World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

artysoknak és TDseknek kedvez nagyon akik amúgy is hatalmas sebzéseket osztanak ki hátulról, medeseknek és lightosoknak ez hatalmas érvágás. Bár lehet Szakesz jön és megcáfol az értékeivel. 😄😄😄
Azzal hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a bázisfoglalásból származó pontokat? A bázisfoglalás fontos része a játéknak! Hogy lehetne egy ilyen szisztéma jó? Szerintem ez az alternatív számítási mód egy vicc.

pointer4
Egyszerûbbnek ?
Egyszerûbb beírni valamit megfogalmazva a fórumra, 2-3 mondatban, és várni rá a választ akár 10-20 percig, mint 10 sec alatt beírni 3 számot a számológépbe???
Amit ráadásul a garázsban is megtalálható, ha lusta vagy alt+tab-ot nyomni, vagy elõkotorni a fiókból egyet.
Ez nem egyszerûség, ez tehetetlenség/számológéphasználatönbizalomhiány/fórumfecsegéskényszer 😄
Pedig én soha nem szoktam úgy menni, hogy most fúú akkor cappelek, vagy spotolok és akkor nõ az eff ratingem, hanem egyszerûen csak játszok simán és ez jön ki, azért meglepõ😄
Szerinted annak hogy melyik típust hány %-ban használod, van hatással az értékre?
Brace yourselves. Alternative efficiency ratings are coming.
1378 (régi eff kalkulátor)
1218 (alternatív eff. kalkulátor)

160 a különbség, azért nem semmi😄 Az alternatív szerint éppen hogy csak zöld vagyok😄😄😄
VK3001(H)

Német Tier 6 besorolási közepes hk. Ez az a hk, ami semmire sem jó, még teljesen kifejlesztve sem. A három Tier 6 VK közül messze a leggyengébb. Páncélzata szinte nincs, minden átüti, a saját osztályában is elégtelen a védelme. A top löveg az egyébként szerintem jó 8,8 Kwk 36/l56, de az MM különösen szereti feldobni a Tier 6-osokat 9-es csatákba, oda viszont ez a löveg már kevés. Mozgékonysága átlagos. Szerencsére kihagyható, a Párduc vonalhoz nem kötelezõ kifejleszteni.

Amivel én használom: szerszámosláda, a többi helyre fogalmam sincs mit lehetne pakolni

Elõnyok: nincs
Hátrányok: minden

Értékelés:
Védettség: gyenge
Tûzerõ: közepes
Mozgékonyság: közepes
Rejtõzködés: gyenge

Rájöttem a "titokra", szóval itt az angol verziója az alternatív effi kalkulátornak. LINK (EN)

Trabant93
Eddigi legjobb köröm vele:

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

Hivatalos fórum topikja. LINK

Effi kalkulátor. LINK (RU)

Axon
Köszi!

Online Tech Tree
jobb klikk bármelyik tankra,és ha látsz ott olyan opciót hogy "More info"
ha a credit factor értéke közelít az 1 hez,akkor az lesz a te tankod
pl:KV-1 0,99
Tiger II 0,72

Online Tech-Tree! Jobb klikk tank - további adatok - hitel tényezõ (minél nagyobb a szám annál jobb)
Gottfried
Nem harapom le de jobban örültem volna egy egyszerû "igen" vagy "nem" válasznak. Tudok számolni és elég sokat olvastam a FAQ-t is de szeretem az egyszerûbb megoldásokat és mivel éppen itt voltam a fórumon,sokkal egyszerûbbnek tûnt egy kérdést feltenni,mint nekiállni számolgatni.
Szomorú vagyok hogy válasz helyett kioktatást kaptam. 😞

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Axon
Hol lehet megnézni, hogy egy tank mennyire jó kredit gyûjtõ?

Csak 2-3 hónappal a bemutatásuk után lesznek középszerûek... de elõször feltûnõen OP-k lesznek 😊
És pontosan azért, amit te is mondtál: mert különben a kutya sem játszana velük...

de van még hely a barakkban, most néztem meg + kibõvítettem.
Hát, ha nem lesz loader tagadhatatlan hogy felesleges a második heavy ág a franciáknál.

Bár egy brutálisan páncélozott. tûrhetõ ágyúval felszerelt heavy vonzó tud lenni (lásd TigerP).
De biztos hogy nem fognak nagyon ráharapni az emberek, hiszen olyan könyveket ugye nem nagyon írtak hogy "A legyõzthetetlen Char Seam" 😊

És még mielõtt leharapod a fejem a trollkodásért....
Még a faqba is betettük hogy kell csinálni 😊

Szeretem inkább megtanítani az embereket halászni mintsem a szájukba tenni a sült halat. Hosszú távon kifizetõdõbb 😄

Felmerült korábban a második francia hevy ág. Szerintem pár fanatikuson kívül a kutya sem fog vele játszani. A francia tankok vonzereje a gyorsaság és mellé persze az autoloader volt. Ezek nélkül jobb esetben kapunk egy teljesen szokványos hevy ágat, ami beleolvad a többi közé (Akkor miért is kezdeném el húzni?), vagy kapunk olyan minõségû tankokat, amiket már megcsodálhattunk low tierben. Lassú, tûrhetõ védelem, szar löveg.
Akár ki is számolhatnám neked, de inkább megkérdezem: tényleg olyan nehéz egy kivonást meg egy összeadást elvégezni?

Gottfried
Is8-al kapcsolatban lenne egy kérdésem.Felmegy a top ágyú az alap felfüggesztésre,vagy mindenképp a felfüggesztést kell elõször kifejlesztenem?

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Mi ez a kétféle számítási mód amit emlitesz? Én csak ezt ismerem.

Amúgy érdekes ez a dolog, mert ahhoz hogy cappelhess ott kell lenni és le kell gyõzni a kempelõket. Bár ugye szokták mondani hogy ezt meg lehet úgyis csinálni hogy kivárod amíg a csapatod nyer és gyorsan átrohansz cappelni, gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.

Mind1, sztem ne rugózzunk sokkal többet a témán, elvégre az egész efficiency számítás egyetlen játékos agyszüleménye (aki ugye ezt a siteot csinálta) 😊

1. Mert már eladtál a mai napon 5 tankot
2. Be van jelölve, hogy a legénység kerüljön a barakkba de nincs ott elég üres hely

A napi 5-ös limitet már mondták, és mivel szerinted nem lépted túl, ezért csak az maradt, hogy tele van a barrackod, és a tank eladásánál be van pipálva, hogy visszaküldje õket a barrackba.
Szóval vagy vedd ki a pipát a visszaküldésrõl, vagy dobj ki pár embert a barrackból!

mért nem tudom eladni a tesztszerveren a tankjaimat ?
Ma igazán odateszi magát ez a kurva játék, eddig zsinórban 12 meccsbõl 12 vereség...

ja igen most már emlékszem! Miközben ment az xfire a wot csak alig 40%on járatta a GPU-t és ezért volt az fps csökkenés míg xfire nélkül 60-70%on járatta a GPU-t.
Azért ad kicsit többet a felderítésre meg a foglalásra (ezt inkább könnyebb gyûjteni) mert az eff nem ad semmit az általad látott tank mások általi sebzésére. Mondjuk elég rosszul kompenzálja pedig ezért az xp-t és a creditet megkapod tehát valahol számontarja a rendszer.
darki81
volt amikor xfire nélkül játszottam mert nem volt kedvem belépni, de változást nem vettem észre, de lehet hogy csak nem figyeltem 😊
majd kipróbálom köszi 😊

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Igen én is azon a véleményen vagyok hogy a védõ pontok jól vannak számolva.
mért nem tudom eladni a tankjaimat a tesztszerveren?
de igen! Legalábbis régen még volt ilyen baja, ha online volt az xfire játék közben baromi sok fpst megevett, ez valami bug amit sztem még nem javítottak, nem is fognak, tiltsd le az xfiret a wotra! Nekem segített, vagy fel se megyek x-firre, vagy alt tabozok, de kénytelen vagyok, mert nekem visszaesett tõle az fps nagyon
úgy gondolom valahogy ellensúlyozni kell a nagy tûzerõt az eff számolásban. Értem ez alatt: Lehet mondjuk egy felderítõ tank bat vagy t-50-2 csak néhány lövést ad le, alig sebez valamit, de felderít 12 tankot és a végén mondjuk szerez egy invader medált. Akiknek felderített hátulról kényelmesen lõ az arty 3-4 killt csomó damaggel, illetve a td-k is szépen megszórják a célpontokat. Milyen lenne az ha csak õk vinnék el a dicsõséget és csak az õ eff értékük nõne igazán, miközben, nagy részben a felderítõnek volt köszönhetõ a gyõzelem.
Nézõpont, és persze helyzet kérdése. Lehet olyan állás hogy könnyû foglalni, és lehet olyan nagyon nehéz. Egy bázis közeli sziklához beállva várni a befutó áldozatot sem túl nagy kihívás. Így is sok a bázis camp, mi lenne ha még jobban is jutalmaznák?
Nekem is közel 200at csökken 1400 körülirõl 1200 körülire az eff az újabb számolási verzióval, ez azért van, mert sokat szpotolok, foglalok mert egyébként is támadó szellemben játszok fõleg med tankokkal. Igazából soha nem lesz igazság téve ebben, az artyknak tdknek jobb a második számítási mód, illetve az is ha védõ pontokat dobnák meg nagyon. Medeknek lightoknak többet ér a spot és a foglalás...
Azért a védõ pontokért kell tenni is míg a cap-ért igen sokszor elég csak begurulni és kényelmesen kivárni míg a többiek esetleg levadásszák a maradékot.
Szerintem a cap helyett inkább a def-et kéne jobban figyelembe vennie az alap számítási rendszernek.

darki81
#141610 igen megy a háttérben az xfire, de nem hiszem hogy sok fps-t szed le, de majd kipróbálom köszi 😊

#141621 nekem is azok a pillanatok tetszenek legjobban a vidiben 😊

#141622 thx 😊

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Ezzel teljesen egyetértek, kieg. azzal hogy a védõ pontokat sem adnám meg ha veszít a csapat.
Milyen fincsi falat lenne letrackelve 😛

Tanulságos ma reggeli replay arról, miért az artisták a legnagyobb idióták ebben a játékban.

Nekem 1266 az effim (SamanApo) ami 30%-a sebzés, 20-20%-a kill és foglalás 16%-a felderítés és 14%-a a védésbõl ered. Szerintem egyedül a foglalás van rosszul megoldva de nem a számítás hanem a kiosztás. Egyszerûen nem kellene megkapni ha nem foglalással nyer a csapat, ennyi kellene és akkor reálisabb érték jönne ki.
Na nekem kell egy ilyen nem tom mi.

„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen

Pedig egyszerû
Nézzük az én jó szar értékeimet
destroyed:1,13
damage:1223
spotted:0,97
defense:0,86
captured:1,21
Ezzel ad 1269-et 6,67-es lvl-el.
Ha a destroyed-et növelem 0,01 ponttal akkor kapok 1271-et.
Ha a captured növekszik ennyivel akkor 1270-et.
De.
A foglalást/spottot/védést lazán tudod növelni jóval nagyobb ütemben mert például elég ha naponta összeszedsz 100-pontnyi foglalást azzal ha beállsz a körbe még akkor is ha minden tankot kilõnek mert ez ugye nem átlagként van számolva hanem tiszta pontmennyiségként.
Vagy ha nézzük a másik féle számítást ami kevésbé súlyozza a cap/spot/def pontokat ott sokkal jobb, majdnem 100 ponttal, az effi értékem.
Példa: x player szeret foglalni, spottolni. Az elsõ módszer szerint 1458 az effi értéke a második szerint már csak 1266. Nem kicsi különbség.

Szerintetek lesznek történelmi csaták 1 éven belül?

Csak mert valószínûleg most jött el a pillanat, hogy KV-tlanítsam magamat. Jelen formájukban semmi értelme egyiknek sem.
KV-1 folyamat tier8, KV-2-n meg csak sikerült végül elrontaniuk még a trollgunt is...
M4-be 200-at sebez 50 méterrõl! Hát ez mi? Valamelyik francia tornyába 250-et, Löwe seggébe 350 körül... hát no comment.

hát ez jól esett így reggeli elõtt 😄 nagyon jó videó, sok jó jelenettel, gratula😊
Ami nagyon tetszett, hogy a map pingelõ kis szefós M18-at megnevelted 😄
Meg az öngyilkos AMX-en és a Maus falon is jót derültem 😊

Nem hinném hogy a magasabb tier elõnyös lenne effi érték tekintetében(az XP az más, az mindenképp jobban gyûlik a magasabb tier-ben) Kicsivel is épp úgy lehet magas, vagy éppen alacsony effi.
A foglalás, védekezés ill. kill, damage, scout-ban történõ változások miatt változik az effi mértéke.