World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen. De a torony két oldalán ugyanúgy ott lesz a távolságmérõk háza. Igaz hogy nem nagyok, de 50 méter alatt már célozhatóak. Ezek valószínûleg jelen lesznek az E-75 Henschell tornyán is.

Az E-75 fog nagyon hasonlítani a KT-hez. A 30°-os homlokpáncélban, a magasabb kipufogókban és a tornyon lévõ távolságmérõk házaiban fog különbözni. A torony lesz a nagy kérdés. Hogyan néz majd ki? Gondolom lesz Henschell verzió, de hogy az az alap lesz-e vagy a fejlesztett?
Írtad, hogy a KT-bõl lesz kifejleszthetõ az E-75. Ez biztos, vagy csak a te elgondolásod?
Ja az kamu de az E-50 nem sokban fog eltérni ettõl csak a futómûje lesz más meg ahogy mondtad jobban döntött front amin nem lesz géppuskafészek ( egy gyenge ponttal kevesebb 😊 )

WoT: Nishizumi77

Ti tapasztaltatok laggot a játékban?
Nem saját hanem az ellen oldalon.
Rengetegszer volt olyan tegnap, hogy én egy helyben állok, elõttem nyílt, vízszintes terep, az ellenfél jön nekem keresztben és 2mp-enként megjelenik majd eltûnik
(Tudom ez a láthatóság hibája), de amikor éppen megjelenik akkor hiper-ugrásokkal közlekedik.
Szerintem ez nagyobb csít mint a weakpointcolorscheme.

Lehet, hogy a 10,5 cm-es. De akkor az adatlapon miért a 8,8 cm L/100-as értékei vannak, és az ágyúnál miért a 8,8 cm Kwk44 L/100 van?
Igazából lényegtelen, hogy melyik agyú van a képen. Mindkettõhöz ugyanaz a lövegpajzs tartozik, mindkettõ csõszájfék nélküli és mindkettõ látványosan hosszú.

Nem nagyon hiszek az ilyen garázsban készült képeknek. Könnyû õket összedobni valamilyen programmal.
Van egy kép amin állítólag az E-50 látható. Az adatlapja még hihetõ is, de a képen egy KT van a Panther II Schmallturmjával és valamilyen 10,5 cm-es ágyúval. A futómû egyáltalán nem hasonlít az E-50-esére, a test homlokpáncélja láthatóan nem 30°-os. A kötényezése szintén a KT-é. Szóval nem valószínû hogy eredeti.

kép
Feladom egyszerûen nem találom azt a nyavalyás videót. Pár hónapja volt egy elég hosszú orosz nyelvû videó onnan lett fotózva ez a kép és került fel a wot fórumra valaki által aki megkérdezte, hogy KTnak lesz e L/100a és ott mondták hogy ez a 105ös ágyú lesz. Továbbá a videóban feltûnt még a KT egy sivatagos mapon egy pillanatra ezzel a marha nagy csõvel látszik az egész, nincs csõszájfék rajta ugyan az hosszra mint a vk45ön mivel ugyan azt a modellt használja.

noname23
sajna mindig az történik pedig csak még 2-3ember kéne és meg volna oldva
a többi 9 meg nyugodtan mehetne jobbra xD

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Vannak ilyen átlövök a falon szituációk. Ami nem rés a falban, hanem valóban hiba és átmegy a falon a lövedék.
Nekem egyszer egy T-54-est sikerült kilõnom így az IS-4-esemmel. Malinovkán az épületeknél harcoltunk. A T-54 a mezõ és a bázis felöli oldalon. Nem tudtam kilõni az ablakok, beomlott falon keresztül, mert mindig lepattant róla a 130 mm-es. Ahogy forgatta az ágyúját belógott az épületbe és észrevettem, hogy a fal és a csõ találatánál zöld a célketreszt. Úgy gondoltam egy próbát megér, hátha sérül. Sérült még két ilyen lövéssel kilõttem.
A csövek nincsenek lemodellezve, így biztosan nem azt találtam el. Nem tudom mitõl lehetett, de azt gyanítom, hogy a belógó csõ "felülírta" a falat és ahol épp átlogott a falon, ott a fal lyukas lett. Ezen a lyukon keresztül találtam el pont a lövegcsõ és torony találkozási területét és ezért sérült.

