World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Skacok! vettem 2500 aranyat de napkaptam meg! pedig a számláról leszedte a pénzt mivel küldte a bank az sms-t hogy levonásra került. mit tegyek?? 😞

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

Szerintem a többi med is tökéletes lesz. Bár nekem fõleg a Patton adja nagyon. TD-k közül meg a JgPz E100, Foch 155 és T110E3 ami nekem nagyon meggyõzõ volt.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Pedig pont azt akartam írni, hogy a T110 lenne a legjobb erre a célra. 😊

T110E5 szerintem. A 7.5 újoncok közül még korai lenne eldönteni, mert még csak teszt1 fázis van, de számomra eddig a T-62A a legmeggyõzõbb.

Nem kukacoskodsz, csak beszélgetünk. :-)

Déli oldalról kezdve nyugati szél, G1, utolsó utca sarka a térre nyílva, bárhova(!) belátsz innen a térre, persze ki kell hozzá nézegetni, de elég csak percenként, nem kell állandóan tûz alatt tartani azt, akire nagyon ki kell gurulni. Figyelni kell viszont arra, hogy A6-7-bõl belõhetõ artyval, de ha keleten kint a zölden megnyomják a medek ez a veszély nem sokáig fenyeget.

Túloldalról, északról kezdve ugyanez a jollyjoker pozíció E1, artyval csak K8-ból belõhetõ és csakis akkor, ha épp kinézegetõben van ott valaki. Megjegyzem délrõl(nyugatról) könnyebb bevédeni a teret, mert ott vannak bokrok is, amik elrejthetnek és a törmelékek is valahogy ideálisabbak. De hát mint tudjuk nem igen van szimmetrikus pálya a játékban.

Ideális arty pozíciók Ruinbergen, amiket jó ha észben tart az ember:

I.C.ram
T110E5 (jelenleg ez van most) nagyon hullámzó, hogy mikor fun. Jó csapatban nagyon jó móka, de ha rossz a csapat, akkor simán flankolnak, és hipp-hopp szétkapnak a kis szúnyogok.
A mínuszokat köszönöm. <#eplus2>

Stílus kérdése a dolog.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

I.C.ram
Aha, meg kíváncsi vagyok a patchben érkezõkre is.
A jelenlegiek közül?

I.C.ram
Melyik a legjobb T10-es tank randomra?
Az õ pozíciója is úgyanúgy lehetetlenné válik ha hátulról megérkezik az ellenség. Másrészt az arty szépen be tud lõni a térre.

Random work
Ruinbergen arra is gondolj, hogy szembõl rádlátnak. Így nem elég megkeresni az ellent, aki ha nem mozog eltûnik. Hanem a tér másik felérõl rád látnak.

A foglalási kör széle egy háztömb oldalánál fut ahová be lehet szépen csücsülni és védve vagy. Rendszeresen alkalmazom ezt a taktikát. Egyébként ha a kör közepén foglalna az tényleg bukó, mert a hosszú utcán végiglátsz és nagyon messzirõl szedegetheted az ellent.

Na de nem kukacoskodok részleteken.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Csak a szokásos, a németeket nerfelték, a szovjeteket buffolták, <#idiota>

patchaou
Szevasztok!

Rég nem jártam erre és a játék közelébe sem igazán jutottam az elmúlt egy-két hónapban. Nagy vonalakban leírná valaki a fontosabb/komolyabb változásokat hogy ne kelljen kismillió hsz-t visszaolvasnom?

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Õk is tudnak lövöldözni a párkányról, meg a dombra is fel tudnak mászni. Bár tény hogy a medek és TD-k paradicsoma az a map.

Dög lassú nehéz tankkal amivel világítok ha csak megmoccanok? Szerintem TD-k és med-ek jobban járnak azon a pályán

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Nyilván nem a szervezetlen noobokra kell optimalizálni a taktikát.

