World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem sose volt anno az ISU-val anyagi problémám. Mire kihúztam, majdnem össze is jött vele az object ára.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Pluskast
Semmi változást nem látok.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Eagle16
Júliusi események: link

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Teljesen egyetértek. Én is úgy voltam vele,hogy a hosszú 105-ösig az L/71-et használom a KT-n,de miután meglett örültem,ha nullásra kihoztam a kört prém nélkül a lõszerköltség miatt. 5 meccs után vissza is tettem az alap 88-ast,így mindig pluszban vagyok és ami még nagyon tetszik mellé,hogy 6.6 s alatt tölt,így jobban lehet vele darálni mint egy mediummal 😊 Ja és a 203-as pen meg már tényleg bõven elégséges,ha tudod hova lõj,mert elég pontos az ágyú.

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

Eagle16
1650 kredit 750 sebzésért.

vs.

T-54-es D-54 ágyúja, 1230 kredit átlag 320 sebzésért 😊

Az a lõszer olcsó...hidd el.

ebben eltérõek vagyunk akkor. Lehe, hogy papír a test, de 3at rálövök a kv-5re füstölgõ roncshalmaz az egész és még céloznom se kellett, Én meg régen si nagyon sokat játszottam t30al t34el is szóval megszoktam a fedezékharcot. Nekem személyszzerint több élvezetet ad az ha maust lövök ki t34, mintha szaros pz4eket kell elintéznem hozzá képest op cuccal. De kinek mi. KV-5el esélyed sincs maut kilõni. Az sem elhanyagolható, hogy t34 kiválóan alkalmas mondjuk companyra vagy esetleg ESL-re is míg kv-5 ilyen szempontból a legrosszabb választás a tier8as tankok közül. Am én prémium nélkül simán futom a t34el 70-802ks köröket is.
Forolto
Ez sajnos nem igaz.ISUval nagyon nehéz jól keresni,pedig a BL10 nagy sebzést visz be,de keresni azért sem lehet vele igazán,mert drága a lõszer.

Tök mindegy mit sebzel, csak a mennyiség számít. Az ISU pont ezért hozza jól a pénzt. De mondok egy másik példát: Tpye 59. Bekerülsz kis tierbe, leölöd õket és máris 100-120k kredit a jutalmad, pedig sokszor csak T5/6/7-es tankok az áldozataid.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Forolto
Egy KV-4es tanktól jobban tartok,mint a KV-5-tõl.

..nincs szorzo..
Leggyengébb??? Ugyanmár! Mitõl lenne leggyengébb? Simán elbánik a többi tier 8-assal.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Forolto
Ez nem igaz,nehogymá egy loltraktor kilövéséért ugyanannyit kapj,mint egy mausért.Biztos van szorzó.

Ennél egy tank tuti kivétel,méghozzá az ISU.Hihetettlen mit lehet lõni vele mégse hoz kreditet.

polluxware
nekem cirka 60 küldi után fullos (kivéve motor... de azt nem is érdemes-> T-43)

keresni kell vele az olyan szitukat ahol kis távolságon belül másodmagaddal rá lehet ugrani valakire.. 120/160as ágyú bõven elég az ilyen közeli támadásokra

úgy kell használni mint az amx12-öt😉

gyorsan meg lesz az a 100milis😉

egyébként ilyenkor döbben rá az ember, hogy messze nem olyan rosszak a német medek

Na hallod, most kérdezte meg valaki egy újabb oltári kempinovkás "védés" közben tõlem, hogy "a T-34-85 jó tank?". Én meg teljes szívvel tudtam neki visszaírni azt, hogy "NEM".<#gun>

- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!

Már régen nincs olyan hogy nálad nagyobb tierû tank sebzése esetén több kreditet kapsz. Szóval mindegy hogy mit ölsz meg.

Forolto
Nekem van t34-es is és löwe is,tény:T34-es tankal most többet megyek pont a sebzés miatt a pontosság meg nem minden a löwe lassú gyullad (Bár alattam kevesebbet,mint azt mondják) kevesebbet sebez,de egy kellemes tank még a mai napig is,de picit megszürkült a garázsomban amióta premium a T34-es.

