World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy nem töltenek be addig, amíg életben vagy.
..igazan buszke lehetsz ra, h milyen hasznos tagja vagy a csapatnak...
Tudom, hogy a T5 light nem arra való, amire õ akarja, de ha már így akarja, akkor a 3 közül ez áll a legközelebb az elképzeléséhez.
Így pontosítva jó? <#wink>

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Lehet rossz szokás, de mindig, mikor T-50-nel megyek, csata kezdete elõtt kiírom, hogy "suicidal scout" (mármint amit én fogok csinálni). Csak ezt az SPG-ink vagy nem látják, vagy nem értik...

- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!

De szerintem ha nem felderíteni akar vele hanem harcolni,akkor az sem lesz jó.Mert ha harcra kerül sor,úgyis gyorsan kiszedik.Mivel t5 scout így be rakja nagyok közé.T7-8 heavyvel is könnyû célpontok,nagyobbal nem játszok mert nincs hozzá kedvem.De szoktam én is t50 és T50-2-vel játszani,tudom hogy gyakran kapok t10 csatát,ahol harcban szinte semmi esélyem.Bár artykat lehet szívatni.T54-el kedvenc szórakozásom eltaposni a scoutokat.

Ha erre nem lennének képesek, akkor nem is érné meg velük veszõdni. Szerintem te sem gondolod komolyan, amiket írsz.

A chaffee a legjobb támogató light.
Én mondjuk nem kedveltem, de sokan dicsérik.
A másik kettõ az inkább felderítõ.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Az E-50 képes egyedül szembõl harcolni 8as heavykkel. Ami szerintem rendben van van, mivel erõsebb a páncélja mint azoknak. A többi már nem képes erre.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Azok nem harcra való tartályok.
Csak az E-75 egy 9-es heavy a T32 meg egy 8-as heavy. Ezt teljesen korrektnek tartom, de egy 9-es med azért ne tudjon már összecsomagolni szembõl egy 8-as nehéz tankot majdhogynem hp veszteség nélkül....

Szpecnyaz: Mondom engem csak frontális harc érdekel most.

sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy T5 méregdrága light tank trióból (vk2801, t50-2, m24) melyiknek van a legnagyobb harcértéke? nem scoutra szeretném használni, inkább segédnek a heavyk mellé, papíron a chaffee tünik legerösebbnek a 3 közül de tapasztalatokat inkább szivesen hallanék, föleg mert nincs annyi hajszálam hogy 50-60ezer xpt vadásszak össze azokkal a kicsikkel😄

I never asked for this.

hát azért nehogy már egy tier8as tank lezúzzon egy tier9est! A tier9es tankok meg sokkal páncélozottabbak általában mint a tier9 medek. t32vel úgyanúgy nem fogod beütni az e-75-t és ez így van rendjén
<#hehe>
Hát én sem tudom mi lehet a baj. Jp-ig tökéletes volt az összhang. A ferdinél már húztam a szám, de azzal is tudtam haladni, még ha a borzalmas mérete és szinte merõleges felépítménye a meccsek nagy hányadában alám is tett. De a Jt valami borzalom, biztos bennem van a hiba, ha mások képesek vele élvezetesen játszani, csak azt nem értem, hogy ha eddig tudtam élvezetes köröket nyomni, akkor most hirtelen miért nem tudok.
Szerintem keresd meg privárban davidbog-ot vagy Oddball29-et innen a fórumról, lehet hogy õk kapcsiból kivágják hogy hány szegecs volt a torony bal oldalán és fejbõl felsorolják az öntvény réz-mangán-nikkel-cobalt tartalmát is.

bujcsik555
blueprint-tel próbálkoztam én is, de semmi használhatót nem találtam. Azt hittem van valami szakkifejezés amit nem ismerek 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

