World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ximix
Loltrakira akkor bizniszelek egy BL10-et😊
Te valamit akarsz tõlem... <#beka2>

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a T29-et én akkor toltam, amikor az armor statjain még rajta volt a láthatatlan 20% bónusz, igy pl szembõl szembe neki lehetett menni még hull down mód nélkül is az IS3 ágyús IS4-eknek.

Prémium tankokról meg azt írnám amit a FAQban is irtam: bohóckodásra jó, hosszú távon semmit nem ér, fõleg élesben, ahol a free XPt kemény magyar forintért tudod csak kiszedni belõle. Pénzgyûjtésre vannak remek nem prémes tankok, azokat kell használni - ha az ember egyszerre tol 2-3-4 ágat, mindig van benne legalább 1 tank, ami jól keres.

szóval a preordert én nem az alapján dönteném el, milyen tank jár hozzá.

Plusz: sztem még az idén lesz hogy lehet majd tankokat/alkatrészeket cserélgetni emberek közt (aranyat úgy tudom egész hamar majd). Akkor talán hozzá lehet majd jutni ezekhez a prémes tankokhoz (mivel a tulajoknak egy idõ múlva nem lesz poén egy nem fejleszhetõ zsákutcát tolni).

Ez minden német tankra igaz. Amit még megfigyeltem, hogy emelkedõn, dombosabb terepen a német harckocsik teljesen használhatatlanok, az oroszok is, bár kevésbé. Nem képesek annyira fel- (bár ezt inkább) és letartani az ágyúcsövet, mint amcsi társaik, ezáltal hátrányba kerülhetnek.

"már hogyne számítana, azon tankoknál amik sûrûn top3-ban vannak, lásd a t29 statjaid 😉"

Hát én ez másképp látom... a jelenlegi balancerrel gyakorlatilag minden tanknak ugyanannyi az esélye hogy Top3-ban legyen, max ahogy egyre magasabb Tierben van úgy növekszik szépen, egészen a Tier 10-ig, ahol ugye mindig top tank.

A T29 tipikusan egy olyan tank, ami kb ugyanakkora eséllyel van a tetején vagy az alján a listának.

És még ha te is vagy a top tank: 13 másik játékoson is múlik a win vagy defeat, hiszen hiába ölsz meg minden ellenséget ott ahol vagy, ha a másik oldalonk meg lehúzzák a zászlótokat. És statisztikailag ugye már megbeszéltük, hogy alapesetben mindenki - legyen bármilyen jó is - konvergál az 50%-hoz.
Vannak persze kivételek, mint Tuvok , aki mágnesként vonzza az idióta csapatokat.

Ezért én leginkább az average XPt tartom mérvadónak egy ember teljesítményének megítélésénél - feltéve persze ha nincs megbolondítva azzal a 3 napos 5x-es XP adattal.

ventillátor torony, ez jó 😄

jaja a 29-es travers meg az 50/30 oldalvastagság valóban alkalmatlanná teszi forduló harcra (mondjuk arra egyik német med sem alkalmas, még hvy ellen sem)

amolyan könnyû lovasság lesz kopjával, gyorsan elszalad az ellenség mellett, kellõ távolságról csinál 50-el egy félpálya széles fordulót (ha már ott van kilövi az artykat) aztán rohan vissza, már ha túlélte, az elsõ rohamot :-)

vagy gubbaszt hátul a bokorban az artyk elõtt fél négyzettel és céllövészetet tart, a 60 miatt nem nagyon fognak tudni elszaladni mellette :-)

különben is, reklámozom a német vonalat, ami addig mindenképen kitart, amíg bele nem ülök. :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

erdos
Azért vannak ám neki árnyoldalai bõven ahogy nézem, alig fordul jobban mint egy KT ami a rodeózáshoz nagyon kevés, csak meghalni elég. A tornya olyan lesz mint egy ventillátor, emellett baromira fog gyorsulni a 870 lóerõvel (A tigris legerõsebb motorja lesz benne) Csak forogni nem tud rendesen és a páncélzata sajnos csak elölrõl ér valamicskét, oldalt és hátul rettenet, szóval nem is tudom....

