World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Figyu, most mit izelsz, hat van ra keplet, megmondtak...
Ha mindkét tank áll akkor is eltûnik!

Bazzeg te koveted is a posztokat vagy csak ravetodtel valamire? Az eredeti tematol kicsit eltert a beszelgetes, de ennek ellenere nem az volt a kerdes hogy a jatekban a spoting system es a visibility hogy mukodik hanem hogy a sarkitott idiota kepletek miatt milyen idegesito meg idiotabb helyzetek szuletnek aminek semmifele logikus magyarazata nincs, legfeljebb a computeres precizitas, mert normalis ember szeme ha 100 meteren lat egy targyat/tankot az nem fog lathatatlanna valni ha a tank hatrebb megy 1 metert. De ha kiskami nezi a kepletet akkor bizony pontosan ez fog tortenni. Ertelem van? semmi, hat haszna? jah elottel a picsaba 1 vagy tobb golyot, annyival tobb a repair es kevesebb a beveteled.
Sajnos nem tudok esszét írni a rendszer mûködésérõl és szabályairól, de itt van két forrást, ami habár angol, de kis bogarászással segíthet:
- ez egy videó, ami nem teljesen friss, de a lényeg benne van:
http://www.youtube.com/watch?v=_hZsHHH7j9k&feature=player_embedded
- ez meg egy fórum, ahol egy viszonylag jó leírás olvasható:
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/18039-visibility-and-camouflage-system-how-and-why-updated-20110108/

Mind a kettõ megérdemelne egy fordítást, és sok bosszúság elkerülhetõ lenne.

[HUN]Kami*, kiskami*

Abból, hogy egy ellenség látható lesz számodra, nem tudod megállapítani, hogy te spotoltad e, vagy csak rádión kapon mástól az infót. Ha csak rádión kapod az infót, és kilövik a spottert, eltûnik a célod is. Ez a magyarázat arra amit leírtál.

Mintha arrol ment volna korabban a tarsalgas hogy mi nem jo a jatekosoknak ugy ahogy a jatekban mukodik most. Bar lehet hogy kozben csatorna valtas tortent es mar mas adast nezek 😛
Amitõl viszont fel szokott menni bennem a pumpa, amikor az 1%-ban lévõ tanknak a lánctalpát lövi el az ágyú. Fõleg a marha pontos orosz ágyúk szoktak iylet csinálni.

Pedig úgy van, ahogy mondja.

Szerintem hagyjuk, mert ez mar kicsit nevetseges, te csak lekesen fujdogald a WG vitorlajat. Mi tobbiek meg tarsalgunk, te meg menjel es profi modon kepletekbol apritsad az ellent, mert gondolom neked ez igy csuklobol megy.
Mert álló tanknak nagyobb a camo értéke, vagy kisebb, mit tudom én... a lényeg h ha nem mozdulsz, akkor jobban rejtõzködsz...😊 és ha megfelelõ távolságban van, akkor simán el tud tûnni a nagy semmi közepén, tõk mind1 van-e bokor vagy nincs!

Ebbõl meg jön egy nagyon idegesítõ hiba, mikor az ember oda lõ a trackelt, eltûnõ tank helyére, és semmi. Aztán lõ egyet a trackelt tank és így újra meglátod, de persze ugyan annyi a hp-ja, mint mikor trackelted. Volt h 70m-rõl keresztûl lõttem a shörmi tarackjával egy álló és eltûnõ t-28-at! Lehetett látni ahogy a lövedék elvileg keresztûl megy a tank közepén.

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs ლ(ಠ益ಠლ

A monitort látod a saját szemeddel, azon meg azt a képet, amit a kliens rajzol eléd. 😊
Attól még, hogy te látsz tankot megjelenítve a képernyõdön, még nem biztos, hogy te is vagy a spotolója. Rádió távolságon belül is lehet más, aki spotolja.

[HUN]Kami*, kiskami*

OFF: Megkérhetlek arra, hogy ezt a láthatósági rendszert kifejtenéd bõvebben. Sajnos nem tudok angolul (diszlexiás lévén még a magyarral is gondjaim vannak). Mehet az email címemre. (Úgy kevesebb lesz a hozzászóló ;-)
ON

erre egyszerû a válasz
a mozgó tankoknak nagyobb a láthatósági indexük
leláncolod, megáll és pont abba az értékbe esik, hogy nem fogod már észlelni 😊
Csak ez megint nonszensz, ha egyszer en latom a sajat szememmel azt a kurva tankot attol nem fog eltunni a szemem elol mert kilovik a scoutot, mert en latom a sajat szememmel baszott , nem csak egy piros potty a terkepen 2 kilometerrel arrebb...
Tudomásom szerint nem szerepel, az viszont igen, hogy ki tudja spotolni a tankot.

[HUN]Kami*, kiskami*

Mondjuk a valósághûségen nem én lovagolok. 😄

[HUN]Kami*, kiskami*

Na ja, mert ha tényleg 100%ban figyelnek a történelmi hûségre akkor IS-3as nem fog játszani abban a modban. De még ha játszana is, D25Tvel semmire se menne egy KT ellen, az meg a 88 L/71el szétszedi 😄

WoT: Nishizumi77

Nem tudom a valaszt, a WG-fele atomora pontossagu al-fizika meghaladja az en atlagos felfogokepessegemet...
patchaou
"ahogy észrevettem mindig orosz tank a kedvezményezett"
IS-4-nél járok, de ezt sajna eddig nem így vettem észre.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Biztos találnak valami szovjet történelmi leírásokat ahol IS3-asok mentet PZ3 ellen és azokat rakják be. 😊

Én csak azt nem értem hogy a láthatósági képletben a láncolás miért szerepel?
Mert az fura ha a távolság állandó és lelövöm a láncát akkor eltûnik. Majd ugyan oda lövök vakon akkor meg kipukkan, tehát nem mozdult el.

Nekem is volt már olyan hogy láttam ledõlni a lámpaoszlopot Himmelsdorfon és folyamatosan tüzeltek rám én meg nem értettem hogy miért nem látom õket mikor nincsenek tõlem 200 méterre.
Idegesítõ mikor akkor látod meg az ellenfelet a fedezék mögül mikor már belédlõ és mire tüzelni tudnál vissza is tolat. Reggel így szívattam meg egy Pershinget KV-val 2%-ra bontottam vissza se tudott lõni inkább elmenekült. De sokszor történt fordítva is és ahogy észrevettem mindig orosz tank a kedvezményezett.
<#wow1><#zavart2>billentyüzetem 6éves nemlatni hogy mit irok de legalab megy,énalam a cél a fontos nem az eszköz.szart sejembe csomagolni, akor is szar marad
Az a baj hogy hulyesegen lovagolsz, amikor az altalad annyira istenitett keplet lehetove teszi hogy lathatatlan legyel a frissitesi idon belul addig nem ertem minek kardoskodsz... Tuti ez igy helyes, meg valosaghu meg satobbi
Ha téged tényleg érdekelne a dolog igazán, akkor fognád a replay-t, videót, és posztolnád a megfelelõ fórumba, hogy magyarázza meg, aki akarja/tudja. Biztos tanulságos lenne.

[HUN]Kami*, kiskami*

Neked meg egy helyesírási szótárat a billentyûzeted helyére vagy a kispárnád alá. És egy szövegkohéziótani továbbképzés sem válna károdra.

mint a matrixban ..nincs kanal..
Annyit tudok a history modról hogy megtörtént csaták lesznek benne, és olyan tankokkal lehet menni ami igazából volt. Tehát lesz olyan ahol nincsenek SPGk, kedvenc lesz az biztos 😄

1941et csak úgy körülbelül mondtam, de pl 41 eleji csaták német szemszögbõl nem lesznek valami kellemesek, B1, KV-1, T-34, somua igazi szörnyetegek lesznek. De mivel meglesz hogy mibõl mennyi lehet ezért lesz esély, gondolom KV-1bõl 1 vagy 2 lesz, míg pz4bõl lehet vagy 5-8.

Hú de hiányzott már egy ilyen...

Aztán be is kezdtünk rendesen

A vége persze vereség, de milyen élvezetes csata is volt...

Azon nincs mit magyarázni, hogy a KV nyílt terepen tõlem 100 méterre eltûnik.

A személyeskedést nem érdemlem szerintem. Téged viszont minõsít. Befejeztem.

[HUN]Kami*, kiskami*

toldi,turan, nimrodotkene teni a francia melé zsir volna
Na hagyjál engem békén. Azt nem lehet megmagyarázni ,hogy utcában ahol semmi tereptárgy fedezék nincs, 200 méteren belül hogy a bánatos faszba lesz valami láthatatlan.

Szerintem kussolj, mert nagyon hülye vagy.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Van egy távolság köztetek, van a te tankodnak egy látótávolsága, neki van egy láthatósági együtthatója mozgásban, mozdulatlanul, vannak körülötted csapattársak hasonló paraméterekkel, van egy hálózati kapcsolatod, van egy szerver, van láthatósági számítás, stb.

Te meg egy pillantásra megmondod a frankót, hogy annak márpedig nem úgy kellene lenni, mert az adott körülmények között, az adott láthatósági szabályokkal az márpedig nem úgy van. Peeeeeeeeersze. 😄

Replay, videó, screenshot a megfelelõ fórumba, ott megnézetni azzal, akinek ez a sleppje, hogy ilyeneket bogarász és megmagyaráz!

Ellenkezõ bizonyításig a te állításod a vicc.

[HUN]Kami*, kiskami*

Kérdés persze, hogy az a 41 mod az akkor most 41 közepe, vagy vége. Mert az elején nem nagyon volt sem T-34, sem KV tank az oroszoknak. Még nem érkezett meg a frontra. A német harckocsizók azon viccelõdtek, hogy elég az orosz tankokra ráköpni és felrobban. A sok BT-7, meg T-26/46 (nem emlékszem melyikbõl volt több) szart sem ért a német páncélosokkal szemben.

Aztán persze volt meglepetés amikor megjelent az elsõ KV.

Ahogy a malája manágerem mondta:
Nem mûholdat, vagy atomtengeralattjárót fejlesztünk, hanem rendszert. Ha azt akarnánk mûködhetne elsõre is tökéletesen és határidõre, de akkor 10-szer ennyibe kerülne. Azt meg senki nem fizetné ki.

veszek egy igazi tankot es kiprobalom csak az aszony mit szol hoza?
Nem szerintuk, a beveteli mutatok szerint. Ebbol mindjart le is lehet vonni egy ket erdekes tanulsagot a celkozonseget es annak ertelmi szintjet illetoen. ( akinek nem inge...)
hát a low tier tényleg szar, még az amx50b-t szívesen megcsinálnám, de inkább el se kezdem a low tierk miatt, inkább várok fél évet amig összegyûlik annyi free xp hogy el tudjam kezdeni tier8tól😄 Viszont a loraine40t elég durva stockon is, fõleg, hogy csomószor rak be top tanknak úgy, hogy az alján tele van tier5s tankokkal, lehet õket terrorizálni, végre nem én szívok😄
Ez nem így van. Láthatósági rendszer? Vicc. Himmels-en utca közepén egy baszott nagy tank, mi mögé bújt el? Ott te sok bokrot látsz? Na ennyit errõl.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

..ne haragudj, de annyi realitas azert elvarhato lenne a jatektol, h olyan dolgok azert ne legyenek mar h latom a tankot a haz mogott.. kigurul, nem latom, celoz, nem latom, lo nem latom, visszagurul nem latom, fedezekben van latom.. es ehhez nem kell reply, meg screenshot, mert ez normalis mindennapos esemeny. en ugy erzem h ez nem normalis, akarmiylen szabalyosan is mukodik a rendszer. ez egy verlazito baromsag.
Hát pont ez az. Minek? Így is jó. Szerintük.

huznak mindgya a mézesmadzagot
A lathatósági rendszerrõl nagyon sok ember tévedésben leledzik. Azt gondolják, hogy úgy kellene mûködnie, mint a valóságban, pedig NEM.
Megvannak a játékban ez erre vonatkozó szabályok, és ezeket kell figyelembe venni, amikor játszik valaki. Az igazán jó játékosok kihasználják a rendszert, a többiek szidják.

Szoktam figyelni a wot fórumon a ghost shell, stealth tank jellegû témákat. Egy olyan esetet nem sikerült prezentálni *bizonyítékokkal* (videó, replay, vagy legalább screenshot), amikor nem a szabályoknak megfelelõen mûködött volna a láthatóság, vagy sebzési rendszer.

[HUN]Kami*, kiskami*

pl 1hetre senki nem nyulna a jatekhoz akor rajönenek hogy baj van de ez nem megoldhato.pedig jo terv
Az a baj hogy lelkes jatekosokkal akarsz eszervekben vitatkozni. Oket nem erdekli semmi, csak hogy a szeretett tankokkal jatszhatnak. Akik mar megtoltak par szaz vagy ezer csatat tier 8 folott azok meg mar unjak a sok hulyeseget.
Játékmódokon egy másik csoport dolgozik, független a contentes csoporttól, úgyhogy haladhatnának, ugye a játékmódokat is 2011 végére ígérték.

A modelleknél meg nem arra céloztam hogy adják ki 1 hétre rá hogy elkészültek hanem arra hogy túl sokáig tartják vissza õket, overlord is mondta hogy sok minden kész van már de nem adhatják ki õket egyszerre, ez érthetõ persze. Na de akkor ne késsenek már állandóan ha már egyszer kész van.

Több mint fél éve készen van egy csomó francia tank, és a low tiert nem sikerült megcsinálni úgy hogy " szeressenek vele menni az emberek." Tökéletes példa az AMX 38 és 40, két borzadály amit olyan csatába dobál az MM hogy nem lehet velük mit csinálni de tényleg.

nemvagyunk fejlesztök csak felhasznalok ako meg mi a f.,,,,,
Miert torodnenek, Lammaer megmondta a tutit, dol a penz akkor minden rendben, vagy megsem?
majd írd le, hogy mûködik e még😄