World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A patch óta keményebbnek érzem az IS-3-at is, szembõl elég sokminden pattog róla. Az IS-4-nél teljesen azok a tapasztalatok amiket írtál. Az utóbbi meccseken elég sokszor találkoztam szemtõl szemben IS-4-el, szerencsére a BL-9-el sikerült mindig átütnöm, ha a kémlelõnyílást és környékét lõttem. Oldalról mindig, a tornyot nem mertem. Csak hát õk az S-70-el 2 lövésbõl, max. 3-al leterítenek.
Ami a lényeg, hogy rengeteg alkalommal kapok ammo rack-et, 10-bõl 9 meccsen tuti. Havernak IS.4 van, õ is kapkodja vele elég rendesen. Az a véleményem, hogy keményebbek lettek az orosz tankok, de sokkal hajlamosabbak most az ammo rack-re, mint régebben. Gondolom így van fenntartva az egyensúly. 😊

Az szép volt.... Valószínûleg én is így reagáltam volna. A másik ami tetszik, hogy nem sokkal messzebb eltûnik, odalövök a helyére, mert le volt trackelve, mondom tuti talál. Tehát eltûnt, rálövök, ismét látható, de még mindig le van trackelve, és a hp ugyanannyi... Ilyenor a repertoáromban elég mélyre tudok nyúlni... 😊)

erdos
Basszus de jó meccsem volt most reggel, 4vs4 E100, Object704, T50-2 meg a legnagyobb orosz arty, nálunk én egy Patton+T54+T50-2+T92 Arty. Megnyertük, jó meccs volt. Kiszedtük gyorsan a scoutot, rá az artyra hogy ne tudjon piszkálni, uztána körbelõttük az E100-at de ott elvérzett a T54 is, majd a végén az object :-) ha összedolgoztak volna esélyünk sem lett volna :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

"de ilyen ha két "pro" találkozik"-ezen jót nevettem.
Szép meccs volt, de azért ha megnézed, jöttek egyesével és az ágyúd csöve elé meneteltek, a Tigrisnél ugyan az.
Ha a KV, meg a Panther egyszerre támad, megettek volna reggelire.
És egy kis szõrszálhasogatás a végére:
4:8 volt az állás nem 3:9
Szia.Elmentettem amit írtál,mert csak futtából van idõm elolvasni.
"Ha mindenképp szembõl akarsz próbálkozni.."Nem,de elõfordul,h találkozunk és volt már 2lepattanóm szembõl,de lehet csak random volt.Angol fórumon vmi olyasmit írtak,h van az elején vmi fordított 3szög szerû kitüremkedés,de aztán késõbb azt írták a patch megerõsítette azóta.
Ezért kérdeztem.Már csak 1 képet kell valahonnan szereznem..Elég részletesen leírtad,annyira pedig nem vágom magát a tankot,de köszönöm a kimerítõ választ,rá fogok nézni és normálisan újra elolvasom a tanácsaid<#nevetes1>

I.C.ram
Overlordot kirúgták, hogy miért nem frissült a blogja már vagy 1 hónapja?
nandorb

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

http://www.2shared.com/file/y6RapxOZ/20120104_0156_ussr-SU-152_clif.html

Hm ezt is érdemes megnézni.3-9-rõl hoztuk ketten a csatát egy TigerP-vel. 1 óra után beindul a nooobfaktor és 100% nooobokkal árasztja el a csapatom de ilyen ha két "pro" találkozik. 😊

Master91
Chatre ne térjünk ki.
igazi kultúrember vagy...gratula.

na én befejeztem mára mert mikor már a "bokrok" is lövik az embert az már jel... de lehet még artyval farmolok egy kicsit

