World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

..nem en ezt arra mondtam, h olyan baromikonnyu vele jatszani, h meg celozni sem kell veluk, csak orrotturni.. mondjuk ha tesztszerver helyett es 57 meccs helyett nullarol kihuzna egy teljes agat, ami ali parszazezer xp, akkor lehet lejonne, h nem egeszen ennyire egyszeru a tortenet..
nah csak hogy pontosabban lásd a dolgokat 😊
Hummel 46.6% hit rate = 2081 lövésbõl 971 talált
GW Panther 49.6% hit rate = 1199 lövésbõl 595 talált 😊
Hát a T95 az amin megkérdõjelezném a dolgot 😊. De ezt én csak azoknak írtam, akik azon vannak kifakadva hogy a TD és az arty ugyan olyan, mert nem mozog sehová. Õk valószínûleg nem jöttek még rá arra hogy nem csak kerekeket szigeteli az az akármi 😊.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

reggel volt egy csatám m12-vel, egy lövéssel szedtem ki egy is8-at 1350 élettel... nem értem, hogy ha a leírásban az ágyúmnál 1250dmg van akkor, hogy lehet ekkorát sebezni vele? ez valami bug vagy mi?
Anyám nem tud róla!

A kedvenc köröm az volt vele mikor Cliffen Böllért kaptam + megszállót is.

https://wotinfo.hu

azt ne mond, hogy nem csináltál még 1-2 találattal confedaretet?

a nagy artyknak azért olyan szar (nálam:40%) a találati arányuk, mert tudatosan lõsz már a tankok mellé (szikla, ház mögött), hiszen így is bedarálod õket :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

,,mindegyiken van lanctalp? 😊
nekem közel 50% hummelel és GW P-vel is 😊
..gondolom annyira konnyu volt ez is, h az egyik ujjadal turtad az orrod kozbe, ugye? 😊
Azért szeretem ezt a TD vs arty összehasonlítást. Mondja már el nekem valaki hogy mégis mi a franc a közös a kettõben?

Van egy sztereotípia, miszerint a TD-s az csak hátul kempel egy bokorban és onnan lövöldöz. Na már most ez egy nagy hülyeség. Minden TD igényli a dinamikus játékot. Mapról mapra és TD-rõl TD-re változik az alkalmazandó taktika. Én általában a hevyk mögüli 2. sorból szoktam támogatni a csapatot. Õk kikaparják nekem a gesztenyét és spottolnak, amit én cserébe folyamatos támogató tûzzel honorálok. De van olyan hogy én megyek elõre, mert jó hozzá a terep. Elõfordul az is hogy tényleg hátul kempelek, de ez csak pár pályán használható effektíven.
Mivel a TD is felspottolható, pár lövés után helyet kell változtatni, lehetõleg valami fedezék közeli helynél. Ráadásul ugyan úgy vállalni kell a közelharcot is.

Most ezek után ebben találjon már valaki valami hasonlóságot az artykhoz?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Mighty
Ehhez az kellett, hogy a JT legalább két bokor mögött csücsüljön, mert lövés után spotolódik. Valamint nem egy lövéssel lövi ki a vele egy szinten lévõket. Nem sok ilyen hely van a pályákon. Az említett eset sem fordul elõ sûrûn, míg az artyk mindig a harctól legtávolabb ülnek a bokorban (ha skilles, akkor mozog minden lövés után, ha nem, akkor hamar vége, de ezek nem is okoznak túl sok bajt)

Már régebben is hagoztattam, az artyk legnagyobb baja, hogy náluk 1-2-3 szinttel nagyobb tankokat pusztítják 1-2 lövésbõl. A világon nincs olyan játék a WoT-on kívül, ahol alacsonyabb szintû végez ilyen pusztítást.

Az külön öröm, mikor 3 vagy több arty van oldalanként, a többi tank dolga meg csak az, hogy spotoljon nekik, õk meg begyûjtik az XP-t, creditet...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Skacok megnéztem "A Fehér Tigris" címû orosz mûremeket.
Legalább már azt tudom, hogy:
A tankok istene a felhõk között él. Kilõtt tankokból épült trónon ül. Harckocsizó kezes-lábast hord. 1 arany T34-es van a kezében, ami villámokat szór. <#taps>

Csak azért nem törlöm a filmet azonnal, mert oroszul tanulok, és jól jön a kiejtés miatt.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Hummellel is csináltam már 8 lövésbõl 1 találattal 4 killt. Szóval a találati arányom 12,5%.. És ez csak egy Hummel..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

..ne farasszuk mar egymast. mert uyge minden mellelovesnel sebez a splash, nem? foleg az oylan spgknel aminek a splash radiusza 1,7 meter, ugye?😄DD
spybot919
Itt van egy két one shot amirõl beszéltek 😊

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

A 30% találati arány a telitalálatra van kiokoskodva. Ami sebez (splash damage) az kb a lövések 80%-a.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Talán mert így van kitalálva. Szerinted még az is kéne, hogy ezekkel is lehessen hozni a 85%-os találati arányokat?! Na neee.

Akkor tényleg át kéne nevezni, world of artys-nak, a tankokat meg kidobni és botokat betenni helyettük free killnek.

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

..amugy szerintem pont annyira nehez vele jatszani, mint barmelyik tankkal a jatekban. nem agysebeszeknek talaltak ki ezt a jatekot, eleg megnezni a jatekosok zomenek teljesitmenyet. elore, hatra, zoom.. lehet ezt cicomazni akarmennyire, de ez a jatek ennyirol szol egy spgben vagy eppen egy tankban is..
..meg jo h ilyen konnyu vele jatszani, es gondolom mindenki hobbibol csinalja a 30% talalti aranyt veluk.. 😊
Test serveren próbálgattam az artykat. Stock hummeltõl elmentem egészen fullos gw tigerig és hát azt kell mondjam tényleg állati nehéz artyzni! Na ne röhögtessetek, 57 csatát mentem összesen artyval, de különösebb nehézség nélkül hoztam össze ezt az "óriási" artys tapasztalatommal. Közben még meg is kajáltam, meg megittam a kávém - ezt komolyan mondom.

2 killemet még el is lopta a t95, ami egész végig a tökét vakarta fent a kakasülõn, pedig az enemy artyt elég korán sikerült kiszedni. Kb annyit segített egész csata alatt, hogy ami közel ért hozzá, azt felspotolta. Az egyik valami heavy volt, talán is3, ami próbált elérni a sarkomba, meglõttem de 6%-on megúszta, majd kiszedte a t95. A másik egy 15%-os kt volt - az utólsó ellenség- ami a házak mögött bújkált B6-ban, õ kapott már egy szép nagyot tõlem korábban. Õt td üzemmódban kergettem(!) az egyik háztömb körül a végén, mert már majdnem letelt az idõ. Majd 20 másodperccel a csata vége elõtt a t95 elég közel került, hogy ki tudja lõni. 4 vs 2-ben sikerült lehozni a végén.

Miért nehéz artyval játszani? A helyezkedés miatt? Alapszintû helyzetfelismerés kell hozzá, meg egy billentyûzet. Hol van a legnagyobb szükség a segítségre? Szintén alapszintû helyzetfelismerés. Célzás? Pár csata alatt rá lehet érezni, hogy mennyi elõretartás kell a mozgó célpontokhoz is. Persze nem mentem több száz csatát artyval, csak 57-et.😄

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

..amugy van.. 88 meccs 68% winrate.. es megy vagy 60al.. en nem erzem katasztrofanak ha ramlonek spgvel.. de abban igazad van h nyitott, es minden nyitott tank erzekenyebb.
na közben megtaláltam az egyik kedvenc bisonos replayemet, erre képes 80%-os legénységgel. van itt minden, hülye ellenség, oneshot, 40-el robogó tank, td mod, anyázás

de gondolom minden artyval rendelkezõ játékos tiertõl függetlenül tud ilyet csinálni, nem sok ész kellett közben, elvégre egy négyzeten belül mocorogtam csak.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

.. most mindenki kulon egyenkent meg fogja irni, h mibol egyloveseztek egyszer? ..ehhe.... ugy latszik nem ment at az uzenet.. azt irja meg valaki, h kulonfele tankokkal menv, hanyszor kapott egyloevsest killt max hp-rol legalabb 50 meccs alatt..
Van Hellcat-ed? Neki pl. a Grille az ördög maga.

https://wotinfo.hu

Sippie
az is8 az is4-hez képest csalódás, ezért szidjuk.
Random work
TD-vel én nem tudok úgy mozogni, mint egy forgatható tornyú tank. Szóval persze haladok és nem leghátul ácsorgok, de nem is én vezetem a lemmingvonatot.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

én nem tudom kik és mért szokták szidni az IS-8 at szerintem rendkivül kreatív ötletes és marha erõs lövegû tank.az tény, hogy nem úgy kell vele játszani mint egy síma Heavy tankkal, de nekem pont ez a sokszínûsége tetszik. Armorja tény hogy nem a legerõsebb a Tier 9 Kategoriában, valszeg 3 vs 1 bõl sose fogsz kijönni gyõztesen..😊 A lövege viszont és aljassága ami nagyrészt a mozgékonysága és gyorsaságában rejlek rendkivül veszélyes és erõsen csata eldöntõ szerepe lehet.Csak egy is kreativitás kell a tankhoz a többi adott hozzá..😊 Elöször nekem is csalodás volt az IS-8 az IS-3 után amirõl azért észrevehetõen több a lepattanás, de ahogy meg lett a nagy lövegem IS-8 ra és a legénység is szépen fejlödött egyre jobban kezdtem hozzá szokni.. megszeretni..majd PUSZTÍTÓVÁválni..😊 uh akit esetleg elriasztottak a hírek miszerint az IS-8 egy használhatatlan koporsóannak szólók, hogy nem az nagyon is élvezetes vele a játék..😊 uh HAjrá!! 😊

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

Hát én máshogy tapasztalom, mondjuk azért nem mindig kell nyomulni, csak azért azt se teheted meg h top tank létedre campelsz hátul és a "majd lesz valami" alapon vársz😄

De ez is olyan hogy kinek mi vált be az idõk folyamán 😄D
Van aki agresszívabban, van aki kevésbé, és van aki defenzív módon játszik td-vel.
Már t8-ban azért az ISU-152 az összes t5-6-ot tudja egylövésezni, nekem csak T30-am van, de AMX-13-75-bõl 10-bõl 9 esetben egy lövés (650 hp) és a csak két tierrel kisebb 7-es TD-k is néha meg szoktak lenni egy lövésre (840-870 hp). Tegnap mondjuk volt egy iszonyú idegesítõ eset, mentem Airfielden T30-al, jött velem a platoontársam T110E5-el, egy elég jó helyen kissé nehezen belõhetõn spotolt minket egy SU-152, egy lövéssel leszedtem belõle 858 hp-t, maradt neki 12, utána lõttem neki egy nullás sebzést, platoontársam meg T110-el két lepattanó, egy nullás sebzés, aztán lelépett, elkezdtünk mással foglalkozni, meccs végén minket késõbb kinyírtak és a SU-152 csávó túlélte a meccset a 12 hp-ján. A random isten fogta végig a kezét, elképesztõ volt.

Random work
Ha top TD vagyok se szoktam nyomulni elõre. Sajnos saját káromon rájöttem, hogy nem az a stílus. Bárkit kiszedhetek, de nem nekem kell a támadó ék csúcsának lennem.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

xd
Random work
Szerintem lehetne üzenetsablonokat írni a faq-ba. Attól függõen, hogy kinek mivel van baja és csak kitölti a megfelelõ rublikákat és postolódik ide a fórumba.

Rohadt csíter ... nem hiszem el, hogy ismét ez történik. Mentem ...-al és tökre egyszer csak ... megjelenik/betalál/spotol a semmibõl és ... rohadjon meg a WG!

Artyval nem megszokott helyre mész? medekkel se nagyon a "heavy útvonalon" mozogsz😊 (de az tény h medeknek kell a legtöbbet alkalmazkodni, nekik ez jelenti az életet v a halált) de azért ne mond nekem h a td-vel nem kell mozogni, alkalmazkodni...fõleg mikor az ember top td-ben ül...akk az egész csatát neki kellene irányítani, mozgatni, úgy alakítani h az jó legyen neki ill. a csapat számára, a megszokott hely is addig jó míg az ellenfél is arra mozog, ha nem, akk menni kell és nézni 1 új helyet, alkalmazkodni, nagyon nem mind1, h a korlátozott látótávval és csõmozgatással milyen régiót "ügyel" a TD.

Az tény h medeknek sokat kell menni, mozogni, de az 1 olyan stílus is, míg td 1 teljesen más, hasonlítani ilyen módon nehéz, mivel a med azzal dönthet el 1 csatát hogy merre milyen módon milyen gyengén védett oldalakat támad, mennyire zavarja az ellenséget, kitudja-e szedni enemy artyját v csak spottolja, míg 1 td merre helyezkedik, a nagy gunnal megállítja-e az ellenség elõrenyomulását, ha több enemy támad, melyiket lövi ki, v gyengíti le? (nagyon nem mind1 h az is-7-t lövöm-e JT-vel v a mögötte/mellette dübörgõ t8 heavyket, fõleg úgy h nálunk mondjuk már meghalt a t10)

Szumma: azt aláírhatjuk h med-el nagyon ésszel kell játszani, utána heavy td arty egy kutya, light pedig 1 véglet tank -szerintem- néha semmit nem ér, néha meg csatákat dönt el.
flashpointer
Lassan nálam is betelik a pohár pedig német tdvel épp azt élveztem amit az oroszban nem, hogy ügyeskedve lehet vele menni frontvonalba.

Emancipate yourself from mental slavement!

Random work
Én TD-vel egyre kevésbé támadok fõleg, ha olyan német karácsonyfaizzókkal felszerelt láthatóságúak.

Random work
Én adtam one shotot ne arty típusú jármûbõl nem arty típusú jármûbe. 1100 HP-t szedtem le a fullos ellenfélbõl. 😊 Kicsit nem értette, de mondtam neki, hogy elõzõ körben arty voltam és még kitart a csít amit kapok artyban.

nyilván de heavyvel tdvel leindulsz a csata elején egy "megszokott" helyre és gyakorlatilag ennyi. Sztem azért egy mednek jóval több helyzetfelismerés kell, és az artynak is, mert nem baromira mind1 hova lövi halálsugarat. Lehet, hogy kiszed valami jelentéktelen tankot, vagy éppen megállítja az ellenséges topheavyket, nagyon nem mind1.
pointer4
Majd én is vezetem, hogy artyból hányszor oneshootolnak tankok, vagy artyk 😊
flashpointer
Támadni kellett mert oylan típusú meccs volt, persze a jt meg világít,scut meg félpályáról felvillantott.

Emancipate yourself from mental slavement!

Õszintén szólva, nekem a grillével kb öt csatánként van 2-3 one shot.

ki mondta, hogy nem aryzok?

(bison, S-51, ok, a typeEvel semmi kedvem menni, az csak porosodik a garázsban)

pont azért van róla véleményem, mert több ezer csatát tettem artykba

vagy ez csak költõi kérdés volt? Hiszen biztos te is olvastad a FAQ-t, amiben írtam az artykról, lehet updatelnem kéne, mert ez még a bétára vonatkozott.

"TD-vel és heavyvel mindenki tud játszani😛"

Azért ezt a kijelentést is meg lehet cáfolni😊 van aki nagyon jó artyval, meddel, heavy-vel, még se tud játszani td-vel...😊

A td is mint a többi "kategória" 1 külön stílust képvisel, amivel vki tud játszani v nem.

Ergo td-hez is kell skill, lehet h sokat állsz a bokorban, de itt pont a helyezkedésrõl, helyzet felismerésrõl, alkalmazkodásról szól az egész, 3 dologban bízhatsz/reménykedhetsz, gun, camo, random, vmelyik kiesik már használhatatlan szinte a tank. Kevés td-vel tudsz igazán gyorsan helyet változtatni, legtöbb nem is fordul elégségesen, hányszor látni olyat h jó idõben kilépõ heavy flankeli a td-t, beszorítja, stb. és ez csak 1 heavy, light-okról, medek-rõl ne is beszéljünk. 1 td-s élete se fenékig tejfel épp úgy nem mint a többi típusnak. Neki is megvannak a mumusai, mivel nincsen tornya, nem tud több ellenséggel vívni 1x-re, artyk-ra igen érzékeny, és minél nagyobb a tier annál több arty szemez rá (csak vegyük példának a német top td-ket, artyk imádják õket, végülis ki ne szeretne 1 shotolni ferdit, v t5 artyval 1k-t rávágni 1 t9 td-re...)

In short: minden típushoz kell skill hogy azt hatékonyan tudd használni, persze vak tyúk is talál szemet😊
Nohab
Most valaki írhatja újra az üzenetét. <#eplus2>
Én csak azt nem értem, hogy ha egy Tier5-ös tankot berak a tier8-asba, akkor mit mondtok otthon? vagy már ennyire jó mindenki, hogy csak tier 8-10-el megy?

magyarán azt szeretném kérdezni, hogy ki kapott már one-shot-ot NEM arty tipusú jármûtõl??

Túl sok a jelentkezõ, nem tudom megszámolni...de a sírás az megy...

The Matrix has you...

Nohab
Az eff értéken való sírást kihagytad.
7.5ben meg nem lesznek az angol tankok.
spybot919
Most emiatt megint csak sokan fognak utálni ,de erre egy életben való példát tudnék felhozni. Egy focista (aki csak 1labdát rugdos) sokkal többet keres mint egy tûzoltó vagy mentõs aki életeket ment. Focista erre azt mondta "Neki is megadatott az esély hogy focista legyen" Ebbõl az elvbõl ki indulva attól függetlenül hogy op az spg vagy nem. Neked is megadatott az esély ,hogy játssz vele és one shotolj vele. Csak hát ez a normális játékosoknak nem érdeke a fenti példa miatt is. Na jöhet a sok minusz.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Random work
Az azért humoros, ha 1 percet se tudsz életben maradni. Betörtek a scoutok vagy hogy spotoltak?

akkor az angol tankok a 7.5 ben lesznek??? lécci válaszoljatok 😊
Random work
Már régen volt téma.
Heti menüt is írhatnánk:

Hétfõ: miért nerfelik a németeket
Kedd: kurva csíter francia tankok
Szerda: MM egy rakás fos
Csütörtök: tele a szerver agyhalott zombikkal nem lehet rendesen játszani sose
Péntek: rohadjon le az összes keze az összes artystának

A tényleges ajánlat ettõl eltérõ lehet a változás jogát fenntartjuk!