World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És még azt mondod a rengeteg prémiumod miott nem kapsz kedvezőbb RNG-t <#taps>
voivod32
Arról, hogy az arty nem gond: Mai első meccsem.(És nyitott pályán, 10-ből 5-ször biztosan így végződik.)Erre egy megoldás van, be kell állni kempelni valahová a bozótba. De a csata nem ott folyik. Akkor most mit lehet csinálni?Az első találat rögtön sofőrt, és lőszerrekeszt vitt, meg sem javítottam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: voivod32, 2017.03.27. 08:48:38

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Én ugyan csak most mentem vele két meccset, de...
Szemből nem viszi át az IS-t.
Becéloztam egy full oldalt álló AMX seggét.... lánctalp. (természetesen benyelte a sebzést)
Fél pályáról spottolódok bokor mögött.
Egyébként nekem is nagyon sokszor volt az az érzésem, hogy az a fránya lövedék előbb esik le, mint a célkereszt közepe. Pedig talán harminc lövést ha leadtam a két meccsen.
És... oké hogy a Ferdinek két töltője van, de ez meg nyitott küzdőterű. (mondjuk Ferdit belülről még nem láttam, csak JgTiger-t, de nem hinném hogy olyan nagyon tágas lenne)
"De ha ez így van és az egyik csapatnak csak rosszat sorsol a gép a másiknak meg csak jót, akkor csak ott vagyunk annál, amit írtam."

Csakhogy én nem ezt mondtam, nincs így. A jelentős mértékű RNG miatt simán előfordulhatnak olyan lövések, hogy csak kamillázik az ember, mind pozitív, mind negatív értelemben. Ettől függetlenül nincs szándékosan belenyúlva az RNG-be, és akármennyire is állítják páran, olyan sincs, hogy az egyik csapatnak minden lövése átüt és sebez, a másik csapat meg nem tud egy egyeneset lőni.

Úgy csökkenti, hogy az RNG (spoiler alert) egy véletlenfaktor, ami (és ez a lényeg) nem a játékoson múlik. Még egyszer, mert ez a kulcsszó: NEM tudja befolyásolni a játékos. Tehát a jó játékos nem tudja befolyásolni (javítani) az ügyességével, a béna játékos pedig nem tudja befolyásolni (rontani) a bénaságával. Ezáltal máris közelíti egymáshoz a két végletet.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.03.26. 23:41:13
HTS s3rg1nh00
lehet ők is tudják,hogy a VK100P-re valahogy nem érdemes lőni...én skorpióG-vel bár nem találkoztam vele sokszor,de 1 kezemen meg tudom számolni,hányszor ütöttem be,akárhol lőttem....<#nemtudom>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Speciel pont délután voltam egy meccsen azon a pályán VK10001 P-vel, az ellenél két arty(igaz csak M44 -ek). Az egész meccsen középen voltam , lőttem a hegyen lévőket, egy darab lövést nem kaptam az artyktól. Nyilván ez nem általános, de az sem, hogy ha kiteszed a lábad a fedezék mögül és azonnal one-shot-ol egy arty.

"Ezt hívják úgy, hogy RNG, és pont azért van a játékban, hogy csökkentse a skill-gapet a jó, és a rossz játékosok között."
De ha ez így van és az egyik csapatnak csak rosszat sorsol a gép a másiknak meg csak jót, akkor csak ott vagyunk annál, amit írtam.
Szóval az RNG(találati pontosság, átütés, sebzés) önmagában elörevetíti azt , hogy 15-1-es meccsek legyenek, és akkor ez csak beavatkozás a játékba, hiszen egy full jó játékosokból álló csapat is kikaphat a paradicsomoktól, ha ők csak mellélőnek, a paradicsomok meg mind találnak max sebzéssel.

Azt meg magyarázd el légyszi hogy csökkenti az RNG a jó és rossz játékosok közti különbséget, hacsak úgy nem, hogy a jó játékos szar sorsolást kap mindig, a szar játékos meg jót, mert máshogy nincs értelme annak amit írtál.
Nem... durván nem.
Pearl River nekem is nagyon hiányzik, de Hidden Village-et is szerettem. Dragon's Ridge szintén jó volt, ahogy Port is. Nem értem, miért pont ezeket kellett kiszedni, vannak most pályák, amik sokkal fosabbak. Aztán lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emlékeket.
Főleg amikor Tog II-vel 10 csatából tuti 3-4 csata Pro-horovka-ra/Fiery Salient-re sorolt be. Élmény rettegni az arty-któl.
Meg még volt Campinovka is. Könnyű tankkal meg eon-onként egyszer sorol be.

Sokszor hiányoznak azok a hangulatos kis pályák Pearl River, South Coast. Northwest-nek, Dragon Ridge-nek és Port-nak volt hangulata.

angelus1991ster.blogspot.hu

Hogy a játékosbázis 80%-át képző pancsereknek is legyen sikerélménye. Nem egyértelmű?
"hogy csökkentse a skill-gapet a jó, és a rossz játékosok között. "
Na erre miért is van szükség?
Megtörtént már, és olyan is, hogy három olyan lövésem talált be, hogy én szégyelltem magam. Csak én nem próbálok ebbe mesterséges beavatkozást meg ipari szintű csalást belemagyarázni. Ezt hívják úgy, hogy RNG, és pont azért van a játékban, hogy csökkentse a skill-gapet a jó, és a rossz játékosok között.
Sherman0070
Érdekes, +800 meccsem van skorpió g-vel mégsem volt egy ilyen anomáliám sem.
Ha azzal mellélősz az csakis a játékos hibája lehet.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sherman0070
A gyors vereségek a játékosok miatt vannak. Xvm mód fenntvan és amikor nagyon sok vörös, narancs van, akkor 2 perces a meccs.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

HTS s3rg1nh00
"csacsiság"
megnézném az arcod,mikor 3 db egymás utáni skorpióG fullra beszűkült lövésed megy mozdulatlanul egy helyben állva a tank előtt 3 méterrel a földbe...velem megtörtént nem is egyszer 😄 😄
nem véletlenül borultam ki a múltkor annyira,hogy nekiálltam nagyiparban jägermeistert fogyasztani,azóta nem toltam és sokkal stresszmentesebb az életem! 😄 😄

1: Elméletileg a következő peccsben jön az új MM. Meg a tonna bug, amit majd hoz magával.
2: Csacsiság.
Fél: A golddal tényleg kezdhetnének valamit, remélhetőleg majd erre is születik valami nagy ötlet sandboxon. Artykról: menj pár kört nagy, lassú heavykkel T8-10-ben, és máris látni fogod, mi a probléma. Külön ajánlom ehhez a recepthez Fiery Salientet, egy élmény.
Szerintem ennek a játéknak két(és fél) nagy problémája van.
1.:A borzasztó MM rendszer, amivel reméljük kezdenek valamit a közeljövőben.
2.:A nagyobb bajnak nincs neve, de ha megneveznénk akkor legyen az "előre eldöntött meccs".
Ennek része az MM, a láthatósági rendszer, az RNG stb.
Ennek az összetett problémának az eredménye a gyakori 15-1, 15-2 meccsek.
Aki már évek óta játszik ezzel a játékkal(és pont írta is valaki egy pár napja) az már első 2-3 lövés után sokszor megmondja a meccs végeredményét.
Hogy ezt -mármint az előre eldöntött meccs problémát- mi okozza, azt sajnos nem tudom.
Csak azt látom ezeken a meccseken, hogy pl. minden talál és átüti a páncélt, vagy úgy lövik szét a csapatomat, hogy egy szem ellenséget nem látunk, pedig nem lehetnénk felderítve. Valószínűleg valami a játékmechanikával kapcsolatos dolog lehet, hogy a szervereknek ne kelljen annyi változóval számolni és ezért beállítanak valamelyik értékeket fixre. Ha az egész csapat szar értéket kap, akkor kikapnak 15-2-re.
Hogy erre mi a megoldás, azt sajnos nem tudom.
Fél: A fél probléma szerintem a prém lőszer, mert egyenlőtlenné teszi a játékot és csak azokat a tankokat sújtja, amik a "páncéljukból élnek"
De ez nem akkora baj, hogy ezen változtatni kéne.
Amiről itt szól a téma már megint az az artyk. Én naponta kb 6-8 meccset játszok(hétvégén 20-25-öt), de ezen a heti mondjuk 80-100 meccsen szerintem ha 3-4 szer lő ki arty, meg vagy 8-10 alkalommal találnak el egyszer egy-egy meccsen. Pedig játszok minden tank osztállyal, nem csak light tankokkal.
Úgy beszéltek itt az artykról, mintha minden második meccsen full HP-ról szedne ki egy-egy arty.
Szerintem ez az egész elenyésző gond a korábban felsorolt kettőhöz képest.
Arról nem beszélve, hogy mint prémium, az új lightok bejövetelekor nerfelés nélkül megkapja majd a 2 tieres MM-et.
Igen, szerintem jó light tank. A pénzt is jól hozza.

Ciff , és Mr Csinkin . Őket tényleg jó játékosoknak tartom.
joe662
Ja úgy könnyü unikumnak lenni,hogy belép a jàtékba és jàtszik:-DDD
Úgy meg plàne,ha még a monitort is bekapcsolja:-DD

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Igen erről hallottam . De van neki bal egér gomb blokkoló script is . Ami nem a kliens oldalon van neki telepítve , hanem a WG szerverei tárolják az account adatok mellett balra 2 cm re <#zavart2> <#hehe>
joe662
Véégre fény derült a titokra,hogy miért nen romlik MrCif statja goldozàs nélkül:-DDD
Limited MMje van.
Nem kellet vàrni rà csak 2hetet:-D
Egy màsik forumról:
"Megnézném Scheffet egy tök átlagos játékos accjával játszani, amikor mondjuk szopóágon van és csak vesztes csatákba dobálja perma -25% vagy még több RNG-vel. Nem a saját accjával, mert mint tudjuk az kb ugyanolyan mint QB-é"

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Az AW-ben is pont azért vették ki az artyt tokkal vonóval, mert utálták a játékosok azt a rendszert is. Jó idegesítő is volt, nem sebzett akkorát, mint WoT-ban, de lézerpontos volt és 6-7 másodpercenként kaptad tőle a basztatást. Hacsak nem volt a közelben egy ház, ami mögé behúzódhattál, szétfaragott hamar.
Egy tesztszerver erejéig kibróbálhatnák az Armored Warfare-féle arty rendszert, oké, hogy halódik ( :'( ) az a játék, de az az elképzelés szerintem nem rossz. Ott van tétje a bokorrejsznek, ott dinamikusabb is, nem csak fél percenkenként a szerencsében bízva kattintgathatsz.

angelus1991ster.blogspot.hu

Köszönöm.
A TD-k ellen fényévekkel könnyebb védekezni, mint az artyk ellen. Arról nem is beszélve, hogy a TD-k jelenleg abszolút el vannak lehetetlenítve a pályadizájnoknak köszönhetően. Azt már meg sem említem, hogy egy-két kivétellel ha egy TD beléd vág egyet, akkor máris tudod, hol lehet (még ha nem is spottolódik fel), és már mehetsz is fedezékbe, miközben elkezdheted fejben összeállítani a taktikádat arra, hogy hogy fogod kicselezni. Ehhez képest ha egy high tier arty telibever, akkor semmivel sem vagy közelebb a visszavágáshoz, viszont általában el van cseszve a köröd, mivel felezi vagy nullázz a HP-dat, és visz egy rakás modult.

Semmi értelme egy közvetlenül tüzelő, jó álcázású járműosztályt hasonlítgatni egy olyanhoz, ami a térkép sarkából osztja a kétezres halálsugarakat a map bármely pontjára, bármilyen retorzió kockázata nélkül. Az arty alapjainál fogva egy broken szar játékelem, és ezt az artysták is pontosan tudják. Csak azért tesznek úgy, mintha nem tudnák, mi baj van az artyval, mert félnek, hogy elveszik az elcseszett, broken játékszerüket.
Sherman0070
Amúgy a 6-os kínai prémet: Type64-et megéri megvenni?

Sherman0070
TD-k is a camp ellen vannak de azok oko...<#idiota>

Ha meg van, akkor bemennek a jó játékosok is. Senki nem szereti, ha kapja a hidrogénbombát a pofájába, amint megpróbál kimozdulni a fedezékből. Az arty artysták által szajkózott anti-kemp szerepe a legnagyobb paradoxon a WoT-történelemben.
joe662
Bonuszkód: P0W3RH0UR, 1db személyes tartalék<#hawaii>

Sherman0070
Érdekes, amikor nincs arty, akkor is a sok barom bemegy heavy-vel az erdőbe campelni.

Francot,azért van kemp mert sok a hülye állat,amikor 1 tetves arty sincs a csatában akkor is a bázison rohadnak a medek td-k heavyk.

Elszabadulna a kemp? Lol. Pont az artyk miatt van kemp.
Ma valahogy nagyon adja az rng. Egymás után jönnek a Nagy Kaliber medálok. A Jumboval egy lövéssel vittem az Ikv 65 parancsnokát, vezetőjét, és töltőjét. A Turánnal lőszer rekeszt robbantottam egy A43-nál. Most kell abbahagyni! <#zavart1>
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2017.03.26. 13:55:51

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Sherman0070
Másképp ha nincs arty, akkor tényleg elszabadulna megint a camp. Jönne a TD buff emiatt ééés visszajutnánk 2013 körülre a balance-al.

Sherman0070
4:40-től Scheff szerintem az eddig legjobb ötletet hozta fel, hogy mit kéne csinálni az artykkal

Sherman0070
De az mm az jobb lesz 😛

Solten
Na ezek meg a matekhoz se ertenek: tobb jatekos = tobb idiota online... <#idiota>

Saor Alba

Sherman0070
Ha jó lesz az mm, rám számíthatnak. 😄

Vajon a legénységi xp-s személyes tartalék többszörözi a hétvégi küldetés 50000 xp-jét?
WGWG Q&A: " – The less people are online, the worse will be the quality of the battles. Thus we ask of the players to play more so there are more online" <#banplz>

Zegi Norbi HUN
Alacsony tierben is ugyanolyan rossz, vagy talán rosszabb. Egyszerűen az egész ott lett elcseszve, mikor egyáltalán a gondolat is megfogant valakinek a fejében. Engem személy szerint rohadtul nem érdekel, ha kiveszik őket és nem kapok semmi kompenzációt a kifejlesztésükért. Csak vegyék ki.
Ha emiatt esetleg a játékosbázis nagy része felháborodna, akkor vagy letojni a véleményüket vagy ha minden kötél szakad, akkor csak a minimap marad az artyknak, ahol szektorokba tudnának tüzelni.

Aztán majd meglátjuk, mire jutnak a WG-nél. A jelenlegi állapot szerintem elfogadhatatlan, nem véletlenül folyton visszatérő téma és jó lenne már pontot tenni a végére 😊
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.03.26. 09:48:32

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

voivod32
Gondolhatod, hogy Type -4 Heavyvel mennyi ilyen eset van. Ha meg véletlenülodaérek, ahol a csata folyik, gold fallal várnak. Ezért vannak a heavyk kihalófélben.

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Ezt az arty dolgot, azon kívül, hogy berakták a játékba, ott cseszték el, amikor muszáj volt berakni a kilences és tízes artykat. A többiek mm-jét megváltoztatták, a sebzésüket és az átütésüket viszont nem. Így ott tartunk, hogy a saját szinten lévő tankokba(kivétel a nehéz tankok) simán verik a fél, 2/3 hp-s sebzéseket. Na ezt kellene kezelni és minden jó lenne.

De továbbra is tartom, hogy anno a nagy arty nerf idején sokkal jobb, dinamikusabb volt a játék.
Sherman0070
Azt kéne. Nem lehet balance-olni azt az osztályt.

Bár úgy lenne, mert akkor következő lépésben kiszednék az összeset.

Sherman0070
Ez az arty "nerf" semmit sem fog érni. Ugyanaz lesz mint eddig, csak kisebb dózisokban fogja kapni mindenki.

HTS s3rg1nh00
én mondjuk mielőtt pár napja abbahagytam,full padlógázon kaptam 1hitet az artytól T34-el (mondjuk ez nem egy túl gyors tank),majd rákövetkező nap IS3-al (ami azért már inkább)
egyik esetben sem értem oda,ahol egyáltalán találkozhattam volna az ellenfél heavyjeivel,csak csatt és garázs.szép munka wg,qrva szép munka.

Nyilván nem a RHM-eddel volt elfoglalva, hanem az fronton birkózó, nagy, lassú heavykkel, akik totál védtelenek ellene, és egyébként is, rohadjanak meg, hogy a késharc közben nem az artyszéfséggel vannak elfoglalva. Könyörgöm, ez a "ne álldogálj egy helyben, és akkor nem lő meg az arty" az artysták legrégibb és legröhejesebb marhasága.