World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg szeretném már tolni az új TDket, és megszabadulni komarin és swamp maptól.

WoT: Nishizumi77

És akkor az ilyen csapatokkal mennénk az új játékmódokra.
Na persze... mert az nem haladná meg az értelmi képességeiket, á... dehogy.

Szerintem valami amõbatelep lehet.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Mert így is magukra haragítják a communityt ha nem adják ki. Akkor meg jönnek a panaszok hogy WG nem is törõdik EUval és USsel csak a ruszkikkal, minket meg leszarnak. ( ami egyébként igaz )

Master91
Valamit ami ellen lázad a játékosok zöme hazájukban minek vezetnének be máshol? Már csak azért is lenyomjuk a torkukon elgondolás alapján?
Végre futottam egy jó kört a KT-val!

Mesterlövész, böllér meg minden. Csak egy bekapott lövés sebzett, egy trollgunos KV-2... 800-at 😄
Nálam bezzeg van pofája 150-et sebezni a Shermenba meg 200-at a francia tankok tornyába annak a nyomorult trollgunnak 😄

Holnap se lesz patch nem postoltak hírt...

Hát ha megvan még, akkor holnap este megcsinálhatjuk.

jah én is! 😄 és még a statot se b*som el 😊
Ohh azt hittem benne lesz a 46'os is.... 😞
AMX AC48 nem igazán tetszik, de a 46 állat 😄
Thoryne, merre vagy, megettek a jegesmedvék?

Pont emiatt a felfogás miatt jönnek létre a lemming hadak^^ Inkább keress a másik oldalt egy jól védhetõ arty árnyékolt állást és tartsd fel õket+ spotolj az artinak. Nem fogok úgy kikapni, hogy beállok az agyatlan lemmingek közé és meg sem próbálom lehozni a csatát.
Ja, de mostanában ki is tolom a hülyéjét bosszúból...a fene az ilyenbe.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

jó az bevállalnám én is így munka nélkül, nem egész 1 nap alatt meg van az a 40k prémmel😄
Ja, így van ezt kellet volna, de hát tudod...az jut mindig az eszembe, ha én se megyek védeni, akkor egyik oldalt egy tank se lesz? Tízbõl kilencszer ez tuti bukta. Lehet egyszer bejön de...

De legközelebb tényleg ezt kéne csinálni.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ruinberg erre is tipikus, hogy nem tudja a sok gyökér hogy kell csikicsukizni anélkül hogy akadályozánk a mellettük lévõt.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

erre írta lammaer, h állj be te is a vonatba, és ha más nem legalább te legyél elõl, és vezesd a plebs-t.

amúgy ez a legegyszerûbb dolog, mivel majd hogy nem 1 /next_battle-el ér fel az egész, és legalább nem halsz meg (úgy is kevés enemy tankkal találkozol, enemy támadói lehúzzák a zászlót, itt egyedül akkor van gond ha stat huszár vagy, ha nem akkor semmi gond 😄 és legalább javításod se volt/ v legalábbis nem nagy)
És ismét Ruinberg...és ismét nehézségek...ismét keresztezõdés...Tiger II lökdös hátulról, nehogy mozogni tudjak az észlénytõl...hát jó, nagy nehezen hátha mentem, majd kölcsön kenyér visszajár, a már tõletek tanult módszerrel, beálltam mögé ,és többé egy tapodtat se mozdult.

Szépen ott maradt a tûzvonalban. Mérgelõdõtt, mondta hogy mastercard noob...meg ilyenek...belém is lõtt mérgében...nem baj.

Nekem jól esett.

És erre ismételten példa...Abbey. Épp most. I-es pontról indultunk, és a hosszú oldalsó utat senki se védte. Senki Mindenki középre meg a másik oldalra.

Háromszor jeleztem, hogy védeni kéne. Ja, egy magyar platoon is volt a csapatban ,innen csókoltatom õket!

Aztán jött egy batchat segíteni, meg éb KV4-ben. Mi támadt az úton? nagyobbik Vk45 , SU-152, T95. Nem is értem miért nem állítottuk meg õket. Sajnos, egymagam hármójukkal nem bírtam el...hát ez van.