Ruinbergen a cap körön belül nincs olyan fedezék, amit ne lehetne valamelyik utcából belõni, nem is írtam, hogy le kell szarni a zászlót, csak azt, hogy a fõerõt hülyeség egybõl a zászlóra összpontosítani, Ruinbergnél pont nagyszerûen mûködik, hogy beállítasz 3 tankot, ami nagyjából rálát a capre és csak percenként kinéznek lõni egyet, amivel visszalövik a foglalást. Még csak sebezni sem kell, elég lelõni a láncot, arra meg kb. bármi képes.
Ezt tartod pár percig és addig simán körbeérsz keletrõl bármivel és ott fog állni bedobozolva a capen az ellenség, amit 5-6 utcából simán belõhetsz.
Nem értem mitõl nehéz támadni az egy helyben álló és védekezõ tankokat. Pont hogy õket a legkönnyebb eltalálni, mert eleve nem mozognak, tudod hol állnak, nem fognak azután sem elmozdulni hogy ellõttél belõlük 1000 hp-t, csak tûrik tovább a csapásokat és várják, hogy haladjon a csík.

Persze nem jön be ez mindig, de az esetek igen nagy többségében igen.

Pedig elég sok lehetõség van azon a mapon. Ki lehet állni a párkányra fedezni, átmenni A2-be, vagy pedig víznél felszaladni az artykért.

Hogy utálom ezért El Halluf-t. Azt csinálom beállok egy szikla mögé...és...ennyi. Ha valakit látok rálövök, de a szikla mögül nem, jövök ki, mert az az arty szed szét, vagy a lesben álló védõk.

Ennél már csak Prokhorovka támadás a jobb. Ott legutóbb remek taktikát választottam.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Elég gyakori jelenség hogy a Mausok és E-100ak indulnak meg cappelni az elsõ pár percben. Nem tudom miben reménykednek ilyenkor, mert max félúton járnak még csak amikor szétbombázzák õket. Inkább a kicsi és gyors tankoknak célszerû beszaladni, mert õk el tudnak jól bújni a szikla mögött.

Random work
Épp ma reggel is úgy nyertünk, hogy a csapatnak azon fele aki ment zászlóra és nem a varázserdõben bóklászott elkezdett erõsen foglalni. A zászló tele van bokorral ami eltakart. Egyenként jöttek megtörni a foglalást, de esélyük nem volt. Persze könyörögtem egy sort, hogy 4-5 tankkal foglaljunk egyszerre. Egy tigrisük észrevette, hogy szar van a palacsintában, de esélyük nem volt pont azért mert egyesével jöttek. Ha egyszerre többen több irányból támadtak volna, akkor talán.

Ja és annyira hendikeppelt volt a csapatunk, hogy TD-k foglaltak java részt. Szóval még forogni se nagyon tudtak.

Nem egyszer volt olyan eset, hogy pont a foglalással zavartuk meg úgy az ellent, hogy elkezdett hibázni, mert jöttek a pontra szervezetlenül. Ruinbergen meg elkezdesz foglalni, akkor sose szednek ki, csak ha mögéd kerülnek. Leszarni a zászlót szerintem felelõtlenség, mert miután foglalnak már nehezebb betámadni a helyben ácsorgó és védekezõ tankokat.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Tegnapelõtt nálunk egy forgótornyos amcsi TD kezdett bele a cappelésbe. Aztán melléköpött az arty.

Igen, ott egy kezdeti cappel ki lehet kényszeríteni egy átcsoportosítást már az elején, de csak akkor ha ehhez vannak támogató egységek is, mert a nyugati oldalról indulók elõnyben vannak, a pálya kialakítása nekik kedvez, ha õk elõbb elérnek és elfoglalják A2-t és meg is tartják, akkor övék a meccs. Ha egybõl ráállsz a capre, kikényszeríted, hogy lépjen a másik csapat, de ha nem támogatod be a capelõt és lelövik, akkor fújhatod az elõnyödet, mert már új fedezékben lesznek amikre jó eséllyel nem látsz rá és ugrott a manõver, ez egy kétélû kard.

Tegnap volt egy vicces csatám ott, keleti oldalról E-50-el voltam és nálunk egy Maus gondolta azt, hogy rááll a capre, mire beért a körbe 600 hp-n volt, közben ki is gyulladt amit nem oltott el, kb. 10%-ot bírt foglalni, mert egy t8 arty simán kilõtte a szikla mögül, az ellenfélnek nagyon át sem kellett állnia, de ne tudd meg mit kapott tõlünk a chaten a csávó, szal az sem mindegy milyen tankkal akarsz capre rohanni. :-) Egyébként a poén az, hogy pont foglalással hoztuk le, egy platoontársam T95-el foglalta be, annyira elfogytak a tankjaink, meg az ellenfélé is, eléggé epic csata volt.

Na igen, El Halluf a kivétel, ott mindig az fog nyerni aki be tud állni elõbb cappelni. Addig amíg azt próbálják kiszedni, a védõk a fedezékükbõl szép kis mészárszéket tudnak rendezni.

spybot919
Attól ,hogy meghal a rádiós levan szarva de ha lelövik a lánctalpad akkor véged van szétlõnek az arty-k. xD

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Jaja, gondolj bele, t10 tank top tankként rááll a zászlóra, ezzel gyakorlatilag kivonja magát a csatából, késõbb meg elég egy lövés rá és egy pillanat alatt leesik róla a foglalás, amit addig két percen át húzott. Gyakorlatilag elég mindig 80% környékén dobni a capre egy spotot és az odafókuszáló artik nullázák az egészet és a userek vannak olyan hülyék, hogy nem állnak ki a körbõl és mennek harcolni hanem kezdik elõröl az egészet, akár több alkalommal is.

Egyetlen kivétel van ez alól, El Halluf, ahol szinte kötelezõ a kört õrizni, de elég azt is tisztes távolságból és a pálya kialakítása adja is magát ehhez. Ott a nagy szikla miatt ki lehet építeni nagyobb roncsokból olyan barikádot, ami mögé még top artykkal is nehéz már besplashelni.

spybot919
Szerintem meg így logikus. Lánctalp lelõvés sokkal ijesztõbb mint hogy meghal valaki a csapatból 😄

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Sunsetjoy
A nem recsegõs háttérzajosat próbáltad ki? Amiben néha káromkodik is? De a magyar szöveges fordításnál jobb minõséget tükröz azért xD

Az a kedvencem benne, amikor "jelentem..."
Mindig az jut eszembe a Kincs ami nincsbõl, hogy "Mi az, hogy jelentem?!?" 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Láttam az ellenkezõjére is példát, nem is keveset, de talán 90% megállja a helyét.

+ vmelyik foglaló tank kimegy a körbõl v. kilövik, akkor nem szimplán lelassúl a foglalás, hanem még vissza is esik jópár %-kal!

BF3: Atomiccore

Jogos. Általában mindig a flankolás során szoktak eldõlni az encounter csaták. Hiába állnak be cappelni, a flankoló csapat úgyis elõbb ér a seggükbe, mint hogy behúzzák a zászlót. Fõleg hogy maga a cappelés amúgy is tetû lassú, amit elég 1-2 alkalommal resetelni.

kerla
na, megvan. kipróbáltam ezt a magyar hangot is, hááát, hogy meghalt a rádiós, teljes nyugalommal jelenti be, de a lánctalp sérülésénél nagyon megijed a csávó, tutira rosszban volt a rádióssal, vagy majd viszi a nõjét :-)

pedig jó cuccok azok, bár most kicsit megszívatják a francia ágat, de azért a Batchat fun, meg CW-n is elsõdleges. Mondjuk a medek közül mindenkinek más jön be. Nekem a személyes kedvencem a T-54 még.
Na, ezt kipróbálom majd. Illetve mégsem: IS, és SU100 pont két olyan tank (csak ezek vannak, meg egy P38t), aminél semmi esélyem "körbemenni és közben lõdözni".

Nem értek egyet. Megfigyeléseim szerint az a csapat bukja el az Encountert az esetek igen nagy többségében (sztem kb. 90%), amelyik elõbb kezd el foglalni, mert olyan lassú a foglalás, hogy csak percekkel késõbb kényszeríti rá az ellenfél csapatát a reagálásra és addig a foglalók teljesen statikus pozícióban vannak, õk vannak belekényszerítve egy hátrányos helyzetbe, mert nem tudják, hogy honnan várhatnak counter attackot míg a támadók tudják, hogy hol a foglalókör...
Az az információ, hogy tudod hogy az ellenfél tankjai kb. hol helyezkednek el és azok micsodák az bizony csatadöntõ.

Ruinberg annyira jól védhetõ, hogy elég ha a körre 2-3 tank ránéz, a gyors medek körbeautóznak keleten és kész is a harapófogó. Én még nem láttam olyan encounter Ruinberg csatát, ami cappel végzõdött volna.
Himmelsdorfon is az esetek nagy többségében a hegyen dõl el a csata, a foglalókörhöz képest a pálya teljesen másik felén.

Az a tapasztalatom, hogy ha a pálya foglalókörön kívüli részének nagyját uralod, akkor utána gyerekjáték elintézni azt a pár szerencsétlent, aki csak a játékmód leírását olvasta el és egybõl ráállt a foglalásra. Annyira lassú a foglalás menete, hogy totálisan ignorálható. Az meg csak hab a tortán, ha a top tankjaik állnak be foglalni, mert a t10 is ugyanolyan sebességgel húzza a zászlót, mint egy t6.

kerla
No, csak megnéztem ezt a pontozós profista vagyok-e avagy átlagos, nem is olyan vészes, viszont látni pár magas tierrel futkosó igen alacsony pontszámú tankost..hm.

Viszont: feltettem a OTM Markers-t is, amit lehetne testre szabni, de azt sehol nem engedi beállítani, hogy a célzó körben mutassa az életerõmet %-ban és a töltési idõ másdopercekben. Korábbi verziókban volt iylen lehetõség, ez megszûnt vagy én nem találom? Ebben megköszönöm a segítséget.

Ha te mondod. 😊

Sunsetjoy
Köszi a véleményeket. Akkor marad.

Batchat? Az AMX12t se állt még a garázsomban 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Sunsetjoy
Ezt hívják kényszerítésnek azt hiszem.

A fenti listában szerintem a betûkészlet nem megfelelõ, mozog, és talán vastagított is. Ha vékonyabb lenne, már jobb lenne.

IS-4 és T110 sztem jelenleg a legerõsebb, én személy szerint az IS-7-t utálom, amúgy tegnap CW-n nem tudott átütni IS-7 míg én folyamatosan átütöttem közelharcban. Lehet elfogult is vagyok picit, de sztem jobb IS-4, én sokkal jobban szeretem, egyszerûen sok oldalúbb, jobban páncélzott, jobban fegyverzett.

Szóval sztem nehogy eladd, IS-4 sztem egyik legértékesebb CW tank, és randomban is sokkal jobb, mint IS-7. Medbõl pedig Batchatet húzd ki!
Random work
Én általában azt tapasztalom, hogy a csapat fele a varázserdõben bohóckodik és egyszer csak kihalnak. Azután a maradék pár ember próbálja meg befoglalni a pontot miközben már hátulról is körbekerítik.

Ugyanez a tapasztalatom Ruinbergen is.

Szerintem hatásosabb, ha a zászlót elkezdi húzni a csapat, mert az az ellenfelet is kényszeríti beavatkozásra és ne húzzák az idõt hanem megindulnak. Ilyenkor egymást védve jól helyezkedve esélyük nincs.

nem hinném, hogy olyan nehéz, nekem 81 jármûböl csak 7-nek van 1.0 alatt a damage ratioja, nagy része t1-2

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Igen ha csak kis tierben játszol (és nem összekeverendõ a pro játékosok bt2 funtank accountjával)ill. haladsz a nagyok felé akkor nagyon könnyû szar effit összehozni. Baromi kevés játékos lehet aki prém nélkül, free xp váltással kihúzza az összes ágat úgy hogy nem lesz szar statja mert stock tankokkal nem lehet csodát mûvelni. Ezt azzal lehet ellensúlyozni (nem személyeskedés sry mint pl Gottfried) hogy egy jó tankkal nagy tierbe (lásd object704, E75) sok csatát ment. Ott lehet osztani a sebzést jó tankokkal. Én szar játékos vagyok de objectel 2500 damage/battle még nekem is megvan (ha jól emlékszem) ami pont elég arra hogy a velem egy szintût vagy a nagyobbat kiiktassam. Én mindig arra megyek hogy a velem egyszintûeket legalább lenyomjam ha top vagyok ha nem.Ha ezt mindenki megcsinálná a csapatból mindig nyernénk.
Ha minden játékos aki van annyira sügér mint én erre törekedne baromi élvezetes csaták lennének de ez utópia.

MatchDiabolo
Autoaim bizonyos távolságoktól és ágyú típusoktól tök mindegy de átlag 300méteren már nem te célzol hanem a gép szórja össze vissza esztelenül és mák mikor éppen kedve van bedobni egy pontos lövést ahova erõlködve céloztál.
Közelrõl meg mikor körözöl az ellenél még jobb is mert jobban összeszûkül a kör.

Szerintem ne add el az IS-4-et!
Ha úgysem akarsz klánozni, nem hiszem, hogy az IS-7-et jobban ki tudnád használni a 4-esnél...

Az IS-7 inkább csapatmunkára alkalmas, magányosan randomozni kevésbé. Szerintem jobban járnál, ha inkább kifarmolnád az árát, és nem áldoznál be érte egy másik tier10-est, elvégre az még bármikor jól jöhet, és 3 milla kreditet buknál a visszavásárláskor...

De ez így nem jó!
Én ma trollkodni akartam, azt hittem be is jön. <#nevetes1>
Te is beszóltál, erre visszaírok, (hátha) és tök normálisan válaszolsz.<#rinya>
Na jó ez csak vicc. Kösz, hogy leírtad.
Ám utána néztem ennek ennek az Eff2-nek, és arra tudom visszavezetni az alacsonyságát, hogy nem nagyon volt még nagyot sebzõ tankom. Fõleg light/med vonalon voltam.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Amikor valami gyors és könnyû cuccal szaladgálok egy álló nagy és nehéz körül, akkor jól jön az autócélzó, mert ha nem használom, általában felkenõdök valami sziklára, vagy házfalra. Egyéb esetekben elég faxság, mert vagy pont a tank közepébe lõ, vagy mögé, ha mozog a célpont.

Mert az arty tierjéhez képest nagy sebzést bevittél vele. Próbáld ki hogy beállíod a kalkulátort tier 5 re. csatánként 1 kill-el egy def/cap ponttal, 1500 damagel. az eff 1500. Teljesen mindegy milyen tank de ezt egy tier 5 meddel nehezen csinálod meg míg egy artyval simán.
Aztán told fel a kill arányt 2-re sebzést 3k-ra és tier 10re - az eff unicum.
Lényeg hogy minnél nagyobb tierbe mész és sebzel legalább 1,5 tanknyit (kb 3k HP) akkor tuti jó leszel. Ez nem kivitelezhetetlen csak odáig eljutni nem lehet könnyen és ott figyel az 1k eff jó esetben.
Nálam a jó játékos ott kezdõdik hogy a saját tank tierjének megfelelõ HPt sebez legalább de inkább többet. Sajnos az átlagok nagy része erre sem képes. Aki meg pró (mint Szakesz, csakhogy <#beka2> is legyen) az legalább 3 annyi hpt sebez mint a saját tankja. Az a gondom hogy ez az effbõl nem derül ki amíg nem csak a sebzést nézi. (és hiába jön a duma hogy nem minden a sebzés, mert az a ritkább eset hogy cappel nyer valaki)
Ezért nem nézem az effet túl sûrûn. Amit én szeretnék elérni az a kis tieres newbie hozzáállásom miatt elkövetett hibák kijavítása, lásd meglegyen a legalább 1 kill/battle és a sebzés legalább az átlagtierhez megfelelõ HP másfélszerese. Azt hiszem ha ezt mindig produkálni tudnám minden tankkal akkor sose rajtam múlna a csata.

ez jó hosszúra sikerült sry. lényeg hogy ez az e-répa nem sokat ér szerintem.

..meddel teljes sebesseggel szalomozva vagy korozve az ellefel korul tud hasznos lenni, amikor ugyis meg millio dologgal vagy elfoglalva.

amuyg normal esetben nem tul hasznos, ugyanis az ellenfel tank mertani kozepere celoz, ami szembol altalaban az ellenfel legvastagabb pontja..