418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• ROMOTO
    KV-2 vel én már ezer éve így rendszabályozom az idegesítő csapattagokat, jól aládurrantok az is-2 nek és 500dmg heló, ezt ugyanis nem számolja be a renccer team demidzsnek.
  • Plata
    Figy valami van ezzel az alálövéssel,T49-el volt hogy a tank alá lőttem és bazi nagyot sebzett belé úgy is hogy el sem találtam.
    Sőt mintha úgy könnyebb lenne kigyújtani.
  • Sherman0070
    Replay van?
  • Quli
    Érdekes ez a peccs, T67-el nem szoktak felspotolni úgy, hogy én őt nem, pedig bokorban álltam, nem lőttem, BIA+teljes álca+háló, majd még abban a meccsben egy KV2 úgy spotolt fel egy töltés másik oldaláról, hogy én őt nem, kb 100 méterről, csak akkor vettem észre mikor közelebb mentem, és csak ketten voltunk, más nem lehetett. Arról nem beszélve, hogy kb. végig spoton voltam. Amúgy nem hiszek egyáltalán a konteóknak, de ilyent még nem tapasztaltam, most meg kétszer.
  • joe662
    Nézem ezt a skill4ltu gyereket,Type4 el tolja,de nem is a tankokat lövi sokszor,hanem alájukrepkednek az 5-600ak és még gyújt is néha
    BcAp,Ru,Emil 1100+al mennek a levesbe,tornyozgató 140is kapta a 4-500akat
    Brutális amit művel azzal az ágyúval.
    .
  • Angelus1991ster
    Mi értelme volt híresztelni azt, hogy a Mutz és a VK4503 (papír KT) bekerül a tech tree-be? Amikor nem látni a tech tree-n.
    Na meg ezeket a statisztikás pontszámos baromságot is ki sem lehet venni.
  • Pongyi
    Na mentem 1 azaz még csak 1 csatát a Type 5-el hogy megnézzzem mennyivel lett erősebb. IS4 kilométerről ugy átlőtt beforgatva mindenhol!! hogy az valami vicc... A torony legvastagabb pontján, az elméleti volt gyengeponton az oldalán ami pont merőleges ha beforgatod, a végén az tette fel az i-re a pontot hogy egy obj 704 szintén a map feléről lőtt ki ugy hogy mozogtam is és beis voltam forgatva hozzá képest. Nemhogy jobb lettt! sztem szarabb lett mint volt.
  • Plata
    Ne felejts el valamit,én szeretem a tankom,ha szereted a tankod meghálálja.
    Tegnap mikor T49-el bc-t megaláztam mert két lövése nem sebzett belém az durván jó érzés volt,utána még megöltem egy heavyt meg egy artyt is,több mint 3k spot sebzésem volt,mert kamikaze-t akartam és bementem az ellenség közé,pöcs bc- kapott egy maflást kezdésnek de rám szált,egyik lövése a láncomat sebesítette a másik pattant toronyról.Házat kerülgetve jött volna rám de nekem be töltött neki meg game over.
    Igaz van jó párszor rossz csatám is,de nagyon sok jó.Az meg hogy a csapat megöl spotolás közben vagy csata indulásakor nem az én hibám,vagy nem a tankomé.
    Meg az is igaz hogy én light tankkal sosem ésszel játszom,hanem buli vaan felkiáltással.
    Ha ésszel játszanék vele nem rammolnék poénból t62a-t meg hasonló.
    Igaz annak is jó vége lett mert túléltem és lett egy kamikaze medálom.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.02.23. 09:34:27
  • Sherman0070
    Attól, hogy a sok tomato képtelen megtanulni használni a jelenlegi állapotban lévő artykat, attól még sok jó arty van most is.
    Ja meg a pótellátmány sokat dob a pontosságon.
  • Gyuszopapa
    Így elsőre kipróbáltam a T28 proto-t.Használható.Már nem olyan nyúg vele menni még a pálya felén túlról is visszaértem resetelni,védő és nagy kaliber medált kapni vele pedig 2-en kezdtek el foglalni.Eddig ez lehetettlen volt.
  • joe662
    Indulhat a legénység képzés
  • yossarianHUN
    Csak kilyukadunk a végére valami ezerszer lerágott, unalmas konteóhoz, "régen milyen jó voltam, de aztán SerB rám szállt, mert nem fizetek eleget, és azóta minden lövésem mellémegy, meg 5 százalékot csökkent a WR". Jó ideje meguntam, hogy komolyan vegyem ezeket. Plata T49-es eposzairól meg mind tudjuk, mennyire mérvadók, úgyhogy azokat is vicces érvként felhozni. Nekem érdekes módon kisebb-nagyobb hepehupákkal 7 éve folyamatosan és stabilan növekvő a görbém, és még kecskevért, szűz lányokat, meg az elsőszülöttem lelkét sem kellett érte odaígérnem SerB-nek.