Olyannal is találkoztam, hogy az SPG-k lövedékei átvitték a sziklát tetejét és ezért eltaláltak. Meg Ruinbergen is vannak a háztömb közepe felöl jövõ lövedékek, de ezt már írtam.
Valószínûleg így néz majd ki a 10,5 cm L/68 is. Körülbelül ilyen hosszú lesz.
De a képen az adatok és a kiírás alapján a 8,8 cm L/100 van. Nem egyértelmû, de szerintem a csõvég nem látszik, kilóg a képbõl.

Valóban a homlokpáncél is vastagabb a kelleténél. Az arányok alapján 190 mm lehet, ha jól mértem le.
A hivatalos fórumon találtad a képet?
Metwork
de az is csak akkor jó ha normális a társaság, 3 beáll a lõrésbe a többi elmegy jobb oldalon közben az ellen meg simán hátba támadja azt a 3-at.

I will use google before asking stupid questions.

noname23
ruinbergen sajna elég szomorú hogy sokan nem használják pedig egész utcát le lehet így zárni
érdekessége a dolognak hogy csak az egyik oldal(II.) kapott ilyen szupi dolgot ez is kb annyira fairplay mint a balance rendszer

Vannak lõrések a falon, amiket remekül lehet alkalmazni az ellenség megtévesztésére, terrorizálására, és nem utolsó sorban segít, hogy nagyobb eséllyel úszd meg az esetleges lövéseket.
Ha tüzetesebben megvizsgálod, biztosan ráfogsz jönni erre. 😊

Olyan fedezékeken lõnek át, amit lerombolhatatlan. Pl. az új városos pályán a házak sarkán át. Konkrétan a falból kijön egy kondenz csík és én sérülök. Miközben én az ellenfelet nem látom, csak a minimapon.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ezért sem értem, hogy mi a bánatért nem variálják úgy át az álcázási rendszert, hogy lövés után igen is jelenjen meg a tank egy rövid idõre.
Rémlik, mintha a béta elején így lett volna.
Érdekes kép az biztos videóból lett print screenezve nem én csináltam de az 100% hogy így fog kinézni az 105ös ágyú mert szintén videóban egy pillanatra feltûnt ingame ezzel az ágyúval. A képen más érdekes dolog is van még nézd meg a KT frontpáncélját csöppet vastag.

Azt kemény volna valóban lemodellezni, hogy mekkora port csináltak ezek a dögök menet és lövés közben. Na meg ha átmentek házakon.

Percekig nem látna senki semmit. <#smile>

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

noname23
az biztos wallhack az nem volt<#smile>
ha meg eltaláltál egy hegyet ott kõkövön nem maradt fõleg azok a szép nagy ágyúk jó kis hegyomlásokat csinálhattak

Ez is igaz. Nem is nagyon volt a 60-as évektõl olyan löveg, amin ne lett volna csõszájfék vagy füstelszívó.
A tank adatlapján lehet is látni, hogy a sebzés 300, a RoF 8, a penetration talán 234 mm. Valószínû a szeptemberi patch elõtti kép, akkor volt ilyen fix értékû átütés, sebzés. És a kiegészítõk helyei is hiányoznak a lõszerek mellöl.
A kép szerint az ágyú 8,8 cm L/100. Nem tudom hogy valóban az és ha az hogyan került rá. De jó hosszú és elfogadnám a KT-re azt az ágyút.
Néha megesik, hogy a tank mögött porzik a hegy, amikor rálövök. Ilyenkor elgondolkodom, hogy biztos valamilyen modern technológiával kivetíti a hologramját az ellen, miközben a járgány láthatatlan. Én meg beveszem a cselt és bõszen lövöldözöm az illúziót. Vagy ilyen még nem volt 50-60 éve? <#smile>

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

noname23
+biztos a JT bekapcsolta a mágneses lövedék taszító erõterét xD

Biztos azt gondolta hogyha eléggé meg gyengíti akkor utána oneshotol😄

noname23
áh szokásos helyen volt prohorovkán

Modern füstelszívó nélkül pedig akkora port csinál csõszájfék nélkül minden lövés után, hogy percekig ki se lehet látni utána a tankból😊.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ja a legnagyobb idiótát ki is felejtettem aki Ferdinand-al 10x lõtte le a lánctalpamat a Maus-ról sebzés nélkül és még akkor sem esett le neki, hogy ott ahol lõ nincs értelme pazarolni a lõszert.

Jeffjohnson
A mai patch-el frissült a magyar verzió is ha minden igaz. Ha találtok hibát benne azt jelezzétek nekem pm ben vagy a hivatalos fórumon itt LINK

Elõre is köszönöm!

Irigylem a problémáidat ezekkel már megtanulhattunk együtt élni.
Engem sokkal jobban zavar amikor olyan napokat kapok mint tegnap elõtt amikor átlag 10 körbõl 1 nyerõbe kerültem.
Vagy tegnap, igaz kicsit jobb volt de ettõl függetlenül a sárgaházban még mindig nem fejezték be a festést amint tapasztaltam.

Leginkább egerésztem tehát láthatták nem tegnap regeltem erre megint alig hallgatnak az okos szóra.
Példa1.
Himmelsdorf-on ugye a vár alatti utcán jönnek jellemzõen a lassú nagyok erre ketten egy KV-3-al maradunk ott védeni vagy nyomulni.
Na mi jön szembe? Természetesen az ellenfél károm Object 704-ese egy IS-4 meg az aprólék. Volt is idõm vagy három lövésre ami még nem is lenne baj de többi hüje simán szétlövette magát a másik oldalon meg a hegyen ahova természetesen a villámgyors VK4502 megy fel.
Mondjuk a következõ körben Pagorki-n azért meg volt az elégtétel mert az elõbbi két Object platoon-ban volt egy GWPanther-el és az egyik TD-t meg az artyt én lõttem ki a a másik TD-t meg sebeztem mert a cap huszárok megint befoglaltak ahelyett, hogy irtottunk volna.
Példa2.
Szintén itt Pagorki-n a jobbik oldalról indultunk délrõl.
Na ugye itt a gyors medek elsõ feladata lehetõleg elfoglalni a dombtetõt, erre két PantherII szintén platoon-ban beáll a déli középsõ domb mellé kempelni, hogy majd onnan lövöldöznek valakit.
Mindig csodálkozok hogyan van ez ha eljut eddig a szintig akkor sincs még egy minimális taktikai tapasztalat, tudása sem.
Vagy mint egy fórumról ismerõs játékos aki folyamatosan rakja be a képeket, hogy mekkora ász mert kilõ 6-8 ellenfelet Tier 4-6 kategóriában aztán mikor beszáll platoon-ba T-54-el kiderül, hogy ezt úgy éri el, hogy kempel a bázison és bevárja a leamortizált 10-20%-os ellenfeleket és azokat szedegeti, ki én meg vazze Maus-al megyek arty-t vadászni meg lassan összejön már egy scout medál is annyi a felderítésem körönként.
Komolyan fontolgatom, hogy a wipe után törlöm a játékot az ilyen idióták miatt.

Nem feltétlenül bug, mert:
- kilóghat valamid a fedezék mögül, amit õ lát és rá tud célozni
- vannak olyan épületek, amiknek van árkád része, lehet, hogy te nem látod az ellenfelet, de õ lát és át is tud lõni
-kisebb épületeken, amiken amúgy is át tudsz menni, át is lehet lõni

Jönnek a javítások, de a játék semmit sem javul, nagyon sok hiba van benn!
Nagyon idegesít pl. amikor bokorba ruszki tankkal álcahálóval állok, jön szembe valami, 5m-re odajön és nem lehet látni(pl.704-es)!!!
Arról nem is beszélve, hogy tegnap úgy indult a játék, hogy 12- en voltunk 15 ellen.Így indított nem lépett ki senki!<#mf1>
Azt utálom a legjobban, amikor városi pályákon a sarkon falakon keresztül lõnek meg.

1. Nekem miért nem sikerül?
2. Hogy talál el, ha nem lát?
3. Mikor javítják ki ezt? =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Lehet, hogy valami budi mögött volt.

Én jártam úgy, hogy a széttaposott autó állította meg a lövedéket vagy háromszor. Az volt a mákom, hogy az ellenfélét is megfogta.

Metalmilitiakid
dejó gondoltam végre van egy kis szabadidõm játszani... ilyen az élet

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Most éppen maintenance van.

http://game.worldoftanks.eu/news/notifications/release_v06310_patch_april_7

Azért nem megy mert patchelnek kb 13:00ig fog tartani utána jó lesz.

Metalmilitiakid
Azóta már megpróbáltam letölteni és felrakni a 3.8 ról 3,9 re patch et, de azt mondja nem lehet felrakni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Hello!
Akartam most egy kicsit tankozni, de amikor elindítom a játékot, kiírja hogy latest version megy nekem, de amikor beérek a bejelentkezéshez, és rányomok a belépésre akkor kiír egy piros szöveget, de nemtom elolvasni mert azonnal kidob a játék firefox ba ahol megnyitja a wot letöltési oldalát és nemtom miért csinálja . Valaki másnak volt már ilyen és ha igen mi a megoldás ?

Mennyivel szebb így!

Már az elõzõ patchben is javították volna de kimaradt valamiért, így fog kinézni 105 L/68 ( ugyan úgy mint a vk45ön ) :

noname23
vannak érdekességek 480méteren 3x egymás után nem találom el a JT oldalról xD
pedig már nagyon erõlködtem kör összehúzva és még +egy imát is mondtam kb3sec de nem jött össze erre mondom ok ennyi balszerencse után már csak jobb lehet és rá húztam a célkeresztet a 620méteren lévõ vk3001H-ra azt bezzeg kapásból kiszedtem <#nevetes2>

Ezt értem és tudom. Nem ez volt a bajom. De mindegy is, hogy min problémáztam, jobb ha nem kavarok meg vele senkit. Amúgy is csak spekuláltam.
Csõszájfék nélkül valóban nagyobb a sebesség, de nagyobb az esélye, hogy a lövedék mögötti nagyobb nyomás jobban kitéríti a lövedéket és bukdácsol, kicsit oldalasan csapódik be stb. Meg aztán jó dolog az is, ha kisebb erõt kell csökkenteni. Szerintem a szárnytabilizált lövedékekig mindenképp elõny a csõszájfék. Nagyon sokáig voltak jelen a szõszájfékes ágyúk.
Tényleg a 12,8 cm Pak 44-es csõszájfékére hasonlít a 130 mm-esé. Jó gyorsan másolhattak az oroszok, mert '44 végén már ilyet alalmaztak az ISU-122-3 122 mm S-26-1 jelû ágyúján. Mondjuk nem voltak megelégedve a teljesítményével.

Érdekes módon a magyar wiki is elég részletes a Jagdtiger leírásánál. A Henschell görgõ 200 kg a Porsche majd 500 kg. De a Porsche mindeképp jobb a szerelhetõség miatt.
Jó magas a KT, azt se értem miért ragaszkodtak annyira az elöl lévõ hajtott lánckerékhez. Lehet összeírom ma éjjelre, hogy mi a véleményem német nehézgépekrõl és kialakításulról.