Forolto
az egyik legszarabb medium.lassú mint a csiga ellentétben legalább nem gyors. 😊 Gyullad mint a karácsonyfa szentistván napján és a 100mm-es ágyúig szenvedés az egész.

valamint löwe-vel nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy abbey-n halálutat bázisról védve kiszedjek egy fullos e75-öt, is3-at és két 6-os tankot úgy, hogy 1 hitet kapok bármennyire is noobok.
Forolto
Azért ezzel nem vagyok igy,a creditet akkor pumpálja,ha ugyanazon tiert vagy jobbat találsz illetve lõsz ki.Ha tier limities esélytelen vagy nagyobb pénzt szakítani,mint plö egy t34-es tankal.Máshogy kell játszani,ennyi az egész.Nem kell félni a nagyobb tanktól,sõt neki kell menni,az nyomja a lét.
KV5 nem rossz tank,ezt én se vitatom,de tény:a leggyengébb a maga tierjében.Az pedig,hogy tierlimites a legnagyobb szemétség amit ki lehet találni premium tankra.Ebbõl is látszik,hogy ruszkik csinálják a játékot.Ezek alapján az is-6 is az lehet,hogy csak azért nem látom,mert xar és senki nem veszi meg vagy azért mert limites.😊

Oks. Nos igen, a tapasztalat nagyon sokat számít.

Egy másik: annyira cudar egy borzalom a T-34-85... Megõszül az ember, mire kifejlesztgeti hozzá a modulokat.

- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!

Trucker39
Ha 1-3 k csatája van a játékosnak még nem nagyon szoktam nézni az eff értékét (bár már ekkor sem téved olyan nagyot). E fölött már elég jól "megjósolja", hogy ismét sikerült-e agyhalott partyban találnom magam.

lehet bénákkal találkoztam de pattog a tornyomról a t110 is. volt már, hogy átlõtték, de nagyon ritkán (bármire rá tudok nézni és sebezni is úgy, hogy a félelem legcsekélyebb jele is mutatkozna rajtam elég egy domb) az igaz, hogy az arty ha mellém suhint 2-4 legénység fekszik és 1-2 modul is de ez minden tankkal így van szerintem.
Forolto
figy,az xvm azt is hozza,hogy hány csatát vívott eddig,persze,hogy azt nem sérelmezi az ember,ha nincs még 1000 csatája se és xarul játszik.Mondjuk akkor igen,he apuci megveszi neki a löwét vagy a t34-est és top tierben ott boklászik valahol.Kell egy kis tapasztalat kisebb tierben is,hogy valaki magára tudja vállalni,hogy igenis top tier vagyok,én eldönthetem a csatát jó vagy rossz irányba.

Naná hogy azért jó mert tierlimites .. Prém tankot minek vesz az ember? Hogy szarja a kreditet. Arra pontosan ugyanolyan jó, mint a T34, miközben (szerintem) sokkal élvezetesebb a játék vele. 80-100k minden meccs, néha több. Ha pedig bejön egy olyan csata, ahol az ellenség top tankja egy Löwe, akkor fülig érõ szájjal szeded össze a böllér medált, látva ahogy a T6-7 vergõdik, de csak pattan (T34-el nincs ilyen, annak a papír testét az lövi keresztül, aki akarja). Ha meg T9 csata, akkor rush, belemászni az arcukba, és lõni a weakspotokat, 2 perc alatt végzel, az eredmény pedig ugyanaz: profit. 50k alatt akkor sztem lehetetlen keresni vele.
Companyba meg IS-3 (vagy KV-4? az még elõttem áll..) való.

Nem arra gondoltam, hanem azokra, akiknél még nincs hatékonyság érték. Az tuti szerencsejáték. Amellett persze egyetértek azzal, amit írsz.

Forolto
A red player az red player,kis tankba is és nagyban is.Nem egyszer tapasztaltam,kik hullanak el elösször...persze,hogy a vörös bárók.
Egy csatát egy top tier zöld platoon simán hozza,ha a többi piros.
Kutyából nem lesz szalonna csak a gond az,hogy ezen vörös egységeknek már van tier10-es tankjuk és én hiába jövök tier6-7-8as tankal nem tudom hozni a kiesett egységeket.