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Lammaer! Irnál egy döntéstámogató preorder szösszenetet?

azért rá gondoltam, mert scoutal rengeteget nyomul + borzasztóan jók a t29 statjai :-)

Addig itt a med csomaghoz járó tank leírása:

igy tipre a PzIV/V lehetõségei:

Hit Points 870
Weight/Load limit 38,11
Crew 5
Gun 7.5 cm KwK 40
Hull armor (mm) 80-50-40
Turret armor 120-30-30
Engine Maybach HL 210 P 30 A
Engine power (h.p.) 870
Speed limit (km/h) 55
Traverse speed, (deg/sec) 29
Standard shell damage 110
Standard shell penetration 106
Rate of fire (rounds/min) 16
Turret traverse speed (deg/sec) 60
View range (m) 360
Signal range (m) 810

gondolom t6 lesz, tippre t8-ig kerülhet csatákba. Rejtõzni nem fog tudni, az ágyúja kifejezetten gyenge és pontatlan (0,39), viszont bármelyik scoutot befogja tudni fogni, mert nagyon gyors a tornya ráadásul gyorstüzelõ, tehát hamar lebontja a gyengén páncélozott célpontokat. Arty és scout gyilkos lesz, mert azok ellen elég. Tehát eleinte hátország, amolyan védekezõ support tank, hvyk ellen esélye sem lesz, a medek is kinyírják (õket azért megtudja tépázni rendesen). Ha meg szétesik a front, akkor mehet rodeózni, 55 km/h-val gyorsan oda ér bárhova, a Hp-ja elég ahhoz, hogy 3-4 találatot is kibírjon, ha véletlenül rossz helyen tör át, izgalmas üss és fuss tank.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Szerintem is jobb volna az eredeti angolt meghagyni, a nevek egy része eleve helység név amit úgy sem lehet lefordítani. Így legalább egységes maradna a dolog.
gvarga12
az film cim akart lenni

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

gvarga12
a fil cim forgatok rossz peldajabol okulva szerintem maradjunk az angolnal 😊
nagyon nehez frappans magyar neveket talalni a terkepeknem sot neha lehetetlen ...

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

vagy angol, vagy homok tenger (egyszerûen elterjedtebb a sivatagra a tenger hasonlat)

szerintem az IS7 elõre tud menni a medekkel, a medek is bátrabban harcolnak, ha ott a nagy tesó, jó pozicióban kialakítják a "hídfõt" a pontos németek pedig egy sorral hátrébb precizen csipegetnek. Mondjuk, ha az IS7-et elcsípi egy arty, akkor szomorúbb lesz mint az egér :-)

az egérkének meg túl nagy a tömegvonzása, sokszor látni, hogy csak kísérik a medek és nem mennek harcolni a fontos helyekért. :-(

Viszont, ha minden igaz, akkor pontosabb lesz az ágyúja, ami jó dolog +(már ha nincs arty, vagy rossz a szögük), szinte sebezhetetlen 1 négyzet távolságból (javítás után meg pláne) simán kint hadja a testét csalinak, (mazohisták elõnyben: ide lõjetek!).

erdos
Szerintem maradjon az angol, mindenki azt szokta meg.

Jeffjohnson
Szerintetek a magyar fordításban mi a jobb ha a mapok nevét lefordítjuk magyarra pl: Sand River= Homok Folyó vagy maradjon az eredeti angol elnevezés?