VK3601H turret blueprint
Medek esetében talán jobban kijön ha valaki hülye. Mert nem foglal stratégiai pontokat, kempel, vagy face to face harcol a heavykkel.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

bujcsik555
Ja, meg az angol kifejezést is megmondhatnátok, hogy milyen keresõszóval érdemes próbálkoznom ilyen terveket találni 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Nem tudom mi lehet nálad a probléma. Én egyszerûen imádom a fullos Ferdit. Ott tökéletesen mûködött a löveg. 1.8-as vele a kill/csata arányom. JT-n se vészes, de van egy érezhetõ visszalépés, mert gyakrabban lõ mellé és hajlamos pattogni. Nálam ugyan ez játszódott le a Ferdi megvételekor is. A 105-ös tökéletes volt a JP-n, viszont a Ferdin meg siralmas volt, aztán felkerül a 128-as és hupsz, indult a mészárszék.

bujcsik555
VK3601H nagy tornyához valaki tud linkelni egy tervrajzot, vagy hasonlót? Konkrétan a lövegpajzs érdekelne, az utóbbi idõben azt veszem észre hogy minden kis vacak átlövi.

T8 prém medbõl van összesen az egy Type, de prém heavybõl 4 féle közül is választhatnak a jóképességûek a tier2-es tankjuk mellé.
Ezek után vajon med vagy heavy prém tankban látni több hülyét? 😊

Natessék, mégegy sorstárs 😊

#146091 Szpecnyaz: az az ágyú képes még ennél is rosszabbul teljesíteni? 😄
JT-n már nem csak egyszerûen nem fogom eltalálni vagy sebezni az ellenségeket, hanem egyenesen saját magamat fogom vele seggbelõni, vagy micsoda?

Üdv!
Valaki ismer olyan mod-ot, amiben sniper nézetben eltûnnek a bokrok és fák?
Olyat már láttam, ami 1általán meg sem jeleníti õket, viszont úgy kicsit nehéz bokorról-bokorra haladni, vagy akár elbújni 1ben.

Elvileg a 9-es tankok és egyes 10-es heavyk rebalanszolva lesznek. Mert most a top medek inkább számítanak 9.5-nek. Másrészt furcsán nézne ki ha egy 8as heavy simán ki tudna lõni egy 9-es medet, nemde?. Elvégre nem azért perkálsz értük 4 milliót hogy egy alacsonyabb tierû tanktól is félniük kelljen.

Akkor kb úgy állsz vele, mint én a Ferdivel...

Valami 47% körül van vele a gyõzelmi arányom, pedig az összesítettem 54%. Az elmúlt kb fél évben semmivel sem produkáltam 50% alatt. De ezt egyszerûen nem érzem, nem tudok vele hasznos lenni.
Mindenki azt mondta, hogy fullosan majd jó lesz a Ferdi... hát nálam valahogy elfelejtett megjavulni. Pedig JP-vel kétegész fölötti kill átlagom van, szóval elvileg azért nem vagyok annyira béna TD-vel.

De ez... folyamatosan azzal szembesülök, hogy még a tier6 tankok is ritkábban pattannak rólam, mint én róluk.
Az egyetlen, ami jó lenne benne az az ágyúja, de az meg igencsak szeret a minimum közelében sebezni, lepattanni, vagy csak simán mellélõni.
És a hab a tortán, hogy rendszeresen azzal szembesülök, hogy még a heavy tankok is elõbb észrevesznek, mint én azokat dacára a camo skillnek és a távcsõnek...

Nyugi, az alap 128-as sokkal rosszabbul teljesít a JT-n mint a ferdin. Gondolom így akarják XP konvertálásra ösztönözni az embereket. Ha fent lesz a top löveg, nagyságrendekkel jobb lesz tõle a JT.

Szerintem frontális harcban igenis elvárható lenne a heavy tank gyõzelme. Különben mi értelme kategorizálni a tankokat?
Amúgy ez azért érdekes kérdés, mert mi lesz a nem létezõ balance-al, ha megjönnek a 10-es medek? Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek az értékeikre...

