World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy: Prémium fiókkal.
Kettõ: Valamit ezek szerint nagyon furán csinálok, mert az utolsó vásárolt gold-omat és ezzel többé prém fiókom se volt, még a télen elköltöttem.
Mégis szarásig van credit, és nem kell órákat se napokat farmolgatnom.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Elég baj hogy nem érted. Prém tank: Hosszú távú befektetés. Megvettem amikor megjelent a Löwe, és azóta mindig jóval több creditem van mint amennyit elakarok költeni. És nem kellet ám vele soha napokon keresztül kreditet farmolnom.

Csak tudnám mit gyõzködsz, mikor a tier X-es tankjaimat úgy vettem meg, hogy eleve volt 10 millió creditem amikor megvettem.

Na ezért jó befektetés.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

De egy Ferdivel nem tudod megcsinálni azt, amit egy ISU-152-vel, fõleg a rejtõzés miatt, úgyhogy a helyezkedés nemzetspecifikus is.

Ez a jelenlegi statom. Nem tudom hogy ez jó-e vagy nem.

http://kepkezelo.com/images/muhqf8f6sxnwgcvyre.jpg

Én imádom a TDket. Személyes kedvenceim. Jelenleg a legnagyobb tankom a SU-152 azzal ment. Koordinátát most nem tudok fejbõl mondani de a lényeg az hogy a falu szélénél van lejtõ szinte végig. Na azon a lejtõn mozgok általában. A lényeg hogy nem megyek be a faluba mert ott könnyen az oldalamba vagy a hátamba kerülhetnek. Azért jó a lejtõn lenni mert át lehet látni hogy merrõl jönnek és idõben oda tudsz fordulni.

koordinátákkal ezt megtudnád mutatni?😊 v legalább leírni kb?😊
másik h ez a "szaladgálok a domboldalon" ferdivel és isu-val vhogy kicsit nehezen menne nekem, (nemsokára t28-al is), de azért 1 próbát megér, tényleg amiben látok rációt, azt kipróbálom, mert egyszerûen ezt a mapot minden tankkal utálom, de mégis tudok kezdeni vmit, viszont td-vel egyszerûen katasztrófa vagyok.
Alien69
? Nem, nem egyformán használom mindre ugyan azt a kombót. Csak nagyjából, mert van kb 4-5-6, aminek lehet értelme. Attól függ, hogy felderítõ, TD, arty, vagy mindegy mi. Venti pl nem sûrûn van artyhoz pl, artyra nem is szoktam csak töltés gyorsítót nyomni (álcahálót is, de az itt nem téma, mert ingyen szedhetõ le). De általánosságban a töltésgyorsítót favorizálom, meg a ventit, a 3. az változó. Mivel nem nagyon van kifejezetten scout tankom (eladtam õket, nem az én stílusom pl PzKpfw 38 nA folyamatosan szívni), ezért egy változattal kevesebb, számomra. <#idiota>

Random work
Ha van két prém tankod 1,5-2 óra alatt keresel 1,5 millát. Én már ezt se hiszem el. 😞

Nekem se lenne lelki erõm modulért farmolni, azt az idõt a következõ tank árának kifarmolására is költhetem és még az XP is jön.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Koridor
Csak a TD-vel?
De ruhhhhhhhhhhelem azt a mapot.

Én azon a pályán imádok menni. Szinte csak TD-vel játszom. Azt szoktam csinálni hogy a középsõ falu közelébe megyek ott várok kb 40 másodpercet addigra kialakul hogy ki merre van majd folyamatosan pozíciót váltva szaladgálok a domboldalon. Néha kidugum a fejem ha tiszta célpont akad aztán go tovább. Meglepõen hatékony taktika tud lenni ha ráérzel. Persze elõfordul hogy kilõ az arty, vagy valami schumacher komplexusos a seggembe jön de nem drasztikus.

Random work
Azt nem értem, hogy miért tuti kiadni 10-15ezer forintot prém tankra és néhány ezer forintot free xp-re vagy prém accra. Ugyanakkor már hülye aki 10 forintokért leszerel modult.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Trucker39
Kis kergetõzés a ház körül egy Tiger II-vel:

Gyõzelem!
CsataSiegfried Line 2012. május 28. 18:13:54
JármûType 59
Szerzett tapasztalat: 1 158
Szerzett kredit: 52 639
Csatában elért Achievement: Acélfal

Replay

Szerintem a modulleszerelés az egyetlen értelmes dolog, amire aranyat érdemes költeni. Jobban megéri mint egy nehéztankra elkölteni 1,7 millió kreditet exrában a stabilizátorra/célzásgyorsítóra, töltésgyorsítóra és ventire.

Én sem vagyok gyakori aranyvásárló(eddig kétszer vettem mióta játszom, több mint egy éve), de a hátralévõ aranyamat nagyon beosztom, hogy minél több ideig legyen modul-leszerelésre.

Egyszerûen nincs lelkierõm a T34essel nekiállni napokon keresztül pénzt grindelni, prém számla nélkül.

TDantes; elolvasod amit írok? Értelmezed? Felfogod? Mert egyelõre úgy tûnik, hogy nem. Amíg nem sikerül megértened irományom lényegét, addig kár bármi egyebet hozzáfûznöm.

Arra kérlek, hogy ne képzelj bele semmit a #134752-es hozzászólásomba, ne sértegess, ne forgasd ki a szavaimat, mert kezd szánalmassá válni ez az egész - már persze csak akkor, ha nem volt az az elejétõl fogva.

amúgy kár ezen vitázni akinek van pénze goldra úgyis leveszi akinek nincs az meg ki farmólja én nekem van én leveszem mert az idõ alatt míg össze szedek 2 millát modulra addig össze szedek 2 millát a kövi tank megvételére
Valaki aki TD mester (vagy akárki más is), használható ötleteket, segítséget szeretnék kérni Dragon Ridge nevezetû förmedvényre...egyszerûen annyira nem tudok azon a mapon td-vel játszani h hihetetlen, eddig minden mapon elvoltam valahogy, de ha ez a förmedvény jön, egyszerûen elkönyvelhetem h semmit nem teszek a csatához hozzá....vagyis eddig csak annyit tudtam tenni h állok kezdõ körbe és várok, várok várok majd belövök 4-5 tankot és utána szétlõ a túlerõ.
Próbáltam kicsit assault feelingbe nyomni, és menni a központi faluhoz, de ott meg v arty kapott szét, vagy hirtelen körbe vett minden tank és szétlõttek, ekkor vissza vettem a tempón, és köv. körökbe azt próbáltam h falu közelébe vagyok, viszont jó pár társ mögé elbújtam, és tényleg csak csipegettem, de akkor is arty kapott el, v francia csodabogarak termettek 2 pillanat alatt a seggembe😊 a kevés kiosztott damage-rõl nem is beszélve....szóval nem tudom megtalálni azt a kis egyensúlyt, hogy legyen is meg a minimum 2k damage (3-4 lövés függõen h ferdivel v isu-val megyek), de azért a csapat hasznára is válljak, és ne halálozzak el 2 perc után.

Egyszerûen nem tudok mit kezdeni magammal azon a pályán TD-vel, szóval bármilyen ötletet szívesen fogadok 😊 Elõre is köszönöm😊
És arról is, de ezt is mondtam, hogy nem minden tankra ugyanaz a modul kombináció jó. Bár ha te mindenre ugyanazt használod...nekem mindegy.

Koridor
El vagyok átkozva a SU85-el. Mindig belefutok a churchillekbe vele és kilönek.

MightyDuck0
Látom szépen eltelt egy óra vagy több is de a téma még midig maradt sok az a 10gold na kár vitázni érte.

"Sok értelme úgysincs ezen vitázni úgyis mindenki a saját ideológiája szerint dönt majd."

Sokadjára is megfeledkezel az XP gyûjtésrõl is. Persze ha neked mindegy, hogy stock tankkal 100 vagy 150 csatát kell menni...akkor jó.

A másik, de ezt se érted meg.

Van goldom. Három dologra költhetem. Az elsõ kettõ olyan, amit csak gold-ból tudom megoldani. A harmadikat creditbõl is, csak idõbe kerül.

Ha a neked a harmadik az jobban megéri...gratulálok hozzá.

Szerintem közgazdásznak akkor már ne menj.

És még megfordult a fejükben, hogy 5 fõs szuperplatoon !

A 3 is épp elég ilyenekbõl, még sok is egy csapatba! Az a baj, hogy mellette még kreatívok is... 2 platoon klánon belül, és egyszerre nyomnak a csata gombra, hátha egy csapatba kerülnek! Hát sajna sikerült nekik <#falbav>

A 4 top tankunk t8 csatában:
És még chaten örömködtek és dícsérték egymást, mert 4-üknek együttesen sikerült kiszedni 1 ellent! Aztán én meg csodálkozok, hogy miért bukom a 7. kört KT-val zsinórban, összesen meg a 12-et...

csaba90
+ javítás meg egyéb?

Csaby

Alien69
Na látod. NINCS mirõl beszélni! Én minden tankomra próbálok venni pár cuccot, és van alapból pár köntösöm, ami ugye pakolgatható minden nélkül, meg van 2 periszkópom, ami szintén. De, hogy "mi a fenének"??? Wazze. Mi a fenének??? LOL. Csak azé, mert hogy az amúgy is gyorsan töltõ ágyú MÉG gyorsabban töltsön be, mert qrvára nem érzem magamat kellemesen, amikor rám jön egy sorozat lövõ francia sáska. Ellene NEM ér semmit se, max az atomvillanás. Kitapasztaltam tier 2-ben is, mert ott is vannak pl német/orosz sorozat lövõk. Közelharcban bedarálnak. Esélytelen ellenük a küzdelem. De, pl a 76 mm Gun M1A2 ami mondjuk jópár amcsi tankra jó, azzal van esély olyan gyorsan vissza köpülni rá a vajat, mint ahogyan az szórja rám, csak nem kell tárazzak. Ergo, igenis, megéri rá költeni. Sõt, én még vagyok olyan looser, aki a legénységet is 100%-osan rakja át. Akkor is, ha mondjuk 90%-osan meg tudnám úszni, igaz, néha-néha azért rá kényszerülök én is ilyenre (pl a rádiósnak nem égetõen szükséges kimaxolva lennie egy ideig esetleg), mert én se Rochild vagyok. De inkább várok a köv fizetésig. Van elég tankom, üresen is áll jópár, mert nincsen belevaló legénység.
Persze, ha mondjuk "racionilálnék", és max 10 tankot hagynék, akkor lenne bõven lém (csak dögunalom lenne számomra).
Aki pengeerõs a játékban, win ratiója az egekben, stb, szerintem annak is megéri rá rakni cuccost. De valljuk be, szerintem itt a fórumozók többsége nem egy ûberkirály (mint pl én se) ebben a játékban, max átlagos. Aki meg családos, az meg eszébe se jut ezzel a szarral egy nap 10 órát játszani.
Kinek mi, de szerintem minek akkor farmolni, ha nem költi el az ember. <#idiota>

na 60 perc alatt max 6 meccset lehet lejátszani 10 óra alatt az 60 meccs
vegyünk egy átlagos játékost 55% gyõzelmi aránnyal az 33 gyõzelem na egy átlagos tank ( nem prem) 30-40k nál többet nem hoz pluszba de vannak kiugró esetek de az 60 meccs alatt max 3-4 a vereség meg jól tudjuk T 8 felett már mínuszos tehát
33 gyõzelem szer 40 k kredit 1320000.-
27 vereség szer 10-15 k de ez szerintem sok kb 400000.-
az összesen 1720000.- 10 óra játéknál
és ezt nem most számoltam ez tapasztalat.
prémiummal Lõwévvel csináltam majd 18 óra játékkal 3.5 millát ennél több nem jött pedig nem 1-2 100k feletti kõr volt
szabii98
10 óra egyfolytában, átlag 50k-t keresve, kb 6-7 percel meccsekkel...

I met God. She's black

Ezt igennek veszem. Szóval, tisztáznék pár dolgot. Nem vitatom, hogy a prémium account igen releváns a fejlõdés szempontjából, ahogy az exp konvertálás sem elhanyagolható tényezõ, viszont nem árt tisztában lenni azzal, hogy a 10 goldos modulcsere milyen lehetõségeket kínál a játékos számára.

Vissza a kiindulóponthoz.

"Semmi értelme, arra goldot költeni ,hogy a felszerelést át tudjam rakni."

Gondolom te sem vitatod, hogy a 10 goldos modulcsere kedvezõbb azok számára, akik pl.:

- Meg akarják kímélni magukat több óra kreditfarmolástól.
- Kevés szabadidõvel rendelkeznek.
- Top tier tank közelében járnak.
- Sok tankkal rendelkeznek.

Igazából már ez a 4 ok elég ahhoz, hogy megcáfolja ezt a kijelentésedet, de én remélem, hogy te is elismered, hogy tévedtél.

2 prém tankom van. Amíg az egyik csatában van, lehet menni a másikkal, így igen.

Random work
Jó, nekem ha azt mondanák, hogy játszani kell 2 órát vagy adok 30 forintot és megvan a cucc, akkor én a 30 forintot választom.
A 2 órában meg játszom azzal a tankkal amivel akarok.

2 óra alatt 1,5 milla? Ha mondjuk egy kör 10 perc, akkor az körönként 125ezer nettó bevétel? Komolyan ennyit hoz egy nem Löwe?

Az egy napos ajándék prémium farmolásnál meg egyszerûen nem tudok robot üzemmódba kapcsolni, lehetetlen számomra a folyamat battle mikor idõnként elszáll az agyam a játékosok miatt. Az a 3milla is úgy jött össze, hogy az elsõ 1kk után már a tököm tele volt, ment az fb, fórum, stb.. a végén arra jutottam hülye vagyok 250 forintért itt pedálozok mikor kedvem sincs már hozzá csak azért mert nem akarok költeni erre a játékra 😄
Na én megnézem azt aki 6 millát csinál egy nap alatt prém nélkül az elvileg lehetetlen akárhogy is számolok még prémiummal is
szabii98
a T34 amúgy ritka mocsok tank, szerintem nagyon jó ágyúja van, és kb 1 mérfölddel jobb a KT-nál :/
mondjuk frontálisan ha beáll, lövöm a hasát, azzal nincs gond, de még néha forgatva is átlõ..

I met God. She's black

Gyõzelem!
Csata: Lakeville 2012. május 28. 16:29:18
Jármû: T34
Szerzett tapasztalat: 804
Szerzett kredit: 50 014
Megvásárolva:
A lõszerek T34 jármûvön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 16 960

yõzelem!
Csata: Ensk 2012. május 28. 15:12:16
Szerzett tapasztalat: 1 355
Szerzett kredit: 83 617
egvásárolva:
A lõszerek T34 jármûvön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 16 960

Gyõzelem!
Csata: Fisherman's Bay 2012. május 28. 14:52:48
Szerzett tapasztalat: 1 162
Szerzett kredit: 70 342
Csatában elért Achievement: Acélfal, Mesterlövész
  Megvásárolva:
A lõszerek T34 jármûvön sikeresen pótolva. Elköltöttél kredit: 12 720
Eléggé változó és nem a legpontosabb a tank, van amikor 300 körülieket puffogtat van amikor nem akarja a gyenge pontot eltalálni stb. (mindig oda megyek ahol a top nehéz tankok helye van.
Az meg hogy elvertem...ha neked elverés, hogy soha nincs credit gondom? Jó.

Az biztos. AZ idõ pénz, és nekem inkább idõm van több mint pénzem.

Azt meg már írtam , nem kell fél napot farmolgatni.

De azt is írtam nem csak a credit a lényeg hanem az XP is. Nem mindegy, hogy megvettem X új tankot, és prém fiókkal , vagy annélkül állok neki kifejleszteni rá teszem azt az eggyel jobb ágyút.

Random work
Te meg elverted többszörösét prém tankra és még farmolsz is vele fél napokat a modulokét...

Pont ez a lényege, hogy nem cserélek 100 modult! Csak azért veszek annyi aranyat mert megéri. Cserélek mondjuk 30 modult az 300 forint! Annyiért még egy korsó sört se kapsz már nagyon. Hát inkább költök 300 forintot, mint farmolok órákat!

Látom nem akarod megérten, ráhagyom... Azt próbálom megvilágítani, hogy az idõ pénz. Ha neked a farmolásra elvert idõ nem kár, akkor ok. Én azt el tudnám tölteni pénzkeresésre is. 😊

Szerintem nem jól számolsz. Ha prém fókod van , és 28 ezer a költség. Kpasz a csatában mondjuk 80 ezret, akkor lazán 50 ezer egy csatával. Két csatával 100 ezer. 5 csatával már 250 ezer.

Eleve, t5-6-ra nem veszek modult, mert mi a fenének.
Kivéve a KV2-re hogy gyorsabban töltsön meg célozzon. A többire nem költöttem.
A cserélgetés meg eleve nem úgy van ám. Van olyan tank amire inkább ventit tettem, van amire inkább mást. Hogy lehetne cserélgetni? Tanktól függ, hogy miket teszek rá.

prém nélkül szar körben 45-50 normálisnak mondhatóban 70-80 demómutogatósban 100 de az már eléggé ott van és nem túl gyakori. elmegy lõszerre 20k egy jobb körben, ha kilõnek 28k javítással így az egész jól sikerült körökben prémmel is épp szakítaná a 100k profitot.(nem szoktam olyan dolgokon spórolni, hogy messze van nem biztos a találat vagy vajon eltalálom-e a gyenge pontját ebbõl a távolságból)
Koridor
Most hogy vannak T6-7 tankjaim már érzem hogy kellene prém fiok vagy tank ami hozza a creditet. El lehet játszani nélküle de prémmel lényegesen könnyebb lenne. Prém fiokra nem igazán költenék mert csak 1-2 órát tolom és azt se minden nap, ugyhogy marad a prémtank.

Olvasd el még egyszer, majd értelmezd, amit írtam. Nem(!) azt írtam, hogy te nem fogsz összeszedni 6 milliót egy nap, hanem azt, hogy nem fogsz tudni anélkül(!), hogy lemaradj tõlem a fejlõdésben.

Nem mindegy. 😊

szabii98
akinek nem lenne tiszta, arra akartam kijukadni, hogy az olyan játékosok akik nem dúskálnak a kreditben, nem vesznek felesleges dolgokat

I met God. She's black

Szerintem te kötöttél bele elõször Alie69 hozzászólásába, szóval ilyen alapon miért is várod el, hogy más ne kötözködjön veled? Viszont szerintem ilyenrõl szó sincs, csupán különbözik a véleményünk, és igazán szomorú, hogy te ezt kötözködésnek érzed.

Tudod, ez az egész egy folyamat. Én általában tier 5-6 környékén kezdtem el a modulcserélgetést, amivel milliókat spórolhattam meg, mire elértem az adott ág top tankjáig. Az a gond, hogy elõbb-utóbb a villanyszámlán többet fogsz bukni, mint amennyit azon a 10 goldon megspóroltál.
Õszintén, még mindig ezen a 10 goldon akarsz vitázni? 😊

De mikor fogsz 100 tankon modult cserélni? 10 év alatt? Jó nekem mindegy, de ez pénz kidobás, de a te 3000 forintod, mit bánom én.

szabii98
Szakesz!
Remélem tudod, hogy a statotban az is bent van, hogy milyen kiegeket, cuccokat használsz tankjaidon. Képzeld el, van egy olyan érzésem; hogy a WOT játékosok 90%-a nem használ semmi + cuccot (cucc alatt értem: célzásgyorsító, töltésgyorsító).
Nem azért mert drága, hanem azért, mert így is lehet szórakozni.
Nekem nyolc, ha te minden tankodról leszedsz mindent lesz kredited. Legyen. De szerintem, az átlag játékosok azokra a tankjukra tesznek kiegeket amiket:
-megtartanak fun, farm tanknak
-top tank

I met God. She's black

Random work
Nos neked könnyen megvan egy 1-2 milla, nekem az egy heti játék! Mivel naponta keveset tolom.
Inkább beölök 3000 pénzt aranyba amivel beláthatatlan ideig szerelhetek le modult. 3000 forintot 2 órai munkámmal megkeresek, ez összehasonlíthatatlanul jobban megéri, mint farmolgatni modulra is 4-8 órákat alkalmanként! És akkor még nem azzal a tankkal játszom amivel szeretnék, hanem azzal ami a pénzt hozza!

Kérdés kinek van ideje/affinitása 10 órát játszani egy nap.
Nem értem. Hát hány kreditet kapsz te csatánként?

Koridor
Nekem 11 járgányom van, ha csak a felére veszek cuccot az is olyan 5-6 milla.

7300 a javítás talán a lõszer az 1060, ahhoz, hogy 100k profit legyen azért elég tûrhetõ kört kell menni prémmel és akkor is 5 csata. Hozzáteszem ha aberáltakkal tesz össze folyamat és te véded egyedül a halálutat a t10 meg a hegyen kolbászol himmelsen elég nehéz ezt összehozni.
,,de 250 aranyért 6.250.000 kredit spórolnék a modulcserékkel. Ezt a mennyiséget te 1 nap alatt nem fogod visszahozni farmkörökkel anélkül, hogy ne maradj le tõlem a fejlõdésben."

Egy nap farmolással simán meg van. Számolj már egy kicsit. Akkor nem beszélnél hülyeséget.
Ha csak 10 órát megyek, akkor is és nem 24-et, akkor is. Lazán.