Az XVM nagyon jó, de a kezdõket nem veszi számításba... Nálunk volt több kezdõ (csak 1-es szintûek, Himmelsdorfban), ezért 17%-os esélyt írt a gyõzelemre. Ehhez képest nagyon elvertük õket. A radarszint alatt maradás zsákbamacska, de érdekes eredményeket hozhat...

Picsába ez a fórummotor...
http://kepkezelo.com/images/u1hct55vlf9o7i2z5op2.jpg
Van vagy 150 tank a játékban, szerinted ? 😊

De segítek: minden tank szembõl a legkeményebb, aztán jön az oldala és végül a segge. Ezeket az adatokat ugye meg tudod nézni a tank adatlapján 😊

Ha nem tudsz a célpont oldalába/mögé kerülni, akkor lõdd a hasát. Végül ha extrém intim közelségben vagy (látod a sofõr szeme fehérjét 😊 ), a fronton lõheted a kis bizgentyûket (géppuska, sofõr kitekintõ nyilás, lámpák) ezek az esetek többségében gyenge pontok, természetesen 100m-nél nagyobb távolságból szándékosan úgyse tudod eltalálni õket.

jobban néz ki mit a régi e-50 😄
nyilván a kv-5 csak azért jó, mert tierlimites, egyébként tie8 tanknak vicc, sztem az egyik leggyengébb, én t34ben ülve nem tekintek rá ellenfélként. Megkockáztatom allaround az ágyú miatt a legjobb tier8 a t34. innen nézve hiába szarabb az mmje a t34nek, de akkor is jobb tank, mert pl companyban is használható ellentétben a kv-5el.
Eagle16
E-50 MMMMMmmmmm

"Ma kellemes meglepetés ért, Malinovkán Lövé-vel voltam, természetesen a szopó támadó oldalon"

Érdekes hogy mennyire másképp éljük meg - de eddig én azt láttam, aki malinovkán szopik az a védõ. Egyszerûen a támadók láthatatlanul szarrá tudnak lõni mindent hogyha eljutnak az északi/déli erdõs részig. Az északi mindíg a támadóké, és hiába állnak be a védõk a templom romjai mögé, egyszerûen simán ki lehet spottolni és lõni õket a térkép szélérõl szinte bármilyen tankkal.

Ha még van 2-3 arty is, az extra szopás a védõknek - a támadók artijai ugyanis a térkép 2/3-án mozoghatnak, a védõ artik meg csak a domb tetején lehetnek (jó esetben már counterrel kiszedik õket az elején).

Én támadni szeretek azon a pályán, a védõk egyszerûen be vannak szorulva a térkép negyedére, fedezék és bokrok nélkül.

7.5-rõl valami megjelenési idõ info?
De hol maradt a kép?
Ilyen még nem volt, vesztettünk de kiszedtem 3 db TAC-os Pattont:-)
na te hogy játszol vele hogy ilyen jól hoz?😊

I never asked for this.

Beszállok az értekezésbe:
A legtutibb prém tank márpedig a KV-5.
Tier limites tank lévén 10 bõl 1szer ha látok vele T9-est, a maradék esetben top tank vagyok. KT-t (fõleg a hasán), T32-t nem gond sebezni vele, egyedül a szemben álló IS-3 az ami sokat pattint, miközben már a T7 tankok sem nagyon tudnak mit kezdeni egy rohamozó KV-5ttel.
Volt Löwém is, T34em is (még nem prém korában), Type-om is még a régi accomon, az újra már csak a KV-5öt vettem vissza (mivel a Type már nem kapható, amúgy az volt a favorit). Ugyanúgy keres mint a többi, de jobb menni vele, mert fürgébb mint a Löwe, jobban bírja mint a Löwe/T34. Az ágyú meg 1-2 ritka esetet leszámítva érzõdik csak kevésnek (de tényleg, a 167mm pen csak papíron ijesztõ, a valóságban untig elég), a szembe jövõk 90%-ába úgy szalad be az AP mint kés a vajba. A maradék 10% meg kis skillel többnyire pótolható. Aki mást mond, az nem játszott még vele. Nem mellesleg 7500-ért már hozzád vágják...
(((((((IS-6-ot próbáltam teszt szerveren, na annak a 122ese hiába tud papíron több, azaz 175 pent, kevesebbnek érzõdik mint a KV-5 107 milise, na AZZAL pattogtam fûrõl-fáról...)))))))

A Löwe éppen annyival fordul gyorsabban, hogy le tudja követni a körülötte körözni próbáló medet, a T34 meg nem. Ez 1v1-ben a túlélést vagy a halált jelenti.
És a Löwét nem tudja amo rackelés nélkül oneshotolni a GW Panther, mert nem olyan papír, mint a T34, valamint a Löwét nem fogják célzás nélkül átlõni a tier5-ös tankok beforgatva is.

A hulldown mint elméleti lehetõség, nagyon jól hangzik, de a tornyot is viszonylag könnyen át tudják lõni a tier8 vagy afölötti tankok közepes távolságról a lövegpajzs mellett vagy a kupolánál, és az ember gyakran választani kényszerül, hogy a tankok elõl keres-e menedéket hulldownban, vagy az artyk elõl a házak között, de a kettõ együtt nem szokott összejönni...

Ez nem jelenti azt, hogy a Löwének ne lennének meg a maga hátrányai (pl szembõl kigyulladás), de szerintem kevésbé kiszolgáltatott randomban egyedül. A T34 inkább platoonban tud ütõképes lenni szvsz.

Pedig szerintem is jobb mint a Löwe. Van az is, szóval összetudom hasonlítani. A Löwe teljesen papír. Hülyét lehet attól kapni, hogy minden honnan mindenki átlövi, ráadásul iszonyú lassú.
És világít mint franckarika, az arty-k célba lõnek rá.
Szinte mindig van modul sérülés, és általában a motor mindig sérül, tehát méglassabb lesz.

Egyetlen elõnye a távolra is pontos ágyú. De ezzel ki is fújt.

És még feleslegesen túl drága is, és behajigálja tier X-esek közé is.

A T34-nek már használhatóbb lehetne, de az is drága. Hiába van jó pár elõnye ha drága.

A KV-5 olcsóbb. És bizony, ahogy tegnap is írtam képes a kis torony is pattogni. Volt hogy egy másik KV-5el nem tudtuk egymást kinyírni, pert pattogtunk a másikról, pedig mindketten a kis tornyot céloztuk. Oké ilyen persze ritkán van, de elõfordul.

Kevesebbszer sérül rajta modul mint a Löwe-n, de többször lõnek ki valakit a legények közül. Azt hiszem valamelyik legény a kis toronyban ül.
Oldalról képes benyelni a lövéseket. Szembõl meg a frontját nem igen lövik át.
Bár erre is volt példa, hogy nem is kis tornyot, hanem egyenest a frontot úgy átlyugatták mintha papírból lenne...kurvára csodálkoztam is.
De ez meglehetõsen ritka.

És..olcsóbb mint a másik két tier 8-as.

Hát az alacsony pen...Tiger II frontja meg a tier 9-esek Jagdtiger meg ilyenek ellen kevés. De ezekkel a nagyobb pen-û ágyúk is kevesek sokszor.

És gyorsabb mint a Löwe.

Ott van még az M6prémium...de az fos. Kreditet se hoz. AKkor volt nagyon jó, mikor a játék elején alig voltak nagy tierû tankok. Olyanokat lehet vele mészárolni...de most már kevés. Pedig az adatai alapján nem kéne annyira gyengének lennie, de mégis.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Igen, ismerõs. Nekem is volt ilyen ugyanott, igaz ott T1-2 menet volt. Csak a legvégére morzsolódtunk le.

Löwe is tud hull downozni, a lövegpajzsáról minden lepattan, van egy-két rész amit el lehet lõni rajta hull downban, de a T34 se sértetlen. Legalábbis az enyém nem, az én kupolámat valamiért mindig könnyen átütik, én meg persze pattogok arról.
Fõ hátránya hull downban T34el szemben a függõleges csõmozgatás, nem lehet annyira levinni mint T34en. Gyenge pontok ellövése meg csak közelharcban lényeges szempont, 300+ méterekrõl mind a kettõnek fölösleges lõni a tornyát.

Pontosságát is irigyelhetnéd tõle, mert elég pontatlan lett a T34 ágyúja, annyira nem vészes el lehet vele találni messzi célokat is, de nem ritka a random wtf shot mikor pl 100 méterre lévõ célt nem talál el stb.

WoT: Nishizumi77

Hát nem végig, csak a nagyobbik 105-ös kifejlesztéséig, de arra is egyedül a jobb célzási idõ miatt váltottam át, mert így feltehettem a célzásgyorsító helyére a stabilizátort. Semmi más nem indokolta a váltást, a 88-as teljesen jó volt. A kissebb sebzést nagyobb tûzgyorsasággal kompenzálta, és ugye negyedannyi volt bele a lõszer. Jagdpanthert is a 88-as L/71el vittem végig ugyanezért. És ugye 105-ös ágyú felrakásától kezdve prémium számla nélkül nullszalldós lesz a tank, nemigen termel profitot.

Löwe éppen két fokkal(24 vs 22) fordul jobban a T34-nél, és a T34 sokkal jobban gyorsul nála a kissebb tömeg miatt. A végsebességük azonos. Egyszóval nincs igazi különbség a mozgékonyságukban, de szerintem kiegyezhetünk abban hogy egyik se a mozgékonyságra lett kihegyezve.

Ami sokkal nagyobb baj hogy a Löwével nem lehet hull downozni, legalábbis nem olyan vérprofi módon, mint a T34/T29/T32 szériával, mert egyszerûen nem erre tervezték. Löwével addig tart a móka, amíg ki nem szúrnak, mert a páncélzata nem fog meg szinte semmit nagy tierekben. T34-nél legalább ott a lehetõség, hogy a legtöbb pályán elrejthated a sérülékeny testet, és csak a szénné páncélozott tornyot dugjad ki a fedezékbõl, és azt is csak a lövés idejére. Ez egy behozhatatlan elõny, és ezért a T34 a jobb.

Más eltérés nemigen van köztük, mert a lõszerár mindkettõnél horribilis 1000 kredites, és az arty mindkettõt meggyilkolja néhány lövésbõl ha kiszúrnak, de hát ez minden high tier heavy tanknál így van. A Löwe nagyobb tûzgyorsaságát a T34 nagyobb alfa sebzéssel kompenzálja. Egyetlen dolgot szoktam irigyelni a Löwéktõl, a valamivel kissebb célzási idõt. Semmi egyebet.

mijki
Végig 88mm-s használtál? Nekem most 105mm-s van rajta, nagyobb pen+sebzés viszont a lõszer ár miatt, nem hoz és nem is visz semmit

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sziasztok! Van valahol egy részletes lista arról, hogy melyik tankot hol érdemes lõni, azaz hol a gyenge pontja? Köszi

StephenKing
Ma kellemes meglepetés ért, Malinovkán Lövé-vel voltam, természetesen a szopó támadó oldalon. Szinte még sosem nyertem támadóként itt, de valaki beírta hogy mindenki menjen a jobb oldalra és ott támadjunk egyszerre. Tökéletesen mûködöt a taktika mindenki csinálta a dolgát. A kicsik felderítettek amint felvillant az ellenségtõl valaki egyszerre bekapott vagy 6-7 találatot és már füstölt is el. Simán lesöpörtük õket úgy hogy csak 4 tankot vesztettünk. Én szárnysegéd lettem 104ezer ezüstöt kaptam. Ritka hogy a csapat randomban ennyire összedolgozzon de néha van ilyen is.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

sztem nem tier limites, mert láttam már magasabb csatákban is, bár azt nem figyeltem lehet platoonnal volt. De durva az a JT olcsó lõszerár és köpi a golyót, t34el úgy kellett bemenekülöm az egyik utcába, de így is félig szarrá lõtt, persze utána kiszedtük😛 😄