Master91
Ferdivel vagyok így...alig vártam hogy meg legyen, most meg porosodik szegény, heti 1-2 csatám van vele....nem megy 😞 JgPantherral nagyon jó volt. Ferdivel valahogy nem akar menni. Lehet hogy fullos kéne hogy legyen, de nincs erõm meg csinálni 😄
Sûrûn kiugró (150-300) pingre vmi javaslat, program. A Leatrix Latency fix nem mûködik, vagy nem úgy ahogy azt elvártam.
Sippie
300m-rõl gyengepont?
NA jó befejeztem a német td vonalat. Jt 4 lövés 300m-re tisztán látható álló célpontra és mind mellé ment. NEm tudom átlõni a T9 tankokat, rendre lepattan minden lövésem, pedig figyelek a szögre és a gyenge pontokat lövöm.
Jézusom, mi van itt? Prokhorovkán SU-85-ben lövöm a szikla mögött bujkálókat, majd egyszercsak egy csapattárs VK bevetõdik elém, kapott is egy szépet a seggébe. Fél perccel késõbb egy T1 Heavy szambázott be elém, szintén bekapva egy 107-est hátsó felébe, majd megint fél perc múlva, már a foglaláshoz sietve a mellettem jövõ 7%-os A20 egy elegáns mozdulattal rámhúzza a kormányt, nekemjön és meghal. Meccs eredményként 0 kredit, 550 xp, köszönhetõen az idiótáknak. És így ment el apu napi egy triplázója, gyerekek.
Ez a SU-85 még mindig állat a saját tirjében:

Gyõzelem!
Csata: South Coast 2012. július 2. 12:27:39
Jármû: SU-85
Szerzett tapasztalat: 3 267 (3x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 27 483
Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top Gun, Mesterlövész, Elit lövész, Kiváló Lövész, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

Meg, hogy az E-50 eléggé pattogós jószág.

A kutya ott van elásva inkább, hogy a T32-nek nincs T9-es ágyúja.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Valaki ráér platoonozni T9-ben? 😊

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

FosTalicskaa; Ez igaz, de azt ne felejtsd el, hogy ez az E-50-nek további ~4 millió kreditjébe és pár százezer expjébe került. Valamilyen elõnye talán származhatna belõle. 😊
Egy nehéz tank azonos tierben még is így kenterbe ver egy közepes tankot.

Szpecnyaz; Azért, mert az ellenfelek tigrisek és IS-ek. Ezekkel csak el tud bánni az ember.

azt hova gyengítenéd a medeket? Ezek szerint szerinted egy tier8as heavynek simán le kellene nyomnia egy tier9 medet? Hát akkor mi értelme lenne a medeknek, tier10es tankok ellen már így is nehéz velük. Fõleg e-50 még nem is igazán mozgékony hozzá, de egy t110pl 1vs1ben még egy batchatet vagy t-54et is meg tud izzasztani.
Nemsokára elkezdem a játékot a Syphilitic_Lenin nevezetû acc-ommal, kíváncsi leszek, milyen gyorsan kapok ban-t. <#eplus2>

Stock ágyúval tényleg nem olyan ütõs, de várd csak aki top löveget, azzal lesz igazi mészáros. Ha teheted akkor próbálj vele mennél nagyobb távról lõni,bokor mögül, úgy egyáltalán nem világít jobban mint a többi TD, viszont jóval pontosabb.

A medek önmagukban nem olyan bitang erõsek. Viszont megfelelõ játékossal sok helyzetben lehetnek csatadöntõ tényezõk, talán jobban mint egy heavy esetében. Szerintem pont te vagy az, aki leginkább tudna errõl mesélni 😊.

Nem mondtam, hogy gyengék, csak azért elkeserítõ a balance, amikor a T32 szembekerül egy E-50-el, (1 szint a különbség a med és a heavy között) és a T32 nem tudja átlõni az E-50-et, vagy csak nagy nehezen beletol 250-et, az E-50 meg lazán 450-es sebzéseket küld az amerikai tankba... erre írtam az elõzõt.
A CW-t meg sem említem mert az külön kategória...

Pl ebben a csatában elég nagy mészárt csináltam JTvel, annak ellenére hogy kikaptunk jó volt.