Eagle: Nekem is a kedvenc harckocsim a KT. Azért mert szép, arányos. De aztán azonnal követik az IS harckocsik. Csak a futómû dönt a KT javára. 😄 Akármilyen szar az átlapolt futógörgõ, azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy legalább szép. 😊
Nekem sokáig nem tûnt fel a hibás lánctalpa. Csak éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem vettem észre.
noname23
3. az a Penetration Multpliers szorzói csak (horizontális) vízszintes forgatásra, döntésre érvényes
de (horizontális) függõlegesre is lehet alkalmazni csak akkor át kell cserélni az értékeket
pl ami 60°(1.15x) vízszintesen
az 30°(1.15x) függõlegesen

Szerintem úgy lenne logikus, hogy a páncélhoz hozzáadja. Ahhoz mindig hozzáadja, ha nem 90°-os. Elég valószínû hogy hozzáadja, hiszen át lehet lõni a VK4502 homlokpáncélját. Ha csak 40°-os lenne sokkal ritkábban ütnék át, eleve 264,5 mm-rõl indulna a homlokpáncélzata.
Hogyan blokkoljunk átjárót 88-as ágyúval. <#smile>

Eagle16
Csak a KT-n hibás az L/68, konkrétan ugyanaz a modell mint az L/71-es, semmiben sem különbözik. Majd javítják a 0.6.4-ben valószínûleg.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Miért u.o vastag és hosszú az L/71 es és a 10,5-ös L/68-as ???
annyira nem zavaró de azért ilyet mégse kéne...
A KT-hez így terveztek a németek:

12,8 cm-t nem mértem le a VK-án. 😊
A csõszájfék nélkül jobb mert nagyobb a csõtorkolati sebesség is. 😊

A JT lövegpajzsa elég hatékonynak néz ki, bár csak tényleg jól lett volna a WoT-ban is megcsinálva...
Én szeretem a JT-ét, lehet vele "terrorizálni". 😄

Azért érdemes megnézni Porsche azt a futómûvét ami a JT-én "futott be", váltva a korábbi Henschel féle átlapoltat. Olcsóbb, könnyebb, gyorsabban elõállítható, jobb ("épphogy" átlapolt, talán 1 db. KT-re is felrakták) .... Voltak forradalmi ötletei. 😊
A KT lehetne laposabb is ha nem elöl lenne a hajtott kereke. Én szeretem a Porsche tornyot, jól áll a KT-nek.

A lyukacsos csõszájfék eléggé a német 12,8 cm-es PaK -ra hasonlít... 😊
A leghatásosabb volt ez a fajta a háború végén a németektõl (a korábbiakat is a németekrõl koppintották az oroszok, 2 kamrás).
kép

Jó kis tank ez az IS3 😊 Merem állítani ez volt eddigi legélvezetesebb meccsem. 7:1-rõl hoztuk vissza a végére csak én meg a KT-s srác maradt lekaszaboltunk vagy 6-7 ellent aztán megbeszélésre szétváltunk én elmentem foglalni õ ott maradt a bázisunknál és noha már mindkettõnknek elfogyott az AP-ja HE-vel is hõsiesen lekaszabolta az utolsó rárontó KV3-at és VK3001P-t. Komolyan mondom csodákat lehet mûvelni ha legalább egy ember értelmes a csapatban képes a kooperációra és valami jobbféle vas van alatta.
noname23
"Egy eset kimarad: Ha dontött páncélra lövök pontosan 90°-ban. Az elõbbiek alapján a pozició szögén nem változtat semmit, mert nincs mit. De a páncélhoz hozzáadja a 10°-ot."

szerintem ilyenkor nem ad hozzá semmit legalább is úgy lenne a logikus ha már voltak olyan rendesek azt nem lepéldázni

Eagle16
Van pár ilyen modellezési hiba...de szerintem ha beírja valaki a hivatalosba akkor javítják. Ez volt a Tiger II lánctalpával is, túl keskeny volt. Igaz hogy jó pár hétbe tellett, de javították. (amúgy érdekes módon amíg nem olvastam hogy hibás a talpa, nem is vettem észre, nem nagyon figyeltem, de aztán meg szörnyülködtem hogy jaj, ez meg hogy néz már ki 😄)

Legszebb tank: Királytigris bármelyik toronnyal.
Kifejezetten ronda: VK3001 P 😊

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius