World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze hogy meglepõdök. Teljesen nem oda való, irreális dolgokkal számol a játék motorja.

Amúgy ha a tüzelési pozicóidból adódóan 10°-nál kisebb szögben csapódik be a lövedék akkor lepattan. Függetlenül a páncél vastagságától. Mondjuk ez elég lehetetlen szög. Ha ilyen szögben kell lõni, akkor többnyire más, sokkal jobb szögben álló területre is rálátsz. Az esetek nagy részében nem emiatt pattan le a lövedék.
A sebzésre én is szoktam bosszankodni. Van hogy 25%-ot sebez le a 130 mm-es egy T29-esbõl, van hogy majd 40%-ot.

A 10,5 cm L/68 elég hosszúra sikeredett. Ha úgy számolom, hogy a teljes hosszból 1 méter van a toronyban, akkor a monitorodon 82 mm hosszúnak kéne lennie a csõnek. Tehát jelenleg hosszabb 2 cm-el.

Nekem azért nem tetszik a 12,8 cm-es mert csõszájfék nélküli és ez mellett még rövid is. Szerintem a VK-n rövidebb a kelleténél. Meg a Henschell-toronyhoz tartozó lövegpajzs se valami szép. A német gépeken olyan lövegpajzs tetszik, ami a Jagdtigeren van és majd a Löwen lesz. Az ágyúkból azok a kedvenceim, amelyek olyan csõszájfékkel rendelkeznek, mint a szovjet 130 mm-es. Tehát a Löwe ágyúja, lövegpajzs nekem nagyon tetszik és összsségében a torony is. Kiváncsi leszek milyen kinézetû löveget kap majd az E-75 2-3 fajta verziót már biztosan láttam maketteken.
Amúgy se vagyok nagy rajongója Porsche harckocsis tevékenységének. Túl sok nem normális gépet tervezett. Többnyire kinézetre nem tetszenek a harcjármûvei. A Porsche féle KT torony szép. De szerintem a KT testéhez egy picit kicsi.

Apró hibát én is találtam. A 130 mm-es ágyúkat se sikerült rendesen lemoddellezni. Az IS-4 esetén a csõszájfék lyuggatottsága teljes, alul és felül is lyukacsos a henger. Az IS-7-nél egy fokkal jobb, az csak felül. Valójában csak oldalt volt lyukacsos a szõszájfék ezen az ágyún. Alul és felül nem, ott homogén volt a lemez.
Szerintem nagyságrendekkel jobban bírj a VK mint a KT, csak nem mindegy hogy prem löszeres csóka lõ vagy nem😄😄😄😄

Reggel mentem egy kört vele és már sírtam komolyan az embereken.. én max középszintû playernek tartom magam, gondolom mások bénának😊

De hogy Sand Riveren elindulok balra a dombhoz, nem is figyelek semmit (VK45-el) megy az adok kapok, kilövök egy perzsát, egy T29-et, egy JP-t, meg még valamit😊 36 lövést kapok😛

Aztán egy T32 dupla hatost dobott és one shotolt 800HP-rõl😊 de a lényeg fölnézek 04:12 égünk.... ennyi lett a vége is.. 2 ojekt704+IS4 volt a csapatban... sírtam..

És ezen még meglepõdünk? Én az elõzõ csatában pattantam le az M6 90 milis ágyújával (160 mm pen) egy Priest 12 milis páncéljáról. Ilyenkor már csak röhögni lehet.
A hangyász ágyú tök poén a VK-n 😊

Akkor kár, hogy nem te vagy szembe velem a harcban. 😊
Bezzeg nekem simán átütik már a 122mm-ek is, pedig igyekszem szög alatt állni és nem vagyok egy domb alján sem.

A KT után azt hittem jobban bírja ennek a kitalált hmlok pc.-ja, de nem. Amikor én voltam a szemben ilyen 4502-el akkor csak a 12,8cm-es volt a biztos. 😊
Azon akadok ki a legjobban, hogy mondjuk a JSU-k "álca erõtér alatt", vagy anélkül olyan westernesen kiállva szemtõl szemben... simán alulmaradok. Pl.: az UFO-t véve alapul õ 3 -at lõ és leégtem, felrobbantam stb., én meg kb. 20 % -ot csipegetek belõle ha egyáltalán átlövöm szembõl. A HE -rõl nem is beszélek az csak ~5% mínusz ... 😊 Ezek a 10.5 cm-el (L/68) az eddigi tapasztalataim.
Ugyanez oldalról lövöm a JS4-et mondja hogy áttörtem, de csak 10% megy le "sima" AP(BC)-val (csak minimális prémiumost viszek, de nem használom el általában). Õ bezzeg belém mar rendesen, de érdekes itt már többször van lepattanó rólam...
AZ alsó 100mm-es pc.-t még könnyebb átütni, de egy 152mm-nek ezt sem kell néznie.

Nekem nincs bajom a 12,8 cm-el, szép darab csak az a torony ami kell miatta nagyon lassú. 😞

Kis gúnyt vettem észre, vagy talán hibát a VK 105/68-as ágyúján. A hk. teljes hossza 8345mm, mitõl ilyen hosszú arányaiban egy 7140mm-es ágyú amibõl egy kis rész még is benyúlik a toronyba (a valóságban).
Ha a monitoron 90 fokos oldalsó nézetben az ágyúcsõ hossza (egy adott távolságon, nagyításon a garázsban) kb. 10,1 cm, az alap torony lövegpajzsáig. A test hossza kb. 11,2 cm.
7140/8345=10,1/11,2 ??? Picit hosszabb az a csõ szerintem a kelleténél...
Nem fontos kérdés, de érdekes. Lehet rosszul mértem le az LCD monitoron.
Hát az ilyen random idiótaságok, ami miatt sokszor azt se ütik át a 225 vagy 260 mm-es pennel rendelkezõ ágyúim, amire azt gondolom hogy simán át viszi majd.
Mindig azt feltételezem, hogy 90°-ban találom el, általában nem szoktam beesési szögekkel foglalkozni. Mert 90°-os poziciónál van a maximális átütés. Ha ekkor nem vinné át, kisebb szögben se fogja. Kivéve az IS-3, IS-7 tankoknál, de ezeknél ekkor se olyan rossz a helyzet.

Megnéztem azt a battle mechanics dolgot, amit belinkeltél. Hát jó nagy baromság a páncélátütésnél ez a normalizálás vagy mi a fene.

Ha merõlegesen lövök egy föggõleges páncélzatú harckocsira akkor semmi extra, az átütésem (a hülye +/- szórással) a páncélja ellen. Ez oké.
De ha a függõleges páncélzatra valamilyen szögben lövök, a példa 45°-ot ír, akkor jön a kompenzáció és tulajdonképpen olyan lesz, mintha nem 45 hanem 55°-ban találnám el. Tehát jobban úgy veszi, hogy jobban be van fordulva. Aztán ez most mégis mi és miért?
Ha egy döntött páncélzatra lövök szögben, a példa szerint 60° páncélra (vízszintestõl) és 45°-os szögben. Na akkor mind a kettõt kompenzálja, a páncélzat 70°-nak felel meg a tüzelési pozíciom pedig 55°-nak. Fantasztikus.

Egy eset kimarad: Ha dontött páncélra lövök pontosan 90°-ban. Az elõbbiek alapján a pozició szögén nem változtat semmit, mert nincs mit. De a páncélhoz hozzáadja a 10°-ot.

Az hogy a páncélra van kompenzáció még érthetõ, mert az átütés függ a páncél vastagság és a lövedék átmérõjének az arányától. De ez is a páncél javára menne, ha kisebb az átmérõ, mint az átütendõ páncél. Tehát ha reális lenne, akkor a páncél dõlését nem növellné, hanem még tovább csökkentené a tier 8-as gépektõl felvelé. Nem kéne reklámozniuk a realitást.
Mondjuk ez megbocsátható, mert akkor soha semmivel nem lehetne átütni a 130 mm-nél nagyobb erõsen döntött páncélokat: IS-7, IS-4, VK4502, stb homlokpáncélját. Játéktechnikai szempontból értelmes megoldás, hogy gyengítik nem pedig erõsítik a páncélzatot a kompenzálással. Enélkül ellövöldöznénk akár 10 percig is egymást eredmény nélkül.

De annak mi értelme van, hogy a poziciónál is jobb helyzetbe hozzák a támadót? Ennél nem kéne semmilyen kompenzálás, amilyen szögben eltalálom, azzal számoljon.

Ezt az egyenes arányban van a távolság és az átütés csökkenése megtalálram. Ez elmegy. Elfogadható küzelítés a valósághoz képest.

Viszont egy dolgot nem értettem teljesen. Ír valamit az ágyúk páncélátütési értékeivel kapcsolatban. Azt értettem, hogy az oroszoknál a más követelmény miatt a 90° átütési értékeket adták meg. Mert az orosz szabvány szigorúbb volt a némethez képest és ezért egyensúlyozták a kisebb átütési értékeket. A németeknél 60°-os páncélra adják meg. Ez oké. De utána valami olyasmit ír, hogy a német ágyúk átütési értékeit a csatatéren átszámolják 90°-ra. Ha így van, akkor viszont semmi értelme a szögekkel való variálásnak. Mert akkor mind a két nemzet átütési értékei a 90°-os páncélra vonatkoznak, tehát az orosz ágyúk nem nyernek semmit. Ugyanúgy megmarad a kisebb átütés a német szabványhoz képest.

Hát ehhez még annyit, hogy nem látszik az, hogy 90°-ra számolná át az átütést a német ágyúknál. Most vagy az van hogy
1. Rosszul értelmeztem
2. Baromság az egész amit írtak és nem számol át semmit a német ágyúknál
3. A szövegben szereplõ Penetration Multipliers táblázat értékével számol. Tehát a 60°-hoz tartozó 1,15-ös szorzót kapják meg a német ágyúk. Mondjuk ez elég valószínûtlen, mert a táblázat a páncélzat effektív vastagságára vonatkozik. És amúgy se felelne meg, nagyon nem.
noname23
xD csak példa volt legyen a kedvedért akkor 5

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Ez nagyon szépen hangzik, de ha szembõl 45 fokban állok egy VK45-nek, ugyan miért lõném a frontpáncélját, ha lõhetem az oldalát is, ami nagyobb és gyengébb? 😊

Igen

mielõtt beleélem magam: a francia tankok is játszhatóak lesznek arany (elõfizu) nélkül?
noname23
azért elég széles már alapból a skála a +-25% miatt már 100méteren és ebben benne sincsenek a szögek meg a formulák xD

"* At 100m - gun has 100% penetration (+/- 25% random)
* At 500m - approx -20% to -25% to it's penetration value (varies based on the exit velocity of the shell from the gun).
* With distance, from 100m to 500m, penetration degrades linearly.

A lövedék kompenzációval számolva annyi amennyit Eagle írt. Szerintem érdemes a legnagyobb kompenzációval számolni tier 6-os ágyúk felett.

Eddig nekem nem nagyon sikerült átütnöm a 170 mm-es homlokpáncélt. Ha nem pont szembõl lövöm, akkor nagyon erõs. Elég ritka az olyan eset amikor pontosan szembõl merõlegesen kapja a lövedéket az a homlokpáncél. De ha van rálátás akkor az alsó 100 mm-est részt szoktam lõni. Csak ez meg kicsi és nagyon nem szeretem, ha a szórás miatt a földbe vagy a homlokpáncba csapódik a lövedék.

Nekem a 12,8 cm-es ágyú se tetszik. Kicsit lassú. Meg aztán kinézetre se az igazi, nem tetszik se a lövegpajzs, se maga az ágyú.
noname23
de ha nem pont szembõl lõnek rá hanem pl:45fokból akkor még jön +ba a lövedék normalizációs formula ami +10fok
90-(45+10)=35
170mm / cos(35 degrees) / cos(40-10=30 degrees)

Valami hihetetlen TigerI,TgerII van most a játékban.Kapuzárási pánik? <#zavart1>
ui:xp már megvan,csak 300k credit kell,és a garázsba állítom én is a TigerII-õt.

Majd megnézem, tudtommal az effektiv páncélzatot vastagság / cos (dõlésszög) módon kell számolni.

Forolto
Hivatalos az április 12.Ezen már nem változtatnak.

Azt a 10 fokos vagy (ki tudja) bûvös "kompenzációt" nem számolva.
Vagy ki tudja. 😊 Lehetnek még csúszások. 😄
Ne menjünk bele, de pontosabban 264.473 mm az a pc. ... 😊

És valahogy a német döntött pc.-tól kevésbé pattognak az orosz lövedékek... 😊
Forolto
pontosítsunk van 6 napod.

A 286-os pen az 286-os Pen 😊 (vagyis 228 - 343 😊 )

Mivel 170mmm 40 fokra döntve is "csak" 221mm, teoretikusan még legrosszabb esetben is átviszi a BL10.

De azért oldalról jobb lõni a Vk45-t, vagy a tornyot. Az a biztos.

Nekem sem az esetem, de ezzel a 12,8 cm-el kiengesztelt... 😊

KV mióta van így ezen a néven, nem figyeltem.

Azért bírom, hogy ha egy ISU, vagy az UFO Object jön szemben (nem számítva, hogy pl.: szemközt nyílt utcán nem is látom mindig), akárhogy helyezem a 170 mm -es 40 fokos homlok test pc.-t max. 3 db. lövéssel kivégez... 😞
Prémium persze, van még 30 akárhány napom ...😊
Azért jó cucc ez a Su-152.<#hamm>
Ez a méreg nem a cián.
IS-7 elsõ meccs: kilõttem 3 ellent meg belelõttem másik 3-ba 1-2-t(tier 10 meccs) veszített a csapat így is: kaptam 680 Xp-t meg 48000 creditet
IS-7 második meccs: (tier 10 szintén): két t-54-el berobogtunk az ellen bázisára, lõttem 1-et, elfoglaltuk a bázist. Duplázva kaptam 700 xp- meg 13000 creditet.
Mi lett volna, ha az elsõt nyerjük meg?<#nemtudom>
Eagle16
1 tank lesz benne, a CBT jutalom tank. Vagy elírták, mert azt írták hogy több tank is lesz, de csak egy nevet írtak ki.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Mi ez, hogy én is értsem?(bocs de lassú vagyok, hajnali kelés, nem alvás, egyebek)

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Eagle16
Ja. Ez mind benne lesz:

The v.0.6.3.10 patch will add premium tanks (box and pre-order): M4A2E4 (American tier 5 medium tank).

😊

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Most jött az üzenet a játékban:

Release of v.0.6.3.10 patch on April 7. Please, follow the updates on the official website of World of Tanks.

noname23
Az fps játékokat ne vegyük ide mert ott rengeteg a heckker ráadás a neten is vagy százfélét lehet vásárolni szerencsére ebben a játékban nincsenek csalások

Szép. Nem lehet olyan rossz ez a VK4502. Balszerencséjére elég rusnya ahhoz, hogy ne akarjam megvenni. Már a felépítése se tetszik. 😊

Az a KV-Chassis a tier 5-ös KV? Mióta hívját így vagy csak a német nyelvû verzió különlegessége?
Valaki már írta. Lehet épp te voltál. Vagy Eagle. Próbáltam megkeresni, a hozzászólást, amiben volt de nekem nem nagyon mûködik ez a keresõ az sg-n. Azt hiszem abban a hozzászólásban volt szó arról is, hogy a kisebb tierû francia gépek erõs páncélzattal és jó ágyúkkal lesznek felszerelve, de nem lesznek mozgékonyak. A nagyobbak pedig mozgékonyak lesznek, jó tûzerõvel és automata töltõvel rendelkeznek, de gyengébb lesz a páncélzatuk. De lehet hogy rosszul emlékezek.

Ez az 5 gyors lövéses dolog gondolom csak a '45 utáni gépekben lesz. Az automata töltõt jelenítik így meg. Távolra nem jelent majd nagy elõnyt, de közelre a csiki-csuki harcokban nagyon brutális lesz. Kigurulnak a fedezék mögül, bekapnak egy lövést. Aztán lõnek 5-öt a hátráló ellenfélre. Majd gyorsan tolatni kezdenek, ekkor még talán bekapnak még egy lövést. A dolog érdekessége az, hogy 5 lövésbõl ki lehet lõni egy azonos szintû gépet, ha minden lövedék átviszi a páncélt. Nem 1 vs 1 harcban, még jobban ki lehet õket használni, ha segít neki egy másik nem francia tankban lévõ csapattárs.

Szerintem is jó ötlet. Úgy néz ki itt is mások lesznek a francia harcjármûvek, mint a többi. A NF-ben is azok a legeltérõbbek a többitõl.
Azért ez elég szép aratás, de mégis elég kevésnek tûnik az XP, prémium nélkül toltad?
A pénz mondjuk okésnak tûnik egy prémiumhoz is.

