World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Matrix has you...
Na ez a verseny végre valami, ami szórakoztató, de nagyon jó lenne, ha nem napi frissítés lenne, hanem a mod segítségével mindig az aktuális helyezésemet láthatnám...
Az utolsó esély meg olyannyira létező jelenség, hogy pl táras tankkal qrvára át kell gondolni, hogy ha rámegyek az ellenfélre, mert akkor kb szinte biztosan rajta marad egy kis hp (kb 8-szor 10-ből, csak ennyire ritka) és legyen még legalább egy + lövésem vagy rammolom kínomban, ha lövés nem maradt de mégis meg kellett támadnom. Amúgy az is megérne egy misét, amikor lepattognak az utolsó lövések, pont dyaebl szentségelt a videóban, amit valamikor belinkeltem, mert így járt, 4 lövés a skodával, 3 betalál, negyedik lepattan, kösz. Igaz, neki ott volt a szakasztársa aki kilőtte az ellenfelet, egy magányos random harcos meg ott pusztulna ilyenkor általában. A póker hasonlat ott sántit, hogy kiosztott ászos kéz nagyon ritka, az meg hogy az ellenfélen vagy akár rajtam is marad egy kis hp, meg minden csatában megfigyelhető akár többször is. Köze nincs a pszichológiához, egyszerűen csak a gyakorisághoz.
MInden lapkombináció ellen, legrosszabb esetben is 20/80 % esélye van nyerni a flop előtt.
MInden pókeres emlékszik a két ásszal bukott meccsekre, sőt, még évekkel is utána, de amikor hozta a 2 spade a statisztikát, az természetes volt, túllépsz rajta.
Itt is ez van. Amikor az IS3-al nem tudod megölni a 378 HP-s tankot, az beég. DE amikor a 410-es tankba 440-et gurít, azon túl lépsz.
Ennyi. Tiszta pszichológia.
Ezek azok az emberek, akik képesek azon vitatkozni az emberrel, hogy az autóm szerintem többet fogyaszt, mint a gyári érték és tudja mindenki, hogy a gyárit gyakorlatilag lehetetlen elérni, de nekik természetesen sikerül és aki azt állítja, hogy a gyár nem ad meg valós értéket az konteós. Egy ideig szórakoztatóak, de aztán az ostoba csőlátás és a szemük előtt levő teljes figyelmen kívül hagyása már inkább fárasztó.
Kár, hogy akkor nem volta fórum közelben, amikor emlékszünk, sokan panaszkodtak a patch után a spot rendszer hibáira. Hétszentség, hogy simán lehülyézték volna a játékosokat, mert a szent WG nem ismerte el a hibát, meg jöttek volna a konteós kioktató dumával. Aztán mégis elismerte a WG később, milyen érdekes ugye.
A másik vicces része az, hogy nekik éppen annyira a leghalványabb f.ngjuk sincs a rendszer működéséről (merthogy a WG minimális információt oszt csak meg, azok is általánosságok csak), mint pl nekem. A különbség annyi, hogy én hiszek a szememnek és a megfigyelésemnek és megpróbálom megérteni, hogy mi miért történik, amíg ők meg eljátsszák a szellemi felsőbbrendű szerepét és még a saját szemüknek sem hisznek.
Más téma. A WG féle mod teljesen sz.r és használhatatlan vagy összeveszik valami másik moddal, de nincs kedvem tesztelni. A weblapon viszont már látom az eredményt. Amx 50 120-on most a 268. vagyok. Amin lementem hídba, hogy a challengeren 1200 alap xp-t hozott a a jelenlegi győztes. 3 ászos kör mellett. Azt gondoltam, hogy azon tankon van némi esélyem, de teljesen kizárt, még az 1000-be se hiszem, hogy bekerülök. Ez nagyon meglepett, mert egy ótvar sz.r tank, de ezek szerint máshogy kell vele játszani.
angelus1991ster.blogspot.hu
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
angelus1991ster.blogspot.hu
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.10.28. 16:43:37
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.10.28. 16:27:21
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Kézzel mozgatni meg nagyon nehéz annyira finoman mozgatni az egeret, hogy ne legyen benne hirtelen rántás, ami a célkör azonnali szétesését eredményezi. Vannak spéci játék egerek horror áron, amik állítólag meg tudják akadályozni a hirtelen mozdulatokat, van ilyen funkciójuk legalábbis, hogy elsimítják a mozgást. Én nem próbáltam még, hogy milyen lehet azokkal játszani, mert túl drágák nekem.
Nem tudom, hogy ez mennyire konteó, de szintén csak megfigyelés és a szórás nerf óta van, hogy ha picit is ránt az ember a tornyon, akkor iszonyatosan pontatlanná válik a lövés. Elméletben semmi nem indokolja, se a célzókör nagysága se a hivatalos szóráskép, de mégis így működik. Itt inkább a szerver oldali késleltetés lehet a ludas, amit szintén kiküszöböl az autoaim, mert a szerver a tankon tartja a célkeresztet.
Az autoaim igazi hátránya az, hogy mozgó ellenfél esetében szinte garantált a mellé lövés és hogy a tankok legkeményebb, legpattintósabb részére céloz. Vannak kivételek, az igen gyors lövedékkel rendelkező tankok, pl leopard1, amx30 stb képesek auotaim mellett is betalálni mozgó célpontba közepes távolságra. Nyilván nem egy 60-al vágtató light tankba, de azért kitapasztalható, hogy mikor fog betalálni. A másik meg a papír tankok, azokat sebezni fogja az autoaim, hiába a közép részre céloz.
Az is egy jó taktika szerintem, hogy megvárja az ember az autoaim becélzást, akár a mozgás közbenit is és amennyire tudja oda fókuszál, felengedi az autoaim-et és úgy lő kézzel a becélozva. Ezt viszont sokat kell gyakorolni, mert a felengedés során széteshet a célkör.
Illetve itt jöhet ki egy újabb előnye az autoaim-nek. Én nem használom az illegál növényzet eltávolító modot és egyébként kiba nehéz rácélozni egy olyan tankra, aminek csak a körvonala látszódik, pláne ha rohan, pláne ha csak részben látszódik. Ilyenkor segít az autoaim, mert utána tudom, hogy hol van pontosan az ellenfél még a "dzsungelen" keresztül is. Célozni viszont itt is manuálisan érdemes, mert mellé fog menni különben vagy lepattan (kivéve papír tank és/vagy a nagyon gyors lövedék tankok).
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 14:30:48
Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.
Lásd a 6 hónap után, de 2 éven belüli garanciás ügyintézést pl. cipőknél (mondjuk neked kell már fizetni a bevizsgálást)
Lásd tudományos matematika, fizikai tételek, elképzelések, sejtések bebizonyítása.
Lásd tudományos módszer (scientific method)
Bizonyíték kell, nem ígéret :D
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Ha ennyire ismered a rendszert, akkor hadd kérdezzek valamit. Remélem az utolsó esély jelenlétét nem tagadod, annyira nyilvánvaló és gyakori jelenség. Hogyan építened be az utolsó esélyt ebbe az általad leírt tiszta és érinthetetlen RNG rendszerbe? Másik megoldás, hogy csak a szeme káprázik mindenkinek, aki minden csatában lát ilyent, hogy ott marad alacsony hp-val a tank a lövés után, aminek pedig ki kellett volna ütnie őt normális esetben.
A játék mostanra elért egy olyan bonyolultsági szintet, amikor leginkább csak megfigyeléssel lehet megérteni a működését. Arról nem is beszélve, hogy számtalan hibát találtak már a játékosok, pl a legutóbbi spot probléma. A hozzád hasonló csőlátásúak meg nyilván kijelentették akkor is, hogy hülyék, akik spot hibát látnak, mert a WG nem írta le, hogy van spot hiba.
Még egyszerűbben úgy kell ezt nézni szerintem, mint az állatvilág megfigyelését, ráadásul a alsó közepes játékosok mutatnak is némi párhuzamot az emberszabású állatok viselkedésével :)
Ott is ha két ember megfigyel egy állatot és az egyik látja, hogy leguggolva iszik, a másik azt látja, hogy nem, mert belegázol a vízbe és úgy iszik, akkor szépen ezen el lehet vitatkozni, hogy kinek van igaza. A tudományos magazinban az jelent meg, hogy ez az állat márpedig belegázol a vízbe, tehát a csőlátásúak azt fogadják el és a másik megfigyelő konteó elméletes. Igaz, hogy az állatot qrvára nem érdekli, hogy mit írnak a magazinban :)
Ilyesmi lehet az RNG-re épülő algoritmus tengerrel is. Bizony lehet megfigyeléssel tapasztalati tényeket gyűjteni és az algoritmus tengert qrvára nem érdekli, hogy mit mondanak arról, hogyan kéne működnie. Működik, ahogy működik, meg kell figyelni, ez a megoldás.
Ez már valami advanced level of stupid. Azt nem kell bizonyítani, aranyapám, az az alapfelvetés. Bizonyítottad, hogy kék az ég? Nem? Konteó. Könyörgöm, új szintre emelted a pszeudo-logikát. Tudjuk, hogy 20/25% RNG van jelen a játékban? Le van írva ez a játékban? Látjuk a garázsban, hogy damage: 300-500? Leírták már pár ezerszer a fejlesztők, hogy "we don't plan to reduce the 20% RNG in the game"? Ők tervezték és hozták létre a játékot? Ergo van, akinek jobban hihetnénk a játék működésével kapcsolatban?
Na, akkor ha ezeket a kérdéseket tisztáztuk, térjünk vissza a kevésbé röhejes problémákhoz. Ha a Volkswagen piacra dob egy autót egy négyhengeres motorral, te pedig ránézel az autóra, és azt mondod, hogy ez bizony három hengeres, nem négy, akkor nem a VW-nek kell bizonyítania, hogy négyhengeres. És attól még, hogy nem bizonyítja, nem a VW lesz konteós, hanem te hülye. Hacsak nem mutatsz be bizonyítékot. És nem, az, hogy "a hangjából megmondom, hogy háromhengeres" nem bizonyíték, akármennyire is megpróbálod évek óta annak beállítani.
http://www.wotinfo.hu/index.php/item/4291-top-tankers-ingame-verseny-10-27-11-28
Egyetlen pontja kérdéses, az ahol azt írja hogy az egyes 5-ös szériák nem szakadnak meg, ha közben másik harckocsival is mész "egy" kört.
Ennek így nem sok értelme van. Valószínűbbnek tartom, hogy bármivel, akár több tankkal is megszakítható a folytonosság.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.10.28. 12:55:15
Más: jól tudom hogy novemberben a Batchat ág lesz a ToT? Csak hogy tegyek-e rá félre kreditet vagy se. :)
The Matrix has you...
petterson: sok helyzetben, egyértelműen megkönnyíti a célzást, de mozgó ellenfélnél garantáltan mellé és úgy van beállítva, hogy tipikusan a tank legerősebb részét lője. Ezeket bele kell számolni.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 12:48:55
The Matrix has you...
Amúgy azért írtam, hogy hamarosan kiderül, és csak az általam logikusnak tartott értelmezést fejtettem ki.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.10.28. 12:41:25
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.10.28. 12:40:51
Bizonyítottad, igen vagy nem? Ha nem, akkor az is csak egy konteó elmélet ugyebár. Persze feltételezem most úgy fogsz tenni, mintha nem értenéd amit írtam. Vicces.
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"
Ezt a zseniális gondolkodásmódot követve kijelenthetnénk, hogy a vérszopó-foszforeszkáló csillámpocok totálisan létező állat. Végül is a tudósok még nem bizonyították be, hogy nem létezik. Akkor meg? Ugyanannyira létezik, mint a csíkosfülű, lézerszemű hipervakond.
Ja, hogy az nem megy?
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 12:11:48
Azt kérdezték, hogy 5 csatát kell-e lenyomni zsinórban ugyanazzal a tankkal vagy az is ok, ha 2 csatát mész mondjuk a T49-el, utána kiszed hamar az arty, mész egy másik tankkal addig és utána mész megint 3 csatát a T49-el, összesen ötöt, de megszakítottad a sorozatot a második csata után.
Erre írtam, hogy valószínűleg nem lehet megszakítani az 5 sorozatot, de nyilván ki lehetne próbálni, mert az egy dolog, hogy mit írnak, az meg egy másik dolog, hogy mi van leprogramozva.
Az is igaz, hogy a legjobb ötös sorozatod fog számítani, csak az egy teljesen más kérdés.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 11:56:33
Ilyen félreértelmezésekkel és szándékos ferdítésekkel nem tudok mit kezdeni, illetve felesleges.
De mondom, rövidesen a gyakorlatból úgy is kiderül minden részlet.
Vagyis nem az lesz, hogy a hónap alatt azzal a tankkal játszott mondjuk 86 meccsed közül kiveszed az öt legmagasabb XP-t és azt átlagolja.
Ebbe simán belefér, hogy nem kell megszakítás nélkül csak egy tankkal menni szériában.
Arra kéne rájönni menyi időnként ad<#beka3>#beka3>
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"
nagy kibaszás lenne, ha mindig az utolsó 5 számítana :)
The Matrix has you...