Ettõl függetlenül sikerült végülis nyerniük, mert az arty, meg a pálya közepén lévõk kilõtték ezeket a támadókat.

Csak hát engem ez nem vigasztal, mert ha ezen az úton nem csak hárman támadnak, hanem többen?

Csak a szerencsének köszönhetik a gyõzelmet, én meg ráadásul megint megszívtam mint a torkosborz. Persze, lehet mondani, én minek mentem oda az utat védeni, ha láttam a csapattársaim nem segítenek?
Ja, de akkor meg ellenállás nélkül gyalogol be a vk45 a zászlóig!

Szóval a zseniálisak akik csesztek segíteni jól jártak, én meg megszívtam.

Hát ilyen ez játék, épp ettõl szép.

Ennél valamivel több pénzért kell majd pakolásznom a corában napi 8 órában. Szóval akkor már inkább a WoT 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Na, újra elõjött az alkotói vénám, szóval a mai termés:

PzKpfw VI Tiger
Ismertetõ:
Úgy hiszem, hogy ez az a tank amit gyakorlatilag mindenki ismer. A legendás Tigris tank, az orosz sztyeppék és a normandiai bozótosok réme. A szövetséges nemzetek gyerekeit is riogathatták vele. Így talán nem meglepõ, ha õ a német tank fanok és mindenféle zsebnáczi elérendõ célja a játékban. Viszont a vele való játék a felkészületlen játékosokat igen csak meg fogja viselni. Mivel addig amíg a kis Iván és Joe riogatására tökéletesen alkalmas volt, ha mondjuk rosszalkodtak, a WoT-on belül ez közel sem igaz.
A Tigris hírhedt arról, hogy bámulatos páncélzata volt, a játékon belül mégis mindig át fognak ütni minket. Ennek egyszerû oka van, csak 100mm vastag bõre van, ami nem döntött! Ez tökéletesen elég a kisebb tierû tankok ellen, azonban az erõsebb löveggel felszerelt tankok ellen semmi esélyünk. Esetleg érdemes kísérletezgetni bizonyos szintû test forgatással, néha egészen érdemes dolgokat tudunk így lepattintani, persze ne erre építsük a taktikánkat. Sajnos a nagy tömegünk miatt a mozgékonyságunk is hagy maga után némi kívánni valót, de nem vészes.
A Tigris igazán komoly elõnye az a fegyverzete. Ha elérjük a rövid 88-as löveget, akkor már tudunk vele kezdeni valamit, de igyekezzünk inkább a hosszú 88-as löveg felé. Ezzel a löveggel már megfelelõ tûzerõ kerül a kezünkbe. Kapunk egy viszonylag gyors és nagyot sebzõ, viszont meglehetõsen pontos löveget, aminek kellemes a páncélátütése.
A taktikánkat a top lövegünkre kell alapoznunk. Ami pedig nem túl meglepõ módon a sniperkedés lesz. Persze ezt ne a leghátsó bokorból tegyük, hanem mondjuk a fronttól kicsit visszább. Különösen nagy tierû csaták esetén lesz ez kötelezõ játékmód. Ha mi vagyunk a top tank, akkor mehetünk az elsõ sorban, persze ott is csak óvatosan. Szóval aki a Tigris hírnevére alapozva habzó szájjal fogja lerohanni a nála nagyobb tankokat, mint pl az IS-3at (amirõl azt hiszi, hogy csak egy ruszki fos), az rövidesen véres fejjel fog vissza iszkolni a fedezékébe. Viszont aki megfontoltan, a veszélyes tankokat elkerülve a 2. sorból sniperkedik, annak komoly esélye lesz arra hogy egy kellemeset játszon.
Ajánlott felszerelés: rammer, ventilátor, célzásgyorsító
Elõnyök: jó löveg, gyengébb tankok ellen jó páncélzat, sok HP
Hátrányok: minden átlõ minket amin nem meggymag köpködõ van, sérülékeny modulok
Értékelés:
Védettség: Rossz
Tûzerõ: Jó
Mozgékonyság: Átlagos

PzKpfw VIB Tiger II
Ismertetõ:
A német tank fanok No.2 harckocsija. Aki viszont már képes is lesz beváltani a hozzá fûzött reményeket, a Tigrissel ellentétben.
A Királytigris páncélzata fényévekkel jobb az Tigrisénél. A test felsõ része megfelelõ védettséget nyújt még néha a T9-es tankok ellen is. A fejlesztett torony páncélzata szintén jóra sikerült, csak az igazán erõs lövegek fogják szembõl átütni. Az egyetlen gyenge pontja az a frontpáncél alsó része, a „hasa”. Ezt facet to face harcban minden át fogja vinni. Ez ellen érdemes kísérletezgetni a megfelelõ test forgatási szögekkel, ha eltaláljuk a megfelelõt, akkor sokat fog javulni a védettségünk. Sajnos elõl van elhelyezve a váltó, így a hasba bekapott lövések képesek lesznek felgyújtani a tankunkat.
Az alsó frontpáncél gyengesége miatt a kárpótlásunk egy kivételesen jó löveg lesz. Ez a hosszú 105mm-es löveg. Igaz hogy a Tigrisrõl hozott 88-as löveggel kezdünk, de ezt érdemes lecserélni elõször a rövid 105mm-es lövegre, majd abból kigrindelni ennek a hosszabb változatát. Néha találkozni lusta játékosokkal, akik ezt nem teszik meg, viszont õk „elnyerik” majd a büntetésüket emiatt az E-75 esetében (egy T9-es tank borzasztó gyenge lesz azzal a löveggel), szóval legyetek csak türelmesek a grindelés során.
A KT esetében is érdemes a Tiger esetében alkalmazott taktikát alkalmazni. A pontos sniper lövegünk szinte adja magát ehhez. Viszont a megerõsített páncélzatunkkal már a fronton is jó esélyekkel indulunk, fõleg ha mi vagyunk a top tank. Szóval én azt mondom, hogy T9+ csaták esetén hátulról támogassunk, T8- csaták esetében pedig bátran vezessük a támadást. Persze mindenki próbálkozzon a test forgatással, megfelelõ terep esetében pedig annak az elrejtésével. Ha ügyesen játszunk, akkor a KT képében talán a legjobb T8-as heavy tank kerül a kezünkbe.
Ajánlott felszerelés: rammer, ventilátor, célzásgyorsító, + felfüggesztés (ha nem akarjuk kihúzni a lánctalpat)
Elõnyök: jó löveg (gyors, pontos, nagy átütés), megfelelõ használat esetében jó páncél
Hátrányok: szembõl kigyújtható, kicsi alfa sebzés
Értékelés:
Védettség: Jó

E-75
Ismertetõ:
Az E-75 az a tank, amiért megéri elindulni ezen az ágon. Mondhatjuk hogy õ a T9-es heavyk koronázatlan király.
Az E-75 nagyon jó védettséggel rendelkezik. A frontunk felsõ része gyakorlatilag átlõhetetlen, a tornyunk úgyszintén. A KT-hez hasonlóan ennek is a hasa a gyenge pontja. Nála is a megfelelõ test forgatással tudjuk védeni a has védettségét (ehhez egy kis segítség, Oddball tollából http://wotarmory.com/category/tank-archives/german-armor/e-75/). Sajnos a tornyunknak is van gyengéje, mégpedig a parancsnoki kupolája, ezt sokszor fogják átlõni. További hátrány a nagy méretû oldalunk, aminek a páncélzata is gyenge, szóval ezt sose mutassuk az ellenség felé.
Az E-75 tûzereje vegyes érzéseket kelt bennem. A top lövegének a pontossága elmarad a KT esetében megszokottól (de még így is elég jó). Az átütése pedig gyengébb, mint a többi nemzet azonos kategóriájú tankjának. Viszont a sebzése elég kellemes.
Amennyiben nem az elsõ sorban harcolsz, akkor a map rossz részén kószálsz. A gyenge átütés (sokszor kell gyenge pontokat lõni) és erõs páncélzat megköveteli azt hogy az elsõ sorban harcoljunk. Persze nem kell félni, a megfelelõen beforgatott test képes akármit lepattintani! Így akár a T10-es tankok ellen is jó eséllyel szállunk ringbe. Mivel egy bivaly erõs motor mozgatja meg kedvenc heavynket, meglepõen jól fordul egy helyben, ez sokszor fogja közelharcban megmenteni az életünket. Zárószóként annyit mondanék, hogy az E-75 az egyik tank a játékban, amit mindenkinek érdemes kihúznia. Biztosra veszem, hogy kellemes perceket fog vele átélni mindenki.
Ajánlott felszerelés: rammer, ventilátor, célzásgyorsító, repeszpáncél, felfüggesztés (megspórolhatjuk a lánctalpat)
Elõnyök: kiváló frontpáncél, jó alfa sebzés, igazi fun tank
Hátrányok: van rajta egy pár weak spot, 7.4-tõl kigyújtható lesz szembõl, viszonylag gyenge páncélátütés
Értékelés:
Védettség: Kiváló

E-100
Ismertetõ:
Az E-100 képében el is érkeztünk az egyik német heavy ág csúcsára. Attól függetlenül, hogy az E-100 top tank, igencsak meg tudja osztani a játékosokat.
Az E-100 védettsége érdekes módon nem csak a frontpáncéljában mutatkozik meg. A frontunk hasonló az E-75-nél látottakéhoz. Gyenge alsó és erõs felsõ rész. A hasa sajnos gyengébb mint az E-75 esetében, így többet kell trükközni a beforgatásával. Ebben segítségünkre lesz az egészen egyedi oldalpáncélunk. Ez nem más, mint egy köténylemez, ami elnyel szinte mindent sebzés nélkül. Külön érdekessége, hogy elnyeli az artyk splash sebzését is. A tornya szerintem elég gyenge. Jókora gyenge pontok vannak rajta, amit könnyen átlõnek a tapasztalt játékosok.
Az E-100 a páncélzatához hasonló fegyvert kap. Papíron nagyon erõs, de csak megfelelõ használat esetén! Stock állapotban az E-75 top lövegével kezdünk, amivel ki kell grindelnünk a 150mm-es lövegünket. Ennek a jellegzetessége az, hogy borzasztó nagy az alfa sebzése. Viszont pontatlan és gyenge az átütése, persze RoF-ja se valami kiemelkedõ.
Az E-100 helye egyértelmûen az elsõ sorban van. Sok a HP-ja, jó a páncélja (ne feledkezzünk meg a has elrejtésérõl, vagy forgatásáról), szóval alkalmas arra, hogy vezesse a támadásokat. Már csak azért se érdemes hátulról lövöldözni vele, mivel a top lövegünknek siralmas az átütése és a pontossága. Viszont közelharc esetében, weak spotokra célozni képesek leszünk bármelyik tankot nagy mértékben sebezni. Érdemes használni a HE lõszert is. Ha nem tudunk gyenge pontra célozni, akkor érdemes HE lõszerre váltani és azzal lõni. Ezzel különösen az ellenség lövegét érdemes lõni, mivel szinte biztos kiütjük vele a lövegét, továbbá 300-450 sebzést is bevihetünk vele. Ha valaki bírja anyagilag, akkor az használhat gold lõszert is, ezzel már az átütésünk is nagyon jó lesz, nem csak a sebzésünk (de ez ugye inkább CW-n lehetséges). Sajnos Az E-100 igen nagy méretekkel rendelkezik, amit ha összevetünk azzal, hogy top tankuk vagyunk, No.1 arty célpontokká tesz minket. Ez ellen segít valamelyest a varázslatos köténypáncélunk, de ettõl függetlenül soha ne szambázzunk nyílt terepen! Sajnos az E-100 is a jellegzetes német betegségben, a gyúlékonyságban szenved. Az E-100 elsõsorban azoknak javallott akik sokat járnak CW-re, vagy pedig szeretik az erõs, strapabíró tankokat és megvannak a nagy végsebesség nélkül. Akinek ez bejön, azok egy nagyon jó kis tankot fognak kapni.
Ajánlott felszerelés: rammer, ventilátor, célzásgyorsító, repeszpáncél
Elõnyök: jó frontpáncél, sok HP, sebzésnyelõ köténylemez, nagy alfa sebzés, jól használható HE lõszer
Hátrányok: gyúlékony, elsõdleges arty célpont, nagy méret, lassú, gyenge páncélátütés, pontatlan löveg
Értékelés:
Védettség: Kiváló
Tûzerõ: Kiváló
Mozgékonyság: rossz

Pont az lenne a meglepetés benne. Ott ülnél egy 400 eff rate-es statban, az ellenfeled totál elbizakodottan jönne feléd, hogy majd jól kinyír, mire te szétlövöd az arcát. 😊

Solten
A fo gond hogy az idiotak (tisztelt un. tobbseg) az alap taktivaval sincsenek tisztaban az adott mapon, ha irsz nekik olvasni nem tud, pinngelsz a map olvasasa meghaladja a kepessegeiket. Ezek pusztulnak el az elso 2 percben. Lowe maszik felfele Himmelsdorfon, mikor 9-en irjak neki a nemzetkozi idiot szakszot, maszik tovabb. Megnyertuk a csatat, addigra sikeresen elerte a dombtetot 😄

Saor Alba

viccelsz?😄
3 ezer ft-ért 40 ezer XP-t???
ennyiért el sem indítanám a játékot...fõleg ha valami szar szenvedõs tankot kell húzni😄

PSN ID:misi2mezei

Hát ez óriási! XDXDXD

Köszi a tanácsot!
Elsõ francia TD cikk

Ennyi pénzért szívesen húznám én bárki tankját 😄.

Naaa, mi nem tetszik, az uniroyalos/utkarbantartos logo, a dark/vampiros felirat, vagy a vibralo kek/fekete/feher design aprobetukkel? 😊
Ezt dobta a webdesigner template. Mert, te jobbat csinalnal 1 percnyi munkabefektetessel? 😊 😄

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Jah es utana kezdhet is uj accot, olyan szar lesz a statja 😊

A kínaiak biztos olcsóbban csinálják. 😊

Nem. Viszont érdemes összeszedni még 44k xp-t, összefarmolni a pénzt, majd megvenni. Az IS3-at soha ne add el! A T8 koronázatlan királya...

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Sziasztok! IS 8-ról mi a véleményetek? Érdemes eladnom az IS 3-at és feláldozni 44 ezer fre xp-t azért ,hogy megvegyem?
Az emberek különböznek 😄

M18 Hellcat

Szerzõ: keagle21

Nem véletlenül kapta a nevét, igazi pokolfajzat, fõleg ha a lista tetején van. Sebessége (72 km/h !) vetekszik a francia lightokkal illetve a felderítõ tankokkal. 90mm-es top lövege megállja a helyét a tierjében, de a nagyobb tierû jármûveket is lehet vele sebezni rendesen, ha hátba illetve oldalba támadunk. Kitéríthetõsége az amerikai tankokhoz hasonlóan jó és eléggé pontos az ágyúja, aki hozzászokott a német tankok pontosságához azoknak nem lesz vele gondja. Egyedüli hátránya, hogy gyakorlatilag bárki képes sebezni, mivel abszolút nincs páncélja, ezért soha nem szabad az elsõ vonalban menni vele. Rejtõzködõ képessége jó, bevethetõ felderítõ szerepben is, ha nincs a csapatban scout. Akinek kredit gondjai vannak azoknak ajánlanám fõleg, 15.000 - 20.000 kredit tiszta haszon szinte majdnem minden meccsen összeszedhetõ vele.

Ajánlott felszerelés: Álcaháló, Töltésgyorsító, Binocular Telescope

Elõnyök: lövegkitéríthetõség, kiváló mozgékonyság, forgatható torony

Hátrányok: lassú toronyforgás, gyenge páncélzat, mivel fentrõl nyitott a torony az artyk könnyen ki tudják lõni

Értékelés:
Védettség: nincs
Tûzerõ: jó
Mozgékonyság: kiváló
Rejtõzködés: jó

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Azt a mindenit, ettõl a designtól szemrákot lehet kapni...

40000 XP - 3000 FT
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Letezik ilyen marha?😊

En power levelernek szivesen jelentkeznék....

Délelõtt, végre 150 csata után,elkezdett "mûködni" a Lóri.
Egymás után 3 meccs top gun(6,6,illetve 7 kill). Sajnos az egyik vereség lett így is, de a két gyõzelemre kaptam 1200 ill. 1300 Xp-t prém nélkül.
Messze még a Batmobil, de remélem továbbra is így haladok. 😊
noob

Ami kimaradt, hogy mikor láttam a t110-et és is-t a hegyre menni felmásztam én is nem lentrõl fogtam a lejárót gondoltam segítek. Erre mikor betörtek halálutcán a t110 a seggét mutatva pattonnak+bathcatnek megfordul és próbál lejutni (kb 15 mp-t élt hiába próbáltam a patton figyelmét elterelni)

A két kezem összeteszem mikor mondjuk cliff-en próbál rámrontani egy is3, lelövöm a láncát a puszta közepén és segítséget kérek az artitól, õ oda lõ, sebzi nekem😄
Sajnos gyakoribb, hogy mikor 4-en jönnek mondjuk akkor nem a top nehezebben átlõhetõ és nagyobb tûzerõvel rendelkezõt lövi hanem azt a lófaszt ami még rólam is pattogna^^ Utána meg csodálkozik ha kikap a csapat hiába van 2-3 kill-e olyat szedett ki amit a csapat 50%-a kiröhög és sebezni sem tud minket... A másik csapatnál az artinak 1 kill-e van de az egy is7 ^^
Az elõzõ battle-n ellennél 3 panther2 1 amx1375 proharovka és egy sem jött a dombra(nálunk egy e8 és jómagam a pershing-ben szolgáltatta a med armit😊 Szépen lecsipegettem egy e75-öt oldalról amíg spotolták majd egy lõwe-t és a pantherek is nem sokkal késõbb meghaltak a bozótosban kempelve minket szidva😄

Ami még viccesebb, hogy az elõtte levõ csatában himmelsdorf náluk bat patton nálunk két pershing(feljött a t110 plussz egy IS de kellett a help odáig ok😊 Na de a 2 IS8 elment a sínek legszélére (még csak nem is az utcára)és egy t10 egyedül fogta halálutcát😄 Az elõtted levõ hozzászólásra meg ez a tökéletes példa és egymást követõ két csatában volt mindkettõre igazolás, csak ennyire gyakoriak az agyatlan helyüket nem találó(pályán semmit nem látó is csináló) játékosok a wotban....
szabii98
a legjobb hadvezérek artiban vannak és egy t50 miatt meghaltak, majd 5 percig sír hogy úgyis kikapunk, végül elárulja a pozíciónkat, majd nyerünk ennek ellenére

I met God. She's black

És az milyen, Campinovka...szólok, hogy ugyan már, tán csak foglalkozni kéne azzal heggyel, mert még az ellen Ferdije is támad és feljutott rá...oda kéne menni...erre egy T-150-es beszól, hogy kuss gold cheater( prém tankban voltam)

Persze vereség lett, õ ekkor már halott volt, nagy tierû tankja neki nincs, de több ezer csatát lenyomott(persze siralmas átlaggal)

Amikor elkezdtem a játékot nem egyszer kérdeztem is, merre menjek, annyi hülye önjelölt hadvezérrel találkoztam, hogy nem csodálom, ha senkire nem hallgatnak.
Bajnokságok , Hírek, Infók , Account Piac , Power Leveling , Hírdetések , Klántoborzás , Minden ami WoT http://wotsport.atw.hu/
Alapvetõen igazad van, de gondold meg mit gondolhatott rólad a csapatod többi játékosa... "mit magyaráz ez a hülye heavies hogy meds hill... õ se med" 😊

Én benne vagyok, szeretem a kihívásokat 😄!
Mentem Himmelsen a hegyre IS-8-al (szerintem az med) és beírtam hogy: "meds hills". Tiger II is jött velünk.