418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• asolyom
    Az xvm nem kicsit félrevezető. Most meg különösen az mióta itt-ott állítgattak az elvárt sebzéseken, és még két statisztikás honlap, meg az xvm sem egyforma WN8-at mutat. Én az xvm-et egyedül arra szoktam használni, hogy lássam ki mennyi csatát játszott, a WN8-ra meg teszek magasról.
  • diegho™
    Megint megtalált egy idióta. Hihetetlen. Jön ránk (2 light tank és egy 7-es leo én Revoban) egy E75, két 9-es light, 1 8-as light, egy O-ni, egy T29 és egy Tigris1. Kilőttem az egyik lowhp-s lightot, belelőttem a másikba és hátrébb mentem, hogy legyen esélyünk nyerni, mert a nagy TD-ink oldalról már közeledtek, gyakorlatilag minden ellenfél tankot oldalba kaptak. Meg is nyertük. Közben a leo már anyázik rám, hogy mekkora nyomorék vagyok stb. Csata végén direkt megkérdeztem mi a baja. Az, hogy én nem supportoltam őt! Na most konkrétan 460-at sebzett. 1601 WN8-a van Ő az. Na pont erről volt szó tegnap. Itt van egy kék játékos aki nem tudja a saját HP-ját kisebezni átlagban. KÉK baszki!!! Meg is kérdeztem, hogy jónak tartja magát? Természetesen igen, ő egy jó játékos. Na itt van a probléma. Az xvm baromira hazudik.
  • asolyom
    Erre próbáltam reggel utalni. Az SP I C minden felszrerlés nélkül 8,63 mp alatt tölt, ami egy LT-nál egyszerűen elfogadhatatlan, még akkor is ha 220 az alfája.
  • ROMOTO
    Jah, látótávot adni a jelenlegi pályaméretek miatt lehetetlen, mert már a tesztszerón is látszott hogy kb 3 seccel a betöltés után spottolni a nehezeket nem kifizetődő a rendelkezésre álló 15 perces játékidő függvényében...ha nem szeretnénk kizárólag max 5 perces csatákat látni akkor az összes modosítási alternatíva legaljára kerül a rof...és az összes többi járgány látótáv butítása a legfelülre...
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.06.01. 13:27:14
  • diegho™
    Sőt tovább megyek, nem is a DPM a legnagyobb gond, hanem a töltési idő. A light tank töltsön gyorsan, tudja tracken tartani a tankokat, ne pedig 8.65sec alatt szenvedjen be egy lövedéket a csőbe. Legyen kevesebb az alfa, de nagyobb a rof. Eléggé elkeserítő az, amikor ott áll mellettem egy M48 és mire négyet lő én hármat. Lőjjön a light többször, de legyen kevesebb az alfa. A T49 pont ezért zseniális tank a kis löveggel, 4.85 sec alatt tölt 240-et sebez, tökéletes. T10-be is 100%-ig megfelelne, de ott már 7,57sec a töltés, az nagyon sok.
  • diegho™
    #392704-ben azzal kezdtem, hogy alig ad xp-t a spot. Konkrétan szerintem semmit. A DPM-et pedig nem kellett volna ennyire levenni. Legyenek kis kaliberek, sebezzenek keveset, legyen kicsi az átütés, a prém lőszer átütése is, de a DPM indokolatlanul alacsony így. A jelenlegi T9 lightok átütése tökéletesen elég lenne T10-ben, többre nincs szükség, de a DPM növekedjen.
  • ROMOTO
    De sikerült, csak a #392697 hsz ben még nem a hiányzó xp-ről beszéltél...Az artyk is szívnak az elmaradt xp miatt, a lightok is nerfelve jöttek a tesztszerós értékekhez képest, azokkal simán dominálták a játékot és elő sem vették a medeket e miatt....a mostani helyzet kapcsán borítékolható hogy ha nem hozzák az elvárt szintet és nem lesznek kielégítően népszerűek a játékosoknál akkor tekernek a paramétereken, minél inkább érvényes ez az egész ágra, annál nagyobb a valószínűsége. Az artyk esetében, ahogy ez be lett lengetve ez akár a teljes ág megszűnésével-átalakításával is járhat és pl. td-ket csinálnak belőlük.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.06.01. 12:59:05
  • yossarianHUN
    De sikerült felfogni, neked nem sikerült felfogni, amit én mondtam. Teljes mértékben támogatom a lightok látótávnövelését, a spottolásért járó XP növelését, de nem, ne növeljék se a DPM-jüket, se az alfájukat, se az átütésüket. A light nem damage dealer osztály, és ez így van jól.
  • Plata
    Szerintem ez így nem teljesen igaz,az alig kapsz xp-t helyett én azt mondanám hogy lófaszt sem kapsz ha csak spotolsz.
    Tök mindegy hány ezer spot sebzést csinálsz,spotolhatsz 11 tankot is akkor is olyan bukó lesz a csata mint a fene.Lótúró xp és kredit jár.
    De már 2k sebzésre is nagyon szép xp-t ad.
  • diegho™
    Látom nem sikerül felfogni, hogy a WG ebben a metában úgy alakította, hogy alig kapsz XP-t a spotért, tehát szerintük sem jó dolog, ha spotolsz, ha jó lenne, kapnál érte XP-t. Nem az a probléma, hogy a lightnak kicsivel kevesebb a tűzereje a mednél, hanem az, hogy minden értéke kevesebb a mozgás közbeni camot leszámítva. Még a látótáv is alacsonyabb. A DPM pedig nem kicsivel, hanem 20-25%-al kevesebb. Ha a hp 200-al lenne kevesebb (most ugyebár 4-500-al), a látótáv több lenne 10m-el, a DPM kisebb 10%-al tökéletesen jó lenne, de így semmi értelmük.
  • Lokker
    pedig milyen jó lenne a 60-al repesztő, agilis lightok 400 fölött puffogtatnának, szóval akkor már a pontosságukon is javítsunk és mindegyik kapjon táras ágyút (5db/tár)
  • yossarianHUN
    Márpedig a light spotolásra való. A lightozás egy teljesen egyedi játékstílus, gyakorlatilag ezt nyújtják a lightok, függetlenül attól, hogy kevésbé jövedelmező-e, mint mondjuk medezni. Azt azért ne akarjuk már elérni, hogy a lightok tűzerőben lenyomják a medeket, mert az lenne csak a közröhej, és a tankosztályok teljes felborítása. Arról nem is beszélve, hogy tűzerő tekintetében a T10 medek már így is borderline OP-k.

A lightnak kisebb a tűzereje, nehezebb vele játszani, ez mindig is így volt, és így is van rendjén. Pont az hiányzik, hogy nagyobb tűzerővel rendelkezzenek a medeknél.
  • ROMOTO
    Már megint hasonlítgatod a medekhez , mégis mi lenne ha a lightok ugyanolyan jók lennének tűzerőben mint a medek és mondjuk büntetlenül aláznák fél pályáról az összes heavyt az ő látótávjukon kívül, mert épp statra veri és goldammozik...értem hogy kellemesebb lenne a sok stathuszár dolga és lenne még egy tankág amivel röhögve szopatnák a szerencsétleneket, de úgy látszik a wg nem akar statisztálni ehhez.
  • ROMOTO
    Ellát de attól még a light hamarabb észreveszi a medet, nyílván önmagában a látótáv csak egy eleme a spot rendszernek, van camo érték, álca skill, optika, bino, a med kevés kívételtől eltekintve a tűzerőre van kihegyezve amikor skillezik és felszerelik, a lightok közül a kínai-oroszon kívül meg a camora spotra, ezért spot alapján mindig veszit a tier 10 med hiába papíron majd ugyanannyi látótáv. A cső pályák csak egyszerűsítik a light dolgát, a városi páyákon van csak szopóágon.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.06.01. 12:16:33
  • diegho™
    6700 spotra T9 lightban nyertes csatában 0dmg-el 600 base xp-t adott. Ezért kell a medekhez hasonlítani. Ugyanis alig kapsz xp-t a spotért, tehát nem éri meg spotolni a jelenlegi metában, hanem sebezni kell, ha haladni akarsz. Ahhoz pedig dpm kell, az pedig nincs. Mozgás közbeni camo húha de jó, tudod mennyi a különbség a 121 és a 132-1 között? 11,29 és 15,96 a két érték. Oltári nagy különbség valóban. Mellesleg mit is akarsz randomban spotolni? Kinek? A játékosok 90%-a képtelen a saját hp-ját kisebezni átlagban. A 10-es lightoknak jelenleg random csatában nem igazán van helye. Fel lehet menni a szuper helyekre? Nagyon jó, csak mire felmész általában valamelyik csapat 8-al vezet, tehát vagy be leszel darálva, vagy nem lesz se sebzésed se spotod. Kivételek vannak, kb minden 100. csatában, hurrá. Mellesleg a bat-nek nagyobb az álló camo-ja és 12,65% a mozgás közbeni, mellé végtelenszer nagyobb tűzerőt visz. A WG majd pár hónap múlva be fogja ismerni, hogy a T10 lightok el lettek cseszve, mert gyengék. Spotolni ugyanúgy - ha nem jobban - lehet a medekkel is.
  • Sherman0070
    Az a gond, hogy sosem értik a dolgukat.
    Játékos állomány használni nem tudja őket, nem hogy carryzni velük.
    Ilyen cső mapokon semmit nem ér a spotjuk. kb összes med ellát 450 méterre
  • ROMOTO
    Nem vágom minek hasonlítgatni a camot ha a lightoknak mozgás közben sem esik le, gyorsabban érnek el pozíciókat, felmásznak lehetetlen helyekre és ahol értik a dolgukat ott meg is nyerik a csapatnak a meccset. Hasonlítgatni talán egyedül a batchat-el érdemes mert az is nagyjából majdnem olyan agilis, felmászik mindenhova meg spottol ha kell.
  • diegho™
    A 30b lövege baromi random. Én olyanokat misselek vele, hogy az agyam eldobom. Ellátmánnyal és gold lőszerrel lehet jobb, de amikor ellátmányt tettem rá 3 egymás utáni körben égtem le, goldspamet meg nem vagyok hajlandó csinálni.
  • messerharcos3
    amx30b olyan rossz? mi amúgy szerintetek a 10es medek közt a rangsor? legjobb az obi140 utána a t62? m48 milyen?
  • Rammsch31n
    ...semmi... hülye wg lenerfelte, így most jó lesz porfogónak.
  • MuldR
    Fel tud menni a hegyre lehetetlen helyekre.
    Nem véletlen, hogy GFre is majdnem mindig vittek egy orosz vagy német 10-es lightot, pedig elsporolhatták volna azt a 2 pontot, hogy csak 8-ast visznek.
    Randomban persze semmi értelme. CW+ESL tank.

• diegho™
    No megvettem végül a 132-1-et. Első körrel O260 LT15 meglett. Azt kell hogy mondjam, semmi értelme ezeknek a lightoknak így. Nagy nyílt pályán van annyi előnyük, hogy agilisek, de mivel nincs dpm, nincs hp, nincs páncélzat, ezért a csőpályákon nem sokat érnek. Pl erlenberg-en nagyon jó vele játszani. A lövege amúgy sokkal jobb, mint a 132A-nak, de 8,65 alatt tölt és 390-et sebez. Viszonyításképpen egy Amx30B, ami amúgy egy ritka fos jószág, ugyanolyan gyors, ugyanúgy tud spotolni, 400-al több a HP-ja, kb ugyanolyan camo-ja, és sokkal-sokkal nagyobb a DPM-je és még az átütése is jobb. Mi értelme így a T10 lightoknak?
  • HTS s3rg1nh00
    én amúgy jobban szerettem a sima ágyúval,de most hogy annak a karakterisztikáját is elrontották kb semmire sem jó a tank.lásd itt
    Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2017.06.01. 08:59:26
  • asolyom
    Azt hiszem, hogy a német LT ágat feladom. Ezt az SP IC-t totálisan kiherélték, hogy elvették a táras ágyút. Azzal is szutyok volt a dpm, de legalább volt burst dmg. Így már az sincs meg neki. Szánalmas roncs lett, legalább is számomra. Átrakom az embereket valamelyik másik tankba.
  • Plata
    Sosem volt benne gold,de nem is lesz,főleg mivel a jelenlegi legénységgel elő sem veszem többet.
  • diegho™
    Nem hiszem, hogy sokra mennél vele, hiszen alig ad valami pluszt. Mellesleg továbbra sem kell gold a tankok zömébe. Mondjuk ha már gold spammernek tartasz lehetne annyi eszed, hogy felnézel wotreplaysre. Elég sok T49et töltöttem fel, de nem hinném hogy akár 1 goldot is elhasználtam volna amíg 8as volt. Most már viszek 5db-ot benne.
  • Plata
    Majd feltöltöm én is goldal és jobb leszek.
  • HTS s3rg1nh00
    pedig több,mint 1 éve van...csak sokáig nem működött jól,bár mivel tanks.gg-n amúgy is van ilyen nézet ez kb.egy alt+tabot spórolt :)
  • joe662
    Nem is tudtam,hogy van ilyen mod is.
  • HTS s3rg1nh00
    így van,a situational awareness +3% míg a recon csak +2%
  • joe662
    XDXD
  • ROMOTO
    Nemtom magyarul mi a neve de először a rádiós látótáv növelő skilljét kell adni, azzal messzebbre lát mint a parancsnoki látótáv növelővel.
  • diegho™
    Van egy szint, amire elég az IS7, többre nem igazán, csak extra kedvező MM és rng mellett. Mondjuk a T49et is szeretted, pedig nem sok közöd volt hozzá.
  • Plata
    Kapaszkodj meg,westfielden egy rakás med kempelt a bázisunktól nem messze a széttört híd mögötti kis faluban,én meg a dombon lévő faluból le kamikazeztam.Igaz nem egyedül,de jó hecc volt.
    Vagy himmelsdorfon le a hegyről a betonúton.ott még t30-ba is megkockáztattam egyszer.
  • TiborTamas
    Vagy hagyd meg az ezermestert, és tegyél medkit helyett ellátmányt. Ezzel a megoldással jobban jársz. Persze csak akkor, ha ki tudod termelni az árát.
  • asolyom
    Szóval akkor rakjak az ezermester helyett helyzetfelismerést, utána meg a következő sorba felderítőt?
  • yossarianHUN
    +1
  • ROMOTO
    Elhiszem hogy volt már olyan, de a látótávodból minden csatában profitálsz, nem 500 csatából 1x
  • yossarianHUN
    Igen, és rengetegszer előfordul, hogy dombról lezúgsz a heavyddel és ott álldogál a domb aljában a med/light/papír TD, amibe aztán jó nagyot bele lehet rammolni

Kímélj meg.
  • Plata
    Hát azt nem tudom.
    Annyit tudok hogy az első lövése toronyra ment 600 kivédett sebzés,utána meg lánccal próbálkozott.