World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg sokkal jobban szeretem a foglalásos gyõzelmeket, mint a foglalásos vereséget. Meg azt különösképpen szeretem hogy három top td-vel és még két artyval nincs semmi védelme a csapatnak.<#falbav>

Egyébként szerintem a foglalása gyávák harca, és csak nagyon kevés esetben teszi indokolttá a játék, hogy ezzel éljek. Azonban bizonyos esetben a taktika megköveteli, például ha az utolsó ellenfelet ki akarjuk csalogatni, vagy ha meg kell osztani az ellenfél erõit, illetve ha nincs idõ keresgélni, de ez szerintem evidens. Egyébként semmi de semmi értelme a dolognak.

wot nick: PsychoTrooper

Üdv a klubban.
De azért gondolom azt belátod, ha az elsõ percekben berontanak 5-en foglalni és be is foglalnak a többi 10-nek az minden, csak nem élvezetes. Tök jó amikor valami nagy, lassú géppel vagy és úgy van vége a csatának ellent még csak nem is láttál, nem debár?. Fõleg ha sorozatban jönnek ilyen csaták.
Solten
Amugy is a foglalok- nem foglalok, nyirjuk ki az osszest kerdest az adott szituacio donti el. Melyikkel nagyobb az esely a gyozelemre.

Saor Alba

Koridor
Én T5-ig nem foglakoztam a statisztikával csak azzal hogy nyerjünk.

Egyszer próbáld ki.Kérdezd meg ki hány éves. Elég vicces lesz.
Solten
A fragvafaszok rinyalnak hogy no cap, na most a jatek jelenleg nem errol szol, nem deathmatch.
Ha egy ellen maradt nyilvan nem rohanok foglalni, megkeressuk 😊

Saor Alba

Ja és még valami, ezektõl a fasziktol semmiféle segítséget, vagy együttmûködést nem várhatsz, ha csak nem lát kilõhetõ hasznot belõle.
Koridor
Tegnap volt 78 és 81%-os win buktám, ráadásul csunyán 15:3 és 15:5-re.

Engem absolute hidegen hagy az effi érték, de sztem. könnyen meglehetne oldani az általad vázolt problémát. pl. osztani kéne a foglalásért járó effi-t. Ha még van 9 élõ csapat társa akkor pl. csak +10%- ot kapna.Valaki a nem csinálok semmit, rohanok foglalni taktikát csinálja hamar olyan 400 effi körül találná magát.De engem sokkal jobban zavar egy másik probléma, ami ahogy észrevettem sokkal gyakrabb is.Beülnek sokan nagy tankokba és a piciket vadásszák. Ha csak egy akkorát meglát mint saját maga, már kotor is el onnan. Nem véletlen megy a sírás hogy miért tesz nagyok közé "nem az aránytalan mm-re gondolok" (azért vazze hogy gyakorolj, kerülj az ellen mögé, vond el a figyelmét, keresd a gyenge pontokat a különbözõ típusokon stb.). Na meg az arty-k. Semmi baj ha nem talál, de mikor pl. az afk med-et lövi (one shoot-ra játszik) és nem az E-100-ast,vagy éppen a jt-ét akkor inkább menjen lufis játékot játszani.Ezeket a típusú faszikat általában a gyõzelem vagy vereség kurvára nem érdekli. Ezért nem mennek vissza heavy-vel,med-el védekezni, hacsak nem egy könnyen kilõhetõ valami foglal.És ezt a játékromboló jelenséget nem lehet sehogy megszüntetni.
Koridor
Én is Gottfried-dal vagyok, ha odaérek nekiállok foglalni és nem érdekel hogy ki akar még lövöldözni.

Sunsetjoy
Teljes mértékben egyetértek. Az, hogy maholnapra megváltozik az eff. számítás mondjuk arra, hogy (poén) ki a leggyorsabb az 5%-nál nagyobb emelkedõkön, nem fog mindenkit felzavarni "rallyzni".

Sokan vannak játékosok, akik talán még egy modot se raktak be, nem olvasnak még mást, csak mondjuk hivatalos launcher híreket (vagy csak azt), stb.
Azok csak lövöldöznek, foglalnak, killre mennek. Mert mondjuk nem tudják még az xp számításba mi ad legtöbbet (mert nem a kill). Abból a 3 millió regelt fazonból elõfordulnak ilyenek 😊

Nos az ilyenek miatt nem változna az ÖSSZKÉP, nem is említve azokat, akik magasról tesznek mondjuk az effre, illetve súlyosabb esetben akkora retardált bunkók, hogy csoportos tetrissel nem engedném játszani, nem ezzel...

badnewz: a szarkazmust még gyakorold 😊 így, hogy utólag említve lett, más szemmel átolvastam, akkor feltûnt. De egy ÍROTT "vita" hevében általában az agynak (a fáradtnál meg pláne) csak a felszínes mondanivaló jön le, fõleg ha tud gyorsan olvasni.

pett3rson: az új modokhoz meg lehet hogy az eff. számítást is átvariálják. Lehet hogy a játék is külön elemezhetõ adatokként fogja venni az ottani eredményeidet, de valószínû hogy nem.

Amúgy én olyan csatákba kerülök, hogy akkor is rimánkodni kell a foglalásért, amikor azon múlik már csak a meccs, még menthetõ is lehetne...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Egyébként ha a következõ patch-ben tényleg behozzák az új játékmódokat, akkor ezután már kicsit több ok lesz veszekedni a többivel. Azt nem tudom, hogy ugyanez marad-e a végcél - ölj vagy foglalj - vagy ez is megváltozik és lesz olyan, hogy csak az ölés fog számítani. Utolsó tankig megyünk! Akkor már más lesz a játékosok hozzáállása, persze kell ehhez fél év mire rájönnek 😊 de ehhez kellenek az új szabályok is.

The Matrix has you...

tényleg nehezen fedezhetõ fel benne, az a kicsi szmájli kevés oda 😊 inkább tedd fel a szarkazmus táblát legközelebb 😊

The Matrix has you...

Gottfried
Végig olvastam,bár még nem felejtettem el,ennek ellenére nem jöttem rá. Azért nem dõlök a kardomba. :-)
Lehet hogy már álmos vagyok egy kicsit,vagy egyszerûen csak hülye,hogy nem értelek.
Jó éjt!

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Olvasd végig amit írtál, ha abból nem jössz rá akkor kár fáradnom az indoklással.
Gottfried
Nem,nem érzem...

Nem érezted a szarkazmust^^
Gottfried
Ja,és miért is vagyok paraszt? Ezt kicsit részletesebben is kifejthetnéd mert nem igazán értem az indokaidat.Mert gyûlölöm az olyan embert aki miután együtt harcolt valakivel,hátbalövi ?? Ha ez parasztság akkor tényleg az vagyok!

Gottfried
Ebben biztos is lehetsz !

a 134344-ben tettem fel képeket,ott a karakternevem,megnézheted a statjaimat.(úgy 11K csatára majdnem 17K kill)
Ennek ellenére egy utolsó patkány aki azért belelõ a csapattársába hogy több killje legyen! Ha te is ilyen vagy,akkor kezeltesd magad mert egy beteg ember vagy! 😊Ha nem vagy ilyen,akkor sorry,bár én nem személyeskedtem,csupán általánosságban beszéltem a gerinctelen játékosokról.Ha magadra vetted.....hmm...

Ritka nagy tirpák paraszt vagy ha eddig nem világított volna rá senki akkor most megteszem😉 Biztos azok közé tartozol akik lehozzák a kört és nem abba a csoportba aki szalad bázist foglalni leszarva azt aki kiosztott mondjuk 5 kill-t 6k dmg-vel ellátva.
Gottfried
És még mielõtt potyafoglalónak hívnál,megnézheted a statjaimat,nem vagyok a foglalás híve én sem,nem attól van 1500 feletti effim.

Gottfried
Tudod a foglalás a játék része(egyik célja)Annál nagyobb parasztság nem sok van mint amikor a saját foglaló csapattársba belelõ valamelyik buzi fragvadász !!!
Had döntse el már valaki hogy foglalni akar vagy kergetni a maradékot.Az ilyen patkányokat örökre kitiltanám a francba aki hátbalövi a csapattársát!Undorító férgek !!

Kerestük 1.5 percig... 😄

artit szeretik mert kevés hp nincs páncél és random elmákolhatja õket foglalás közben valamint nem is szokott túl messze táborozni a bázistól.
Sztem nem volt kevesebb. CSak régen tudtad resetelni ha belelõttél 😊

Nekem most is olyan meccseim voltak, ahol vérszomjas piranhaként vadásztuk le az utcsó artit.

utolsó* bár biztos van benn más nyelvtani hiba is:-/
régen akkor is sokkalta kevesebb volt a bázisra beszabaduló foglalást abba nem hagyó játékos mint jelenleg(több volt az utólsó emberig tartó kergetõzés hatványozottan) és hiába vagy majdnem full hp-s top tank 5 killel s még kéred is õket nem másznak ki. ha nem az eff miatt miért?😄 3-an 4-en foglalnak azért nem kapnak annyi xp-t mintha még az egyik szerencsétlenbe akinek elhullott a csapata belevágnak 1 hitet és közel sem akkora élmény. akkor sem áll ki ha belelövök egyet... múltkor egy type tulajt mérgembe 100-ról lövöldöztem le és nem ment ki csak szidta a felmenõimet. elkapott ma a gépszíj elsõ battle este 4kill, következõ 3 5 killes és hiába kértem õket nem másztak ki pedig nevetve lealázhattuk volna a maradékot akár egyedül is mert alig vesztettem hp-t az artikat kinyírtam. mikor az arty az egyik ütközetben odaszólt kilövi ha nem hagyja abba akkor is csak esdekelt nooo pls noo de ki nem gurult volna a körbõl. 150 csata után is7-el egy teljes foglalással felment 2400-ról 2440-70-re az effem vele. az új is4-el 9 battle 14 frag 2400 avg dmg 1244 eff mert nincs se foglalás se védés és keveset spotoltam vele.pz38na 20 battle 15 frag 138 avg dmg kis spotolás 40 foglalási érték és 1280.
Ma jól el lett rontva a meccsem :S , direkt elõreszaladtam az én kis pz38na mal hogy mondom felderítek jön is utánam egy IS-3 meg valami medium tank, jaj , de jó mondom én, lesz támogatás. Elérek egy kanyarig, ahol villámgyorsan kezdek megfordulni meg nyomkodom az F7 et merthogy 2 IS meg még valami jön mögöttük. Erre 2 másodperccel késõbb hulla vagyok, nem akartam hinni a szememnek, a két "társam megállt a kanyar mögött, tojtak a fejemre és nekiálltak cempelni... Értem én , hogy nem akarnak ész nélkül jönni, de ha már ronygyolok elõre, hogy körbenézzek nekik illene legalább addig fedezni amíg visszahúzódom biztonságba. Pares hozászólására reagálnék még annyit, hogy igazad van abban, hogy nem sok köze van a valósághoz a játéknak, de azért a német tankok annyival nem voltak jobbak a szövetségesekénél csak inkább az 1943 utániak azok is a Panther kivételével (amihez a T-34 esbõl sok elemet vettek át), csak azért mert belepakoltak egy rohadt nagy ágyút meg egy valag páncéllemezt. A Tigrisek elõtt a T-34 -et egyetlen német harckocsi se tudta volna szemtõl szembe kilõni, talán csak a Pz4 késõi változatai. Franciáknak is voltak nagyon jó harkocsijaik csak ugye nem megfelelõen használták õket és nem volt utánpótlásuk se.
nekem háló/távcsõ van rajta. Mint mondtad, scout 😊

Gottfried
AMX13/90-re a venti mellé mit érdemes feltenni?
(még nem nagyon játszottam scouttal,ezért érdekelne)

Kizártnak tartom hogy az emberek az efficiency miatt csinálnának bármit is... legyen az cappelés, kill, defense vagy bármi.
Fõleg azért mert még mindíg drámaian soka piros, szóval ha elméletetek szerint mindenki statbuzulás miatt cappelne, tömérdek zöldnek kéne lenni. Fõleg ha - ahogy azt itt sokan állítják - olyan könnyû feltornászni a számot.

A játékosok többségének fogalma sincs róla mi az (hiába van ott a hivatalos fórumon, a többség nem olvassa), mindenki a gyõzelemre meg a killekre hajt. Minden egyéb lényegtelen.

az 500 effes kicsik vagy nagyok akik szaladnak ahol áttörünk/ök csak azért, hogy utána rárajzanak a bázisukra foglalni nem érdekelve õket mit vitt véghez vagy mennyi sebzést okozott, ölt az a játékos aki kéri õket, hogy ugyan az utolsó párat is öljék le meg is érdemelnék😊 bár negatívumként megemlítem biztos elég sok játékos döntene úgy nem éri meg támadni inkább marad a bázist védeni ha már sebezni nem biztos, hogy tud és a foglalásért sem kap semmit, csak a nyerésért meg nem kockáztat. inkább egy opció akkor ha a legtöbbet ölõ játékos letilthatja, szüneteltetheti a foglalást amíg meg nem hal ha úgy akarja😊 de a wargaming tudván az mm-et is mennyire szeretnék javítani "biztos!!" az ötlet felvetésére ráugranak és holnapra finomítva beépítik 😄😄😄
Gottfried
Egy kis adalék az eff.-el kapcsolatos vitához:
(direkt mentettem a kápet az elején mert 100%-ig biztos voltam az eredményben és pont az lett a vége amit itt tegnap este írtam az eff.-rõl.)
Aztán lehet írni hogy más valakinek a véleménye,attól még nincs igaza.😊

És ezen meg kéne lepõdni? Sajnos ez a játék olyan távol van a valóságtól, amilyen távol csak lehet... Ha realisztikusak lennének a vasak, akkor a tankok csak németeknél lennének, az összes többit maximum a "kilõtt célpont" névvel lehetne illetni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

WÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Hülyék áradata. Ezt nem hiszem el! <#falbav>
Zsinórban a 12. meccset veszítjük el, mert a top tankok nem tudják mit csináljanak, vagy mert tele vagyunk okos mastercard játékosokkal (T-59 platoon).
Gondolhatjátok meddig kellett fajulni ahhoz, hogy 1 T40-el tartottam fel és öltem meg 1 IS-t (mondjuk neki sem volt sok sütnivalója, ha ki tudtam nyírni), mert a top heavyk 3an 1más seggében ültek a pálya másik oldalán.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Simán. Utálom a foglalást a már eldöntött csatában. Ha bukó van, de az összes heavyjük a mi oldalunkon van már, akkor igen, cap. De addig is öljünk meg minden rohadékot. 😊

Induljunk ki abból, hogy megvalósítják; - mert különben nem lenne értelme spekulálgatni - megérné-e hosszútávon? Az érdekelne, hogy ebbe belegondoltál-e, vagy csak szeretnél megoldást találni a jelenleg a játékosok egy részét irritáló problémára attól függetlenül, hogy mit eredményezhet? Az is kérdéses, hogy mennyi lenne ennek a lecsengési ideje, és az, hogy mennyi idõ alatt eszmélnének rá erre a játékosok, valamint mennyire változna meg ettõl a játékstílusuk?

Illetve még az érdekelne, hogy van-e információ arról, hogy a jelenleg használt effi mérõnél miért fektettek nagy hangsúlyt a foglalásra, valamint mennyivel összetettebb és átgondoltabb olyan szempontból az alternatívája(amit a napokban linkeltek ide), hogy megérje áttérni rá?

nincs mit húzom a legénységem hétfõig dupla xp-t kapnak.
thx a gyors választ. <#wave>
ez az új francia prémium arty, a többi csak késõbb jön de ha nagyon tetszik gold-ért megveheted ezt addig😊
amíg nem veszik ki az eff mérõbõl a capture számlálót a top gun-ok és last roncsig menõ mészárlások csak sztállingózni fognak. vagy beállsz közéjük vagy cumi van. van 2,3-as avg capom de nem is tudom mikor volt utoljára egy élvezetes utolsó roncsig menõ kergetõzésem 8 kill-el megáldva. csak nekem alap ha valakinek 4-5 kill-e van és megkér kiállok a körbõl? most ott gubbaszthatok közöttük 2k hp-s top tankkal ha jól jön ki a lépés. írni kellene wotnews és xvm fórumra egy petíciót vagy szavazást ha megteszem a közeli napokban fogtok szavazni?
Sziasztok,ma már másodszor találkoztam egy lf+ valami kis arty-val mint egy kis doboz ugy nézet ki de nem látom egyik nemzetnél sem rémlik mintha láttam volna itt a fórumon hogy ez lesz a francia arty .De még nincsenek artyk a franciáknál.Akkor ezzel egy tesztelõ játszot vele?
Eltaláltad a lõszerkészletét, és az berobbant, bármelyik tankal meg lehet csinálni. Mellesleg a T-34/85-öst a 85mm-es BM löveggel érdemes használni.

Alien69
Kill the Courier van ma, és holnap! Pont bele futottam egybe, Pz4-l volt az illetõ, meg sajna én is, egy oldalon.<#idiota>

Ja még elõfordulhat ilyen "press acount"-on is(vagy bármi hasonló WG-s accon),azokat meg a WG adja ki,minden tank elérhetõ rajta(volt már így Type 62 is Eu szerveren,ezért a Kv-220 sem elképzelhetetlen ilyen accal)

Semmi extra.
Van belõle talán 4 db az egész Eu-szerveren állítólag.
Nem lehet venni,ez olyan béta ajándék volt az oroszoknak,mint az Eu-nak az E4 sörmen,csak ezek átkérték az accot az Eu-ra...

Solten
Igy van, es latod hogy folyamatosan novelik-csokkentik a tankok meretet (vagyis igazitjak a "valos" meretaranyhoz).

Torteneszeik biztos folyamatosan uj dolgokra bukkannak a ruszki torikonyvekben... 😊

Saor Alba

TVelvet
Történt valami 880 üzenet óta? 😊