A végére gondoltam kipróbálom a VK 4502 (P)-ét. Meg is lett ma a 12,8 cm-es ágyú hozzá és az elsõ körben nem is szerepelt rosszul:

Nem is szeretem ezt a gépet... 😊
hüje

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Még jobb ötletem van. Tizennégyen bekempelnek egy jó helyre, majd madmax áthasít a pályán és elkezdi irtani az ellent. Azok félelemükben támadni kezdenek és elhullanak. <#smile>

Azt elfelejtettem, hogy ezeket a feladatokat tier2-vel kell csinálnia, mert kell a tier a többi járgánynak. De attól kivitelezhetõ nem?

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Ulvar
Ahha...szerinted 😊. Valójában egy oldalon támad az ellenfél teljes kivárás után, amíg az ellenfél csapata teljesen szétoszlik.. 😊. Bedarálnak 2 perc alatt..

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Olyan taktikát kell kidolgozni, ahol két arty+három védõ,kilencen mennek az egyik irányba és madmaxjeges a másikba. Amíg az ellenfél összezavarodik az õrült gyilkolástól, addig a másik oldalon win. <#smile><#violent>

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Hehe. Belõttem a Tigrincs sofõrablakán egy VK3601-el, meghalt a sofõr, a célzó és a parancsnok. Kigyulladt a gép és szépen lassan leégett kilencven százalékról, amíg én igyekeztem elbújni egy fészer mögött. Olyan szépen látszott a golyó ütötte lyuk a cicán, ami átalakította a téglalapot kerekre. <#smile>

Szegény ellenfél öt percig panaszkodott, azt is azért hagyta abba, mert vége lett a meccsnek.

No igen.Ezt mondtam.
Engem ne vezényelgessen senki.Nem azért mert én valami istennek tartom magam.Egyszerûen képtelen vagyok normálisan harcolni ha megkötik a kezem.Vezényeljenek a másik 14 embernek,engem meg engedjenek el,mint a Mad Max-be a debil punk csávót.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

köszönöm szépen.

The Matrix has you...

Tuvok
BL9

IS-3-ra melyik ágyú illik ami jól is használható?

The Matrix has you...

erdos
Ez pontosan így van. Ezért kell egy ember aki beszél ts-en és levezeti a csatát. Amit mond meg kell csinálni és jónapot, nincs vita.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

A HTO is dolgozott elõtte keményen, helyzethez alkalmazkodó (jó) taktika is volt. Végighallgattam TS-en a második meccset, amikor kiestek. Szoros, jó meccsek voltak, és egyáltalán nincsen rossz hangulat a klánban. A jövõre is meg vannak a tervek.

[HUN]Kami*, kiskami*

Jeffjohnson
Taktika mellet az is fontos, hogy mennyire összeszokott a csapat és ha az van mondva akkor egyszerre indulnak meg. Sanyival meg Micivel a minap iszonyat jót játszottunk jó kis csapatmunka volt és annak ellenére, hogy veszítettünk élvezetes volt. Ural Steelbõl meg le kell vonni a tanulságokat és legközelebb erényt kovácsolni belõle.

Köszi.

Amennyire meg tudom itélni, a taktika itt is (akárcsak IRL) addig mûködik amíg a harcérintkezés megtörténik az ellenféllel. Onnantól kezdve képbe jön az adaptálódás képessége meg a vakszerencse is (lepattan / ammo rack stb).

LSSAHPAUL
1. körben 3, 2. körben a maradék másik 3 magyar csapat is kiesett.
Mi sokat gyaktunk, Jeff sok idõt,munkát fektetett bele el a taktika elkészítésére, sajnos amilyen aprólékos olyan illogikus volt, fõleg az utolsó kör már ijesztõen dúrva taktikai hibákat tartalmazott.

Szvsz azt mondani valakire hogy jó tankos vagy rossz ebben a játékban szinte felesleges, bf1942-ben ott igen ott voltak ászok, de itt az hogy egy csatában melyik csapat nyer csak is a taktikán fog eldõlni, erre kell hangsúlyt fektetni.(feltéve ha kb egyenlõ össztierü tankok vannak, bár vannak csodák pl nemrég szarrá verte a 10-es tankokkal is! felálló kompaninkat egy sima KV-ból álló csapat, ott voltam dúrva volt 😄 )

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Jeffjohnson
Itt viszont szükség lesz arra, hogy minél nagyobb legyen a klánod (max 100 fõ lehet)mert a CW mapon annál több területet tudsz majd védeni/támadni és minél több terület a tiéd annál több arany jön naponta. Ami azért nem mind1.