Jeffjohnson
Ha kezdõ akkor oroszt kezdjen. Amcsit csak akkor ha már tudja mit csinál. Német oldal a jövõben sokat fog erõsödni (bugfix,E-széria) Maus bizonyos helyzetekben már most is komoly gondot okoz bele sem merek gondolni mi lesz az E-100 assal aminek 150mm körüli ágyúja lesz.

erdos
Egy pár csata lejátszása már a hátam mögött van de én is úgy látom hogy az én vonalam a hvy lesz. A TD-kel nem tudok rendesen bánni éa a meddel is túl heves vagyok.
Az amerikai vonalat nem ismerem egyátalán de a német ág szerintem közel sem annyira rossz mint azt sokan állítják. Más stílus kell hozzá ez tény de semmivel sem gyengébb mint az Orosz. Lassabb de erõsebb. Érdekes de szerintem pont a nénet ág való támadásra mert akárhogy is sietsz sem tudsz elõremenni és egyedül meghalni mert nem vagy elég gyors 😛

Egy kedves ismerõs kérdezte, hogy melyik hvy irányt célozza meg HW után, gondoltam vitára bocsátom, véleményezzétek ti is, már csak azért is mert amcsi vonal ismerete hiányos nálam. :-)

amcsi ág (errõl tudok a legkevesebbet): ugye át lesz rendezve, de kikerül a mumus karatemester a képbõl, az ágyuk nagyot pukkannak szóval jól lehet vele haladni, bár a vége teljesen át lesz rendezve, de gondolom keményfejüek maradnak, mi lesz most ott a top tank?

szovjet ág: hát fentartom, hogy sétagalop onnantól, hogy, ha már gond nélkül megy a 80+8%-os célzó, illetve van pénz célzás gyorsítóra vagy ventillátorra, a legtöbb pénz ebbõl az ágból fog kiesni, az IS7 meg ugye azoknak való, akik dinamikusan játszanak és hajlandóak vezetni a rohamot. Ahogy meg van a KV indul a mészárszék, KV3-nál lassulhat egy kicsit mert az ritkán toptank, az IS-ek fölénye meg vitathatatlan.
Itt amit azért fontos megjegyezni, hogy ha átvariálják a láthatóságot, akkor az elõnyük csökkeni fog, na de úgy is rohamtankok, gondolom senki nem bújkál szovjet tankkal? 😉 Jelenleg még mndig az IS7 az OP.

Német ág: õrülteknek, hitlerjugendeknek vagy egyszerûen csak magukat ügyesnek gondoló embereknek ajánlott. Kimaxolt Tigrisig halál, onnantól már élhetõbb, bár itt a legnagyobb a hátrány a stock tankoknál. Ha az ember képes megtanulni, hogy középtávról harcoljon, akkor nem rossz, de mindenképpen lassabb fejlõdésre kell számítani, mint a másik két nemzetnél. Ha Maust javítják jó lesz, az E széria egyelõre nagy kérdõjel.

Konklúzió: én nem tudnék hatékonyan játszani amcsi papírtestû tankkal, bármennyire is magas a DPS. Az IS7 szvsz mindig is jó választás lesz, viszont ha valaki a német vonalat fogja tolni, akkor meglesz a választási lehetõsége a bunker egér illetve a gyorsabb átlag páncélzatú erõs ágyús E100 között, ez azért nem rossz.

szóval vagy IS7, ha az ember rohamokat akar vezetni
vagy Német hvy, ha akar válaszutat és support vagy mmo szlenggel élve "tank" tank stílus áll hozzá közel.

már hogyne számítana, azon tankoknál amik sûrûn top3-ban vannak, lásd a t29 statjaid 😉

mondjuk kell mellé a plecsni szám, pontosság, átlag xp, ezeket meg nemzet szerint kell kupacba rakni, mert pl a szovjet kütyükkel mindenképpen magasabb átlag xpd lesz (amcsiról nem tudok nyilatkozni, bár tippre ott is a magas dps miatt)

Tuvok
Ha a nyerési ráta számítana, augusztus óta Tier 2-3 környékén vegetálnék😊

"nyerési ráta."

Nyerési ráta szart se mond meg arról hogy jó vagy e egy tankban vagy nem.

Milyen géped van? Nekem i5 4000, meg egy Gigabyte GTX560 Ti.

Ha jól látom, a pre-orderhez csak egy kód jár? Én dobozos változatra számítottam...

