen a nevét. Ennyi. Késõbb biztosan találkozunk még... Talán mondanom sem kell, hogy akkor nem érdekel, hogy a többi mit csinál, ezt az egyet meg kell ölni... De csak akkor, ha az ellennél van! Szóval ezt is meg kellene vizsgálni a szervezõknek, hogy holmi idióta ne lõhesse csak ki úgy a saját csapattársat. Mert ugye más a véletlen és más a direkt. Szóval még annyit, hogy az artyt már annyira legyengítették, hogy kb. 5:1 arány van nála a találati pontosságban.Mondjuk ez egy Huminál. De a GW Tiger sem jobb, csak mivel nagy körben sebez, ezért mindenki azt hiszi, hogy eltalálták. Tehát én azt javaslom, hogy hagyjuk most már az artyt békén,mert aki azzal játszik az is szeretne szórakozni, s ne feledjük valószínûleg neki is vannak tankjai, amivel ugyanúgy bosszankodik, ha kilövi az arty, mint te. <#wink>
mijki
köszi

szembol probald a lovegpancelt, oldalrol meg hatulrol azert at kell hogy vigye

mijki
De mi a gyenge pontja?

Ez is tipikusan olyan hogy mikor én ülök benne ezt soha nem így érzékelem! 😊
mijki
Mi a VK3002DB gyenge pontja? Oldala, segge?

mert nagyon felbax mindig ha találkozok vele õ biztos eltalál, át lõ minden, nekem meg csakúgy pattan le róla minden pedig D10-em van.

HUNsas.lol

Már nekem is volt dolgom vele.😄 Kapásból leköcsögözött mindenkit,már a csata elején.
Agyhalott a csávó.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

HUNSas

Remélem olvasod.
Ne vedd ennyire véresen komolyan ezt a kibaszott játékot.Egy mosoly szmájlira így ugrani,mert per-pill vesztésre álltatok?Végül is megnyertétek a végére,és igen nem tudtam hozzájárulni a csapatom sikeréhez mert stock köszörû tankommal,esélyem se volt a gorillák ellen másodmagammal.

A Bf1942-ben milyen jo kis csatakat lehetett vivni ,pl. el-alamein,tobruk,kursk palyakon<#mf1>

Kijavittom magam<#hamm>
most hogy megjobban megnezem a kepet<#wow1>
boven a hill utan lathato egy enemy(terkepen) aki boven scoutolhatott a tobbieknek,az orabol meg a tobbiek elhelyeskedesebol arra lehet kovetkeztetni hogy ideje is volt ra.
Ettol fuggetlenul az artyk szoktak a kezdohelyre durrogtatni, es amig a fejlesztok nyitva hagyjak a lehetoseget addig nem utalhatjuk oket miatta<#falbav>
A korosabb szaktarsak esetleg emlekeznek ra hogy a Bf1942-ben is divat vol ilyen helyekre puffogtatni a wespe-vel

mijki
Szerintem a Tiger I a legszebb tank. Amikor most kilõttem egyet, nosztalgiáztam, eszembe jutottak a szép Tiger I-es tankot. Én nagyon szerettem, jobban mint a T-34-85-t. És a tigris szebb is 😄

De 2 arty volt és négy lövés jött.Az a lövés ami látszik,azt a KV lõtte.Ahogy lejárt a visszaszámlálás és elkezdõdött,bejött egy sorban 4 lövés.Harmadik helyén pont csapattárs volt.

Bar most hogy jobban megneztem a kepet csak 2db arty van az ellennel ,igyhat 4 loves rovid idon belul ... tenyleg fura

Hi
en mar lattam ezelott is , szerintem nem fura ,par artys rajott hogy szerezhet konnyu fraget ha megsorozza a kezdohelyet (nemelyik palyan eleg kozel van hozza)
A feljlesztoknek illenek betenni vmi megoldast ellene ,pl. x ideig ne sebezhessenek azon a teruleten.

Elkezdõdött a csata erre 4 lövés jött közénk,3 látszik a földön,a negyedik eltalálta az egyik csapattársat,olyan volt mintha arty sorozatlövést adott volna le ránk.Egyre furább dolgok vannak.

Most voltam egy csatában,ahol kezdés után kb 5 másodpercig a térképen láttuk az összes ellenséges tankot.Gondolom õk is láttak minket.Ez valami új bug?Nincs semmi hackem.

Fedezék mellett nem, de amikor te mentél vele, még alacsonyabb volt, és ha beálltál a maus mellé, nem tudott sebezni. T30-at meg a mezõ közepén simán körbetáncoltam vele...

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

A történelmiséggel az a baj, hogy ha valóban nagyon történelemhûk akarunk lenni, akkor mondjuk jusson minden tigrisre 8 T-34 😊
Vagy a Tigris rohadjon le minden 200 méter után, esetleg havas pályákon be se induljon 😊

Én pl szivesen benne lennék olyan játékmódban, ahol egy csatában mondjuk 8 életem lenne ha T34-el jövök míg a tigrisesnek meg lenne 1 v 2 😊 Jó móka lenne 😊

Amúgy meg nem azért erõsebbek az orosz tankok a játékban, mert a valós életben 1-2-3 évvel késõbb jöttek ki... hanem azért, mert ebben a játékban erõsebbre csinálják õket. Ha pl KT-val szemben nem az IS3 lenne hanem az IS, tuti addig babrálnának a beállításokkal kirgíz barátaink amíg az IS valahogy erõsebb lenne (több lepattanó, kevesebb modul sebzés, olcsóbb fenntartás, jobb lopakodás stb stb).

A német tankok (ellentétben a történelemmel) a játékban igencsak szarok a konkurenciához képest.
Arról is csak a németek tehetnek, hogy a Királytigrissel szemben olyan tankok állnak, amik 45-ben még papíron (se nagyon) léteztek: ki mondta nekik, hogy veszítsék el a háborút?<#eplus2>

iSS!

Szeptember elõtt a T44 azért volt rettegett, mert a teleport bug miatt igen nehezen lehetett ellõni egy ilyen fürge jármûvet.
Nem az 5%os "nerf"-be halt bele, hanem abba hogy megjavítoták a teleportot.

Másrészt, lehet hogy armorban nem sokkal vastagabb a T44, de döntöttségben mindenképpen jobbnak tûnik. Mondjuk cserébe az ammo rackja az legendásan érzékeny...

Én erõsen kétlem hogy a T23 olyan agilis mint a T44, de ezt majd kipróbálom vkivel tréningben. Lehet csak az emlékeim nagyon szépek a T44-rõl...

Az utolsó mondatod szerint tulajdonképpen a lövedék csõtorkolati energiáját kéne számolnia a WoT-nak. A lövedék tömege fõként a kalibertõl függ. Ez esetben sokkal rosszabbul járnának a németek.
Pár adat melyik magas szintû ágyúnál mekkora a csõtorkolati energia:
100 mm D-10T: 6,25 MJ
122 mm D-25-T: 7,81 MJ
8,8 cm L/71: 5,1 MJ
90 mm T15E2: 5,19 MJ
122 mm BL-9: 12,62 MJ
120 mm T53: 14,8 MJ
12,8 cm L/55: 10,10 MJ
130 mm S-70: 14,44 MJ
152 mm BL-8(10): 18,88 MJ

A 12,8 cm L/55 ágyúnál 845 m/s-al számoltam. De ha esetleg a 920 m/s lenne a valós adat, akkor is csak ~12 MJ. Ha véletlen 1000 m/s lenne (amit igen kétlek), akkor 14,15 MJ-ra nõne a csõtorkolati energia.
A 152 mm BL-10-hez nem találtam adatot, de a 152 mm BL-8-hoz igen, az valamivel hosszab csövû ágyú volt: BL-8 L/50, a BL-10 L/48,5.

Ha így valósulna meg a sebzés, akkor pár ágyú sebzése jól aránylik a mostani rendszer szerint is. (Ha a német 8,8 cm L/71 220-as sebzését vesszük alapul.) De a tier 9-es, tier 10-es ágyúknak jóval nagyobb sebzést kéne adni. Kivéve a 152 mm-est és a német 12,8 cm-est, ezek jók lennének a mostani értékkel. Tehát a németek nem járnának jól ezzel se.
Az is lehetne egy sebzési érték, ha ezeket a MJ-os értékeket szoroznánk 50-el. Illetve a lövedék becsapódásakor számolná az energiát és azt szorozná 50-el, mindegy.
Ha marad a HP alapú sebzés, akkor semmi nem változtatna azon, hogy a nagyobb kaliberû ágyúk többet sebezzenek.
Eagle16
Persze, ebben a játékban is rettegett lenne ha a 88-as ágyúnak nem csak 220-as sebzése lenne, meg 200-as pen.-je 😊 Illetve megkapná egy orosz TD láthatósági értékeit. Meg nem találkozna össze olyan tankokkal amik 3x olyan vastag páncélt is átlõnek mint a JP frontja.

Értelmesebb lenne ha a sebzésbe beleszámítana a torkolati sebesség is, nem csak a kaliber.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Eagle16
A T30-ast nagyon nem lehet körbetáncolni, túl gyors a tornya. Ráadásul mi van akkor ha szorosan egy fedezék mellett áll (pl. egy hegy mellett)? Ha meg célozni is tud, akkor már úgy érkezem meg hozzá hogy a fél HP-m oda van.
A Maus meg csak egyszerûen túl nagy falat, még így bugos páncélzattal is, és még ezt sem tudom körbetáncolni ha az egyik oldala védve van. Én sebzek neki 10%-ot HA átütöm, õ meg vissza 30%-ot, bár fele olyan lassan, de mégis a T-54-es fog hamarabb elfogyni.

Helyzetfüggõ hogy mire érdemes rámenni vele meg mire nem, ezt akkor lehet eldönteni ha kiértékeli az ember az adott szituációt. De arra rájöttem pár csata alatt is, hogy ez a T-54 inkább Tier 10-es, és hiába a Párduc II jó ágyúja, ha nem pattan le róla semmi.

kerla
és akkor egy Tigrisrõl vagy KT-rõl ne is szóljunk....mikor olyan jármûvek ellen száll csatába, amik nem is léteztek, amikor õ ár alázta a szövetséges tankokat...

"egy nyamvadt Jagdpanthert "

Elég szomorú,egy olyan játék,amiben ilyen jelzõvel illetnek,egy egyébként rettegett jármûvet!

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Komolyan a T30-at és a Maust kerülted? Ugye patch elõtt próbáltad, maust lehetett alázni rendesen😊T30-at is körbetáncolod vele. Ha nincs szerencséd, 1 lövést bekapsz a körbetáncolás elõtt, de akkor is marad elég életed😊

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

lipovics
Pre-order hogy lesz? Cd galaxisban lehet venni vagy interneten kell? Paypal?
Eagle16
Most ugyan nem tudom megnézni, de nagyon úgy rémlik hogy traverse speedben, top speedben és turret traverse speed-ben is a T-44-es az ász.

A páncélzat annyira tényleg nem lényeges, de azért néha azon a pár milliméteren múlik minden.

Modulsérülés: Párduc volt ellenem, egyetlen lövést sem tudtam rá leadni közvetlen közelrõl. Elsõ lövéssel elõtte a lánctalpat, másodikkal az ammo racket harmadikkal meg az ágyút...ezután nem sokkal el is adtam, aztán még az 5x-ös szorzónál szenvedtem vele, de fullosan sem volt meggyõzõ.

Tény, hogy inkább T-44-es stílusban kell vele játszani, így nem számít annyit az átütés.

Szeptember elõtt milyen volt a T-44-es mozgékonysága? Csak azért kérdezem, mert 5% lóerõ nerf az kb. semmi, és nemrég az egyik patchel vissza is kapta ezt. Én meg nem találtam a patch listákban olyat hogy csökkentették volna az egyéb, mozgékonyságát érintõ értékeit.

Használhatónak használható, de mikor mentem vele akkor totál haszontalannak éreztem magam benne, ráadásul ezt berakhatja IS-3 meg KT ellen simán. Kb. a nagyobbik Sherman-ben éreztem még magamat így, fõleg az alap ágyúval, amivel nem bírtam átlõni egy nyamvadt Jagdpanthert 5m-rõl.

A Pershing-et ugyan nem próbáltam ki, de nem is nagyon érzem szükségesnek, a T-54-es számomra tökéletes volt, tényleg csak arra kellett figyelnem hogy ne szaladjak be több ellenfél közé is, illetve a T30-ast meg a Maust kerültem, bármi másnak nekirontottam.

Köszönöm szépen

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.