Counter arty nem azért nincs, mert nem találják el az artyk a térkép túlvégében lévő ellenséges artykat, hanem mert túlságosan el vannak foglalva azzal, hogy ezres lövésekkel szadizzák a fronton szenvedő heavyket, akik a bálna méreteik és fos mozgékonyságuk miatt aztán totál ki vannak szolgáltatva a bokorülő disznóknak. Ha kell, simán megoldják az artyk a counterezést, tudom, mert én is megcsináltam már nem egy counterezős IM-et artyval, és látom is, hogy egyes csatákban direkte ráutaznak egymásra az artyk mindkét oldalon, feltehetően szintén az IM-ek miatt.

"Az, hogy régen taktikus, ma pedig arcade csatákra - vagy csak az elfojtott, egyre kevésbé üldözött, perverz vágyak kiélésére a csapattárasak oktalan szidalmazására, feljelentgetésére, lövésére, lökdösésére - van igény is a "közönség" lezüllését mutatja..."
    Ez megint szép hangzatos, csak épp semmi értelme. Egyrészt honnan tudod te, hogy mire van igény? Másrészt meg totál marhaság, már megbocsáss. Ez kb. olyan, mint mikor a 80+ korosztály osztja az észt, hogy bezzeg anno mindenki szorgalmasan dolgozott, ma meg minden fiatal bolti tolvaj meg narkós. Ahham.

Egyébként a játékosbázis kétségtelenül hígul-hülyül, de emögé nem kell semmi ilyen hatásvadász marhaságot odaerőltetni, egyszerűen arról van szó, hogy sokszor annyian játszanak ma, mint anno pl. a zárt béta alatt. A masszív marketing és a játék sikere hatalmas tömegeket csábított a WoT-ba, nyilván rengeteg hülyét is bevonzva ezáltal.
  • Kotomicuki
    Mint arról már volt szó és az érintettek igen erős "ellenállásába" ütközött, de ettől még valóság: SerB-ék tényleg hatalmas változást vittek végbe a játékkal kapcsolatban és az egykori üdvöt felcserélték a mai korrupcióra -> ha fizetsz (vagy régóta játszol, így sok ingyen-prémium géped van, sok gold-ot szereztél), akkor sikeresebb lehetsz.
    Ezért van az, hogy én, a mezei júzer csak minden 4.-6. csatában érzem úgy, hogy az arty-m tényleg oda lő - és néha odébb, de akkor is talál - , ahova céloztam, míg mások képekkel bizonyítják, hogy szinte minden meccsükön nem tudnak mellélőni a derp-jükkel, 300 méter fölött - én ezt is próbáltam és megint előjött az a 4.-6. csata effektus...
    Tudod, anno minden 5.-6. csatámra jutott egy sniper medál, a napi 20-40 csatámban egy top gun leesett, ami mostanság már fél évente sem akar összejönni és a mára hihetetlen, 55%-os WR-ért küzdöttem, pedig tényleg alig-alig emelkedtem ki a közből, ami lassan, de biztosan bekúszik 50% alá - és uú nem hinném, hogy bennem van, egyedül a hiba (régen alig-alig játszottam arty-val, most a küldetések miatt meg KELL...)!
    Vhogy nem igényeltem a gold ammo-t, még akkor sem, amikor kreditért elérhetővé vált, csak azután, miután a lövéseim kezdtek feltűnően és egyre gyakrabban nem oda szállni, ahova én céloztam és végképp tönkretették a HE(SH) lőszert is - meg egyre inkább vezették be az olyan tankokat, amik már a saját tier-jükben való életben maradáshoz is full gold-ot igényelnek...
    Sz'al, számomra nagyon is észrevehetően és megkerülhetetlenül a hátrányára változott meg és züllött el az egykor egyik kedvenc időtöltésem...

Annyit kifelejtettem, hogy régen még egy, fontos dolga volt az arty-knak: egymásra vadászni!
    Ma már ezt sem csinálják, egyrészt: az adott bokrot nem tudja eltalálni - a mai "találatok" nagy része a gold ammo nagyobb splash-éből adódik - , sokszor a 4. lövésre sem, másrészt: az alkalmatlan pályák miatt nagyon felgyorsultak a csaták és közelebb, biztosabb célpontok közül válogathatnak, abban a rövid(ebb) időben - és ez is azt jelzi, hogy mennyire nem OP az arty már (bezzeg régen, ha kiszedték az ellenfél oldaláról az összeset - némi tudás és gyakorlat kellett hozzá, szó se róla (amit ma az rng végez el a játékos helyett. ha...) - , egyből bátrabban akcióz(hat)tak a mieink - most csak a T5-os, prémium franciska és társai az OP-k, de azok kegyetlenül, mert őket nem érte a nerf szele, annyira, mint a többit).

ROMOTO:
    A régi, jól megkomponált rendszerben igenis volt helye az arty-knak!
    Csak azzal nem számoltak SerB-ék, hogy ehhez a szinthez a mai, egyre romló átlag IQ-jú "játékosok" nem tudnak felnőni -> túl magasra tették a lécet és annak "levételét" egyre-másra szúrják el - nagyrészt az önző, túlzottan és egyre haszonéhesebb voltuk miatt!
    Az, hogy régen taktikus, ma pedig arcade csatákra - vagy csak az elfojtott, egyre kevésbé üldözött, perverz vágyak kiélésére a csapattárasak oktalan szidalmazására, feljelentgetésére, lövésére, lökdösésére - van igény is a "közönség" lezüllését mutatja...
    Ha anno megoldják az arty-mentességet (no, nem így, ebben a formában), akkor még ennyi "gond" sincs a wot-tal...
    Viszont, egy probléma lehet: ez egy közösségi játék és ha elaprózzák a játékosállományt (mint pl. a HotS-ban a Blizz'), akkor annak negatív következményei is lehetnek - bár, a wot-nak nagyobb a merítési lehetősége.
  • Plata
    Ne nekem mond, a svédek jöttek nekem.
  • R3nton
    De miért mennél rá a a svéddel bármire is, a svéddel az a taktika, hogy minél távolabb legyél az ellenféltől. Nyilván ha a egymás pofájába van a 2 tank, akkor az E4 jobb, mert tornyos amúgy is. Ettől függetlenül mondom már a 8as jobb szerintem, mint az e4, akkor milyen lesz a 10-es xd :D Van nekem is E4, meg IS-7 is, utálom is mind a 2-t, mint a szart :D 113 is jobb, mint az IS-7. Azért annyira nem nagy rammkirályok ezek. Lassúak is. Ha már ennyire rá vagy pörögve a rammolásra, akkor E-50, E-50m.
  • Plata
    Én szeretem Is7-et,ha olyan kedve van semmi sem üti át.
    Múltkor is raktam be képet hogy átvágtam egy rakás ellenségen épségben,de pár hónapja volt hogy felderítőt is kaptam vele és szintén túléltem elenyésző sérüléssel,de igaz akkor például az ellenség irtó nagy balfasz volt,menekültek előlem,én meg rommá lőttem őket.
    T110E4 ha olyan pályát kap nagyon jó.
    Ha meg T110E4-re rámászik közelről svéd azt nem fogja meg köszönni,T10-est is lazán rammolja és feltekeri házra vagy egyébre.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.02.22. 22:47:13
  • Plata
    Próbáld ki light tankkal.állati nagy hecc,mögé mész és ha elég lapos a tankod eleje akkor simán fejre állíthatod,az a legmókásabb ha közben a többiek lelövik.
  • ROMOTO
    Asszem a bombázó még autentikusabb választás lehetett volna, hiszen arra vissza lehet lőni, teszem azt légvédelmi lövegekkel-géppuskákkal, mint pl. a francia td-ken is látjuk, de a pálya sarkában dekkoló artyra még csak vissza sem lehet lőni...
  • R3nton
    Idáig még valahogy nem vettem észre, hogy fejre állítgattak volna. Hát ha már elkapnak a lightok, akkor tök mind1. De nagyon jó a camója, és az ágyúja. 288-as pen, talán 2 arany lőszert hordok benne. Amúgy úgy keni át az IS-7-et,mint kés a vajat, ráadásul az e-25 szintű camo miatt nehezen szúrják ki a tankot. Erlenbergen, prohon nagyon nagyokat lehet alakítani vele. De például himmelsdorfon is olyanokat lehet vele aprítani onnan középről átellenesen fel a dombra, akik körbe jönnek a dombom, azokat nagyon meg lehet reszelni, és nem szúrják ki a tankot. Én még nem láttam olyan tankot, amit lövés után nem szúrtak ki onnan, talán még az e-25 ilyen. Ja visszatérve a tank kérdésre: a T110e4 már sztem a 8astól is gyengébb :D :D :D IS-7 felett is eljárt már az idő. Inkább játszok 20x a krankenwagennel, mint az IS-7el. Majd ha talán kap valami buffot.
  • ROMOTO
    Az arty interpretálása hülye ötlet ami eleve szarul sikerült, ilyen erővel lehetett volna bombázó is a felülnézetes célzásával és egygombos vezérlésével, kb. ugyanannyi köze van a tankokhoz annak is...a legvitatottabb haditechnika a játékban, a legtöbb indulat forrása, stb. 6 év elteltével talán sikerül a wg-nek begyömöszölni a megfelelő szerepkörbe hogy ne verje ki a biztosítékot a többi tankban ülő játékosoknál, ennyi a történet.
  • yossarianHUN
    2010 óta játszom a WoT-tal, az emlékezetemmel sincs semmi baj.

Hiába próbálod sulykolni, hogy ilyen-olyan rossz dolga van az artystáknak az RNG miatt, nem így van. Nekem is van artym, az IM-ek miatt kihúztam a GW Tiger P-t, és gyakorlatilag minden egyes körben ad be olyan találatot a randomisten, hogy én szégyellem magam. Semmilyen reláció nincs a játékostársadalom színvonalának romlása és az artynerf között. Most is ugyanúgy kicsapnak, ha nyílt terepen állsz, sőt, sokszor kicsapnak fedezékből is, a legjobbak meg az olyan mapok, ahol gyakorlatilag mindenhol kicsapnak, mert még elbújni se lehet előlük (Prokhorovka). Nerfeljék csak szénné őket.
  • Kotomicuki
    Akkoron kihagy az emlékezeted, vagy nem játszottál akkortájt a wot-tal!

Most csak akkor OP-szarok az arty-k, ha az rng megengedi nekik: minden 5.-8. csatában!
    Persze, a mezei egyorrú csak annyit észlel az egészből, hogy mindig eltalálja az arty - meg mindenki más - , ha az egyre kevesebb, nyílt területen áll meg célozni, mert most aztán végképp nem kell képbe lennie, hogy honnan és mit szabad, vagy nem szabad csinálni - a játékosállomány leromlásának mégiscsak az arty-"nerf" az egyik oka (a másik a gold ammo "ráerőltetése" a közre - de ez is SerB-ék műve)!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2017.02.22. 22:04:30
  • yossarianHUN
    "az arty-"nerf" és a TD-nerf/TD-zésre (IS) alkalmatlan pályák behozatala közti időben a csapatok felét-2/3-át a TD-k tették ki"

Ezt mire alapozod? Semmi ilyenre nem emlékszem.

"Az arty-k nagyon is megfontolttá tették az egyéneket" - Ha megfontoltság alatt azt érted, hogy senki nem mert kimozdulni a bokrából, mert félt, hogy azonnal kapja az atomot az artyktól, akkor igen, baromira megfontolttá tettek. Remek csaták is voltak, mikor 13 percig nem történt semmi, aztán elindult mindkét oldalon a zerg rush.

"és a sok hülyét távol tartották a top tier-ektől" - Mi is az összefüggés? Most igazán OP szarok az artyk, mégis tele vannak hülyékkel a top tierek.
  • yossarianHUN
    De nem azért, mert a TD-k OP-k lettek az artyk nerfelésével. Azért, mert az artynerffel a játékosok kicsit fellélegezhettek az arty folyamatos baszogatása után, és persze a paradicsomok egyből keresni kezdtek valami mást, ami miatt hisztizni lehet, ahelyett, hogy megtanulnának játszani. Ezért lettek szétnerfelve a TD-k.
  • Kotomicuki
    Pedig de, az arty-"nerf" és a TD-nerf/TD-zésre (IS) alkalmatlan pályák behozatala közti időben a csapatok felét-2/3-át a TD-k tették ki - a többség értetlenkedése és szitkozódása kíséretében!

Camp-mapon pedig hidd el, hogy többször anyáztak, ha a camp-bozótot lőttem, vakon arty-val, mintha az egymással viaskodó felek közé lőttem - kockáztatva a TK-t!
    Az arty-k nagyon is megfontolttá tették az egyéneket akkortájt és a sok hülyét távol tartották a top tier-ektől - de, persze, ez nektek nem volt jó..., hát szeressétek a mostani káoszt!
  • Sherman0070
    Az arty nerf indította a domino effektust.
  • Kotomicuki
    Tévedsz!
    Régen azért nem volt ennyi siránkozás, mert kevesebb volt a +2 tier-ben való szereplés és akkor még volt normális HE lőszer - szükség sem volt gold-ra..., ezért is változott meg a wot, rossz irányba - , ami sokkal jobban kiegyenlítette a mostanra még gold ammio-val sem áthidalható különbségeket!
    Arty-zni is tudni kellett, nem úgy, mint most!
    Manapság a script-vezérelt rng tekeri rá a lövéseket, ill. - többségében - akadályozza meg azt, hogy eltalálja a tankokat.

Ha vennéd a fáradságot és megnéznéd tüzér szemszögből is, hogy a mostani, az arty-któl sokkal erősebben védett pályák ellenére is mennyi barom közlekedik ott, ahol nagyon nem szabadna... - és engedné a rendszer a "megbüntetésüket" az arty-k által...
    Ebből a szemszögből nézve tényleg túl nagy szabadságot kaptak a barmok: régen a lamming-train egyenlő volt a bukással, ma, ha nincs, az egyenlő a bukással, hacsak az ellenfél sem alkalmazza azt.

Sz'al, SerB-ék döntöttek: játék helyett irányított küzdelmek, hogy mindenki jusson sikerélményhez - csak egyre kevesebbszer, mer' kell az alkalmatlanoknak is belőle!
  • yossarianHUN
    Na ne mondd már, hogy a TD-k az artyk nerfelése miatt lettek OP-k. Mintha az artyk valaha is a hátul lapuló TD-ket lőtték volna a fronton birkózó, totál védtelen heavyk helyett. Haha.
  • Kotomicuki
    A TD-ket a x@rrá tett map-ok teszik tönkre - meg a nerf-jük, amit az arty-k "hanyatlása" miatt kaptak a nyakukba!
    A normális, hagyományos TD-k igénylik a minél nagyobb, nyílt terepet, amit a mostani map-ok nagyon igyekeznek NEM nyújtani nekik -> nézd meg, hogy ha olyan csatát kapsz, ahol az egyik oldalon túl sok a TD, akkor nem az az oldal szokott győzni, pedig a -HP-jüket a növelt sebzéskiosztási lehetőségük kompenzálná, ha a map-ok ebben partnerek lennének.
    Az ilyen, többségi TD-vel eleve vesztés a "nyílt", szemtől-szembeni harc a többi tankkal - ehhez nagyon lomha és sebezhető a többségük - , mivel ők support dps-dealer-ek lennének, azaz erősen igényelnék a társak segítségét (pl. spot - különösen a nerf után - , tűzelvonás).
    Persze, igen, vannak jól játszható TD-k is, de ezek mennyiben TD-k és mennyiben inkább közepes/light mozgékonyságú, jó átütésű, inkább tankok, vagy tüzérek, a sebzésük miatt?! (pl. az amcsi T4-5, "tornyos" futrinkái)

Még mindig azt vallom, hogy akkora élményt azóta sem tudott nyújtani a wot, mint a régi, "camper-map-okon" való megindulás és az esélyeket meghazudtoló, ellenfél legázolás - persze, manapság is lehetsz bátor, csak az győz, aki mellett az rng leteszi a voksát a script szerint!

Idióták régen is voltak, csak a kedvük hamar el lett véve, mert 1-2 normális is tönkre tudott verni 15 degeneráltat - ezt a szerepkört az rng/MM/script vette át a játszani is tudóktól, mert a wg szerint a abnormálisaknak is sok pénzük van...
  • yossarianHUN
  • ROMOTO
    Én csak azt sajnálom hogy manapság sajnos nem lehet féláron goldammo-t venni, ilyen értelemben régen sokkal jobb volt ...az artisták meg régen is ugyanúgy mérgezték a játékmenetet mint ma. Az egy orbitális genyóság volt hogy ő volt úgymond a sebzésosztó, meghiszem hogy jobban tetszett, csakhogy mindenki más szívott, arty nélkül rendre sokkal jobb csaták alakultak-nak ki. Remélem előbb-utóbb jól szarrá nerfelik, de nem vagyok telhetetlen egyenlőre beérem a debuffer változattal is ...fakezü, kockázat nélkül a pálya sarkából csesztető sunyi szar, aki az ilyesmit preferálja a játékban azt a többség nem véletlenül minősítgeti. A TD-k re tolni az arty problémát meg régi húzás artistáéknál, csak az a bökkenő hogy már jó ideje nem jelentenek problémát a balanszban (térképen a növényzet ritkítása, látótáv-camo nerf, dombok amik lehetetlenné teszik a pályák belövését, stb.), olyannyira hogy kb. mindig az a csapat bukik ahol több a td...
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.02.22. 21:04:46
  • Sherman0070
    Még most is jó játékosnál jól működik az arty.
  • yossarianHUN
    Hát amennyi idiótát én látok a játékban... Szerintem épphogy magasabb volt az átlagszínvonal. Lehet, hogy kevés unikum volt, de a játékosok nagy többsége azért nem volt olyan totálisan degenerált mint manapság, hogy med útvonalra mennek Maussal, meg heavyk ellen csiki-csukiznak lightban ülve.
  • Sherman0070
    Ebben szerintem elég sok igazság van. Régen azért is volt szerintem akkora sírás, mert a játékosállomány is gyengébb volt. Régen sokkal könnyebb volt jó meccseket menni, mert nagyon sokan megálltak olyan helyeken, ahol az enemy szétlőhette őket. Meg semmi mapismerete nem volt a játékosoknak és nem is mozogtak el az artytól.
  • yossarianHUN
    Szerintem erősen túldimenzionálod ezt a TD dolgot, a legjobb csatáim azok szoktak lenni, ahol nincsenek artyk. És nem pedózzák szét ezeket a TD-k. Max egy vagy két olyan map van, ahol nagy mennyiségű, jó álcázású (ez se általánosság már) TD nagyon szét tudja csalni a meccset, pl. Prokhorovka. De ha nem tök hülye a csapat, az ilyen helyzetekben is ki lehet őket simán piszkálni, csak egy spotter kell, és a vaksi TD-k máris halálra vannak ítélve.
  • ROMOTO
    Hát ja, nem lehet mindenki kedvére tenni, régen minden jobb volt, stb. attól még az élet megy tovább, fel a fejjel...
  • Kotomicuki
    Anno, amikor nem voltak arty-k, akkor volt jó világ és kezdődött el az ereszd el a hajamat a pályákon - mert arty jelenlétében nagyon fegyelmezetten és taktikusan kellett lépkedni ahhoz, hogy győzzön a csapat.
    Ha csak azt megcsinálják, hogy választhatsz, hogy arty-san, vagy mentesen kéred-e a csatát, már sokak "gondja" megoldódott volna - és jöttek volna elő az ezzel felmerülő "hibák" (pl. túl erős TD-k - bár, ezekhez is lehetett volna a 2 játékmódhoz külön-külön stat-ot csinálni).
    Ha megcsinálják a két játékmódot (a taktikus, szerepekre osztott és a mindenki egyenlő, amolyan aréna jelleg, mint ami most van, hogy pl. a light-tal top dmg-t csinálhatsz), akkor az esportolók és a nagyközönség is megtalálhatta volna a kedvérevalót a wot-ban.
  • Kotomicuki
    Annó, ha emlékszel, a teszt szerveren a franciska arty-k gyorsabbak voltak a light-oknál - amíg el nem vették mindegyik csúcsmotorját - és mindenki azzal szórakozott, hogy TD-ként használták őket, mert ők értek el a pálya minden értékesebb pontjára először...
    Szerintem, nem baj, ha tud TD is lenni - az önvédelmet ne vonjuk meg senkitől sem - , csak az a baj, hogy ezt "kiszámíthatatlanul" teszi: 10x nagyon mellé lő, de a 11.-re nagyon eltalál -> inkább némi egyensúly kéne ide is a túlzott rng helyett.
    Itt is az jön elő, hogy ha a sebzésüket visszanyesik és máshoz nem nyúlnak, akkor sokkal nagyobb teret kaphatna a többi tank - ekkor szaporodtak el a TD-k és erre válaszuk b@xták szét a pályákat, csakhogy ne lehessen bennük 100 méternyi sík terület... (minden hibájukat egy még nagyobbal "hozzák helyre" SerB-ék)
    Holott, egy átgondolt TD sebzéscsökkentés ezt a problémát is megoldotta volna!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2017.02.22. 19:54:02
  • Gyuszopapa
    Már annak is örülnék ha a TD módban való lövést elvennék tőlük.Vicc az hogy befordulok a sarkon és 100 méterről azonnal telibebasz td modban nekem meg 7 másodpercet kell várnom hátha a beszűkűlt ágyú eltalálja.
  • Kotomicuki
    "nem hiszem hogy tényleg ezt akarták az artikkal a játék készítői, csak menet közben nagyon félrementek a dolgok és képtelenek orvosolni"

1. Ez a wg készítménye és csak ők csinálhatnak benne, bármit is.
    2. Anno az arty volt A sebzéskiosztó a wot-ban - "érdekes", akkor (7.4-7.5) sokkal jobban szerettem...
    3. Amikor ezen próbáltak meg változtatni - már, ha egyáltalán megpróbálták és valóban ez volt a céljuk - , akkor csak annyit értek el vele, hogy még több arty lett ("arty-nerf" - minden tier kapott arty-t) és pont ahhoz nyúltak hozzá, amihez nem kellett volna -> onnantól az rng "játszik" helyetted - mint "kompenzálás"...
    4. Most az volt soron, hogy minden osztály legyen egyenlő -> a light tankok többet sebeznek az Istenverte, domb hátán púp pályákon, mint a TD-k...
    (Eddig a pontig nagyon nem vették figyelembe a játékosok véleményét, vagy csak a húgyagyúakéra építettek, innentől meg már szinte mindegy is, hogy mit csinálnak, amíg nem óhajtanak az olajkályhához visszatérni!)
    5. Az arty-k debuffer szerepkörbe kerülnek a sandbox szerint, teljesen felborítva a megálmodáskori, MŰKÖDŐ erőegyensúlyokat.

Mint látható elég szép ívet írnak le az artyk - és ezzel együtt (sajnos) a wot is - a csúcsról a legaljára - de egy ilyet a TD-kről is le lehetne vezetni...
    Az ilyen mértékű és mélységű átszervezések bennem a nagyon elfogják qurni képét vetíti előre - mint ahogy ennek előszelét már évek óta érezzük is a "játékban"!

Az arty-kkal max az lehetett a gond, hogy:
    - eleve betették őket, mint "érdekesség", "változatosság"
    - nem a túlzott sebzésüket nyesték vissza, hanem a számukat szaporították (mire T10-ig kihúzza, mennyivel is több csatában kell arty-stát látnunk?)...és ezen hibájukat egy még nagyobbal próbálták meg "helyrehozni": az rng (szóráskép, MM) mértéktelen és a játékra előnytelen mértékű megnövelésével.

Sz'al, csak a wg-nek köszönhetjük, hogy az egykor szórakoztatóan játszhatóból mára idegörlő kínszenvedés lett!