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Pershing nél van értelme az új 90 es ágyút fejleszteni vagy kínlódjam végig az egészet az M3 al a 105 ig?
Ahogy nézem azt még a lánctalp elõtt feltudom rakni mert egy súlyban van a két ágyú. Baromi karcsú ide már az M3 as! 😞
V43 1105
Valaki nem akar nekem IS3-ról IS4-re átugrani ? Durván 100k xp <#idiota> a nyertes kap egy tálca sört <#idiota>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ha különösebben nem rajongsz az IS-3-asért, akkor szerintem inkább a T32. Ugyan mozgékonyságban és páncélátütésben elmarad az IS-3-astól, de a homlokpáncélja kicsit, a tornya pedig sokkal erõsebb. Talán modulsérülése is ritkább az amerikai harckocsinak.

Ráadásul az IS-3 oldalpáncélzata a játékban jelentõsen gyengébb egy bizonyos részem, mint a valóságban. Pont ennél a résznél van az ammo rack is, ez van.
Megint egy nagy OFF

Oddball, Zoltang: Átnéztem a sok felrakott grafikont, és a különbözõ táblázatokat és kiírtam egy füzetbe az átütési értékeket. A táblazatoknál a Guns vs Armour (megegyezik a Hunnicutt-könyvvel), WWII Ballistic és a tarrif.net táblázatait néztem meg.
Erre jutottam:

M82 808 m/s (2650 ft/s): A Hunnicutt és a tarrif.net 30°-os értékei megegyeznek, ehhez jól passzolnak a WWII 0°-os értékei: 25-30 mm-el nagyobbak.

M82 853 m/s (2800 ft/s): A Hunnicutt és az egyik táblázat adatai 30°os értékei megegyeznek, ehhez is hihetõ a WWII 0°-os értékei 20-25 mm-el nagyobbak.

M77 823 m/s (2700 ft/s): Ehhez csak a tarrif.net 30°-os és a WWII 0°-os táblázatai voltak, ez is jónak tûnik, 30-35 mm-el több a 0°-os. Illetve volt még egy sebesség-távolság grafikon, de sebesség-átütés grafikon nélkül nem tudtam vele mit kezdeni. Ez a lõszer 500 yardig elég értelmes átütéssel rendelkezik, de afelett már jobbak az M82-esek.

M304 HVAP: A tarrif.net és a Hunnicutt 30°-os értékei megegyeznek, de az egyik grafikon (átütés-yard) értékei 25 mm-el kisebb értéket adnak ki. Ami azért étdekes mert ugyanebben a gradfikonban szereplõ M82 jó volt a táblázatokhoz.
Egy másik grafikont meg nem is tudtam értelmezni. Oddball utolsó grafikonját. Hogy kell ezt nézni, hogy lássam az átütést? Csak a sebességeket tudtam leolvasni a nevezetes távolságokon.
2-1 arányban a táblázatok vannak fölényben, szerintem az abban lévõk a megfelelõ érték.

T33: 852 m/s (2800 fp/s): Na ez az igazén érdekes és kiborító. Az egyik táblázatról leolvastam a sebességeket a nevezetes pontokon, így már egy sebesség-átütés táblázaton letudtam olvasni az átütést is.
30° esetén a Hunnicutt táblázat megegyezik a grafikonról leolvasottal. Ehhez a szöghöz nem volt máshonnan adat. (Szerencsére 😊)
0°-ra a grafikonról leolvasott NEM egyezik meg a WWII táblázat értékeivel, a WWII-ben jóval nagyobbak az értékek.
55°-ra a Hunnicutt táblázat és a grafikon NEM egyezik meg, a grafikonon sokkal nagyobb értékek szerepelnek.
A grafikonon nagyon kicsik a csökkenések a távolság növekedésével, mind a három szögnél. De a grafikon alapján simán átüti a Párduc homlokpáncélját még 1000 yardról is. Ha jól emléksze, akkor a T33 egy több lõporral rendelkezõ M77. Ennek ellenére nem jobb mint az M77, se a grafikon, se a tarrif.net-táblázat alapján. Egyedül a WWII Ballistic 0°-os értékeinél jobb mint az M77, de pont 0°-nál nem egyezik a WWII és a grafikon.
Ez az egyetlen 90 mm-es lõszer, amivel nem tudok mit kezdeni. A többi átlátható és reálisnak tûnik.

A 90 mm T15E2 és a hozzá tartozó T43 és T44 lõszerekhez csak egy adat van: a Hunnicutt adatai. Az megint érdekes, hogy a T43 lõszer a T33-hoz áll a legközelebb (ha jól emlékszem), de pont a T33 a legellentmondásosabb. 😄

És most egy olyan kérdés, ami miatt kapcsolódik ez az egész a WoT-hoz: A játékban a 90 mm M3 ágyúhoz lévõ alap AP lõszer melyik típus? 😊 Így fejbõl én nem emlékszem rá.
Ez az M6os a családom fekete-báránya. 😄

ÕÕ 45%
De megmagyarázom ha kell. <#dumcsi>

Tudod, az M6 rejtélyes módon eltûnt a felsorolásból...<#alien2>

<#nyes>
Ez van az 5 éves tervben elõirányozva.Majd csak azután megyek Bermudára. 😄

Mi ez? Bermuda-háromszög? 😊

Kösz a választ skacok.
Lehet,sõt biztos a T32 re esik a válsztásom.
Megnéztem a statisztikáimat és az USA heavy vonal jön be.T1 53%,T29 54% nyerési ráta.
T32 55%? 😊

Igen egy darabig én is így gondoltam, de aztán most rájöttem hogy gyenge jellem vagyok! 😊
Pershing is mindjárt elkészül, de a P2re hamarabb meglett az XP.
Igazából csak jellemformálás miatt nem veszem meg a perzsát free XPbõl, mostmá azé is kigrindelem T23-al 😊

S ez még mindig csak egy átlagos kör vele. 😊

Achmed927
Én T 32-re szavazok. Ezért:

Egyik IS 7 az full kill volt. Maximum 10 %-ot ha segített nekem benne 1 t29 ami csak azért is AP-vel akarta szembõl átlõni. A többi én zúztam le HE-vel. Mondhatjuk hogy T32-IS7 1:0. 😄 A másik 2 segítõ kill volt több lövéssel. 1 az 1-ben a T 32 bármivel szemben alkalmazható minden terepen. Tornya szinte átlõhetetlen.

Itt erre több féle választ fogsz kapni😊 részemrõl T32...

basszus, most így a teszten felbuzdulva mentem pár karikát p2vel, hát asszem élesben is kell egy ilyen, pedig gondoltam elleszek csak a IV/V-el, mint med :-)

Csákány

IS3 vagy a T32 között vacillálok,h melyiket próbáljam ki a 7végén elõször.
Szerintetek?Bár lassan 1 hete T29 el teperek és már kezd unalmassá válni.<#fejvakaras>

Na: 2 ÓRÁS TESZT

Szakesszal nem keveset teszteltünk, jó pofa eredmények születtek, mert volt benne fogócska is.

Kampinyovka

Maus vs Obj:

ez ugye az unalmasabb tesztek egyike (az izgik a végén lesznek), megálltunk 150 m-re harci alapállás (mindkét tank kellõ mértékben befordítva). Az egér gyõzõtt, maradt 800-900 HP. Senkinek sem volt lepattanója.

ilyen ugye a büdös életben nem lesz, de azért megvolt. Sajnos mivel láthatatlan, ezért sok értelme nem volt egy rohamozós tesztnek.

Maus vs JT: az eredmény ugyanaz, a különbség annyi, hogy a JT összeszedte a megfelelõ criticalokat (engine) illetve, hogy hiába volt álcaháló meg kimaxolt álca skill 400m-rõl látszott.

Maus vs IS7: Szintén beforgatva (mindegyik tesztet optimális állásban csináltuk), még mindig siralmas a helyzet, egyszer sikerült 20%-ra lelõni, valószínüleg ha eleget lövöldözünk, 5-6:1 arány kijöhetett volna, ha javítják a sárvédõt + pontosabb lesz az egér ágyúja, akkor ez javulni fog.

Maus vs P2: kemény fogócska, de mivel a P2-nek szar a vertical speedje (pedig volt 100-as benya), ezért minden esetben az egér nyert, úgy 50%-on maradt.

