World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random work
"Tudod alapból mindenkit hülyének nézek ilyenkor és nem csodálom ha nem válaszol 😊"

Én is!

A fejemben mindenki 12 éves Vérpistike, mert így nem okoznak csalódást. Ezek után minden tudatos megmozdulást sikerként könyvelek el tõlük. 😊

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Én értem, de engem sokkal jobban felzaklat, ha 2HP-ja marad a nyomorék ellenfélnek és onnan lõ ki a rohadék. Ezek után egy lopott fraget nagyon magasról tudok leszarni 😊 tudod, különbözõek vagyunk.
Természetesen többnyire olvasom a chat-et - már amennyire ez tõlem telik, mint már említettem a csata heve 😊 - tehát ha ilyet irnak akkor leállok, de elképzelhetõ, hogy nem látta 😊 visszaírt amúgy?
Tudod alapból mindenkit hülyének nézek ilyenkor és nem csodálom ha nem válaszol 😊

The Matrix has you...

Inkább már fáradt. Pm-be ird már le - már ha még érdekes a dolog - de ha nem akkor téma off 😊

The Matrix has you...

Azt én is belátom, hogy szemétség volt tõlem letékázni, de ebben a játékban eldurran az ember agya, és akkor és ott nagyon felkúrtam magam azon, hogy mindenáron akarja azt a nyamvadt ingyenfraget, hiába szólok neki ötödszörre, hogy hagyja abba a lövöldözést. Akkor már magamban kurvanyázva felmásztam egy dombra és beledurrantottam.

Random work
Ott azért elvárható az ilyen, de randomban? Örülök, ha nem lõnek hátba a csapattársak. Vagy eresztik rám a scoutokat, mert utálnak. 😊

Egy platoonban és company-ban valószínû azért magasabb szintû a csapatjáték és egymással kommunikálni képes emberek játszanak, de randomban a fele ember alig értelmesebb egy lapát földnél. Tõlük nem várom el az ilyen viselkedést. Nem várhatom el.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Megkérlek, hogy idd meg a kávédat, mert még biztos fáradt vagy.

Szerintem arról, hogy átadjuk-e az utolsó frag-et egy 5 killesnek vagy sem. Mármint Te errõl érdeklõdtél, hogy mit csinálnánk, csak közbejött egy másik hsz, Tk-val fûszerezve.
Ettõl függetlenül még mindig átadjuk, ha éppen a játék sûrûjében erre még oda is tudunk figyelni -nekem néha nem sikerül, elõre is bocs -, de ha éppen nem jön össze, akkor Te mit csinálsz? kilõsz engem?

The Matrix has you...

Igen helyett nem. Elírtam.

A népnevelést csak úgy írtam. Nem nem nevelni akartam, csak nem hagytam, hogy ellopja a fraget.

A válaszod igen, és az összes többi már teljesen lényegtelen. Aki csapatban játszik, az megteszi ezt a kis szívességet a csapattársának. Platoon-ban és company-ban is így tesz a többség. A múltkor 10 tankunk szemezett 3 percen keresztül egy GW Type E-vel, hogy a végén JóskaPista odaérjen és kilõje azt a Top Gun-ért.

Random work
Ok, akkor ez is tiszta. 😄 Kicsi a világ.

Random work
Na ja, én is így vagyok...

Kedves édes kis hatpettyes katicabogaram; mondd már meg, hogy szerinted mirõl írok? 😊

De igen 😊 Akkor azért volt ismerõs a neved, még klánba is voltunk szerintem 😄 Már régen nem játszok amúgy vele. Valahogy meguntam, szerintem CoD-ra tértem át vagy ilyesmi.

The Matrix has you...

Az a kevés alkalom amikor tudok játszani nem ezzel telik 😊 Örülök, hogy tudok sebezni és életben maradok, ha meg még nyerünk is, akkor halleluja van 😊 Nem nagyon foglalkozom ezzel a résszel, de tudom, hogy idegesítõ.

The Matrix has you...

Random work
Te nem játszottál egy idõben World in Conflict-ot?

kerla
Valami marker oldalt tudtok? Szeretnék százalék és töltés idõ mutatósat, sajna a régi nem kpmpatibilis az újabb verzióval, beállításoknál meg nincs megfelelõ.

Random work
Szerinted ebbõl õ milyen következtetést von le?

Jó esetbe egy érett emberrel hozott össze a sors, aki ezután belátta, hogy vétkezett és legközelebb nem veszi el más ajándékát.

Az esetek többségében egy kisgyerekket próbáltál nevelni, akit még a szülei se tudnak és fel se fogta mirõl volt szó.

Ennek ellenére sem értek Veled egyet 😊 Értem az okokat és a hátteret, de a TK-t akkor sem kultiválom.

The Matrix has you...

Random work
Lehet belekötni és elterelni a témát, de akkor se helyes a TK.

Nem állítom, hogy azért mert valaki 5 killt összeszed egy alávaló fragvadász, de ezt se állítsuk, hogy aki nullát szed össze, az nem érdemel meg egy darabot se. Kicsit túlságosan a statisztikára figyeltek.

Egyébként lehet én láma vagyok, de eddig nem is tudtam, hogy az 5 fragnek van jelentõsége. Én nem figyelem ezeket a plecsniket annyira, hogy ezek befolyásolják a játékom. Ha kapok, akkor megnézem miért és örülök, de sose hajtott az, hogy van már öt, akkor még egy kellene és elkezdek chaten kuncsorogni.

Na tényleg leállok, mert széllel szembe nem érdemes...

ez sluggerral volt.
máskor tök megörültem, shermannel csipegettem le egyedül egy tigrist, aztán amikor 150 hp-ja maradt, a jagdp. nagy kegyesen elõbújt mögülem és kivégezte.
én sokszor találkozom ilyennel, figyelem is, ha mással is csinálják, és az ilyen játékosokat elkerülöm inkább.

I never asked for this.

Ezért is mondom, hogy másképp látjuk a dolgokat. Ha én odaadok valamit valakinek, akkor azt neki adom oda, nem pedig valami másik random emberkének a csapatból. ha a másik random emberke ezekután mégis el akarja venni, akkor naná, hogy népnevelõ célzattal letékázom. Miután nyomatékosan felhívtam a figyelmét, hogy ne vegye el azt, amit nem neki adtak oda.

Nos, igen. Ezzel szerencsére nem sokszor találkozom, de elõfordult már. Személy szerint lövöm ahogy tudom, ha nem Én kapom el, akkor ez van, de sosem várok a másikra, hogy enyém legyen a kill. Abba nagy valószinûséggel belehalnék 😊 nekem ilyen szerencsém van többnyire.
Persze lehet ez azért van, mert viszonylag keveset megyek heavy-kkel, többnyire medium tankokkal gyûröm a játékot, ez más mentalitással jár 😊

The Matrix has you...

Random work
Nem szép dolog lenyúlni a jól megérdemelt jutalmát!

De még mindig azt mondom, hogy
1. nem tudjuk mennyiben segítette õt az SPG? Vajon, ha az SPG nincs, akkor is szerez 5 killt? Lehet csak négyet szerez...
2. nekem semmi extra motiválót nem ad egy plecsni, szóval kicsit se értékelnék ilyen ajándék frag-et a Top Gun plecsnihez.

Megölni egy csapattársat a legszarabb megoldás. Tompíthat a dolgon az, hogy miért teszem Pl.: megvédeni a saját vagy társam életét. Azért lelõni a csapattársat, mert nem kapna más plecsnit az már nekem elfogadhatatlan. És ennek ellenkezõjérõl nem tudtok meggyõzni. Legyen a fragtolvaj SPG vagy bárki más. Számomra egyforma fontos minden csapattárs...

De most Te továbbmentél és azután nyírtad ki a saját társad, hogy Õ nem volt hajlandó átadni azt az utolsó frag-et, nem?

Egyébként nem, nem teszem jól, ha lenyúlom azt az utolsó frag-et, de erre akkor sem az a válasz, hogy TK-zol.

The Matrix has you...

Írtad valahol, hogy 5 fraggel nem fog tékázni. Ha 5 fragnél tékáz 3-at és úgy lövi ki az utolsó tankot akkor is top gun lesz mivel 6 ellenséges tankot pusztított el(hiába van a neve mellett 3 frag)
Maus-sofõrt keresünk 2x1 órás etyepetyére esténként...

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

ezt amugy én sem teljesen értem miért van így. maximum 50 hp-t rendszeresen meghagyok egy egy tankon mikor telibetrafálom és utána mint a keselyûk vetik rá magukat a többiek.
múltkor csináltam azt hogy ketten lõttünk egy tankot, aztán már csak 300 hp-ja maradt. (mindketten átlagba 200-250et szedtünk belõle) töltöttem, de a másik nem lõtt közbe. azt várta, hogy én szedjek még le és akkor 100% hogy övé lesz a kill. na ez a szánalmas.

I never asked for this.

Ezek az esetek, amiket írtam, nem amo rackesek voltak, csak valami gyengébb ponton találták el a tankot, de ez már tényleg csak a randomon múlik, szerencse/balszerencse kérdése.

Na ez meg a másik. Egy csomószor van olyan, hogy leszedem 3-4-ig a HP-ját és aztán egy csóró kis valaki szétlövi, pedig már repül az utolsó, a kegyelemlövés. Akkor is leálljak hápogni és lõjem ki, mert kiszedte a nagy nehezen leamortizált ellenfelet?

The Matrix has you...

Senki se mondott ilyet. Nyilván õk is hasznos játékosok, akár több ezernyi sebzéssel. Csak mindössze meredeknek tartjuk azt ahogy csak simán fragvadásznak tartod a top gunt lövõ játékosokat.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Most már eljutottunk odáig, hogy aki ki mer lõni egy ellenséges tankot, az csak fragvadász lehet? Olyan nem fordulhat elõ, hogy valaki meg is dolgozik a killjeiért?

Egyébként meg ez az egész abból indult, hogy ha már valaki összeszedett 5 killt, akkor miért kell tõle sajnálni azt a kis örömet, hogy megszerezhesse a hatodikat is? Ha egyszer a sok 0-1 killes elviekben úgyis kiosztott egy csomó sebzést, akkor nekik ez már nem oszt nem szoroz úgysem, viszont a másiknak örömet jelenthetne.

Sugárzik belõled a jóindulat és az empátia^^ "neked is szükséged lehet arra a frag-re xp-re" Az aki a jó teljesítményével esetleges 5 kill-el nagyban hozzájárult a csata kimenetelének a befolyásolásához az kit érdekel neked is jár az-az 1 frag a neved mellé😛 ( a 0 az olyan hülyén néz ki^^) Az egész csak hozzáállás kérdése, ha látom, hogy a csapatban bárki szépet alkot és 5 frag van a neve mellett nem fogom elrontani a jó körét azzal, hogy levadászom elõle az utolsó fraget vagy befoglalom a bázist mielõtt kiszedhetné. Elvégre neki is köszönhetem javarészt azt, hogy megkapom a win bónuszt és azt is, hogy növekedik a win ratio. Miért ne kapja meg azt a top gun plecsnit és csata hõse kitüntetést, ami bárki bármit mond csak jelzés értékû ugyan, de gondolom mindenkinek jól esik ha begyûjt egyet.. Még azoknak is akik itt hajszolják az értelmetlenségét.
Ha már ilyen hosszúra sikeredett az artikról még mindig az a véleményem, hogy amikor a kis vagy lesebzett tankokat lövik ki "-1 csõ jelszóval" csak a csapat ellen dolgoznak és frag-re vadásznak.
Bármilyen tankban ülök is mindig a legveszélyesebb, legnagyobb túlerõvel rendelkezõ tankot lövöm elsõnek ha van választási lehetõségem mert Õ az aki eldöntheti a csatát nem a kis lófütty aki karcolgathatja a csapatomat, valamint a top tankokat lehet csak a mi topjaink és az arty tudja sebezni..(persze nem scoutokra értem hisz õk az elsõdleges célpontok ha van arty)
Agyfaszt kaptam mikor campinovkán a templomnál spotoltam a domboldalon felfelé igyekvõket és azt a kisfaxt szedte ki az arti aki max csak a seggem tudta volna zaklatni a top heavy meg fullosan ért fel!

Egy utolsó nekirugaszkodás, aztán meglátjuk.

"ne ölünk csapattársat"

Pontosan. Ez evidens.

megvédeni és segíteni

Ez is teljesen korrekt és elfogadható. Ez a csapatjáték lényege.

Ezeket teljesen jól látod, de hadd kérdezzek meg valamit. Ha van valaki, aki egész idõ alatt odafigyelt, korrekt módon játszott és segített számodra, akkor te vajon jól teszed-e, hogy a végén lenyúlod elõle a jól megérdemelt jutalmát? Egy egyszerû kérdés, amire mindenféle mellébeszélés nélkül meg lehet adni a választ.

Semmi baj, én mindig is azt vallottam, hogy nincs szükségem a "segítségükre".

Random work
Lehet én túl keveset játszom és még élvezem, ha meg kell menteni valakit. például...

Az tényleg szép mikor egy lövésbõl kiszednek...gondolom ammo rack vagy nem? Ezt amúgy írja valahol, hogy ha ilyen egy lövés a semmibõl jön akkor tulajdonképpen miért is és hogyan? Sokszor az ideg miatt csak kilépek, de párszor már elolvastam, hogy minden modulom szétrobbant és mindig az arty-t rakja mögé. De egy lövéstõl? Akkor nekem miért nem sikerül? 😊

The Matrix has you...

Mielõtt én leszek a vérmókus, jelzem, hogy nem szoktam nagyon direktbe TK-zni. Jó, ha kétszer elõfordult. Egyszer volt ez, egyszer meg a platoon társat nem hagyta mozogni egy light az istennek sem. Többre nem emlékszem.

Random work
De azt se lehet állítani, hogy aki nulla frages az haszontalan!

Random work
Most, hogy ismerem a véleményetek az egyes esetekrõl, nem igazán fogok ezentúl túl sok segítséget remélni randomban. 😊 Csendben tûröm sorsom, hogy másnak más a fontos és én meghalhatok. Mert spg vagyok, vagy sapka van rajtam vagy csak amúgy is nyerünk és drága a lõszer megvédeni. Meg ilyen gázolaj árak mellett miért is induljak segíteni. 😊

Hát azért a 14k csatám alatt még nem sok olyannal találkoztam hogy egy top gunt lövõ játékos csak fragvadász lenne. Megvalósítani se igen lehet szerintem. Kb 90%-ban õk azok akik eldöntik a csatákat. Szerintem neked is lehet efféle tapasztalatod.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Random work
ezt nem tudhatod, mert nulla fraggel lehet több sebzést vittél be, mint a fragvadász

Az egész csak feltételezés a konkrét eset ismeretéig. Én pl. nagyon tudok vágyni egy fragre miután kiosztottam egy zsák sebzést és nulla killt. Mindenki csak a számot nézi a listába és azt képzeli, hogy akinek ott nagyobb értéket mutat õ a legjobb játékos. Holott ez nem mindig igaz.

Én csak végsõ esetben TK-zom olykor, pl. ha valami megátalkodott hülye blokkol, vagy direkt belém lõ.

Viszont az elõfordul, hogy látok valami kétségbeesett kis tankot az ellentõl kamikaze-akcióba kezdeni az SPG-ink ellen. Ha úgy látom, a csatát már úgyis megnyertük, akkor ugyan elkezdem üldözni, de inkább végignézem, ahogy kibelezi õket, és csak aztán nyírom ki😊. Szolidaritás.

Más szemszögbõl: 6-ot rá tudtál lõni arra a nyomorult KV-1-re, akinek ettõl valószínûleg már egy ép modulja sem volt, neki pedig még mindig nem volt esélye sem a visszalövésre.

Egyébként nyilván elsõsorban nagyobb artykra értettem amit írtam, bár szedett már ki a tier4 grille is full hp-ról Churchillbõl, vagy a tier5 M41 a Ferdibõl.

Random work
feladom, úgyis mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik...

Én nem értem miért kell annyit lovagolni ezen a TK témán, elvégre ahogy a mondás tartja: "az erõsebb kutya b@szik". Másrészt nyugodtan tarthatjuk egyfajta közösségi "fegyelmezõ" eszköznek. Meg amúgy úgy tesztek, mint ha az 5 frages heavy vagy akármi egy semmirekellõ valaki lenne, aki csak úgy megkapja azt az egy killt. Pedig valószínûleg pont neki köszönhetõ a gyõzelem.

Random work
Én nem csinálok ebbõl problémát, hogy ki mit utál vagy szeret egészen addig amíg ezt nem a csapata kárán gyakorolja.

Szerintem ha már egy csapatban vagyunk, akkor az alap felálláson túl, hogy ne ölünk csapattársat az a következõ, hogy próbáljuk egymást megvédeni és segíteni. De lehet én nem ismerem a csapatsportokat és máshogy értelmezem a csapatban való munkát.

Szerintem a legnagyobb balfasz én vagyok, mert két óra eredménytelen próbálkozás után még mindig meg szeretném értetni veletek ezt - nem, nem a nyavalyás TK-t. Én kérek elnézést!

kerla
Hát igen, gondoltam hátha van vmi érv mellette, de nem találok. IS-t nem akarok, orosz ág kuka. maradok a németeknél, esetleg majd az angolok..jövõre...ha jönnek :-)

Random work
Akkor ezért van olyan sok arty, mert jobb mint a T34? 😊))

Lehet felhagyok a heawy ággal. 😄