World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem akarlak nagyon elkedvteleníteni, de azért leírom a saját élményeimet.

Én kábé egy hete mondtam le végleg a szovjet medium ágról, és adtam el a T-44est. Fullos volt, és volt benne még 50k XP. Amit eddig láttam belõle, az alapján ez a leggyengébb medium ág. A T-34/85 rossz volt. A T-43 a leggyengébb medium volt eddig is a tierjében, és ugye a patch után elveszik tõle a 100mm-es ágyút. T-44et sokan szeretik, engem nem fogott meg. Ha az ember játszott már amcsi vagy német tankokkal, akkor szinte az összes szovjet ágyút pocséknak érzi, jó okkal. Én még a legjobb szovjet medium tank ágyúkat, a 85mm-es BM löveget és a T-44 LB-1esét is gyérnek találtam.

De mint kiderült, a T-54 kifejleszétse után jött volna csak a legnehezebb rész. Ugyebár 83.000 XP-t (torony+löveg) kellene összegrindelni a 175-ös átütésû LB-1 löveggel, mielõtt normális átütésû ágyúm lehetne. Mindezt Tier9 és Tier10 ellenségek ellen.

Én ugyanezt a mókát csinálom most végig a Pattonnal, ott összesen 91.000XP-kell összegyûjteni a 180-as átütésû ágyúval mire megveheted a 220-as átütésû ágyút. Hát ez olyan hihetetlenül szörnyû élmény, hogy elhatároztam, én ezt tutira nem csinálom végig mégegyszer a T-54nél is. Ezért váltam meg a T-44tõl és a szovjet med ágtól.

Solten
Miert nem probalod ki a tesztszeron...?

Saor Alba

francia prémium arty-ról van valakinek infója?
credit és MM érdekelne elsõsorban
amúgy jó lenne már a T-44-nél járni de egyenlõre egy stock T-43-al szenvedek.Így nagyon szenvedõs,ha nincs jó csapat akkor ezzel nem tudom megváltani a világot.lesz olyan statisztikám vele amit majd mire javítok eljön a karácsony.
Igen, direkt nézegettem én is, mert a Patton 105-ös lövegéhez minden free XP-re szükségem van. Én azon filóztam, hogy vajon a Lorraine-tõl elvett motorok és löveg után visszakapon e a rá költött XP-t. De nem, mert a löveget a heavy ágon, a motort pedig az arty ágon fel tudnám használni. Ez utóbbit persze csak akkor ha nagyon durván belázasodnék. <#wink>

MatchDiabolo
Komoly ez a JT hol találok rá motorvédõ páncélzatot hogy ne szedjék ki szembõl minden körben?

Nagyon brutál fent van a motortûz elleni perk semmit nem ér úgy ég mint a KT bár a tûzoltás skillek még nincsenek meg de nem fogom lecserélni a camo helyett.

A 3601H felõl menj, a DB-n keresztül. a Pz 3/4-et és a 3001H-t néhány ínyencen kívül mindenki messze elkerüli.

pedig jó lett volna...😞
Ó, nem akartam én párhuzamba állítani, csak megjegyeztem, hogy érdekes hogy ugyanaz a jelenség játszódik le. Persze, ez a játék, ahogy mondtad, szájenszfiksön, ez nem vitás. <#smile>

Szerintem csak azoknak a moduloknak az árát fogják visszatéríteni, amit nem tudsz felhasználni más tankhoz. Például a SU-85 107-es ágyúja egyedi, csak õ használja(a nehéztankok 107-ese másik löveg), ezért mivel kiveszik, visszatérítik. De példéul a T-34/85ös 100mm-es ágyúját, ha kifejlesztetted, fel tudod használni a T-44en és egy csomó heavyn is, szóval nem fogják visszatéríteni.

Legalábbis számomra így tûnik logikusnak.

Eagle16
Igaz, de azért nem adnak free xp-t.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

MatchDiabolo
Jaj ne már megint az életet próbáljuk párhuzamba hozni egy szájenszfiksön játékban<#nevetes1>

Amúgy még mindig megmaradt a páncélvastagság csak már másféleképpen mert okultak meg alapból minden akciót reakció követ pl: HEAT ellen reaktívpáncélzat, kompozit páncélzat stb... célírányzós intelligensrakéta rakéta elhárító rendszer stb...

Én biztos vagyok benne hogy valamit komolyan nerfelni fognak az T110E4-en, mert jelen állás szerint egyszerûen ki fogja szorítani az E5-öt, ami azért csak nem célja a WG-nek. Jelenleg csak két fokkal fordul lassabban meg valamivel a tornya is, de ennyiben rosszabb csak. Viszont 155-ös löveg van rajta.

volt róla szó,hogy a su-85 puskáját elveszik és visszaadják az xp-jét.
Ha jól hallottam,akkor a T-34-85-tõl is elvesznek egy löveget.Ez igaz?És ha igen akkor azt is visszaadják szabad Xp-ben?
Érdekes módon ugyanaz játszódik le a játékban, mint ami a valóságban is történt. A nehezen páncélozott nehéztankok értelmüket vesztették, mikor elkezdtek megjelenni a közepes tankokon az olyan ágyúk(és gránátok), amikkel bármilyen ismert páncélzatot át lehetett lõni. Mi értelme egy tanknál a páncélzatra gyúrni a mobilitás rovására ha bárki át tudja lõni a páncélzatot?

Nem vitás hogy a T10 medek és TDk megjelenése alaposan fel fogja bolygatni a CWk eddigi langyos állóvizét. Sok középszerû játékosnak, aki egy-két T10 heavyt birtokolt eddig a CW-re, és sose játszott medium tankal, kell most elkezdenie játszani az eddig lenézett medium tankokkal, amikkel adott esetben sokkal nehezebb dolguk lesz mint a heavykkel.

Wargaming meg persze imádni fogja a sok beérkezõ, prémium számlára költött Eurót és dollárt amit a T10 medek és TDk megszerzésére költenek majd el a népek. Jó nagyot kaszálnak megint a prémium számlák eladásán, mint az elõzõ patchnél is, amikor a sok kuka a francia dobtáras artyt kezde el húzni.

Legalábbis addig, amíg vissza nem "TD-sítik". WG nem szokta elviselni sokáig, ha egy TD-t Ersatz-nehéztankként használnak.

Beszedik a bevételt, mert mindenkinek váltania kell, aztán lenerfelik a sárga földig, mint a T30-at.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Amiktõl itt félni kell, azok az amerikai, francia és német tier 10-es TD-k. A közepes tankok maradnak a scout szerepkörben, viszont a T110E4 valószínûleg átveszi a jelenlegi E5-ös helyét companyban és CW-n, ráadásul randomban is nagyon imba lesz egy tier 10-es TD platoon.

MatchDiabolo
"legyõzhetetlen titán, amivel nem lehet egy szinten senki se"
Ilyet nem mondott senki se meg amúgy is bármelyik tank támadható oldalról vagy hátulról csak legyen egyedül hogy elkapjam egy amx90-el <#hehe>

MatchDiabolo
Simán szembe lövöd persze nem f2f-ben mondom hogy leállsz vele
(bár egy T62-vel "elméletben" 2x annyit lehet lõni IS7-be az 5másodperces újratöltés miatt)
hanem spotolják nem vesz észre vagy csiki-csukizol esetleg többen lövitek és nem téged céloz stb de a lényeg hogy értelmét veszti a heavy ha könnyen sebzik szembõl mert így hogy a csudába fogsz eljutni élve A-ból B-be támadásra alkalmatlan.
Mobilitása miatt meg nincs esélye ezentúl nem lesz csoda ha majd nagyon kevesen fogják választani mert csak scout medek lesznek és bokorlakó kempelõ td-k.