Maus vs T-54: ha megfeszül az ember akkor sem tudja befogni a mezõn, 1-3 lövés között tud találatot bevinni az egér, ha pedig nem tud fordulóharcolni a t-54 még mindig simán beparkol és lövi AP-vel. Itt a tudás kb annyit számít, hogy egy ügyes egér pilóta tovább húzza. VISZONT: ha a t-54 kap bármilyen vezetõ vagy meghajtás kritikált, akkor viszont az egér nyer.

Maus vs IS4: mindig az egér nyer (10-50%-on marad), ha az IS4 be van forgatva, akkor:
a: az oldaláról lepattan az egér
b: csak a lánctalp esik le, azok a görgõk valószínüleg adamantidból vannak

Maus vs T32 egymásra állva: ha megpróbálok "belelõni" az ágyúba, akkor 0-s kritikál, a testet nem tudom lõni, ráadásul míg az egérnek papírból van a periszkópja, addig a t-32õnek nem (minden második sebezte csak). A csata relatív sokáig tart, a kimenetel nem kérdés ilyen szituban

IS7 vs P2: forduló harc, itt volt egy érdekes szitú, szembõl áthussant egy lövés az IS7-esen ami szépen hátul becsapódot, sebezni nem sebzett. Mindíg az IS7 nyer, csak nagyon húzza a belét utána (volt, hogy csak 20%-on maradt)

IS7 vs T-54: forduló harc, T-54 nyert, elképzelhetõ, hogy ha sokat teszteljük, akkor lett volna IS7 gyõzelem is (lásd t-54 vs Maus)

ÉS a meglepetés (tádám)

P2 vs T54:

elsõ variáció: forduló harc: többet nyert a t-54, de volt, hogy elkapta a p2, hihetetlen, igen jót tett neki a patch, sajnos, ahogy szûkült a kör, egyre jobban a t-54 került a domináns helyzetbe

kettes varriáció: megálltam és hagytam, hogy lerohanjon, idõnként azért mocorogtam, ilyen szituációban egyértelmûen a p2 volt a jobb

figyelembe véve. hogy a patch elõtt ez nem fordúlhatott volna elõ, ez igen nagy elõrelépés.

Részemrõl a konklúzió: sokat kell még javítani a tankok egyensúlyán meg a láthatóságon, de alakul ez

Nekem is nagyon bejön, második kedvenc pályám ENSK után. Azért kérdem, mert egyik meccs alkalmával valaki beírta, hogy utálja és még vagy öten utána, hogy ditto, nem gondoltam volna, hogy így megosztja a népet. Mentem rajta heavyvel meg meddel is, heavyvel még nem sikerült rátalálnom a helyes taktikára, úgy nem jön be annyira, de meddel nagyon élvezetes és elég gyakran sikerül is nyerni, bár az igaz, hogy kellett vagy 10 meccs mire rájöttem, hogy mi merre.

Ha érdekel valakit, még van pár ilyenem. PP-partial penetration (Army), CP-complete penetration (Navy),WC-weld cracked, AC-armor cracked

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Jeffjohnson
Nekem tetszik a Westfield map. Bár jobb lenne ha a nagy híd nem lenne leomolva és át lehetne menni rajta és onnan lövöldözni de szerintem érdekes. Olyan mintha más tervezte volna mint az alap mapokat.

Hogy áll a pershing -ed, ha csak nem P2 lett belõle?
Lesz vmi, a preorder csak extra a pénzeseknek.

Ilyen textúrákat produkáló, túlhúzott vga-val Neked is ennyi lenne.<#nevetes1><#wave>
Hát ez az, pontosan eddig jutottam el én is😞.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

kerla
Jut eszembe: jól látom, hogy a bétásoknak akkor semmi "ajándék" tank nincs, csak a pre-order keretében érhetõk el a felsorolt tankok? Régebben szó volt vmi KV vagy P IV/V. protoról...

Lefelé meg felfelé fordított kamera miatt😊

Jó géped van, hogy 100 fps-ed van.