World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊 Ma himmelsdorf😊. "Gyilok" utcát ketten védtük egy t25at-vel. Én s51-el. E75 80%-on kijön elém, td-mód, AP-lõszer, 1 shot. És minden másra ott a mastercard 😄.

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Az is kedvencem. Az utcát nem védi senki, persze az ellenség oldaláról vagy 5-6 tank jön támadni. Tartsd fel õket egyedül...

Múltkor, fogtam magam és szépen elgurultam onnan, mikor láttam hogy jön a túlerõ, és senki nem segít védeni. Védje akkor aki akarja.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Pedig azt hinné az ember hogy a városi mapok a legegyszerûbbek. De nem, mert mindig feladják a leckét a hülyéknek. Ott van pl Himmelsdorf. Amikor senki se megy a gyilokutcába, hanem vagy elmennek a sínekhez, netán megindul mindenki a dombra. A múltkor egy 2x E-100 +1 E75-bõl álló szakasz játszotta ezt el.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Hát ez igaz. Hiszen nap mint nap láthatunk Himmelsdorfon hegyet mászó nehéz tankot. Vagy Abbey-in az oldalsó útvonalat szépen szabadon hagyják , vagy Prokhorovkán a gyors medek nem szállják meg a vasúton túli dombot...Mines szintén nem képesek középen befoglalni a dombot...és így tovább.

Persze, mindenki csinálhat hülyeséget, de szokszor látni , hogy vannak akik az ezer éves térképeken is meglepõdnek, pedig már magasabb tier-ben vannak.

Eddig ezen a térképen nem voltak?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Igen a keresztezõdések. Az valami csoda, amikor hirtelen 4 irányból jön a másik csapat, a hazaiak meg forgatják a tornyukat, jééé...nahát...errõl is jöhetnek tankok? Nahát...jobbról is balról is? Itt is van utca?

Ja, az tényleg feladja a leckét a nooboknak. A kedvencem a mikor a medek mennek a városba, a heavyk meg a faluba, vagy amikor mindenki a városba megy. Arról sincs fogalmuk hogy melyik utcát képes belõni az arty, szóval mindig az artys utcákban toporog 3 heavy. A keresztezõdések fontosságának a felismerésérõl meg ne is beszéljünk. Néha ténylég egy rémálom.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Köszönöm a válaszokat, akkor azt hiszem, ki farmolom az árát. Eladni nem merem a su85-öt, túl jól keres😊.

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Egész jó, a tierjében a legjobb TD szerintem.

popey8
A 100 milissel nem rossz, de túl sok az ammo rack.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Solten
Nekem ugy tunik hogy a tobbsegnek az osszes map tul bonyolult.

Saor Alba

Rájöttem, Ruinberg-et kéne inkább kivenni. Jó map, nekem nincs vele bajom, de a többségnek túl bonyolult. Vannak benne keresztezõdések, jobbra-balra irány...ez bizony össze zavarja az embert!

Solten
Van is. NAGYON hasznalhato... <#alien> Nekem bejon, nagyon jol rejtozkodik, furge mint a Stug, a 100-as agyuval mar eleg hasznalhato kategoria. Amikor 5-6k player van a szerveren NE menj vele mert betol a 10-ek koze golyofogonak... <#smile> Ha nagy-nagy ritkan top tier vagy, ertelemszeruen ronccsa lovod vele az ellenfelet.

Saor Alba

brutál jó, imádom 😊 azt hiszem ez elég sokat elmond róla 😄
Üdv! Volt itt már valakinek su100-a? Mennyire használható?

&#8222;vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse&#8221;

Trabant93
Valaki tudna linkelni egy ilyen damage panelt?Ami kiírja meccs végén,hogy mennyit sebeztem.

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

szabii98
Teszten himmelsen mindenki a dombra ment, egy t50 meg befoglalta és nyertünk 😄D

I met God. She's black

Ja tényleg írta, hogy új reghez. Francba.

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

jónak hangzik. Azért a 15vs15 sima random battle már picit unalmas volt, szóval biztos, hogy frissítõleg fognak hatni az új módok. Majd megszokják az emberek, és akkor jól fogják játszani õket. Ha új pálya van én se tudom elsõre merre menjek.

Meg olvastam itt egy véleményt, hogy azért szarok, mert, hogy összevissza mennek a játékosok. Hát ez nem lehet mentség, mert hány olyan meccs van mikor himmelsdorfon üresen hagyják az utcát vagy mindenki a dombra megy, pedig az a map már elég régóta benne van a játékban😊
Úgysem láttam még sok sütit.
Szolgálatra jelentkezek.
Van itt olyan vállalkozó szellemû, jó tudású, önfeláldozó játékos aki hajlandó az ST-1emmel platoonba menni úgy, hogy tisztában van azzal, hogy a fejem felett egy óriási vörös nyíl lebeg, hogy engem lõjetek ritka példány vagyok.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

popey8
Csak új regisztrációval mûködik.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Sztem csak új reghez müxik.

Csak újonnan regisztrálók tudják használni...
(Másnéven ez egy meghívó/invite kód.)

- WoT: Rogerius -

darki81
vagy csak AP-vel lövöldözhetnének az artyk, és nem sebezhetnének többet 500hp-nál 😊
úgy már sokkal de sokkal élvezhetõbb lenne ez a játék 😊

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Vagy egy lövéstõl elpösszen az ammo rack miatt.
De te forgasd csak nyugodtan a 3-ast.

wot nick: PsychoTrooper

Nekem nem mûködik. "Code cannot be applied for the current service." Akkor ezek szerint valami gixer van a rendszerben, mert mást írna ki, ha már egyszer felhasználtam abból a promóakcióból egy kódot?!

Pedig jól jönne, bekoczkulnék és összeszedném a patton ágyújára az xp-t, mert iszonyatosan szopat vele a game. 3 napja fel se néztem amúgy is...😄

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

+ be lehetne tenni néhány extra sort a csatageneráláshoz:
if(player.tanktype == spg)
disconnect(player);
banForOneDay(player);

case when count(arty) over (partition by platoon) > 1 then
disable(random_battle)
end

oszt sóóóóók. 😊

Pluskast
Nem baj helyette majd megkapod az E50M-et annak már nem lesz elõl a váltója (szarkazmus on). Egyébként, hogy minek berakni egy mondva csinált tier 10-es tankot..... Na mindegy.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ha limitálnák a számukat se lehetne kevesebb háromnál, mert ugyebár platoonba maximum hárman tudnak menni.

Hát ezzel sajnos kitörölhetem a seggemet. Az E-50-rõl semmit nem ír, ráadásul, így ha átlövik a motorját egy fosabb 8-as heavy lesz belõle.

Mondjuk a mausnak, meg az e-100-nak az segítene, ha az artyk nagy részét kikúrnák a büdös francba. T5 felett egy darab oldalanként, mondjuk.

Pluskast
"Stat-wise they are still ok, however their role has become far less vivid since the introduction of the new tier X heavies for US and USSR."

Lehet én értelmezem rosszul de e mondat alapján nekem inkább buff-nak tûnik a dolog.

Gyakorlatban is mûködik, nem csak elméletben. Olyan 20-30%-al szokta megnövelni a túlélési esélyeimet. Az is igaz, hogy megközelítõleg ismerni kell a töltésidõket, de erre a legjobb módszer az a célkereszt ami kiírja ezt az idõt. Én is miután feltettem, 2 héttel késõbb már éreztem, hogy a saját kedvenc tankjaimhoz képest ki mennyivel gyorsabban, vagy éppen lassabban tud lõni, de ezt az infot legalábbi s én, inkább arra szoktam felhasználni, hogy ha tudom, hogy nekem van gyorsabb töltésidõm akkor kint maradok oldalazva! az ellenség elõtt (városi csatában). Szándékosan a gyenge pontot mutatva, hogy a másik is biztosan kint maradjon elõttem nyálcsorgatva várva a pillanatot amikor motort lõhet, vagy ammo racket: nem mozog mert még véletlenül szétugrik a célkeresztje. Végül gyorsan belelövök, majd visszatolatok, az meg csak pislog, hogy hova lett 400 hp-ja 😛

Hehe.. rebalancing....

Nem buff 😄, mivel a statok szerint nem szarabb mint a többi. Ebbe reménykedtél?

Pluskast

Faszom.Ma 12 csata, 3 gyõzelem...

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)

jah, mûködik, adta a prémet+goldot+T2-t

\"Többet kéne másnaposnak lennem. Ilyenkor a legjobb a hajam...\"

Nahát, ez még mindíg megy?

közben találtam:
http://www.computerbild.de/artikel/cbs-News-PC-World-of-Tanks-Vorteilsaktion-6849143.html

Nem azt mondom hogy nem lehet, én az amxemben sokszor abból élek hogy hintázok az ellenség körül is valahogy jön az ütem "hogy tudom most fog lõni" (nem tudatosan számolok) és hirtelen akkor váltok irányt 😄

Szóval nyílván mûködhet, de én szándékosan akkor sem trackeltetném le az IS3-amat (sem semmilyen más tankomat) fedezéken kívül 😊, fõleg ha nem lovagi 1vs1-et vívok 😄

Nyilván ennek is szerepe van annak hogy kend miért 2000-as effû én meg miért csak 1500-as.... 😉

El lehet játszani, hogy azt a részét döntöd be a tanknak, ahova az ellenfél céloz. Ha ismered a töltési idõket, akkor ráérsz az utolsó 2-3 másodpercben beforgatni azt a részt, aminek meg akarod növelni az effektív vastagságát, mert az ellenfél valószínûleg nem fog újracélozni, hanem azonnal lõ, amint betöltött az ágyú.

hali!

tud most valaki új accounthoz való promo kódot?

Félreérthetõen fogalmaztál legtöbb embernél a beforgatás az nem azt jelenti hogy izegz-mozogsz egy tankkal.

Amit leírsz papíron mûködhet, de honnan tudod mikor lõ valaki? 😊
Ehhez elég médium képességek kellenek ahhoz hogy a jó pillanatban forgasd be. Ha kicsit is benézed máris annyi neked - ez inkább szerencsejátéknak tûnik nekem.

Persze ha neked bevált akkor hajrá - én olyan tanácsot továbbra sem adnék senkinek hogy forgassa be az IS3-at.

Nem kell betojni, van szerveroldali célkereszt, csak már a menübõl lehet bekapcsolni és akkor csak azt látod, nem egyszerre a kettõt.

AMX 13-90 azaz a francia orgyilkos

Szerzõ: Lammaer

Ez az a tank, amiért érdemes belevágni a francia könnyõ/közepes tankágba, ráadásul az elsõ olyan amelyikkel ezen az ágon élvezetesen lehet játszani (bár a 13-75 sem rossz). Mivel 7es szintû könnyûtank, a csatákba besorolás elsõ ránézésre igen kedvezõtlen, hiszen gyakorlatilag mindíg 9-10es szintû tankokkal teli meccsekbe kerül, ráadásul mivel felderítõ, mindíg a lista aljáról fogunk felfelé tekingetni vele, soha sem leszünk csúcsragadozók.
Az AMX13-90 esetében azonban a ranglétrán elfoglalt helynek semmi jelentõsége, ugyanis minden további nélkül ki lehet vele végezni bármit (beleértve akár IS7-et vagy IS4-et is), a könnyû tank besorolás ugyanis megtévesztõ, a revolvertár és a 175mm-es átütés miatt.
Csatákban kettõs feladatot láthatunk el vele: alkalmas lopakodós felderítõnek, a rejtõzködése tökéletes. Álcahálóval és a legénység camouflage kiképzésével még a legkisebb bokor is tökéletes rejteket nyújt, gyakorlatilag - ha nem lövünk - az ellenséges tankok csak az 50 méteres minimális távolság elérésekor vesznek észre (50m alatt minden tank automatikusan felderít). Tankunk ideális a tüzérek által rettegett T50-2 elfogására is, hiszen 6x próbálkozhatunk az eltalálásával, és gyakorlatilag már 2 találat is elegendõ hogy a másvilágra küldjük.
Másfelõl az ágyúja és mozgékonysága lehetõvé teszi hogy egy pillanat alatt ott teremjünk egy ellenséges tank oldalában/hátuljában, és körülbelül annyi idõ alatt amíg a tornyát ránkfordítja és 1et lõ ránk kiosszunk átlagosan 1400 pontnyi sebzést (12 másodperc alatt). Célszerû mindíg megvárni hogy elkezdõdjön az adok-kapok, közben erõsen figyeljük hol látunk olyan ellenséges nehéztankot vagy TD-t ami már sérült (1000-1200 HPra) és el van foglalva valamely saját tank ütlegelésével (csõlátás). Várjuk meg míg ellövi magát, és csapjunk rá. T8-as vagy afeletti tank esetén mindenképpen kerüljünk az oldalába vagy a hátuljába, a frontját ne lõjük semmi esetre sem - ezzel csak elvesztegetnénk a lõszert, és mikor a hátába kerülünk lehet hogy pont az az 1 fog hiányozni. Ha már a célpont fenekében vagyunk, mindenképpen maradjunk ott miközben pumpáljuk bele a tárat. Ne aggódjunk ha idõközben ránkfordul és lõni fog: hintázzunk elõre hátra (sok esetben ilyenkor mellélõnek) de mivel 1000 HPnk van, 1 lövést nyugodtan bekaphatunk bárkitõl. A lényeg hogy inkább találjanak el, de maradjunk a hátában és vigyük be mind a 6 lövést hogy a célpont megsemmisüljön. Tanktól függõen persze mehetünk az oldalára is - elkerülve az ágyút - de néhány tanknál ezzel azt kockáztatjuk hogy a lövedékeink lepattannak vagy egszerûen nem sebeznek (tipikusan az Is4, IS7, IS3, KV5, KV3, M110, T95, E100 ilyen).
Mint minden revolvertáras tanknál, ezután a menekülés következik. Mivel sokáig tárazunk, mindenképpen induljunk el hátra, ne álljunk áldozatunk égõ roncsa mellett, nehogy véletlenül meglepjenek, eközben figyeljük a térképet, hol lesz a következõ áldozat. Sebességünk és a töltési idõ lehetõvé teszi, hogy akár a térkép másik oldalára is átmenjünk, ahol ismét lehetõségünk van meglepetést okozni.
Amire ez a tank nem alkalmas: szemtõl szembeni harc bármivel, csiki-csuki harc a házak közt, stratégia pontok (például minesen a domb) elfoglalása a meccs elején (mivel 30-35 másodperc a töltés, ha bármi feljön az ellenségtõl egyszerûen megöl mielõtt rálõhetnénk).

Ajánlott felszerelés: ventillátor, álcaháló, távcsõ
Legénységi skillek: parancsnoknak elsõ a 6. érzék, a többieknek pedig a rejtõzködés.

Elõnyök: revolvertár, gyors, kiválóan rejtõzik, kellõen erõs ágyú
Hátrányok: könnyen letaposható, nincs páncélzata, állandóan nagyok közé kerül

Értékelés:
Védettség: nincs
Tûzerõ: jó
Mozgékonyság: kiváló
Rejtõzködés: kiváló

Köszi mindenkinek a taktikákat, kipróbálom mindet.Mondjuk most tök mindegy, mert szopóágon vagyok, ilyen 20%-os meccseket kapok folyamatban...

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)

A 7.4-gyel kapcsolatban:
"Think, we can expect them this week." - Overlord
Elég fura a megfogalmazás...

- WoT: Rogerius -

Ez nagyon jó ötlet. 😊

Még esetleg med tankokkal is mûködhet. Márha nem böszme nagyok. Ki fogom próbálni.

Ez amit megemlítettem, ez a breakdance a tankkal az nagyjából ezt is takarja: elõre-hátra, jobbra-balra, mindegy csak hibára kényszerítsd az ellenfeled.