Talán nem a köztudottan leggyengébb német T10 heavykbõl kellene kiindulni. Aki egy kicsit is ismeri ezt a játékot, nem áll neki Maust/E-100at húzni. Nézz meg egy T110-est vagy IS-7est hozzájuk képest.

Másrészt eredetileg is ilyennek kellett volna lennie a játéknak, hogy van T10 medium és TD. Talán akkor nem heavykbõl meg artykból állt volna kizárólag a CW-re menõ csapatok összetétele, ami teljesen abnormális volt. Eleve ilyennek kellett volna lennie a játéknak.

És tényleg felejtsük már el azt a Mátyáshun szintû mentalitást hogy a Heavy tank legyen a legyõzhetetlen titán, amivel nem lehet egy szinten senki se. Nem véletlen hogy az artyk után a heavy tankokban ül a legtöbb tehetségtelen játékos, lásd Mátyáshun.

Ezek után is oldalba kell majd támadni a heavy tankokat a medium tankokkal, viszont lesz egy kis esélye a játékosnak, hogy szembõl is felvegye velük a versenyt szükség esetén. Több millió beleölt exp és credit után elvárhat ennyit az ember a közepes tank ágtól is szerintem.

Nohab
Én speciel a 3601-rõl fejlesztettem ki. Egy éve még jó volt. Most így kívülrõl nagyon robbanékony lett.
és a VK3002DB-t azt a Vk3001Hról vagy a Vk3601h-ról érdemesebb kifejleszteni ?:d

Húzd csak ki az 50B-t, asszem vissza fogod sírni az E-100-at utána...

Hali,

KV-5: sokan szidják, ha nem látták, akkor is tudják már, hogy hol kell belõni..😄
Ennek ellenére én nagyon kedvelem, vannak vele jó köreim, ha jól beforgatod, akkor elég sok pattan róla. Az ágyúja lehetne kicsit 'ütõsebb'. Fel is raktam erre a legjobb eredményes valamire, bár a csatában elért Achievementeket sajna valamiért nem írta oda..
Nohab
Ha ki akarod fejleszteni a Tigrist is még, akkor a DB.
MatchDiabolo
Na te nagy med mester érthetõ hogy így látod<#nevetes1>
Gondolj bele most már sok értelme nincsen egy heavynek minden átlövi szerintem inkább épp addig volt jó meg értelmes hogy a heavy attól heavy hogy szembõl erõs ezért oldalba kell támadni a mednek.

mijki
Epic 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

igaz végül is én sem akarom hogy t10 heviké legyen a világ. legyen jó kis vegyes dolog a csata.

mindenesetre az e100-at begurítom a garázs sarkába, és pihenõállásba teszem, amíg valami radikális nem történik velük😊

War. War never changes...

mert feszegetik a hasznavehetetlenség szintjét...😊
a medek nagyobb DPS-el mozgékonysággal reggelire megesznek egy tier 10-est...

amúgy miér van az hogy e100-al gold ammóval (háromszáz nemtudommennyi pennel) 20 méterrõl a gondosan jól becélzott e100 tornyáról pattanok?
aztán a JPE100 tornyára lövök... és az is rico...
lehet hogy teszt szerón, nem mûködik a gold ammo átütése?

Annyira temetni se érdemes a heavyket. Csak az E100/Maus páros az ami tényleg elvesztette a szerepét. A többi heavy még mindig erõsebb face to face harcban mint egy med.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

MatchDiabolo
DB nekem bejött<#alien>

dante3
Ilyen sem történt még velem, full hp-s IS7-emet egy lövéssel kilõtt egy E75<#shakehead>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Egyszerûen nem tudom megérteni, hogy miért várjátok el a heavy tankoktól azt, hogy mindenek felett álljanak. Hol írja azt bárki is, hogy a heavy tankoknak a top tier egyeduralkodóinak kell lenniük? Szerintem senki sehol nem írt ilyet, de mégis mindenki fújja ezt a tier 11 heavy témát.

flashpointer
Hátha jön egy újabb válság, és aranyért el lehet fejlõdni a merkaváig 😊

Emancipate yourself from mental slavement!

A panthert melyik oldalról érdemesebb kifejleszteni ? VK3001H val vagy VK3002DB vel ?

HunAnFionn
Tier 11-esekkel már lassan átlépnénk a modern korba. A T-62nél már kilóg a lóláb, hisz elméletileg az 50-es évek végéig húzták meg a határt. Végül is mindegy, az új tartalomnak mindig örül az ember.

Valszeg a nehéztankokon csak a páncélvastagságot, az életerõt, és talán az átütõerõt fogják felemelni. Más változásra nincs sok esély.

flashpointer
10millió creditért és félmillió tpért? 😊
Habár még egy kis pénzéhség és simán benyomják ezeket

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én inkább elmegyek akkor onnan, ha ilyen fennál.
És inkább játszanék artyk nélkül.
Amikor kiválasztok pontot a pályán és 1edül feltartok 3-5 ellenfelet, ne az döntse már el a meccset, hogy 1 rohadt grille kilõ a T8as francia td-mbõl.
Ha nem is lõ ki, akkor trackel, ellövi az ágyúm, minimum a lövészt, és 1 töltõt.
De volt vele 3 olyan köröm 1más után, hogy folyton 1 T4es, vagy 5ös arty lõtt ki. Full hpról.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Nem értetted amit írtam, úgyhogy hagyjuk.

Köszönöm a választ 😄 hát akkor addig kezdek egy új ágat mert SU-152nél feladtam az egész szovjet TD ágat... inkább addig megcsinálom vagy a német médium ágat vagy a Tigris ágat 😄

e-100 mehetne tier9 mostmár...
páncélja nincs, gunja piciket üt csak át.

JPE100 nak legalább van gunja. a rá támadó med hordából az egyikbe bele tud egy szép nagyot lõni...

t10 medek teljesen átveszik majd a prémet. t11 hevik kellenek...

Nem lesz az használhatatlan. Csak totál más stílust igényel mint a többi német TD. Egyenlõre még én is csak szokom a vele való játékot.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

bardocz
Annak a fosnak az oldala kb mindent elnyel. Kurvára utálom ellenfélként.
flashpointer
oké most gondolkodtam hogy visszaveszem peccsre mert régen szerettem, de akkor emgpecsételõdött a sorsa 😄

Csak nekem tûnik úgy, hogy a JPE100 randomban totál használhatatlan lesz?

wot nick: PsychoTrooper

Egy érdekes csata... bepöccentem a tk-s kezdésen, és egyedül átmentem rendet tenni... egy kis PzIII-mal is élvezetes tud lenni a játék... 😄

Ha leszedem, újrarakom a tesztszervert és újra belépek, alaphelyzetbõl indulok? (magyarán eredeti aranymennyiséggel)
Meg akarom még nézni a Super Pershinget, de elvertem a pénzt másra.
Szerintem igen! 7500 aranyat bõven megér, fõleg hogy kapni fog egy elég komoly buffot is. Az mm-je is elég baráti, t9es csata a legnagyobb amibe kerülhet.

A többi t8-as jóval drágább, hasonló árkategóriában meg a super pershing marad ami elég gagyi.

Roy4l: Nem tudni. Még az orosz 2. ágból sem láttunk semmit. Szerintem jövõ évnél elõbb nem kerül a játékba egyik sem.😄

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

ha tetszik a KV stílus, vagy a BDR akkor jó választás.
én többnyire top1 tank vagyok vele, vagyis csak kisebbek jönnek.

ha inkább távolról szeretsz szurkálni akkor a JT88-at válaszd.