WoT: Nishizumi77

Alap ágyúval se volt olyan rossz a JT, nagyon beteg rofja van, emlékszek egyszer siegfried lineon nagyon nagy mészárt csináltam, jó nagy roffal küldi a pofonokat.
Ammo racket meg ellövik néha, de még nem robbant fel nálam. Ami jobban zavar az az hogy szembõl szétviszik a motort könnyen, azt erre megy el a rep kitem. Meg volt olyan is hogy egy lövés felgyújtott szembõl, eloltottam, a következõ meg megint felgyújtott. Ez német tank specialitás.

WoT: Nishizumi77

Amíg egy heavy tank ütõképesebb egy medium tanknál, addig könnyebb lesz vele játszani. Ha a közepes tankok tényleg ennyire bitang erõsek lennének, akkor a Champion TC, az Absolute TC és a CW nem azon múlna, hogy kinek van több heavy tankja. Randomban azért tûnnek erõsnek a közepes tankok, mert a játékosok nem mûködnek együtt és nem is velük egyszintû ellenfeleket kapnak, hanem többnyire tier 7-es tankokat kell lövöldözgetniük. Van az a top tier csata, ahol full tier 9-es/10-es tankok csatáznak egymás ellen, - esetleg egy-két arty befigyelhet - és ott bizony közepes tankkal semmi keresnivalód. Ha egy ilyen csata pl. Malivonkán vagy Prohorovkán játszódik, akkor esetleg egy kis felderítésre alkalmas lehetsz, de ezzel ki is fújt.

Valószínûnek tartom, hogy nem azért hagyatkozik mindenki nehéz tankokra, mert a közepes tankok jelenleg annyira erõsek lennének. A tier 10-es közepes tankok és tankvadászok esetleg változtathatnak az arányokon, de mivel még pár képen kívül semmit sem láttunk róluk, ezért egyelõre ezzel ne számoljunk.

Az a baj, hogy sokra nem megyek vele, mivel maximum egy lövést adok le, aztán kapom az arty sortüzet, vagy csak hanyag eleganciával szembõl átlõnek. Ráadásul rendre ammo rackelnek. Ráadásul lehet jó a top ágyú, csak addig vagy 200 csatát le kell nyomni, míg pl az oroszok, már t8-ban a top ágyúval szaladgálnak.
Azzal nincs baj, ha változik a játék (újabb lövegek), de jelenleg nem érzem azt, hogy a JT egy tier 9 td lenne. Imádom a tdket, legtöbb csataám is velük van, nem is érzem magam nyomorultnak hozzájuk, de a JT szerintem gyenge. Sajnos ahogy elnéztem a német td vonal változásait nem fog ez változni. Nem kapunk krokodilt, azaz bármilyen td is jön ki nem fog róla pattanni semmi, tehát bármely t9 és a t8-ak többsége simán átlövi majd õket.
Nézd a másik oldalát a dolognak. Heavyvel, ha rossz helyre mész, elszámítod magad, nincs idõ korrigálni halott vagy. Meddel, ugyanez: semmi baj, már itt sem vagyok és kb fél perccel késõbb már a pálya másik felén arcoskodsz. Nem beszélve arról, hogy jelenleg a játékban sok med, nem beszélve a lightokról, nagyob tûzerõvel, páncélzattal rendelkezik, mint egy nehéz tank. A 7.4-ben a heavyk egyetlen sajátossága csupán az maradt, hogy lassúak...

Ez amit leírsz, csak a papírforma. Gyakorlatilag csak a végjátékban jön ki a medek szerteágazó-manõverezõ feladatköre, addig ugyanis sztem egyszerûen képtelenség bejárni a pályát anélkül hogy szitává ne lõnének.

A medeket én a meccs elején a klasszikus "tövignyomjuk a gázt hogy miénk legyen a domb amíg meg nem jönnek a heavyk" játékra látom alkalmasnak. Flankolni, trükközni nem nagyon lehet.

Áh, ez csak azért van mert sok a prém. med tank. (type) Minden csatában van type, és legalább a felük siralmas.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog