World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet ki kéne írni a logó alá, mert 16 hozzászólás múlva megint megkérdezik. :-)

Az M6-tól és a T1H-tõl nagyon tartottam, mivel hallottam "jó" hírüket. Aztán kellemesen kellett csalódnom. Kihúzva nem olyan rosszak, sõt M6-tal már az elsõ 10 meccsen belül meglett a Tank Ász (T1H-vel valamivel késõbb). M6-tal 74 meccs alatt kifejlesztettem a T29-et és végül ~60%-os winrate-nél adtam el. Annyira azért nem szerettem hogy megtartsam, de közel sem volt olyan rossz mint sejttették, de talán a viszonylag jó MM-je miatt éreztem így.

https://wotinfo.hu

Nem tartom túl okos húzásnak egy tankot nem a legjobb fejlesztésekkel használni... Magaddal szúrsz ki erõsen. Ha nem tudod nullszaldósra kihozni menj pár kört su85-el vagy egy creditfarmolós tankkal. Kicsi a tûzerõ, nem tudod a medek helyét dominálni stb.. Ha nem bírod anyagilag menj egy tier-el kisebb de fullosra fejlesztett tankkal, ott jobban fogod magad érezni és hasznosabb is leszel. Patton Pershing ágyú sok t10-nek az oldalát sem tudtam átlõni ami jelentõsen csökkentette a potenciálom és ha noob e50-el találkoztam aminek lövöldözhettem az oldalát õ akkor is kinevetett mert 400akat lõtt belém még én 240-200 körüli értékeket.. 43% winrate mire meglett a top ágyú most 56-nál járok. Pershingel viszont bõven elég volt az-az ágyú, kerestem is vele és a winrate is magas...
minute

WoT: Nishizumi77

a DPM az Damage Per ?? micsoda?

The Matrix has you...

mijki
Ha lesz teszt szeró a hétvégen vagy mi akkor a patch 2-3 hét múlva jön, még nem a jövõhéten ugye?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Amióta megemelték az összes t9 med pénzkeresését 5%-al asszem 7.2 óta nem nehéz prém nélkül plusszban tartani õket, legalábbis nekem simán megy, bár elõtte sem volt nagyon gond hosszútávon legalább nullára kihozni.

88mm L/100-at a lassú célzási idõ miatt nem tartom jó lövegnek, a 105mm-es sokkalta jobb és alig lõ lassabban, DPM-ben több, mint 200-al jobb is. 88mm L/100-nak egy elõnye van, hogy a stock toronyra is fel lehet rakni. Lõszerárban egyáltalán nem spórolsz vele, mert annyival többet is kell lõnöd mint amennyivel kevesebbet sebzel, kivéve ha 100 hps tankokat végzel ki.

Már nekem is volt alkalmam kipróbálni ezt a tankot és az ágyút is rajta...hát..nagyot pukkan, az biztos :)
Szokni kell vele a játékot, de szerintem is egész jól használható jármû.

The Matrix has you...

Arról tudni valamit hogy a Jagdpanther II milyen lesz?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Viszont amióta ilyen mértékû a 0-ás criticalok elõfordulása azóta elõnyben részesítem azokat a tankjaimat, amik inkább gyorsabban lõnek egy kicsit kisebbet, hogy gyorsabban tudjak ismételni. Hosszútávon sajnos kijön, hogy inkább ütök be több lövésbõl keveset, mint kevés lövésbõl semmit, mert az a kevés is vagy lepattan vagy hatástalan. Persze elõfordul, hogy így is, úgy is megszívom, az 50B-t azóta nem vettem elõ mióta egy fullos Löwébe mind a négy lövés nullás volt, tök mindegy hova céloztam, három lövést elnyelt a trackje, egyet a tornya.

flashpointer
köszi, megvettem rá, de nem tudom mennyi kedvem lesz vele kiszedni a legalább 150k xpt. fõleg hogy mióta prém van inkább tájpozom hogy ha lejár legyen pénz, így a napi 2misi meg van eddig

Emancipate yourself from mental slavement!

Eagle16 jól mondta, hogy az E-50 a 88 L71-el egy dagi Panther II-es.
Szívem szerint én is a 105-t raknám rá, mert pontos és magasabb tierben jó sebzésel rendelkezik. Mozgás közben is tökéletes célzott lövések leadására, DE: magas lõszerár, prém nélkül nem fenttartható.

Ezért használom rajta a 88 L/100-at. Olcsó lõszer, gyors és nagyon pontos! Viszont a bevitt sebzés egy lövéssel alacsony. Valakit meglõsz és kinevet. :) Viszont hamar kapja a következõt. Igazi terrorizáló fegyver. Megfelelö legénység skillekel roppant kellemes.

Ha prémel tolod, akkor 105 :)

nem

flashpointer
Leo1-es ág is egyszerre jön az e50mel?

Nagy cucc, tegnap Löwe-vel egylövéseztem egy full HP-s Panther-t. <#idiota>
Írtam neki, hogy bocsesz, amire egy "suck my dick"-el értékelte az együttérzésemet.<#nevetes1>
Trucker39
Jó kezdés Kv-5-l:

Gyõzelem!
Csata: Erlenberg 2012. július 11. 9:17:22
Jármû: KV-5
Szerzett tapasztalat: 2 440 (2x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 56 400
Csatában elért Achievement: Acélfal, Kiváló soför jelvény: "I. osztály"

Replay

Ez a dps számolgatás nem feltétlenül mérvadó.Azért rengeteg olyan szituáció adódik,amikor jobban jön a nagy alfa sebzés mint a gyors töltés.Persze ez fordítva is igaz.
Egy lövéssel bevinni 1000-1200hp-t,azt azért ki fogják bírni röhögés nélkül.És ha éppen ennyi kellett,akkor le is tudtuk az ellenfelet,még ha mondjuk már sérülten lövünk és egy lövéssel nem fektetjük le,akkor benyalhatunk egy kokit az újratöltés alatt.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

A bújkálósdi miatt annak nem sok értelme van.

csaba90
én kiszámoltam a fullos T110-esemnek... 8.25 sec alatt tölt be.. kb olyan 2900 a DPM-je... tényleg durvák lesznek ezek a medek :D
E100-asom is 2900 körül van... :S

Csaby

Eagle16
Biztos hogy lesz, fõleg hogy a videóban amit felraktak olyan "apró" hibákat tettek bele, hogy a T-62A motorja nem is 1050 LE-s lesz, csak 580 :)

Ennyi erõvel a többi adat is lehet valami nagyon kezdetleges valami.

Az E-100-nak meg a T110-nek van 3k körüli DPM-je most.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

csaba90
jaaa így már vágom :) köszi szépen... gondolom ezeket úgy fogják alakítgatni hogy kb mindegyik hasonlóakat sebezzen egy perc alatt...

Csaby

damage per minute. Sebzés/perc

csaba90
nem akarok butának tûnni... :D de ez a DPM ez mi? :S xD nem bírok rájönni... xd

Csaby

Ja jó. Akkor eléggé durvák lesznek. Bár tuti lesz még állítgatás végleges elõtt. Nincs kedvem számolgatni, a jelenlegi T10 heavyknek legalább nagyobb a DPMjük így fullosan minden extrával?

Szerintem teljesen reális az 1200as sebzés, elvégre HEvel sebez 1400at.
A 150 körüliek meg 750et APval és 950et HEvel, szóval 200 a különbség ami stimmelne a 170esnél is.

Eagle16
Ami ott ki volt számolva, az ventivel meg rammer-el meg maxos legénységgel értendõ.

Azért az masszív lenne, 1200 alfával T8 tankokat oneshotolhatna <#eplus2>
Na pont ezért tartom meg a JTt a T10 mellé, mert én nagyon szeretem a gépágyú 128asát.

Valamit nagyon elszámolt a kolléga, most kíváncsiságból én is kiszámoltam a DPMet:

Patton: 2925
E-50: 2438
T-62A: 2909

Mindenesetre a 170esnek akkor is 1200at kéne sebeznie, nevetségesen kevés lenne az Alpha elõnye 1000 sebzéssel, mivel a 155ös fog 850et sebezni.

Eagle16
Már nem olyan biztos hogy a JT-nél több lesz a DPM-je...inkább ugyanannyi lesz, vagy alig több.

Most már az Object 268 lesz a DPM király, a Jagd. E-100 meg megkapja a nagy alfa sebzést. Legalábbis SerB ilyeneket írt, hogy felcserélõdnek a szerepek.

Szóval 1k sebzéshez lenne olyan 2,5-3-mas ROF.

Holnap már indulhat a teszt, de inkább péntekre mondanám.

43 már épp elég ahhoz, hogy a gyengébb playerek elhibázzanak, mögéd lõjenek, stb. A 35-tel repesztve nincs az a Matyashun, aki nem kap el.
Nagyon kíváncsi vagyok a T10 TDk DPMjére, fûleg a Jagdpanzer E-100éra.

T10 medek:

Patton III: DPM 3524 / Reload time 6,64secs
T-62A: DPM 3503 / Reload time 5,48 secs
E-50M: DPM 2932 / Reload time 7,98 secs

Nos ezek elég durva számok, a JTnek van 3k körüli DPMje. Remélem ma fény derül a TD ágyúk statjára.
Ha a jgpz E-100nak 1000 lesz a végleges sebzése akkor kapnija kéne vagy 3,6-4es RoFot amit azért erõsen kétlek egy 170mmes ágyútól.
Viszont akkor meg a sebzést kéne felvinni vagy 1200ra.

Elvileg holnap indul a teszt, legalábbis valaki ezt írta wot fórumon, nem tudom mennyire hiteles.

Csak annyit, hogy eltalálnak menet közben, vagy nem. Lenyomtam pár kört bátéban M6-tal, és egyszer sem jutott eszembe, hogy medezzek vele. Dög nagy célpont, és többnyire átviszi minden, egybõl ráugrik mindenki aki meglátja, hamar szét is szedik.
Random work
Szerintem a 35 és 43 közötti különbség azért éppen elegendõ. Az a 23% különbség nekem soknak tûnik.

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Az M6 páncélja teljesen jó a T6-felhozatalból, ráadásul néha megmagyarázhatatlanul pattog és nyel el sebzéseket. A KV-1St nem nehéz túlszárnyalni páncélvédettségben, mert a teste legvastagabb pontja, a front is csak 75mm, az semmi, azt egy nyomi Lee is átlövi szembõl bármikor.

Végsebesség? Igen, az M6-nak 35km/h. A KV-1Snek meg 43, nyolcal több. Valóban egetrengetõ különbség. A fürge, mediumként használandó heavyk közül a VK4502Anak 38. A fürgének mondott IS-nek 34, az IS-3nak 38. A mediumnak számító Jumbó Shemannak csak 35. A végsebesség tehát kábé semmit sem jelent.

Mi a baj az MM-el? Szerintem tökéletes!
Ma reggel is 1-1 tier 10, náluk 6 (minden td-bõl 1db +2más) nálunk 4 tier 9, náluk 4 arty nálunk 2. És persze mi támadunk Karélián!
Simán hoztuk a csatát. Beálltam hulldown-ba T30-al és kilõttam a T30-at meg a Jagdtigert és sebeztem az Objectet. Utánna lerohantam és meglõttem egy pillanattal elõbb a T95-öt mint az E-100 kinyírt. A T95 kigyulladt és leégett (postmortem kill), egyedül az E-100 sem húzta sokáig.
Képesek voltak úgy felállni hogy 4 9-es td meg az E-100 (plussz pár apró) egy oldalra a másikra védelem nélkül az artyk. Kellemes meglepetés volt a gyõzelmünk amiben még 2 percel a vége elõtt sem hittem.
Eagle16
Még szép hogy rá kell rakni a 105-öst, attól lesz jó tank...addig csak egy páncélozottabb Panther II. 88 L/71-el esélyed sincs más Tier 9-es med. ellen.

Éppen ezért maxolja ki mindenki században a T6-osokat. Senki se szeret T9ek ellen harcolni velük. Elmondom neked, bármelyik T6-al szívás T9ek ellen harcolni, nem csak az M6-al.

flashpointer
e50nek érdemes e megvenni a legjobb ágyút vagy ne pazaroljak 60k-t érte? mindjárt itt a peccs és most lenne még csak meg, lehet jobb tovább gyûjteni az xpt a 8.8 l71el vagy nem túl életképes megoldás és az új ágyúval annyira jobban jön majd az xp?

Trucker39
Tegnap jó bele húztam, 97 csata:

Trucker39
Én irgalmatlanul szenvedtem az M6-l. Talán ez az egyetlen tank, amit egyszer eladtam. Jó fél év múlva vettem vissza és szenvedtem ki vele a T-29-t. Ha tehettem volna, odaadom az elsõ "színes" fémgyûjtõnek.

Úgy kell játszani vele, mintha papírból lenne, mint a többivel (amcsi meddel) is elõtte. Magyarul flankolás és szemétkedés, domborzat/tereptárgyak adta fedezékek folyamatos kihasználása.
A sebessége valóban kicsit "öreges".

[HUN]Kami*, kiskami*

M6-ot és KV1S-t speciel pont nem hasonlítottuk össze. Mellesleg nem értem miért van mindenki hasra esve az M6 páncéljától. Védettsége elölrõl kb Tigris szintû, az oldalai papírok, a tornya szintén. Saját tierbe még elmegy, feljebb már piskóta. M6 medium szerepkörre? 35 km/órás végsebességgel? Hát nem tudom, egy dolog a mozgékonyság, de egy mednek mennie is kell valamennyivel. A 90-es ágyúval nekem sincs bajom jó kis löveg lenne, ha az MM-nek köszönhetõen nem folyton T9-re kéne lõni vele.
Pedig az M6 a legjobb T6-on, jobb mint a KV-1S. Nem kell hanyattesni a KV-1S óriási sebzésétõl, az az egyetlen elõnye annak a tanknak. M6 sokkal jobban páncélozott, jobban gyorsul (14ló/tonna vs 16ló/tonna, M6 top motorja majd 1000 lóerõt tud), és bizony a 90mm-es gun a sebzésen és az átütésen kívül mindenben jobb mint a KV-1S 122mm-ese. Az átütésbeli különbség nem jelentõs(15mm), viszont az M6 90mm-ese sokkal pontosabb, pillanatok alatt céloz, gyorsan tölt újra, és olcsó bele a lõszer. Mindezek miatt M6 medium szerepkörre is sokkal alkalmasabb mint a KV-1S.

Random work
Azt a képességet mennyire tartjátok hasznosnak, hogy több kritikus találatot tud bevinni a lövész?

Én most KV-1S -re inkább olyan képességet tettem ami toronyforgás és manõverezés közben a célzást pontosabbá teszi. Bár most vettem észre, hogy stabilizátorom még nincs, de majd veszek rá.

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random work
Egyelõre úgy érzem hasznosabb, ha papír habtestem eltûnik a sûrûben, fõleg mert az álcaháló olcsóbb. Ha ki tudom gazdálkodni, akkor lehet kipróbálom...

Most Ferdinandra gyûjtök. :)

[HUN]Kami*, kiskami*

Álcaháló helyett tedd föl a ventillátort, az mindenen javít, többek között a horror célzási és töltési idõn is, akárcsak a mozgékonyságon. Álcahálót amúgy se teszünk TDn kívül másra. Még állítólag a gyík artisták teszik a nagy nyitott kukásautóikra.

Random_
Mai elsõ csatám vele:
Gyõzelem!
Csata: Ruinberg 2012. július 11. 7:00:07
Jármû: KV-1S
Szerzett tapasztalat: 2 638 (2x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 32 084
Csatában elért Achievement: Top Gun

Megnéztem nekem a legtöbb plecsni (24) szárnysegéd, azután a Top Gun (21). Annyira én nem gondolom elérhetetlen célnak a megszerzését...

Most direkt kértem a csapatot, hogy engedjék át az utolsó killt nekem és úgy tûnik megkaptam (nem tudom mennyire tudatosan adták nekem). Pedig ketten a közelében voltak és az Arty-t is veszélyeztette az utolsó ellenség.

Akit érdekel itt a replay. Volt két elcseszett lövésem ami más tanknál mûködik, de ennek sajna nagy a szórása pedig jó móka.

95c655f090f4f3b541.png

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Na igen ez egy jó jellemzés! Guruló Shotgun! Én a mozgékonyságát ott használom, hogy csiki-csukizni jól lehet vele és forogni flankolni. Megkerülni a lassabb tankokat.

Mikor az elején megvettem 5 körbõl 3-ban kigyulladt és akkor guruló fáklyaként jellemeztem. Az elsõ tankom volt ami észrevehetõen sokat égett. Azóta ez valahogy elmúlt és nem jellemzõ annyira az égés rá.

85mm -es ágyúval használtam sokáig, de nem igazán tudtam hogy miként lehet vele eredményesen játszani. Nem tudtam átütni az ellenfelet és ha igen, akkor nem sokat ért. Gyorsan szétkaptak. Itt kérdeztem is mit tegyek és javasolták a 122mm -es ágyút. Kipróbáltam és azóta teljesen megváltozott a véleményem. Bár én mindig is sniperkedni szeretek nagy távolságról, de itt inkább a fedezékbõl csipkedést alkalmazom vagy a mozgékonyságnak köszönhetõen a másik mögé kerülést. Mivel gyors az elején gyorsan el tudok helyezkedni jó kis megfigyelõ helyekre ahonnan késõbb lecsaphatok. Van álcahálóm és töltésgyorsítóm meg asszem célzásgyorsítóm is.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.