Master91
Megéri meg nézni.
Nálam így megy egy õrjöngés ISel, 30% szerencsével. Végén dráma! ( én hülyeségembõl, tölteni kellet volna a bázist, és akkor õ neki kellet volna hogy ki guruljon. Így úgy nyírt ki, hogy kb. 20m volt tõlem, láthatatlanul, mozogva, bokor meg sehol.
Na de, tessék-lássék !
patchaou
Ne játssz ellenünk 😄 Én sem szeretek sokat várni de nem is nagyon kell. Legtöbbször kv-3-at viszem századba és ez meg is látszik a gyõzelmi arányokon. Mielõtt elkezdtünk században játszani azzal is 50% volt az arány és ez még följebb fog csúszni, mert amíg tier 6-ban marad addig ezzel tolom a közepes századot.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Egy kis egyértelmûsítés: "Oldalról a torony alsó harmadára kell célozni." Ez akkor igaz, ha csak a tornyot látod oldalról. Ha a teljes harckocsit látod oldalról, akkor a teknõt kell lõni, lehetõleg a hátsó harmadára célozva.
Sippie
nehéz veszíteni? Hát a két csapat közül az egyik veszít, és ha pont én kerülök abba a kampányba? 😄😄
Na mind1, majd holnap lehet kipróbálom, csak én halál után általában megyek a következõ tankomra, lehet nem szeretem ha sokat kell várni másra 😄
Az IS-4-nél szembõl gyenge pont jelenleg a test. Gyakorlatilag az egész. Ha nagyon közel vagy akkor a teknõ eleje (ahol a pót lánctalpak vannak felfüggesztve) itt van esély rá hogy ammo rackat kap. Illetve a vezetõ elõtti lemez, ennél meg értelemszerûen meghal a vezetõ. Távolabbról (150+ m) meg nem nagyon tudsz célozgatni, akkor a cél az, hogy ne a tornyot találd el.
Az IS-4 tornya talán a mádosik legerõsebb torony a játékban. Oldalról és hátulról szinte olyan erõs mint a Maus tornya, szembõl erõsebb.Csak 100 méteren belülrõl érdemes a torony oldalát lõni és csak tier 10-es löveggel. Más esetben szerintem lõszerpocsékolás, persze megeshet hogy sikered lesz. A torony hátsó negyedében van elhelyezve a lõszer, ott lehet neki ammo racket adni, csak hátulról. Szembõl a torony AP lõszerrel gyakorlatilag átlõhetetlen. Összesen olyan 800 csatát mentem IS-4-el, ezalatt ötször lõtték át a tornyot szembõl. Ebbõl négy biztosan APCR lõszer volt, a legutóbbi nem tudom milyen lõszer volt.
A tetõ és a parancsnoki kupola szélének a találkozásánál van egy kevésbé döntött rész, nagyon közelrõl itt is meglehet próbálni. De csak akkor ha nincs más esély, például ha learctámadózott. Amúgy el lehet felejteni ezt a gyenge pontot.

IS-7-nél a teknõ front része átlõhetõ. Elvileg legalább 210 mm-es átütésû löveg kell. Tehát BL-9 és 10,5 cm Kwk46, de a gyakorlatban még ezek is sokszor hatástalanok. Inkább tier 10-es löveg kellnek, amiknek ugye 235 mm-tõl kezdõdik az átlag átütésük. Itt lehet neki ammo racket lõni szembõl. Minél inkább be van forgatva annál inkább a homlokpáncélt kell lõni a tenõ frontja helyett. Ha úgy van beforgatva, hogy látszik a láncfeszítõ görgõ és az elsõ futógörgõ akkor ott kell lõni, ez már a teknõ oldala ami 100 mm vastag és 90°-os. Fõleg csiki-csuki harcban van erre lehetõség. Állítólag a homlokpáncél sebezhetõ a fényszóróknál. Céltudatosan ott nem teszteltük, de volt hogy ott találta el és át is ütötte a 155 mm T7 löveg.
A torony szembõl jelentõsen erõsebb lett a 0.7.0 patch-el. Szembõl nagyon nehéz átütni. Ha mindenképp szembõl akarsz próbálkozni a toronnyal vagy nincs más lehetõség, akkor a jobb oldali (parancsnoki) kupola vagy közvetlenül a lövegpajzs melletti íves rész, de még véletlenül se a lövegpajzs. Minél inkább a torony széleit lõvöd annál kevésbé valószínû az átütés. Oldalról a torony alsó harmadára kell célozni.

Természetesen a gyenge pontok átlövéséhez 100 méteren belül kell lenni. De amúgyis minél közelebbrõl kell tûz alá venni az ellenfelet. Én például csak akkor lövök 300 méternél távolabbra, ha nem rám figyel az ellenfél, álló célpont és van idõ célozni. Szóval nem túl gyakran.
patchaou
Ahogy mondod. De valahogy nehéz veszíteni. Ha játékban vagy nézd meg a KV-3-mam statját 0T3P nulla és nem O.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Sippie
hmm... vereségnél viszont akkor béka segge alatti xp jár? 😄
Master91
Ja meg azt hiszem hogy ha nyertek kampányba, akkor az ellenség összes exp + ezüst 50%át pluszba meg kapjátok.
vagy valami ilyesmi. úgy hogy csak akkor mûködik ha ügyes vagy + nyertek 😄 de akkor nagyon!
patchaou
Nyereség esetén az ellenfél fele xp-je is a tiétek 😊

Master91
Igen, béna volt....velünk volt 😄 Volt amikor mellettem jött. Löwével kb. ha 3 lövése sebezte az ellent. Én meg be húztam 4 killt. T8akból.
Like a boss.
Master91
5 csatát mentem IS-el. abból 3 win. 1000 exp átlagosba, nincs prémiumom 😊 sokkal jobban jön. Löwéket, király tigriseket, Is3makat kapsz. Panther I-II. Én ezeket IS 122mm D-25T (IS leg zsírabb ágyúja 😛 ). Oldalról 25~30%ot csapok egy király tigrisbe, és nem 1x lövök, és mivel 1 szintel nagyobb, remek EXP-t kapni...
patchaou
Ha az ellennél top, akkor tökéletes 😄

Azt hittem randomban tolod.

Sippie
Kampányban jobban jön az XP?
Master91
Nem én vagyok a fõnöke a kampánynak, és meg van a 90 szint. 10 perc alatt tudsz találni egy korrekt kampányt 😊
Nem toljuk együtt?

Az miért van hogy én csak nyomikkal vagyok?
Akárhol vagyok a csapatban a Top tier az nem bír kinyírni 1 tankot sem én meg mindig 2-3 kiszedek T29-el. T9 T10 be is simán. Most T43 és két T54 szedtem ki és veszítünk mert 5 T9 van. Vmit én csinálok rosszul talán nekem kéne kinyírni az összes T9 mikor a T6-T7 arty is engem lõ? Van vmi kód hogy halhatatlan legyek mert akkor talán sikerülni is fog, de ha csak a fele sebzést kapnám be akkor is lehet meglenne. Elõbb 25 lövést kaptam mire meghaltam. Most csak 11 kellett bár ebbõl mind eltalált T9tõl.

Master91
Most én is tolom, idegenekkel, egész jó....ISel vagyok, tier 8 heavyk ellen. Tûrhetõ!
darki81
jól hangzik <#smile>

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Nem meglepõ. Könnyebben kap szembõl ammo racket az IS-7-es, mint régebben. Körülbelül 130 csatát mentem vele 0.7.0 elõtt és után is. A patch elõtt egyszer kaptam ammo racket, amitõl el is szállt a gép, patch után négyszer vagy ötször.

Érdekes módon nincsen átmenet. Vagy felrobban ammo rack miatt, vagy csak HP-t vesz le. Olyan hogy csak megsérül és besárgul nem nagyon van. Szerintem felesleges a wet ammo, nem olyan vészes. Nem ütik ki gyakran. Legalábbis nálam.
Meg amúgy se lehet hova rakni. Rammer, venti alap nehéz harckocsira. Az oroszoknál meg a stabilizátor is, így már nincs is szabad hely.

A kettõvel késõbbi hozzászólásod érdekes: "aminek nincs kirívó gyengesége most az az Is-7" aztán "wet ammo racket vegyél rá, mert robbanós..." Most akkor van vagy nincs kirívó gyengesége? Mert a "robbanós" annak hangzik. 😊

Szerintem ennek van a legkevesebb. De azért akad. Például a szánalmas produkció amit helybenforduláskor csinál. Rohadt kellemetlen tud lenni egy sarok/szikla mögül kirohanó Patton, T-54 aminek nem sikerül lelõni a lánctalpát. Simán bevisznek két, de akár három találatot is mire pozicióba fordul a harckocsi. De még a kisebbek is rendesen megszivathatnak emiatt.
Illetve az elõzõ miatt a 100 mm vastag teknõ oldala is gyengeség. Amit bármi át tud lõni amivel összekerül (persze nem 500 méterrõl meg 5°-os oldalszög esetén), mivel a futómû szinte soha nem fog fel semmilyen lövést, ezért majdnem minden lövés átjut a teknõ oldalán, ha oda céloztak.
De ezek nem vészes gyengeségek. Fõleg, ha együtt mozgunk a csapattal és nem öngyilkos akciókat hajtunk végre.
nandorb
Hajnalban,nem huztam meg,eddig fel magam mint mikor 16-22-ig toltuk,szunetekkel,stb. Egyszeruen jobb,a csapatjatek nagyobb nyeres eselyel. Masik nem mindegy,mikor megyek mar,jatszani foleg hogy KV-val kelnem creditet keresni,mert az IS3-al -3k vesztesegem van...

Jah és ez lett a vége.
Döntetlen
Csata: Lakeville 2012. január 3. 23:21:10
Jármû: T29
Szerzett tapasztalat: 1 006
Szerzett kredit: 37 978
Csatában elért Achievement: Top Gun, Boelter Kitüntetés

Hát ettõl szarabb meccsem nem volt még életemben. Most ez kibaszta nálam a biztosítékot!
http://data.hu/get/4581846/20120103_2321_usa-T29_lakeville.wotreplay

M int pl. Te, Nándi?! <#eplus2><#nevetes1>

pedal to the metal...

Master91
Van még ?
A hivatalos oldalról közben meg eltünt a type-at istenitõ videójuk.😊 Youtube-n se találtam meg sajnos....

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

KV-13 vagy T-43? Feltéve, hogy nem megyek tovább T7-nél, és inkább késharcos vagyok.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ezért játszom a klán tárasakkal T8 századot. Általában 25 meccsbõl 2-3 veszítünk csak. Rengeteg creditet és XP-t lehet farmolni egy délután.
miért nem ilyen minden csatám??

Gyõzelem!
Csata: Sand River 2012. január 3. 22:39:58
Jármû: Sturmpanzer II
Szerzett tapasztalat: 528
Szerzett kredit: 8 260
Csatában elért Achievement: Pusztító

kaptam egy fadin kitüntetést 😊

nandorb
Szar,idoben jatszol, ejfel utan kell jatszani,akkor vannak normalis eppeszu emberek.

nyugi én is észrevettem hogy édesmindegy hogy te milyen jól játszol mert nem csak rajtad múlik a meccs. utóbbi két napban szerintem (bár nem számoltam) kb olyan 20%-os win ratem lehetett mert folyamatosan kikaptunk. volt olyan csatám ahol éppen elhelyezkedtem az artyval kb 2 perc múlva meg azt vettem észre hogy maradtunk 5-en. no comment

ja és 2 kill meg 6 sebzés

darki81
kicsit már tele van a faszom, gondoltam játszom még egy kibaszott utolsót hátha nyerünk, és az elején már kilõttek 1 kibaszott lövéssel.
óvatosan kinéztem, és a semmibõl jött a szar.
már az uninstallon is gondolkozom erõsen!
más is ennyire szerencsés? lehet nekem nem kellene ezt a játékot erõltetnem.

Vereség
Csata: Malinovka 2012. január 3. 22:13:34
Jármû: M41
Szerzett tapasztalat: 340
Szerzett kredit: 19 498

utóbbi 4-5 csatám is hasonló volt.

Master91
Létezik. Nagyon sok a balfácán. Rengeteg! és ki kapom õket mindig.
Gyertek 0T3P companyba.T6 company.

darki81
január 3 kedd, ez a nap ez el van átkozva! egész nap játszottam, és volt kb 50 csata, abból minimum 45 vesztés! Létezik? -.-